- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
-
NandoXXL
senior tag
Erdekes ennyi ido utan ilyen butasagokat olvasni, egy linkelt ajanlasban. TUNINGRA SEMMI GARANCIA NINCS. A tuningolt alkatreszek is elhasznalodnak, es csokkenhet a tuning potencial. A lehetseges gyorsabb amortizacio meg gratisz. Nem tartom etikusnak a dolgot, mert nagy csalodast okozhat, radasul a tesztprogramok nem mutatnak ki minden instabilitast. A leharcolt hardvereket meg eladjak a hardverapron sok esetben korrekt info nelkul.
-
boratsagdiy
tag
Jó teszt lett Nagyon megbízhatóak az Msi kártyák és ez egy tényleg jó darab.
-
fsb1000
nagyúr
A "Milyen videokártyát?" fórumban ma egy 7850-et ajánlottam egy NV karival szemben: [link] Erről eszembe jutott ez a cikk és fórum..
Egyébként pár hónapig volt 7850-em, meg 2db 7870-em is.
Címlapos írásokat nem szoktam olvasni, nyugodtan telnek a napok.
Azért érdekes volt visszaolvasni, hogy is volt és miért.... -
norbert1998
nagyúr
nekem 7850 1gb van, zafír, birja,birja, de nem bestbuy volt anno. meg hiányzik a physx, igaz helyette van az ultraritka terssfx(amit nagyon simán vett), de azért milyen jó lehet egy physx-es karival játszadozni! már ha másért nem is, mert nvidián van trfx, de amd-n nincs physx. nem hiába catzilla benchmark átlag (nem tudom pontosan)60-70-80 fps, jött a physx teszt, 15-10-7-5-3-1 fps, komolyan meglepődtem. jó kis kari ez is, csak jöjjön a mantle!!!
-
r00r1
aktív tag
Matroxom van, mindenkit utálok
-
ChrisG
tag
Jó kis teszt! S segített is a döntésemben... (köszi
)Tényleg gtx 660 2 gb lesz a kártyám!
-
Maxxy10
addikt
Akkor egy HD ready felbontasra eleg egy 7850/1GB vagy ha hibatlanul szeretnek jatszani akkor legyen 2GB verzio? Vagy 7870?
-
proci985
MODERÁTOR
nem, a játékmotorok tényleg annyit esznek, amennyit tudnak.
egyébként stalker CoP benchmark 5760x1080as felbontában mindent maxra tolva AAval már nem indult el ("nincs elég erőforrás, biztos megüti a gép a minimum gépigényt?"), AA nélkül viszont ment szépen, mindezt egy 6950 2GBvel. Far Cry 2-3 tudta magát multimonitorral szintén kienni 2giga vramból is még bőven játszható fpsek mellett egy kártyával is.
Bioshock 3 1080p ultra/dof beállításokkal 3640ig ment (tehát 1820 kártyánként), viszont 5760x1080ban kapásból felugrott 4gigáig (tehát 2 gigáig a CF miatt) a terhelés bench közben is.
-
aleister
veterán
Igen, én is ebben a hitben voltam, de a mai főoldali cikk szerint nem. Persze lehet, hogy itt már a gpu fogyott el, de szvsz nem.
Az FHD feletti felbontás szerintem még nem annyira elterjedt, hogy számolni kelljen vele, de tény, hogy ott már biztos el fog fogyni a vram. Egyébként az eltérő memóriakezelés miatt a radeonok kevésbé érzékenyek erre.(#195) ShellKretor
Bizony. Sőt engem a PhysicX is állatira vonz. radeonosként mindig irigykedve figyeltem a zöld oldalt. Sajna amikor a vga csere időszakába érek, mindig a Radeon a jobb ár/értékben azon a szinten, ahol nézelődöm.
A mostani vásárlásnál voltam a legközelebb az átcsábuláshoz egy GTX660 személyében. -
gyuszaa
őstag
Élsimítás nélkül, magas textúra beállítások mellett is megkíván magának 1gb-nál több vramot (ha van miből gazdálkodni) 1080p esetén mostani játékok egy részénél. Így lehet a memória hiánya szűk keresztmetszet a gpu helyett, főleg magasabb órajelen, jövőben ez a tendencia csak nőhet.
-
lowzor
veterán
Én is azt mondom, hogy Full HD-ban is kevés lehet néhány helyen az 1 giga, főleg ha tuningolva van a kártya.
-
Sondi1986
addikt
Én is úgy tudom hogy a ramot az elsimítás eszi meg.
-
speed471
aktív tag
Sose értetem ezeket az fps szar meg egyéb programokat.
Nem értem mit hisznek valósnak x tesztekből 7 éve építek gépeket.. ahány gép annyi megoszló vélemény de egy mindegyikbe közös.Csak a adott konfigal derül ki igazán mit tud egy kari. Másrészt meg sok helyen van Nvidia meg Ati vita feleslegesen. nem vagyok elfogult volt 2 féle Amd-s gépem és utánuk csak intelt használtam.
Ok.: simán stabilabb jobban működik.
Szintén a Atinál és az Nvidiánál ugyan ez a helyzet.
Volt több féle vga a kezembe de valamiért a Nvidia jobban teljesített és nem fps béli meg egyéb tulajdonságokra gondolok. Betöltési sebesség/hiba arány.Volt nekem olyan gépem is ahol a hibát nem tudták megállapítani és azt mondták szar a tápegység... csak azért vittem szervizbe mert garis gépemmel szenvedjenek ők
Végül rá jöttem hogy az alaplap a hibás.
( mai napig ugyan az a tápegységem van 550+50W Thermaltake.Mindig ki nyírta a ramokat a gép ezért is feltételezték a tápot. A lényeg hogy tesztek ide vagy oda... Egy valami terhel igazán. A játék.
És nagyon nem mindegy hogy egy gép milyen alkatrészből van összerakva.Mint írtam korábban és lehet minuszolni nekem egy GTX 570 vgm van és nem akad egy game se.
Korábban 2db gtx 460 1gb volt bent de az kevés volt. Vehettem volna annyi pénzért GTX 660ti...
De tudjátok a bit nem minden de még is sokat számít, és nem feltétlen csak az a bizonyos ram. -
ricsiii01
tag
Grat, jó kis teszt!
-
proci985
MODERÁTOR
[link] azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy a 660 csak 192bites, a hatból két 32bites csatornán 2Gbs lapka ül. tehát ilyen szempontból a 2gigás 7850 és 2gigás 660 nem teljesen egyezik meg.
jelenleg a játékmotorok pedig úgy vannak megírva, hogy ha van rá lehetőségük, akkor több memóriát használnak.
kieg: láttam már olyat, hogy kevés volt a 2GB Vram és emiatt volt CTD, viszont a Far Cry 2 / 3 5760x1080 ultra/very high beállítás semmiképp nem átlagos terhelés szempontjából.
-
válasz
#98593280 #207 üzenetére
Mint mondtam, nincs értelme a méregetésnek, ez alapján a nálam járt 1GB-s 6870-n szaggatnia kellett volna illetve eltünedező textúraknak kellett volna lennie ilyen beállítások mellett 1920-ban, de nem volt, miért? Mert nem fogyott el a memória. Csak a vicc kedvéért megemlítem, hogy mennyit írt: 897MB
Reális? Nem...
Amikor GTX-el majd Radeonnal nézem a játékok igényét, akkor a 3GB-s kártyán 1900MB-t ír vmi a 2GB-s GTX-n pedig 1650-t...
De nem bizonyítgatom az igazam, ha ti hisztek ebben akkor áldásom rá. -
törölt tag
Itt lehet látni hogyan alakulnak a vRAM használatok különböző beállítások esetén.
-
Programból sehonnan, ha ráadod a + beállítást és drasztikusan esik az fps ( 2-3GB-s kártyákhoz képest) vagy random elkezd szaggatni/tölteni akkor elfogyott a Vram. Ha kicsi a felár akkor kell venni a 2GB-sat, de nem soktól esik el az ember ha a kicsit választja az erejéből kifolyólag.
-
ST05
őstag
-
marcusa
addikt
válasz
ricshard444 #202 üzenetére
És akkor honnan lehet megtudni a valós vram használatot, ha nem a programokból?
-
-
marcusa
addikt
válasz
ricshard444 #200 üzenetére
Hitman AB - minden max, 2xmsaa - kb 50fps átlag, szinte folyamatos 1400+ vram használat.
BF3 - minden max 4xmsaa - 1300 felett van a vram használat
Crysis 3 Fxaa+High 1200+ vram használat
Bioshock Infinite - minden max 2000Mb vram használat.Én is 50 fps átlagtól érzem jól játszhatónak a játékot, és az élsimítást szoktam ilyenkor lejjebb venni, de nem teljesen kikapcsolni, és az új játékokban szinte sehol sem elég az 1GB.
-
-
marcusa
addikt
válasz
ricshard444 #197 üzenetére
660-nal rendszeres a másfél GB vram használat... És ha kb egyforma erős a két GPU, akkor nem gondolom, hogy 7850-nél kevesebb lenne.
Sőt, láttam nemrég videókat, ahol BF3-ban 5870 alatt is elfogyott az 1gb.
-
-
-
lowzor
veterán
válasz
#98593280 #192 üzenetére
A tesztpéldány nagyon nem fogyaszthatott többet, mert mert alapfeszen (1,138V) vitte az 1100-at. De nyilván, ha egy rosszabb példányt fog ki az ember, akkor feszt kell emelni az 1100-hoz és akkor többet fogyaszt. Hangja csak akkor nő meg, ha 1,2V fölé tolom a feszt, de akkoris ilyen 50-55%-on megy a venti, ami még elviselhető hangerő (egy jobb házban és ha jobb idő van kint még annyin sem). Tehát tuninggal is még elég hűvös és viszonylag halk marad.
-
törölt tag
Fogyasztást nem mérted?
Érdekelne mennyivel fogyasztott többet az 1100-ra húzott 7850-es rendszer.
Hangja mennyire nő tuning esetében a kártyának? -
MAKKERMANN
csendes tag
Sosem értem mik ezek az MSAA-k és mire jók?
Nekem mindíg lassan reagál az egérmozdulásra ezért utálom, pedig 7970-esem van. -
Neovenator
senior tag
Fene se tudja, én nem vagyok rá különösebben érzékeny, ha 3 FPS-el kevesebbet kapok egy játékban. Ízlések és pofonok, gondolom.
Ha a teljesítményt nézzük, szerintem tökmindegy, melyik kártyát veszi az ember azonos kategóriában...nálam az billentette csak a Radeon felé a mérleget, hogy talán az elkövetkező pár év játékait tekintve időtállóbb a GCN, mint a Kepler architektúra, de kábé ennyi. Nincs lényegi eltérés teljesítményben itt sem, 5-15% nem releváns. Nekem. -
lowzor
veterán
válasz
Neovenator #185 üzenetére
Ezt inkább úgy írom le, hogy folyamatosabbnak lehetett érezni a játékokat a 660-al és az 1100-as 7850-el, mint az alapórajeles 7850-el. Tehát érezni is a különbséget, nem csak grafikonban lehet kimutatni.
-
lowzor
veterán
válasz
Van az 15% is, ami már azért érezhető kicsit játék közben.
-
foton5
csendes tag
válasz
Mindkét kártya pár százaléknyi különbségen belül mozog egymáshoz viszonyítva alapórajelen és tuningolva is...
+1.
Ami jobban zavarna az pl. a CUDA hiánya ilyen esetekben. Pl. pont tegnap lett letölthető az NV-féle Facework tech demo és sztem baromi jópofa és ugye Radeonnal az ember meg van lőve ilyen esetben, mert nem futtatható.
-
Neovenator
senior tag
"...A 7850-nek nem valami acélos alapórajelen a teljesítménye, de egy kis OC-val nagyon életre lehet kelteni...."
Mégis miről beszélünk? Mindkét kártya pár százaléknyi különbségen belül mozog egymáshoz viszonyítva alapórajelen és tuningolva is...
Mondjuk aminek nem túl acélos a teljesítménye, az egy HD6530 vagy egy GTX 645...felesleges vérpistikés túlzásokba esni, ha az egyik grafikon fél centivel rövidebb, mint a másik. -
foton5
csendes tag
Azért elég durva h ilyen semmiségek miatt tépitek egymást.
GTX660 > HD7850, viszont ha utóbbit húzod, akkor beéri a GTX660-at, ennyi. -
törölt tag
Én ezt a véleményt osztanám,miután végig olvastam a kommenteket.
Itt van a fórum ahol fel lehet tenni értelmes kérdéseket ahogy FSB tette és a válaszok felében személyeskedés volt de nem az ő részéről.nem értem egyesek mért nevezik ezt trollkodásnak.
Én aztán végképp pártatlan vagyok de érdekesnek találtam a kérdéseit, és az azokra jött normális válaszokat.Lehetett volna ez érdekes és értékes szakmai vita is.
De énem vagyok szakértő !
-
grozam
tag
Akkor most a két kari közül melyiket vegyem meg? Vagy hasonló árban mit?
-
->Raizen<-
veterán
Csinálj te is egy korrekt logout blog tesztet támogatom!!!
Egy 1150 mhz-es húzott 7870-re kíváncsi lennék mire menne egy hasonlóan húzott 660 ti ellen! Meg persze alapórajeles tesztek is jöhetnek. Ha esetleg lesz rá lehetőséged a metro last light is mehetne tesztjátéknak majd. Ebben a tesztben szereplő/hasonló játékok jók lesznek trémark annyira nem lényeg.
-
ST05
őstag
lehet össze tudnék hozni egy 660Ti-t, egy 7870-el, mindkettöt az asus DCII felvonultatásában,
kicsit off, de szerintetek volna értelme, volna -e igény rá,?
összehasonlítható-e egyátalán..
és akkor ha összejön, akkor előtte, és közbe kifaggatnánk a népet,
hogy miként menjen a tesztfolyamat, és akkor nem volna utólag hurrogás, hogy ezt meg azt is meg lehetett volna nézniAz összehasonlitó teszt részemről rendben van, én annak a hive vagyok, karit beteszem, és tudja amit tudnia kell, ergo nekem pozitiv kép jött le a 660 al kapcsolatban, hogy minden piszkutálás nélkül "adja amit adnia kell"
Szerintem több az "ilyen átlag user" aki csak használni akarja, tuningolni nem,
egyszóval szerintem fontosabb is hogy magátol mire képes a kariakik meg szeretik "állítgatni azoknak meg ideális a 7850
( megértem ezt az oldalt is, hisz nekem is volt 3570K-m feleslegesen ,csupán azért hogy piszkáljam, linxeljem
-
-
fsb1000
nagyúr
hol olvastál a konklúzióban olyat hogy a gtx 660-at leveri a a hd7850 és ne vegyé gtx-et?
1. Nem a konkluzióban olvastam, hogy "itt is sikerült lenyomni a 660-at", hanem a cikk másik részében
2. "ne vegyé gtx-et" ilyet nem olvastam a konkluzióban, de nem is állítottam hogy ott olvasható, ezért a kérdésed nem tudom mire vélni.
Ha érdemben akarsz velem diskurálni, akkor olyan állításomra reflektálj, amit valóban leírtam.
(#172) Pug : Úgy látom még sem sikerült megértened miért írtam amit írtam. és úgy gondolod te jobban tudod mit gondolok, mint émn. Legyen így....
Szerintem mindenki láthatja hogy a cikk írója MEM tuninggal nem próbálkozott. Az én utalásom erre vonatkozott, nem pedig arra amit rém akarsz sütni.????
de tételezzük fel hogy én tévesen azt hiszem, hogy nem számít a gpu tuning, szerintem ebből nem következik az hogy a cikk írója helyesen mellözte a GTX660-nál a memoria tuningot.
Te látsz valamilyen összefüggést?Egyáltalán mi a véleményed arról hogy a MEM tuningot meg sem próbálta?
Én bevállalom hogy hülye vagyok és nem értek hozzá, és akkor tudunk a cikkről beszélgetni.
Vagy nem? -
Forgathatod, ahogy jól esik:
Te erre a hsz-re:
"A 660-nál jóval rosszabb a helyzet ilyen téren, össz-vissz +40MHz-et sikerült kihoznom belőle, afelett már instabil volt."
Gondolom ezért nem mért újra a +40Mhz miatt. Az kb lepkefingnyi tuning.Írtad ezt:
Hmmm.... asszem 1 fórumba járunk, ahol kiderült már nem a GPU-t kell húzingatni, hanem a memóriát.
Mindenkinek adott a lehetőség, hogy értelmezze a soraidat, immár szövegkörnyezettel együtt.
Persze utólag úgy mosdatod, ahogy jól esik.
És ugye innét indult ki az ominózus, fsb1000 nagyobb teljesítménynövekedést ért el mem sávszél tuninggal a 660 esetén, mint az alábbi teszt 660TI esetén, de mivel durcás a gonosz vörös PH!-ra, ezért nem osztja meg a közönséggél, csak szapul mindenkit akit ér ámokfutásod.
Lelked rajta.
-
fsb1000
nagyúr
Tévedsz, amit linkeltél az nem ezt jelenti:
"hogy úgysem a GPU tuning számít hanem a mem sávszél." Én ilyet sosem írtam.Amiről én írtam az azt jelenti, hogy GTX660-aknál a tuningos eredmények legtöbbjénél az látszik, hogy a memória sokkal jobban túlhajtható, de ez nem azt jelenti, hogyha lehetne húzni a GPU-t jobban mint a memóriát, akkor az nem számítana és csak a memóriát kéne húzni.
Félreértésed tisztázva: Én úgy gondolom, hogy a GPU-t is érdemes túlhajtani, de a gyakorlat azt mutatja hogy a GPU túlhajtása bőven 10% alatt marad GTX660-aknál, ezért nem azt kell "húzingatni", hanem a memóriát, amely akár 15% túlhajtást is elvisel. Értsd: A tuningot nem kell feladni látva hogy a GPU nem nagyon túlhajtható.
Jelen cikkben +40Mhz volt az elérhető túlhajtás. Ez szerintem extrém kevés kb. 4%, de fogadjuk el.
Ha ehhez a 4% gpu-hoz hozzáadunk egy átlagosnak mondható 15%-os MEM túlhajtást, akkor már nagyon valószinű hogy az állításomat ez a gyenge tuningpotenciálú GTX660 is visszaigazolja, azaz meg lenne az az 5-6% fps növeklmény amivel lehagyná a jelentősen tuningolt HD7850-et
Remélem így érthető volt számodra is a gondolatmenetem és a félreértelmezésed sikerült tisztáznom.
-
fsb1000
nagyúr
Legalább saját magadat ne hazudtold már meg.
Te dobtad fel, hogy úgysem a GPU tuning számít hanem a mem sávszél.Én ilyet sosem írtam. Egy ilyen állítást tévedésnek tartok, még a szövegkörnyezet nélkül is. Ha nem tudod idézni Tőlem ezt az állítást, akkor a helyzet úgy áll, hogy nem én hazudok, hanem aki azt állítja én írtam ilyet.
(#166) zserbox
"semelyiket nem hozta ki győztesnek, de látom nehéz megérteni neked is"Idézek a cikkből, hátha azt a részt nem olvastad:
"Ha csak pirinyócskát is, de itt is sikerült lenyomni a 660-at."tehát itt is sikerült lenyomnia....
-
zserbox
őstag
válasz
->Raizen<- #164 üzenetére
ja biztos a rokonom
miért kell két kártya összehasonlításának egyből versenynek lennie?
semelyiket nem hozta ki győztesnek, de látom nehéz megérteni neked is
a bicskádat meg nyugodtan nyitogasd otthon ha ettől jobb neked -
lowzor
veterán
Nincsenek semmilyen következményei. Bemutattam, hogy mit tud alapon a 660-hoz képest és azt is, hogy egy kis OC-val (amit a legtöbb 7850 kitud hozni magából) mennyit hoz rajta.
Az már más lapra tartozik (nem is ehez a teszthez), hogy a 660-ak is lehet adni 1 kis pluszt. Amúgy rengeteg 7850 1100 feletti órajellel is stabil, szóval nem de olyan hűdenagy, világrengető tuning annál az 1100. -
->Raizen<-
veterán
Te asdvx-el rokonságban állsz?
Ez a teszt így ebben a formában valóban nem pártatlan és nem objektív.
Egyet értek bizonyos szintig fsb1000-el mert a gtx 660-ast is rendesen tuningolni kellett volna és úgy már a 7850 veszít. De mivel neki 7850 van és a vörös oldalon áll szerintem ezért a 7850-et hozta ki győztesnek.
A stílusod továbbra is bicskanyitogató és flémelsz ezerrel. -
Khmmmm
Hmmm.... asszem 1 fórumba járunk, ahol kiderült már nem a GPU-t kell húzingatni, hanem a memóriát.
Ezt Te írtad, kovsolnak, erre volt válasza a linkelt teszt.
Erre a korábban levezetett beszélgetéssel reagáltál.
Legalább saját magadat ne hazudtold már meg.
Te dobtad fel, hogy úgysem a GPU tuning számít hanem a mem sávszél. Szóval ezen okfejtésedhez kapcsolódóan igen is van köze a kovsol és általam is linkelt tesztnek. Ugye nem kell újra leírnom, hogy Te ezen korábbi diskurzusra, milyen adekvát válaszokat adtál.Várj, sorrendben:
kovsol által linkelt mérésekreakciód:
"-660-nál nekem más eredmény születet, mint 660TI-nál a memsávszél jótékony hatását illetően."megkérdeztem, hogy akkor neked magyarul egy gyengébb GPU-nál többet hozott a me OC, mint az erősebb testvérénél.
reakciód:
"amit leírtál magyarul van, de nem biztos, hogy helytálló következtetés
"plusz még hozzá tetted, hogy neked más eredmények jöttek ki.
megkértelek oszd meg velünk
reakciód:
"nem osztom meg, mert ilyenre nem fanyalodom, mióta a PH! vörös oldal lett."Szóval ezen diskurzus elején hol volt szó arról, hogy ne lehetne összesen 5-6% teljesítménynövekedést előhozni tuninggal a 660 esetén. Egyedül azt áltál neki vitatni, hogy annak ellenére, hogy a 660TI esetén átlagban a 15%-os mem OC csak 4%-os teljesítménynövekedést hozott, neked más eredményeid születtek a 660 esetén. (persze kénytelen voltál, hiszen a cikkíró kifejtette, hogy a nála járt 660 "csak" plusz 40 mhz-et bírt core tuning esetén, és hát persze bele kellett kötni, hogy hát akkor miért nem a memóriát rántotta meg)
Szeretnél még tovább trollkodni, vagy mára már megvolt az adagod?
-
fsb1000
nagyúr
Megtisztelő hogy okoskának nevezel, mert erről törpilla jut eszembe.
De azért azt a rejtélyt fedd már fel nekem hogy ha te 1200/1500-on használod a HD7850-ed, akkor annak mi köze van az általam hitelesnek tartott oldalak eredményeihez?
Mert szerintem semmi.********
Egyébként Pug "Gabors" PH-s cikkét linkelte amiben egy GTX660ti szerepel, aminek megint nem sok köze van ahhoz hogy HD7850 vs GTX660-al mi a helyzet, de még ahhoz sem sok, hogy GTX660-al elérhető az 5-6%-os tuning vagy sem. a GK106 nem azonos a GK104-el.
Az én állításom szerint elérhető a legtöbb GTX660-al az 5-6%, úgy is, hogy kényszerből memória túlhajtás mértéke 2-3x nagyobb mint a GPU-é. -
zserbox
őstag
az értelmes kérdések alatt a kötekedését érted?
a személyeskedést aláírom abból a 78xx topikban is vissza vettem, de amit itt a kolléga csinál az kibassza azt a bizonyos biztosítékot.fsb1000
nem azt írtam hogy 1100-on legyőzi meg nem is értem miért kell ebből ilyen hitvitát generálnod
senki nem mondta hogy rossz kártya, tök objektíven le van írva melyik mennyit tud.
az hogy nem húzta fel a gtx-ed annak tudható be hogy a cikk célja nem az volt valamint mint írta nem sok ideje volt a tesztekre szóval annak is betudható hogy nem foglalkozott a gtx-el annyit, de legalább itt az esély hogy te ezt megírd! -
marcusa
addikt
Te illeted jelzőkkel fsb1000-t miközben ő nem személyeskedik, hanem értelmes kérdéseket és érveket hoz fel... Ezt nem csak itt de a 7850/70 topic-ban is csinálod, ha nem tudod megvédeni az igazad, akkor személyeskedsz...
1200/1500-on valóban megveri az alap 660-at, de egy 1180/1750-est már ott sem. -
zserbox
őstag
azért írtam ezt mert 1200/1500-on használom a saját 7850-em, okoska és ott biza megveri.
a hivatalos cikkben mások voltak a driverek amik mind2 félénél azóta jelentős fejlődést hoztak.
akár hogy csűröd csavarod nem fogod asdxv kolégát besározni, érdekes mindenki értette a villám teszt célját csak te teszed itt a kötekedőt -
fsb1000
nagyúr
Azt elfogadom, hogy ezek voltak a céljaid.
Szerintem te nem érted mik a következményei a cikked ilyetén való szerkesztésének.
Nézd meg az utánad következő hsz-t.Idézek belőle:
"mutass már egy általad hitelesnek tartott oldalt(ahol a gtx-ed nyer),"Látod.. öt már meggyőzted arról hogy a HD7850 leveri a GTX660-at.
Mert ez az olvasata a cikkednek, függetlenül attól hogy mi volt a célod.
Öt már az sem érdekli hogy nálad jelentős tuning kellett hozzá, míg a "hivatalos" PH! cikkben ezt tuning nélkül is sikerült világ csodájára kihozni: -
zserbox
őstag
bírom hogy mindig valamit kiragadsz a hozzászólásomból, de a másik felére soha nem sikerül reagálni.
mutass már egy általad hitelesnek tartott oldalt(ahol a gtx-ed nyer), mert csak a duma megy de semmivel nem támasztod alá egyik állításod se ha valaki meg linkel valami eredményt azt meg csak fikázod, hogy amd párti teszt... -
zserbox
őstag
válasz
ricshard444 #152 üzenetére
vagy egy húszárvágással kikapcsolod a kommentálási lehetőséget
-
subset
senior tag
Köszönjük ezt a jó kis tesztet /
-
fsb1000
nagyúr
"ez egy igazán pártatlan korrekt tesz"
Mióta a cikkíró leírta hogy szerinte a Boost tuningnak számít és így gyak egyenlő esélyekkel küzdött a két kártya én már megkérdőjelezném az állításod. Addig csak elnézhető botlásnak tünt, hogy egy tuningos ATI-t hasonlít gyári órajeles NVIDIA-hoz.
(#142) Pug :
Nem rendelkezem az általad linkelt ábrától eltérő eredményekkel.
De lásd be ennek nem sok köze van eme cikkhez, sem annak kifogásolható részeihez.
Mint írtam a legtöbb tesztelő oldalon 5-6%-nál nagyobb fps növekményt értek el GTX660 túlhajtásával (10-15%). Szerintem az 5-6%-ot a legtöbb GTX660 tulajdonos is vissza tudja igazolni.
A szerző elmulasztotta ezt a minimális 5-6%-os tuningot szembe állítani a HD7850 jelentős tuningolásával, mert akkor egyértelműen a GTX660 került volna ki győztesen.
Legalábbis nekem ez az olvasata annak, hogy ez nem történ meg és nem is tett róla említést mint a HD7850 tulajdonosa. -
válasz
Sondi1986 #147 üzenetére
Igen, én ezt már meg is tanultam kezelni. Próbálok mindig pártatlan maradni, és nem írok semmi olyat ami keresztrefeszítéshez vezet. Aki meg értetlenkedik, idióta módon, meg vádolgat azzal nem foglalkozom. Egyből nem off topik az egész komment részleg
Már-már komikus ami itt megy -
fsb1000
nagyúr
válasz
Kalandor #146 üzenetére
Köszi! Értem már a korlátokat....
A gondolatmeneted követve elég lenne: Amikor a HD7850 győz
Csak 20 karakter!(#148) asdxv
"Hát hallod ilyen kommentek után már nehéz nem azt hinni, hogy nem a GTX 660 mellett kardoskodsz..."
Ezt abból szűrted le, hogy egyenlő esélyeket emlegetek és le merem írni, hogyha a GTX660-nak egy minimális 5-6% tuningot adtál volna, akkor egészen más végeredménye lett volna a cikkednek?
Egyébként amíg nem írok cikkeket egy IT lapcsalád címlapjára akár lehetnék elfogult is, de ha mégis írnék, akkor az önérzetem nem engedné, hogy a tényeken kívül bármi más befolyásoljon.
-
Sondi1986
addikt
válasz
ricshard444 #143 üzenetére
Pedig ha a cikkekért kapnál pénzt akkor nv vs amd csatáról kellene írnod.
-
fsb1000
nagyúr
Javaslom az elfogadott tesztoldalakon tanulmányozd, hogy a GTX660 asszimetrikus tuningolása milyen fps növekményeket hoz. (tpu, overlockers, stb, stb)
Az hogy te meg joskapista (mint mezei user) mit mér GTX66TI-n annak nem sok köze van ahhoz, amit konkrétan ehhez a cikkhez írtam. Nem szaladok olyan zsákutcákba amit nem magamnak választok, ezért a saját méréseimet is csak egyszeri adatoknak tekintem, nem használhatóak referenciának ahogy a tieid sem. Ezért vannak a pártatlan tesztoldalak hogy arra hivatkozzunk, nem bedig botcsinálta tesztelőkre.
Szóval, szerintem épp az inproduktiv amit megpróbálsz velem kapcsolatban ferdíteni.Ha úgy gondolod, hogy a GTX660-at nem lehet eléggé tuningolni és nem érhető el 5-6%-os fps növekmény a cikkíró által használt szoftverekben az legyen a te dolgod.
Szerintem elérhető az 5-6%. És ezzel beelőzte volna a jelentősen tuningolt HD7850-et a legtöbb alkalmazásban. -
Majdnem 2x annyi a komment mint ami az én cikkeimnél szokott lenni, no de ilyenből én nem is kérnék
Ez már nem egészséges ami itt megy...
-
Tessék, a kovsol által is linkelt tesztből egy grafikon, hogy mennyit is számít a mem OC az adott architektúra esetében.
Hogy ha fsb1000 ettől messzemenően eltérő mérési eredményekkel rendelkezik, akkor majd gondolom megosztja a nagyérdeművel, vagy nem.
(#141) marcusa:
Azzal gondolom tisztában vagy, hogy ha egy azonos GPU architektúra esetén kapsz ekkora növekményt a mem OC-ból fakadóan, akkor azonos architektúra gyengébb GPU-ja esetén nem fogsz nagyobb teljesítmény növekményt kapni azonos mértékű mem OC mellett
. Ezért is vártam volna fsb1000 hírhedt "eltérő méréseit".. csak ugye nem véletlenül nem érkeznek....
-
fsb1000-nek az a baja, hogy oké, hogy a 660-on a gpu csak +40Mhz-et bír, de a vram bírt volna még 6800-7000-ret is. Azt is le lehetett volna tesztelni ezeken az órajeleken, mert sokat számít a memória órajel emelés 192bit-es memóriabusz-nál.
Erre a felvetésre érkezett kovsol által linkelt teszt, melyben a 660TI esetén 15% mem oc hozott 4% teljesítmény növekedést.
Erre fsb közölte, hogy Ő a 660-ról beszél és nem a 660TI-ről, ezek után megkérdeztem, hogy akkor nála egy gyengébb GPU esetébben többet hozott a "konyhára" a mem OC, mint az erősebb 660TI esetében?
Erre kaptuk eme tartalmas választ.
Utána még megkértem, hogy akkor ossza meg velünk a saját eredményeit, ha nála a 660 esetén jelentősebb sebesség növekedést hozott a mem OC, mint a kovsol által linkelt tesztben a 660TI esetében.
És erre kaptam eme tartalmas, szokásos PH!-t ekéző hsz-t.
Na most akkor kedves fsb1000 produktív tevékenysége ezen topciban miben is nyilvánult meg? Az értetlen kötekedés és trollkodáson kívül?
-
fsb1000
nagyúr
Bocsi... ezt párszor átszerkesztettem de mindig full vastag lett. Nem szándékos... soronként bedobta a B meg a zárójeles (B)-t is majd kérem a módosítását
(#137) zserbox
"esetleg a felhasználónevembe nem akarsz belekötni?"Miért mi a baj nickneveddel?
Nem szoktam mások nickneveit kifigurázni, nincs rá szükségem, mert szerintem az érveim elegendőek ahhoz amit el akarok mondani. -
marcusa
addikt
Pontosan, az 1100 átlagosnak mondható, de a cikk írója megemlíti, hogy az ő példánya simán megy 1200-at, míg a 660 1140-et sem... így már ahogy te is írod, a 7850 nem egy átlagos darab, mert közel sem megy mind ennyit...
1100-at azért tényleg megy a legtöbb 7850, bár többet is olvastam a topicjában, ami nem, és így a teszt jól mutatja, hogy fel lehet húzni azonos teljesítményre, de a sokszor emlegetett túl is szárnyalható eredményhez nem kis szerencse kell. -
fsb1000
nagyúr
(#131) zserbox
ha ennyire okos vagy akkor ne itt böfögjTisztelt fórumtárs, megtisztelőnek nem nevezném, hogy böfögésnek minősíted az érvelésem, bár nem csodálkozom ezen reakciódon miután a C2C core-sitásával böfögési szintet is alulmúltad.
Értsd: még mindig nem adtál érdemi választ arra hogy szerinted a C2C miként hozható összefüggésbe a cikk tartalmával.[
(#134) Sondi1986
Ezzel a hsz-eddel max. egyetértek.
A GTX460-at én is hozhattam volna példénak, hiszen azok többsége a ref órajelhez képest 30-40% tuningpotenciállal rendelkeztek..***
És most mindenki nézzen magába és őszintén csak magának válaszoljon a köv kérdésre:.
2,5 éve a PH!-n megjelenhetett volna olyan cikk, ahol a GTX460 30%-os tuninggal szerepel és az ellenfele egy alapórajeles ATI VGA, amit minden tesztben lenyom?(szerintem NEM)
[ Módosította: #65675776 ]
-
Sondi1986
addikt
Ez majdnem olyan mint 2-3 éve a GTX460-ra mindenki azt mondta milyen jó tuningolhatok, az nv-sek monták hogy a HD6850 nem lehet ennyire húzni, de az én 6850-em vitte a 1035Mhz-et, ami kitűnt a 6850-es tömegből rendesen. Akkoriba nem hepciáskodtam abba hogy nem lehet húzni a AMD-ket mert a 6870-en is érződött, hogy próbálták belőni azt az értéket amin a egy gyenge chip is el ment 900Mhz-en.
Én most ugyan ezt érzem nv fronton főleg a GTX650-nél meg a GTX650ti/ boost/660-nál, próbálták az órajelet minél magasabbra húzni hogy ne legyen benne már jókora tartalék.
Nem egy teszt oldalt láttam hogy nv kártyákat 5-10% húzásnál vége volt.Nem egy teszt oldal írja hogy az AMD kártyákba sok tartalékot hagytak ezáltal jobban lehet húzni.
De gondolom marcusa biztos láttad 7850 tulajok hol járatják az órajelüket.1070Mhz-et azért írtam mert a mostani tesztben egy OC kártya volt és 1100Mhz-re boostol.
De a mezei 660-as 1058MHz jár. -
gyuszaa
őstag
"Én értem a teszt lényegét, és szerintem nagyon is jól sikerült, viszont a konklúzió tényleg azt mutatja csak be, hogy egy jól tuningolható 7850 le tud nyomni egy anti-tuningos 660-at."
Nem akarom tovább hangsúlyozni, ez egyáltalán egy nem jól tuningolható eredmény, hanem átlagos, reális érték, azért lett a cikkben ekkora a az adott órajel.
A jól tuningolható 40%-nál kezdődik ezen kártyáknál 1200 Mhz feletti értékeknél, na erre nem szabad alapozni vásárlásnál mint, hogy kifog egy nagyon jó 660-at.
-
fsb1000
nagyúr
És jön a szokásos tuning-ra ugye nem szabad alapozni vásárlásnál.
Ezzel a cikk konklúzióját akarod megkérdőjelezni?
Én is úgy olvasom a tulajdonosi beszámolókat, hogy a GTX660 órajele tényleg nehézkesen vagy csak szerencsés darabnál túlhajtható jelentős mértékben, de a memória szinte mindegyiknél jelentősen túlhajtható.
És ez nem elhanyagolható tuningpotenciált jelent, amit jelen cikkben nem ismerhettünk meg.Ha csak 5-6% lenne (szerintem több) az fps változás, akkor szinte minden esetben a tuningolt 7850-et "lenyomta volna" (szerzői terminológia) a csak kissé tuningolt GTX660.
-
marcusa
addikt
válasz
Sondi1986 #127 üzenetére
1070Mhz-et nem látok a tesztben, ez nem tudom honnan jött, 1100-on hozza majdnem a 660-at...
fsb1000-nek az a baja, hogy oké, hogy a 660-on a gpu csak +40Mhz-et bír, de a vram bírt volna még 6800-7000-ret is. Azt is le lehetett volna tesztelni ezeken az órajeleken, mert sokat számít a memória órajel emelés 192bit-es memóriabusz-nál.
Én értem a teszt lényegét, és szerintem nagyon is jól sikerült, viszont a konklúzió tényleg azt mutatja csak be, hogy egy jól tuningolható 7850 le tud nyomni egy anti-tuningos 660-at. Miközben mindkét oldalon vannak jobban és kevésbé jól tuningolható példányok, és nem csak 1-1 ahogy korábban írtad...
Ha nem 1-1 példánya lett volna a kártyákból, hanem mondjuk bolt lett volna, és lett volna mindkettőből tuningosabb változat, akkor valóban érdemesebb lett volna megnézni mindkettőt felhúzva. -
gyuszaa
őstag
"Én nem a GTX660 mellet kardoskodok, hanem egy jelenség ellen szólalok fel.
Tessék egyenlő mércét alkalmazni. Pl. ha egyik VGA kártyáról adunk tuningos eredményeket akkor legyen a másikról is.
Az nem kifogás, hogy a kölcsönkapott kártya épp tuningmentes volt.
Számtalan tesztben látható hogy GTX660-al is simám elérhető 15%-os 3D teljesítmény növelés."Gtx 660-nál igen is ki kell fogni egy jobban sikerült gpu-t mert már gyárilag optimálisan be vannak lőve az órajelek, míg a 7850-nél 25-30% közötti eredmények átlagosak referencia feszültségen (1,21v) a gyári downclock miatt. És jön a szokásos tuning-ra ugye nem szabad alapozni vásárlásnál.
Nem az volt a cikk célja, hogy mennyit visz egy 660 meg 7850, erre az előző hozzászólásommal hivatkozok.
-
fsb1000
nagyúr
Ezt a tesztet hányan csináltátok? Te is úgy írsz, mintha szerző (társszerző) lennél
Szerintem azért nem láttam azonos órajelen járatott GK106 vs Pitcairn teszteket, mert ilyet nem csinálnak az ismert tesztoldalak.Az hogy ti ilyet csináltok az tiszteletre méltó, de attól még az értelme vitatható. És én vitatom is.
(#127) Sondi1986
"Itt az is volt a lényeg hogy a butított Pitcairn magnak mekkora órajel kell hogy elérje a GK106 teljesítményét."Ez egy elfogadható szempont és sok leendő vásárló szempontjából lehet érdekes információ.
De ez esetben a cikkírónak más címet kéne adnia nem ezt ami a mostani, hiszen más a cikk célja mint a címe (direkt?) illetve nem kéne ilyen kijelentéseket beleszerkesztenie a cikkbe:"- Ha csak pirinyócskát is, de itt is sikerült lenyomni a 660-at."
(#125) Mardel :
Az érvelésed nem tudom elfogadni, azt viszont nem csodálkozom, hogy okoskodásnak tartod amit én írok C2C és GK106 vs Pitcairn relációban. -
Sondi1986
addikt
Itt az is volt a lényeg hogy a butított Pitcairn magnak mekkora órajel kell hogy elérje a GK106 teljesítményét.
Ebből következtetésből 1070-1100Mhz-re húzott 7850-es hozza a 660 sebességét, amit a 7850-ek 95% bír is könnyedén, mivel nem 860Mhz-re lett tervezve az adott chip.
-
fsb1000
nagyúr
"Miért ne lehetne releváns szempont?"
Azért mert lényegileg eltérő architekturák. Még tán a memória órajelek sem összehasonlíthatóak önmagukban, mert eltérő az adatbusz szélessége.
"Te kardoskodsz mindenáron a 660 mellett és kötsz bele mindenbe."
Ezt rosszul értelmezed. Én nem a GTX660 mellet kardoskodok, hanem egy jelenség ellen szólalok fel.
Tessék egyenlő mércét alkalmazni. Pl. ha egyik VGA kártyáról adunk tuningos eredményeket akkor legyen a másikról is.
Az nem kifogás, hogy a kölcsönkapott kártya épp tuningmentes volt.
Számtalan tesztben látható hogy GTX660-al is simám elérhető 15%-os 3D teljesítmény növelés. -
Mardel
őstag
Miért lenne netto hülyeség?
Arról van szó, hogy egy sima tesztből nem mindig derül ki, hogy valami azért hoz jobb eredményeket mert a gyártó picit húzott a karin és jobb órajelekkel adta ki.
Ha egyforma paraméterekkel megy ott derül ki, hogy egymáshoz képest a 2 kártya mennyire erős.Legalábbis szerintem, de nemhiszem hogy ezzel egyedül lennék.
Ha meg nem lenne releváns akkor az ilyesfajta tesztnek sem lenne értelme.Ez nem okoskodás szerintem, ez csak egy logikus következtetés.
De tőled még csak okoskodást láttam, de még szinte semmit nem tettél le az asztalra, pedig szívesen olvasnék tőled teszteket.
De nem folytatom, Don't feed the trolls.
-
gyuszaa
őstag
Nem csoda, hogy nem láttál még ilyen tesztet, szerettük volna gyakorlatban is megnézni az eredményeket, nem csak a külföldi tesztekhez képest, hanem gyakorlatban egy olyan usernél aki bárki lehetne innen aki ilyen kártyákat vásárol. Aki 7850 mellé teszi a voksát az meg nem alapon fogja használni jobb esetben, ( ha még is ott vannak a gyári órajeles eredmények, mert tudjuk nem mindenki tuningol, az meg, hogy ekkora órajelen üzemelnek az marketing fogás, fent kell tartani a 10-15%-os különbséget a következő kártya között minidig.) ezért került bele a az efféle eredmény is, mert köztudott sok erőtartalék van az összesben.
El lehet döntetni kinek éri meg a felár a gtx 660-hoz képest, nem tudom miért van ennyire túllihegve az egész. Itt mindenhol az ember torkának ugranak ilyen kényes témánál, pont a cikk készítője egy objektív véleményt szeretett volna adni azoknak akik a vásárlás előtt állnak, mindenki magába le tudja vonni a konklúziót, mert nem másnak lesz véve az a kártya. -
fsb1000
nagyúr
Neharagudj már....
Te komolyan gondolod hogy ennyire eltérő architekturákat érdemes azonos órajelen tesztelni és összehasonlítani? Én úgy gondolom ez nem lehet releváns szempont mikor egy Pitcairn és GK106-ot hasonlítunk össze.Legalábbis én nem találkoztam ilyen tesztelési metódussal az ismert és elismert tesztoldalakon a két GPU tekintetében.
"Ha azonos órajeleken tesztelsz valamit, akkor tudod kideríteni hogy melyik kártya "erősebb", hisz nem zavar be az, hogy a kártyát a gyártó mennyire szabályozta le."
Ez nettó hülyeség, ilyet még a PH! új okoskái sem szoktak terjeszteni.
-
Mardel
őstag
válasz
->Raizen<- #121 üzenetére
Azt hittem 27 év után ez már nem látszik.
(#123) fsb1000: Miért ne lehetne releváns szempont? A mag és memóriaórajel ugyanúgy befolyásolja egy teszt eredményét, ha azonos órajeleken fut a 2 kártya akkor már lehet hasonlítgatni, hogy mennyi is az annyi. Persze ha azzal a kártyával elérhető az a tuning és a hőmérséklete sme emelkedik meg annyival.
Egyébként a részlehajlásról annyit, hogy nem a cikkíró részlehajló.
Te kardoskodsz mindenáron a 660 mellett és kötsz bele mindenbe. -
fsb1000
nagyúr
"ha nem értesz valamit akkor először olvas utána és azután kötekedj "
OK, annak hol olvashatok utána hogy te a "core to core" fogalmát miként kapcsolod a cikk tartalmához?
Hogy értsd:
Szerintem nem adekvát módon használtad a C2C kifejezést a megkezdett vitában, ezért kérdezem ezt, nem pedig kötekedésből. És úgy látom nem tudsz érdemi magyarázatot adni arra hogy mi a C2C összefüggése jelen cikkel.Clock to Clock esetén szerintem érdemes azonos órajelen tesztelni különböző architekturákat, itt pedig nyilvánvalóan nem ez volt a cél. Tehát ezért nem értem miért kevered ide a C2C-t.
---
(#119) zserbox: "mindig talál valamit"Nézd... úgy látom te nem kezeled magabiztosan a fogalmakat és engem utasítasz rendre. Találni csak akkor lehet valamit, ha valaki olyasmit ír le amely finoman szólva is magyarázatra szorul.
-
marcusa
addikt
"Ha azonos órajeleken tesztelsz valamit, akkor tudod kideríteni hogy melyik kártya erősebb, hisz nem zavar be az, hogy a kártyát a gyártó mennyire szabályozta le."
Ez elég nagy butaság
Két teljesen eltérő technológiára épülő gpu-ról beszélünk, ha mondjuk a 7870-et hasonlítanánk a gtx580-hoz, akkor ott kb 1000-1100 között valahol hozná a 7870 a 700Mhz-es gpu órajelű 580-at.
Egész véletlen, hogy hasonló órajelen teljesítenek kb egyformán... -
Mardel
őstag
Ahogy teszteltem:
A 660-at alapórajelen (1100/1500-ra boostol), a 7850-et pedig 900/1200-on (alapórajel) és 1100/1350-en teszteltem.
A 7850-et azért teszteltem tuninggal is, mert egyrészt így lehet látni, hogy mennyire képes behozni a 660-at, másrészt a 7850-ek nagy része viszi stabilan az 1100 MHz-et. Érdemes még tudni, hogy a 7850 1100-on már majdnem az alap 7870 szintjén van.
A teszt során főleg azt néztem, hogy alapórajelen mit tud a 7850 a 660-hoz képest és hogy C2C hogy teljesítenek egymáshoz viszonyítva, valamint hogy mekkora órajelen képes behozni a 660-at a 7850.Az hogy azonos (660 boostal) magórajelen tesztelte a kettőt.
Ennél jobban már nemtudom leírni.
Mivel a c2c egy rövidítés és azt kérdezted, ez lehet core to core clock to clock stb.
Én azért a magot írtam, mert memóriát nem tuningolta a 660 szintjére csak a gpu-t.Ha azonos órajeleken tesztelsz valamit, akkor tudod kideríteni hogy melyik kártya "erősebb", hisz nem zavar be az, hogy a kártyát a gyártó mennyire szabályozta le.
Kb ehhez tudnám hasonlítani, mikor 5850 6850 és 7850 kártyákat teszteli 7850-es órajelével, tehát a 7850 nem kap tuningot. [link]
-
kpal
nagyúr
660 szépen teszi a dolgát .
-
Mardel
őstag
Core to Core?
A 7850 nincs csutkára húzva, csak annyira hogy elérje a 660 boost órajelét, és az lett tesztelve hogy azonos gpu órajelen melyik hogy teljesít.
De ez már jó sokszor le lett írva itt, és még a cikkben is.
Nyilván ha olyan 660-as példánya lett volna ami nem anti tuningos és nem csak 40MHz emelést bír el, akkor a csutkára húzott 7850 is le lett volna tesztelve, meg a csutkára húzott 660 is.
-
fsb1000
nagyúr
#72-ben leírtam az aggályaimat [link], de a boostal kapcsolatos véleményed utána született, ezért most már kicsit másképp gondolom, hogy a cikk címe miért nem az lett, hogy
Tuningolt HD7850 vs nem tuningolt GTX660
Nekem nincs semmilyen kifogásom a tekintetben, hogy kinek mit javasolsz, ez a magánügyed, de egy címlapos írásban én nem tartom célravezetőnek, hogy tuningolt kártyát hasonlítsunk nem tuningolthoz.
Persze elfogadtam, amit mások hoztak fel mentségedre, hogy csak kis hangsúlyeltolódás, meg első ilyen írásod... Ok legyen.De aztán jött az a hsz-ed, amelyben leírod, hogy szerinted gyak minden GTX660 tuningolt és ilyen szempontból jogos hogy a 7850-et felhúztad a 7870 szintjére (nem szó szerint, de a lényege ez), ez már nem tetszett és utánanéztem milyen VGA-d van és milyen vonalon mozogtál eddig.
Ezek után már nem is olyan meglepő és nem is annyira elnézhető az a kis "hangsúlyeltolódás". -
lowzor
veterán
Ebben a tesztben te hol látod, hogy én nem vagyok pártatlan? Szerintem ezt csak magadnak próbálod bemagyarázni. Én nem állok egyik oldalon sem, amelyik kártya jobb, azt ajánlom. Ha konkrétan a 7850 oldalán állnék, akkor nem írtam volna oda azt a GTA 4 tapasztalatot, meg a konklúzióba sem pont ez került volna.
-
Sondi1986
addikt
Ezt az ipon GTX650 ti boost tesztből vettem ki:
GPU nem bírt el túl sok többletet, és Turbóval együtt 1124MHz-nél megállt, és még innen is néha-néha lejjebb vette magát (tuning nélkül 1058-on ment az idő nagy részében).
Ez egy olyan csapat akik elég sok akciós nv kártyát kapnak.
-
fsb1000
nagyúr
"A boost órajelnél feljebb is mehet a kártya programtól függően. Tehát nyugodtan lehet ezt egy tuningolt 660-nak tekinteni."
Én ezt olyan elfogadhatatlan állításnak tartom, amely megkérdőjelezi a cikked hitelességét és korábbi feltételezésemmel ellentétben mégiscsak felveti azt a kérdést is, hogy nem pártatlanul végezted és adtad közre ezt a tesztet.
Azért érthetetlen és elfogadhatatlan az idézett állításod, mert általában azt tartjuk "tuningolásnak", amit a HD7850-el csináltál, nem pedig azt ami a kártya gyári beállításai.
Ez a boost dolog meg esetleges túllépése nem attól függ, hogy userkém rányomja az utánégetőt, hanem tőle függetlenül a 3D-s "terheléstől" függően kapcsol be, tehát nem tekinthető tuningnak, mert egy olyan üzemszerű órajel, amit a gyártó határoz meg, nem pedig az user.Nem csak a VGA kártyáknál, hanem a CPU-knál is van hasonló megoldás, mégsem mondjuk azt hogy az Intel SB és IB cpu-knál kapcsoljuk ki ezt a funkciót tesztnél, hiszen az is "gyárilag" adott.
Kivéve ha valamilyen okból a versenytársnak akarunk kedvezni. -
KongRobi
csendes tag
Szép kis anyag
Gratula
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- EAFC 25
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Home server / házi szerver építése
- E-roller topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Tőzsde és gazdaság
- Elemlámpa, zseblámpa
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Xbox Series S + 2 kontroller
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest