- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
X-COM
nagyúr
ha állítok valamit, akkor valós tartalom szokott lenni mögötte (lehet elfogultsággal vádolni, de olyan nem nagyon szokott lenni, hogy aztmondom ''azértmertcsak''), nem pedig hangzatos álszakértő kijelenteséket teszek (''macerás xp-n'', ''lokál szerver''), amiket továbbra is gügyögéssel címkézek.
-
X-COM
nagyúr
válasz
hummerdikk #334 üzenetére
te mi az istenről gügyögsz?
-
X-COM
nagyúr
válasz
MichaelSD #325 üzenetére
nézzük szép sorjában, mégis mit kéne még tennie az ms-nek mindenkivel külön kis szerződést kötni, hogy bizonynemfogunkperelni,megnemkorlátozunkajövőben.
ezvan, nagyon sok minden nincs 100%osan garantálva, mint idáig, most sem kötelező senkinek office xml-re fejleszteni, arra támogatást nyújtania.
az, hogy miért nem oasis-t fog használni itt is lett taglalva, linkelve lett a massachusettes válasz is.
az odf sem iso még [link] -
X-COM
nagyúr
igen, valszeg az új kiszolgálónál a hardver 4×-5× nagyobb költséget jelent, mint a kiszolgáló, de mindegy a konszenzuns esélytelen ebben a kérdésben.
sbs ügyben meg szerintem, piszok olcsó az sbs (főleg a standard) a sim windows2003 standard-hez képest, nem látom értelmét butítani.
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
az, hogy láttál, meg klikkelgettél rajta, az egy dolog.
semmilyen alapon,arról volt szó, hogy az office támogatja a csoportmunkát. ennyi.
azért ahol ms office-t használnak elég nagy százalékban előfordul egy windows server 2003 (2000-re is volt egy wss-hez hasonló cucc egyébként, STS, azelőtt meg office web services tán, de utóbbi nagyon bugyuta volt, egyébként office cd-ken található).
de valóban a sharepoint-hoz szükség van windows kiszolgálóra.
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
szerintem lövésed sincsen a sharepoint-ról, az SPS kevesebben tér el a WSS-től, mint gondolnánk.
Tökéletesen használható nagyobb környezetkben is, SQL kiszolgálóra akkor lehet szükség, ha tényleg baromi sokan érnék el és igény van a redundanciára, mivel a 2003-ban lévő WMSDE-vel is kitűnően elmuzsikál, ami végülis egy SQL standard, TCPIP elérés nélkül, ami egy sharepoint kiszolgáló esetében nem is szükséges.
persze WMSDE esetén a backend és frontend egy kiszolgálón kell, hogy legyen. -
X-COM
nagyúr
a sharepoint services-hez windows cal kell mindössze, de mivel a sharpoint services windows kiszolgálón fut ennek megléte elég nagy eséllyel valószínűsíthető.
nincs benn egyik telepítőkészletben sem, le lehet tölteni a net-ről (ill. a Windows Server 2003 R2-ben már benne lesz, mint komponens, így nem szükséges letölteni).
(igazából a sharepoint services több funkciója is használható office nélkül, ott vannak pl. a listák,...)
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
nos az eredeti kérdés az volt, hogy az openoffice hogyan áll a tömeges deployhoz, management-hez, stb...
erre mondtam, hogy mivel semmilyen deploy info nincs a site-on, így gondolom sehogy.
nem kértem semmit számon, pusztán ténymegállapítás volt.
az, hogy a staroffice tudja az már úgy gondolom más tészta, mivel a dolog nem a staroffice-ról szól. -
X-COM
nagyúr
nda dologgal nem kívánok továbbiakban foglalkozni. többivel se nagyon.
nem értem milyen bűncselekményről van szó itt az xml-lel kapcsolatban 2kikötés van (tudtommal), a licenc tulaja nem licencelheti tovább másik fejlesztőnek (a terméket amit készítettem a végfelhasználók nyugodtan használhatják) és fel kell tüntetni valahol a szoftverban, hogy microsoft ip
ennyit reagálnék a hozzászólás érdemi részére.
ja, nem vagyok microsoft alkalmazott, semmiféle anyagi juttatásban nem részesülök a microsoft részéről, blabla
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
szerintem az NDA dolgot szándékosan kiforgatod, ki beszél itt rajtad kívül munkaszerződésről, szoftverekről van szó, ilyen alapon elég sokmindenbe bele lehetne kötni.
nem látom, hogy a word viewer EULA you may not kitétele és az xml licenc, hol gátolja a felhasználást. Úgy gondolom azok a kitételek abszolút érthetők és elfogadhatók. -
X-COM
nagyúr
ez remek, de ha staroffice-szal kapcsolatban szeretnék infot megtudni, akkor a staroffice.org-hoz fordulok.
Az okosok itt aztmondják, ha valakinek komolyabb deploy/manage dolgok kellennek, akkor pl. a staroffice felé kell kacsingatnia. Ebből számomra az derül ki, hogy általad linkelt dolgokat az openoffice nem, vagy nem maradéktalanul támogatja. -
X-COM
nagyúr
nos és mi köze az office2003pro eula-nak az xml licenchez?
a szabad terjesztés csak és kizárólag a viewerek esetében jött szóba, egyáltalán nem is értem, hogy mik a kifogásaid az word viewer eula-ból idézett dolgokkal.
néhány szav kimaradt, így beszúrom újból
You may not:
-alter any copyright, trademark or patent notices in the software, or
-use Microsoft’s name, logo or trademarks to market your products or services.
az munkaszerződéses NDA-val megint nem értem minek kell keverni, nekem elég egyértelmű volt, hogy szoftverekről van szó és nem munkaszerződésről és még ki tudja miről. Mikor feltelepítek egy szoftvert nem fogadok el semmilyen NDA-t, NDA-t ettől függetlenül írom alá, papíron.
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
ezzel abszolút nem értem mi a gondod
''3) szabadon módosítható -> A funkcionalitás kiterjesztésére a Microsoft platformon is vannak ingyenes megoldások (Akár a Visual Basic Express család segítségével)''
vannak ingyenes megoldások, és a szabadon módosíthatót sem úgy értette, hogy a programba nyúlsz bele, hanem a program funkcionalitását változtathatod meg addon-ok segítségével, ez szabadon elvégezhető és az addon-ok szabadon terjeszthetők, erről volt szó. nemtom ki gondolhotta komolyan, hogy arra utal, hogy bárki szabadon belepiszkálhat a ''winword.exe-be''
a szabadon terjeszthető bevallom először nekem sem volt tiszta, de utólag kiderült, hogy elsősorban a viewer-ekre céloz, Word Viewer 2003 EULA-ból idézve szintén van lehetőség a továbbadásra (dokumentummal)
b. Distribution. You may copy and distribute the software, provided that:
• each copy is complete and unmodified, including presentation of this agreement for each user's acceptance;
• you distribute the software only with a file created with Microsoft Office software to enable recipient to view and print the file; and
• you indemnify, defend, and hold harmless Microsoft from any claims, including attorneys’ fees, related to your distribution of the software.
You may not:
•.|. any copyright, trademark or patent notices in the software, or
• use Microsoft’s name, logo or trademarks to market your products or services.
ilyen dolgokat, hogy nda nem is értem, hogy keversz bele... -
X-COM
nagyúr
mit tekintünk az oo-val egyenértékünek? butított word,excel stb. nincsen, tehát innentől a kérdés nehezen értelmezhető.
a legkisebb office a basic (word+excel+outlook), ami csak oem-ben szerezhető be (új gép) nettó 43e, dobozosban meg az SBE (word+excel+outlook+outlook business contact manager+powerpoint+publisher) nettó 62e.
ha már cégről beszélünk, akkor ahelyzet tovább bonyolódik a mennyiségi licenkonstrukciótól függően. -
X-COM
nagyúr
Gyuri, a Works7es nem tartalmazza a Word-öt, csak a Works Suite, ami dobozosban kapható 24000 nettóért, ami még mindig nem vészes ár szerintem, de nagyobb gond, hogy nincs magyarosítva.
viszont diákoknak elérhető a student&teacher edition 30000nettóért, ami még mindig jó szerintem.
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
de ettől függetlenül van az oasis-nak egy szerkezete (mintha már megbeszéltük volna az, hogy xml-re épül az egy dolog), amibe az ms saját állítása szerint nem fér bele, a bővítésnek fogalmam sincs mi a procedúrája, az ms mit tett az érdekében, ha jól rémlik egyébként ms tag az oasis-ban.
amúgy felesleges ezen rágódni, az ms nem fogja támogatni semmilyen formában az oasis-t az office-ban, amíg jelentős igény nem lesz rá (vagy rá nem kényszerítik a jogászok), indokot mindig fognak tudni mondani. -
X-COM
nagyúr
bevallom töredelmesen nem ismerem a word összes fícsörjét, lehetőségét tételesen, de mivel az oasis az openoffice formátumából indul ki (minden szentnek maga felé hajlik a keze), így gyanítom, hogy az összes msoffice formázást, akármit (gyűjtőnevén fícsört) nem lehet benne megvalósítani.
-
X-COM
nagyúr
-
X-COM
nagyúr
talán azért nem jó az oasis, mert nem tudnák vele a jelenlegi office dokumentumok fícsörjeit 100%ig biztosítani?
De tulajdonképpen miért is nem jó nekik egy bővíthető leiró nyelv (=Extensible Markup Language, azaz xml)?
ez meg lol, dehogynem jó nekik, csak nem az oasis, fenti indokból kifolyólag -
X-COM
nagyúr
válasz
Nagy Gábor #60 üzenetére
nos, sokáig használtunk office97/2000 (magyar-angol-német) verziókat, ill. jelenleg 2000/2003-at (magyar-angol-svéd)
mondanom sem kell, hogy semmiféle kompatibilitási probléma nem akadt.
Amire utalni akarsz az az office97 előtti wordbasic, ott voltak elérhetőek lokalizált formában (ha, jól emlékszem IS, szal angolt is lehetett használni bármelyik verzióban, de ezt csak zárójelben, mert nem vagyok 100%-ig biztos).
access-nél nemtom milyen gondjuk lehet manapság, olyanról tudok, hogy nem szeretik ha függvény/objektumnévben spéci karakterek vannak, de gondolom tisztességes programozó ilyet nem is alkalmaz.
Openoffice-nál bármilyen menedzselhetőséget kétlek, miután még a deployment procedúráról sincs semmi náluk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MotoGP & WSBK
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Dell notebook topic
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest