- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
X-COM
nagyúr
ha állítok valamit, akkor valós tartalom szokott lenni mögötte (lehet elfogultsággal vádolni, de olyan nem nagyon szokott lenni, hogy aztmondom ''azértmertcsak''), nem pedig hangzatos álszakértő kijelenteséket teszek (''macerás xp-n'', ''lokál szerver''), amiket továbbra is gügyögéssel címkézek.
-
Nagy Gábor
tag
Pár javasolt kérdés kapásból:
1. Érdemes lenne összevetni a két nevezett Office erőforrásigényét. Sokan használnak kényszerűségből régi, gyenge kiépítettségű gépet.
2. Érdemes összevetni a csomagok méreteit.
3. Összevetendő a programozhatóság:
MS: VBA
OOo: OOB, Python, BeanShell, JavaScript, és emellett amit még telepítesz.
4. Biztonság: hol tárolja a makroprogramok kódját, milyen lehetőségek vannak a vezérlés átvételére egy szerkesztendő dokumentumban elhelyezett malware makró vagy egyéb program segítségével?
5. Milyen a vele adott helyesírásellenőr progi?
6. Mikor lesz Thesaurus az OOo-ban?
7. Kiváncsi lennék rá, hogy milyen költségszámításokkal jelentkezik a két oldal. Mit gondoltok, melyik lesz az olcsóbb, mondjuk egy 3-5 éves időszakon belül?
8. Sok helyen nem kell a teljes csomag. Kérdezzétek meg: hogyan képzelik el a lebutított (csak a valóban szükséges szolgáltatásokat, elemeket tartalmazó) változatok kialakítását és használatát? A jelige: nem kell mindig kaviár!
Ide tartozna:
Egy Word ''alternatíva'': EasyWord - 4000 forintért vettem anno CD lemezen, mérete csupán 358,368 byte (egy dd flopy!). Se menüje, se súgója, nem kell tanulni, mert 2 perc alatt már ismered minden lehetőségét. Levelek írására kiváló.
Még egy gyógyszerész vagy egy rendőr is tudná használni.
Ha kell, küldök róla képet.
9. Megkérdezném, terveznek-e és mikorra a Microsoftéval összevethető csoportmunka kezelést az OOo készítői.
Momentán ennyi jutott eszembe. -
Nagy Gábor
tag
Hello Zimezoom!
Érdekes, remélem sokakat foglalkoztató kérdést vetettél fel:
> ...mi a helyzet a Visual Basic Excel makrók futtatásával (vagy ezzel
> egyenértékű megoldással)?...
Az OOo saját OpenOffice Basic (OOB) nyelvet használ, ami közel egyenértékű a VBA-val (szerintem jobb). Az OpenOffice programjai simán olvassák a Microsoft Office dokumentumait, de mivel nem használnak VBA programértelmezőt, nem futtatnak VBA makrókat. Vírusokat sem!
A Sun által kereskedelmi termékként forgalmazott StarOffice 8 kevés eltéréstől eltekintve megegyezik az OOo 2.0-val. Programértelmezőjének neve StarOffice Basic (SOB). Ez csak nevében más, mint a teljesen ingyenes változat. Diákok számára ingyenesen letölthető, bár ezt nem reklámozzák. Kezdheted itt a keresést:
Bővebben: link
A vállalati (Enterprise) kiadás tartalmaz egy Migration Tools nevű csomagot is, amely arra hivatott, hogy segítsen a VBA-ban írt programokat átmigrálni SOB-ra.
A fejlesztők mindenképpen el akarják kerülni, hogy olyan helyzet álljon elő, mint a Microsoft Office 97 esetén, amikor a makroprogramok automatikus átfordítása makrovírusok ezreinek előállításához vezetett, és így a leghatékonyabb vírusfejlesztő készlet maga a Microsoft Office 97 volt.
Mellesleg jelenleg egy olyan könyv kéziratán dolgozom, amely pont az OOo és származékainak (StarOffice, Euro Office 2005, Spring Office 2003 stb.) makrónyelveivel, programozásával, a makroprogramok migrálásával (mindkét irányba!) foglalkozik. Két problémám van ezzel: 1. hatalmas az anyag, így szűrni és válogatni kell. 2. a választott kiadó még nem döntötte el, hogy ez vajon nem idegeníti-e el tőle a Microsoftot.
Ha hajlandó vagy angol (esetleg német) nyelvű dokumentációt olvasni, akkor máris nyert ügyed van, mivel egy sor doksi tölthető le a netről (én vagy 200 MB-nyi forrásanyagot gyűjtöttem be) egy kicsit kereséssel. Külön doksi van az Excel és a Calc program makróinak, függvényeinek tételes összevetéséről. Aki kéri, szívesen megosztom vele.
Sziasztok,
Gábor -
moonman
titán
szóval az egészből annyit fogunk megtudni, hogy sokkal szebbek az ikonok, meg nem kék, hanem sárga a vonalzó? mert ezért kár egy műsort áldozni rá, bárki kipróbálhatja otthon.
ha nem műszaki szempontból hasonlítjuk össze őket, akkor mi alapján? majd az lesz a fő indok, hogy ócsó? mert sokra megyek vele, ha utána nem tudom használni. -
drdezso
csendes tag
kérdések:
- a MS-nek nem kell-e tartani attol, hogy ha elveszti az irodai szoftvercsomagok terén a piaci részesedését, akkor ez kihat az operációs rendszerek piacára is?
- a két szoftver közötti versenyben az MS lejjebb tudja vinni az árait, de az Openoffice mivel tud a felhasználók kegyeibe férközni?
- az Openofficenek, van-e vagy lessz-e a csoportmunkát olyan szinten támogató része mint az outlook?
- az MS támogatni fogja-e az ooo-s formátumokat (lesz-e közös nyelv) -
Major Major
senior tag
Én egy ideje már OpenOffice-t használok, sulihoz szükséges anyagokat tökéletesen meg tudom vele csinálni. Egy dologra viszont kiváncsi lennék: hogy tudok a Calc-hoz függvényeket írni. Az Excelben ott volt a Visual Basic, itt egyelőre nem találtam meg a módját. (Vagy csak vak vagyok?)
Mod: Igen, vak vagyok, most hogy jobban megnéztem, meg is találtam
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Tőzsde és gazdaság
- Építő/felújító topik
- Futás, futópályák
- Tesla topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest