- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Légies iPhone halvány színei
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devas
őstag
Mondjuk ez igaz, hogy jobb textúrákat tudsz a játékokból kicsikarni teljesítményvesztés nélkül. Erre nem gondoltam. Viszont gyakorlati példát erre nem is tudnék mondani. Persze van egy rakat játék, ahova elég a 460 teljesítménye, ha az ember csak ezekkel játszana, nem érdemes erősebbet vennie.
cskamacska
Szerintem nem túl életszerű, hogy egy belépőszintű kártyával ultra beállításokkal szándékozna játszani a tulaj. Inkább azt kéne megvizsgálni, hogy minimum beállítások mellett ütközik-e GPU limitbe és benéz-e az FPS 60 alá. Mert ha igen, akkor kijelenthetjük, hogy a kártya teljesítménye kevéske az adott játékhoz. -
Raymond
titán
Nem azt irta hogy az RX 460 4GB es a 1050Ti egy arban vannak, hanem ezt:
"A realitás per pillanat az, hogy az átalakítható RX460-ak szinte egy árban vannak náluk átalakítás után is érezhetően gyorsabb 1050Ti kártyákkal,"
Az Asus Strix (149EUR) es a Sapphire Nitro (139EUR) van egy arban vele, ami igaz, mert a 1050Ti van 149 es 155EUR kozott sok gyartotol. Ez 5-10EUR, erre nyugodtan mondhatod hogy "egy arban vannak".
-
törölt tag
Itt van egy 18 db játékot tartalmazó teszt is:
https://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_1050_Ti_Gaming_X/27.htmlVagy az a youtube-os videós teszt is, amit az előző hsz-emben linkeltem. De persze még linkelhetek jópár összehasonlító videót, de a végeredmény ugyanaz mindenhol. Kivéve az iponnál, mert ők kihozták egálra a két kártyát, szóval ehhez nem igazán lehet mit hozzá fűzni, ügyesek, na.
Amúgy nekem is fenntartásaim voltak a GTX 1060 3GB-tal kapcsolatban a kevesebb VRAM miatt (közvetlenül előtte volt RX 470 4GB-om, így volt összehasonlítási alapom), de aztán a tények meggyőztek, mert FullHD mellett még így is erősebb valamennyivel az RX 470-nél. Hogy a jövőben mennyire fognak elterjedni a VRAM-zabáló játékok, illetve ami még lényegesebb, hogy ez mennyire fogja megváltoztatni a két kártya erőviszonyát, majd meglátjuk. Jelenleg a fenti tesztek jól szemléltetik a valós helyzetet.
-
törölt tag
Az csak a benchmark rész.
Játék közbeni laggolásról volt szó, ezért is kértem volna gameplay videót. Ugyanis játék közben nem akadozik sehol.
Az összesítő teszteket pedig bárki megnézheti, nem a levegőbe beszéltem, illetve - mint írtam -, volt már mindegyikből nálam pár darab (meg lesz is), így saját magam is kipróbálhattam, hogy melyik mit tud. Szóval hiába a kevesebb VRAM, akkor is kb 10%-kal erősebb a 1060 3GB, mint az RX 470 4GB. És nincs játék közbeni akadozás sehol, ahol lenne, ott az RX 470 is már rég akadozna, mivel gyengébb egy kicsivel nála. Ennyit a VRAM mennyiségének fetisizálásáról.Tessék itt is egy teszt játékonként egyenként lebontva, és a végén összesítve is (7:30-ál):
https://www.youtube.com/watch?v=2R76wLCxRXYA mondandóm lényege pedig továbbra is ugyanaz: önmagában a több VRAM édeskevés a boldogsághoz, a kevesebb VRAM pedig nem jelent feltétlenül kevesebb fps-t, sőt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- PlayStation 5
- Milyen videókártyát?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Amazon Kindle
- Vírusirtó topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest