- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
A telefonnak a teszt megjelenése előtt volt egy másik topikja, ha valamit keresel, érdemes ott is utána nézni. HTC U11+ a szükséges plusz
Új hozzászólás Aktív témák
-
f3rdzs0
senior tag
nekem most a Xiaomi 10T Pro-n akadt meg a szemem. esélyes hogy arra váltottam volna ha a Oneplus 8 Pro előtt jön ki róla info. LCD 144Hz-es kijelző, de csak 1080p (mondjuk mindenki az LCD miatt sír, szóval ez a csata már elveszett). ujjlenyomat olvasó az oldalán van és a kamera rendszer is egész jónak néz ki.
persze a valóságban a kamera valszeg a közelébe se ér majd az U11+hoz és a szoftver is kérdéses, hogy kinek mennyire jön be (engem anno nem zavart és sokáig frissítették)
mondjuk szomorú hogy már a váltásról szól a topik. ha kapna frissítést, az U11+ még mindig bőven egy top telefon lenne, mert erősebb a legtöbb midrangenél
-
f3rdzs0
senior tag
a Zenfone 7-ben bíztam, mert a 6 még LCD kijelzős volt, de most már az is FHD AMOLED-del jön
nagyon szívesen kideríteném, hogy a HTC anno mennyiért szerezte az U11+ kijelzőit és mennyibe kerül egy FHD AMOLED összehasonlítva. vitatható, de szerintem nagyon kevés telefon jött ki jobb kijelzővel mint az U11+, beleértve ide sok QHD AMOLED kijelzőt is
-
f3rdzs0
senior tag
hát elméletileg emelhetnék simán a frissítést PWM oldalon is a magasabb framerate miatt, de szerintem a driverek már a meglévőre vannak optimalizálva, ezért nem teszik meg. néhány 90 Hz esetén (talán pont OP7) magasabb volt valamennyivel a PWM
elméletileg az áramköröknek megterhelő. a Samsung telefonjain azért nincs 1440p+120Hz egyszerre mert a kontroller nem is tud adni neki elég áramot (ha jól értettem, de ez elég szakmia téma amihez végképp nem értek). OP esetében kap elég áramot és sokat azért hibáztatták a képernyő hibákat, mert a kijelző nem bírta a terhelést
nem is értem miért nem ad ki most bárki egy olcsóbb magas frissítéssel rendelkező LCD telefont
-
f3rdzs0
senior tag
haha pedig direkt megnéztem mielőtt leírtam :D
elméletileg igen, de gyakorlatilag nem. jelenleg szerintem amiatt hogy a QHD 120Hz elég megterhelő a panelnek.
anno az OP8 Pro is ezzel volt hirdetve displaymaten (kb csak még egy pont hogy miért hiteltelen oldal) hogy 240Hz a PWM, de mégseamúgy Samsung esetén nagyon rossz a PWM, valamiért náluk a legbántóbb az implementáció
-
f3rdzs0
senior tag
az első pixelben nem volt mert az LCD kijelző.
amúgy ha nem vagy PWM érzékeny, akkor annyira lehet nem nagy probléma. bár részemről azon a véleményen vagyok, hogy valamilyen szinten mindenkit kell hogy befolyásoljon a PWM. engem nagyon durván érint, de én se látom a PWM-et, legálbbis az agyamig már nem jut el. szóval ezt így kideríteni elég izgalmas voltelsősorban pontosan ez volt az U11+ban a kedvenc featureöm, hogy nagyon szép a kijelzője és nem cseszi szét a szemem
viszont azt most már legalább belátom, hogy 1440p AMOLED és LCD között már én sem látom a különbséget (1080p esetén még a normálnál messzebről is simán megmondom) -
f3rdzs0
senior tag
az nem elég gond?
ezen felül még alacsonyabb a felbontásuk is subpixel szinten, úgyhogy a FHD hányadékul néz ki. teljes átverés, hogy több év után elértünk arra a pontra, hogy az FHD LCD az egy standard, majd elkezdték kiadni a rosszabb felbontású FHD AMOLED-eket és senki nem szólt egy szót senotebookcheck reviewkban szokták listázni hogy miben van PWM és miben nincs. minden AMOLED telefonban van, néhány LCD-t még érint a dolog (pl technikailag az U11+ban is van, csak párezerzszer nagyobb mint akármilyen AMOLED-nél, ezért semmit nem számít ebből a szempontból)
-
f3rdzs0
senior tag
nekem az OP8 Pro vált be, de túl drága ahhoz, hogy másnak is ajánljam nyugodt szívvel (a kijelző DC Dimming mellett nem cseszi a szemem, szóval már csak emiatt megfelelő
)
nekem volt pár gondom az U11+al, a legnagyobb az az ujjlenyomat olvasó volt. elég lassú volt, és nem szerettem a telefon hátán. az OP8 Pro mindkettőt kijavította (bár nem olyan gyors mint anno az OP5 volt)
a kamera szerintem érezhetően jobb képeket csinál, viszont körülményesebb használni. az én usecasem, hogy minél gyorsabban csak random képeket lövök (pl boltban megyek, és látok valamit, akkor megállás nélkül lőttem egy képet és küldtem tovább hogy kell e venni, jöjjek vissza érte később), és ebben az esetben a HTC sokkal jobb volt, az OP nagyon könnyen behomályosodik
az edge sense nekem is baromira hiányzik a flashlight miatt. van ilyen rajzolgatós hülyeség OP-n kikapcsolt képernyőn, ami úgyahogy működik, de az OP5 óta nem javítottak az érzékelésen, mert ugyanolyan gondjai vannak. bnőm xiaomiján van egy extra gomb amit erre állítottunk be, és az is jobb az OP megoldásánál.
idő közben szegény HTC ragasztós lett. a fiókban ahol tartottam szétjött egy pillanatragasztó, és bevont mindent egy kis réteggel. szerintem leszedhető, és annyira nem vészes, de már daily drivernek nem használnám. tartaléknak viszont még mindig tökéletes. ha el is adtam volna, és gyorsan kell egy új telefon, akkor nagyjából ennyiért kapok valami random xiaomit, szóval megspórolom magamnak a hardveraprózást és van tartalék
-
Integrale
veterán
Ne is mondd. Nyaralás alkalmával bedugtam a vízbe (kb 10 centire) lefotózni valamit (jó lett a fotó), de a telefon nem élte túl. Otthon szétkaptam, kitakarítottam, kicsit oxidos lett ez-az, de bekapcsol, viszont se SIM se WIFI. Úgyhogy nem használható.
Vettem egy U12+-t, de az nem jön be, szerintem visszalépés. Az U11+ még két évesen is, két SIM-mel, 3 e-mail fiókkal tudott 5-7 óra képernyőidőt.
Vettem egy OnePlus 7T-t, pár apróság hiányzik a HTC-ről, összességében méltó utódnak gondolom, de nem előrelépésnek. Akksi ugyanaz, kamera szo-szo, képernyő kisebb felbontású és AMOLED, annak minden hátrányával stb
Én nem aggódnék azon, hogy nem kap frissítést a telefon, HTC 10-em frissítése után üzemidő érezhetően csökkent, frissítést nem kapott többet, így azzal kellett együtt élni. -
Integrale
veterán
Nekem a korabbival az volt a bajom, hogy pl. draga barataim es kedves kollegak megszornak naponta 3-4 olyan videoval, aminek mar akar az elso masodperce is kinos lehet, de addig nem tudtam levenni a hangerot amig el nem indult (kiveve persze tobb erintessel).
Most nincs ilyen gond. :D -
f3rdzs0
senior tag
amúgy még azt vettem észre, hogy a headsetemen a hangerőt furán szabályozza. azon is van külön hangerő és néha a rendszer (media) hangerőt veszi vissza a telefon gombja, neha a headsetet. viszont hangerő növelésnél csak a rendszer hangerőt veszi vissza.
eddig a headset hangerő mindig max volt és nem kellett bajlódni vele, de most erre is figyelni kell
-
Integrale
veterán
Üzemidő szerintem javult, a felülettel kezdek megbékélni (kivéve a kerek ikonokat a notification menüben.)
Híváskor ugyanúgy néha felvehetetlen, csak a képernyő ki és visszakapcsolása után lehet felvenni (nem mindig).
A gombok körül van változás, alacsonyabb lett, használaton kívül elhalványul.
Stabilnak stabil, nincs probléma vele eddig.
Ha ki van kapcsolva az automata elforgatás, de eldöntöd a telefont, akkor megjelenik egy kis ikon a gombok mellett, azzal elforgatja a tartalmat.
Szerintem kb. ennyi. -
-
f3rdzs0
senior tag
hát igen, ezt megértem
sajnos a kis telefonokat inkább úgy gyártják hogy az a budget opció és nem csak kompakt.
van egy rakat niche amire pl HTC simán ráugorhatott volna. most már szerintem nekik későbár pont volt hír hogy megduplázták a bevételeiket (nem tudom hogy Vive vagy telefonok terén)
amúgy én azt is néztem hogy ha a frissítések fontosak akkor Xiaomi is játszik. nagyon sokáig támogatják a készülékeiket a MIUI miatt. persze Android verzió nem biztos hogy növekszik, de azért a frissítések szerintem még így is korrektek hogy jönnek.
-
f3rdzs0
senior tag
én se szeretem őket, de ez tetszik, és csak egy kártyának van rajta hely, szóval nem tűnik túl vastagnak sem. szerintem ez lesz az első tényleges cardholder tok amit rendelek. eddig max azok csábítottak kicsit amiket ki lehetett hajtani hogy állványként is funkcionáljanak az asztalon
amúgy a Pixel is ekkora (az XL). a legtöbb telefon akkora mint ez, csak full kijelző és már nincs sok bezel. mondjuk nekem ez pont a határ. ennél nagyobb telefont már nagyon nem szeretnék, viszont ennél kisebb telefonnak meg túl kicsi a kijelzője szélességben, hogy kényelmesen tudjak mindent olvasni rajta.
következő telefonnak én ugye Oneplust tervezek, azok még nagyon a határon vannak, vagy esetleg valamelyik Xiaomi, ha adnak neki normális kijelzőt (azért erről elég nehéz váltani)
-
f3rdzs0
senior tag
nah pont ez volt az amit utcára még nem vittem, mert otthon nagyon kényelmetlen volt
alul kisujjal szoktam tartani a telefont és ott a legtöbb bevág, köztük ez is. próbáltam valahogy reszelgetni, de sehogy se sikerült hogy kényelmes legyen.
van egy sandstone szerű tokom (ebayen nem is látom most) amiből egy clear opció lehet nagyon beválna nekem. annak a teteje meg az alja ki van vágva. sajnos már nagyon elkopott ezért azt akarom most lecserélni. egyelőre az alig használt gyári tok jó lesz amíg a rendelésem meg nem érkezik.
van egy átlátszó tpu tokom is, de az elég unalmas
szerk: most rendeltem egy ilyet puszta kíváncsiságból (alapvetően a design tetszik, a cardholder megoldásokat nem szeretem mondjuk)
-
f3rdzs0
senior tag
amúgy most hogy nézegettem más telefonokat rájöttem hogy az egyik legnagyobb bajom az az hogy az ujjlenyomat olvasó elég lassú. és kicsit tesztelgettem, rájöttem hogy nem az olvasóval van a gond, hanem a kijelző kapcsol be lassan.
bekapcsoltam az ambient displayt, és így érezhetően gyorsabban old fel a telefon. nem túl szép mert egy fél pillanatra bevágja a lockscreent de gyorsabb mintha simán ki lenne kapcsolva.
kíváncsi vagyok hogy a Pie update miket hoz át és hogy az gyorsít-e ezen. a két feature ami onnan érdekel az az hogy közelebb hozták a volume controlt és hogy ha az ujjlenyomat olvasón tartod az ujjadat akkor nem lockol a kijelző
-
f3rdzs0
senior tag
hát még az U11 idején volt kapcsolat köztük, azért lett olyan az U11 amilyen (direkt visszafogták magukat hogy ne legyen konkurencia a googlenek). aztán ugye az U11+ lett az ami eredetileg a Pixel 2 lett volna és ezért is tetszik/szeretem.
de azóta a Google kivásárolta a HTC-ből a telefon fejlesztő csapat nagyrészét és otthagyta őket. nem igazán fog velük foglalkozni már szerintem, mert azóta csak megvannak a szükséges gyártói kapcsolatok amikre előtte a HTC-t használáták. sajnos hacsak nem jön valami nagy durranás tőlük, akkor nem hiszem hogy megérik a jövőévet (a telefon oldalról)
-
f3rdzs0
senior tag
hát sajnos már nem nagyon ajánlott a HTC. a legnagyobb baj, hogy ha ki is adnak egy flagshipet, akkor senki nem veszi meg mert nincs rá frissítés.
két előnye van más telefonokhoz hasonlítva. az LCD kijelző és a grip funkció. a grip az valamilyen szinten gimmick/lehet nélküle élni és a Pixelek is tudják.
az LCD meg az átlag vásárló miatt sajnos nem előny. mindenkinek elég egy FHD kijelző még akár AMOLED-ben is, ami aztán még kisebb. ráadásul most már a kínai gyártók próbálják a PWM problémákat is megoldani, így az is kisebb gond lesz idővel.az elmúlt napokban pl nagyon csábított a Oneplus 7 pro, de nem igazán ér meg nekem most 200 ezret hogy váltsak egy olyan telefonról ami tökéletesen működik. viszont ahogy alakulnak a dolgok lehet hogy a Oneplus 8-ra már ráugrok amint kijön (valami ilyesmi volt az eredeti tervem is)
nem látom hogy én újra HTC-t vennék. pont hogy azért nincs vele annyi gond mert a gyártó semmit nem csinál, tehát nem ront a helyzetén, ami talán nem egy kiemelendő pozitívum
-
Ano
senior tag
-
eisento
addikt
Hi,
If root, open :
/system/customize/ACC/default.xml
Édit default. XML and replace all items "Volte>false" by "true"
RebootCsak ugye ez rootolassal mukszik...
A hd logo lenne a volte.
Asszony xiaomi mi a1 telojaba beraktam az en kartyamat ott HD-t irt az allapotsorra nalam volte van. Sztem telotol fugg hogy mit ir ki hd-t vagy volte-t... -
f3rdzs0
senior tag
hát én mindig a power gombot használtam kamerára, de a zseblámpát napi szinten többször is használom így (bár megjegyzem hogy OP is tudott hasonlót, ott csak a képernyőre kellett koppintani lezárva).
szerintem már telespammeltem ezzel a topikot
az AMOLED PWM-je szétcseszi a szemem ezért nem tudok olyan telefont használni. normális 2k-s LCD meg már nincs, az U11+ (12) volt kb az utolsó ilyen telefon. Pixelek még nem tudják, Xiaomi és OP csak most kezdik behozni a dc dimming feautret mint teszt. szóval jobban járok ha várok egy évet és megnézem hogy akkor is benne van e a romban még, vagy kiszedték. (FHD AMOLED-et meg nem vagyok hajlandó használni még ha bele is viszik a dc dimminget)
egyelőre még csak ritkán van hogy nem tölt azonnal ha felrakom a gyári töltőre, és valamiért a fülhallgató furán szól (már nem is használom emiatt) ha a zajszűrés be van kapcsolva (ha megmozgatom akkor besistereg).
nem igazán szeretném gariztatni amíg nem muszáj, akkor meg veszek új telefont. amit olvastam hogy több hónapos procedúra a HTC-vel ezt ledealelni, szóval ott már egyszerűbb ha upgradelek egyből és ezt meg megcsináltatom, kész lesz amikor kész, és valaki prohardveren kap egy nagyon olcsó snapdragon 835 telefont
-
f3rdzs0
senior tag
nekem főleg a szoritosdi hianyozna :)
a dash charge nagyon jó. OP5om volt ezelőtt (ugye ott derült ki a bajom dc dimming hiányával), és már az is baromi gyorsan töltött. nem mintha az u11+nak baja lenne, tulelem a két órát míg tölt, de kevésbé látványos.
a kamera viszont ott mindig bajos volt a szoftver nem volt a toppon.
jelenleg attól félek amúgy, hogy az usb c portom meghal a telefonon. sokszor vannak már gondjaim, úgyhogy örülök hogy van backup telefon végre a piacon
-
f3rdzs0
senior tag
a fürdő vízben van már sampon/tusfürdő és társai, ami ellen nem véd.
ezeket úgy nagy általánosságban nem erre találták ki. inkább csak arra jó ha véletlen bele ejted akkor nem hal meg.én esőben szoktam használni és nincs semmi baja attól, de ha nem muszáj nem raknám víz alá.
más: twitteren azt írták hogy az u11+ra késő júniusban jön a Pie. akkor kezdik updatelni, szóval mire az EU verzió érintett lesz, szerintem már lesz Qs telefon a piacon
-
Ano
senior tag
Szerkeszteni már nem tudom, szóval ide írom:
Ilyet vettem ... sajna az ára több mint amire emlékeztem ...
-
Ano
senior tag
Én a gyárit nem is használom ... elsősorban túl merevnek találtam ... vettem rá inkább egy normálisabb szilikon tokot amin ugye kevésbé látszik a karc, illetve szerintem jobban védi a telót a behatásoktól ...
Valami X-level van ráírva ... ha érdekel megkeresem, hogy pontosan milyen és hogy hol vettem ... ára vmi 3e FT volt
-
f3rdzs0
senior tag
-
Ano
senior tag
Nekem is fent van már egy ideje és örömmel tapasztaltam, hogy végre megoldották az egyedi értesítési hangok beállításának lehetőségét ... öröm és bódottá!!
-
f3rdzs0
senior tag
hát redditen féléves javításokról van szó
bár az lehet hogy USA specific
nézegettem xda-n a rom topicokat és nagyon úgy néz ki hogy nem működik ezeken az edge sense és a dual speaker. azok nélkül meg nem akarok váltani. szóval remélhetőleg lesz valaki aki specifikusan updateli majd ezeket u11+ra is
-
Ano
senior tag
-
f3rdzs0
senior tag
szerintem nem hogy minimális, de kb 0
kb a snapi 845 és csókolom.
egyébként én azt mondom hogy HW-ben az U11+ (és U12+) gyakorlatilag tökéletes. csak szoftveresen vannak gondok.
most egy kicsit takarítottam és letöröltem a legtöbb HTC appot amit alapból ráerőltetnek, meglátjuk hogy javul-e valamit (a google lockscreen szerintem kultúráltabb pl és a legtöbbször a sense home merítette az akksit)OP6 nagy csalódás volt nekem (OP5 csak kicsi volt anno, de szerettem azt a telefont). FHD AMOLED telefont senkinek nem tudnék ajánlani. emberek esküdöznek hogy nem látják a különbséget, de nagyon csúnya szerintem, és látványos a pixelek közti távolság.
kamera valszeg megint hozza az olajfestményeket. valahol olvastam kommentet hogy a vivo x21 is ezt csinálja, úgyhogy OP se fogja akkor abbahagyni(#244) spawn21: hát várd meg míg kijön. amúgy auto-n próbáltad a fényerőt? nekem úgy kb nincs semmi gondom a láthatósággal napfényben sem
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- DUNE médialejátszók topicja
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Okos Otthon / Smart Home
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Bittorrent topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- VR topik
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite+ Honor Choice Earbuds fülhallgató, fekete, bontatlan, eladó
- iPhone 14 Pro Max 128GB Függetelen/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4336
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra (Új, Független, 256 GB, 12 GB RAM, titánium fehér-ezüst)
- Makulátlan állapotú fekete Xiaomi 15 12+12/256GB+8GB
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest