Hirdetés
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jalsh0w
csendes tag
válasz
StarKiller89 #12036 üzenetére
Szia,
Én pontosan ugyanezt tapasztaltam az én telómmal. Csak fixen egy helyben álló dolgokról sikerült éles képet csinálnom, pedig régebben ilyen probléma sosem volt.
A lencsének semmi baja, mert feltelepítettem egy gcam applikációt és újra szép képek készülnek. Sőt, ezzel az appal szépen működik az apple-féle "live" fotózás, ahol a telefon gyors sorozatban lő 15-20képet és kiválaszthatod belőle a legjobban sikerültet, és el tudod menteni.
Eg,próbát megérne szerintem neked is
ÜdvEdit: razzorr hsz-ére akart menni ez az üzenet, bocsi.
-
És az ajánlóban nem említették, hogy inkább snapdragon-osat keress? Bár videóban állítólag az exy jobb...
Van egy camera assistant nevű samsung app, a good lock csomag része, abban van egy kapcsoló auto HDR-re, de nem tudom, hogy a pro módra érvényes-e.GCam-ot találsz, ha itt rákeresel, de az snapdragon-ra van.
-
.mf
veterán
válasz
kelly416 #11503 üzenetére
Basszus és tényleg... Pedig a fentről le mellett szerintem próbáltam lentről felt is, nem értem, hogy akkor miért nem jött elő... De legalább meglett, hol van a beállítás, hogy ki lehessen tenni az appok ikonjait, ez még mindig kényelmesebb, mint mindig lentről fel előrehúzni és kikeresni.
"Ahhoz képest ez a kamera nem jobb."
Ne má', ez elég szomorú
Pedig a melyik telefont ajánlóban direkt írtam is, hogy a fotózás az egyik elsődleges felhasználás, szeretnék előrelépést a G6-hoz képest - nem arra számítottam, hogy visszalépés lesz. Nem csak 3 év van a kettő között, de a szenzorméret (átló) is bő duplája, fényerősebb az obi, tehát hardveresen minden adott lenne... Ez gáz.
Mindenesetre elkezdtem a Gcam-nek utánanézni, de az Exynos miatt úgy tűnik szívás van. Cyanogen oldalán 8.1-ről írnak csak 2020 tavaszán, amiben csak az UW és a normál kamera működik, a tele nem; néhány oldalon látok még utalásokat 8.4.400 és 8.4.500-ra, de ennyire zugoldalakról nem szívesen telepítgetek. Az Exynosos Gcam tényleg elhalt 2020 tavaszán, vagy csak én nem találok valamit? -
.mf
veterán
Hali!
Most kezdem belakni a nemrég vásárolt S20FE-t. A tegnapi nap ennek kapcsán intenzív anyázással telt, mert melyik elmeroggyant tartotta jó ötletnek azt, hogy az az alapbeállítás, hogy a kezdőképernyőn nincsenek appok ÉS az alsó sorban IS ki van kapcsolva az App drawer, így hiába telepítettem bármit, sehol se volt ikon, keresővel kellett előszedni... Meg még több tucatnyi ilyen agyrém apróság, amikért majdnem beírtam párszor ide, hogy hol és hogy, de végül megkíméltelek titeket tőle, meg kigugliztam.
Ma korán reggel felmentem a Gellért-hegyre, s gondoltam ha már úgyis kipróbálom ezen mennyire fogyasztja a Strava az akkut (régin sajnos eléggé zabálta), akkor a fotókat is ezzel lövöm. Nos... Ilyen fapados szart még életemben nem láttam, még egy WB-t vagy expo-korrekciót sem lehet az alap módban állítani, pro módban meg elveszi a HDR-t, és a telét sem engedi használni. Ha már tele, fókusszal nagyon szenvedett (pedig kontrasztos élek voltak), és a stabi úgy tűnik nem működik, még napkelte fényeinél is voltak bemozdult képek.
A G6-oson GCam-et használtam főleg, de a gyári sem volt rossz (csak a GCam még jobb volt). Emlékszem, hogy ott anno ment a varia, hogy melyik verzió megy a legjobban és legstabilabban, itt is van ajánlottabb verzió? Vagy esetleg más fényképező app a gyári helyett?
Köszi! -
törölt tag
válasz
csattila01 #11462 üzenetére
"Ezen telefon esetén van értelme egyáltalán GCam használatának?"
Akiben egyáltalán felmerül ez a kérdés, annak nincs, mert valószínűleg nem használná ki a képességeit. De nem csak ezen a telefonon.
A GCam-nek a valódi erőssége nem abban rejlik, hogy csak felraksz egy random verziót, kattintasz sima hdr+ módban és jobb lesz a kép a gyárinál, hanem abban, hogy teljesen a saját ízlésedhez tudod hangolni a képfeldolgozását. Ha ezt megteszed, akkor viszont mindennél jobb tud lenni.
Illetve nagyon komoly többelemes raw-t tud mindhárom kamerával (sőt, még az előlapival is), ami olyan szinten jobb a gyári 1 elemes raw-hoz képest, hogy nem is lehet egy lapon említeni, mintha nem is mobilt hasonlítanál össze mobillal.Számomra nincs olyan telefon, amin nem használnám. Amin nem megy, azt eleve meg sem venném csak emiatt.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Szerintem nincs sok értelme. Egyedül az asztrofotó módot használom néha, azt is inkább az automatizáltság miatt. Az gondolom készít több képet 4 perc alatt, azokat dolgozza össze. Asztrofotósok jobban tudják az eljárás lényegét.
Tejútról, csillagokról picit jobbnak tűnő végeredményt ad, mint a gyári kamera 30mp expóval.
De sima nappali vagy akár esti fotónál automatán nem jobb. Manuálisan a Gcam-et sose próbáltam, arról nem tudok mit mondani. -
kutga
félisten
válasz
Szia!
Gcamet nem használok, a másodikra meg leginkább a szerviz tud mondani valamit.
-
csattila01
tag
Sziasztok!
2 témában szeretnék kérdezni Tőletek. (Snapdragon 4G)
1: Próbálgattam a legfrissebb BSG GCam-et, de nekem minden esetben a gyári alkalmazás produkálta a szebb képeket. Ez érvényes az éjszakai módra és a többire is. A GCam képei szaturáltabbak, viszont a gyári kamera több részletet megőriz. Nem mos el semmit. Ezen telefon esetén van értelme egyáltalán GCam használatának?
2: Egyik pillanatról a másikra lehalt az ujjlenyomat olvasóm. Factory reset után sem javult a helyzet. Azt írja, hogy "Az ujjlenyomat-érzékelő nem működik - Ha ez nem szűnik meg, indítsa újra a telefont". Ránéztem a *#0*#-en belül a szenzoroknál és ott olyan, mintha nem látná az érzékelőt hardveresen. Lehet ezzel kezdeni még ilyenkor valamit vagy csak és kizárólag a garanciális javítás maradt?
Köszönöm szépen a választ előre is és szép napot kívánok.
-
Cry0
őstag
Sziasztok! Működő Gcam+ hozzá való configot tud nekem valaki küldeni ?
Snapis verzió
Köszönöm -
-
Aryon87
félisten
válasz
Dilikutya #9344 üzenetére
Én már vártam 6 percet is mire a tejút képet megcsinálta
Jó a Gcam, szeretem. Kár hogy az enyémre nincs. -
natë
nagyúr
Sziasztok, a gcam minden funkciója működik már a készüléken? Zoom pl.
-
fjudors
aktív tag
válasz
wanted5 #7946 üzenetére
én meg a frissítési lázat nem értem.
ha jön, itt lessz.
valaki berakja, hogy frissült az 5G, a másik meg kesereg, hogy ő nem találja az sd-sen...
semmi másról nem szól a topik, csak a frissítésről, meg az exynos szar, és az sd biztos tudja az 5g-t
jó lenne a külön topik, ha nem össze-vissza írnátok.
pl a sd- s topikban nem.exynosos gcam lenne ajánlva, vagy fordítva
mindenkit a saját telefonj érdekel, azért nem samsung mobilok ennek a topiknak a neve . -
justmemory
senior tag
válasz
s4hu|SyD^ #7764 üzenetére
Melyiken...?
Snapdragonra nem tudom melyik az ajánlott, mert nekem Exynos van; csak linkeltem az oldalt, ahol tonnányi gcam port van, Google-ben ha keresel, biztosan lesz ajánlott verzió.
Az Exynos-os adja magát: vagy a 7.4-nek a 3387-es verzióját, vagy a BSG 8.1. Gvx-esét javaslom feltenni, nekem ezek mennek. -
justmemory
senior tag
válasz
kakuk100 #7754 üzenetére
Szia,
bár nem nekem, de pár tipp: függően attól, hogy milyen chipset van a telefonodban, más-más gcam kell rá.
Ha Snapdragon, akkor itt is szét tudsz nézni, vagy tudsz google-ben keresni, próbálgatni őket.
Ha Exynos - mint nekem -, akkor vagy ezt, vagy ezt ajánlom. Nekem utóbbi van (gv1x), viszont ezen nem megy rendesen az asztro mód (viszont raw-ban is tud a night sight viszonylag sok részletet rögzíteni), míg az előbbin nálam igen. -
s4hu|SyD^
addikt
válasz
robag93 #7747 üzenetére
Van rajta Gcam, majd megnézem hátha van újabb verzió és összehasonlítgatom. Igazából míg nem nézem a képeket nagyban pl. monitoron nem olyan zavaró.
Az, hogy csináljak teljes takarítást az kérdéses. Mikor az angol telefonomról költöztem át a németre már ott bajos volt az, hogy a fele dolognál jelszót kellett változtatni, mert nem emlékeztem a régiekre.Na ezt szívesen elkerülném megint... Majd ha nagyon felidegesít akkor beleásom magam. Illetve még megérne egy Nova Launcher nélküli használatot, mert az is eléggé szívja a rendszert. Egyelőre megvárom szerintem az új droidot.
-
robag93
aktív tag
Ha Snapdragonos, akkor egy GCamot is lehetne dobni rá
-
justmemory
senior tag
Aki sokat fotózik rosszabb fényviszonyok között, az szerintem próbálja ki a gcam-et.
-
justmemory
senior tag
válasz
StarKiller89 #7409 üzenetére
Próbáld ki, hogy esetleg más app-al is (pl. gcam) ott van-e ez a pötty.
Kamerán van fóliád? Ha igen, esetleg bemehett alá kosz?
A 1,5x zoom - amennyire én tudom - digitális, így ha az "kiúsztatja a látómezőből", akkor akár szoftveres is lehet a gond. -
kóóó
aktív tag
válasz
justmemory #7217 üzenetére
Start Switch-t használtam köszi.
Olyan a tok nekem is, de félek a kamera üveg megkarcolódik
Gcam-nak majd utána nézek akkor érdemes-e.Töltőfejet esetleg Aliról vagy valahonnan?
-
justmemory
senior tag
Szia,
költözni a Smart Switch-el (Samsung sajátja) fogsz tudni szerintem a legegyszerűbben.
Védőüveg nekem nincs; olyan tok (Spigen) van rajta, ami védi a kamerát is azáltal, hogy van pereme.
Nekem ugyan exynos-os van, de haszmálom a (z)gcam-et, elsősorban a hosszabb záridős felvételek (asztro (Samsung gyári 30 mp max, gcam akár több perc (nekem 1:55 volt a max eddig)), vagy a rosszabb fényviszonyok miatt; a night sight-al azért - számomra - jobb eredményt ér el, mint a gyári, de normál körülmények között a gyári is jó.
-
kóóó
aktív tag
Sziasztok, en is becsatlakoztam egy snapis verzioval matol.
Holnap atkoltozok a regi s8-bol.
Mit ajanlotok mivel menne a leggyorsabban?Illetve milyen beallitasokat, alkalmazasokat ajanlotok ehhez a telohoz?
Tudtok esetleg valami ajanlott gyorstoltot linkelni?
Hatlapi kamerara raktok vedouveget vagy felesleges van annyira karcallo?
Jahh es kell a gcam vagy sem?
Ha igen akkor melyiket es melyik xml-el ajanlott?Bocs a sok kerdesert es koszi mindenkinek!
-
-
s4hu|SyD^
addikt
válasz
Criminal017 #7029 üzenetére
Factory reset-et csináltál már? Esetleg bármi nemű kamera app cache törlés. Próbálj ki mondjuk Gcam-ot vagy másik fotós app-ot, hogy ott is olyan-e. Kamera beállításokat mutathatnál. Minden a legfrissebb verzió? Rendszer?
-
Aryon87
félisten
A verziók közti különbség nem lényeges annyira, mindig a legfrissebbet érdemes feltenni, mert folyamatosan reszelgetik az alkalmazást, ami jobb képalkotással bír, esetleg újabb funkciókkal bővülhet. Úgy havonta adnak ki frissítést kb, érdemes ránézni időnként, és manuálisan frissíteni (letölt, telepít, régi verziónak a letöltött fájlját meg törölni a mérete miatt)
Van valami config hozzá biztos, én nem piszmogtam vele, ahogy feltettem, úgy használtam, és az eredmény bőven kielégítő számomra, főleg éjszaka, természetesen az Astro módot engedélyezve neki: [link]
Páromé is a 4G-s SD verzió van, hibátlanul fog futni a Gcam. -
hanog
csendes tag
válasz
Aryon87 #6804 üzenetére
Szia!
Tudnál segíteni kérlek? Egy pár mondat instrukció kellene, hogy a linkelt gcam-ek között mi a különbség? Felraktam mind a 4-et eddig nekem max a zoom tűnt fel a verziók közül, de biztos van mélyebben is eltérés. Melyiket mire érdemes? Illetve S20 Fe 4g SD-os a telóm, kell hozzá valami confog fájl?
Előre is köszönöm az infókat!Üdv,
Gábor -
Dilikutya
félisten
válasz
Criminal017 #6803 üzenetére
Ha a Xiaomi tetszett, ez még jobban fog.
Nincsenek fix hibák, én 3 hónapja használom a Snapdragon verziót.
Mit értesz stabil töltésen? Nincs vele baj, kábelen kb 70-80 perc alatt megtölti 30%-ról 100-ra.
Vezeték nélkül nem próbáltam.
Kamera jó, bár azért ez alap a Samsung-nál ebben a szegmensben, meg is egyezik a nagyobb testvérekkel, kivéve a 3x optikai zoomot, amiben több.
Automatán jó képeket lő, manuálisan meg épp annyira elbaszottakat, amennyire te elpiszkálod, nehéz összehasonlítani.Automatán nincs szerintem különbség, ugyanolyan jó a gyári. Amiben a Gcam biztosan több, az az éjszakai módban az asztrofotó, de az nem simán lő egy képet hosszú záridővel, hanem több képből rakja össze, kb. azt csinálja, amit az asztrofotósok is a többféle beállítással lőtt, utólag összeszerkesztett sorozatokkal, csak ez teljesen automata. Nyilván nem lesz olyan jó a végeredmény, mint egy rendes asztrofotós művelet, de automata szoftvertől nem rossz.
Rá kell kérdezni, melyik van a Vodafone-nál. Személyesen meg is mondják, mert a dobozon szerepel, webhopból rendelve meg max visszaküldöd, ha nem az van, ami a leírásban.
-
Aryon87
félisten
válasz
Criminal017 #6803 üzenetére
Igen az a Snapis lesz, csak lusták voltak átírni a leírásban azt egy Ctrl-C + Ctrl-V megoldotta a dolgot
A QC jelölés miatt annak KELL lennie. Dobozán ellenőrizhető.
Párom nem tapasztal semmi hibát, egyedül az ujjlenyomatolvasó rakoncátlankodik, nem mindig veszi be elsőre (P40Pro-m se különb, azzal is szenvedek, a régi hátsó és oldalsó ujjlenyomatolvasók 1000x jobbak voltak).
Gcam megy, ezt tedd fel hozzá. -
Criminal017
őstag
Sziasztok!
Biztos 18x volt már, de az összes itt írt hozzászólást képtelenség elolvasni.
Xiaomi Mi9-ről váltanék (novemberben EOL lesz) és hiába várok a Samsung Galaxy S21 FE-re, úgy néz ki nem lesz.
Snapdragonos FE-t nézegetem, jócskán bezuhant az ára, alkalmi vételnek ítélem.
A Snapdragonos verziónak vannak valami állandó bugjai? MIUI-ról jövök, szóval magasan van az ingerküszöböm.
SOT hogy alakul, kábeles/vezetéknélküli töltés stabil? Kijelzőhibák, NFC?
Kamera milyen, használható GCam van hozzá?Illetve lehet Vodafonetól hoznám ki, ugyebár 2 verzió van náluk is. Ez lehet a Qualcomm ha egyáltalán van náluk?
"Samsung Galaxy S20 FE QC 4G Dual SIM"
A termékleírásban ugyan úgy Exynos proci van...
Hálásan köszönöm előre is a segítségetek.
-
-
kelly416
veterán
-
exoduss
tag
Sziasztok!
Snapdragonos modellre érdemes gcam-et rakni? Van különbség a gyárihoz képest? -
exoduss
tag
Sziasztok!
Csatlakozom egy snapdragonos verzióval.
Van esetleg valami beállítás vagy funkció amit érdemes beállítani/bekapcsolni?
A gcam mennyivel csinál szebb képeket? -
Dilikutya
félisten
válasz
dionaea #5789 üzenetére
Deep Sky Camera nyers képeket készít, abból lehet utólag valamit összerakni.
Kellett pár olvasás, mire elkezdtem kapizsgálni, mit is lehet vele kezdeni, de az eredmény így se jó még.
Az asztrofotózás alapjaival nem árt tisztában lenni, light, dark, flat képek, stb.Nekem működik a Gcam a Snapdragonnal, de az asztromód képe szerintem nem jobb, mint amit 8-10mp záridővel lő a kamera a gyári appal, kicsit soknak érzem, hogy 4 percig dolgozik rajta.
-
Aliendej
tag
válasz
justmemory #5777 üzenetére
Ugyanaz sajnos. Este a sötét szobában 1 perc 6 mp-ről elkezd visszaszámolni, de 57mp-nél kilép az app, bezárja magát. Feltettem az egyel régebbi GCam 7.4 build version v1.03359-et, ez ügy tűnik nem kapcsol ki, majd este kipróbálom.
-
justmemory
senior tag
válasz
Aliendej #5773 üzenetére
Gyárit használom, szerintem a pro mód bőven elég a manuális dolgokhoz is, raw-ban főleg.
Illetve innen szoktam feltenni a gcam Exynos verziót (én az ENG apk-t), bár ennek az asztro része nem működik nekem rendesen; ha az is kell, akkor szerintem innen próbáld meg a 3387-es verziót, nekem bevált, csak automatára kell állítani az asztro idejét. Úgy nekem simán exponált 1½ percet is (tudom, nem egy nagy hűha, de ebben ennyi van).
Ha Snaodragonos FE-d van, akkor nyilván a gcam-ben nagyobb a mozgástered. -
K82
őstag
Én pont most szabadultam meg az 5G-s Snapdragonos verziótól, ami a jobbik ráadásul (mármint az Exynoshoz képest) - és holnap érkezik a 8T.
Az ujjlenyomat-olvasó 10/10, azzal nincs baj, ahogy a fotók minőségével sem. Ez volt az első telóm aminél nem éreztem szükségét a gcam-nek, a gyári is teljesen korrekt képeket eredményez, videóban szintúgy.
Van lehetőség itt is gesztusvezérlésre, plusz ha felrakod a Good Lock kiegészítőt extra beállításokat is elő tudsz csalogatni (pl. a swipe irányától függően tudsz programot indítani stb.).
Ami a Samsung szoftvere mellett szólna, az a beállítási lehetőségek tárháza, a hosszabb hivatalos support, Dex mód és a többi hasonló okosság.
Cserébe azért nem lesz olyan gördülékeny, mint egy stock(hoz közeli) androidos teló, főleg nem 6GB memóriával. Eladáskor azért felraktam a legújabb update-et, az üres telefonnál 441 (!) (rendszer)appot optimalizált - viszonyításképpen ez egy Pixelen, OnePlus-on vagy Asus-on belakva max. 150. Nagyon nem mindegy...
Szóval nem rossz telefon ez, de nekem ez volt az első és utolsó Samsungom.
A 8T-vel mindenképpen jobban jársz ha a rendszersebességet nézzük (na meg a +2/+6 GB memória sem hátrány), cserébe nincs vezeték nélküli töltés és hivatalos IP-védettség, kicsit rosszabb kamera (gcam-mel orvosolható) és gyengébb sw support (de ott az xda, rengeteg custom rommal). -
justmemory
senior tag
Így van. Ehhez még annyit, hogy ha (z)gcam-et felteszed, akkor lehet több is. Nekem zgcam-el (Exynos) asztro módban a rövid záridős opció kb. 44 másodpercet tud és szerintem nagyon jó.
Más. A52-höz: szoftveresen is van különbség, pl. a DEX. Emellett a támogatottságban is lehetnek különbségek. Kinek mi a szempont.
-
justmemory
senior tag
Az üzemidőbe rengeteget számít a használat módja, pl. a telepített alkalmazások, ezt is érdemes figyelembe venni az üzemidőnél.
Ha a képeket mondjuk raw-ból dokgozod ki, ott picit más lesz a helyzet... A szoftver automatán nyilván adott, hogy mit tud kihozni a helyzetből, képből. És akkor meg lehet nézni, hogy mit tud egy (z)gcam (manuál mód nuku - nem is kell -, de raw az van) mondjuk rossz fényviszonyok között, vagy akár asztro módban. De akár simán is; tök más a két kép. Az pedig csak ma tűnt föl, hogy a gyárival készült pro mód raw képei a zgcam-éhez nagyon hasonló színekkel és fehéregyensúllyal rendelkeznek; jobban hasonlít arra, mint a gyári, már feldolgozott képre. Szóval a szoftver... Értem, hogy sokan csak point and shot fotóznak és ahhoz a gyári szoftvert nem találják a legalkalmasabbnak, de a hardver alapvetően többre képes... -
-
justmemory
senior tag
Szia,
volt itt korábban olyan, akinél rossz volt az üzemidő, majd cserélte, és az új készülék már jobb volt. Sajnos úgy tűnik valami nem klappol ezzel a szériával...
Az éjszakai képek... nos, attól csodát nem kell várni, bár szerintem nem olyan rosszak, de a nappaliakkal szerintem nincs gond (vagy, akkor nekem nem túl nagyok az elvárásaim) - btw. szép táj-; de ha jót akarsz, tedd fel a gcam-et. Snapdragonra szerintem már a 8.1-es is elérhető.
Én ide szoktam képeket feltölteni. -
justmemory
senior tag
válasz
BogyóBP #2394 üzenetére
Nem tudom az FE-vel mi a helyzet, de S20-nál (elvileg ugyanezeket a hardvereket kapta az FE is) különbözik a kameraszenzor is procitól függően: a Snapdragonos kapta az IMX-et (Sony), az Exynos az ISOCELL-t (Samsung), de javítsatok ki, ha rosszul tudom.
GCam-ből más megy fel, nem véletlen, hogy az Exynos-os verzió ZGCAM néven fut. Az Exynos-ra jelenleg a 7.4-es verzió 3387-es kiadása a legfrissebb.
-
BogyóBP
addikt
válasz
leslien #2393 üzenetére
itt a csillafotozáson beszélgetnek pár poszttal lejjebb hogy jól látom hogy egyiknek van a másiknak nem mivel egyiknek 5G verzió van a másiknak nem stb. Szerintem a GCam mindkettőn ugyanazt kéne hogy produkálja és alapból(alapkamera app) egyiken se kéne hogy eltérés legyen.
-
justmemory
senior tag
válasz
Aliendej #2386 üzenetére
Valószínűleg nem tudja kezelni azokat a lencséket, ahogyan manuálisan sem tudod állítani ezeket az értékeket; de akkor nem is gcam-ről és asztro módról beszélnénk. Olvasd el a cikket, amit linkeltem. A raw mentést tudod állítani, valamint azt, hogy rövid, közepes vagy hosszú záridejű asztro fotót szeretnél (nem, fogalmam sincs, hogy mi fut mögötte; az algoritmus maga dönt). Telepítsd és teszteld...
-
justmemory
senior tag
válasz
Aliendej #2380 üzenetére
Nem, valóban... ezért van az asztro mód a (z)gcam-ben...
De hogy a valóságban mit tud a gyári pro mód-hoz képest; tesztelni kell.
Itthon beltérben lőttem pár képet nagyon kevés fénynél; engem meggyőz, de lehet teszek majd ide is fel, csak lőni kellene újakat... -
justmemory
senior tag
Azt azért szögezzük le, hogy a Pixel-ek képalkotásban mindig is az élen jártak; kb. bármit hozzájuk hasonlítani ilyen téren... kicsi az esély, hogy "megveri". Nem véletlen a gcam fejlesztés sem.
A ZGCAM 3387 asztrofotó módban raw-al számomra jó eredményt ad sötétben; nagyon is (nem linkelném, mert személyes; gyerek...
)
-
Thom!
veterán
Ahogy időm engedi csinálok kamera tesztet Pixel 4 lesz az ellenfél. Plusz rárakom a Gcam hogyan muzsikál rajta.
-
Vyndree
őstag
válasz
majestic1234 #1929 üzenetére
Mindegy mivel nagyítasz a telefon tudja mit kell használni, neked kell a képességeivel tisztában lenni, és akkor a legjobb képek fognak születni. A gyári kamera appot használd, ilyen gcam és egyéb utólagos appokat nem érdemes, csak ront a helyzeten.
-
Vyndree
őstag
Akkor nem csak én nem találom, szerintem is teljesen felesleges a Gcam használata ennél a készüléknél.
eladogeppc: "az ujjlenyomat érzékelő működésével kapcsolatban"
Próbáld meg a gyűrűs és a kisujjaiddal használni, a másik három sokszor használhatatlan. Nem csak telefonoknál, hanem komolyabb beléptető rendszereknél is, a repülőtéren se ajánlják a mintavételt a hüvelykről, nagyról és a mutatóról. A napi igénybevételek során azok sérülnek a legkönnyebben. -
samu74
addikt
válasz
Peter89x #1527 üzenetére
Azért nem olyan borzasztó a helyzet.
Tény hogy melegszik a proci, voltak érintőkijelző problémák,az akksi idő is lehetne combosabb. De,el kell dönteni hogy jó neked egy Xiaomi vagy egy Oneplus. Nekem ez előtt S9+ volt ,azelőtt meg S7. Egyik se volt üzemidőbajnok, de a mostani picit jobb,mondjuk lehetne jobb is...De szeretem a felületet, mert kamerában szerintem ez sokkal jobb,a support is elég jó. Nálam ezek a szempontok játszottak mikor megint samsungot vettem .
Más: próbáltam a Gcam-et, hát vakuval a gyári kamera appal szerintem jobb képet csinál. A színek szebbek szerintem. -
leslien
nagyúr
válasz
justmemory #1472 üzenetére
azért van különbség.... IMG az a gcam [link]
-
leslien
nagyúr
válasz
ImpersonatoR #1247 üzenetére
szerinted Ausztria, Szlovák,Magyar....(ezeket tuti tudom,h egyelőre nincs Snapdragon verza) kívül melyik az a ökör aki Exynost vesz?!
Rinocerosz
esti képekhez ott van a Gcam... -
leslien
nagyúr
Snapdragon verzióhoz most ezt a Gcam ot használom....
majd vki ír hozzá megfelelő configs7...
direkt link az első!!!
GCam_7.2.010_Urnyx05-v2.2.apk
[link] -
leslien
nagyúr
napokban érkezik egy S20 FE 5G hozzám is.. lesz teszt Gcam is...
-
törölt tag
válasz
schferenc77 #608 üzenetére
Hát Snapdragonra lesz majd Gcam mod, az meg valszeg jobb képeket lő majd mint a gyári app. De szerintem így sincs semmi baj ezekkel a képekkel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Samsung legolcsóbb S20 szériás modellje azért annyira nem szerény, mint amennyivel kedvezőbb árcédulát mellékelt a gyártó.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- 3D nyomtatás
- Milyen videókártyát?
- ASUS routerek
- Politika
- Milyen autót vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Energiaital topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4221
- iPhone 14 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4220
- iPhone 11 Pro Max 256GB Független/1 hónap gar./Akku 81%/p4218
- IPhone 15 Pro 128GB gyári független 2 év Rejoy jótállás
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest