Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- AnTuTu-ban is odapörkölt az Xring O1
-
Mobilarena
XIAOMI REDMI NOTE 2 / XIAOMI REDMI NOTE 2 PRIME
ITT VAN A LEÍRÁS, MIELŐTT KÉRDEZEL OLVASD MÁR EL LÉGY SZÍVES!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wallenberg
senior tag
Május 10.-én jön a MIUI 8. Ezt Facebookon közölte hivatalosan a MIUI.
Azta! Már 16000 hozzászólásnál járunk! Ez is mutatja a topic népszerűségét.
-
include777
aktív tag
Üdv !
Hosszú vajúdás után (letv x500 vs note 2 prime), a prime-ot választottam.
Lenne 1-2 kérdésem.
Alapvetően a telefonhasználatom:
Játszom rajta néhány játékkal, nagyon sokat tv-zek rajta (kodi+acestream), illetve telefonálás. Fényképezés félévente,gps ha pénteken foci után bevasalok hazataláljak. Fontos nekem, hogy ha a telefon nincs használatban, ne merüljön[talán ez a legfontosabb szempontom 5% éjszaka nem gond, de a 20-30 igen].
Ha használom nem zavar a merülés, mert játék és tv közben van töltő a közelben.
Milyen/Melyik romot tudjátok ilyen használat mellett ajánlani ? Magyar nyelv megléte nem alapvetően szükséges a romban(de angol igen).Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
grafnet
veterán
válasz
WhiteWalker #15997 üzenetére
Nem tudom, hogy mekkora javulást okoz vagy sem, nekem a mSD miatt van fent.
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
Milestone2 #15993 üzenetére
因为你知道的唯一途径...
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
Wallenberg #15987 üzenetére
Még senki se próbálta (nyilvánosan), (szinte) semmit se tudunk róla, így hogy válaszoljunk erre?
-
válasz
Milestone2 #15991 üzenetére
és grafnet:
-
grafnet
veterán
válasz
Wallenberg #15985 üzenetére
Root kell hozzá!
Azt, hogy miben lesz jobb a működése Te állítod be.
Smoothabb lesz rendszer, ha használod, mellette csökken az akku felhasználás - jobb lesz az akkuidő.
Mellesleg lehet vele recovery-t is cserélni.A legfontosabb, hogy a 32GB-nál nagyobb mSD kártyákat is láthatóvá teszi a rendszernek, ext4-re formázva a kártyát.
Ja, s mindezt magyarul.
-
Egy noob kérdés: hol állítható a képernyő "elsötétedésének" az ideje?
-
Wallenberg
senior tag
válasz
kakuk.tamas #15984 üzenetére
Megkérdeztem a Wayteq-et ezzel kapcsolatban, de azt írták, hogy még nincs pontos infójuk ennek idejéről.
Egy angol nyelvű honlapon június elejét vagy közepét emlegették.
-
Wallenberg
senior tag
Igen, mert a múltkor rossz ROM-ot töltöttem le, azért kérdeztem ezt meg. A telefonomon most eu-s ROM van már, MIUI 7.2.3.
A MIUI 8-as mivel lesz jobb vagy másabb, mint a mostani ROM-ok?
-
Milestone2
nagyúr
válasz
Wallenberg #15985 üzenetére
Le.
És ha visszakeresel, sokan használták/használják is. -
Wallenberg
senior tag
Találtam a Google Playen egy alkalmazást:
Redmi Note 2 Tool (Péter Sárközi)
Letölthetem nyugodtan a Redmi Note 2 Prime telefonomra? Nem lesz baj belőle?
A fenti app telepítésével miben lesz jobb a telefonom működése?
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
Milestone2 #15981 üzenetére
Tudom.
A kérdés csak az, hogy mikorra várható. De már régebben is május végéről volt szó. Vagyis nyáron már tuti meglesz. -
bAtt001
addikt
válasz
Milestone2 #15981 üzenetére
"The below list is just an predictions from our side..." és ebben a félmondatban is van nyelvtani hiba szóval annyira nem bíznék a cikkben...
-
Milestone2
nagyúr
válasz
kakuk.tamas #15980 üzenetére
Redmi Note 2 / Prime rajta van a listán...
-
fpunto
csendes tag
Sziasztok!
Most nézem, hogy a naptáramat nem szinkronizálja a Google fiókommal.
Szinkronizálási problémát ír ki a google naptár is.
A 6.4.21 eu rom van fent, van valami megoldás rá? -
Imy
veterán
6.4.21ben a bth jó lett, de most a wifi miatt kell a telt újraindítani.
-
moli.hu
őstag
Felfrissitettem a global stable 7.2.3 rommal erkezo 5.1.2 Mi Remote-ot a Google Playben talalhato 5.1.4 verzioval, erre eltunt 2 opcio a beallitasok kozul es a listakban az abc-sorrend megszunt, igy szemmel kell vegigolvasni a gyartoi 100-as listakat. Szep a fejlodes ive.
-
moli.hu
őstag
utokornak es googlenek:
Xiaomi MIUI Mi Remote Controller for TV/AC infrared infra-red ir com.duokan.phone.remotecontroller best setting for Teletech (Techwood Vestel) T2973 television RC2440 remote: Sharp #2
-
FrankóStein
aktív tag
válasz
FrankóStein #15974 üzenetére
Megcsináltam, de maradt minden ugyanolyan mint volt. 😕
-
FrankóStein
aktív tag
válasz
FrankóStein #15972 üzenetére
*ragaszkodnék
-
Jani18
aktív tag
Remélem tényleg meg is kapjuk. MIUI 8
-
grafnet
veterán
válasz
FrankóStein #15970 üzenetére
Nekem a 4.14 nem ment vissza rendesen. Valami beragadt, mert nem lehetett tölteni. Csak a FR segített.
FR a mostanin, mentés visszatölése, reboot. -
FrankóStein
aktív tag
válasz
kovbandi82 #15969 üzenetére
A nyelv átváltás ezzel sikerült, viszont továbbra is fczik a rendszer. Most azt találtam ki, hogy downgradelek 6.4.7-re,és onnan indulok neki újra az egésznek.
-
kovbandi82
őstag
válasz
FrankóStein #15967 üzenetére
Morelocale2-vel allits be angol nyelvet, elvben mennie kellene.
-
dealerman
aktív tag
valaki futtatott már 2,esetleg 4k videót ? ennek az x10-nek tudnia kellene már,nekem 1440p sikerült de az is csak mp4-be konvertálva (minőségre 0 lett)
-
FrankóStein
aktív tag
válasz
kovbandi82 #15966 üzenetére
A rendszer nyelvét a beállítások - rendszerben lehet megvaltoztatni, ami ugye fczik. 22-es csapdája. 😀 Wifi beállításokat elérem, ott minden ok, de gyanús hogy az energiagazdalkodas csinál valamit, és azt nem érem el, mert az már a rendszer almenuben van.
-
kovbandi82
őstag
válasz
FrankóStein #15964 üzenetére
Nekem jó. Mellesleg ezeket próbáld meg:
- Tedd át angolra a rendszer nyelvét, úgy belemegy-e a Beállításokba
- Töröld a Cache-Dalvik cache mappákat recoveryben
- Van Mély tisztítás opció. Ki lehet az ikonját rakni. Az is segíthet.
- Utolsó opció a Clean installáció. Én ezt azzal raktam most fel, nem simán updattel, és minden jó! Sőt. Jobb mint valaha szerintem. És full magyar.
( Amúgy ha az értesítési területen hosszan megnyomod a Wifi jelet, akkor sem jön be a Wifi beállítás?) -
moli.hu
őstag
-
FrankóStein
aktív tag
válasz
kovbandi82 #15962 üzenetére
Neked visszacsatlakozik wifire a legújabb eu? Egész délután figyelnem kell hogy kézzel kapcsoljam vissza. Ezelőttig ilyen bajom nem volt. Persze pont ebben bele se tudok menni a rendszer menübe, hogy utánanézhessek a beállításoknak. 😕
-
Hopkins_001
tag
válasz
Wallenberg #15960 üzenetére
Van csak mattos,sokat ront a képminőségen.
Addig érdemes rajtahagyni míg nem szereztek be egy jobbat rá. -
kovbandi82
őstag
válasz
grafnet #15937 üzenetére
Nekem a legújabb multiban minden magyar.
(#15939) Milestone2 Ha samus ha nem, szerintem nagyon jól néz ki (amúgy nem samus sztem, asszony telefonja egyáltalán nem így néz ki (S6))
(#15943) (#15949) bAtt001 Sztem meg a CM-et picsázza el a MIUI. Nekem a MIUI jobban bejön, mint a CM, de pont ezért jó, kinek mi tetszik, tud válogatni.
Amint kijön a V8, egyből nem érdemes felrakni, ha nem vagy kimondottan MIUI fan, vagy nem vagy elvetemült - mint Mile vagy akár én - mert tuti, ismerve a Sáomit, bugos lesz, és kicsit hiányosak lenne a funkciók. V6-nál is voltak gondok, igaz akkor Redmi 1s-el voltam, azon jól működő MIUI rom, ami full Stock nem létezik (A V5 csapnivaló volt aksiidőben, a V6-V7-et meg custom kernel nélkül ugyanezen oknál fogva használni se tudtam, főleg hogy random módon gondolt egyet, és kiirta, 1%-on van az akksi és kikapcsolt.
Egyébként attól függetlenül, hogy bele vagyok buzulva a MIUI-ba, tényleg egy bugos ótvar tud néha lenni, főleg ha fejlesztői ágon vagy, de Nekem akkor is a favorit. CM-et és MIUI-t it is használtam mindegyik telefonon, amelyiken elérhetőek voltak, de mindig utóbbi maradt.
(#15960) Wallenberg Használható fólia nincs, ilyen gyári védő cucc van, de azt le kell szedni -
Milestone2
nagyúr
válasz
Wallenberg #15960 üzenetére
Tudtommal nincs.
-
Wallenberg
senior tag
Apropó: A barátom is venne egy Xiaomi Redmi Note 2 telefont.
Az lenne a kérdése, hogy gyárilag van-e a telefon kijelzőjén fólia?
Az Extreme Digitalból venné meg a telefont.
-
Wallenberg
senior tag
válasz
Milestone2 #15955 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy a további ROM-okat illetően nem lesz a nyelvek között ott a magyar nyelv?
Akkor nagyon kell figyelni és vigyázni, hogy mit töltünk a telefonra.
A múltkor én nagyon megszívtam.
-
gergely64
tag
válasz
DaWe94 #15929 üzenetére
Szerintem ezt [xiaomi.eu_multi_hermes_V7.2.3.0.LHMCNDA_v7-5.0.zip] tedd fel. Nálam 3 hete gond nélkül müxik.
-
dealerman
aktív tag
válasz
Milestone2 #15947 üzenetére
melyik rom-ot ajánlod ami tud magyarul és felmegy gyári recovery-vel ? a TWRP-t egyenlőre hanyagolnám még ha lehetséges
-
Milestone2
nagyúr
válasz
Klara_ #15950 üzenetére
Jelenleg ez az álláspont. Mivel elindult a Crowdin, és elméletben azt fogja használni a gyártó (már amikor majd hajlandó lesz felemelni a kis seggét, mert eddig teljesen feldolgozva "kapta" -míg kapta- Vagyulától a nyelvet, a Crowdinnal meg azért még majd dolgoznia kell), és rakja majd bele a GLOBAL ROM-ba. De. Nem minden telefonhoz ad ki a Xiaomi Global ROM-ot, így majdan, ha egyszer bekerül a szabad-fordítás a Globalba, akkor sem lesz minden készülékhez, tehát oda kell figyelnie a magyar nyelvhez ragaszkodó felhasználónak, hogy csakis olyan készüléket vegyen, amihez készül Global...
-
Klara_
őstag
válasz
Milestone2 #15939 üzenetére
Ezekre az ujakra MIUHU sem lesz?
-
grafnet
veterán
válasz
Milestone2 #15947 üzenetére
Ez megütötte az én szememet is!
-
tresh
veterán
válasz
Milestone2 #15939 üzenetére
Pont ez jutott eszembe hogy de fasza szarszung felület lett rajta
A mostani ezerszer szebb
-
Milestone2
nagyúr
válasz
grafnet #15937 üzenetére
"for new devices"
Azaz Redmi3, Note3Pro, Mi4s, Mi5, Mipad2 nem kap...meg amik ezentúl megjelennek...
Redmi Note 2-re tudtommal van folyamatos támogatás Vagyulától.
Marad a várakozás a Global ROM és a Crowdin Project valamikori házasságára...
bAtt001
Abból szerintem mindenki kap. Szép Samus kinézet...
-
bAtt001
addikt
miui8 remélem kapunk belőle mi is, android6-ról nem is álmodok
-
grafnet
veterán
A Galéria magyarításának hiánya: a 03.24/25-ei ROM óta Vagyula nem készíti a magyar nyelvet az EU ROM-hoz. (Ez van a multinál leírva: "Hungarian (vagyula, miui.hu) - no translation for new devices".)
Tudtok erről valami egyéb részletet?
Inkább az érdekelne, hogy akkor ez már így is marad? -
grafnet
veterán
válasz
kakuk.tamas #15933 üzenetére
Vagy amíg a benzinkutas nem veszi fel...
:-D -
kovbandi82
őstag
válasz
-
zolipapa66
tag
válasz
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
kovbandi82 #15932 üzenetére
A nyolcadik utasig nincs gond.
Amúgy nem tudom. Gondolom valami fordítási hiba, vagy valami hangjavítós hívás.
-
kovbandi82
őstag
A pénteki frissítés óta ha beszélek az Asszonnyal, azt írja ki a telefon, hogy Három utas Hívás. Ez mi a franc lehet?
-
zolipapa66
tag
válasz
kakuk.tamas #15930 üzenetére
almás lett
DaWe94: Nekem prime van és EU 6.4.14. nálam tökéletes, de van akinél vannak gondok a hangrögzítővel.
Az akku kezelés is jobb lett.És én sem bántam meg, hogy almásból lettem robotos 3 éve
-
DaWe94
senior tag
No hát újra jelentkezem. Nem bántam meg a váltást, bár egy kicsit fura még a 4col.
Teljesen elégedett vagyok most, úgy néz ki hogy megtaláltam a megfelelő OS-t.
Továbbra is hirdetem a készülékem, hardveraprón megtaláljátok akit érdekel, alkuképes árral.
Más: Melyik most a legstabilabb rom, amivel a legkevesebb probléma van?! Úgy akarom továbbpasszolni, hogyha egy kevésbé hozzáértő ember kezébe kerül, ne kelljen vele babrálni.
-
Norby86
őstag
válasz
csongi #15926 üzenetére
Olyat nem szokott neked csinálni, hogy bekapcsolod a telefonon a tracker programot (nem tudom melyiket használod, én a Strava-t) és konkrétan amint elindítod a mérést, elkezdi jelezni hogy 14-17 km/h -val haladsz, amikor még el sem indultál? Mert nekem ilyet is csinál. Persze kis idő múlva aztán megnyugszik és elkezd lassítani, és úgy fél perc elteltével megáll 0 km/h-nál. Kicsit vicces, mondjuk ezt is minap fedeztem fel, mert eddig benyomtam a programot, zsebre vágtam a telefont és már indultam is, nem figyeltem fel erre, csak most.
-
Norby86
őstag
válasz
kvazika #15923 üzenetére
Lehet nem kellett volna annyi zsíros kenyeret enni?
De viccet félretéve, tényleg a km órámhoz ami egy VDO M5 ahhoz szoktam mérni és régebben 2 km/h-val gyorsabbnak talált a telefonomon a strava, most meg lassabbnak. Lehet ekkora különbség van gps és gps vevő között amiket a telefonokba építenek. -
kvazika
csendes tag
A galeria helyett ajánlom a Quickpick alkalmazást. Jobb és gyorsabb.
-
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Tegnap még gond nélkül működött az ftp kapcsolat, úgy másoltam rá pár sorozat részt a telefonra + az azon lévő fényképeket úgy másoltam fel a gépemre.
Erre ma ez fogad.
Semmi változás nem történt tegnap óta, nem is nagyon ültem ma gép elé.
Ezt miért csinálja? -
-
grafnet
veterán
válasz
FrankóStein #15914 üzenetére
Na, akkor ez megint egy nemnormális anomália!
Most, hogy a 14-ei van ismét fent kipróbáltam, de ezen sem megy! Úgyhogy ez biztosan nem az új ROM hibája.
De, hogy kinek megy kinek nem... mint, a mesében! -
Balcsix
senior tag
Ti biciklizéshez melyik tracker appet használjátok, szerintetek melyik a legjobb?
-
kliszi
senior tag
Idájig teszteltem a cm-romot de most visszatettem a legujabb multi romot , mert csak az az igazi . Hiányzott a miui rendszere . A galériában eltünne valahogy micloud jelzés a képeken akkor lenne az igazi de nem tudom hogy kell eltüntetni .
-
papptacsi
tag
válasz
kovbandi82 #15909 üzenetére
Kipróbálom! Köszönöm a választ!
-
grafnet
veterán
válasz
FrankóStein #15910 üzenetére
Nekem nem jó a legújabb! A Beállítások -- Rendszer: FC-zik.
Visszaraktam a 14-es mentésem, de az meg nem akart tölteni, meg forrósodott.
Csináltam egy FR-t, most próbálom, hogy így jó-e vagy gyalulni kell mindent?!
Bár az meg azért lenne furcsa, mert a TWRP formáz mindent... elvileg. -
-
papptacsi
tag
Sziasztok! Biztosan volt már, de már lassan 16000 hozzászólásnál jár a topik, szóval ezért nem olvasnám át, az összefoglalóban pedig nem találtam rá választ.
Szóval az lenne a kérdésem, hogy minek milyen jogot kell megadnom vagy mit kell beállítanom ahhoz, hogy ha lezárom a képernyőt és mondjuk zsebre vágom a telefont, akkor egy idő után ne dobja el a GPS jelet?
Bosszantó pl egy Endomondo használatánál, mert vagy 2 percenként előveszem a telefont vagy egy szép egyenessel összeköti azt a két pontot ahol utoljára és először tudta hol van...
Előre is köszi! -
Klara_
őstag
válasz
memoril #15903 üzenetére
Van, lasd osszefoglalo. En HU-val vettem a telefont anno, amit lett benne magyar mentem at a multira. Nekem az jobban bejott egyeni preferencia. A HUban sem a lanchidas ora, sem az Xperia bill nem tetszett, igy ezeket nem kell cserelgetnem. Az elozo Xiamoijaimon is mindig multi volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Fehér
- ELADÓ - Xiaomi 14T Pro 5G 512GB 12GB RAM Dual Mobiltelefon (2,5 év garanciával)
- Apple iPhone 16 Pro 128GB,Makulátlan Karcmentes Állapotban,2025.11.18-ig Apple Garancia
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A54 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Update 05.20 Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ és használt GAMER PC készletről 1-3 év garancia, számla - legjobbat a legjobbaktól!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest