Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
Tévedsz, amit linkeltél az nem ezt jelenti:
"hogy úgysem a GPU tuning számít hanem a mem sávszél." Én ilyet sosem írtam.Amiről én írtam az azt jelenti, hogy GTX660-aknál a tuningos eredmények legtöbbjénél az látszik, hogy a memória sokkal jobban túlhajtható, de ez nem azt jelenti, hogyha lehetne húzni a GPU-t jobban mint a memóriát, akkor az nem számítana és csak a memóriát kéne húzni.
Félreértésed tisztázva: Én úgy gondolom, hogy a GPU-t is érdemes túlhajtani, de a gyakorlat azt mutatja hogy a GPU túlhajtása bőven 10% alatt marad GTX660-aknál, ezért nem azt kell "húzingatni", hanem a memóriát, amely akár 15% túlhajtást is elvisel. Értsd: A tuningot nem kell feladni látva hogy a GPU nem nagyon túlhajtható.
Jelen cikkben +40Mhz volt az elérhető túlhajtás. Ez szerintem extrém kevés kb. 4%, de fogadjuk el.
Ha ehhez a 4% gpu-hoz hozzáadunk egy átlagosnak mondható 15%-os MEM túlhajtást, akkor már nagyon valószinű hogy az állításomat ez a gyenge tuningpotenciálú GTX660 is visszaigazolja, azaz meg lenne az az 5-6% fps növeklmény amivel lehagyná a jelentősen tuningolt HD7850-et
Remélem így érthető volt számodra is a gondolatmenetem és a félreértelmezésed sikerült tisztáznom.
-
fsb1000
nagyúr
Legalább saját magadat ne hazudtold már meg.
Te dobtad fel, hogy úgysem a GPU tuning számít hanem a mem sávszél.Én ilyet sosem írtam. Egy ilyen állítást tévedésnek tartok, még a szövegkörnyezet nélkül is. Ha nem tudod idézni Tőlem ezt az állítást, akkor a helyzet úgy áll, hogy nem én hazudok, hanem aki azt állítja én írtam ilyet.
(#166) zserbox
"semelyiket nem hozta ki győztesnek, de látom nehéz megérteni neked is"Idézek a cikkből, hátha azt a részt nem olvastad:
"Ha csak pirinyócskát is, de itt is sikerült lenyomni a 660-at."tehát itt is sikerült lenyomnia....
-
fsb1000
nagyúr
Javaslom az elfogadott tesztoldalakon tanulmányozd, hogy a GTX660 asszimetrikus tuningolása milyen fps növekményeket hoz. (tpu, overlockers, stb, stb)
Az hogy te meg joskapista (mint mezei user) mit mér GTX66TI-n annak nem sok köze van ahhoz, amit konkrétan ehhez a cikkhez írtam. Nem szaladok olyan zsákutcákba amit nem magamnak választok, ezért a saját méréseimet is csak egyszeri adatoknak tekintem, nem használhatóak referenciának ahogy a tieid sem. Ezért vannak a pártatlan tesztoldalak hogy arra hivatkozzunk, nem bedig botcsinálta tesztelőkre.
Szóval, szerintem épp az inproduktiv amit megpróbálsz velem kapcsolatban ferdíteni.Ha úgy gondolod, hogy a GTX660-at nem lehet eléggé tuningolni és nem érhető el 5-6%-os fps növekmény a cikkíró által használt szoftverekben az legyen a te dolgod.
Szerintem elérhető az 5-6%. És ezzel beelőzte volna a jelentősen tuningolt HD7850-et a legtöbb alkalmazásban. -
Tessék, a kovsol által is linkelt tesztből egy grafikon, hogy mennyit is számít a mem OC az adott architektúra esetében.
Hogy ha fsb1000 ettől messzemenően eltérő mérési eredményekkel rendelkezik, akkor majd gondolom megosztja a nagyérdeművel, vagy nem.
(#141) marcusa:
Azzal gondolom tisztában vagy, hogy ha egy azonos GPU architektúra esetén kapsz ekkora növekményt a mem OC-ból fakadóan, akkor azonos architektúra gyengébb GPU-ja esetén nem fogsz nagyobb teljesítmény növekményt kapni azonos mértékű mem OC mellett
. Ezért is vártam volna fsb1000 hírhedt "eltérő méréseit".. csak ugye nem véletlenül nem érkeznek....
-
marcusa
addikt
Nekem nincsenek mért eredményeim, ezért nem tudom számszerűsíteni, de tény, hogy én is érzem, hogy sokat számít 660-nál a memória tuning, valószínnűleg a 192bit miatt. GPU órajelet játékokban alapon szoktam hagyni, de a memóriát 6600-6800-ra teszem, mert érezhető a változás.
-
fsb1000
nagyúr
Én nem használta a "bérenc" szót, a többi megállapításod nem akarom vitatni.
Szerk:
Mielőtt valaki félre értené Pug utalgatásait:
Nálam nem születtek más eredmények mint eme tesztben, én a memória túlhajtás és a teljesítménynövekedés viszonyáról beszéltem, amiről egy szó sincs ebben a cikkben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Delta Force (2024)
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest