- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krisz79
őstag
Mitől sérülhet meg az excel táblám, 1 olyan ablakot kinál fel:
Open office-al szeretném megnyitni ,erre kapok 1 ablakot:
Szöveg importálása.
Illetve itt mit kell megadni Neki?
Valamiért nem sikerül.
Mikor társitom ,hogy exel nyissa meg,ezt irja ki:
A megnyitni kivánt fájl .xls más formátumú,mint amelyiket a fájlkiterjesztés jelez. A fájl megnyitása előtt ellenőrizze,hogy az nem sérült,valamint megbizható forrásból származik. Meg szeretné nyitni a fájlt?
Rákattintok az igenre.
Majd kapok 1 üres excel táblát.
Vajon mi lehet a probléma? -
Lortech
addikt
Vannak Vista specifikus bugjai, meg egyébként sem tökéletes közel sem. Hogy belefutnak-e ilyen problémába, az soikmindentől függ, de számolni kell vele. Számolni kell vele.
Ki lehet próbálni, ugye ingyenes, és ha nem válik be, még mindig vehetne officet jó pénzért. Kérdés, hogy milyen cégről van szó, megengedhető-e ez a kisérletezgetés. Ezt te tudod. -
polip
addikt
nem tudja valaki, h az openoffice fut-e vista alatt?
-
Brutforsz
senior tag
Kissé fapados módszer, de működik: szüntesd meg a kéthasábos formátumot, majd, amikor már az utána lévő szöveget elkezdted írni (vagyis már létrejött egy olyan bekezdésed, amely nem tartozik az osztandó szöveghez), akkor jelöld ki az ominózus szövegrészt, és válaszd ki a kéthasábos elrendezést.
-
doc
nagyúr
sziasztok!
elég egyszerű gondom van (szerintem...) csak nem tudom megoldani...
szóval elkezdtem írni egy doksit write-ban, majd a végén levő szöveget átraktam kéthasábosba, szépen írtam a második hasábba a szöveget.
na de hogyan tudok ''kiszabadulni'' a hasábból, hogy újra ''nemhasábos'' módban írhassak?
próbáltam töréspontokat berakni, de hiába -
Harti
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy fontos dolog amit még ma meg kéne oldanom, remélem tudtok segíteni!
Adott egy ppt doksi, megnyitom openoffice-al, azt irja ki hogy a jelszóval védett dokumentum megnyitása nem támogatott!
Felraktam a powerpoint viewer-t az megnyitja de a ppt-ben lévő pdf-re mutató linkeket nem tudja megnyitni,pedig pont azokra lenne szükségem!
Valakinek van valami ötlete hogy tudnék hozzáférni a pdf-ekhez??
Köszi -
-
-
koob
senior tag
Match-hez tudnátok jó tutorialt küldeni?
Makrozás és/vagy hasonló nyalánkságok.. -
T. Almeida
senior tag
válasz
T. Almeida #353 üzenetére
Guglival megtaláltam, bocsi!
-
rTyler
csendes tag
FONTOS SURGOS kerdes:
a .odt kiterjesztest megnyitja a Microsoft Word? -
T. Almeida
senior tag
-
L3zl13
nagyúr
válasz
T. Almeida #348 üzenetére
De valljuk be ez jórészt azért van így, mert nincsenek rendesen beállítva a jogosultságok.
-
TengerACE
tag
válasz
Steelheart #346 üzenetére
Akármikor nem, de nincs túl nehéz dolga...
-
Steelheart
senior tag
válasz
hummerdikk #331 üzenetére
Szóval szerinted a WinXP-t használó iskolák mindegyikében a kedves tanuló akármikor kedvére összeomlaszthatja a rendszert?
-
GyorgyM
csendes tag
válasz
ezzel már most is vitatkoznék, de a Windows Vistával abszolút indokolatlanná válik ez az állítás.
Jelenleg azért fordulhatnak elő ilyen esetek, mert a számítógép felhasználója az esetek 99%-ában rendszergazda jogkörrel rendelkezik és nincs meg az átmenet a veszélytelen (felbontás átállítása) és a kissé neccesebb (eszközkezelő) feladatok között. A Vistában minden olyan műveletnél, ami a gép működését veszélyeztet(het)i a felhasználó figyelmeztetve lesz. -
TengerACE
tag
Megjelent a magyar OpenOffice.org 2.0.2 Premium változata! A magyar OpenOffice.org 2.0.2 Premium változata FSF.hu változatának különleges, kibővített kiadása. Ez a kiadás megegyezik a magyar OpenOffice.org 2.0.2 irodai programcsomaggal, de a hozzácsomagolt kiegészítők tekintetében jelentősen felülmúlja azt. A magyar OpenOffice.org 2.0.2 Premium változata az alábbi kiegészítőket tartalmazza:
* Több mint 2400 elemből álló képtár
* Több mint 55 sablon
* Több mint 85 Impress bemutatóháttér
* Magyar nyelvű dokumentáció
* További szótárak brit angol, német és olasz nyelvekhez
Ezek a kiegészítők eddig is letölthetőek voltak a
http://hu.openoffice.org/ valamint a http://www.openoffice.org/ közösségi honlapokról.
OpenOffice.org 2.0.2 Premium FSF.hu buildek letöltése:
http://ftp.fsf.hu/OpenOffice.org_hu/2.0.2_Premium
Az OpenOffice.org 2.0.2 - Angol kiadási jegyzete:
http://development.openoffice.org/releases/2.0.2.html
Gentoo-hoz (bináris!) ebuild:
http://magenta.linuxforum.hu/node/826
Slackware csomag:
ftp://devall.hu/slackpack/ooo-2.0.2-hu-premium
UHU csomag:
http://uhu.linux.hu/
http://uhu.linux.hu/1.2/sari.gabor/openoffice.org-premium_2.0.2-3.5_i386.uhu -
X-COM
nagyúr
ha állítok valamit, akkor valós tartalom szokott lenni mögötte (lehet elfogultsággal vádolni, de olyan nem nagyon szokott lenni, hogy aztmondom ''azértmertcsak''), nem pedig hangzatos álszakértő kijelenteséket teszek (''macerás xp-n'', ''lokál szerver''), amiket továbbra is gügyögéssel címkézek.
-
Phix
tag
''a kérdőszó előtti résszel foglalkoznék elsősorban.''
Vagyis azzal, hogy ''Te''? Ez áll a kérdőszó előtt...
(Bocsi, kihagyhatatlan volt - nézd el nekem.)
ps. Tudom, hogy sok egyoldalú vélemény idegesít - másokat bizonyára a Tieid idegesítenek, hisz' azok is egyoldalúak -, de ugyanezt írtam volna akkor is, ha Neked címezte volna valaki, hogy mi az istent gügyögsz.
Nem vagyok moderátor, sőt, még csak nem is házigazdaként írtam, amit. -
X-COM
nagyúr
válasz
hummerdikk #334 üzenetére
te mi az istenről gügyögsz?
-
moonman
titán
válasz
a családban hárman használjuk a bizonyos gépet, plusz vendégfiók, ha jönnek rokonék kölykei. egyszerűen korlátozás kérdése.
-
hummerdikk
őstag
válasz
ui: Addig ameddig valami nem hozzaerto humanoid egyed oda ul es elkezdi piszkalni a rendszerbelallitasokat, mert azt hiszi az az InterNet...
-
hummerdikk
őstag
Jo neked! Egyebkent amikor csak en hasznalom akkor nincs csak ha mas kontarkodik... Es itt a baj az MSel! Ha mar mas ember hasznalja a gepet akkor tonkremehet az oprendszer. Es azert valljuk be linux vagy freebsd-n nem lehet igy elrontani a dolgokat.
De ahogy latom, te nagy win rajongo vagy es ertessz is hozza nagyon jol, amiert minden tiszteletem a tied. Csak az a baj, hogy nem latsz teljeskoruen. Ennyi! Egyebkent meg a legjobb win szerintem a Win2k meg a Win2k3 Server. Jol beallitod es semmi gond nincs!
[Szerkesztve] -
moonman
titán
válasz
hummerdikk #329 üzenetére
most erre mit mondjak? én meg évek óta nem láttam kéket.
-
MichaelSD
őstag
X-COM:
az odf sem iso még [link]
Való igaz. Sorry. Mondjuk mind1, ld. fent.
Nem az a baj, hogy nem GPL, még az se baj, hogy ''csak'' ennyit csinálnik (ami nem rossz, btw), hanem hogy mindenki (nemcsak az MS) az ''open'' lovagól, mikor a royalty free a lényeg és nem az open.
A MS válaszba ne menjünk bele. Nem tudom kiírta gagyira sikeredett, mert sokkal jobb érvelést lehetett volna írni a MS Office mellett. -
X-COM
nagyúr
válasz
MichaelSD #325 üzenetére
nézzük szép sorjában, mégis mit kéne még tennie az ms-nek mindenkivel külön kis szerződést kötni, hogy bizonynemfogunkperelni,megnemkorlátozunkajövőben.
ezvan, nagyon sok minden nincs 100%osan garantálva, mint idáig, most sem kötelező senkinek office xml-re fejleszteni, arra támogatást nyújtania.
az, hogy miért nem oasis-t fog használni itt is lett taglalva, linkelve lett a massachusettes válasz is.
az odf sem iso még [link] -
MichaelSD
őstag
válasz
max-pain #320 üzenetére
ISO standard olyan mint a hallotnak a csók. Nem garantálja sem, hogy nyitott marad, sem hogy más szabadalommal nem fogják korlátozni a jövőben. (mondjuk az OOnál is felesleges volt, de nekik egy kis komolyságot adott...mondjuk)
Ez meg vicces: ''to clear up any other uncertainties related to how and where you can use our formats, we are moving away from our royalty free license, and instead we are going to provide a very simple and general statement that we make an irrevocable commitment not to sue.''
És ki tartatja be? Mert ugye kötelezve nincs a MS, csak becsi szóra megy a dolog, Ha tényleg anyira open, miért nem jó a odt, az már úgy is ISO.
Külöben KOffice-t használok, mert (ne tessék nevetni) tetszik. Nem érdekel, hogy mit tud és mit nem tud, de tetszik. -
Sanya
nagyúr
[link]
érdekes összehasonlítása az openoffice 1.1 és az office xp-nek
na ilyen összehasonlítás kellett volna most is, de az ms képviselő csak a marketingdumát hajtogatta, ami minket nagyon nem érdekel -
max-pain
senior tag
Bővebben: link
Standardizing the Microsoft Office Open XML formats
Today we are making a really important announcement about our XML formats. We are going to bring the Microsoft Office Open XML formats to a standards body with the intention of eventually making the formats an ISO standard. This should really help everyone feel certain that these formats will always be available and fully accessible.
...
...
... -
Killberk
aktív tag
Nekem kicsit nyökögösnek tünt a műsor. A műsorvezetés is meg a vendégek is.
-
burgatshow
veterán
Az én meglátásom a következő:
Szerintem az iskolákban nem azt kéne megtanítani a diákoknak, hogy kattintsunk a formátum menü bekezdés gombjájra, hanem átfógóan a szövegszerkesztést kéne megtanítani.
Azt hiszem ezzel elmondtam mindent. Egyébként én is oo felhasználó vagyok még valamikor az 1.2-es verziótól. -
Sanya
nagyúr
mondjuk átgondolva nem értem a vitát, ugyanis egy ingyenes terméket vetünk össze egy fizetőssel. alap esetben, ha nem kell mindenféle group policy, meg apámfasza a gépre, hanem csak egy mezei szövegszerkesztő kell, ami azért annyira nem unintelligens, mint a wordpad, akkor természetesen az ember letölti az openoffice 2-t, és magasról tesz rá, hogy nincs hozzá magyar súgó, ugyanis a menük 20 perces átbogarászása után, ha valaki nem tudja beállítani a betűtípust, az ne használjon gépet (elég rossz lenne, ha mindig a járművezető oktatóhoz szaladgálnánk, minden kanyarnál)
akinek meg drágább kell, mert valahova el kell számlázni (magyaroroszágon élünk, a felesleges dolgok mögött lehet egy gyönyörű intelligenciával megalkotott támogatási rendszer jár)akor az vesz egy ms office-t. ha meg normális, alapvető bugoktól mentes szövegszerkesztőt akar venni, az megveszi a staroffice-t, és nem lesz kompatibilitási probléma 2 szövegszerkesztő között.
ez van, bele kell törődni. -
Ön említette a Works-öt, mint irodai ''kiscsomagot'', amely az olcsóbb fizetős felhasználói réteget célozza, egy korábbi hozzászólásában pedig említette a különböző lokalizált termékek előnyét (családdal töltött idő pl.). A kettőt együtt hogyan lehet ''összeházasítani'', mert a Works csomag bármelyik verzióját néztem (az újak közül), egyik sem szerepel a Microsoft magyar nyelvű weblapján - ebből azt gondolom, hogy itt csak a magyar nyelvű szoftverek találhatóak, ebből pedig az következik, hogy a Works csomag nem jelent meg magyarul/magyarítottan...
MOD: nagyjából a 109-es hsz. környékén ki lett tárgyalva. Ebből számomra az látszik, hogy a Works ugyanúgy nem jöhet szóba, mint ahogyan az Office sem.
[Szerkesztve] -
-
zLegolas
őstag
Ejjgen.
És ha én pl. egy nagyon nagy vállalat döntéspozícióban lévő bizalmatlan főmuftija lennék, akkor megtehetném pl., hogy ráállítok 2-3 programozót mondjuk egy hétig, hogy keresgéljenek pl. hazaüzengető kódrészeket, meg beépített flippert vagy repülésszimulátort, oszt újabb egy hét tesztelés után csináltatnék egy ''eredeti'' példányt a forráskódból, és onnantól kezdve csakis ezt a biztonságos szösszenetet engedélyezném a cég gépeire telepíteni.
Például. -
moonman
titán
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Bestbuy játékok
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Elektromos autók - motorok
- Milyen légkondit a lakásba?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 1 / 2
- Anime filmek és sorozatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Acer 15,6",core i3,IntelHD+GT 940MX VGA,8-16GB RAM,SSD,szép állapot,W11
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Xbox Series X, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű garanciával., Bp-i üzletből eladó!
- Eladó Gopro Hero 10 Black edition sok tartozékkal!!
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest