Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• qqrique

tag

válasz Skylukos #1623 üzenetére

"... a 35 év felettiek legalább kb. 65-70% a nem beszél idegen nyelvet. ..."

Anno, amikor a BME-re jártam, vagy 40+- éve, akkor ezt a jelenséget úgy hívtuk, hogy
    "egyéni, szoc. probléma".

Úgy tűnik, hogy több tömeggyártó nem csinál magyar verziót, mások pedig így vagy úgy csinálnak valamilyen változatot.

"A forrás, mielőtt kétségbe vonod a számokat:
    https://qubit.hu/2018/09/27/friss-adatok-a-magyarok-576-szazaleka-egyetlen-idegen-nyelven-sem-beszel"

Erre egy több nyelvet beszélő szomszéd országbeli polgár (mindegyik szomszédunk: Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Románia, Ukrajna, Szlovákia, Ausztria)
    és többek is nyugat európából, ugyanazt a választ adják, amit fent olvashattál.

Csak példaként említem, hogy Szlovéniában még a rendőrök is kifogástalanul kommunikálnak angolul, természetesen régiónként a szomszédok nyelvén is.

1989..90-ben Hollandiában egy holland barátom apjával poharazgattunk és a következőt mondta az öreg:

'"Ti ott közép eu-ban egymást b@sztatjátok, miközben mi itt arra törekszünk, hogy együttműködjünk egymással és meg is értsük a másikat. Mi beszéljük egymás nyelvét,
    én pl ötöt. Ezt kellene nektek is elsajátítani, akkor jobb lesz nálatok is."

Szerintem a magyar emberek érdeke az, hogy tanuljanak meg más nyelveken is kommunikálni.

...ennyi...

Új hozzászólás Aktív témák