Új hozzászólás Aktív témák
-
hummerdikk
őstag
Jo neked! Egyebkent amikor csak en hasznalom akkor nincs csak ha mas kontarkodik... Es itt a baj az MSel! Ha mar mas ember hasznalja a gepet akkor tonkremehet az oprendszer. Es azert valljuk be linux vagy freebsd-n nem lehet igy elrontani a dolgokat.
De ahogy latom, te nagy win rajongo vagy es ertessz is hozza nagyon jol, amiert minden tiszteletem a tied. Csak az a baj, hogy nem latsz teljeskoruen. Ennyi! Egyebkent meg a legjobb win szerintem a Win2k meg a Win2k3 Server. Jol beallitod es semmi gond nincs!
[Szerkesztve] -
zLegolas
őstag
Rendszergazdi fizu konstans. Havibér. Ez akkor lenne igaz, ha ezek miatt az eddigi 2 mellé fel kéne venni egy harmadikat.
De ugye ez szerinted sem indokolt...
Ja, vagy még akkor, ha minden ilyesmi miatt a szakembert kellene odacsődíteni a Jólfizessmeg Számítástechnikai kft-től, kiszállási költség+óradíj+ÁFA+BÉFA stb... költségen.
Szal propaganda-kamu szöveg...
[Szerkesztve] -
timar_a
csendes tag
Magyarországon viszonylag kevés a nagyvállalat. Ahol több száz gépet kell karbantartani, ott érdemes a TCO-n elmélkedni, de kevesebb munkaállomás esetén ezek az előnyök nem érvényesülnek. Tökéletesen megértem, ha moonman nem akarja a jól bevált rendszerét lecserélni, biztos megvannak ennek a szakmai indokai. Viszont nem igazságos az OOo-t otthoni játékszerként tekinteni. Ügyvédi irodák, kisvállalkozások pár PC-vel, oktatási intézmények stb. mind a potenciális felhasználók között vannak, ismerünk sikertörténeteket ebből a szektorból. A Fővárosi Bíróság is felhozható példának, teljesen átálltak OpenOffice.org-ra.
-
T. Almeida
senior tag
Üdv.,
Kaphatnék egy linket (meg szerintem nemcsak engem érdekelne), ahol magyarul (elég gyenge vagyok angolból) olvashatok résztelesen az M$ Off2003 csoportmunka-támogatásáról, a SharePointról, és a mindenféle menedzselhetőségről?
Ha nincs magyar link, angolul is OK
Nagyon köszi! -
GyorgyM
csendes tag
Az ''elég'' nem azonos a ''maximálisan megfelel''-lel.
Mari néni dönthet más termék mellett, ekkor lehetősége lesz munkáját elvégezni. Se több, se kevesebb.
Az Office véleményem szerint több egy ''szövegszerkesztő''+''táblázatkezelő''+... -nél, komplex megoldásrendszer az otthoni problémákra is (beépített angol-magyar szótár, Office Online : (kezdve a Windows Genuine Advantage keretein belül elérhető gépkocsi-elszámoló táblázattól az http://office.microsoft.com címen elérhető több száz tucatnyi sablonig) , szabadon felhasználható stock fotók, clipartok), stb...)
[Szerkesztve] -
MichaelSD
őstag
''ezt most Te sem gondolod komolyan.mellesleg''
Nem, komoly, majd szólok a ha viccelek...
''az oo féle xml-t simán megette word, visszafelé ez nemsikerült.''
Jó neked, én tapasztalatom ezt nem igazolja, de nem is ez a gondom. Normális doc konvertert az életbe nem lesz, mert a zárt (AbiWord levlista örök ondja a DOC filter). Míg az open document relatív (bár az se a megoldás mindenre) könnyen bármilyen szövegszerkeztő használhatja.
Különben az esetek 90%-ra bőven elég az OO. -
Nagy Gábor
tag
Hello moonman!
> most komolyan gondolod, hogy nem próbáltam ki? szerinted miért kérdeztem?
> annyira elcseszte, hogy öröm volt nézni.
Az OOo a szabványos XML formátummal dolgozik, míg a Microsoft a saját, módosított XML-jét erőlteti. Az inkompatibilitás oka abban keresendő, hogy a Microsoft nem ad ki mindent az alkalmazott formátumairól.
Csak emlékeztetőül, az RTF-et a Microsoft azért találta ki, hogy legyen egy közvetítő szövegformátum a platformok (Mac és DOS/Windows) között. És most ahány Word, annyi fajta RTF. Szóval bakfitty a kompatibilitásnak.
Mellesleg szerinted véletlen az általad tapasztalt probléma?
> igen, dolgozom. angol office 2000 és magyar 2003, teljesen jól kezelik egymás > dokumentumait. jól vannak beállítva.
Áldásom rád, te egy szerencsés párosítást fogtál ki. Annó az Office 97-nél rengeteget szívtak a programozók azzal, hogy a különböző nyelvi változatok makrónyelvi szinten nem voltak kompatibilisek. Mellesleg a legkevesebb gond a Worddel van. Programozó barátaim akkor emlegették Gatyás Billy felmenőit a leggyakrabban, amikor Access-hez kellett programokat fejleszteni, és az ügyfélnél csak utólag derült ki, hogy nem azt a verziószámú kiadást használják, amit a programozónak megadtak, és a nyelv (angol vagy magyar) se stimmelt. Összehozzalak velük?
>>'> központi managelés nálam is fontos lenne,
>>Miért is ne?''
>van vagy nincs?
Tudomásom szerint van, de magam nem élek vele (két gépen felesleges, ráadásul mindkettő az asztalom alatt van), ezért utánanézek, és jelentkezem, ha érdemi infóval tudok szolgálni.
> ezek a cégek Windowsos OO-ra is vállalnak terméktámogatást?
Ha megfizeted, miért ne vállalnának. Ingyért, a két szép szemedért persze nem kapsz hosszú távon támogatást. Arra ott vannak a levlisták és fórumok és a csináld magad mozgalom.
1. A MagyarOffice és az EuroOffice 2005 legtöbb felhasználója Windowson dolgozik. Természetesen a Multiráció fel fogja ajánlani a saját programjára való áttérést, ha megkeresed őket.
2. A Sun StarOffice 8 nálam is fut (Win98 és XP). Miért ne ajánlhatnának windowsos termékeikre támogatást. Természetesen ők is javasolni fogják az átállást.
3. A Novellnél a Novell Linux Desktop része az OpenOffice, ehhez adnak elsősorban támogatást, de szerintem itt is csak alku kérdése a Windowsos OOo támogatásának felvállalása.
4. Az ULX és az MCLX miért ne vállalná. Ha fizetnek érte... Ráadásul értenek is hozzá. -
róland
veterán
Nem dicsőítem, csak elismerem, hogy etalon a saját területén az a program. Van tapasztalatom, legrosszabb esetben copycon valami.txt-vel is írtam már szemináriumi dolgozatot.
Bocsi, én nem azt írtam az eredeti hozzászólásban, hogy így-meg úgy nem tudja az MS ezt-meg-azt, hanem, hogy akkor fogja majd rendesen tudni az OOo, ha az MS hajlandó lesz kiadni a forráskódot. Amúgy nagyon szép teljesítmény, hogy valaki ennyire is meg tudta csinálni az erdeti ismerete nélkül a kezelését.
Amúgy nálam még az alap dolgokkal nem volt gond Write alatt. Újat sajnos még nem nagyon próbálgattam, ezért nem tudom a táblázatokat hogy kezeli a szövegszerkesztő, a régi nem valami fényesen kezelte. (Szigorúan Word vs Write összehasonlításban).
Kérlek olvasd el még egyszer a 9-es és a 20-as hozzászólást.
[Szerkesztve] -
Nagy Gábor
tag
Szia moonman!
Írod:
> office 2003 xml támogatás mikor lesz használható?
Most. Talán próbáld ki. Az XML egy szabványos formátum, amelyet az OpenOffice 2.0 ismer és használ. Csak érdekességként nézz bele a súgójába és keress rá az xml szringre. Érdekes és hasznos dolgokat fogsz találni:
''The OpenDocument file format is an XML file format standardized by OASIS (Organization for the Advancement of Structured Information Standards)...''
ugyanez a StarOffice 8 magyar kiadásában:
''Az OpenDocument formátum egy az OASIS (Organization for the Advancement of Structured Information Standards) által szabványosított XML-formátum...''
> office formátumokat mikor fogja hiánytalanul és hibátlanul beolvasni és írni?
És a Microsoft Office maga? Dolgoztál már olyan környezetben, ahol vegyesen használnak angol, magyar és német nyelvű Microsoft Office-okat? Esetleg különböző verziókat is?
> központi managelés nálam is fontos lenne,
Miért is ne?
> valamint van-e magyarországon elérhető support cégek számára?
Választhatsz az alábbiak közül:
1. Novell Magyarország
2. Sun Microsystem Magyraország
3. Multiráció Kft.
4. ULX Kft.
5. MCLX Kft.
ezeken kívül egy sor hazai linuxos cég örömmel köt veled szerződést OOo és származékai szakmai támogatására.
Egyelőre ennyit.
Gábor -
róland
veterán
Mikor fogja az office (persze gondolom Microsoft Office) dokumentumokat hiánytalanul és hibátlanul beolvasni?
Majd akkor, ha a Microsoft végre hajlandó lesz kiadni a zárt dokumentumformátumait, hogy a fejlesztők megismerhessék és így ne csak sötétben tapogatózva próbálják meg kitalálni, hogy pl. egy doc kiterjesztésű dokumentum mit is tartalmaz.
(Moonman tőled - akit szakértőként tisztelünk itt a PH!-n Microsoft témában - nem ilyen láma hozzászólást, kérdést vártam.)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
drdezso
csendes tag
Azt azért szerintem nem szabad elfelejteni, hogy - bár a számok összehasonlítgatása csak a szoftver készítői szerinti fejlettséget takarják elég szubjektív módon - az Ooo verziószáma 2.0 míg a MS már asszem 11-12 körül jár.
Itt van még egy hülye kérdés:
Az MS vajon fogja-e fejleszteni valaha a termékeit Linux OS-ekre is? -
MichaelSD
őstag
-
Phix
tag
Nem, nem, én csak azt mondom, hogy ha Te mondjuk a kompatibilitás kérdését tartod aggályosnak, akkor kézenfekvő feltenni azt, hogy hogy áll ezen a téren az új OpenOffice verzió, esetleg számíthatnak-e ebben segítségre a Microsofttól, hogyan lehet javítani rajta, ha valamit nem olvas be - satöbbi. Viszont nem valószínű, hogy a ''ha egy excel-tábla beágyazott függvényei az argumentumlistában relatív hivatkozással hívnak meg adatokat, azokat kezeli-e az OpenOffice, jó napot kívánok''-típusú kérdéseket ebben a műsorban kell megválaszolni.
Hiszen ilyen konkrét kérdéssel Te is a netről próbálnál előguglizni valamit, nem pedig a rádiót kapcsolnád be, hogy hátha elhangzik a műsorban a válasz, nem?
Sz'al én csak arra próbáltam célozni, hogy ne keverjük a médiumok alapvető karakterisztikáit. -
Batman
őstag
Valószínüleg pusztán kinézet és csili-vili alapján fogják őket összehasonlítani és szerintem a téma kicsit el is fog kanyarodni általánosság irányába, ugy mint szabad szoftver vs. fizetős irányba.
Én használom mindkettőt, Ms-t suliban meg ithon is néha Ooo-t pedig ithon.
A tapasztalat az hogy szinte mindent kezel amit Ms-ben megírtak bár vannak zavaró eltérések , a megformázott szöveg másképp jelenik meg Ooo-ban mint Ms-ben.
Pl ami Ms-ben 4 oldal az Ooo-ban lehet hogy 5.
Elég frankó a bépített helyesírás ellenörzője.
Jah és ha valaki ki akarja próbálni van Win-re is a honlapjukról ingyenesen letölthető.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest