Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Taranti

senior tag

válasz Devas #58 üzenetére

Nem tudom melyiket vetted pontosan, de az "overkill" egyben azt is jelenti, hogy tuti jó. Ugyanígy FHD-ra a 470/1060. Az, hogy kicsit sok is, jelenti hogy jövőálló. Tehát most is jó, meg később is jó lesz.

Én nem vagyok nagy e-sportos, alig ismerem a közeget. Nem azért játszom egy játékkal, hogy mindent minimumra vegyek, vannak persze még egészséges kompromisszumok, de igyekszem a maxhoz közeli beállításokkal játszani. (Ha most cserélnék kártyát+monitort a jelenlegiek helyett, megvehetnék egy 470/1060 darabot is, aztán kb. ugyanott vagyok. Új gépnél persze más a helyzet.)

• Taranti

senior tag

Na, akkor összegezzük:

1. A linkelt oldal két tesztje szerint a feloldott 460-as nem éri utol még a sima 1050-est sem. Innentől fölösleges minden további gondolat. Lehet érdemes lenne egy komplett tesztet látni erről, de az említett Relive-ellenőrzés miatt nem biztos, hogy megérné (előbb-utóbb muszáj lesz új drivert feltenni, lásd Intel Skylake UEFI-szindróma).
    2. Úgy tűnik, el kell még telnie egy kis időnek ahhoz, hogy mindenkiben tudatosuljon: a gyártók kiadnak egy VGA-t csak és kizárólag e-sportra. Vagyis semmi többre. (Ismerősöm vígan eljátszik GT740-GDDR5-2GB kártyával, és ami szempont, igencsak eredményesen is.) Tehát az új generációból jöhet a legolcsóbb, elegendő lesz.
    3. A 2. pontból következik, hogy a "normál" játékhoz (FHD, egyebek) bizony az abszolút belépőszint az 1050Ti, de inkább optimális a 470/1060 páros valamelyike. Egyszerűen nincs más.

Egy olyan tesztet viszont szívesen látnék a PH! oldalán, hogy mi a minimum/optimális konfig (CPU/RAM/VGA) a mostani e-sport játékokhoz.

Új hozzászólás Aktív témák