- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Magisk
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
titán
Nem arrol szolt a hsz, de mindegy. Es ha mas gyartotol szarmazo mas termekeket is lehet moddolni mit ersz vele? Meg ugy is hogy 100% mukodne minden peldanynal? Semmit, mert 10% nominalis novelesrol beszelunk ami hozott valami 4-6% novekedest? Ez egy hajszalnyira van a standard 3% statisztikai hibaskalatol.
(Ez nem szemelyesen neked szo) Komolyan nem miert kell foggal korommel vedeni valami markahusegbol az egyrtelmuen ertelmetlen termeket, mert az RX460 sajnos az. Mind arban mind teljesitmenyben versenytelen, epeszu ok nincs a megvetelere, csak a markahuseg. Foleg ebben az arkategoriaban ahol az emberek a limitalt penzugyi lehetosegek miatt a leheto legjobb teljesitmenyt akarjak a legkisebb aron. Ha az RX460-at olyan 90-100EUR kozott osztogatnak akkor meg azt mondanam OK, lehet rola beszelni, de nem a kozel 110EUR-os aron ahol most van. A 4GB valtozatokrol nem is beszelve. Azok nemhogy tenyleg tul dragak, meg ertelmuk is keves van, mert teljesitmenykulomseg alig van a 2GB valtozathoz kepest, a GPU-ban egyszeruen nincs annyi kakao hogy ertelme legyen a 4GB-nak. Pelda: [link] Megnezheted az RX460 2GB vs 4GB eredmenyeket meg azt is hogy a 1050 2GB sokszor maga mogott hagyja az RX460 4GB kartyat (pedig az is a tuti Sapphire Nitro valtozat). Es ott a tesztkonfiguracio is olyan volt ahova ezek a kartyak inkabb kerulnek (i3-6100) es nem valami batar i7-XXXX ahol a kulombsegek elmosodnak mert a masik dolog az hogy a GF kartyak joval jobban teljesitenek gyengebb CPU mellett mint az Radeon kartyak.
Tehat beleposzinten 1050 de inkabb 1050Ti, ha van egy kis tobb penz akkor RX470 es utanna vagy RX480 vagy 1060 6GB markahusegtol fuggoen mert ott tenyleg sokkal kiegyensulyozottabb a helyzet.
#99: Nem, azt irtad 10-20% (kb. 10E Ft) a difi, pedig rosszabb esetben is csak 1500-3000Ft. Nagyon nem mindegy.
-
cskamacska
addikt
"Ha meg valaki nem riad vissza ettől, miért ne vehetne ilyet?"
Mármint azon kívül, hogy 2GB-os változathoz nem jó a berhelt 4GB-os BIOS?
Megértem a lelkesedésed, de azért venni, illetve vételre ajánlani MOST egy olcsó 460-ast, hogy ESETLEG KÉSŐBB lesz hozzá mod ami 10%-al megtolja teljesítményben, ÉS ezt egy későbbi driver nem küldi gallyra, azért elég rizikós.
A realitás per pillanat az, hogy az átalakítható RX460-ak szinte egy árban vannak náluk átalakítás után is érezhetően gyorsabb 1050Ti kártyákkal, így azokat nem nagyon lehet ajánlani.
Hogy mit lehet, az már jó kérdés, mert a GTX660 szintjét talán épp megütő 36 ezres csoda RX460 sem egy nagy dobás, tekintve hogy 3,5 éve
vettem 660-at 46 ezerért aprón, és a gyorsabb R9 285 pedig 48 ezer volt.
-
törölt tag
Az csak a benchmark rész, játék közben én nem tapasztaltam semmi problémát. Viszont jöhetnek majd olyan játékok a jövőben igen, ahol pont úgy fog kijönni a "lépés", hogy a 3 GB VRAM már kevés lesz, de a 4 GB még pont elég. Ilyenkor kénytelen lesz az ember kicsit visszább venni a grafikából, mondjuk egy Ultra->Very high beállítással. (Csak mondtam egy példát.) Vagy pedig eleve nem is fogsz tudni mindent a maxra tenni, mert a játék nem engedi. Viszont látvány terén játék közben úgyse veszel ebből észre semmit. Az fps értékeid meg eleve még jobbak lesznek így. Tehát panaszra nem lehet ok még ilyen esetekben sem. Ettől függetlenül nem tökéletes kártya a GTX 1060 3GB sem nyilván, de ilyent nem is állított senki.
Viszont ami mindenképpen mellette szól még, az a játékok alatti támogatottsága, csak meg kell nézni, hogy hány Nvidiás és hány AMD-s játék van. Ahol a pénz, ott a támogatottság is.Összességében én jobb vételnek tartom továbbra is a GTX 1060 3GB-ot, mint az RX 470 4GB-ot. Az egyiken több a VRAM ugyan, de a másik még ennek ellenére is magasabb fps értékeket produkál, és mindig is jobb lesz a támogatottsága a játékok terén.
-
törölt tag
"1060 3GB pedig rövid távra jó, szemben a 470 4GB-tal"
Ezzel nem értek egyet. Ha a 1060 3GB csak rövid távra jó, az RX 470 (mivel gyengébb nála) még rövidebb távra jó csak. A 1060 3GB ugyanúgy több fps-t fog produkálni 1 év múlva is, meg 2 év múlva is. Ha pedig már annyira szűkös lesz a VRAM mennyisége, legfeljebb Ultra helyett Very High grafikát fogsz használni. Látvány terén úgysem fogsz észrevenni semmi különbséget. Az fps pedig az erősebb GPU (vagy jobb támogatottság) miatt több lesz így is, meg úgy is.
A jövőbeli ígéretek meg amúgy sem érdekelnek, én csak a tényekkel foglalkozok, azaz hogy melyik kártya teljesít jobban. A vásárlóknak eredmények kellenek, és nem ígéretek.A 3. bekezdésben az Nvidia vs AMD, illetve Intel vs AMD közötti jelentős különbségről beszéltem eladások/anyagi helyzet terén. Ezért lenne fontos, hogy a gyengébb fél (AMD) minél jobban megerősödjön, hogy kemény konkurenciát tudjon jelenteni a másik fél számára, mert ha nincs igazi verseny, az árak is el fognak szabadulni még jobban. Tudtommal kb dupla annyi Nvidia kártya van forgalomban/került eladásra, mint AMD, de most lehet, hogy keveset is mondtam. Az RX 480 fölött jön elvileg majd az RX 490, na de a másik oldalon ott a 1060 fölött már ott a 1070, a 1080 és jön a 1080 Ti is. A processzorok terén még rosszabb a helyzet sajnos.
-
törölt tag
Nem kívánok én vitatkozni senkivel sem, mint már többször írtam, ott vannak a tesztek, meg kell nézni őket. Vagy aki teheti, próbálja ki személyesen mindkét kártyát. Én már megtettem.
Éppen a CS:GO volt kéznél, annál néztem meg elsőnek. Utána Mortal Kombat X-el, és GTA 5-tel is megnéztem, mint írtam. Olvastad is. Mégis ki kellett emelned a CS:GO-t külön, hogy nem releváns.
Kívánom, hogy sikerüljön az AMD-nek összekapnia magát mind processzor, mind VGA fronton, és sikerüljön megtörnie az Intel és az Nvidia egyeduralmát, mert ha nem így lesz, annak mi, vásárlók fogjuk meginni a levét sajnos...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Macbook White 13" unibody
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest