Új hozzászólás Aktív témák
-
lowzor
veterán
Én is azt mondom, hogy Full HD-ban is kevés lehet néhány helyen az 1 giga, főleg ha tuningolva van a kártya.
-
lowzor
veterán
válasz
#98593280 #192 üzenetére
A tesztpéldány nagyon nem fogyaszthatott többet, mert mert alapfeszen (1,138V) vitte az 1100-at. De nyilván, ha egy rosszabb példányt fog ki az ember, akkor feszt kell emelni az 1100-hoz és akkor többet fogyaszt. Hangja csak akkor nő meg, ha 1,2V fölé tolom a feszt, de akkoris ilyen 50-55%-on megy a venti, ami még elviselhető hangerő (egy jobb házban és ha jobb idő van kint még annyin sem). Tehát tuninggal is még elég hűvös és viszonylag halk marad.
-
lowzor
veterán
válasz
Neovenator #185 üzenetére
Ezt inkább úgy írom le, hogy folyamatosabbnak lehetett érezni a játékokat a 660-al és az 1100-as 7850-el, mint az alapórajeles 7850-el. Tehát érezni is a különbséget, nem csak grafikonban lehet kimutatni.
-
lowzor
veterán
válasz
Neovenator #185 üzenetére
Van az 15% is, ami már azért érezhető kicsit játék közben.
-
-
lowzor
veterán
Nincsenek semmilyen következményei. Bemutattam, hogy mit tud alapon a 660-hoz képest és azt is, hogy egy kis OC-val (amit a legtöbb 7850 kitud hozni magából) mennyit hoz rajta.
Az már más lapra tartozik (nem is ehez a teszthez), hogy a 660-ak is lehet adni 1 kis pluszt. Amúgy rengeteg 7850 1100 feletti órajellel is stabil, szóval nem de olyan hűdenagy, világrengető tuning annál az 1100. -
lowzor
veterán
Ebben a tesztben te hol látod, hogy én nem vagyok pártatlan? Szerintem ezt csak magadnak próbálod bemagyarázni. Én nem állok egyik oldalon sem, amelyik kártya jobb, azt ajánlom. Ha konkrétan a 7850 oldalán állnék, akkor nem írtam volna oda azt a GTA 4 tapasztalatot, meg a konklúzióba sem pont ez került volna.
-
lowzor
veterán
-
lowzor
veterán
A félreértések elkerülése miatt ezért teszteltem alapórajelen. Tehát miért is kéne "vs tuningolt 7850"-nek lennie a címnek? Amúgy a 660 alapon egy kb 15% erősebb kártya, ezért értelemszerűnek tartottam egyforma szintre hozni őket, meg bemutatni, hogy mennyire kell megrángatni a 7850-et, hogy hozni tudja. A 7850-ek 95%-a viszi stabilan az 1100 mhz-et, tehát a user, aki ezt olvassa számolhat azzal, hogy nagy eséllyel ő is feltudja hozni erre a szintre, ha ilyenje van/ vagy lesz. Mondjuk azt bele kell számolni, hogy ha feszültségemeléssel viszi csak a 7850 az 1100-at, akkor nagyobb melegedésre/ fogyasztásra kell számítani, mint a 660-nál.
(#76) kovsol:
Igen, jól írod. A boost órajelnél feljebb is mehet a kártya programtól függően. Tehát nyugodtan lehet ezt egy tuningolt 660-nak tekinteni. Meg amúgyis, mert ugye gyári OC-s.
-
lowzor
veterán
válasz
djculture #64 üzenetére
Látom még mindig nem érted a teszt lényegét
A lényeg, hogy összehasonlítottam alapórajelen és c2c a 2 kártyát. A fő itt az volt, hogy a legtöbb embernek viszi az 1100-at a 7850-e és képes behozni úgy a 660-at. Amúgy ez 1 tuningolt 660 véglis, mert a gyártó nem kicsi gyári tuninggal adta ki ezt a TF3 verziót
Akinek ez ennyire böki a csőrét, az tényleg nézze az alapórajeles eredményeket.(#62) Zigur:
"a 7850-es visító ventillátorokkal 80 fokon főzve valamivel jobb a 660-asnál."
A tesztpéldány alapfeszen vitte az 1100-at. A legnagyobb hőfok, amit elért 65 fok volt, 45%-os ventivel.
-
lowzor
veterán
hoppá srácok, posztolta a tesztemet az MSI a Facebook oldalán: [link]
Köszönöm, megtisztelő
-
lowzor
veterán
Írtam még a hogyan teszteltem részhez, hogy egyértelműbb legyen, miért nem teszteltem a 660-at is tuninggal, valamint a drivereket is pótoltam
(#31) sonye:
MSI Afterburner-el és GPU Tweak-el.
-
lowzor
veterán
Itt főleg azt néztem, hogy alapórajelen mit tud a 7850 a 660-hoz képest és hogy C2C hogy teljesítenek egymáshoz képest, valamint hogy mekkora órajelen képes behozni a 660-at. 7850-nek is adhattam volna még akár +100mhz-et is, úgy is stabil lett volna, csak az nem lenne annyira mérvadó, mert ki ki kell fogni 1 olyan példányt, ami tud annyit. 660-nál sem dobott volna sokat a lattba az a +40mhz. Plussz azt is hozzávehetjük, hogy kevés időm volt a tesztre.
-
lowzor
veterán
válasz
Rypejakten #6 üzenetére
nincs mit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Építő/felújító topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- OLED TV topic
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged