- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- 8300 mAh, maradhat?
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
hupisom1 #127 üzenetére
Persze, a legtöbb játéknál nincs nagy sebesség különbség. A lényeg, hogy a textúrák jobb minőségűek ugyanakkora sebesség mellet a 4GB-oson, hiszen a textúra részletesség nem befolyásolja a sebességet, csak a VRAM nagyságán múlik
DX12-ben ráadásul nem lesz minden esetben textúra részletesség beállítás, mint most a Hitman-ben. A 2GB-os kártyák kapják a low, a 4GB-osok a medium és a 8GB-os VGA-k a high textúrákat.
-
knajf
senior tag
Logout cikket irok, fx8300, i5 6500, i7-6700k confiba hasonlitgatok ossze rx470 4gb, rx480 8gb es egy strix 1050 et
meglepo, hogy mennyire mas az nvidia mint az amd es mennyiben szamit a meglevo tarsitott cpu... 49 ert tudtam amugy gtx1050ti t
rx 460 2gb t meg 33 ert de ez nem a reklam helye,tudom. Akit erdekel a cikk,irjon ram es megosztom, hamarosan publikalva lesz
-
PuMbA
titán
válasz
hupisom1 #122 üzenetére
Értelmezted a teszt lényegét egyáltalán? A GTA V mérést High textúrával csinálták, hogy direkt beférjen a 2GB-os limitbe a memóriahasználat. Tomb Raider-ben Medium textúrával teszteltek.Én is tudok amatőr módon úgy tesztelni, hogy direkt ne legyen különbség a kártyák között
Inkább nézd meg azt a computerBase tesztet, ahol 30%-kal gyorsabb a 4GB-os RX460 az F1 2015 játék alatt FullHD-ban, mint a 2GB-os.
-
mekker
őstag
válasz
Petykemano #41 üzenetére
Szerintem ezek többnyire olyan dolgok, amiket a kártya aktívan kihasznál független attól, hogy milyen program használja a kártyát.
-
hupisom1
tag
https://www.youtube.com/watch?v=mz5qH2vuOqs
Nem kell beleolvasnom sehová
majd ha lesz 2db kártyád ami egyforma konfigban , ugyanazon játék alatt , láthatóan szebben futtatja a GTA akármennyit , mert te +2gb rammal feltekered a holdra a textúrát , na akkor lehet tanácsokat adni .... addig ezt meséd be magadnak hogy + 5000ft ot megér a 4gb os
-
Devas
őstag
Mondjuk ez igaz, hogy jobb textúrákat tudsz a játékokból kicsikarni teljesítményvesztés nélkül. Erre nem gondoltam. Viszont gyakorlati példát erre nem is tudnék mondani. Persze van egy rakat játék, ahova elég a 460 teljesítménye, ha az ember csak ezekkel játszana, nem érdemes erősebbet vennie.
cskamacska
Szerintem nem túl életszerű, hogy egy belépőszintű kártyával ultra beállításokkal szándékozna játszani a tulaj. Inkább azt kéne megvizsgálni, hogy minimum beállítások mellett ütközik-e GPU limitbe és benéz-e az FPS 60 alá. Mert ha igen, akkor kijelenthetjük, hogy a kártya teljesítménye kevéske az adott játékhoz. -
cskamacska
addikt
Igen végül a fő gond az, hogy bármit is látnak bele egyesek bármilyen okból(te jó ég, most komolyan azon rugóztak egyesek, hogy én a cikkben szereplő biztosan módosítható túlárazott kártyákat vettem, és erre játszották a hülyét a legolcsóbb RX460 variánsokkal
), a RX460 gyakorlatilag egy alsó kategóriás kártya(mint ahogy az 1050 is az, mondjuk 8500GT óta hagyományosan), csak az itthoni ára emeli pénztárca szerinti középbe.
Most belenyúlok a GameGPU.ru kalapba és
Space Hulk Deathwing, friss ropogós coop-shooter, nem is kimondottan AAA kategória. Proci limit kiütve, és bár a very high beállítás talán túlzás, de a 18 minimum, 23 átlag FPS azért letaglózó így is FHD-ban, és még nincs vége 2016-nak, jövőre jobban fog a 460 teljesíteni?
De hogy ne érje szó a ház elejét, itt van kimondottan nem indie szemét BF1, egyenesen DX12-ben, mert a jövő elkezdődött, a 460 majd megmutatja:
BF1 a piac legszebb játéka, egész jól optimalizálva, bár DX12 mód szemét, de nVidiát jobban húzza
Szóval itt, a világok legjobbikában, a 460 hoz cinematic 30-36 FPS-t, a közvetlen felettese az RX470 meg 68-82-vel szerénykedik. Jellemző egyébként, hogy a DX11-es módhoz képest a 470/480 javított pár képkockát, a 460 meg lassult 32-39-ről. -
Olvass bele inkább a topikba, ahogy Gainka ajánlotta.
Nem minden az fps, lehet a 4GB-os kártyával magasabbra teheted a textúrát, mint a 2GB-ossal, sebességet meg alig vesztesz, ellenben szebb a játék. Megúszhatóak a megtelt VRAM törölgetése miatt keletkező mikroakadások, stb. -
Devas
őstag
Nekem szimpatikusabb a 2 gigás 460-as, mint a 4 gigás 460, mivel feltételezhetően ilyen visszafogott teljesítményű kártyát azok vesznek, akik feltételezem egy kis felbontású (HD) kijelzőn játszogatnak. Oda pedig kicsit overkill-nek érzem a 4 gigát. Full HD-ra azért már inkább 1050 Ti-tól felfelé érdemesebb nézelődni. A kis 460-nak hiába van 4 giga VRAM-ja, maga a teljesítménye miatt kicsit köhécselni fog pár játékban. Még lehet megbirizgálva is. Szóval meggondolandó egy LFC freesync kijelzőt behúzni még mellé. Annyira kevés fullHD-ra a teljesítménye, hogy néhány játékban egy i3 társaságában még CPU limitet sem lehet csinálni vele minimum grafikán. Szóval én csak 45 FPS körül freesync-el megtámogatva tudok neki létjogosultságot elképzelni.
-
hupisom1
tag
Nem vagytok egyszerűek , nem teljesen mind1 hogy a 2gb oson 22 fps full hd-ban a 4 gb -oson meg 25 fps
Le vagytok ragadva a saját véleményeteknél , és csak ezt lehet itt olvasni , azt nem hogy valaki feloldotta már a kártyájat
-
Gainka
őstag
Mèg mindig nem èrted es nem is gondolod vagy meg sem nèzted hogy ilyen kàrtyàm van es mig a tobbiekkel ki sem tàrgyaltuk màr a 4 gigâst ajânlottuk, utàna be is bizonyitottuk a tobbiekkel hogy megèri a 4 gigàsat vàlasztani ès nem azert szajkozzuk hogy tobbet koltsenek az emberek ugyanarra a kartyara.
Ha tovabra sem hiszel nekem es a tobbieknek szerintem meelozd ezt a temat.
Bèke
Mèg hozzà teszem akikkel eddig beszeltem nvidia fan ismerosokkel, egyiknek sem jon be egyik 1050sem.
-
BReal
addikt
Az a baj a 470 és a 1050 Ti viszonylatában (és persze ideveszem a 1060 3GB-ot), hogy jelenleg plusz 14000 Ft-ért (1060 3GB esetén ez 20000 Ft) 40, illetve 50%-kal erősebb VGA-t kapsz. Ez egyszerűen értelmetlenné teszi a 1050Ti-t. Inkább spóroljon és várjon a vásárló egy kicsit, és vegye azokat. Persze ha csak MOBA-k, és régebbi játékok futtatása a cél, érthető, de ha új játékok is játszanak, fölösleges pénzkidobásnak fog tűnni a másik 2 mellett.
-
Raymond
titán
"De hogy tudsz ilyen hülyesèget irni? Venne a fene szar 2 gigàs 1050et, a ti-t màr talàn, de akkor is inkàbb 470."
Mert ez van. Nem akarom a 470-et idekeverni ket okbol - nem 75W TDP es 180EUR-nal kezdodik. Ez mar nagyon odebb van a kis kartyaktol. Lattad a tesztet amit linkeltem? Van par masik is a neten. Par dolog lejon belole:
1) eleg sok helyen nem hoz semmit a 4GB a 2GB helyett az RX460-nal, pedig a jatekok magas beallitasokon voltak tesztelve. ez arra mutat hogy a GPU nem eleg, hiaba adsz neki RAM-ot, nem tud vele mit kezdeni
2) az a "szar 2 gigas 1050" sok jatekban gyorsabb mint a 4GB RX 460
3) az arazas a fo problema mint mar irtam. a sima 2GB RX460 kartyakat 110-120EUR korul kinaljak, ez egyszeruen rohej, a 4GB valtozatok mar a 140EUR korul vannak ami szinten tul sok ha mar 150EUR-ert kapsz egy sokkal gyorsabb 1050Ti-t.Most neztem a kinalatot es ugy latszik egyetlen gyarto van per pillanat aki erre ra is jott es meg is merte lepni amit meg kellett - Gigabyte. A Windforce OC 4GB kartyajukat elkezdtek 120EUR-ert kinalni, na ez van kb abban az arban ami vallalhato, a tobbi egyszeruen rohej. GOndolom nem a Giga az egyetlen aki tudja mi a dolga de a tobbiek kivarjak a karacsonyi szezon veget, hatha eladjak ami van tularazva is.
-
Gainka
őstag
Az offolàst nem ràd èrtetem.
Mivel telorol vagyok igy tömören a lènyeg miben tèvedsz.
Szoval, szerintem jobb vàlasztàs a 4Gbos rx 460 az 1050nel, meg èri a 4gbos felàrat èrzodik jàtekokban.
Nagyon is van èrtelme a 460nak, ilyet (nem is tudom ezt felfogni) szoval csak az nvidia fanoknak nincs ertelme, mindenki màs szàmitàsba veszi hogy plusz par fpsert adjon e ki meg plusz pènzt."Aki megveszi annak valjon egeszsegere"
De hogy tudsz ilyen hülyesèget irni? Venne a fene szar 2 gigàs 1050et, a ti-t màr talàn, de akkor is inkàbb 470.
-
hupisom1
tag
Inkább arról irhatna valaki hogy megcsinálta a feloldást és mik a tapasztalatai , mert ezt hogy melyik a jobb már unalmas halagatni , amikor az egyik kártya már kevés lesz akkor a másik is , szerintem ebben egyet lehet érteni
-
Raymond
titán
"az nvidia huszàroktol"
Ja igen
9500Pro -> 9800 -> 1950XTX -> 4850 -> 6850 -> 750Ti -> 380X
Es igen, ha felvakon fanboy szemszogbol nezed akkor persze ez nem tunik fel, meg hat szovegolvasas es ertelmezes se art, de sajnos az van hogy az RX460 a mostani aran es teljesitmenyevel ertelmetlen. Aki megveszi annak valjon egeszsegere.
-
-
törölt tag
Értsd már meg, hogy mindegyik teszt szerint az Nvidia a jobb. 1 kivétel van, az ipon. Meg 100 másik ahol az van, amit írtam.
Nem volt egyik kártyád sem, nem értem, hogy miért vitázol. Próbáld ki, teszteld le te is vagy 15-20 játékkal, és saját magad is meg fogsz győződni az igazamról.Tök szánalmas, hogy úgy próbálod beállítani a dolgokat, mintha én valami Nvidia fan lennék, mert - mint írtam -, ugyanezt eljátszották a másik oldalon is, de szerintük én egy elvakult AMD fan vagyok.
-
BReal
addikt
Nem. Ezzel azt éri el, hogy az általam már korábban többször leírtakat cáfolja meg ez, vagyis hogy a 1050-1050Ti kombóból azért lett jobb a 1050, mert minimálisan drágábban 10%-kal erősebb, mint a 460 (míg akkor a 1050Ti kb. 52-53000 Ft-tól volt kapható, viszont 65000 környékén már volt AIB 470 és GTX 1060 3GB, ami bő 10000 Ft pluszért adott 40-50% extra teljesítményt, ami egy no-brainer választás a 1050Ti-hez képest). Most már csak egy baj van: egyrészt akkor 38000-39000 Ft-tól volt a 1050, és ugyanúgy 36000-től a 460, mint most. Viszont most már 42000-től kapható a 1050, így már 20% a felár a 460-hoz képest 10% plusz teljesítményért. Viszont ha megpiszkálod a 460-at, azt a 10%-ot majdnem behozza, így szinte a teljesítmény előnye is elveszik a 1050-nek úgy, hogy jelenleg 6000 Ft differencia van a 2 kártya között. No, ennyit ér el.
-
Raymond
titán
Nem arrol szolt a hsz, de mindegy. Es ha mas gyartotol szarmazo mas termekeket is lehet moddolni mit ersz vele? Meg ugy is hogy 100% mukodne minden peldanynal? Semmit, mert 10% nominalis novelesrol beszelunk ami hozott valami 4-6% novekedest? Ez egy hajszalnyira van a standard 3% statisztikai hibaskalatol.
(Ez nem szemelyesen neked szo) Komolyan nem miert kell foggal korommel vedeni valami markahusegbol az egyrtelmuen ertelmetlen termeket, mert az RX460 sajnos az. Mind arban mind teljesitmenyben versenytelen, epeszu ok nincs a megvetelere, csak a markahuseg. Foleg ebben az arkategoriaban ahol az emberek a limitalt penzugyi lehetosegek miatt a leheto legjobb teljesitmenyt akarjak a legkisebb aron. Ha az RX460-at olyan 90-100EUR kozott osztogatnak akkor meg azt mondanam OK, lehet rola beszelni, de nem a kozel 110EUR-os aron ahol most van. A 4GB valtozatokrol nem is beszelve. Azok nemhogy tenyleg tul dragak, meg ertelmuk is keves van, mert teljesitmenykulomseg alig van a 2GB valtozathoz kepest, a GPU-ban egyszeruen nincs annyi kakao hogy ertelme legyen a 4GB-nak. Pelda: [link] Megnezheted az RX460 2GB vs 4GB eredmenyeket meg azt is hogy a 1050 2GB sokszor maga mogott hagyja az RX460 4GB kartyat (pedig az is a tuti Sapphire Nitro valtozat). Es ott a tesztkonfiguracio is olyan volt ahova ezek a kartyak inkabb kerulnek (i3-6100) es nem valami batar i7-XXXX ahol a kulombsegek elmosodnak mert a masik dolog az hogy a GF kartyak joval jobban teljesitenek gyengebb CPU mellett mint az Radeon kartyak.
Tehat beleposzinten 1050 de inkabb 1050Ti, ha van egy kis tobb penz akkor RX470 es utanna vagy RX480 vagy 1060 6GB markahusegtol fuggoen mert ott tenyleg sokkal kiegyensulyozottabb a helyzet.
#99: Nem, azt irtad 10-20% (kb. 10E Ft) a difi, pedig rosszabb esetben is csak 1500-3000Ft. Nagyon nem mindegy.
-
Ezt írtam én:
"A szinte egy ár kissé túlzás"Erre írtam:
"A realitás per pillanat az, hogy az átalakítható RX460-ak szinte egy árban vannak náluk átalakítás után is érezhetően gyorsabb 1050Ti kártyákkal,"Az előbb linkeltem, hogy egyre több kártyára van már moddolt bios (2GB-os kártyákra is, passzív kártyára is már), gyanítom az összes megkapja a sajátját.
-
Raymond
titán
Nem azt irta hogy az RX 460 4GB es a 1050Ti egy arban vannak, hanem ezt:
"A realitás per pillanat az, hogy az átalakítható RX460-ak szinte egy árban vannak náluk átalakítás után is érezhetően gyorsabb 1050Ti kártyákkal,"
Az Asus Strix (149EUR) es a Sapphire Nitro (139EUR) van egy arban vele, ami igaz, mert a 1050Ti van 149 es 155EUR kozott sok gyartotol. Ez 5-10EUR, erre nyugodtan mondhatod hogy "egy arban vannak".
-
BReal
addikt
válasz
cskamacska #93 üzenetére
Bocsi, de jobban hiszek mondjuk ennek a tesztnek, amiben tesztelnek 15 népszerűbb játékot, mintsem olyannak, amiben van 9 teszt olyan játékokkal, amiből egy jópár játék nem mainstream, pl. Borderlands, F1, netalán NV felé elkötelezett (khmm.). Ebben a magántesztben majdnem átlag 10 fps-sel erősebbre jött ki a 950 a 460-hoz képest, a valóságban pedig egy szinten vannak.
Ez a teszt körülbelül olyan szintű, mint az Iponon lévő, ahol a 1060 3GB-nál gyorsabb az RX 470, ami szintén nagy marhaság, ugyanis ha mindkét példának utánanéz a vásárló, tudni fogja, hogy a 2 említett teszt is rosszul, aránytalanul összeválogatott játékokból áll.
Ahogy solfiilo írta, mókás 10000 Ft különbséget szinte egy árúnak feltüntetni ebben az árkategóriában (ettől persze a 1050Ti erősebb). A másik, hogy igen, írtam, hogy aki nem riad vissza ettől, miért ne próbálhatná meg? Én nem vennék, az biztos, ettől még adott a lehetőség. -
BReal
addikt
válasz
cskamacska #93 üzenetére
-
-
válasz
cskamacska #93 üzenetére
A szinte egy ár kissé túlzás (RX 460 4GB vs GTX 1050Ti 4GB). Van köztük vagy 15-20% árdifi iponban nézve. (42-43k vs min 51k)
A módosított bios készülget a 2GB-os kártyákhoz is, nincs 4GB-os kártyákra korlátozva a mókolás.
-
cskamacska
addikt
"Ha meg valaki nem riad vissza ettől, miért ne vehetne ilyet?"
Mármint azon kívül, hogy 2GB-os változathoz nem jó a berhelt 4GB-os BIOS?
Megértem a lelkesedésed, de azért venni, illetve vételre ajánlani MOST egy olcsó 460-ast, hogy ESETLEG KÉSŐBB lesz hozzá mod ami 10%-al megtolja teljesítményben, ÉS ezt egy későbbi driver nem küldi gallyra, azért elég rizikós.
A realitás per pillanat az, hogy az átalakítható RX460-ak szinte egy árban vannak náluk átalakítás után is érezhetően gyorsabb 1050Ti kártyákkal, így azokat nem nagyon lehet ajánlani.
Hogy mit lehet, az már jó kérdés, mert a GTX660 szintjét talán épp megütő 36 ezres csoda RX460 sem egy nagy dobás, tekintve hogy 3,5 éve
vettem 660-at 46 ezerért aprón, és a gyorsabb R9 285 pedig 48 ezer volt.
-
törölt tag
Az csak a benchmark rész, játék közben én nem tapasztaltam semmi problémát. Viszont jöhetnek majd olyan játékok a jövőben igen, ahol pont úgy fog kijönni a "lépés", hogy a 3 GB VRAM már kevés lesz, de a 4 GB még pont elég. Ilyenkor kénytelen lesz az ember kicsit visszább venni a grafikából, mondjuk egy Ultra->Very high beállítással. (Csak mondtam egy példát.) Vagy pedig eleve nem is fogsz tudni mindent a maxra tenni, mert a játék nem engedi. Viszont látvány terén játék közben úgyse veszel ebből észre semmit. Az fps értékeid meg eleve még jobbak lesznek így. Tehát panaszra nem lehet ok még ilyen esetekben sem. Ettől függetlenül nem tökéletes kártya a GTX 1060 3GB sem nyilván, de ilyent nem is állított senki.
Viszont ami mindenképpen mellette szól még, az a játékok alatti támogatottsága, csak meg kell nézni, hogy hány Nvidiás és hány AMD-s játék van. Ahol a pénz, ott a támogatottság is.Összességében én jobb vételnek tartom továbbra is a GTX 1060 3GB-ot, mint az RX 470 4GB-ot. Az egyiken több a VRAM ugyan, de a másik még ennek ellenére is magasabb fps értékeket produkál, és mindig is jobb lesz a támogatottsága a játékok terén.
-
törölt tag
"1060 3GB pedig rövid távra jó, szemben a 470 4GB-tal"
Ezzel nem értek egyet. Ha a 1060 3GB csak rövid távra jó, az RX 470 (mivel gyengébb nála) még rövidebb távra jó csak. A 1060 3GB ugyanúgy több fps-t fog produkálni 1 év múlva is, meg 2 év múlva is. Ha pedig már annyira szűkös lesz a VRAM mennyisége, legfeljebb Ultra helyett Very High grafikát fogsz használni. Látvány terén úgysem fogsz észrevenni semmi különbséget. Az fps pedig az erősebb GPU (vagy jobb támogatottság) miatt több lesz így is, meg úgy is.
A jövőbeli ígéretek meg amúgy sem érdekelnek, én csak a tényekkel foglalkozok, azaz hogy melyik kártya teljesít jobban. A vásárlóknak eredmények kellenek, és nem ígéretek.A 3. bekezdésben az Nvidia vs AMD, illetve Intel vs AMD közötti jelentős különbségről beszéltem eladások/anyagi helyzet terén. Ezért lenne fontos, hogy a gyengébb fél (AMD) minél jobban megerősödjön, hogy kemény konkurenciát tudjon jelenteni a másik fél számára, mert ha nincs igazi verseny, az árak is el fognak szabadulni még jobban. Tudtommal kb dupla annyi Nvidia kártya van forgalomban/került eladásra, mint AMD, de most lehet, hogy keveset is mondtam. Az RX 480 fölött jön elvileg majd az RX 490, na de a másik oldalon ott a 1060 fölött már ott a 1070, a 1080 és jön a 1080 Ti is. A processzorok terén még rosszabb a helyzet sajnos.
-
BReal
addikt
válasz
#24845312 #87 üzenetére
Senki nem mondta, hogy nem gyorsabb, de attól tény, hogy a tesztben úgy gyorsabb 20%-kal, hogy 1060 3GB-ból MSI Gaming X szerepel, 470-ből pedig referencia. A 3. bekezdésben nem tudom mire gondolsz vagy hogy érted, mert VGA fronton 480 a 1060 szintjén van, a 1060 3GB pedig rövid távra jó, szemben a 470 4GB-tal. Felső kategóriába a mostani generációban még várni kell a kártyákra, de középkategóriában 2 választási lehetőség is van. CPU fronton szar a helyzet, a mostani kijött Zen bemutató biztatónak tűnik.
-
törölt tag
Nem kívánok én vitatkozni senkivel sem, mint már többször írtam, ott vannak a tesztek, meg kell nézni őket. Vagy aki teheti, próbálja ki személyesen mindkét kártyát. Én már megtettem.
Éppen a CS:GO volt kéznél, annál néztem meg elsőnek. Utána Mortal Kombat X-el, és GTA 5-tel is megnéztem, mint írtam. Olvastad is. Mégis ki kellett emelned a CS:GO-t külön, hogy nem releváns.
Kívánom, hogy sikerüljön az AMD-nek összekapnia magát mind processzor, mind VGA fronton, és sikerüljön megtörnie az Intel és az Nvidia egyeduralmát, mert ha nem így lesz, annak mi, vásárlók fogjuk meginni a levét sajnos...
-
BReal
addikt
válasz
#24845312 #80 üzenetére
Wow, CS:GO hőmérsékletekre hivatkozni rendkívül releváns.
#72: Ezzel két oldalról is vitatkoznék. Egyrészt referencia 470 van a tesztben, amihez képest több százalékkal gyorsabb egy AIB változat. Másrészt itt van egy frissített teszt 480 8GB-1060 6GB vonatkozásban, az akkori (dec. 5.) legfrissebb driverekkel. 20 tesztből 13-ban gyorsabb az RX 480. És ez még nem a ReLive driver, amiben 1-3% általános gyorsulás van a játékokban. És mivel a 7 lassabb eredménynél egyben 0,5 (fél), másikban 2 fps-sel kap ki, így azok valószínű megfordulnak, és máris 20-ból 15 győzelem lesz az arány. 470 ugyan nem szerepel a tesztben, de feltételezem az is gyorsult eleget.
Egy szó mint száz, az a 20% messze nem 20%. -
BReal
addikt
válasz
Dilikutya #48 üzenetére
Ahogy linkelték, RX 460 van 36000-ért, illetve aznap, mikor beírtam ide, egy fajta GTX 1050 (emlékeim szerint egy 1 ventis változat) volt 38000-ért. Most már csak 41000-ért mutat a kereső.
(#53) dealerman: Már bocsi, de VGA árakba mióta számolunk bele szállítási díjat? Ennyi erővel a GTX 1050-hez is számolhatsz 1000-2000 Ft-ot.
(#54) cskamacska: Mivel tudtommal a 4 GB-os 460-aknál semmi különbség nincs a 2GB-hoz képest, ezért nem hiszem, hogy egy 2GB-os változatot ne lehetne így megbütykölni. Ha meg valaki nem riad vissza ettől, miért ne vehetne ilyet?
-
törölt tag
Ha rám írsz privátban, tudok küldeni screenshotokat is akár, ha komolyan érdekel, de nem szeretném már ennyire szétoffolni ezt a topicot.
Fan Speednek 34%-ot ír amúgy a GPU-Z az imént megadott adatok mellé. Amúgy konkrétan a hőfokot, vagy a fordulatszámot tartod érdekesnek?
(Mortal Kombat X alatt 48 fokot ír a GPU-Z.)Egy komolyabb terhelést adó játék alatt (pl. GTA 5) már fölmegy 60 fokig is a kártya hőmérséklete, 1400 rpm-es ventifordulatszám mellett. (Ez is gyári alapértelmezések mellett, tehát ha semmit se állítok be manuálisan a kártya ventijének fordulatszámánál. Nyilván tudnám hűvösebben is tartani magasabb fordulatszám mellett, de nem nyúltam semmihez.)
-
törölt tag
Sok 1060-assal volt már dolgod?
CS:GO alatt 45 fok körüli a kártya, 800 rpm körüli ventifordulat mellett. (Gyárilag, tehát nincs hozzányúlva a venti fordulatszámához, sem semmihez.)
Terhelés nélkül álló ventivel ha rárakod a kezed a kártya hátuljára, nem érzed, hogy egyáltalán áram alatt van-e?
80 fokra még Furmark alatt se lehet fölvinni.Mellesleg a 120W TDP szerintem nevetségesen alacsony, öcsém gépében 250-300W körüli TDP-vel rendelkező kártya megy már kb 8 éve hibátlanul 1 ventivel. Annak mondjuk van is hangja terhelésen, bár az élettartamát szemmel láthatóan nem befolyásolta az 1 ventis hűtés.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #77 üzenetére
Kicsit meglódultak az árak fölfele.
Most december 5-én 61741 Ft volt ez a 1060 3GB (árgrafikonon lehet megnézni dátum szerint), ezért írtam, hogy 60e környékén is volt már mindkettő:
https://ipon.hu/webshop/product/inno3d_n1060_2ddn_l5gn_geforce_gtx_1060_3gb_gddr5_compact_pcie___maize___redout___raw_data_kupon/1501714 -
Petykemano
veterán
válasz
#24845312 #76 üzenetére
árgépen néztem, a legolcsóbb 1060 3GB 69e. Tudom, ez a párezer forint már szarrágásnak tűnik, de valójában ez 10% különbség.
A teljesítményeket biztos jobban tudod nálam. Azt egy percig nem vonom kétségbe, hogy az 1060 3G gyorsabb-e mint a 470 hasonló építésben.
De ha a referencia modell néhány százalékkal gyengébb, mint a tesztben bemutatott gaming x és az árakban is megfigyelhető 10%-os különbség, akkor valójában nem lehet kijelenteni, hogy az 1060 sokkal jobb (20%-kal), mert ár/érték arányban ugyanúgy arról a 2-3-4, esetleg 5%-os különbségről beszélünk, mint amit a TPU gaming X teszt is mutatott. Azzal a 2-4%-kal valóban jobb vétel. -
törölt tag
válasz
Petykemano #74 üzenetére
Nézhetünk másik teszteket is, teljesen mindegy a márka. Kb 65ezer Ft-ért már kapni mindegyiket, és összességében kb 10-15-20%-kal erősebb a 1060 3GB, akárhol is nézzük a teszteket. (Kivéve az ipon tesztjét, ahol érdekes módon kihozták egálra őket, holott mindenhol máshol a fenti eredmények láthatók, ezáltal e teszt szavahihetősége erősen megkérdőjelezhető.) Ár/teljesítmény terén így a 1060 3GB a jobb.
Volt már 60e körül is amúgy, én még annyiért vettem őket, ugyanennyiért vettem az RX 470 4GB-okat is, amik voltak nekem. Gépekbe kerülnek, amik aztán mennek eladásra, nincs okom sem egyik, sem másik oldalt pártolni, számomra csak egy darab "vas" mindegyik. Nem kötődök hozzájuk érzelmileg, mint sok megszállott akár egyik, akár másik oldalon. -
válasz
Petykemano #74 üzenetére
Sehol, ref RX 470 van a tesztben. Mikor mindkét kártya refként szerepel, már kisebb a különbség köztük ugyan ezen az oldalon.
-
Petykemano
veterán
válasz
#24845312 #72 üzenetére
Ebben a tesztben hol van, hogy milyen RX 470-hez hasonlították? Az első oldalon a táblázatban nem találtam.
Azért érdekes információ ez, mert látszólag amikor AIB kártyát tesztelnek, akkor odaírják a gyártó nevét (lp: MSI GTX 1060 Gaming X 3 GB)
A legolcsóbb RX 470 4GB-ot megkapod 62eFt-tól.
A MSI GTX 1060 Gaming X 3 GB meg 79e-nél kezdődikEnnek megfelelően perf/$-ban nincs is közöttük nagy különbség. (Ennyi már simán múlhat azon, hogy épp akkor milyen játékokat teszteltek milyen apival, ahhoz képest menyit javultak a driverek, stb)
(Az Rx 480-at sem nevezik meg. Meg nem nevezett gyártmányút abból is kapsz 85eFt-tól.)
-
törölt tag
Most láttam csak a grafikon alatti írásod. Ezt, hogy olcsóbb, ezt honnan szedted? Kb 65ezer Ft mindegyik. Csak épp az egyik ráver vagy 20%-ot összességében a másikra: Teszt
Tudod az a legjobb az egészben, hogy amikor még az RX 470 volt a tuti vétel, és ezt megemlítettem a zöld oldal híveinek, akkor elvakult AMD fannak tartottak. Most, hogy már van sokkal jobb vétel is ár/teljesítmény terén a GTX 1060 3GB személyében, most már elvakult Nvidia fan vagyok? Hogy is van ez? Érdekes emberek vannak mindkét oldalon, az tuti. Sokaknak fáj az igazság, de attól még a tények tények maradnak. Én pedig folyamatosan használom mindkét oldal kártyáit felváltva (Firestrike: RX 470 4GB vs GTX 1060 3GB).
-
MZperX75
addikt
Azzal ,hogy a feloldok pár SP-t RX460-on az AMD-nek az eladásokat kis mértékben fogja befolyásolja,vagy sehogy ,aki már megvette RX460-at az "lehet" megpróbálja .
10% ajándék ,viszont a szeretett játék akad,vagy min 20fps-el megy,annak plusz 10% sem segít semmit ,de ha helyette vesz GTX1050 az sem lesz jobb,a megoldás lejjebb kell venni a grafikát és kész ,az többet ér mint bármilyen OC SP feloldás stb,az a legstabilabb.
Volt egy pár VGA-m viszont ,hiába tunningoltam kaptam átlagban 1-2 pluszt fps-t ,de semmi többet cserébe lett egy instabil rendszerem melegedő VGA-m,a grafikát ugyan arra kellett állítanom,mint OC nélkül.
Egyetlen OC ami jó volt egy régi laptop-nál ott majdnem 100%-ot húztam a VGA-n az segített,a játékon,csak a laptop ment tönkre 3 hónap alatt.a VGA kiolvadt a helyéről...
-
törölt tag
Itt van egy 18 db játékot tartalmazó teszt is:
https://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_1050_Ti_Gaming_X/27.htmlVagy az a youtube-os videós teszt is, amit az előző hsz-emben linkeltem. De persze még linkelhetek jópár összehasonlító videót, de a végeredmény ugyanaz mindenhol. Kivéve az iponnál, mert ők kihozták egálra a két kártyát, szóval ehhez nem igazán lehet mit hozzá fűzni, ügyesek, na.
Amúgy nekem is fenntartásaim voltak a GTX 1060 3GB-tal kapcsolatban a kevesebb VRAM miatt (közvetlenül előtte volt RX 470 4GB-om, így volt összehasonlítási alapom), de aztán a tények meggyőztek, mert FullHD mellett még így is erősebb valamennyivel az RX 470-nél. Hogy a jövőben mennyire fognak elterjedni a VRAM-zabáló játékok, illetve ami még lényegesebb, hogy ez mennyire fogja megváltoztatni a két kártya erőviszonyát, majd meglátjuk. Jelenleg a fenti tesztek jól szemléltetik a valós helyzetet.
-
togvau
senior tag
válasz
#24845312 #59 üzenetére
nem tudok, nem játszom mostanában, de előbb-utóbb lesz ilyen (ja tényleg! DX12, vulcan). Tudod az 1 gigás vram is mindenre elég, aztán hopp egy GTA V és mégse volt elég
Egyértelműen jobb választás a 470, ha még picit olcsóbb is mint az 1060 és ugyanannyit tud, ráadásul a memória miatt időtállóbb.
-
válasz
#24845312 #62 üzenetére
Egyik magyar webshop teszteléskor már figyel erre. Az ügyben nem kívánok állást foglalni, hogy mennyire szakmai az oldal.
"Mondjuk a GTX1060 3GB miatt már alapból visszafogtuk egy kicsit az újabb játékok textúrabeállításait, mert például a Deus Ex és a Rise of the Tomb Raider borzasztóan eszik a memóriát, ha a legjobb textúrákra vágyunk. Szerencsére ezek általában 1080p feletti felbontások esetén nyernek igazán értelmet, így a legtöbb esetben nem jelent problémát a csökkentés most, de ettől még tartjuk, hogy egy ilyen erős kártyára nem szerencsés 3GB memóriát pakolni."
Abban egyet értünk, hogy én sem feltétlen vennék gyengébb kártyát a több VRAM miatt. De ha -10% teljesítmény és +25% VRAM-ot kapok, lehet elgondolkodom. A jelenben, feltételezem, a játékok 99%-ában nem gond a 3GB VRAM, de pont most jön a DX12, lehet ez változik.
-
törölt tag
Az csak a benchmark rész.
Játék közbeni laggolásról volt szó, ezért is kértem volna gameplay videót. Ugyanis játék közben nem akadozik sehol.
Az összesítő teszteket pedig bárki megnézheti, nem a levegőbe beszéltem, illetve - mint írtam -, volt már mindegyikből nálam pár darab (meg lesz is), így saját magam is kipróbálhattam, hogy melyik mit tud. Szóval hiába a kevesebb VRAM, akkor is kb 10%-kal erősebb a 1060 3GB, mint az RX 470 4GB. És nincs játék közbeni akadozás sehol, ahol lenne, ott az RX 470 is már rég akadozna, mivel gyengébb egy kicsivel nála. Ennyit a VRAM mennyiségének fetisizálásáról.Tessék itt is egy teszt játékonként egyenként lebontva, és a végén összesítve is (7:30-ál):
https://www.youtube.com/watch?v=2R76wLCxRXYA mondandóm lényege pedig továbbra is ugyanaz: önmagában a több VRAM édeskevés a boldogsághoz, a kevesebb VRAM pedig nem jelent feltétlenül kevesebb fps-t, sőt!
-
Taranti
senior tag
Nem tudom melyiket vetted pontosan, de az "overkill" egyben azt is jelenti, hogy tuti jó. Ugyanígy FHD-ra a 470/1060. Az, hogy kicsit sok is, jelenti hogy jövőálló. Tehát most is jó, meg később is jó lesz.
Én nem vagyok nagy e-sportos, alig ismerem a közeget. Nem azért játszom egy játékkal, hogy mindent minimumra vegyek, vannak persze még egészséges kompromisszumok, de igyekszem a maxhoz közeli beállításokkal játszani. (Ha most cserélnék kártyát+monitort a jelenlegiek helyett, megvehetnék egy 470/1060 darabot is, aztán kb. ugyanott vagyok. Új gépnél persze más a helyzet.)
-
Devas
őstag
Hat en megvettem a hires e-sport kartyat, kisse overkillnek erzem a feladatra. Ez csak marketingduma. Viszont arra jol raereztel szerintem, hogy az 1080p jatek az 1050 Ti szintjenel kezdodik. De csak ha az osszes jatekot nezzuk. A 90%-ukhoz eleg lenne a 460 is. Ertelemszeruen szamitasba vettem, hogy valamelyik jatekot minimumra kell venni ehhez. 460-hoz pl van olcso freesync, a g-sync felaras. Ez is fontos szempont lehet. Nem par % teljesitmeny a lenyeg, hanem ilyesmik. Az a kutyat nem erdekli...
-
Taranti
senior tag
Na, akkor összegezzük:
1. A linkelt oldal két tesztje szerint a feloldott 460-as nem éri utol még a sima 1050-est sem. Innentől fölösleges minden további gondolat. Lehet érdemes lenne egy komplett tesztet látni erről, de az említett Relive-ellenőrzés miatt nem biztos, hogy megérné (előbb-utóbb muszáj lesz új drivert feltenni, lásd Intel Skylake UEFI-szindróma).
2. Úgy tűnik, el kell még telnie egy kis időnek ahhoz, hogy mindenkiben tudatosuljon: a gyártók kiadnak egy VGA-t csak és kizárólag e-sportra. Vagyis semmi többre. (Ismerősöm vígan eljátszik GT740-GDDR5-2GB kártyával, és ami szempont, igencsak eredményesen is.) Tehát az új generációból jöhet a legolcsóbb, elegendő lesz.
3. A 2. pontból következik, hogy a "normál" játékhoz (FHD, egyebek) bizony az abszolút belépőszint az 1050Ti, de inkább optimális a 470/1060 páros valamelyike. Egyszerűen nincs más.Egy olyan tesztet viszont szívesen látnék a PH! oldalán, hogy mi a minimum/optimális konfig (CPU/RAM/VGA) a mostani e-sport játékokhoz.
-
-
stratova
veterán
válasz
Petykemano #41 üzenetére
Volt már korábban is Apple részéről NV -> AMD váltás, anno a MacBook Pro-ban GTX 750M-et váltotta R9 M370X most pedig Pro 460. Pl Final Cut pro profitálhat a GPU gyorsításból, így jól jön az nagyobb ALU részleg. Játék szempontból már messze nem annyira markáns egy-egy ilyen váltás.
[ALU : TMU : ROP]
GTX 750M
384:32:16R9 M370X
640:40:16Pro 460
1024:64:16 -
-
DRB
senior tag
Szeretem az ilyen módolható cuccokat, bármi is legyen az, pl. egy proci vagy egy videokártya, de akár egy router is lehet. Sajna az RX 460 se így se úgy nem az igazi.
Nekem az utolsó módolható VGA-m, egy Sapphire Tri-X R9 290 volt, előbb lett belőle 290X, de aztán később, amikor találtam megfelelő BIOS-t hozzá 390X-é nőtte ki magát, azóta is így működik. ReLive driverel még nem próbáltam, remélem nem kavar be. Igazából eredeti 390X BIOS van rajta, azon belül csak a VRAM beállítások(órajel, méret, stb.) vannak megváltoztatva, talán így nem bukik ki a dolog.
-
villamos
őstag
Ez olyan mint amikor az X3 -ban fel lehetett oldani a 4. magot. Ez anno nekem is sikerült, bár a gép nem lett tőle sokkal gyorsabb...
Mondjuk ettől még nem fogok rohanni 460 -at venni... -
Petykemano
veterán
-
törölt tag
A "4 GB alatt nem sok értelme van videokártyát venni" című mondatra reagáltam az írásommal.
És azt írtam, hogy veri. Nem meggyalázza, és nem lemossa, mint amiket te irkáltál. Volt mindegyik, nem a levegőbe beszélek. (És lesz is mindegyikből még jópár darabom.)
Az ipon mint tesztoldal kb vicc kategória.
Összességében kb 10%-kal erősebb, hiába a kevesebb RAM. Ennyi lett volna a mondandóm lényege.Amúgy itt egy másik teszt is:
https://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_1050_Ti_Gaming_X/27.htmlMeg persze a youtube-ról is linkelhetek párat, de felesleges, mert bárki megnézheti úgyis.
-
füles_
őstag
válasz
Petykemano #36 üzenetére
Instruction Prefetch,PDA,DCC,AVFS,HWS-ACE tömbök stb.
Gondolom én -
Raymond
titán
válasz
Petykemano #34 üzenetére
ROP pixels/clock 32 vs 16
FP16 filtering texels/clock 48 vs 28Plusz jon meg a joval magasabb orajel a GP107-nel.
-
Petykemano
veterán
-
stratova
veterán
Dupla olyan széles backendre nehéz licitálni, még akkor is ha Polarisnál továbbfejlesztett a ROP blokk.
Teljesen eltérő helyzetben lész limites a két kártya. -
MZperX75
addikt
válasz
#24845312 #22 üzenetére
"Ehhez képest a 3 GB-os 1060 veri a 4 GB-os RX 470-et, illetve FullHD mellett bármely játékhoz elegendő Ultra/Very high beállítások mellett."
Hát ez az, elveri? ,meggyalázza,lemossa............persze
Amint valami ésszerű CPU-val tesztelik ,ami nem egy csúcs Intel I7 ,6mag 12 szál 200.000Ft,hanem egy I5-el ,elérhetőbb és jobban illik egy 3Gigás1060-as GTX-hez vagy egy RX470-hez.
már nem olyan egyértelmű a GTX erő fölény sőt.ne csak a PH-s tesztet nézd,mert számomra ,borzalom a hozzáállás. lásd egy GTX1050 egy túlhajtott 6magos I7-el mérve WQHD-ben maxon 12 fps 15fps-t produkálva
Picit most jobban tetszett az Ipon hozzáállása, Nem vagyok márka függő 2 Inteles 1 AMD-s gépem van
letiltott részegységek feloldása sem lesz szerintem elég az 1050 befogására ,de megközelíti. -
Ebből a phenom ii x2 jutott eszembe amiből addig adogattam el, meg vettem másikat amíg nem fogtam egy olyan példányt ami 4 maggal ment 4GHz-t. Mivel az egészet az aprón intéztem még nyertem is rajta, mert általában már kipróbált tuninggal adtam el kitesztelt 3 magosként.
-
hupisom1
tag
Ezek szerint egy 2gb -os modelnél is kell hogy működjön a dolog , mert igazából annál lenne értelme , itthon 33-35 pénzért lehet kapni , a 4gb os viszont 42-45 .
-
sakal83
addikt
-
knajf
senior tag
meg a radeon 9500 is 9700re moddolható volt emlékeim szerint az AGP-s időszakban
szerk: látom már szóbakerült
akkor még egy: GF 7800GT GTX-re moddolása? abból az érából emlékszem arra is. Volt valami noname szar gt olcsón, megvettem és GTX-re moddoltam. állat volt
-
Én anno használtan keresgéltem, ebből
kiindulva valamikor 2004 tavaszán vagy nyarán vehettem, azt tudom, hogy már jó idő volt. 9500-at akartam, de akik el akarták adni, azok felvitték kicsit az árát, mondván 9700 ára alatt kicsivel a reális érte, 9500 Pro nem volt sehol, tehát maradt egy -asszem- pesti srác 9600 Pro-ja, aki útba ejtett engem Fehérváron.
Azt hiszem, az AMD most ellőtte az RX 465 puskaporát, illetve mi lesz így majd az RX 560-ból? Ha nem lesz nagy rizikó az átalakítás, ha 10-ből 10 esetben működni fog a dolog, akkor át kell gondolniuk az RX 465-öt, de az RX 560-at is.
-
Egon
nagyúr
Egy fél évvel később jöttek ki a 9600-as szériával, minthogy a 9500-zak megjelentek. Addigra már kifutó termék lett a korábbi modell, nem is nagyon lehetett kapni.
Egyébként az egy érdekes generáció volt. A 9500-ak 4 (bekapcsolt) pixel pipeline-nal jöttek, de 256 bites memóriabusszal, míg a 9500 Pro-k 8 pipások voltak, de csak 128 bites memóriabusszal rendelkeztek. A kikapcsolt pipeline-okat aktiválni lehetett, de a memóriabusszal nem nagyon lehetett mit kezdeni, így az átalakítás csak a sima 9500-akkal működött (abból lehetett 9700-at, illetve ha bírta az órajel-emelést is, 9700 Pro-t csinálni). A kezdeti sikerek után azért sokan belefutottak nem mókolható példányokba is, ezért aztán népszerű lett a 9500 Pro is (ahol ugyan szűk keresztmetszet volt a memóriabusz, de a 8 pipa jelentős erőt biztosított, és nem volt zsákbamacska a vétel).
De ezek a termékek túl erősnek bizonyultak (egyrészt a konkurenciához, másrészt a gyári 9700-akhoz képest), így jött a butított verzió, eggyel nagyobb sorszámmal: pl. a 9600 Pro jelentősen gyengébb volt mint a 9500 Pro, hiszen csak 4 pipás volt), felhasználóbarát módon...Más kérdés, hogy a rossz emlékű FX-eket így is simán lenyomta.
-
törölt tag
A Furyt is fel unlockoltuk annó nincs ebben semmi.
Meg tudja különböztetni az infó a hibásat a flessben lezárt jótól.
Ezzel együtt én inkább egy 470 re gyűjtenék mindenki helyében.
Nagy hiba hogy ide nem jött be a 470D.
4 Giga memória alatt nem sok értelme van videókártyát venni... -
sakal83
addikt
Na, lehet, hogy az RX465-ök már készen is vannak
Kíváncsi vagyok akkor a 475/485-re, régebben pletykáltak egy újabb verzióról.
-
Petykemano
veterán
Úgy látom, a grafikon alapján a 14%-os méretnövekedés ellenére csak 4-5%-kal nőtt meg a teljesítmény. Ami elég vékony, olyan mintha máshol lenne limites. Nem akarom a sávszélességet mondani, de ha a P10 limites, akkor biztos ez is. A fura csak az, hogy ha sávszél limites, akkor ez jobban, annak ellenére, hogy látszólag több szávszélesség jut egy számolóegységre.
-
Raymond
titán
"kicombosítható"
-
Riddick77
tag
Sajnos a rossz AMD marketinget látom ki a dologból....
A RX 460 kimaxolt teljesítménnyel kellett volna jönnie és kapcsolható Biossal,hogy Silent vagy normál mod. Silenetben vissza vette volna kicsit az órajeleket,hogy a TDP is alacsony legyen.
A RX 470 alá jó árazással ki kellett volna adni a RX 470D /465-öt/ ami totál sweetspot lett volna árban és teljesítményben .
Az RX 470 és 480 kártyákat gyárilag beállítani alacsonyabb feszültségre,optimális fogyasztás /teljesítmény mutatókkal,és a tuningot mind opciot meghagyni annak aki akarja hajtani őket. Több fórumon is írják,hogy a RX 480 akat is érdemes alul feszelni,mert azonnal normális képet mutat úgy a kártya fogyasztása és teljesítménye.
Elthy's 5 x MSI RX 480 Round Up /5 kártya alulfeszelve/
ASIC Value ( Percentage ) 78.4 ,72.5, 93, 82.8, 72 %
Stock Voltage ( Millivolts ) 1168 1150 1100 1106 1150
Stock Power Consumption 175 155 W
Undervolt Voltage ( Millivolts ) 1030 1050 1030 1010 1060
Undervolt Power Consumption 135 135 140 130 140 WHa,mindezeket megcsinálták volna,akkor nem lenne most a balhé,hogy az új driver nem engedi a módosított ,custom Biosokat a Polarisokon,hanem csak trükközve /nem kicsit/ lehet telepíteni.
-
Z10N
veterán
Ha a forrast elolvastad volna akkor kiderul, hogy 6-bol 6 kartyanal mukodott. Direkt lett visszafojtva az amugy is harmatgyenge gpu. Annak ellenere, hogy hibatlanul mukodik a teljes lapka (lasd: 460PRO es WX4100).
Szandekosan hulyere lettek veve a 460 tulajok. Egyes hirek szerint majd az RX560-nal akarjak elsutni megint a teljest. Ezzeul ujabb vasarlasra osztonozve. Feloldjak a 2CU-t es adnak meg 100MHz-t, esetleg a vram-nak is.
"Van hogy tényleg gyártási folyamat és amúgy működik, de az is hogy nem mennek."
Ez olyan mintha a gugli forditotta volna. Amugy eleg artalmatlan mod, on-the-fly engedelyezheto. Ha 3d-ben hibazna akkor vissza kell rakni az eredetit es annyi.Inkabb azt kell kiemelni a cikkben, hogy a ReLive es azon tuli driverekkel nem fog menni alapbol, mivel visszatert a bios check. Csinalni kell egy kernel modot hozza.
Ui: Sajnos ezzel az unlockkal se eri be a 1050/Ti parost.
-
ADAM1337
nagyúr
Emlékszem egyik ismerösöm mesélte anno, hogy radeon 9500-akból csináltak nagyiparba 9700pro-kat.
Régi szép idők. -
guftabi96
addikt
Én eleve azt nem értem, hogy ez a kártya eleve miért nem így jött? Még feloldás után is igen nagy a különbség a 470-hez képest. (vagy ha már ilyen specifikációkkal jött, akkor miért ennyiért? )
Nekem is egyből a 6950 ugrott be -
SkyS1gn
félisten
6950 szindróma megint. Anno nekem is ki volt oldva 6970-é. Úgy adtam el Bochának
-
ADAM1337
nagyúr
Nem véletlenül vannak letiltva ezek a shader processzorok.
Van hogy tényleg gyártási folyamat és amúgy működik, de az is hogy nem mennek.
Ezt érdemes mérlegelni, mielőtt valaki hazavágja a kártyáját, és ezt hiányoltam a cikkből kicsit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest