- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
HTC ONE M9
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt0017
tag
válasz
Pinda25 #2390 üzenetére
Nem fogja megvenni az ASUS, a sokat temetett BB-t sem vette meg senki. Nem lesz uj M osszel, szerintem csak simán két vonalon mennek majd, mint a Samsung az s-sel és a Note szeriaval. Amúgy is a hivatalos közleményben a hero lett megemlitve, ez is új vonalra utal, esetleg uj hero modellre. Én simán el tudom kepzelni, hogy visszanyúlnak oda.
-
vicze
félisten
válasz
Pinda25 #2396 üzenetére
Már megint a szokásos baromságok...
Soha az életben nem ért 33milliárd USD-t. 7milliárd volt a leglassabb valós piaci értéke a cégnek, és 10milliárdos fogalom. Jelenleg 5milliárd a cég értéke 5milliárdos forgalom mellett.
Az hogy a részvények fel le mennek nincs köze a valós értékéhez egy cégnek, a részvény csak egy lufi ami bármikor kipukkanhat. Apple akár 1nap veszhet az értékéből 20milliárdot csak úgy.
Meg egészen mellesleg megjegyezném, hogy ASUSTek 5milliárd dollárt ér és csak a részvényeik teljes átadásával tudnák megvenni illetve több milliárd kölcsönnel. Valaki spekulál a részvényekkel ahogy szokás. A HTC meg nem eladó, és előbb megy csődbe minthogy a Wang eladja. Meg egészen mellesleg Tajvan leggazdagabb családja a tulajdonosa a cégnek, ez se zavarjon...
-
-
-
ffodi
veterán
válasz
Pinda25 #2094 üzenetére
SoC szerintem nem rossz, a CPU része elsősorban a "visszafogás" miatt teljesít gyengébben mint a 800/801, a gpu része viszont sokkal erősebb. Egyébként most már olyan sebességekről beszélünk CPU/GPU téren, ahol 10-20 % differencia jóformán nem jelent semmit, azon kívül, hogy x benchmarkban 20 pontot kap, vagy 22-t. Ezek a teljesítménykülönbségek megfelelő optimalizáció esetén nem észrevehetők. Nekem már az M7 hardvere is elég volt, azzal is tökéletesen szaladt a rendszer.......
"Lehet hogy ódivatú vagyok, de szerintem az új modellnek az előzőnél mindig jobbnak kellene lennie (ha már drágább)."
Ezzel egyetértek, csakhogy itt az új modell jobb, mint a régi, más kérdés, hogy az M7/M8 is nagyon jó, a nagyon jónál jobbat pedig nehéz csinálni. Valamint néhány leak mást mutatott, mint ami a valóság lett, és emiatt sokan "mérgesek" lettek.
-
ffodi
veterán
válasz
Pinda25 #2086 üzenetére
"Ez így van, nem a toshiba szenzor a fő gond, hanem az fw. Nekem azzal van a problémám hogy így adták ki, félkészen."
Ezzel alapvetően egyetértek , viszont mivel a telefonnak ez az egyetlen hibája, így tudok élni vele, ha javítják, akkor pedig örülök.
Jelen állás szerint pedig úgy tűnik javítják.
-
s3nsitivity
addikt
válasz
Pinda25 #2086 üzenetére
Te agyas, a színhőmérséklet és a fehéregyensúly nem ugyan az még ha közel is áll egymáshoz..
Húzd már le magad a wc-n..A fehéregyensúly ,mint nevéből is kiderül azért felelős, hogy a fehér tényleg fehér legyen. Míg a színhőmérséklet ehhez az értékhez kapcsolódó színeket állítja. De a két dolog, nem teljesen, de független egymástól.
Kelvinbe meg a színhőmérsékletet mérjük nem a kép színét.. -
ffodi
veterán
válasz
Pinda25 #2080 üzenetére
A troll mindenedet!
Szerintem nem erős túlzás, a linkelt kép kifejezetten jó, nézd csak meg nem csak annyi az eltérés amit írsz....... A fényviszonyokra vonatkozó mondandód jogos, ám ha beleolvasol a linkelt FANfórumba, akkor világossá fog válni, hogy a fiúk teszteltek sokféle környezetben, az új FW-vel és a régivel is egyedi beállításokkal/programokkal, és a hiba bizony az optimalizálatlanságban keresendő. vagyis ha ezt helyrerakja a HTC akkor erről a témáról végre le tudsz szállni......(talán?!)
Dr.Anonymus:
EU-ba még nem jött meg, egyébként v1.40.x.x a verziószám.
-
s3nsitivity
addikt
válasz
Pinda25 #2080 üzenetére
Ilyen fan oldalakon mint az XDA ?
Kész, feldobtad a napom mint mindig..Inkább trágyázzad a bullshited ne ide szórjad..
Egyébként a fehéregyensúlynak ehhez semmi köze de mindegy.
Jobb volna több összehasonlítás is de elsőre ennyi is megteszi..
A lényeg lejön belőle.. foglalkoznak vele. -
ffodi
veterán
válasz
Pinda25 #1745 üzenetére
Szerintem az alábbiak magyarázzák:
- A megjelenés előtt volt több koncept is, hogy milyen lesz a külső design, és amit sokan vártak az nem valósult meg. Hozzáteszem, ebben én is csalódtam, mert úgy igazán nagyot ütött volna a készülék. A végleges kialakítással egyébként nincs bajom, mert így is korrekt lett.
- A snapdragon 810 melegedős sztorija is hátráltatja a dolgokat. Itt szerintem enyhén túl van lihegve a történet. Lehet jobban érződik a melegedés, mint egy műanyag házas készüléknél, vagy éppen egy korábbi One-nál, de ez a tesztek alapján csak ritka esetben jön elő, illetve a gyártó "orvosolta" is, igaz nem épp a legelegánsabb módon. Emellett a SoC CPU-ja tényleg kicsit várakozáson aluli lett, ellenben a GPU ütős...
- Akinek M7 vagy M8 van az vagy azért nem cseréli, mert azokkal is meg van teljesen elégedve, és nem ér 200k-t a lényegében nem túl sok újítás, változás, vagy még várakozik a tapasztalatokra.
- A megintcsak durvának beharangozott kamera ismét nem került be az élvonalba, viszont most azért ismerjük el, hogy ez már az elfogadható, középszerűnél jobb kamera.Egyébként én is épp a cserén gondolkozom (M7-ről), és a felhozatalt nézegetve ismét HTC lesz belőle a leírt dolgok tudatában is. Hogy miért? Részben márkahűség, részben pedig azért, mert eddig nem találkoztam még olyan Androidos készülékkel, ami ennyire akadás mentesen futtatja a rendszert. (jó oké, stock android vagy CM-et futtató telefonoknál talán igen, de a Sense az Sense
). Természetesen elgondolkodtam pl. az S6-on is, de az eddigi Samsungos tapasztalataim nem azt mutatják, hogy élvezettel tudnám használni a telefont.....
-
s3nsitivity
addikt
-
-
robit74
tag
válasz
Pinda25 #1726 üzenetére
Ez szerinted hiteles?
Ilyen adathalmazt én is tudok produkálni és az jön ki belőle amit akarok...Akkor csak a gyengébbek kedvéért (azaz miattad)
A tények:
1. Nem volt még a kezedben a készülék!
2. Valószínüleg még a közeledben sem volt!
3. Minden "tuti" infód a netről származik
4. Megértettük, hogy ez egy sz..r készülék.A fentieket figyelembe véve, minket mégis a HTC M9 érdekel és nem a te fanatikus idiótaságaid.
Javaslom indits egy új topikot, mondjuk Miért sz..r az M9 és ott irogasd ezeket. Ott kiélvezheted magad és nem rontod itt tovább a levegőt.
-
-
zsolt0017
tag
válasz
Pinda25 #1688 üzenetére
Egy valós okod van, amiért írogatsz ide hülyeségeket ?
1: Van ilyen telefonod? Nincs.
2:Tervezel ilyen telefont venni? Nem.
3:Érdekel a felhasználók véleménye? Nem.Az aki írta, mindkettőt használta, de téged nyilván nem érdekelnek a felhasználói tapasztalatok, csak hülyeségeket olvasol és írsz. S6-ról is visszaváltott ferrari1, mert néhány dologban jobb, neki pedig pont ezek számítanak. Na puff, akkor most mi van ? Léteznek normális emberek is a világon, nem csak a te fajtád.
-
ffodi
veterán
válasz
Pinda25 #1684 üzenetére
Akármikor betévedek ide, hogy valami hasznos infót olvassak a készülékről, és a tulajdonosaik tapasztalatairól, mindig ezt a trollkodást olvasom.
Elhiszem, hogy neked más készülék a nedves álmaid netovábbja, de ha azt nem is érted meg, hogy van aki másképp látja a dolgokat, mint te, akkor legalább azt fogadd el csendben, mindenféle komment nélkül, ha valaki kifizet 200k-t egy szar kijelzőért, olyan telefonért, aminek gyenge az üzemeideje, borzalmas a kamerája, kiábrándító az a fekete sávja a kijelzője alján, dacol a széllel, dacol az éhséggel, fittyet hány a fájdalomra.... ja ez már más.
Ideje lesz beszerezni egy topicgazdát.
-
-
Dr.Anonymus
addikt
válasz
Pinda25 #1660 üzenetére
szerintem gyere át ebbe a topicba is:
http://mobilarena.hu/tema/re_a_qualcomm_okolhato_a_gyenge_htc_one_m9_eladaso/friss.html -
ferrari1
őstag
válasz
Pinda25 #1660 üzenetére
Isten bizony beíratlak egy alapfokú fotós tanfolyamra! Vagy ha nincs rá időd veszek egy könyvet, amiből elsajátíthatnád az alapokat. Említettem egyszer Neked, hogy " ideje lenne fotózás terén abbahagynod a hozzászólások írogatását". Nem veszed észre, hogy csak magadat járatod le jobban és jobban minden egyes hozzászólásoddal? De most tényleg!
-
s3nsitivity
addikt
válasz
Pinda25 #1660 üzenetére
aberRált max te vagy, főleg ,hogy ezt le se tudod írni.
Na meg CMOS lapkámnál ez pont nem egy jellemző dolog.. Sőt, kb lehetetlen
Transzverzális színhiba (ami az aberráció egy fajtája) léphet fel maximum.. Köznyelven.. Beégett a kép.Agyaska.
Ideje lenne tényleg lekopni innen..
-
zsolt0017
tag
válasz
Pinda25 #1639 üzenetére
Az okozza, hogy meghibásodik és nagyobb feszültséget ad le, mint a körülötte lévő pixelek. Egyszerűen nem jól értelmezed a hot pixel kifejezést, hogy írjam le, hogy megértsd ? EGYETLEN, A TÖBBITŐL TELJESEN FÜGGETLEN PIXEL, AMI SOKKAL VILÁGOSABB, NEM EGY EGÉSZ TERÜLET. Láttál te ilyesmit bármelyik M9-cel készült képen ? Én nem tudtam egyet sem észrevenni, csak ezért kérdezem.. Ha nem értesz a témához, ne is szólj bele.
Másrészt, ha másoknak megfelel ez a kamera, hagyd már őket vele. Le lett írva, hogy ne számítson "bármilyen csúcsteló" szintre, szerintem megértette.
-
zsolt0017
tag
válasz
Pinda25 #1636 üzenetére
Szerintem senkitől nem hangzott el, hogy kiemelkedő kamerája lenne, a csúcstelefonoktól elmarad és mivel azokkal van összehasonlítva, normális, hogy lehúzzák, de nem olyan pocsék, mint aminek beállítod a baromságaiddal.
Itt a hot pixel definíciója, de a kedvedért kiemelem a lényeget: Hot pixels are individual pixels which look much brighter than they should. They will be at exactly the same single-pixel location in every frame.
Le is fordítom röviden, hátha nem értenéd: A hot pixel egyetlen, a kelleténél világosabb pixel, amely minden képen ugyanazon a helyen jelennek meg.
Köszönjük a "szakértő" hozzászólásokat.
-
zsolt0017
tag
válasz
Pinda25 #1628 üzenetére
Eddig mérnök voltál, mostmár profi fotóssá avanzsáltál ? Senki nem kíváncsi a hülyeségeidre, mikor érted már meg ? Nem kell senkit megmentened a telefontól, S6 felhasználó is leírta, hogy a kamerán kívül nincs negatívuma, neked ez sem elég ? Úgy tűnik, ismét moderátor után kell nézni.
-
s3nsitivity
addikt
válasz
Pinda25 #1628 üzenetére
Ezt ajánlanám inkább neked mielőtt hülyeségeket beszélsz és megtéveszted az embereket..
Van egy "kicsi" tapasztalatom DSLR fotózás terén.
De hát le van fosva az EU kék szalag, te megmagyarázod nekem.
Egyszer már kibasztak amiért hülye voltál, tanulhattál volna belőle.Egyszer már rászántam magam, hogy ignoráljalak.. Most rászánom magam újra mert még mindig össze vissza beszélsz.
-
s3nsitivity
addikt
válasz
Pinda25 #1622 üzenetére
1, Nem minden gépen keletkeznek hot pixelek. Főleg nem CMOS lapkáknál.
2, Bármilyen számban lehet őket map-olni egy dark frame-el. Sőt gyakran egy HDR is elég hozzá.
3, A stuck és a dead pixel HW hibának számít tehát grancia.
4, Egy M9-el készült képet nem láttam még ahol szembeötlő dead vagy hot pixel lett volna.
5, A RAW ebben is segít mivel nem tömörít is lehet javítani a hibákat.
6, Ismét egy baromságot kommenteltél. -
-
-
-
ferrari1
őstag
válasz
Pinda25 #1578 üzenetére
A DSLR-nél az objektívben van a OIS ami kapcsolható. Mivel a digi tükrös gép nagyságrendekkel nehezebb egy telefonnál, ezért törvényszerűen nehezebb is bemozdítani azt. Egyébként az OIS-nek véleményem szerint ( bár ez egyén függő ) normál fényviszonyoknál lehet ellenkező hatása is. A bemozdulás nélküli kép készítéshez a záridőnek a mindenkori gyújtótávolság 1 / gyujtótávolságnak kell lennie minimálisan. Ha a zársebesség ennél gyorsabb, nincs értelme az OIS-nek. Alatta a jó stabilizátor 2-3 fényértéket tud " fogni".
-
fravik
tag
válasz
Pinda25 #1554 üzenetére
Garancia Plusz Platinára gondoltam. Ez törésre és lopásra is érvényes, ami nem hátrány ilyen értékű készüléknél. Egyszer kell kifizetni és akkor 2 vagy 3 évre is akár biztosítva vagyok. MM Garanciaplusz
Tisztában vagyok vele, hogy nincs T-nél a készülék, csak azért írtam, mert ott tudom, hogy lenne készülékbiztosítás, így feltételezhetően a többi szolgáltatónál is.
-
s3nsitivity
addikt
válasz
Pinda25 #1551 üzenetére
Azért mert az S6-ját jobban szereti.
Na bumm..Mindenki tisztában van vele, hogy HW-ban, kamerában jobb az S6.. egyéb okosság?
Amúgy.
HTC announces Q1 2015 earnings: $1.3 billion revenue, $11 million profit
-
s3nsitivity
addikt
válasz
Pinda25 #1466 üzenetére
(#1467) FeRRaR1
az hogy az M8 kijelzőjének sokkal jobb a betekintési szöge, az számomra felfoghatatlan
na ezt ne vedd komolyan, csak bone vaksi.
" Nem égető a váltás, csak lejár a szerződésem és ilyenkor nagyon jó áron tudok kihozni készüléket "
Ha itthon vennél akkor azzal várni kell mert senki nem tudja mikor lesz elérhető szolgáltatónál.
Plusz szerintem az M7 után nem csalódnál az M9-ben.
A + meg ha jól tudom only csájna
[ Módosította: radi8tor ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Sony PS4 Dualshock 4 kontroller - Vezeték nélküli
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest