-
Mobilarena
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
joebacsi4
tag
sziasztok!
pixel hibát, hogy tudom ellenőrizni? -
petipetya
nagyúr
válasz heidrich #22693 üzenetére
Vegyesek a tapasztalatok mind az ország, mind a töltő tekintetében. Az enyém Koreából jött, amelyet a dobozon található S/N mutat: 304K (=2003 április, Korea), amelyhez EU töltőt kaptam.
Nálam csak a fekete szín jöhet szóba. Ha nálad ez már kérdés szintjén felmerül, akkor szerintem a fehéret szeretnéd megvenni.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
heidrich
senior tag
Mint többen is irtátok, hogy a Partneronál vettétek, én is ott szeretném majd. Vettem már tőlük régen Galaxy Nexust és S3-at is nagyon korrektek voltak.
Azt lehet tudni ők honnan szerzik be (melyik ország) a készülékeket?
ja és szerintetek fekete vagy fehér?
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max Blue Titanium 256 GB | Apple Watch Series 7 45mm Silver Stainless Steel | MacBook Air M1 2020 8/256GB | iPad Pro 11” 2021 M1
-
petipetya
nagyúr
válasz #59070464 #22691 üzenetére
Józan paraszti ésszel azt mondom, hogy ezzel a plusz wifi kereséssel elvileg ugyanaz az eredmény érhető el, mintha mindig be lenne kapcsolva a wifi - kivéve, hogy kevesebb aksi fogy közben.
Másrészt elvileg azokat a wifiket tudja címhez rendelni, amelyek szerepelnek a Google Térkép adatbázisában.
Persze a fenti két mondat csak a gondolataim eredménye, így nem biztos, hogy így is van.
Az viszont tény, hogy mikor a Google az utcanézetet fotózta, akkor volt balhé belőle, hogy az útközben elcsípett wifi hálózatokat hozzárendelték a pontos címhez.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
törölt tag
válasz petipetya #22686 üzenetére
Szeretném én is használni a G Now-t, mert jópofa és hasznosnak tűnik a sok eddig látott video alapján, de vidéken ennek inkább ellenkezője érvényesül, az időjárás kártyákat leszámítva. De mivel erre van külső app, így nálam a Now offon van.
Kíváncsiságból a mai napon is aktív volt a munkahely és az otthon között, de ezen az útvonalon semmivel sem mutatott többet a Now, mint alapból.
Mármint nem mutatott többet, mint kikapcsolva? [Scanning always available]
[ Szerkesztve ]
-
petipetya
nagyúr
válasz #59070464 #22673 üzenetére
Nálam alapból csak a beállítások / helyhozzáférés / hozzáférés a saját pozícióhoz + hely és wifi mobilhálózat alapján menüpontok és persze a wifi (otthon) vagy az állandó mobilját (otthonon kívül) vannak bekapcsolva.
Ezekkel elég szépen dolgozik a Google Now, jelzi hogy adott megállónál vagy metró állomásnál mikor indul az adott járat a munkahely vagy az otthon felé.
Egyszer bekapcsoltam a beállítások / wifi / speciális / a keresés mindig elérhető menüpontot, és ekkor 2-3 éttermet is jelzett nekem a belvárosban. Kíváncsiságból a mai napon is aktív volt a munkahely és az otthon között, de ezen az útvonalon semmivel sem mutatott többet a Now, mint alapból.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
Benex
senior tag
Rájöttem , hogy fogom holnap kibírni az egész napot telefonnal hát stock rommal (igaz csak jwr66v hiszen cwm miatt nem tudok OTÁZNI )
S23 Ultra | Sony A7 IV
-
törölt tag
Leszámítva, hogy az egyik legjobb üzemidővel bír a jelenleg létező telefonok között, ami mellett a kijelző is mérföldekkel jobb, ráadásul GPS-ben is erősebb és akkor ott van még a kivételesen jóra sikerült stock ROM a non-Nexus készülékek között... Ezeket figyelmen kívül hagyva igazad van. Szerk: S-Pen-t mondtam?
(#22681) Krisztián
Tehát alapból be van kapcsolva. Megtesztelném, de annyi tényező van, ami miatt ha egy napig így, más nap úgy használnám, kb. lehetetlen lenne kimérni hogy mit veszítek a bekapcsolva hagyásával. Ha abból indulok ki, hogy a Wi-Fi & mobile network location mennyit dob a GPS találati sebességén, talán nem érdemes kikapcsolni. De van egy olyan sejtésem, hogy ez ennyit már azért nem dob a sebességen, még pluszban. Én bekapcsolom, mert sokat trackelek és így is kibír közel 10 órát az akku.[ Szerkesztve ]
-
lpepe
tag
Olyan ember véleményére lennék kíváncsi, akinek mindkét telefonja volt: érdemes-e lecserélni egy LTE-s Note 2-t Nexus 4-re?
-
törölt tag
Az Advanced Wi-Fi settings alatt a Scanning always available alapértelmezetten ki- vagy be van kapcsolva? Ez ugye egy 4.3-as feature. A lényege, hogy bekapcsolt állapotban is pontosabb/gyorsabb(?) location információkkal szolgál vagy ez a feature csak kikapcsolt Wi-Fi esetén van pozitív hatással? Nem tiszta nekem ez dolog. Valakinek van erről biztos információja? Jelenleg be van kapcsolva és Android OS battery problémám sincsen. [A Wi-Fi & mobile network location is be van kapcsolva, e nélkül kicsit lassúcska vagyok (nem maga a telefon), tehát csak egyszer próbáltam kikapcsolni, de nekem nem megy nélküle.]
-
petipetya
nagyúr
Valakinek van tapasztalata ezzel az átlátszó rápattintós tokkal? YouTube
A videón olyan gagyinak tűnik, mintha egy régi kazetta tok lenne rajta - és a hangja is olyan. Ám lehet, hogy élőben nagyon jól néz ki.
A stílussal nem lenne gond, mivel most ilyen van rajta, csak feketében. Ez gumiszerű és nem csúszik. Ám az átlátszó emiatt sem szimpatikus, mivel tükörsimának látszik.
"nincs rá lezsóidő"
-
törölt tag
Töröltem a Trickster MOD-t, mert update alkalmával teljesen reseteli a beállításokat és naponta nem fogom állítgatna.
-
Scooter74
őstag
Akit érdekel:
SlimBean.4.3.beta.4
Photospherebol meg csak beta 3 van kint.
Changelog
Frameworks: Clean up trigger code
Frameworks: Fix lockscreen bottom trigger on expanded desktop
Frameworks: Completely revamp and fix transparency mode for navbar/statusbar
Frameworks: Rework navbar/status bar color handling
Frameworks: Simply custom lockscreen background code
Frameworks: Move complete KeyEvents into SlimActions
Frameworks: Bring navring/pie/navbar vibrate/sound inline with AOSP
Frameworks: Add accessibility events to navbar/pie/navring
Frameworks: Add expanded desktop to SlimActions
Frameworks: Add power menu to SlimActions
Frameworks: Add torch to SlimActions
Frameworks: Add DeviceSupportUtils helper class
Frameworks: Fix framework reboot on format of SD card
Frameworks: Hide new non-standard APIs and permissions
Frameworks: Add filter method for supported phone features
Frameworks: Center keyguard shortcuts when only 1 or 2 set
Frameworks/Native: Forward port surface dithering from CM10.1
Frameworks/AV: Audio flinger/LPAPlayer fixes
Frameworks/AV: Featurize QCOM's VOIP feature
Frameworks/AV: Camera fixes
Frameworks/Opt/Telephony: Fix MMS auto-retrieval
Frameworks/Opt/Telephony: Various fixes
Bluetooth: HID: Add support for set idle/get idle commands
Bluetooth: Add trust device feature
Bluedroid: USB: Abort writes if device is absent
Bionic: Merge in CM's bionic
Bionic: Add NEON optiomized memmove
Settings: Fix USB settings tile
Settings: Correct wallpaper custom image size toe new keyguard size
Settings: Add development animation transition mode 0.75
DashClock: Collapsed mode conditions
QCOM: display/audio/media updates and fixes
Major device branch bring-ups and fixes
Add T-Mobile IPV6 APN
Correct Tele2 APN
Add Eastlink Wireless APN
Gapps: Fix Hangouts video call FC
Gapps: Google+ updateDevice specific changes:
mako: Major kernel updates (upstream from caf for interactive, ondemand, ROW, CFQ)Nexus S => Nexus 4 => Nexus 5 => LG G4 => OnePlus 3 => Xiaomi MI MIX 2 => < la passione ci guida >
-
Scooter74
őstag
Skacok egy hülye kérdésem lenne: gyári stock romon a swipe működik nektek? Mert nekem most be van pipálva, hogy csúsztatássos gépelés de úgy nem csinál semmit. Csak kíváncsi lennék úgy mennyivel roszab gépelni.
Nexus S => Nexus 4 => Nexus 5 => LG G4 => OnePlus 3 => Xiaomi MI MIX 2 => < la passione ci guida >
-
heidrich
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy hol lenne érdemes megvenni a Nexus 4-et itthon?
Sajnos úgy volt ismerősöm hoz egyet haza USA-bol de sajnos ez nem jött ossze.
iPhone 15 Pro Max Blue Titanium 256 GB | Apple Watch Series 7 45mm Silver Stainless Steel | MacBook Air M1 2020 8/256GB | iPad Pro 11” 2021 M1
-
Bone123
HÁZIGAZDA
válasz petrson #22659 üzenetére
A minap olvastam erről XDA-n. Nézd meg h a legfrissebb Google Play Framework van-e fenn (lehet a frissítés beakadt), ha igen, kapcsold ki a Wifi helymeghatározást és Wifi keresést, hátha. Itt írnak róla:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2385843&page=5
-
petrson
senior tag
sziasztok! úgy hallottam itt is felmerült már problémaként, de visszakeresve nem találom... nexus s, friss CM, pár napja tapasztalom, hogy a google szolgáltatások húzza az akksit, és a memóriát. Akkumulátor használatnál:
Google szolgáltatások 43%
Képernyő 28%
...
mit lehet tenni azon kívül, hogy a helyszolgáltatásokat kikapcsolom (amit nem szeretnék)?iPhone 13 / Apple Watch SE 2023 / Xiaomi Pad 6
-
FearTomi
őstag
-
Xander_T
tag
Sziasztok!
Ilyen készüléket szeretnék venni, a kérdésem az lenne, hogy a 8GB-os verzióban mennyi a felhasználható memória? Hétköznapi használatra elég szerintetek? PL: filmet, játékot nem tartanék rajta.
Notifikációs led gondolom van benne, de erősítsetek meg légy szíves. Az érdekelne még, hogy a S3-nál található, S-Voice progihoz van-e valami hasonló Nexus 4-re.Köszi a válaszokat előre is.
-
zorromoto
senior tag
Megörülök. Tegnap este feltettem a 31 nightly-t most az OS 4% az android 5% de a google szolgáltatások 42 %. Megőrülök!! Hol ez hol az nem jó.Este full töltés megvolt és persze factory reset is.
-
lmno
őstag
Ilyen Maxell Qi töltőt használ(t) valaki? [link]
Megéri, jól használható a Nexus 4-hez? Vagy van valami jobb esetleg ilyen fajta töltő?
Köszi! -
Teasüti
nagyúr
válasz Bone123 #22615 üzenetére
Az ember azt gondolná, hogy a már létező irányított appokat mint a Tasker kellene csak kopogáshoz vagy hangfigyeléshez kapcsolni, utóbbinál kulcsszavakkal tényleg könnyíthető az élet, "idő", "felold" vagy "sötétben virágzik a kankalin".
Miért, nem így van?
Mondjuk a készenléti monitorozás tényleg battery kill. -
törölt tag
Valami olyasmi kéne, ami tényleg folyamatos, megy magától, loop-ra tudom állítani és melegszik is tőle a telefon rendesen.
Délután ezt az mpdecision on (2x1026 MHz) versus off (4x384 MHz) beállítást megtesztelném. Szerintem airplane módban világítva hagyom a kijelzőt 1.5 - 1.5 órára fix (tesztek előtt reboot), mondjuk közepes fényerősséggel. Jobb ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Viccesek vagyunk ezen a kellemesen csípős délelőttön. Ki szeretném próbálni a SOC temperature limit toggle-t. Szóval milyen appot javasolnak a tréfamesterek?
10.2 stable: nem tudom, elvileg soká. De ha arra gondolok, hogy novemberben 5.0-t telepítünk, akkor elvileg nem soká. Én biztos nem várnék a stable-re. Ha kijön az 5.0, azonnal fel akarom tenni, nem lesz kedvem bohóckodni ilyen 4.3-as stable ROM-okkal. Ha így teszel, akkor neked ki fog maradni a 4.3.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Mivel tudom a leghamarabb felforrósítani a telefont úgy, hogy nem kell vele csinálnom semmit (pld nem kell játszanom vele)?
-
dogi01
aktív tag
Melyik kernellel tudom a legjobb akkuidőt elérni? Jelenleg CM10.2+Franco van de 2h10min kijelzőidőt produkál.. Másik Nexus 4-em elment 3ora fölött is :-(
-
törölt tag
válasz Sterilzona #22627 üzenetére
Nem.
(#22628) Benex
Persze, hogy be van.Olvasd el újra, amit írtam. Ha be van kapcsolva az mpdecision, ugrik vissza 1026 MHz-re és mégis van aktív 384 MHz a stats-ban, igaz egy magon.Ok.
Viszont ha manuálisan is 1026 MHz-t állítok be (mpdecision: on), akkor is van aktív 384 MHz-es üzem. Very wierd.
[ Szerkesztve ]
-
Sterilzona
senior tag
Szisztok. nexus 4 is müködik nexus media importerrel? Tehát,otg és külsö kártyaolvasó...
[ Szerkesztve ]
-
-
Benex
senior tag
válasz #59070464 #22624 üzenetére
Most nekem se kapcsolt ki min, (reggel álmosan úgy tűnt , hogy kikapcsolt ) de rájöttem mi a baj. Igen ha kikapcsoljuk betudunk állítani fix min-max-ot , de nincs hotplug ( olyan kernelnél jó ahol kilehet kapcsolni ezt az MP-Decision-t és alatta ott lenne egy másik (mintha valami olyan h autuplug valami ) . Ezért nem kapcsol ki a többi mag , franco v egyéb kerneleknél megtalálható az ilyen. r180-t várom már , ha igaz hogy az új n7 kernelt másolja nekünk (hw ua.) . Csak jönne már ki
S23 Ultra | Sony A7 IV
-
Benex
senior tag
válasz #59070464 #22622 üzenetére
Ez az MP izé azt csinálja , hogy mindig annyira pörgeti fel procit amennyire kell , de nem tudsz fixet beállítani mert ő dönti el hogy mennyin fussanak. Ha kikapcsolod akkor tudod beálítani , (nálam amikor kipróbáltam mielőt írtam volna , ne hogy hülyeség legyen nem pörgette mind a 4et csak kb félpercig utána szépen csinálta )
S23 Ultra | Sony A7 IV
-
törölt tag
-
kovsol
titán
látom sokan berakják az aku infokat. Én arra lennék kiváncsi, hogy a telefonálás mennyire meríti?
May the Force be with you!
-
Benex
senior tag
válasz #59070464 #22610 üzenetére
Úgy tudjátok beállítani fix minimumra és maximumra , hogy pl. trickstermodban az "MP-Decision"-t offoljátok.
Éjféltől reggel fél 6-ig 5%ot merült a telefon, most átállítottam én is noop-inter.-re a kernelt , mintha így jobban bírná.
Ma estig ki kell találnom , hogy ez maradjon e fent , mert holnapi nap kezdődik a tanulmányom Debrecenben és egyenlőre nincs albérletem és 80 km-ről fogok bejárni (1óra 30perc az út ) és bírnia kell egész nap a telefonnak.Jöhetne már franco r180-as kernel
S23 Ultra | Sony A7 IV
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Pedig egyik sem tűnik túl nagy cuccnak innen nézve.
Ha koppal lehet egy műveletet kiváltani, akkor lényegében lehet bármennyit, csak alá kell kódolni. Pl. egy kopp idő felvllan, két kopp zárképernyő, koppminta feloldás (hogy is van a Bűnvadászokban? Egy, kettő, egy- )
Az ember azt gondolná, hogy a már létező irányított appokat mint a Tasker kellene csak kopogáshoz vagy hangfigyeléshez kapcsolni, utóbbinál kulcsszavakkal tényleg könnyíthető az élet, "idő", "felold" vagy "sötétben virágzik a kankalin".
-
törölt tag
Akciós a ProCapture.
-
törölt tag
Szólj ha találtál valamit. Én egyenlőre még nem néztem körül. Most próbálok leszokni a PIE-ról, meglátjuk sikerül-e. Flashelhető modokkal csínján szoktam bánni, félek az inkompatibilitásoktól, esetleges problémáktól. Camera mod-t is ezért nem "mertem" még feltenni. Ráadásul úgyis felülírná azt a file-t, amit módosítok. Általában napi szinten rakom fel az új nightly-t (5 perc az egész), de ehhez nem lenne kedvem. Egy hete, hogy nem piszkálom, csak használom, totál egyben a rendszer.
Btw. kint a TWRP 2.6.1.0, changelog:
Initial SELinux support (only a few devices, need testers so come by IRC if your device doesn't have it and needs it)
Initial support for f2fs file system formatting (Moto X)
Update SuperSU install for 4.3 ROMs
Fixed a permissions bug on files created during backup
Fixed a bug that caused TWRP to not wait for compressed backups to finish causing 0 byte files and md5sums to not match
Fixed decryption of encrypted data so that both TouchWiz and AOSP decryption are possible
Ignore lost+found folder during backup and size calculations
Various other minor bug fixes and tweaks -
Benex
senior tag
válasz #59070464 #22608 üzenetére
igen , stock kernellel használom , nem nyúltam bele , úgy van ahogy alapból van. (max gpu-n emelek hogy az asphalt 8at jól vigye , bár nincs vele gond ) Én is ebben bízok , hogy reggelre helyre jön. Most arra keresek majd megoldást hogy a navbar mérete és áttetszőségét ill. a statusbar áttetszőségét tudjam állítani , cm10.1-nél van erre flash-elhető mod , itt is lesz v már van szerintem .
S23 Ultra | Sony A7 IV
-
törölt tag
válasz zorromoto #22609 üzenetére
Visszafog ugrani, hiába állítod. Nem tudom miért van a lehetőségek között, de nem tudod 1026 MHz alá vinni a CPU órajelét. A CM kernele ugye a stock kernelre épít és ott sincs erre lehetőség. Biztos van oka, hogy nem lehet lejjebb vinni (nem kiemelkedő, de én így is elégedett szoktam lenni az üzemidővel). Ma 7 órát trackeltem Strava-val. 9%-t fogyasztott a GPS, óránként (Foursqure, pár sms és minimális böngészés volt közbe). Szerintem ezért még ne válts ROM-t, használd, ha nem is tetszik, legalább tapasztald ki. Tudd, hogy ha váltasz később, ott miről maradsz le vagy mivel kapsz többet.
-
törölt tag
Igen, a 10.2 nagyon sima. Te is stock kernellel használod? Milyen governor / scheduler kombinációval? Itt interactive / noop (1.0 - 1.5 Ghz között). Nálam ez a ROM/kernel páros hozta, ezekkel a beállításokkal a legsimább felhasználói élményt. Hagyj időt a fenti problémának, elvileg javítva, másnál is beállt, tegnapi nightly óta én sem tapasztalom, pedig a mai is fent van. Esetleg törölj cache-t az app/gservice alól, majd rebootolj. Töltsd fel a telefont éjjel, másnapra bízzunk benne, hogy nyoma sem lesz.
-
Benex
senior tag
válasz #59070464 #22606 üzenetére
PA volt ma fent de nagyon pattogós volt nekem a smooth cm10.2 után , így hát vissza került a 20130830-i nightly..... 15 perce van fent és 38%on van a Google Services 17%on van az Android System .... de nem kiabálom el , adok neki időt , mert ezen kívül nagyon szuper
S23 Ultra | Sony A7 IV
-
törölt tag
válasz Pistiboy88 #22605 üzenetére
Ha jobban bejon, nincs mirol beszelni. Egyebirant valamit nem jol csinaltal, mert nalam ilyen nem volt (minden nap frissitek).
-
törölt tag
válasz z123456789 #22603 üzenetére
Call Anyu.
-
z123456789
addikt
[Erre] valaki?
Illetve létezik valami magyar instrukciós videó arra hogy hogyan lehet használni a beszédfelismerő aszisztenst pl arra hogy hogyan hívja fel anyut? Csak mert beleböfögök valamit, és azt elég jól megtalálja googleban, de funkciókat milyen módón aktivál?
Előre is köszi!
-
csenor
senior tag
És ha már CM, akkor nightly vagy stable!?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Hibátlan Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titánium 98% ! 1 Hó Nemzetközi APPLE GaranciA
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest