- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 8300 mAh, maradhat?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
erdoke
titán
Azt rebesgetik, a Motora eddig Shadow néven emlegetett csúszkája lesz a Nexus Two. Ez jobban érthetővé teszi az új stratégiát, a kiemelt partnereket nem szívatja, hanem ebbe a speciális helyzetbe hozza.
-
MartOOn
addikt
válasz
asadasad22 #137 üzenetére
100 alatt nekem is kell!
-
erdoke
titán
válasz
asadasad22 #137 üzenetére
Mitől lenne 100e Ft alatt? Ami kint nettó 530 USD, az itthon minimum bruttó 530 EUR.
-
>-48-<
aktív tag
Hehehe! Ez milyen már?
-
Dare2Live
félisten
ha jól olvastam EUban engedélyezve lesz a multitouch.
A nexus one gyenge eladásainak sztem nem ez az oka, hanem, hogy USAban a jelenlegi fő piacon ott a droid ami HWs qwertzt is kinál gyak uannyiért. és USAban a HWs qwertz fontos. (Hallottam olyat is akinél ez zárta ki szifont.)
szerk: egybe akartam elküldeni csak lejárt a mod idő
De tényleg.
-
D@niel
addikt
Nekem ez az eredmény várható volt: a Nexus one több, mint az igények kielégítése. Ez olyan "best of" céllal készült.
-
furio
aktív tag
válasz
asadasad22 #129 üzenetére
Közel 150 ezret fizetek elvileg a mai "iPhone killer" szupertelefonért. Elvárnám, hogy ne 2008-as érintőpanel legyen benne.
De köszönöm a szarkazmust, tanulságos.
-
asadasad22
őstag
"És mégegyszer mondom, nekem holnap - hétfőn lesz egy ilyen telefonom, csak úgy érzem mintha rendeltem volna egy lexust és szövet ülésekkel szállítanák, bőr helyett - botrányos."
igen, teljesen igazad van, tenyleg botrany, en nem is ertem hogy hogy gondoltak. nem erzekel egyszerre meg 4 ujjat sem? hihetetlen. igy mar tenyleg egy rakas szar az egesz telefon.. omm.. nincs kedved majd eladni olcson? tudom, nagyon rossz meg minden, csak mostanaban csoro vagyok ezert egy ilyen fos kis teloval is beernem..
-
erdoke
titán
Mint mondtam, a gyáriak mellé másolva és azonos formátumban mindenképpen elfogadja. Ez az emberek egy részének összejön józan paraszti ésszel, a többiek megkérdezik az 1. csoporttól. Hol a gond? Annyira nem gáz, ha a másodikba tartozol, ám ha kérdezni se tudsz, vagy nincs hozzá ennyi türelmed, az már annál inkább.
Minden készüléken van valami apró trükkje a csengőhang/ébresztő hozzáadásának, és ahogy a művelt amerikai mondaná´: this is not rocket science.(#122)
Van ám egy MP3 Trimmer nevű progi a HD2-n, amiben ha megnyitsz egy mp3-at, fél perc alatt kivágod belőle a részt, amit csengőhangnak akarsz, majd Menu és: Save as default ringtone, vaaagy Save to ringtone folder. És voilá, kész.
Ehhez nem kell turkálni, ott van a készülékben. Igaz, vannak IQ70-ek, akiknek már a 6310-es is meghaladta a képességeit, de arról fölösleges tovább OFF-olnunk. -
utomi
senior tag
válasz
Dare2Live #117 üzenetére
Neked nyilván[Mr.Ballmer] a mintaképed. Lehet hasonlítasz is rá.
-
utomi
senior tag
Kurvára nem kell konvertálgatni, annál nincsen is egyszerűbb mint iTunes-ben kijelöl egy számot az ember kiválaszt belőle 30sec-et és csinál belőle egy csengőhangot. Több értelme van mint egy 5perces számot csengőhangnak használni. Az, hogy ez itthon az ITMS hiánya miatt nem megy az szopás de hamarosan változni látszik ez is. Persze sokkal egyszerűbb jobbra balra másolgatni meg wav-ba konvertálni. Igaz is. Mr. Redmond.
-
zack
nagyúr
Nem tudom mit vitatkoztok ezen...
Véleményem szerint az iPhone-t a legnehezebb belakni úgy istenigazából, persze jailbreakkel együtt. Utána jön az Android a rootolással, és egyéb apró bosszantó dolgokkal, majd a végén WinMo (jelenleg a legjobb) és a Symbian amiket a legkönnyebb belakni.
Nem vagyok elfogult, de nekem ez jött le eddig mint összkép...szifont is és Android rendszerű telcsit is elég sokat nyomkodtam. A szifont akkor se tudnám megszokni ha ez lenne az egyetlen teló a földön. Viszont az Androidot egy fokkal azért mindenképpen jobbnak tartom. -
Dare2Live
félisten
csak ennyivel reagálok rá:
"IEt semmi értelme összehasonlítani egy mesterségesen generált fantábor által imádott szoftverrel... Firefoxra nyilván sokkal hamarabb "ráugrik" minden tizenéves, aki attól, hogy nem IE-t használ menőnek érzi magát"
Pontosan ennyire vagy elfogult agresszív és reális.
-
-
>-48-<
aktív tag
Csak az a baj, hogy te out of box dolgokra vagy kiváncsi. Közben szerintem az iphone és az android igazi varázsa is a market.
Backupra számtalan lehetőség van. Menj fel az androlib.com-ra és írd be, hogy backup.
Csengőhang beállítás. Hát rátölteni ugye baromi egyszerű, mert vagy letöltöm a telefonnal, vagy kapom mailben, vagy kapon bluetooth kapcsolaton keresztül vagy csak simán usb-vel rátöltöm (ja és wifin is lehet böngészni a telefon tartalmát gépről). Utána két módszer is van. Bemásolod a megfelelő mappába és már meg is jeleníti a lehetőségek közt, vagy az ezernyi erre való kb 50kbytes program közül letöltöd az egyiket és azzal megoldod(pl:tone picker, ringdroid)
Van egy főképernyő meg ömlesztett abc sorrendes progik ez igaz.De vannak ingyenes homescreen alternatívák, ezek közt nem egynek van dock sávja, illetve még olyan is van, amiben a felugró panelen sorba rendezheted az appjaidat egyéni preferencia szerint. Végtelen homescreen-t csinálni is lehet(semmki értelmét nem látom). Ráadásul miért akarnám állandóan látni az összes appomat, mikor maximum 8-at használok rendszeresen,azok elférnek home screenen is. PLUSZ out of the box tulajdonság a kiterjesztett keresés, tehát a keresőbe az appjaimat is böngészhetem a kezdőbetű beírásával.
Belső memória. Ebben majdnem igazad van, de két napos hír, hogy már dolgoznak is a megoldáson, hogy gyárilag sd-re is lehessen paoklni. (azt még megemlíteném, hogy androidra a legnagyobb pprogramok 8 mega körül mozognak, az iménti lépésre a jövőbe tekintve van szükség, jelenleg bőven elég az ekkora tárhely az appoknak)Appot telepíteni, nyílván tudod, hogy kb. 28 másodperc, szóval nem értem én ezt az out of the box parádat. Nyílván te is jó néhány alkalmazást használsz a teleonodon, amit app storeból töltöttél le.
szerk: fapados zenelejátszó ezt nem is értem, tudtommal az eq az egyetlen dolog, amit nem tud.
-
Vannak backup megoldások a Nandroidon túl is. Például az ASTRO is tud backupolni beépítve, bár én is úgy vagyok vele, mint eami, a fontos adataim kimerülnek a kontaktjaimban, a többit meg letojom. De a lényeg az, hogy nem lehetetlen, még csak nem is nehéz.
Apropó csengőhang: 2.0-ában ott virít a Use as ringtone parancs a zenelejátszóban. Ennél sokkal egyszerűbb nem lehet
Mivel a Nexus One topikjában vagyunk, az 1.6-os dolgok kevéssé relevánsak.
-
eami
veterán
milyen backupról is van szó? csak mert mail/contact/calendar ugyebár szinkronizál google accounttal. sms/mms,beállítások,még a képernyő jelenlegi kiosztására is van backup app. Magukat a programokat szintén google fiókhoz rendeli.
Nekem nandroid nélkül nem kell semmi más csak net a telón hogy 0ról visszaállítsam ugyanolyan állapotba a telefont mint volt.
-
-
moonman
titán
Start - Settings - Clocks & Alarms - ráböksz a kis harang ikonra és a listából kiválasztod a neked tetsző hangot. tadaaam.
ha Sense-t használsz, rányomsz az ébresztő jelre az órán és az adott ébresztési időpont tulajdonságlapján "Ringtone" alatt kiválasztod a neked tetsző hangot. tadaaam.
-
Viktor77
titán
Srácok, a Mod gomb nem véletlenül van, ha pár percen belül szólnátok újra hozzá, akkor használjátok bátran. Remélem akire tartozik, vette a lapot.
Ne kelljen még egyszer szólnom.
-
furio
aktív tag
Nézzétek, nem szélütést kaptam a multitouch hiánya, csak amikor megrendeltem a Nexus One-t abban a hitben éltem, hogy a későbbiekben esetleges software upgraddel ez kiküszübülhető, tehát nem hardver hanem szoftveres korlátja van.
De nem így van, és tudom, hogy ez mindig zavarni fog, annak ellenére is, hogy rengeteg dologban JOBB mint az iphone ( specifikációk ). Biztosan nevetséges, de szeretem ha a pénzemért valóban a legjobb technikát kapom, és a nexus esetében még a lehetősége sem adott a készülékkel való tökéletes együttélésnek
Nem tudom hogy tudnám leírni, miért is van szükség JÓ minőségű touchscreenre, olyasmi ez körülbelül mint amikor egy középkategóriás notebook touchpadján kínlódsz és aztán használod a macbook pro multitouch touchpadját - összehasonlíthatatlan.
Nem vagyok MAC buźi, de az apple egy dologban úgy néz ki magasan übereli a többi gyártót - szolgáltatót ez pedig az eszközzel való kommunikáció, na mindegy, ha nagyon tré lesz, max lecserélem egy moto milestonera, ott legalább kárpótol a hw keyboard...
-
utomi
senior tag
Ettől függetlenül én is úgy gondolom, hogy az iphone rendszere a legjobb jelenleg, de ettől még el kell ismerni, hogy az is tele van értelmetlen és bosszantó korlátozásokkal.
Persze de az Android semmivel sem ad több szabadságot.
"Nézd már meg légyszíves, hogy mennyi a telepített állomány az iphonodon! tényleg kíváncsi vagyok! És ne csalj! a zenéket ne ide számold!"
Nem csalok 2,4 GB és még egy pár progit még fel kell tolnom. Lesz az 4-5GB is.
-
raulicio
senior tag
"Nem mellékesen míg iPhone-on a 32GB-ra mennek a progik is addig jelenleg az Android csak a belső memóriába enged telepíteni. Ami 512MB a NexusOne-nál. Az meg mire elég? Azért ez szerintem még a DualTouchnál is gázabb."
Nézd már meg légyszíves, hogy mennyi a telepített állomány az iphonodon! tényleg kíváncsi vagyok! És ne csalj! a zenéket ne ide számold!
"- még egy csengőhangot se tölthetek le és állíthatok be iTunes nélkül!
Mondjuk ez igaz de megsúgom neked az Androidon sem olyan egyszerű a dolog."
Ki kell, hogy ábrándítsalak,az androidon ez elég egyszerűen megoldható.
Ettől függetlenül én is úgy gondolom, hogy az iphone rendszere a legjobb jelenleg, de ettől még el kell ismerni, hogy az is tele van értelmetlen és bosszantó korlátozásokkal.
-
raulicio
senior tag
De pont itt látszik, hogy mennyire nem vágod az egészet. Persze netezni lehet egy 2 colos kijelzős 10e forintos telefonon is csak nem teljesen mind 1 , hogy milyen minőségben. Azért ne hasonlítsunk már egy ekkora amoled kijelzőt egy omnia kijelzőhöz! Vagy mondjuk az sem teljesen mindegy, hogy egy oldalon belül a görgetésre hosszú másodperceket vársz, vagy real time teszi a dolgát a böngésző. a hamarosan megjelenő teljes flash támogatásról és hasonlókról nem is beszélve.
Az hogy még nem írtak ütős játékot androidra, még nem jelenti azt, hogy a közeljövőben nem is fognak, márpedig a hardware hálistennek lehetővé teszi, hogy legalább olyan jó játékok készülhessenek.Azért lehúzni vmit mert olyat tud,ami téged nem érdekel, meg egyenesen butaság. Ennyi erővel akkor szaladgálhatnál az erdőben egy bottal a kezedben a vaddisznók után... Mert ugye a fejlődés az teljesen felesleges.
-
kaller1
veterán
még egy csengőhangot se tölthetek le és állíthatok be iTunes nélkül!
Mondjuk ez igaz de megsúgom neked az Androidon sem olyan egyszerű a dolog.Ez megmosolyogtató...
Leírnád,miből is áll az a nem egyszerű dolog?
S, akkor még a backupot nem is említem amire szintén nincsen megoldás Androidon.
Tényleg?
-
utomi
senior tag
Én kurvára nem értem miért kell állandóan az iTunes-t szidni amikor nekem pont az hiányzott amikor nem volt.
De nézzük akkor egy röpke leírásban a két platformot.
"nem személyre szabható"
Ez igaz is meg nem is. Valóban korlátozottan csak és ebből a szempontból az Android nyerőbb."- 32 kib*szott gigabyte tárhely van rajta, de csak azt rakhatom rá amit a qrva iTunes engedélyez..."
És a zenén, videón, doksikon kívűl mi a bánatos lóf@sszal akarod megtölteni az a szerencsétlen telót?
Nem mellékesen míg iPhone-on a 32GB-ra mennek a progik is addig jelenleg az Android csak a belső memóriába enged telepíteni. Ami 512MB a NexusOne-nál. Az meg mire elég? Azért ez szerintem még a DualTouchnál is gázabb.
Ja persze lehet rootolni meg App2SD de hát az egyrészt nem is megy rendesen 2.1 alatt másrészt meg ua. mint a JB.
Na meg az említett multimédiás hiányok: NINCS DIvx támogatás. Van mp4 ok de ez ua. mint iPhoneon. Akkor mivel jobb. Nincs EQ a zenék esetében, ráadásul a beépített zenelejátszó annyira fapados, hogy besírsz. Ja tudom: MINIMALISTA.- még egy csengőhangot se tölthetek le és állíthatok be iTunes nélkül!
Mondjuk ez igaz de megsúgom neked az Androidon sem olyan egyszerű a dolog.
- rohadtul unalmas kezdőképernyő, sok sok sok sok sok sok ikon, rendezhetetlen a tonnányi letöltött app után, és most ne jöjjön a sok iphone fan hogy van rá program jailbreakelve...
Mert azt hiszed az Android rendezettebb. Na akkor fussunk neki. iPhone-on van végtelen számú képernyő és egy dock alúl ahol szabadon rendezgetheted a progik ikonjait.
Androidon van egy felcsusszanó menü ahol beömlesztve ott vannak a progik ABC sorrendben és ezen semmit sem változtathatsz. Semmit. Ráadásul kurva sokat kell scrollozni ha már van elég sok progid. Nesze neked nagy testreszabhatóság.Szóval összegezve az iTunes alatt legalább normálisan átláthatom a progikat és azokat szabadon rendezgethetem a gépen is. Ha akarom felszaladok az AppStore-ba ás nagy kijelzőn válogatom a dolgokat. Ezzel szemben az Android erre jelenleg semmilyen megoldást nem kínál. Marad a teló képernyője.
S, akkor még a backupot nem is említem amire szintén nincsen megoldás Androidon.Szóval én még mindig nem értem mire ez a kurva nagy felhajtás az Android körül.
Ja és nem nem csak az iPhone létezik de szerintem még mindig nem mutattak jobban átgondolt platformot. Pedig jó lenne már egy igazi iPhone killer telefon.
-
furio
aktív tag
Itt van egy bemutató videó, mire is lehetne használni. iPhoneban ennél is jobb érzékelő van, nem értem nexusban a dual touch kijelzőt...
-
>-48-<
aktív tag
Az az igazság, hogy több fórumon, többször is belinkelték az seria.hu oldalról a kapacitív vs rezisztív tesztet. Abban világossá tették, hogy az android max 3 ujjat tud kezelni és hogy jelenleg az egyetlen tru multi panel az iphone-ban van benne, semelyik másik készülékben. A multitáccs csak a gyártók marketing dumája, amivel bódítják a népet. Szóval ez a nexus előtt is már rég tudható volt, hogy ha a panel támogatná is, a szoftver akkor sem fogja egyenlőre,max háromig...
-
furio
aktív tag
Akkor megismétlem, iPhone ( legrégebbi! ) érzékelője is, multitouch volt.
Nexus One esetében Dualtouch kijelzőről beszélhetünk KIZÁRÓLAG.
És én csak a felhasználás egyik módját jelöltem meg, mellesleg iphone esetében 48 aktiv szenzor érzékeli éppen hol tapicskolsz, akár 10 ujjig ( nem mintha 10 ujjra szükség lenne, az egy tablet esetében lehet szükséges )
De már 3gs-en is vannak 3-4 ujjas gestureok amiket lehet használni, alapból...
Csak arra próbáltam meg utalni, hogy beleraktak egy ősrégi kapacitív érzékelőt, ami nem is érzékel jól, nem is multitouch...
És mégegyszer mondom, nekem holnap - hétfőn lesz egy ilyen telefonom, csak úgy érzem mintha rendeltem volna egy lexust és szövet ülésekkel szállítanák, bőr helyett - botrányos.
-
furio
aktív tag
Természetesen nem.
De iPhoneon, pl lazán nyomtuk bnőmmel a Tap Tap revolutiont, egy kijelzőn 4 ujjal, egymással szemben. Az iPhoneban nem spóroltak a legfontosabb beviteli eszköz árán, itt beleraktak egy 2009 év eleji sz*rt.
Itt egy 2009 / 7 havi videó, a Clearpad 3000ről, tehát jó régen rendelkezésre állt volna ez is... nem értem a googlet
-
furio
aktív tag
válasz
Dr.Anonymus #60 üzenetére
Pontosan erre gondoltam én is... imádom én is "belakni" a telefont
De Nexus One kizárva, főleg egy gagyi Synaptics Clearpad 2000-el ellátott .... míg iphoneon ráböksz a linkre, piciben, el tudod találni az érzékelő pontossága miatt, a nexuson ez az alacsony érzékenység miatt kizárt
Szomorú ez a nap nekem, megrendeltem a nexust, de már tudom h csalódás lesz használni, multitouch helyett mindössze dualtouch? Amikor ott volt a kib*szott synaptics clearpad 3000 is ami már multitouch? LG csomó telefonjában van olyan
-
Dr.Anonymus
addikt
meg tudom érteni...
én is szeretem ha egy telefont úgy szabadon belakhatok...
ez az iPhonenál kimarad"A Nexus One kijelzője NEM multitouch ( Synaptics Clearpad 2000 ), hanem Dualtouch így komolyabb multitouch feladatokra alkalmatlan"
- én már a dualal is meg lennék elégedve, de legalább az működne a böngészőben, meg a kép gallériában
remélem európábai verzióban menni fog -
furio
aktív tag
És most olvastam az utóbbi hét legrosszabb hírét számomra:
A Nexus One kijelzője NEM multitouch ( Synaptics Clearpad 2000 ), hanem Dualtouch így komolyabb multitouch feladatokra alkalmatlan
Miért kellett itt is a pénzzel spórolni... nem csoda hogy az iphone érzékelője jobb...
Akkor erről lemondtam
-
furio
aktív tag
Lehet itt kvartyogni, mennyire nem fogy a telefon, nem véletlen és szerintem szándékos volt a rossz időzítés, nem akartak motonál bekavarni.
Mellesleg 3GS tulaj vagyok de hogy szépen fogalmazzak, qrvára unom már ezt a telefont...
- nem személyre szabható
- 32 kib*szott gigabyte tárhely van rajta, de csak azt rakhatom rá amit a qrva iTunes engedélyez...
- még egy csengőhangot se tölthetek le és állíthatok be iTunes nélkül!
- rohadtul unalmas kezdőképernyő, sok sok sok sok sok sok ikon, rendezhetetlen a tonnányi letöltött app után, és most ne jöjjön a sok iphone fan hogy van rá program jailbreakelve...Szóval mivel ezt már megvettem, eladni nem fogom aprópénzért, de TUDNI akarom végre, milyen és mennyire jó az a rohadt nexus one... remélem holnap megjön amit megrendeltem ... jó lenne már qrva korlátozások nélkül használni egy telefont...
-
Peat;)
veterán
válasz
#16820480 #31 üzenetére
Az iphonenál van egy ideig elérhető fix hardware, arra fejlesztenek eleget ameddig az piacon van. Az újabb progiknál sok esetben megéri a régiekre is leredukálni a játékot, mert nagy az eladás darabszámban.
Android viszont egy nyílt rendszer, rengeteg hardware rengeteg variáció. Gondolom ez bekavar játék fronton. Másrészt az oprendszert is szidalmazzák. Azért a multimédia szintje ha még üzleti telefonnak is kiáltanák ki: ultra ciki. Nincs olyan oprendszer, akár saját zárt nem okos(pl. lg-nél és samsungnál, de még egy középkategóriás SE) ami ennyire szar lenne multimédiában. És hányadik verziónál jár már ez az oprendszer? Nevetséges. Kíváncsi vagyok hogy a mostanában megjelent/megjelenő divx-es androidokon hogyan megy a video, mit kellett ügyeskedni a gyártóknak.
Mindenki leírja a wm7-et de én csak abból nézem ki (pl zunehd alapján) hogy jövőre valami nagyot alkotnak. Ez az android egy nagy ígéret már igen régóta. Nyomogattam htc herot, egyszerűen nem értem miben nyújt olyan sokat. Megnéztem pár programajánlót ott sem értem ezt a fene nagy android mindent visz elvet.
-
MartOOn
addikt
hmm... tetszetős! nemtom mennyire lehet stabil... kéne egy jó kis rom a g1-re, mert nem szeretném lecserélni. meg segitség itt Szeged környékén... vagy legalább kelet Mo-on aki ezt felnyomja nekem, mert nekem nem nagyon szokott sikerülni.. (azért van most is gyári ROM-om)
-
>-48-<
aktív tag
A kinézet tényleg relatív. Szerintem például a legszebb telefánk, amit valaha láttam (na, jó, az az e71 volt
).
Kiválló, a kor kihívásainak eleget tevő vasat pakoltak össze amit ennyi pénzért, semelyik másik gyártó nem forgalmaz, értsd, ez a technológia a mai piaci viszonyok közt "ócsóér van".(szerk:ennek nem néztem utána, szóval lehet tévedek)
A brutál vasra szimpla, felhasználó barát, "flashy" ui-t heggesztettek, ami tetszik a népnek és közelről nézve kiválltja a "tyűnekemiskellilyentaperolhatóbizgentyű" érzést.
A túlzó hardware garantálja, hogy a másfél év múlva megjelenő újabb android rendszereket is abszolválja majd a készülék, ami az én G1-emről (vagy akár a galaxy-król és hero-król) nem biztos, hogy elmondható.A droid előbb, jobb időszakban(karácsony) millió dolláros kampányt követően, az amcsik nagy kedvencével a qwerty billentyűzettel robbant be a piacra. Ezért nem tudja jelenleg befognia N1. De hogy jobb lenne a Droid, mint a N1, kétlem.(bár megközelíti szvsz)
-
Dare2Live
félisten
nem csoda, ha uannyiért kap az ember qwertzt is a droidba inkább azt választja.
csúnyán túl van árazva. vagy a konkurencia ocso...
-
numudal
csendes tag
válasz
Dr.Anonymus #40 üzenetére
Hehe... Ez kb ugyanaz nem? Csak jól néz ki és nem 3 éve piszkálnak vele, hogy majd dejó lesz.
-
madarasz92
őstag
A hirek alapján nem is csodálom..
-
Dr.Anonymus
addikt
ha ezt kiadják márciusban a Sense felülettel, akkor végkép esni fognak a Nexus eladások...
ideje lenne észbe kapni
amit 33as kolléga mondott az meg döbbenetes... -
Gengi
senior tag
Pontosan
. Az a baj ,hogy ez lesz a trend most. Android köré hardware-t. Aztán usgyi a boltokba gyorsba eladni. Nüansznyi előre lépések hónapról hónapra. A HTC HERO-val én is nagyon szemezek és pontosan ezért. Mert a olyan mint a többi csak a külső más. De még szerintem érdemes megvárni az Iphone 4G-t. Nem azért mert az áttörés lesz ,hanem ,hogy leveri-e az árakat vagy sem.
-
numudal
csendes tag
Ilyen kinézettel nem csoda. Bocsi, tudom, hogy ez relatív, de szerintem ez a telefon kifejezetten nem szép. Ehhez tartozik, hogy bár az android 2.1 nagyon új, igazából nem tudom, hogy miért lenne annyival érdekesebb, mint ami már a HTC Hero-n is futott. Plusz ott van a Sense ami -szerintem- az egyik legjobb felület. A hardware derék, de mondjuk csak az iphone-s játékok használnák ki. Illetve 1gh is már akad más gépekben is (HD2, Acer stb) . A marketing szintén nem volt telitalálat (kb, mint a ford edsel, mindenki várta, hogy istencsászárújkirály dolog lesz, aztán valami teljesen átlagos) Ez is ilyen. Mióta pörög mindenki rajta, hogy NA MAJD a GOOGLE telefon uhhh. Na erre egy HTC (mondjuk ez még önmagában nem lenne baj) modell közepes -khm- kinézettel és egy baromi natur felülettel amihez hasonló sok van. A sebesség meg hiába ekkora, ha csak tic-tac-toe van hozzá.
Szóval, ha nem is átlagos, (sőt szerintem ár/érték arányban kifejezetten jó teló) de a januári nagy pangásban, amikor már mindenki bevásárolt karácsonyra (radásul simán volt miből). Ha most vennék telot lehet, hogy inkább ezt venném (HTC HD2 helyett) mert elvileg olcsóbb és androidot szeressük. A kisebb kijelzőmeghát valahogy lenyeljük. De így? ráadásul hiába mentek hónapok óta a találgatások meg infok. Most sem tudom miért kéne ezt a telót választanom, mondjuk egy Hero-val szemben.
Sorry for google, de ez nem olyan nagy meglepetés...
-
P00By
nagyúr
Ilyen non-hypeal nem csoda
-
Straw
senior tag
Valóban nem mondom hogy sokkal találkoztam (bár ez relatív), de akiket ismerek azokkal kapcsolatban elég rosszak a tapasztalataim, mindíg jön a duma hogy az iPhone verhetetlen és hogy sose lesz jobb telefon stb...
És k*rvára nem szeretem ha megmondják nekem hogy mért szeressek valamit, ebben az esetben az iPhonet.Elnézést ha valakinek a lelkébe gázoltam de csak saját tapasztalatok alapján tudok ítélkezni.
-
iZed
aktív tag
egyebkent lattam egy videoban h pl a google mapset azonnalba nyitja meg a nexus. a 3GS-em kb 1 seccel a gombnyomas utan mutat mapot, igy a nexuson tenyleg erezni h power, csak kar h szinte csak a google mapsen. ami meg hazon beluli alkalmazas
de vegulis siman lehet a hardver miatt is, elvegre eleg power lett.
btw, tudja vki h ebbe van-e grafikus gyorsito? tom google de nincskedvem keresni hatha vkinek van kesz valasza
-
Gengi
senior tag
Netetzés nem igényel erős hardware-t hiszen már egy jóval gyengébb gépen is tudok netezni. Ahogy régebbi telón is. Mondjuk egy Omnia. Azon is lehetett netezni.
Játékok ? Mutass már egy normális játékot Androidra... Mikor Iphone-ra ami """gyengébb""" hardware már Unreal Engine 3.0 van. Multitasking egyszerre 1000 progi fut a háttérben
. Amire valakinek szüksége lehet? A nagy felbontású videók egyedül a külső megjelenítőre kötéssel van értelme ebben igazad van. Mert ugye minden ember azért vesz okost telefont hogy nagy felbontású filmeket nézzen rajta
...
-
törölt tag
aminek kellhet erősebb hardver, az például a játékok, nagy bitrátájú és/vagy felbontású videók lejátszáse (esetleg külső megjelenítőre kötve), flash, navigáció (fejlettebb, 3D-s térképek esetén), illetve hogy ezeket (meg egy nagy rakat másik feladatot) párhuzamosan is tudjon akár csinálni, tehát multitasking.
de biztos ez nem teljes lista, csak pár ötlet. -
antim
tag
Az árazással és a terjesztéssel láthatóan visszafogja a Gugli a boomot. Szerintem az alapvető gyermekbetegségek kijavításáig és a support felfejlesztéséig nem akarják ráönteni a népre a telefont, csak a szélesebb fejlesztői rétegnek és a funoknak nyitották ki a kaput.
Egyébként meg én nagyon örülök, hogy ennyire nem megy Ámerikiában, mert így Európában talán óccsóbbért fogják tolni. Meg rá lesznek szorulva az EU-s piacra, amelyik miatt a lokalizációt is nagyobb lelkesedéssel támogatják majd.
-
raulicio
senior tag
Az eladási adatok tényleg silányak, de szerintem erről legkevésbé a telefon tehet.
Lehet persze fanyalogni, hogy átlagos meg semmi extra, de ha megnézzük a tényeket rögtön kiderül, hogy ezek a vádak abszolút alaptalanok.Kezdjük rögtön ott, hogy az androiddal szerelt telefonok között max 2 másik telefonhoz hasonlítható, az egyik az Acer S100 (régebbi android verzió, gyengébb kijelző), a másik a Moto Droid (gyengébb hardware), Szóval akárki akármit mond, ez a legjobb androidos telefon jelenleg. A Galaxyhoz, Herohoz hasonlítani hülyeség mert már korábban leírta vki, hogy nem u.az a generáció. De ha szétnézünk más platformokon is, akkor sem sok készülék tudja azt a szintet hozni, mint a Nexus.
A droid viszonylagos nagyobb népszerűsége sem meglepő, ha azt vesszük, hogy amerikában bolondulnak a hardwares qwertyért, sokkal jobbkor jelent meg + azért a Moto akármilyen mélyrepülésben is volt, azért mégis csak amerika az igazi hazája.Abban talán van némi igazság, hogy a nagy hírverés és titkolózás miatt, mindenki vmi nagyon nagy durranást, forradalmi újdonságot várt. Hiába...
Én pl simán ezt a telefont választanám, mert végre ez az első olyan telefon, amiben minden benne van, amire nekem szükségem van, de valószínűleg sosem lesz ilyen telefonom, mert nem is lehet kapni. De ha majd egyszer elér hozzánk, akkor is mocsok drága lesz és kb addigra már lesz 10 másik telefon, ami ugyan ezt tudja...
-
Gengi
senior tag
Ahogy előttem is írták várható volt. Ez csak egy újabb "thaccsii". Azért van benne ilyen hardver ,hogy az oprendszert jól futtassa LOL. Mióta Van az Iphone mindenki annak sikereit akarja meglovagolni. Jönnek itt a készülékek orba szájba. De egyszerűen vicces ,hogy ennyit látni:
Nagyobb kijelző
Erősebb HardvareAztán ennyivel ennyi. Full HD-s kijelzők ? 10 centiben ? Áhh szánalom ,hogy nincs meg az innováció és ennek most isszák meg majd a levét a gyártók. A gyártók kinyomnak egy androidos telcsit erős hardverrel ennek hála mind szinte egyforma. Nem előrelépés ,hanem hátralépés.
Valaki indokolja meg ,hogy minek kell már ennyire erős hardware. (vagy legalább 4 olyan esetet írjon le ,amihez indokolt.) Tucat Thááccs.. Még jó ,hogy nem kell senkinek.
-
RandomGosu
senior tag
Türelem rózsát terem...
-
iZed
aktív tag
kiakarna android rendszert ha lehet mac os is ? nemis tom mit vart a google
na jo, nemi cinizmus volt, a velemenyem meg mindig az h az iphone os ellenfele csakis az android es a maemo lehet, de a maemo csak max jovore.
-
törölt tag
nem értem miért kellene még valami extrát beletenni a kezelőfelületbe. az egész rendszert ők fejlesztették, az nem elég extra? a 2.1-es android (a videók és képek alapján) szerintem egy átgondolt minimalista design, és egyértelműen használható, kényelmes. erre lehet persze még tenni csili-vili dolgokat, de szerintem ennek a telefonnak pont az az erénye, hogy letisztult.
-
utomi
senior tag
válasz
asadasad22 #8 üzenetére
Azért pont a noise cancelling ami nem újdonság. Ezt pl. még a Series 40-es Nokiák is tudják, a BB-ről nem is beszélve.
-
utomi
senior tag
Rosszabb. Mert:
1, A Droid különlegesebb, extravagánsabb
2, Átlagos mert: ez a hw egyszer már bemutatkozott a HD2-ben és az Acer két modelljében.Én értem, hogy ez csúcs kategória de akkor is átlagos legalábbis a szónak annak az értelmében, hogy nem ad semmi többet mint egy alap Android 2.1-et, ráadásúl mindaz amit tud sebességben mindazt tudja a 3GS-is. Na pont azért nem lett iPhone killer mert egyszerűen nem ad ahhoz képest semmi többletet. Nem is beszélve a kint működő ITMS-hez és az AppStorehoz képest.
Így értettem én az átlagost. -
plus44
veterán
Nem ez a lényeg.
Jó a telefon akkor meg?....
-
Jadro
veterán
Érdekes hozzáállás a G részéről. Majd csak változtatnak rajta, vagy ha nem, akkor remélhetőleg a sikertelenebb eladás miatt olcsóbb lesz.
-
33as
senior tag
Én a Google helyében nem csodálkoznék ezeken az adatokon, egyszerűen alig lehet fellelni még az amcsi T-mobilnél-sincs bemutató telefon! Nem értem?
Idemásolok egy hozzászállást az androidnetwork.hu-ról! Elképesztő!
"Hetvegen voltam a guglinal hogy, megtudjam hogy,hol lehet megnezni vagy megfogni a nexus onet mielott megrendeled.
Megint en voltam tul naiv.
Arrol a ‘rengeteg’ inforol amit kaptam csinaltam negy kepet.Ezutan bementunk a par szaz meterre levo t-mobileba, amirol nem lehet azt mondani hogy egy kis, videki uzlet mivel a Promenade vegeben van (valszeg itt setalgat a vilag ossz penzet birtoklok fele) ahol egy holgy elmondta hogy, ok se nagyon ertik a googlet mivel 10 emberbol 8 azert megy be hogy , mutassanak neki egy nexus onet, de nincs nekik egy darab se ,sot a google meg se engedi hogy tartsanak egy bemutato darabot, bar szerinte ez valtozni fog. Szoval ha en latni akarok egyet mielott megveszem es nincs egyetlen ismerosomnek se akkor nem tud mit ajanlani, max menjek vegasba a CES – re ott biztos van. Mondjuk en elindultam volna, mert mi az a 200 merfold de a baratnom mast tervezett hetvegere ezert lattam hogy, mar gyanusan kerekedik a szeme es nem mertem forszirozni a dolgot. Tehat vagy megrendeled az interneten latatlanban, vagy egyenlore varsz hogy, hatha valami ismerosod megveszi hamarabb es el tudod tole kunyizni egy kicsit"
-
Nem vagy túlzottan konzisztens. A Hero-Galaxy páros és a Droid két különböző generációjú hardver - most majdnem olyan, mint ha azt mondanád, hogy a 3GS semmit se ad a 3G-hez képest.
Két kézen megszámolható szerintem, hogy hány eszköz van ezen a hardveres fejlettségi szinten, kapásból ezek jutnak eszembe: Samsung i8910HD, HTC HD2, Droid/Milestone, iPhone 3GS, Nexus One, Acer S100, S200. Azért ennél jóval több eszközt nyomnak a piacra, simán messze átlag feletti az N1 is.
Az iPhone kapcsán viszont egyet értünk, számomra is az az etalon az érintőképernyős eszközök között.
-
iknight
senior tag
Nemhinném hogy lényegesen jobb lenne, vagy több lenne mint pl a htc hero, motorola droid, vagy akár a samsung galaxy, és ha nézzük a többi platformot is akkor ... Az iphone annak idején nagyon ütött, teljesen máshonnan közelítette meg az érintőkijelzős teló fogalmát mint addig. Nekem az ismerőseim is azért vették, egyszerű gyors kényelmes, és nem melleseleg az előző iphonejukhoz vett fm transzmitter, kihangosítós álvány stb minden kompatibilis vele így nem kell újakat venni mint a többi gyártónál általában.
-
Reaper
őstag
A Moto volt először amcsiban, aki androidot akart az karácsonykor bevásárolt már.
Szerk.: Ja és az amcsiknál valamiért népszerűbb a hardveres billentyűzet.
-
bolondember
MODERÁTOR
jó lenne ha mindkettö kapható lenne itthon.. h válogatni tudjunk..
-
Nem baj, legalább lesz ok lejjebb vinni az árat és akkor lehet venni egyet
-
utomi
senior tag
Ezt szajkózom én is. A baj csak annyi ezzel a telóval, hogy túl átlagos. Semmi extra, semmi többlet. Még hogy iPhone killer, ettől még a Droid is jobb. Nagy kár érte.
-
iknight
senior tag
MErt egy átlagos telefon semmi új, semmi jó marketing.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Revolut
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- SSD kibeszélő
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- új aktiválatlan iPhone 16 128GB black fekete független 1 év Apple garancia
- Samsung Galaxy A35 5G 128 GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone SE2 64GB 82% piros, saját dobozzal
- iPhone 12 128GB, fekete és fehér színben, több db
- szinte új iPhone 16 Pro 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia adapter
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest