- iPhone topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- BlitzWolf termékek topicja
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
papeti01
senior tag
sziasztok,
az mitől lehet, hogy a win7 nem látja a n4-et?
mtp mód be van kapcsolva, és tegnap még minden müködött...a másik módban pedig látja
(újraínditottam már minden eszközt, próbáltam másik usb port-ot, semmi...)
(minden gyári) -
ficere
aktív tag
Sziasztok.
Nem tudom csatlakoztatni a nexust Mtp eszközként a Pc-hez.Hangot,de utána semmi,Ptp-ként minden jó.
Valakinek nincs valami ötlete? -
mm89
őstag
Na meigint elakadtam... Sikerült az MTP mód ugye, rá is raktam az aokp telepítőjét INNEN, a 10.15 -t. Felmásoltam a gapps -t is.
Beléptem recoverybe, factory reset, install rom, wipe dalvik és cache, reboot. aztán fekete kép, néha rezzen egyet-egyet a teló.
hang fel + power -rel újra tudom indítani és próbálkoztam többször is felrakni, de semmi..szerk.:
természetesen csináltam backupot a stock rendszerről, most visszaraktam azt.
Mit kéne tennem hogy működjön az aokp? -
Atish19
őstag
Nekem is ez okozott fejfájást a kezdetekben. Én így oldottam meg: Vezérlőpult-->>Rendszer-->>Eszközkezelő-->>Itt keresd ki a Nexus 4-et és jobb klikk rá-->>Illesztőprogram frissítése-->>Illesztőprogram keresése a számítógépen-->>Választás a számítógépen található illesztőprogram listából-->>Itt válaszd ki az MTP driver-t és telepítsd Remélem működni fog neked is így. (Win 8)
-
mm89
őstag
Sziasztok!
Meg van a telefon, de egyszerűen kiakaszt
már egy órája próbálom megcsinálni az mtp módot, de sehogy nem akarja látni a gépem. Bootloader nyitás, cwm, root megvannak, most szeretném rámásolni a telóra az aokp romot, de nem tudom mert PTP-ben nem engedi, MTP ben meg nem látja a gép mint tárhely. Az eszközkezelőben ott van és az illesztőprogram is friss neki. -
Steelheart2
őstag
A következö a problémám.Nem tudom a telot csatlakoztatni MTP modban a géphez.Kamera modban felismeri és látom a DCIM mappát,de MTP modban nem.Az eszközkezelöben ez van:
A párom gépén megy.Ott Nexus 4ként ismeri fel és tudok is rá másolni dolgokat.Mi lehet a gond?Köszi szépen! -
SamS20
senior tag
válasz
Steelheart2 #28277 üzenetére
Hibakereses be és MTP helyett Ptp (kamerát) válassz
-
13128814
tag
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy win xp alatt nem érem el a telefont. Az MTP teljesen halott, a PTP működik. Nem tudom miért szopat, de már eléggé morcos vagyok. Végigtúrtam a netet, találtam infókat, de semmi. Pl. itt egy januári hozzászólás - ezt is megcsináltam, de semmi... - :
Hátha valaki hasonló problémába ütközik, leírom mivel töltöttem az éjszakámat alvás helyett.
8 év után - most nem részletezendő okokból - újra Windows telepítésre adtam a fejem. Most nem untatlak titeket, mit szívtam ezzel, maradjunk annyiba, hogy sikerült egy XP-t felvarázsolnom. Gondoltam, ha már fent van, kipróbálom itt is a Nexus 4 Toolkitet, és itt kezdődött a kálváriám.
Az ADB és fastboot drivereket még csak sikerült feltelepítenem, de az MTP kapcsolat az istennek nem akart sikerült. A kapcsolódáskor nem tudta az MTP drivert telepíteni a Windows. Végül rengeteg újraindulás és driver leszedés, telepítés után azt hiszem az hozta meg a sikert, hogy telepítettem a Windows Media Player 11-et és a Media Transfer Protocol Porting Kitet.
Ez után kellett telepíteni a drivereket, és utána már jól működött az MTP kapcsolat is.
(megjegyzem Linuxon jóval kisebb meló volt az egyébként windowsos MTP működésre bírása...)Már mindenféle MTP drivert telepítettem, de egyszerűen nem értem el vele semmit. Ha esetleg tudnátok ebben segíteni, megköszönném.
-
orrlyuk
aktív tag
Hello, így vasárnap!
Gondoltam, megnézek ráérő időmben 1-2 ROM-ot, de hamar problémákba ütköztem. Először is: a CWM recovery valami eszméletlen hülye helyre menti a backup fájlokat, MTP-vel és airdroiddal próbáltam, de nem tudtam a gépre másolni őket. Így meg minek???
A másik: a telepítendő zip-eket Ti hová (és hogyan) másoljátok ROM felrakás előtt? Ugye hogy túléljék a factory resetet, emivel kezdek.
Egyáltalán: melyik recoveryt ajánljátok? Linket is elfogadok. Ha jól gondolom, ezeket muszáj fastbootból felrakni... Vagy esetleg van rendes apk alkalmazás is hozzá? (Van rootom.)
Köszi!
-
Atish19
őstag
válasz
madhat911 #25701 üzenetére
Keresd ki az eszközkezelőben a telefont. Katt rá jobb egér gombbal és ott az illesztőprogram frissítésére. Ott az illesztőprogram keresése a számítógépen opció utána pedig a választás a számítógépen található illesztőprogram listából. Itt kiválasztod az MTP-t és telepíted. Legalábbis nekem így sikerült. Remélem neked is sikerül.
-
Slukkica
őstag
Mivel sokan küzdenek az MTP móddal ezért leirom hogy én mit használok kábel helyett. Persze a lustaság a motiváció
Wifi hálózat szükséges, amin a gép és a telo is rajta van.
Kell egy program a telora a Play-röl:
[link]
Indítás és egy bökés után kapok egy ip-t. Rendszerint mindig ugyan azt. Kivéve ha több eszköz van a wifi hálózaton a szokottnál.A gépen elinditom a telepített és ingyenes filezilla programot. Vagy bármely FTP cliens programot. A cimsorba beirom a kapott ip-t.
Ennyi. Bal ablakból áthúzom jobbra ami kell és repül is a telora. Gyors egyszerű. Emellett bármilyen file művelet elvégezhetö.
Evvel a módszerrel is bárhol, bármilyen gépről tudok dolgozni még ott is ahol nincsenek driver -ek telepítve. Valamint bármilyen op rendszeren működik az eljárás.
-
Sztbeni
őstag
ez az MTP amúgy hogy működik?
-
assemble
addikt
Azert ehhez tegyuk hozza, hogy a valosagban android-on root nelkul is tulzas nelkul legalabb 10-szer annyi dolgot meg tudsz csinalni, mint ios-en jailbreak nelkul. Nekem is volt ios eszkozom, es az elso nap azonnal jailbreakeltem mert alig tudtam barmire hasznalni anelkul amire akartam volna, de meg azzal is rengeteg dolog kinszenvedes volt, ami android root nelkul is gombnyomasra ment.
A hirtelen aksi merules pedig egyaltalan nem ismeretlen fogalom ios-en sem, sokan anyaznak miatta. Csak ott eselyuk sincs visszakovetni, hogy azt mi is okozta, mert nincs ra semmilyen eszkoz. Mindezt ugy, hogy ott egesz eddig nem is volt rendes multitasking. Most majd ha elvileg lesz, akkor valszeg meg joval tobb ilyen eset lesz ott is.
(mellesleg asszem android-on az android os-hez kerul szamlazasra minden fogyasztas, amit sehova mashova nem tud kotni, szoval az nem feltetlenul, illetve tipikusan nem az os fogyasztasa valojaban. Reszletesebb elemzesekhez vannak kulon programok, pl betterbatterystats.)
Az MTP nekem se a kedvencem, de technologiai oka van annak, hogy ilyesmit kell alapbol hasznalni, ha lenne lecsatolhato masik meghajto (akar egy masik particio, akar pl kulso sd kartya) akkor azt siman fel lehet mountolni a gepre kulso meghajtokent barmifele driver nelkul. Nexus-okon konkret technologiai oka van annak hogy ezt miert nem lehet megcsinalni: egy particio van, nincs mit lecsatolni. Egyebkent azert ha minden rendben mukodik, akkor az MTP is olyan, hogy bedugod es megy. Max driver kellhet hozza, ennyi. De ha tenyleg annyira nem akar osszejonni, ott van jopar masik lehetoseg, pl Totalcommander adb plugin, Samba sharing, Airdroid.
ios-en ez nem eppen igy megy, ha nincs felteve itunes (ami mellesleg sztem egy mocsok lassu, hasznalhatatlan szemet) akkor tenyleg nem nagyon tudsz vele semmit csinalni. Vannak nemhivatalos barkacsprogramok amik egy fokkal hasznalhatobbak de a lenyegi dolgokon (mint pl h bele se nezhetsz a filerendszerbe) azok sem tudnak segiteni.
Az, hogy a frissites tobb hullamban van nexus-oknal, az tudatosan van igy, staged rollouts-nak hivjak. Es ha nem tetszik, manualisan is letoltheted a frissitest es felrakhatod, barmifele buheralas nelkul.
En pl (es sztem sokan masok) ereztem volna szukseged ios-en custom rom-nak, csak ott olyan nem igazan letezett, mivel zart az egesz os. Egy nexus-on pedig minden alapbol szepen es gyorsan mukodik, szinten nincs szukseg custom rom-ra a legtobb embernek hozza. Csak mellesleg van olyan is, mint kulon lehetoseg, azoknak akik tobbet/mast akarnak.Es nem flem generalasnak szantam ezt a hsz-t, csak leirtam a sajat tapasztalataimat is ios-rol, mert ahogy leirtad, az el tudom kepzelni hogy egy laikusnak megteveszto lehet, szoval talan nem art, ha egy masik szemszogbol is hallanak tapasztalatokat.
-
pcnet
addikt
Emlékeim szerint igen, ha a megfelelő helyre másolod. No de ez már itt nagyon off.
Ha megismered a rendszert, rájössz nem is olyan rossz. Pl én nem éreztem szükségét jailbreaknek, ellenben Nexus 4et vásárlás napján rootoltam. No, meg ott ismeretlen fogalom ami itt nálunk az androidOS darálás például. Vagy Nexussal küzdök MTP miatt, almát meg csak rádugtam gépre és ment. Frissítés is egyszerre jelenik meg, nem kell buherálni a rendszert, hogy kikényszerítsd a frissítést. Igaz ott behalnak a szerverek ha egyszerre rohamozzák meg a juzerek, de ha tudsz várni másnap reggelig, akkor ezzel sincs smmi baj. Nem érzed szükségét pl custom romnak, hogy legyen center clockod, adat kapcsolóid (bekapcsolva hagyhatsz mindent, csak akkor használja a rendszer ha szüksége van rá, iPod touchom 10 napog elvan bekapcsolt wifivel), nem kell kijelző szint állítani, processzort húzni, nem akad az alkalmazás mert csak néhány eszközre kell optimalizálni (itt nem Nexus 4re gondolok, hanem androidra általánosságban) stb... Azért iOSnek is meg van az előnye. Nem akarok téríteni, mert izlések és pofonok. Aki nem akar könyékig bele túrni kernel szintig, annak iOS tökéletes. Aki meg szereti az utolsó bitig személyre szabni a rendszert, annak egyértelműen android való. Az egészben engem csak az zavar, hogy rendszerint mindkét tábor úgy fikázza a másik rendszert, hogy nem is ismeri. Meg nem veszi figyelembe, hogy másnak más az igénye és neki az a rendszer megfele. Na de ez itt már tényleg nagyon off.
-
csenor
senior tag
Lehet, hogy én vok béna, de a tárhely->beállításoknál nem volt egyik se kipipálva!Benyomtam MTP-t és már jó!
-
atike
nagyúr
MTP módot kapcsold ki, USB hibakeresés módot be. Teló kikapcs, USB kábel nélkül bekapcsolni fastboot-ba (hangerő fel + hangerő le + bekapcsoló gomb) - bejön a fastboot, kábel rádug, windows telepítget egy picit és már él is az ADB-s fastboot...
Vagymi...
A tapasztalat az, hogy sem XP sem Vista alatt nem az igazi... Win7 erősen ajánlott...
Ha csak "simán" file-t szeretnél másolni, akkor meg csak MTP, USB hibakeresés nélkül. Bekapcsolt állapotban persze.
-
zola-
őstag
Már most nekem is ki van a tököm. Miért nem látja a számítógép a telefonomat? MTP módban van és a hibakeresés be van kapcsolva. Mégsem megy!
-
FearTomi
őstag
válasz
Axe Miskolc #22923 üzenetére
-ahogy a kolléga írta, ha elveszed a fejedtől vissza kéne jönnie a képnek, ha van rajta fólia, ami eltakarja az érzékelőt, az bezavarhat.
- Az MTP hiba sajnos gyakori. Nekem a Nexus 7-et nem ismeri fel a gépem, viszont másik gépen tökéletesen működik. Ez sajna a Windows hibája, nem sokat lehet tenni ellene, a Windows reinstall segít
- A playes hozzászólásokat olvasva a Jabra Drive lehet a ludas nem a nexus, próbálj egy firmware-t frissíteni a Jabra-n. -
Axe Miskolc
tag
Ezekre tudnátok megoldást:
-Telefonálás közben ha elalszik a képernyő és fel szeretném ébreszteni (pl.vki számát bediktálnám)mit tegyek?
A be-ki gombra leteszi,a hangerőre semmi,koppintottam rá,az se megy.
-A Blútyúk még mindig nem melózik rendesen a Jabra Drive-al (HOX al rendben van/volt) de semmi javaslat nem érkezett a megoldásra,valaki-valami?
-Az órát megnyomva az ébresztő részleget szeretném látni egyből,erre van megoldás?
-MTPn még mindig nem ismeri fel a szgép,bár már letöltöttem,letöröltem,újratöltöttem a drivereket.
Köszi! -
Axe Miskolc
tag
Letöltöttem mindent (plugin, Android ADB 7.1plugin,toolkit) de sajnos sehogy,semmilyen módban nem tudom csatlakoztatni a készüléket a szgéphez.Se a tc,se a szgép nem látja,mtp ptp ben sem,próbáltam debug és anélkül is.Mi lehet a megoldás?
-
sacro
tag
Ha átállítom MTP módba akkor nem is látja a gép
A. -
törölt tag
Udv mindenkinek
, sikeresen win7, lett a gepemre ugy, hogy vegre tudom hasznalni a telefont (en voltam az a szerencsetlen aki xp alatt nem tudta mukodesre birni az mtp-t
) Otan mar frissitettem 4.3ra a telom a illetve tegnap este rootoltam, oemet nyitottam es recoveryt flasheltem (cwm 4.3.3) n-cry toolkittel. Lenne egy-ket kerdesem ha nemgond
.
1. Mikor cwmben ujrainditom a telefont mindig megkerdezi, hogy megakadalyozom e azt h a telefon visszaflashelje a gyari recoveryt (esetleg ezt lehet vhogy fixalni?)
2. Szeretnem AOSPAT (a legutolso verziot flashelni). Azt irja h toltsem le a latest radiot es flasheljem. Ezt akkor is kell ha mar 4.3on vagyok? Illetve a PA telepitese elott ajanlott egy fr.
3. Ha fr-t tolok stock romrol akkor az okoz e vmi konfliktust a rendszernek, hogy nyitva az oem rootolva van es cwm van a telefonon?
4. Ha flashelem a dolgokat AOSPA-hoz a 4.3hoz is vannak szinprofil beallitasok pa kernelhez?Kb. ennyi kerdesem lenne, illetve aki kiprobalta a legfrissebb pa-t tapasztalt e vmi nagyobb bugot (hivasnal vagy vmi)
Valaszokat elore is koszonom!
-
JeffDebr
tag
válasz
batai15 #20733 üzenetére
mióta feltettem a Paranoid Android 3.95-öt azóta csak a töltést veszi fel usb-n, ha géphez kötöm. Pedig előtte látta a Total Commander (szülő mappa bekapcsolva). Na meg a Nexus se "kérdezi" meg, h MTP vagy Kamera módban akarok kapcsolódni. Intéző sem nyílik meg automatikusan! mi "romlott" el?
-
JeffDebr
tag
válasz
noorbertt #20590 üzenetére
azt nem írtam, h többet érne mint a garilevél. remélem nem b@szok rá nagyon!
más: feltettem a PA 3.95-öt azóta nem látja a PC a Nexus-t!
Sem a Total Commander, se a az Intéző!
A Nexus ki sem írja, h milyen módban akarom csatlakoztatni a PC-hez
(MTP vagy Kamera módban)
valamit be kell pipálni a telón, vagy mi a titok??? -
törölt tag
válasz
zezoka #20409 üzenetére
Ki kéne próbálnod a Tasker-t. Még én sem vetettem rá magam (pedig már rég megvettem), főleg amíg tart a megfelelő ROM/kernel kiválasztása.
AirDroid használata nélkül hogyan tudok a telefonra másolni? Nagyobb fileokról lenne szó. A settings / storage menüben MTP és PTP áll rendelkezésre. A PC-m csak PTP (Camera) módban ismeri fel a telefont, viszont itt scak a DCIM és Pictures mappát látom. Ide pedig nem tudom pl videókat bemásolni (a gyökébe sem).
-
NTonee
veterán
Kérnék egy kis segítséget.
USB kábelen összedugom a pc-t a telóval és semmi sem történik a töltésen kívül. USB tárhelyként nem ismeri fel a windows a telefont? PC-n fájlkezelővel szeretném látni a telefont, hogy másolhassak rá. Csak MTP eszközként működik? -
NTonee
veterán
-
baalika
tag
nekem a hétvégén negyedik framework resetre ráfeszítette a 4.3-at.
Most viszont nézem, próbálnék rámásolni zenéket mert megvolt a teljes factory reset, de ha kikapcsol a képernyő elveszti az MTP csatlakozást. 4.2.2. alatt nem babráltam vlee, csak rádugtam és tökéletesen látta a gépről bármikor kerestem rá vlaamire a telefonon.
Most viszont, amint kikapcsol a képernyő eveszíti a kapcsolatot a géppel. Valakinél előfordul ilyen, valamit elfelejtettem beállítani, új driver kell a gépre is? Tele vagyok kérdésekkel
Eddig működött problem nélkül.
Semmilyen zár nincs a képernyőzáron. csak elhúzós kinyitós.
-
pcnet
addikt
válasz
petipetya #17191 üzenetére
Igen, azt értem MTP Alatt amit General kolléga ír. Hogy géphez csatlakoztatom és fájlokat másolok rá.
General: Nálam ahogy a gépemre dugom, eszközkeleőben megjelenik Nexus 4, de mire rá kattintanék, már ADB eszközre vált, mert pillanatok alatt lerántja netről a drivert. Viszont marad egy MTP sárga felkiáltójellel. Próbálok frissítésre nyomni, de neten nem talál drivert, ezért töltöttem le többet is amit betallóztam neki, de egyik sem volt jó. Azt írta nem talált illesztőprogramot. Holnap megpróbálok mindent eltávolítani, letiltani autómatikus driver telepítést és betallózom neki ami a ROOT leírásban van. Ma már eleget szívtam vele, örültem, hogy édesanyám gépén mindent fel tudtam másolni és még este telepítek, beállítok mindent.
-
pcnet
addikt
válasz
GeneraL_XTX #17184 üzenetére
Köszi, de az ADB-t telepít, nekem viszont MTP kellene.
Tárgytalan. Úgy látszik 32 bites rendszert nem szereti. Édesanyám laptopjára rádugtam és fél perc alatt felkúsztak driverek.
-
vasn
tag
A segítségetek kellene. Sikerült odáig eljutnom, hogy kamera módban (PTP) a sz.gép látja a telefont, de csak a belső tárhely\DCIM és a pictures mappáit, médiaeszközként (MTP) még ezeket sem. Mit kell ahhoz csinálni, hogy a belső tárhely összes mappáját lássam? Gyári rom.
-
GeneraL_XTX
veterán
PTP módban már látja, MTP módban továbbra sem
Nem tudom mi lehet a baj
-
Viper26
nagyúr
MTP módban van csatlakoztatva a teló mégsem látom a tárhelyet gépen...
Valamit rosszul csináltam? -
törölt tag
válasz
barnam_ #15504 üzenetére
Koszonom
, amugy olvastam,hogy nagy nehezen mukodesre birtad az mtp-t xp alatt na ma neki ugrok megegyszer mert mar hianyoznak a zeneim
(#15503) zezoka Neked is koszonom
(#15506) petipetya Koszi
Oh, meg annyi, hogy leszedtem most a gyari foliakat, hat valami hihetetlen szep
, amugy akkor a hatlap folian levo imei szamot nem kell megoriznem mert rajtavan a dobozon meg a sim talcan is ugye?
-
válasz
zezoka #15409 üzenetére
Persze
Ahogy utánaolvastam, XP-n MTP módhoz Windows Media Player 11 kell. Feltettem, semmi.
Otthon XP-n ua. fenn van a WMP, ua. a Wug Nexus Rootkit drivereit használom, és a Nexus 7 és 4 is simán működik MTP módban. Itt meg csak "Google Nexus ADB Interface" néven hajlandó felismerni. -
válasz
#16820480 #15392 üzenetére
Nem annyira idegen, munkahelyi.
Bootloadert nyitnám meg, és tenném fel a "stable" CM10.1-t, de előtte le kellene másolni a cuccokat a telefonról, ami több GB méretű...Otthon is XP van, ott valahogy már összehoztam az MTP módot, N7-et és N4-et is látja.
Akkor próbálkozok tovább -
XP-n hogyan lehet előhozni az MTP módot?
Most nem tudok átülni Win7-es géphez sajnos, és másolnom kellene a telefonról.
Driverek rendben vannak, mégsem látja médiaeszközként. -
szponzor
senior tag
-
törölt tag
válasz
C.Brigante #15311 üzenetére
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2165550 ez alapján megcsináltam, miutan az utolsó előtti lépésnél telepíttettem a windowsal a az mtp drivert akkor már nem sárga kérdőjel hanem egy fényképezőgép szerűség körül forgott és az lett a vége, hogy a window nem tudta befejezni az eszköztelepítést hiba kód: 10
-
JeffDebr
tag
egy gondom van, h a "szűz" Androidomon nincs filemanager.
addig nem tudok "külső" progi telepíteni. lecserélni a zenelejátszót.
ha MTP módban kapcsolódik a Nexus a PC-hez, akkor nem látszik
háttértárként. így leválasztani sem lehet. nem teszek rosszat,
ha simán kihúzom a kábelt a Pc-ből??? -
törölt tag
És annak utánaszámoltál, hogy ha csak 25%-ot meríted le, akkor mennyivel több töltési ciklus kell, hogy ugyanannyit használd? Mert ha kicsit szorozgatsz, akkor kiderül, hogy kb pont ugyanannyi ciklust illetve töltésfelvételt bír az akksi, cska az egyiknél mondjuk 4-5 óránként töltögeted, a másiknál meg naponta vagy két naponta.
bruxelles: Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet megoldani, csak kicsit szórakozni kell vele, mondjuk valami ppa-val behúzni az újabb gfvs-mtp csomagot, vagy a kio-mtp csomagot (ez utóbbi KDE alá van).
-
törölt tag
válasz
zsoltiz #12732 üzenetére
Igy van
Az MTP-t úgy kezeli a windows, hogy bizonyos fájlokat vesz csak kompatibilisnek az eszközzel, és ilyen hülyebiztos figyelmeztetéssel adja a felhasználó tudtára, hogy (lehet hogy) hülyeséget csinál. De gondolom van rá valami registry kapcsoló, hogy ne csinálja, csak nem tudom mi. -
zsoltiz
aktív tag
válasz
TomPack #12731 üzenetére
Nem feltétlenül telefonnak ismeri fel, hanem MTP (media transfer protocol) kompatibilis eszköznek. Ettől függetlenül nem kéne minduntalan rákérdeznie a másolásra, ez egyértelműen a windows hülyesége. Linux alatt nincsenek ilyen kérdések, amit ráhúzok azt rámásolja kérdés nélkül.
-
atike
nagyúr
Létezik Windows XP USB (MTP) driver hozzá? Mert amiket találtam, azok "csak" a második talált hardware-re mennek fel (a Nexus 4 eszközre), de mivel az elsőként talált MTP eszközre nem, így csak nem látszik XP alól...
Ok, Win 7 és Vista alatt minden gond nélkül megy, de van egy dolog ami miatt XP alatt sem ártana látnom... Tipp valakinek? Vagy link? Vagy (működő) driver...?
-
HAX
tag
Sziasztok.
Ha cserèlgetitek a romot/kernelt a telefonon akkor minden adat törlődik a memóriából. (Ha jól èrtelmeztem a leírást.)
Ti mindíg visszateszitek utána a dolgokat a telóra MTP módba (ami elèg lassú) vagy van jobb megoldás? Hogy csináljátok? Vagy "üresen" használjátok a telefont? -
Badcraft
csendes tag
-
Badcraft
csendes tag
válasz
gyalu 1 #8499 üzenetére
Akkor marad a romolgatás (csak sajnálom h nem csinált még hozzá magyar kezdőknek való leírást ... mit és hogyan kell csinálni)!
Egyébként a windows xp-t hogy tudom rábírni hogy barátkozzon a N4-el? Az adb-t felteszi, felismeri az eszközkezelőben h Nexus 4, de az MTP driver-el gondja van ... az írja h a szolgáltatás nincs telepítve!
Már felraktam az xda-n talált drivert de nem segített
ui: Media Transfer Protocol Porting Kit-et is felraktam ... az sem segített -
rum-cajsz
őstag
Nálam így megy (win 7 64 bit + Total Commander 32 bit), total commanderben (de a betűjelet felejtsd el, ezt már elmagyarázták neked, hogy nem fog menni)
Ezt kell telepíteni Total Commanderben [link], ha jól csináltad, akkor a Hálózatok között megjelenik egy MediaAudio nevű dolog.
1. Telefonon: USB debug ON
2. Rádugod a telefont a kábelre, a windowsban megjelenik az eszköz,
Ekkor ellenőrizd a telefonon azt is, hogy az MTP mód van kiválasztva!
3. Total Commanderben a meghajtók között kiválasztod a Hálózatokat.
4. A hálózatok között kiválasztod a MediaAudio sort, és belépsz ott meg kell jelenjen az eszközöd Nexus 4 néven.Öröm é' bodottá!
-
sonique
őstag
de most komolyan ott van az a plugint total commander alá amit ajanlottam
mindent lehet latni még system/app /data/app stb mapákba is siman tudok masolni
számitogépröl nem kell mas meg dropbox meg stb ..mtp modban rádugod elötte telepitettél minden driver rendesen és usb debug enedélyezve van
és müködikannyi diferencia hogy halozatnal kell a telefont keresni nem a driveoknál
-
assemble
addikt
Nexus S-nel kulon volt particio a rendszernek es kulon az adatoknak. Galaxy Nexus ota egy particio van, igy nem lehet mountolni PC-n az egeszet mert minden rendszer cucc is ott van, marad az MTP, de mas modjai is vannak a file masolasnak, WiFi-n akar. Erdemes kicsit utanaolvasni a dolgoknak mielott elkezdesz eszetlenul anyazni.
Egy iPhone-ra pedig a lassu szemet iTunes nelkul semmit nem fogsz tudni a vilagon felmasolni, szoval ha a Nexus nem tetszett, azt valszeg az ablakon a hajitanad ki. -
animoo
senior tag
Ma pont xp-n lepodtem meg MTP-vel kapcsolatban. Az eselytelenek nyugalmaval dugtam ra a Nexust XP-s gepre,gondolvan, ugyse latja egybol, na meg net se volt a gepen, de hatha... Es lass csodat, egybol latta a tarhelyet, semmit nem kellett butykolni vele... Macen is csont nelkul megy Android file transferrel.
-
-
rum-cajsz
őstag
válasz
szponzor #2902 üzenetére
Mellékesen az mtp csomag telepítéséhez, még ha ppa tárolóból is kell megtenni, ma már vannak grafikus felületei is, csak általában egyszerűbb leírni a három sort, amit ki kell adni parancssorban, mint egy telepítési leírást adni, hogy milyen képernyőkön kell végigkattintgatni.
De amúgy az Ubuntu is érzi az igényt, ezért is kerül bele alapból az mtp támogatása az áprilisi kiadásba.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
szponzor #2889 üzenetére
Én tavaly próba szinten feltettem egy Ubuntut. Nem akartam bűvészkedni, csak kipróbáltam, mert ugye egyre több notebook jön ki ezzel, költséghatékonyság miatt, legalább tudjak róla beszélni. Igazából még a legtöbb igényemet is kielégítette amire használom a gépet. De valahol ott tértem vissza a Windows 7-hez, mikor megtudtam, hogy kezdjek el parancssorban pötyögni azért, hogy az MTP-t használó telefonomat rá tudjam dugni.
-
szponzor
senior tag
válasz
firedani #2863 üzenetére
Linux alatt is ugyanazt a kódot kell megírnod, szóval nem hinném, hogy könnyebb.
Az egyik haverom is az MTP miatt szív a HTC One X és az Ubuntu párossal...én már 1-2 éve csak Wi-Fi-n keresztül másolgatok fájlokat: Samba megosztás + ES File Explorer. Kényelmesebb, mint keresgélni a kábelt.
-
rum-cajsz
őstag
Aki Ubuntu Linuxot használ, annak érdekes lehet ez a cikk:
UPGRADE TO GVFS WITH MTP SUPPORT IN UBUNTU 12.10 OR 12.04 TO EASILY CONNECT ANDROID 4.0+ DEVICES -
-
rum-cajsz
őstag
válasz
rum-cajsz #2547 üzenetére
na, ez még lemaradt.
Az egyik legegyszerűbb megoldás a webupd8team szkriptjének telepítése:(M)sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/unstable
sudo apt-get update
sudo apt-get install go-mtpfs go-mtpfs-unity
(/M)
Then go into Dash Home, type in Mount Android Device. Click and drag the icon to your launcher. It's not auto-mount, but works well on any Android device i've tried so far. When you plug in your Android device (tested on Galaxy Nexus, Nexus 4, and Nexus 7), unlock it, then, right click on the Android icon, and select Mount Android Device (not the bold text, normal text). Instantly there in Nautilus. When done, make sure unlocked, then right click / unmount. Easy. -
törölt tag
igen, ezt javasoltam én is privátban, hogy érdemes lehet a fogasztóvédelemnél bejelenteni az esetet, persze tényleges írásos bizonyítékkal, amiben látszik, hogy az LG itthoni képviselete nem hajlandó foglalkozni a garanciális ügyintézéssel.
firedani: igen, csak a factory reset az mindent töröl, a háttértárra felmásolt zenéket, fényképeket, stb. mivel linux alatt sajnos elég nyögvenyelős az MTP kapcsolat, így nincs igazán kedvem több gigát le/fel másolgatni csak ezért.
-
twine
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Elektromos autók - motorok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Vírusirtó topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Pro Max - 512GB - Kártyafüggetlen
- Xiaomi 15 12/256Gb 3 év gari Fehér kivitel/csere csak iphone 15 pro/
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Wimius W2 okosprojektor / Számla + Garancia / 30 000 Ft
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest