Új hozzászólás Aktív témák
-
Forgathatod, ahogy jól esik:
Te erre a hsz-re:
"A 660-nál jóval rosszabb a helyzet ilyen téren, össz-vissz +40MHz-et sikerült kihoznom belőle, afelett már instabil volt."
Gondolom ezért nem mért újra a +40Mhz miatt. Az kb lepkefingnyi tuning.Írtad ezt:
Hmmm.... asszem 1 fórumba járunk, ahol kiderült már nem a GPU-t kell húzingatni, hanem a memóriát.
Mindenkinek adott a lehetőség, hogy értelmezze a soraidat, immár szövegkörnyezettel együtt.
Persze utólag úgy mosdatod, ahogy jól esik.
És ugye innét indult ki az ominózus, fsb1000 nagyobb teljesítménynövekedést ért el mem sávszél tuninggal a 660 esetén, mint az alábbi teszt 660TI esetén, de mivel durcás a gonosz vörös PH!-ra, ezért nem osztja meg a közönséggél, csak szapul mindenkit akit ér ámokfutásod.
Lelked rajta.
-
Khmmmm
Hmmm.... asszem 1 fórumba járunk, ahol kiderült már nem a GPU-t kell húzingatni, hanem a memóriát.
Ezt Te írtad, kovsolnak, erre volt válasza a linkelt teszt.
Erre a korábban levezetett beszélgetéssel reagáltál.
Legalább saját magadat ne hazudtold már meg.
Te dobtad fel, hogy úgysem a GPU tuning számít hanem a mem sávszél. Szóval ezen okfejtésedhez kapcsolódóan igen is van köze a kovsol és általam is linkelt tesztnek. Ugye nem kell újra leírnom, hogy Te ezen korábbi diskurzusra, milyen adekvát válaszokat adtál.Várj, sorrendben:
kovsol által linkelt mérésekreakciód:
"-660-nál nekem más eredmény születet, mint 660TI-nál a memsávszél jótékony hatását illetően."megkérdeztem, hogy akkor neked magyarul egy gyengébb GPU-nál többet hozott a me OC, mint az erősebb testvérénél.
reakciód:
"amit leírtál magyarul van, de nem biztos, hogy helytálló következtetés
"plusz még hozzá tetted, hogy neked más eredmények jöttek ki.
megkértelek oszd meg velünk
reakciód:
"nem osztom meg, mert ilyenre nem fanyalodom, mióta a PH! vörös oldal lett."Szóval ezen diskurzus elején hol volt szó arról, hogy ne lehetne összesen 5-6% teljesítménynövekedést előhozni tuninggal a 660 esetén. Egyedül azt áltál neki vitatni, hogy annak ellenére, hogy a 660TI esetén átlagban a 15%-os mem OC csak 4%-os teljesítménynövekedést hozott, neked más eredményeid születtek a 660 esetén. (persze kénytelen voltál, hiszen a cikkíró kifejtette, hogy a nála járt 660 "csak" plusz 40 mhz-et bírt core tuning esetén, és hát persze bele kellett kötni, hogy hát akkor miért nem a memóriát rántotta meg)
Szeretnél még tovább trollkodni, vagy mára már megvolt az adagod?
-
Tessék, a kovsol által is linkelt tesztből egy grafikon, hogy mennyit is számít a mem OC az adott architektúra esetében.
Hogy ha fsb1000 ettől messzemenően eltérő mérési eredményekkel rendelkezik, akkor majd gondolom megosztja a nagyérdeművel, vagy nem.
(#141) marcusa:
Azzal gondolom tisztában vagy, hogy ha egy azonos GPU architektúra esetén kapsz ekkora növekményt a mem OC-ból fakadóan, akkor azonos architektúra gyengébb GPU-ja esetén nem fogsz nagyobb teljesítmény növekményt kapni azonos mértékű mem OC mellett
. Ezért is vártam volna fsb1000 hírhedt "eltérő méréseit".. csak ugye nem véletlenül nem érkeznek....
-
fsb1000-nek az a baja, hogy oké, hogy a 660-on a gpu csak +40Mhz-et bír, de a vram bírt volna még 6800-7000-ret is. Azt is le lehetett volna tesztelni ezeken az órajeleken, mert sokat számít a memória órajel emelés 192bit-es memóriabusz-nál.
Erre a felvetésre érkezett kovsol által linkelt teszt, melyben a 660TI esetén 15% mem oc hozott 4% teljesítmény növekedést.
Erre fsb közölte, hogy Ő a 660-ról beszél és nem a 660TI-ről, ezek után megkérdeztem, hogy akkor nála egy gyengébb GPU esetébben többet hozott a "konyhára" a mem OC, mint az erősebb 660TI esetében?
Erre kaptuk eme tartalmas választ.
Utána még megkértem, hogy akkor ossza meg velünk a saját eredményeit, ha nála a 660 esetén jelentősebb sebesség növekedést hozott a mem OC, mint a kovsol által linkelt tesztben a 660TI esetében.
És erre kaptam eme tartalmas, szokásos PH!-t ekéző hsz-t.
Na most akkor kedves fsb1000 produktív tevékenysége ezen topciban miben is nyilvánult meg? Az értetlen kötekedés és trollkodáson kívül?
-
Akkor kérlek írd le kifejtve nekünk, hogy pontosan mit takar a nálad született más eredmény.
De ha azt, hogy 15% mem OC nagyobb teljesítmény növekedést hozott, mint 4%, akkor biza az azt jelenti (kovsol által melített eredményekből kiindulva), amit a korábbi hsz-emben írtam.
(#37) aleister
Azért azt tegyük hozzá, hogy illik figyelembe venni, hogy a 660 átlagosan hozható tuningjával mekkor sebesség növekedést ér el. Ha ez nem számottevő, akkor valóban jobb vétel a 7850-es. Persze csak azoknak akik szeretnek tuningolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Építő/felújító topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest