- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
kriszpontaz
veterán
válasz
balika011 #5159 üzenetére
Na utánajártam, a melegedési problémákat javították. Ki is keltem magamból hogy akkor ki írja a changelogot hogy fogalma nincs róla mi a sz@rt csinálnak a rom fejlesztők? Röhej komolyan. Amúgy tényleg kevésbé melegszik a telefon.
(#5162) balika011 :ezt honnan szivárogtatták ki?
-
kriszpontaz
veterán
válasz
balika011 #5156 üzenetére
Erre gondolsz? Valószínű ezt hegesztették, de még nem ástam bele magam nagyon.
(#5157) balika011 : a link nem megy, ha meg elé biggyeszted a http-t, egyből nem biztonságos oldal lesz.
-
balika011
senior tag
-
Jojo22
tag
válasz
balika011 #5102 üzenetére
Nekem is van, ès mivel ilyen stílusú tokom van [link] nagyon szeretem, mert cèges előfizetèsem van a családtagokat vissza szoktam hívni ès mivel sokat vezetek előnyős, a csuszkával lerakom, a mikeyel meg vissza hívom, klikekhez van rendelve telszám, ìgy nem kell nyìtogatnom a tokot egykèzzel vezetès közben, ès ebayon 200ft volt, annyit megèrt a biztonság!
-
kriszpontaz
veterán
válasz
balika011 #5036 üzenetére
Összekevert velem
. Elmegyek aludni erre reggelre szájkarate topik lett itt vagy mi?
Tegnap este kipróbàltam OTG kábellel az XBOX 360 wireless kontrollert a Redmi 1S-el és működik! Villog mint a karácsonyfa, de at Asphalt 8-al mentem egy nyertes kört vele
. A két ravasz van felcserélődve csak. A Thomas Was Alone is kezelte, csak ugrani nem tudtam vele. Úgy látszik app függő. Tegnap rájöttem hogy burst módban mi okozza a kamera azonnali FC-t. Ha a beállításokban aktív a QR kód keresés, burst módban a kamera az első kép készítése után kifagy. Ha kikapcsoljuk az opciót, nincs gond.
A legjobb hogy tegnap összetörték a kocsimat is, nekem jöttek oldalról, és bezúzták a bal hátsó ajtót. Feljönnek az emberek faluról városba és jaszkariznak mint Stevie Wonder. Ha már egyirányú utcába fordulnak 2 sávon egyszerre, inkább belehajtanak a szemből forduló oldalába
. Bocs az offért.
#5050: köszi a képet és a logot, továbbítom.
-
icemad
nagyúr
válasz
balika011 #5037 üzenetére
Te meg add el a 2 1s-ed és vegyél mi3-at, akkor mehetsz arra a fórumra...
3210, 3310 remek telók voltak, nem kellene a szádra venni, ha nem tudod mit beszélsz. Azoknak nem okozott gondot egy névjegyzék megjelenítés. Egyébként egy voda845 is megbírkózott ezzel a feladattal. De ha itt tartunk, akkor írj a googlenak, hogy ne engedjenek kiadni androidos telót 100ezer alatt, mert szopni fog vele az egyszeri user.
Szerencsére van rendes cm is erre a telefonra, nem csak az általad kiposztolt balikagány ED. -
icemad
nagyúr
válasz
balika011 #5033 üzenetére
Innentől kezdve komolytalan vagy... Egy 46ezres használt telefontól elvárható, hogy telefonálni is lehessen vele. Ha a tárcsázóra várni kell a gyári rommal, akkor használhatatlan. Egyébként otthon kiabálj. Túl sokat te sem raktál a témához, csak belöktél egy fos romot, ami semmire sem jó. Ha meg nem tetszik, ha leírom a véleményem, akkor mehetsz sírni a modikhoz.
-
Laza...
addikt
válasz
balika011 #5033 üzenetére
Ezzel a sok nagybetűvel kimutattad a fogad fehérjét "beta teszter".
Te, aki kiraksz próbálgatni egy fosch valamit, hogy verhesd a melled a semmire. Pont olyan vagy, mint a román
kollégád.Ezenkívül a vastagon szedett, csupa nagybetűs okoskodásodra javaslom tanulmányozd ezt az oldalt
-
kriszpontaz
veterán
-
LantosBerry8
senior tag
válasz
balika011 #4971 üzenetére
Nekem igenis döcögős... Arról nem is beszélve, hogy a 43as frissítéssel sem oldódtak meg a problémák, inkább csak átalakultak!
Pár óra használat után olyan durva lassulások - laggok vannak amik csak újra indítás esetén tűnnek el... (még mindig szar memóriakezelés, csak most a fejlesztők àtestek a ló túloldalára...) + van egy jópár alkalmazás, ami miui alatt élvezhetetlen a folyamatos és nagyon durva akadások miatt.... - lehet, hogy a CM sem tökéletes nameg puritánabbnak hat a miuihoz képest (szerény véleményem szerint egyáltalán nem), de míg mindent probléma, akadások és gondolkodás nélkül megtud csinálni, addig sokkal jobb rendszer lesz a miuihoz képest....
A miuit alapjaiból kellene újra írni, hogy legalább CM szintű élvezhető használhatóságot tudjon nyújtani... Ezen a téren a miui fejlesztőinek lenne mit tanulniuk a CM csapattól....#4984 r.c. - igen vissza
-
kriszpontaz
veterán
válasz
balika011 #4929 üzenetére
A tégláról: csak vicc volt, nem tettem mögé ezt:
.
A recovery telepítésénél van gond, ha nem indul el a recovery. Valami nem OK. De ez nem függ össze a kijelző elfeketedéssel és fagyással.Azt sem tudom megmondani milyen rom van a telón és azt sem hogy jelenleg milyen recovery! Hogy lenne már f@szság? Ez engem érdekel. Így hogy kérjek tanácsot?
(#4930) Gloob : ha sikerül végre a launcherig eljutnia és a beállításokba belépni, vagy hogy lássa a gép a memóriát, már jók vagyunk. Onnan menthet fényképeket, stb. Utána meg olyan romot telepít fel amilyet akar.
(#4932) Easy.2K12 : a recovery még mindig nem indul be? vagy az csak egy pillanatnyi zavar volt?
-
kriszpontaz
veterán
válasz
balika011 #4903 üzenetére
Mihez kellene link?
Közben megoldották (fastboot) kerítettek hozzá megfelelő romot, meg volt gond a flash előtt hogy nem akarta felismerni egyik gép sem a telót, de privátban segített neki 2 beta admin, elszórakoztak vele vagy 1 napot. Hogy mit bűvöltek vele nem tudom, de tuti hogy fastboot után állt helyre. -
kriszpontaz
veterán
válasz
balika011 #4899 üzenetére
Annyiban igaz hogy volt most egy ilyen bajunk hogy egy srác más régiós fastboot romot flashelt fel és téglázott. Más régiós romokban nem azonosak a partíció méretek. Gondolok itt most a boot partícióra. Azt cseszte meg. Amúgy abban igazad van hogy nem teljesen korrekt megfogalmazás jelen esetben.
(#4900) Easy.2K12 : fastboot flash után is hülyéskedik? akkor passzolom a kérdést balikának
-
Easy.2K12
tag
-
Easy.2K12
tag
válasz
balika011 #4896 üzenetére
Megy, egy ido utan kiirja hogy system nemtudom mi pontosan leállt, majd a telefon osszekapja magat es egy ido utan ha lezarom nem lehet feloldani fekete kep van csak a telefon megy csak nem ad képet, a recovery is eltunt legutobb akkor te, a logolast bemasoltam es azt mondtad display header. Azota ujra tettem de semmi javulás sajnos :/
-
FunkyBoy
tag
válasz
balika011 #4778 üzenetére
Securitttty szempontból teljesen igazad van, bár ilyenkor én mindig azt mondom, hogy ha a Kínai Népköztársaság számára a párommal folytatott sms-ezés igazi kapásnak számít akkor csak tessék
Minden esetre inkább ők olvassák ingyen, mint itt az itteni szervek (mert ugye ne legyünk naívak) huszon x vagy harminc x Ft/darab áron. -
micsu
tag
válasz
balika011 #4679 üzenetére
Igen, ez komoly nehezítés, hogy mindig egy moderátort kell(ene) zaklatni az összefoglaló írás folyamatos naprakészen tartása miatt.
Már több helyen is láttam olyat, hogy ezen helyzet megoldásaként az összefoglaló írás nem a topic elejére kerül, hanem egy logout-os cikkbe.
Esetleg megpróbálhatnánk összedobni egy ilyen cikket...vagy mégjobb lehet egy wikipédiás cikk, mert akkor azt "bárki" szerkesztheti?
-
Easy.2K12
tag
válasz
balika011 #4630 üzenetére
Balika megkerlek te vagv valaki aki ert hozza rendesen. Legyenszives leirni hogy tudom a display headert megcsinálni milyen program kell hoza pontosan mer ez igy nem allapot.. Mar az android system isten átka is leall egyfolytában l, az is eleg ha a recovery be bejutok csak mukodjon
-
nzozz
aktív tag
válasz
balika011 #4556 üzenetére
A recorvery -s verzióval megoldottam gyorsan. Mindkettőtöknek köszönöm! (Mostmár 340Mb szabad memória van ram ürítés után.)
Most hogy már van rendes szoftver, nekiállok egy kicsit pofásabbra alakítani a telót. Viszont azt nem értem, hogy miért nem lehet a kijelzővel megegyező felbontású, 720x1280 -as háttérképeket használni, miért csak egy kis kivágott részét. Ezzel lehet valamit csinálni?
-
kriszpontaz
veterán
válasz
balika011 #4470 üzenetére
Pont most olvastam utána és le akartam írni. Ez egy tömörítési elgárás, összesen 4x150MB területet foglal a ramból és a nem használt appokat tömöríti (fizikai memóriában, nem MMC-n).
Ezt az 512MB memóriával szerelt készülékek miatt alkalmazzák kernel szinten, de nincs hatása a belső tárhelyre.Android now supports devices with 512MB of RAM. This documentation is intended to help OEMs optimize and configure Android 4.4 for low-memory devices. Several of these optimizations are generic enough that they can be applied to previous releases as well.
Android 4.4 platform optimizations
Improved memory managementValidated memory-saving kernel configurations: Kernel Same-page Merging (KSM), and Swap to ZRAM.
Kill cached processes if about to be uncached and too large.
Don’t allow large services to put themselves back into A Services (so they can’t cause the launcher to be killed).
Kill processes (even ordinarily unkillable ones such as the current IME) that get too large in idle maintenance.
Serialize the launch of background services.
Tuned memory use of low-RAM devices: tighter out-of-memory (OOM) adjustment levels, smaller graphics caches, etc.Swap to zRAM
zRAM swap can increase the amount of memory available in the system by compressing memory pages and putting them in a dynamically allocated swap area of memory.
Again, since this is trading off CPU time for a small increase in memory, you should be careful about measuring the performance impact zRAM swap has on your system.
Android handles swap to zRAM at several levels:
First, the following kernel options must be enabled to use zRAM swap effectively:
CONFIG_SWAP
CONFIG_CGROUP_MEM_RES_CTLR
CONFIG_CGROUP_MEM_RES_CTLR_SWAP
CONFIG_ZRAM
Then, you should add a line that looks like this to your fstab:
/dev/block/zram0 none swap defaults zramsize=<size in bytes>,swapprio=<swap partition priority>zramsize is mandatory and indicates how much uncompressed memory you want the zram area to hold. Compression ratios in the 30-50% range are usually observed.
swapprio is optional and not needed if you don't have more than one swap area.
By default, the Linux kernel swaps in 8 pages of memory at a time. When using ZRAM, the incremental cost of reading 1 page at a time is negligible and may help in case the device is under extreme memory pressure. To read only 1 page at a time, add the following to your init.rc:
`write /proc/sys/vm/page-cluster 0`
In your init.rc, after the `mount_all /fstab.X` line, add:
`swapon_all /fstab.X`
The memory cgroups are automatically configured at boot time if the feature is enabled in kernel.
If memory cgroups are available, the ActivityManager will mark lower priority threads as being more swappable than other threads. If memory is needed, the Android kernel will start migrating memory pages to zRAM swap, giving a higher priority to those memory pages that have been marked by ActivityManager -
Gloob
addikt
válasz
balika011 #4476 üzenetére
Oké, ez így érthető is. Viszont még egy kérdés: akkor itt nem kell tartani a flash memória elfáradásától, hiszen nem onnét vették el ezt a részt? Ahogy én a wikis cikkből kivettem, ez egy kernel szintű támogatás. Ezek szerint a kernelt kellett újraírni, vagy legalábis alakítani? Gondolom ezt használják más telefonokban is, ahol a RAM egy kicsit szűkös. A Play-on van ZRam alkalmazás is. Ott is hasonlókat írnak, sőt még telefonok is fel vannak sorolva, amik használják ezt.
-
bosmajor
tag
válasz
balika011 #4476 üzenetére
És ezt fixen csinálja v. "on demand" ?
Mert ha számolok, akkor ha fix a dolog, nekem ez jön ki:
1 GB-ból lefoglal 600 MB-t "swapelni", marad "normális" RAM-nak 400 MB.
Igaz, ha hihetünk a wikipediának ez a 600 MB megfelel 1800 MB-nek.Tehát lesz összesen kb. 2,2 GB-unk, aminek 80%-a lassúbb. De mennyivel? -
Gloob
addikt
válasz
balika011 #4471 üzenetére
No akkor ezt most egy picit elmagyarázhatnád. Ha kérhetem, akkor úgy hogy mindenki megértse, legalábbis a többség. Mi a különbség a kettő között?
Csak azért, mert ez most így majdnem tökéletes. Nálam legalábbis. Tökéletes ugye soha nem lesz!
Szerk.:
Elolvastam a cikket, de azért egy kis magyarázat nem ártana. Amit én leszürtem, az az, hogy nekünk ez most jó. Szóval nem kell félni a memória meghibásodásától. Erősíts meg, vagy cáfolj, de mindenképpen írj róla érthetően. Köszi. -
Gloob
addikt
válasz
balika011 #4415 üzenetére
Sziasztok
Megnéztem én is root explorer-rel, és nálam is Sharp a kijelző. Hogy aztán ez most jó vagy rossz, azt nem tudom, de Sharp kijelzők nem rosszak! Annó az S2 esetében is használt a Samu több kijelzőt. Az egyik jobb volt, a másik gyengébb, sárgásabb képet adott. No meg ott gyakori volt a kijelző beégése is, de ez a samoled sajátossága sajnos. Itt ips panel van. -
micsu
tag
válasz
balika011 #4254 üzenetére
váóú!
gratula
mit lehet róla tudni? pl:
1) milyen előfeltételek esetén használható? pl szanaszét kell partícionálni a belső flash-t
2) milyen romokkal működik? bármelyikkel?
3) nandroid backup vs dualboot együttműködés? pl backup készítése a dualboot előtt, majd azt restorolni a dualboot beüzemelése után -
gyjofi
tag
válasz
balika011 #4234 üzenetére
Na!
Nem bírtam várni délutánig.
Felraktam. Minden okés eddig.
Mobilnet (3g) van, GPS, kamera, vaku megy. A hanghívások minőségével minden okés!!! Ez marha fontos volt nekem. Egyenlőre ennyi. Ha még érdekel valakit valami paraméter, megnézem.
Végülis úgy tettem fel, hogy zip telepítés előtt volt egy full wipe (dalvik is), utána egy cache és dalvik.
Eddig nem futott bootloopba, pedig eléggé nyomkodom és melegszik is... -
tachikoma
aktív tag
-
Chaser
legenda
válasz
balika011 #4077 üzenetére
Nem dobálja az órajelet. Beállítom minimumnak x-et, maximumnak is és azon megy. Csak nem minden mag. Amelyik nem megy az egyáltalán nem megy. Most épp 5 aktív, 10 perc állítgatás után. Nekem már note van, 8x1.6Ghz, fix 8x1,2-re akarom állítani, de lehet 8x1 is elég lenne. Max ha havoonta egyszer játszanék akkor felemelem. De kipróbáltam valami batmant, 5 maggal is tökéletes volt 1.2-n.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- Elektromos autók - motorok
- Windows 7
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Parfüm topik
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic 5 Lite, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OnePlus 7T Pro 8/256GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Apple IPhone 14 Pro Max GOLD 128GB KÁRTYAFÜGGETLEN 86% AKKU
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest