- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyuszaa
őstag
Élsimítás nélkül, magas textúra beállítások mellett is megkíván magának 1gb-nál több vramot (ha van miből gazdálkodni) 1080p esetén mostani játékok egy részénél. Így lehet a memória hiánya szűk keresztmetszet a gpu helyett, főleg magasabb órajelen, jövőben ez a tendencia csak nőhet.
-
gyuszaa
őstag
"Én értem a teszt lényegét, és szerintem nagyon is jól sikerült, viszont a konklúzió tényleg azt mutatja csak be, hogy egy jól tuningolható 7850 le tud nyomni egy anti-tuningos 660-at."
Nem akarom tovább hangsúlyozni, ez egyáltalán egy nem jól tuningolható eredmény, hanem átlagos, reális érték, azért lett a cikkben ekkora a az adott órajel.
A jól tuningolható 40%-nál kezdődik ezen kártyáknál 1200 Mhz feletti értékeknél, na erre nem szabad alapozni vásárlásnál mint, hogy kifog egy nagyon jó 660-at.
-
gyuszaa
őstag
"Én nem a GTX660 mellet kardoskodok, hanem egy jelenség ellen szólalok fel.
Tessék egyenlő mércét alkalmazni. Pl. ha egyik VGA kártyáról adunk tuningos eredményeket akkor legyen a másikról is.
Az nem kifogás, hogy a kölcsönkapott kártya épp tuningmentes volt.
Számtalan tesztben látható hogy GTX660-al is simám elérhető 15%-os 3D teljesítmény növelés."Gtx 660-nál igen is ki kell fogni egy jobban sikerült gpu-t mert már gyárilag optimálisan be vannak lőve az órajelek, míg a 7850-nél 25-30% közötti eredmények átlagosak referencia feszültségen (1,21v) a gyári downclock miatt. És jön a szokásos tuning-ra ugye nem szabad alapozni vásárlásnál.
Nem az volt a cikk célja, hogy mennyit visz egy 660 meg 7850, erre az előző hozzászólásommal hivatkozok.
-
gyuszaa
őstag
Nem csoda, hogy nem láttál még ilyen tesztet, szerettük volna gyakorlatban is megnézni az eredményeket, nem csak a külföldi tesztekhez képest, hanem gyakorlatban egy olyan usernél aki bárki lehetne innen aki ilyen kártyákat vásárol. Aki 7850 mellé teszi a voksát az meg nem alapon fogja használni jobb esetben, ( ha még is ott vannak a gyári órajeles eredmények, mert tudjuk nem mindenki tuningol, az meg, hogy ekkora órajelen üzemelnek az marketing fogás, fent kell tartani a 10-15%-os különbséget a következő kártya között minidig.) ezért került bele a az efféle eredmény is, mert köztudott sok erőtartalék van az összesben.
El lehet döntetni kinek éri meg a felár a gtx 660-hoz képest, nem tudom miért van ennyire túllihegve az egész. Itt mindenhol az ember torkának ugranak ilyen kényes témánál, pont a cikk készítője egy objektív véleményt szeretett volna adni azoknak akik a vásárlás előtt állnak, mindenki magába le tudja vonni a konklúziót, mert nem másnak lesz véve az a kártya. -
gyuszaa
őstag
válasz
#00137984 #94 üzenetére
Ekkora órajelig amit megcéloztál még a catalystban is el lehet menni. (1050 Mhz) ehelyett inkább használod
pont a trixx-et ami nem ajánlott, mert valóban 3d-s feszültség értékeket fixálja 2d-re, de se az msi ab-nál nem fordul ez elő meg az asus gpu tweak-nél hasonló eset. Nem tudom mi tántorít vissza egy csúszka húzása az overdrive-ban, funkcióját ellátja az adott értékekig és megmarad a 2d-s feszültséged is. Nézz körbe nyugodtan a 7850/70-es topicban, majd 30 ezer hozzászólás van, és nem panaszkodnak az emberek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged