-
Mobilarena
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz NTonee #22569 üzenetére
Cool.
(#22575) sheratan
Tökéletes válasz.(#22577) Teasüti
Ahogy sheratan, a Nexus-on a legstabilabb a CM. Volt Ace-m és Galaxy S-em is. Egyiken sem volt olyan rock stable, mint Nexuson. Itt nincsene force close hegyek. Ha van is valami hibája, a következő nightly-ban azonnal javítva van (mint pld. a 29-es battery sucker gservices). Az eleje óta használok 10.2-t és ez volt az első érdemleges bug. A pld. Focal-t nem említeném bugnak, mert a mindennapi használatot nem befolyásolja és amúgy is érdemes külső camera app-t használni (Camera Zoom FX, ProCapture).(#22580) Teasüti
Oh, hogy még nincs meg a telefon. Akkor had kérjek elnézést, ezeket mind nem tudhatod. De most már remélem tudod és ha meglesz, bátrabb leszel romolni.(#22587) Scooter74
Én büszke lennék, ha lenne egy 24 órás uptime-om, de Steve Kondik nem hagyja.(#22590) Pistiboy88
Milyen bajod volt a CM-el? 10.1.x vagy 10.2?(#22591) Bone123
Szólj ha ez megoldott. Érdekel. -
z123456789
addikt
Panoráma kép készítésnél kapcsolt már ki valakinek a ketyere?
4.3 Full Stock rom. -
törölt tag
Sziasztok, ma valahogy rám jött az 5 perc, hogy vissza rakom a stock romot. Viszont a TC-t és a szín kalibrációt nem szeretném elveszteni. A kérdésem az lenne, hogy miután visszaraktam, a stock romot, újra rootolom, teszek cwm-et, és ráraknám a franco r178-as kernelt, utána nem baj, hogy ha a telefon visszateszi a gyári recoveryt? Szóval nem lesz abból konfliktus, hogy latest stock rom, nyitott OEM-el franco kernellel, rootolva gyári recoveryvel? (Csak mert gyárin cwm-el újraindításnál mindig megkérdezi, hogy disable recovery flash, aztan ha annyira zavarja visszatehetne a stock recot ha nem lesz belőle gond így) Illetve ha flashelem franco kernelt utána újra rootolnom kell a telefont? Válaszokat előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Köszi! Tetszik az LG megoldása, ahol két tapi (wake) után még egy, és fel is oldja a képernyőt, illetve két tapi bárhol a főképernyőn ami nem indítóikon, és lezárja. Hangfeloldás létezik? Olyat már látok, ami ébren tartja a Google Now!-t, de nem lenne rossz ami parancsszóra felvillantaná az időt/notifikációkat, másik parancsszóra feoldaná a képernyőzárat (főképernyőre). Ilyesmi létezik?
-
Pistiboy88
aktív tag
Akinek baja van azzal, hogy gyorsan merül a telefon, sokat eszik az OS, próbálja ki a slim beam romot. Első nap merült, de mára már beállt. Gyors, eddig stabil, van pie control.
Nekem tetszik. Slukk ajánlotta, hogy a cm-el sok bajom volt.
Ez pedig nagyon király. -
Teasüti
nagyúr
Szapulni az Android-ot? Viccelsz? A létező legtöbbet kihoztam a telefonomból, alig bírja az igénybevételt, már a stock rom is roskadozik a használat terhe alatt. Egyetlen másik mobil OS sem nyújt ekkora szabadságot, szóval eszem ágában sincs platformot váltani.
IOS és WinMo a laikusoknak való.[ Szerkesztve ]
-
dnelb
veterán
válasz Teasüti #22577 üzenetére
ace-t ( ami alapból egy bughalmaz ) n4hez hasonlítani. Hadd gratuláljak. A pure android addig jó amíg nem raksz fel egy cmet. Sebesség és funkciók terén is.
(#22571) IamTheDog : nekem kibontás után azonnal jött a 4.3
(#22576) Bone123 : xdan keresgélj touchcontroll funkciós kerneleket. 4.3 alá még nem nagyon van kiforrva, 4.2 alatt ment simán.[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
Fényerő szenzor érdekel még, nézte már vki, hogy milyen felbontású, mekkora léptékekben érzékel?
És csak a zöld színre érzékeny, vagy esetleg RGB szenzor lenne benne? Erről nem találtam infót még egy oldalon sem. Itt sem.
Köszi!(#22575) sheratan
A saját telefonomon is CM futott jó ideig (sőt, első Android telefonom létére első nap már ment fel a CM), tisztában vagyok vele mi mindent nyújt pluszban.
De nemrég visszatértem a stock romokhoz, illetve módosított stock rom-ra, mivel egyszerűen stabilabb és megbízhatóbbnak bizonyul. Pedig az összes létező CM7-es rom volt már a kicsi Ace-emen és egyik se volt tökéletes.
Ha találtam volna egyet is, ami úgy nyújtja az extrákat, hogy mellette tökéletesen stabil, reszponzív és megbízható, bugmentes, akkor most nem tennék fel ilyen kérdéseket.
Ennyi kísérletezés után nekem valóban a pure Android a negyedik érv.... de a jó terméktámogatás, forráskód és kiadott driverek miatt a nexus modelleken a legstabilabb.
Értem, köszi a magyarázatot, akkor majd talán teszek vele egy próbát.[ Szerkesztve ]
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Kopogtatós feloldás és képernyőzár van Nexus 4-re?
-
törölt tag
válasz Teasüti #22573 üzenetére
Ez most a divatos értetlenkedő kérdés mostanában? Már nem az első topik, ahol felbukkan
Azért jó a CM, mert van benne egy csomó plusz funkció a vanillához képest. A CM nem arról szól, hogy elhozzák az AOSP kinézetet az olyan telefonokra, amiken alapból nincs meg, hanem egy olyan 3rd party fejlesztés, ami AOSP kódra épül, hozzáad egy rakás funkciót, és mellesleg viszonylag sok telefonra telepíthető, de a jó terméktámogatás, forráskód és kiadott driverek miatt a nexus modelleken a legstabilabb. -
warcat
veterán
válasz Teasüti #22573 üzenetére
A hardver,az ár/érték arány és a kinézete is kiemelkedő,nem hiszem,hogy olyan nehéz erre rájönni.
És nem okvetlenül a tiszta Android a negyedik érv mindenki számára,hanem helyette a szabadság,hogy olyanná alakítod,ami neked tetszik.[ Szerkesztve ]
EA: It's in the crate!
-
IamTheDog
tag
Biztos volt már, úgyhogy bocs a kérdésért, de a telenoros Nexus 4-re mennyivel később érkeznek a frissítések?
-
-
mirtex
csendes tag
Sziasztok!
Én is egy ideje boldog nexus4 tulaj vagyok.
Egy problémám van csak vele.
Én elvetemült magyar nyelvvel használom, és nem találok hozzá magyar spell checker-t
Megtaláltam a HungarianIme-t, de az a billentyűzetet is lecserélte, és a stock nekem jobban bejön.
Szóval nem tud valaki segíteni nekem, hogy honnan lehet magyar helyesírás ellenőrzőt tenni a telefonra?
Nem helyesírási problémáim vannak, csak gyorsabb úgy gépelni, hogy felajánlja a szavakatKöszi!
Siemens M35 -> Siemens ST60 -> Sony Ericsson W810 -> Sony Ericsson Aino -> Sony Ericsson Arc S -> Nexus 4 -> Nexus 5x -> HTC U11+ -> Pixel 6
-
gyuri2008
veterán
Üdv
Szerintetek érdemes megvenni a Telenornál Praktikummal megvenni, 123 535 Ft-ért?
Talán itt biztosabb a szervizháttér.
Igazából én Vodafon kártyával használnám. -
AsusBoy
senior tag
Én kicsikém így bírta (Gyári rom)
-
pcnet
addikt
válasz zorromoto #22538 üzenetére
Nekem google szolgáltatások harapott 11%ot az akksiból éjszaka. 44%os töltötséggel tettem le este a telefont és reggelre 33%on volt. Google szolgáltatások 21 perc CPU használat, 14 óra 20 perc ébrentartás. Akku használatban első helyen van 23%al. Reboot volt. Nekem is hol előjön, hol meg napokig semmi. Ha mindenkinél egyszerre jelentkezik, akkor viszont Google mókol valamit a háttérben.
Jah, hogy Neked androidOS... Az nekem most 3%.
[ Szerkesztve ]
“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo
-
kano
nagyúr
válasz Bone123 #22536 üzenetére
De miért nem? Most már hamarosan jöhetnének.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
q13579
senior tag
Sziasztok.
Ismerősöm tudna hozatni most Németországba a google-től 200 dollárért rendelni nexus 4-et. Kérdezném, hogy azt a telefont tudom-e gond nélkül itthon is használni, vagy problémába fogok ütközni aktiváláskor?
Előre is köszi a választ.
-
-
zezoka
őstag
Amazon app store-ban ingyen van ma pár program (FB-on írta a Nexus), köztük a Swiftkey is. Le akartam tölteni, h végre legyen magyar nyelvű javításom gépeléskor, de nem akar... Amazon app store feltelepedett, majd onnan kikeresve a progit, rányomok a Free gombra, majda Get App-ra, majd kiíra, h Purchasing, de nem történik semmi... Ezt sem lehet nálunk?
[ Szerkesztve ]
-
zorromoto
senior tag
Ma reggel megint előjött az OS zabálás.32%. Egyszerűen nem értem.2-3 napig ok majd előjön. Nem igaz hogy nem tudnak erröl a google-nél.
-
pkaresz
őstag
Sziasztok.
Milyen a zenelejátszási képessége a telefonnak?
Képes e meghajtani egy fejhallgatót? 32 Ohm 120decibel.Köszönettel.
Üdv: Karesz
"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Bizony csak helyi kártyát fogad el a Play eszköz vásárlásakor. Mi itthon azért tudunk appokat meg könyveket vásárolni, mert tuladjonképpen a Google Play Magyarország szolgáltatását használjuk. Olyannyira igaz ez, hogy ha nyelvfelismerős proxyval böngészünk külföldi Play Store-t, szépet megjelenik a Nexus készülékek magyar leírása(!), azaz a terep elő van készítve, csak épp a Play Magyarországon az eszközök még nem elérhetők, és valszeg jó ideig nem is lesznek.
-
kano
nagyúr
Mi most délután próbáltunk rendelni magyar bankkártyával és nem ment. Végén egy amerikai ismerős megrendeli és utána kifizetem neki.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
mtcob
senior tag
USA play storeban lehet paypal lal fizetni ha kinti vagy?
-
petipetya
nagyúr
Van valamilyen megoldás arra, hogy a gyári Google billentyűzethez legyen magyar szótár?
A SwiftKeyt használom, csak kíváncsi lennék a gyárira is.
"nincs rá lezsóidő"
-
wttfw
tag
valakinek tapasztalat ezzel?
[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
válasz #59070464 #22518 üzenetére
,,Még rá pár napra is van olyan, hogy valamit akkor állítok be (nem minden jut eszembe)."
Szintén.
Én sem jókedvemből csinálnám, de nem sietek vele, úgysem érek most rá fr-t csinálni. Este megy töltőre és holnapra meglátom, hogy mi történik, hogy változik e valami.[ Szerkesztve ]
-
csigacsa
tag
Sziasztok! Ha valaki a német Play-ből rendeli meg a telót akkor az ott szereplő árhoz kell még plusz költséget számolni? Például van posta-, szállítási költség?
[ Szerkesztve ]
-
Benex
senior tag
válasz NTonee #22514 üzenetére
Enyém is, nagyon merül ez a cm akárki akármit mond!!! Tapasztalatból írom, fiatal vagyok de nem ma kezdtem el romolgatni, romokat próbálni!
PA-nál olyan érzésem van mintha lemaradna (vissza gomb nagyon) és pedig 4.3-al nagyon sokat javult ez érintés érzékenysége) Slim rom mennyire testre szabható? Es ezeken kívül van még valami ígéretes rom?
S23 Ultra | Sony A7 IV
-
törölt tag
Nem fog megjavulni FR-től (szerintem). Legalábbis másnak nem javult meg, hiába downgradelt korábbi nightly-ra. Maival javították, szerintem várj még kicsit, ha nem sürget semmit. Én utálom az FR-t. Még rá pár napra is van olyan, hogy valamit akkor állítok be (nem minden jut eszembe). Utálok belakni egy telefont, de jó már belakva használni.
valami lesz, figyelem, hogy mit csinál. A wakelock detector van fent nálam. 100% az awake állapot.
Nekem se javult meg azonnal a mai nightly-tól. Igen, nálam is pontosan ez volt (és mindenki másnál). Szerintem / reméljük te is megjavulsz.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Valamivel nézd meg, hogy aktív-e a Deep Sleep. Pld. CPU Spy. Én BetterBatteryStats-t használok. Már nem Awake van a lista élén, hanem van Deep Sleep és ő. Nálad is meg kell(ene), hogy javuljon a mai fix-től. Nekem már nincs is a listán a Google Services, mint fogyasztó.
[ Szerkesztve ]
-
LeadZeppelin
tag
Szerintem CM után a ParanoidAndroidnak adj egy lehetőséget. Nálam írtó stabil,és az üzemidővel is együtt lehet élni( másfél nap készenlét 3,5 óra az átlag). Testreszabhatóságban nagyon jó amíg nem akarod a menüt színezgezni,és nincs deadlock. JWR kernel kell alá de nekem most a stock PA kernel van fent a 3.99 es rommal.
[ Szerkesztve ]
-
Bone123
HÁZIGAZDA
válasz Viper26 #22507 üzenetére
Kösz a tippet! Nem rossz csak picit drága, elég lenne nekem a fele kapacitás is. XDA-s srácok pl. ezt találták egész jónak, csak épp' ide nem jön.
http://www.amazon.com/Portable-External-Hideaway-Micro-USB-Lightning/dp/B00BLCS724/ref=sr_1_11?s=electronics&ie=UTF8&qid=1369175734&sr=1-11&keywords=anker+battery
-
Benex
senior tag
Kérek pár embert írjon már véleményt cm10.2es romon kívül más 4.3 alapú romot!!! Keresek valamit ami testreszabható és stabil! (cm10.2 egyenlőre ezzel az akksi idővel nagyon leszerepelt nálam.... Pláne a mai frissítésben a Google service 38%os fogyasztást csinált eddig, és az van első helyen)
Előre köszönöm aki segít nekem valami megfelelő romot találni![ Szerkesztve ]
S23 Ultra | Sony A7 IV
-
Bone123
HÁZIGAZDA
-
wttfw
tag
Valaki tud valami jó tokot ami mondjuk itt budapesten személyesen beszerezhető?
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Ez igaz. Közben erről jót írtak, ha bárkit érdekel, kínai, de vámhatár alatt.
-
vadcitrom
tag
Reggelre töltőről levéve a telót ismét kikapcsolva fogadott. Utána bekapcsolni sem lehet elsőre. Már volt ilyen többször, volt hogy a zsebembol kivéve. Szerintetek mi lehet a baj? Felhivom az LG t.
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest