- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
Értsd már meg, hogy mindegyik teszt szerint az Nvidia a jobb. 1 kivétel van, az ipon. Meg 100 másik ahol az van, amit írtam.
Nem volt egyik kártyád sem, nem értem, hogy miért vitázol. Próbáld ki, teszteld le te is vagy 15-20 játékkal, és saját magad is meg fogsz győződni az igazamról.Tök szánalmas, hogy úgy próbálod beállítani a dolgokat, mintha én valami Nvidia fan lennék, mert - mint írtam -, ugyanezt eljátszották a másik oldalon is, de szerintük én egy elvakult AMD fan vagyok.
-
törölt tag
Az csak a benchmark rész, játék közben én nem tapasztaltam semmi problémát. Viszont jöhetnek majd olyan játékok a jövőben igen, ahol pont úgy fog kijönni a "lépés", hogy a 3 GB VRAM már kevés lesz, de a 4 GB még pont elég. Ilyenkor kénytelen lesz az ember kicsit visszább venni a grafikából, mondjuk egy Ultra->Very high beállítással. (Csak mondtam egy példát.) Vagy pedig eleve nem is fogsz tudni mindent a maxra tenni, mert a játék nem engedi. Viszont látvány terén játék közben úgyse veszel ebből észre semmit. Az fps értékeid meg eleve még jobbak lesznek így. Tehát panaszra nem lehet ok még ilyen esetekben sem. Ettől függetlenül nem tökéletes kártya a GTX 1060 3GB sem nyilván, de ilyent nem is állított senki.
Viszont ami mindenképpen mellette szól még, az a játékok alatti támogatottsága, csak meg kell nézni, hogy hány Nvidiás és hány AMD-s játék van. Ahol a pénz, ott a támogatottság is.Összességében én jobb vételnek tartom továbbra is a GTX 1060 3GB-ot, mint az RX 470 4GB-ot. Az egyiken több a VRAM ugyan, de a másik még ennek ellenére is magasabb fps értékeket produkál, és mindig is jobb lesz a támogatottsága a játékok terén.
-
törölt tag
"1060 3GB pedig rövid távra jó, szemben a 470 4GB-tal"
Ezzel nem értek egyet. Ha a 1060 3GB csak rövid távra jó, az RX 470 (mivel gyengébb nála) még rövidebb távra jó csak. A 1060 3GB ugyanúgy több fps-t fog produkálni 1 év múlva is, meg 2 év múlva is. Ha pedig már annyira szűkös lesz a VRAM mennyisége, legfeljebb Ultra helyett Very High grafikát fogsz használni. Látvány terén úgysem fogsz észrevenni semmi különbséget. Az fps pedig az erősebb GPU (vagy jobb támogatottság) miatt több lesz így is, meg úgy is.
A jövőbeli ígéretek meg amúgy sem érdekelnek, én csak a tényekkel foglalkozok, azaz hogy melyik kártya teljesít jobban. A vásárlóknak eredmények kellenek, és nem ígéretek.A 3. bekezdésben az Nvidia vs AMD, illetve Intel vs AMD közötti jelentős különbségről beszéltem eladások/anyagi helyzet terén. Ezért lenne fontos, hogy a gyengébb fél (AMD) minél jobban megerősödjön, hogy kemény konkurenciát tudjon jelenteni a másik fél számára, mert ha nincs igazi verseny, az árak is el fognak szabadulni még jobban. Tudtommal kb dupla annyi Nvidia kártya van forgalomban/került eladásra, mint AMD, de most lehet, hogy keveset is mondtam. Az RX 480 fölött jön elvileg majd az RX 490, na de a másik oldalon ott a 1060 fölött már ott a 1070, a 1080 és jön a 1080 Ti is. A processzorok terén még rosszabb a helyzet sajnos.
-
törölt tag
Nem kívánok én vitatkozni senkivel sem, mint már többször írtam, ott vannak a tesztek, meg kell nézni őket. Vagy aki teheti, próbálja ki személyesen mindkét kártyát. Én már megtettem.
Éppen a CS:GO volt kéznél, annál néztem meg elsőnek. Utána Mortal Kombat X-el, és GTA 5-tel is megnéztem, mint írtam. Olvastad is. Mégis ki kellett emelned a CS:GO-t külön, hogy nem releváns.
Kívánom, hogy sikerüljön az AMD-nek összekapnia magát mind processzor, mind VGA fronton, és sikerüljön megtörnie az Intel és az Nvidia egyeduralmát, mert ha nem így lesz, annak mi, vásárlók fogjuk meginni a levét sajnos...
-
törölt tag
Ha rám írsz privátban, tudok küldeni screenshotokat is akár, ha komolyan érdekel, de nem szeretném már ennyire szétoffolni ezt a topicot.
Fan Speednek 34%-ot ír amúgy a GPU-Z az imént megadott adatok mellé. Amúgy konkrétan a hőfokot, vagy a fordulatszámot tartod érdekesnek?
(Mortal Kombat X alatt 48 fokot ír a GPU-Z.)Egy komolyabb terhelést adó játék alatt (pl. GTA 5) már fölmegy 60 fokig is a kártya hőmérséklete, 1400 rpm-es ventifordulatszám mellett. (Ez is gyári alapértelmezések mellett, tehát ha semmit se állítok be manuálisan a kártya ventijének fordulatszámánál. Nyilván tudnám hűvösebben is tartani magasabb fordulatszám mellett, de nem nyúltam semmihez.)
-
törölt tag
Sok 1060-assal volt már dolgod?
CS:GO alatt 45 fok körüli a kártya, 800 rpm körüli ventifordulat mellett. (Gyárilag, tehát nincs hozzányúlva a venti fordulatszámához, sem semmihez.)
Terhelés nélkül álló ventivel ha rárakod a kezed a kártya hátuljára, nem érzed, hogy egyáltalán áram alatt van-e?
80 fokra még Furmark alatt se lehet fölvinni.Mellesleg a 120W TDP szerintem nevetségesen alacsony, öcsém gépében 250-300W körüli TDP-vel rendelkező kártya megy már kb 8 éve hibátlanul 1 ventivel. Annak mondjuk van is hangja terhelésen, bár az élettartamát szemmel láthatóan nem befolyásolta az 1 ventis hűtés.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #77 üzenetére
Kicsit meglódultak az árak fölfele.
Most december 5-én 61741 Ft volt ez a 1060 3GB (árgrafikonon lehet megnézni dátum szerint), ezért írtam, hogy 60e környékén is volt már mindkettő:
https://ipon.hu/webshop/product/inno3d_n1060_2ddn_l5gn_geforce_gtx_1060_3gb_gddr5_compact_pcie___maize___redout___raw_data_kupon/1501714 -
törölt tag
válasz
Petykemano #74 üzenetére
Nézhetünk másik teszteket is, teljesen mindegy a márka. Kb 65ezer Ft-ért már kapni mindegyiket, és összességében kb 10-15-20%-kal erősebb a 1060 3GB, akárhol is nézzük a teszteket. (Kivéve az ipon tesztjét, ahol érdekes módon kihozták egálra őket, holott mindenhol máshol a fenti eredmények láthatók, ezáltal e teszt szavahihetősége erősen megkérdőjelezhető.) Ár/teljesítmény terén így a 1060 3GB a jobb.
Volt már 60e körül is amúgy, én még annyiért vettem őket, ugyanennyiért vettem az RX 470 4GB-okat is, amik voltak nekem. Gépekbe kerülnek, amik aztán mennek eladásra, nincs okom sem egyik, sem másik oldalt pártolni, számomra csak egy darab "vas" mindegyik. Nem kötődök hozzájuk érzelmileg, mint sok megszállott akár egyik, akár másik oldalon. -
törölt tag
Most láttam csak a grafikon alatti írásod. Ezt, hogy olcsóbb, ezt honnan szedted? Kb 65ezer Ft mindegyik. Csak épp az egyik ráver vagy 20%-ot összességében a másikra: Teszt
Tudod az a legjobb az egészben, hogy amikor még az RX 470 volt a tuti vétel, és ezt megemlítettem a zöld oldal híveinek, akkor elvakult AMD fannak tartottak. Most, hogy már van sokkal jobb vétel is ár/teljesítmény terén a GTX 1060 3GB személyében, most már elvakult Nvidia fan vagyok? Hogy is van ez? Érdekes emberek vannak mindkét oldalon, az tuti. Sokaknak fáj az igazság, de attól még a tények tények maradnak. Én pedig folyamatosan használom mindkét oldal kártyáit felváltva (Firestrike: RX 470 4GB vs GTX 1060 3GB).
-
törölt tag
Itt van egy 18 db játékot tartalmazó teszt is:
https://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_1050_Ti_Gaming_X/27.htmlVagy az a youtube-os videós teszt is, amit az előző hsz-emben linkeltem. De persze még linkelhetek jópár összehasonlító videót, de a végeredmény ugyanaz mindenhol. Kivéve az iponnál, mert ők kihozták egálra a két kártyát, szóval ehhez nem igazán lehet mit hozzá fűzni, ügyesek, na.
Amúgy nekem is fenntartásaim voltak a GTX 1060 3GB-tal kapcsolatban a kevesebb VRAM miatt (közvetlenül előtte volt RX 470 4GB-om, így volt összehasonlítási alapom), de aztán a tények meggyőztek, mert FullHD mellett még így is erősebb valamennyivel az RX 470-nél. Hogy a jövőben mennyire fognak elterjedni a VRAM-zabáló játékok, illetve ami még lényegesebb, hogy ez mennyire fogja megváltoztatni a két kártya erőviszonyát, majd meglátjuk. Jelenleg a fenti tesztek jól szemléltetik a valós helyzetet.
-
törölt tag
Az csak a benchmark rész.
Játék közbeni laggolásról volt szó, ezért is kértem volna gameplay videót. Ugyanis játék közben nem akadozik sehol.
Az összesítő teszteket pedig bárki megnézheti, nem a levegőbe beszéltem, illetve - mint írtam -, volt már mindegyikből nálam pár darab (meg lesz is), így saját magam is kipróbálhattam, hogy melyik mit tud. Szóval hiába a kevesebb VRAM, akkor is kb 10%-kal erősebb a 1060 3GB, mint az RX 470 4GB. És nincs játék közbeni akadozás sehol, ahol lenne, ott az RX 470 is már rég akadozna, mivel gyengébb egy kicsivel nála. Ennyit a VRAM mennyiségének fetisizálásáról.Tessék itt is egy teszt játékonként egyenként lebontva, és a végén összesítve is (7:30-ál):
https://www.youtube.com/watch?v=2R76wLCxRXYA mondandóm lényege pedig továbbra is ugyanaz: önmagában a több VRAM édeskevés a boldogsághoz, a kevesebb VRAM pedig nem jelent feltétlenül kevesebb fps-t, sőt!
-
törölt tag
A "4 GB alatt nem sok értelme van videokártyát venni" című mondatra reagáltam az írásommal.
És azt írtam, hogy veri. Nem meggyalázza, és nem lemossa, mint amiket te irkáltál. Volt mindegyik, nem a levegőbe beszélek. (És lesz is mindegyikből még jópár darabom.)
Az ipon mint tesztoldal kb vicc kategória.
Összességében kb 10%-kal erősebb, hiába a kevesebb RAM. Ennyi lett volna a mondandóm lényege.Amúgy itt egy másik teszt is:
https://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_1050_Ti_Gaming_X/27.htmlMeg persze a youtube-ról is linkelhetek párat, de felesleges, mert bárki megnézheti úgyis.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bittorrent topik
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest