- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen GPS-t vegyek?
- Magisk
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztikac
őstag
Már mindenki megkapta a nyereményét? Én még mindig nem
-
bpx
őstag
és meg is érkezett a póló, köszönöm
-
radi8tor
MODERÁTOR
Piff, elfelejtettem az utolsó két kérdésre válaszolni. De volt 1 hibám, szóval nem nyerhettem volna.
Gratula a nyerteseknek! -
B1T3
addikt
Gratulálok a nyerteseknek! Sikerült nekem is egy kérdést elrontanom.
-
^Clown
addikt
Köszi a játékot! Egy kérdést elszúrtam sajnos
-
mrhitoshi
veterán
Na ezt benéztem rendesen. Az első 4 kérdésre jól válaszoltam, aztán nem foglalkoztam vele többet, nem olvastam eléggé figyelmesen.
A kérdések viszont nagyon jók voltak abban az értelemben, hogy mosolyt csaltak az arcomra.
A legjobb az 5. kérdés A válasz. WTF. -
domika
csendes tag
Köszönöm a játékot és gratulálok többi nyertesnek!
-
juliabrilke
veterán
Köszönöm a lehetőséget és a nyereményt!
-
chatMagus
újonc
Nem egészen értek egyet veled...
NetAcadémiás hírlevél olvasóként kerültem ide, friss regisztrációval ugrottam bele a játékba, amire nem lett volna lehetőségem, ha x napja tagnak kéne lennem, és x hozzászólást el kellett volna lőnöm...És ettől még nem vagyok csaló.
Szerintem... -
-
jó lett volna nyerni, de nem baj, majd legközelebb.
köszönöm a játékot, tetszettek a kérdések és a válaszok is
-
Źşë'
addikt
grat a nyerteseknek, tanulság: legalább tudom hogy mostmár be lehet regelni, aput anyut dédit és uncsitesókat is, ennyi jött le, és legalább nem kell azon görcsölni hogy nullanapos és hszes mindegyik
písz
-
Orsee81
csendes tag
Nyertesek!
Akinek ma nem írtam annak holnap írni fogok a nyeremények átadás/ átvétele/ postázása miatt.
Figyeljétek kérlek az adatlapotokon megadott mail címeteket, a minél gördülékenyebb kommunikáció kedvéértköszönöm!
-
malwy
senior tag
Szupeeer
Izgultam, hogy ne a május 10-eit nyerjem, mert érettségibe ütközik. De ez az őszi Hacktivity egyszerűen óriási!
-
sh4d0w
félisten
Gratula a nyerteseknek!
-
gecko03
csendes tag
Most lemaradtam, remélem legközelebb nagyobb kihívású kérdések lesznek hogy ne 140ből kelljen sorsolni
-
Kormi76
aktív tag
Jipíí, egérpad!
-
bocsika
aktív tag
Juhuhuhú, hekker leszek. Póló már megvan.
XXXL-ben kérem.
Szerk: Ja, Gratulálok a többi nyertesnek és a szervezőknek és aki részt vett de nem nyert majd nyerni fog a következőn. Kitartás
-
Shad0w
senior tag
Mivel korábban már nyertem egy Prohardver! egérpadot, ezért ezt most elcserélném Ethical Hacking bögrére/pólóra.
És köszönöm a játékot. Sztm vicces volt.
-
Talma
tag
Ja, h már megvan a sorsolás?
Grat a nyerteseknek -
localhost
Közösségépítő
Gratula mindenkinek, most nem nyertem.
-
ArchElf
addikt
Grat mindenkinek!
Más:
Egy kicsit nem ártana még reszelni a véletlenszám-generátoron:
•5 db PROHARDVER! egérpad:bednarik, Ligend, sztikac, Shad0w, Kormi76
•3 db IT Café póló:steve_p, Kormi76, zsozso21Ja és a nyertesek száma
3130 főAE
-
Talma
tag
Esetes csomagban lesz hőre kifehéredő bögre?
Az nagy sikert aratott a családban :-D
[link] -
hát öregem, helyetted szégyellem magam.
lehet, hogy csinálunk majd játékot "nagy öregeknek" is (bár lehet, hogy ahhoz meg a senior tag rang nem lesz elég
), de ez nem olyan volt. bárki játszhat, egy darab regisztráció kell hozzá. ez a szabály, eddig mindig ez volt a szabály, ha ez neked nem tetszik, tényleg ne játssz. nem kötelező.
viszont ez a vernyákolás, amit itt művelsz, az egész egyszerűen elkeserít minden normális embert, aki akart egy jót játszani, majd egy jót izgulni, hogy kihúzzák-e. akkor sem értenélek, ha 500e ft-os notebookot lehetne nyerni, de itt ráadásul a legtöbb ajándék jelképes. szomorú, hogy ennek ellenére ez megy.
-
kraftxld
félisten
Aki a konferenciabelépőt nyeri annak fizetik az utiköltségét is?
-
-
Na gyorsan legyen meg a sorsolás aztán zárjátok ezt a topicot
-
szrudi
csendes tag
Van bajotok.. ennyit sírni ezen ez ügyön..
Amúgy Meisterhez hasonlóan én is netacadémiás hírlevélből értesültem a játékról és még tudok többekről akik szintén onnan.. Volt egy régi regem, amivel egy hirdetést adtam fel, most beléptem vele és játszottam.. olyan nehéz ezt elhinni vagy ennyire nincs más dolgotok?
Mondjuk én is hülye vagyok, hogy itt olvasom ezt a csodás threadet...
-
danih
veterán
Nem izgultam rajta (és még fel sem háborodtam), hanem tettem egy javaslatot. Ha akartam volna, simán nem ajánlom fel, ilyen egyszerű
Itt viszont nincs olyan, aki bögrékkel vagy pólókkal keresekedne (itt bukik a hasonlat)
Kezdem azt hinni, hogy itt az emberek 95%-a érti a lényeget, csak az az 5% nem, aki ezen pörög (szintén no offense). -
bul07
nagyúr
Oké hogy inaktívak is játszanak de ilyen arányban kerültek a kalapba nekem ezt nem veszi be a gyomrom de úgy látom szélmalom harc van kibontakozóba így hagyom a fenébe
Következő nyeremény játékon a szabályokat betartva fogok játszani és akit ismerek(nagy a család) az is
(#189) Kalandor
Oké , de ha lehet annyi javaslatom hogy következő játéknál, a játék zárása előtt megkelne adni a postázási címet így esetleg meggondolná a csaló(mert biztos van) hogy mi van ha kétszer nyer ugyanarra a címre nyer(#192) rt06
Írás és a tett nem ugyanaz, és nem kijátszás hanem a szabályok adta lehetőség amivel vagy él az ember vagy nem , eddig meg se fordult a fejembe, de ezután ki tudja...Na viszlát, mindenkinek sok szerencsét a sorsoláson
-
Źşë'
addikt
ez nem személyeskedés, csak konkrét tény.. te kb ennél jobban voltál felháborodva (mint mi) mikor felajánlottál egy steam játékot sorsolás céljára, és azon izgultál hogy ne egy trader vigye el... most akkor mivan? totál nem értelek, amúgy pár geek név van a listában is ami szemet szúrt nekem...
és még valami, azért játszott itt mindenki hogy nyerjen (ki ki a maga módján), akinek meg tök mind1 az minek játszott? (kvázi az értetlenkedők) ezt nem értem... és fura is
és tényleg mást nem tudok elképzelni mint vagy vaj van az illető füle mögött vagy nem érdeke az igazságos játék, vagy picit alacsony intelligenciájú (no offense) ahhoz hogy megértse a lényeget... kb olyan mintha a megjátszott lotto5öst elviszik az emberek orra elől (valami rokon)... csak az érték más.. de akkor is a játék és nyerésvágy ugyan az....
-
ArchElf
addikt
Szerintem a kötelező nyereményjátékon legyen kötelező minden látogatónak játszania, hogy a napi cikkeket el tudja olvasni
AE
-
-
sh4d0w
félisten
-
bul07
nagyúr
válasz
localhost #181 üzenetére
Nálam az verte ki a biztosítékot hogy idézem magamat:
142 jó megfejtő volt és ebből 84 olyan ember van hogy regisztrálása óta 20 fórumbeli hozzászólása nem volt (új regisztráló 20-nál kevesebb van, a többi több száz napos)Menyi annak az esélye hogy nem aktív tagok ilyen arányban észreveszik a játékot, jöhetne egy statisztikus aki a PH lapcsalás regisztrált aktív tagjai(heti min 1-2 hozzászólástól) alapján kiszámolna hogy menyi a valószínűsége hogy ilyen arányban olyanok kerülnek a kalapba akik szinte csak olvasnak
(#183) rt06
Új regisztrálókról szó se eset részemről , mert újak azok újak , de 1000nap alatt nincs annyi véleménye hogy hússzor hozzászóljon valamihez hát -
rt06
veterán
hat, en tuti nyomnek oromomben egy hatraszaltot (mar ha kepes lennek helybol hatraszaltozni), ha nagyanyam meglepne egy hacktivity belepovel
amugy tok poen, hogy paran nem vagytok kepesek felulemelkedni azon, hogy romlanak a nyeresi aranyaitok, es kozel nulla alappal es meg ennel is kevesebb konkret informacioval a hatatok mogott mutogattok mindenkire, hogy csalo, aki nem f*ssa tele a forumot
miert tartjatok elkepzelhetetlennek az alabbiakat:
- valaki a jatek miatt regisztral
- valaki egy korabbi jatek miatt regisztralt, s most megint jatszik (a ketto kozott meg hidegen hagyja a forum, de lehet az egesz portal is)
- valaki, aki a hireket olvasni jar ide, reszt vesz a jatekon is (de vagy ideje, vagy indittatasa nincs a hireket kommentalni is)
- valaki csak akkor ir, amikor kerdese van, vagy amikor olyan mondandoja, amit nem tud 30k masik forumozo is eloszedni google-bol)
- valaki, aki regisztralt ugyan, de nem forumozik, egy ismerosen keresztul ertesul a jatekrol (volt mar, hogy inaktiv forumozo ismerosomnek szoltam a jatekrol, s nem azert, hogy majd biztos ideadja ha nyer valamit)(ok amugy tipikusan azok, akik le is tojjak magasrol, hogy itt vergodtok, az az egy ellenpelda is csoda, ami volt)
az mar kulon vicc kategoria, hogy ti - akik szerint masok csalnak - vagytok azok, akik a csalast, mint megoldast emlegetik
-
localhost
Közösségépítő
Én meg kívánom neked, hogy SOHA NE LEGYEN ennél nagyobb problémád, ne érjen ennél nagyobb "igazságtalanság".
Akkor sem értem, ha beledöglök sem, hogy utólag mire föl ez a nagy háborgás, amikor belevágtál a játékba, már akkor is tudható volt minden!
"A részvétel feltétele: A nyereményjátékban való részvételhez érvényes felhasználónévvel kell rendelkezned oldalainkon. Ha már regisztráltál korábban, nincs további teendő; ha még nem, itt regisztrálhatsz!"
-
bul07
nagyúr
Ezzel csak az a gond hogy nem a nagyija viszi el hanem ő más nevében, szerinted a nagyit érdekli egy IT Factory képzés
Például ez olyan mintha ingyen osztanák a dobozos tejet, én meg beállítanék a sorba tíz olyan embert aki vagy allergiás a tejre vagy nem szereti és úgyis az enyém lesz , viszont a később sorabálóknak így nem jutnaDe mindegy is , ha ez kell következő játékba nekem is részt vehet a családom többi tagja sőt a kutyám is olyan értelmes hogy az ő nevében is játszok meg a fél szomszédság is szereti a játékokat és nekik nincs gépük így itt nálam egy gépről fogjuk kitölteni a tesztet, ja és a fél utca is jön, persze a következő játékig csal olvasó státuszba lesznek , amúgy sincs számítógépük(ez csak irónia lenne)
-
Źşë'
addikt
válasz
localhost #176 üzenetére
akkor hívja meg mindenki a saját nagynénijét, 1., 2., 3. unokatesóját ésatöbbi rokonát hogy nyerjen, vigye el előled és más fer játékos elől a nyereményeket
erre mostmár tényleg nem tudok mit mondani
legyen egy baromi nagy nyereményjáték, de ne házon belül hanem családon belül
-
localhost
Közösségépítő
De nem!
"szűrni és szigorítani lehetne"Nem! Nem és nem! - Vajh' milyen ok miatt nem vagy hajlandó ezt megérteni /elfogadni ?
Játszani bárkinek joga van! Túr0rudi és/vagy BalatOnszelet: Megveszed és vagy nyersz vagy nem.
Prohardver. Játszol és vagy nyersz vagy nem. NINCS más feltétel (csak egy regisztráció - az azonosítás végett)
-
Źşë'
addikt
válasz
localhost #168 üzenetére
én is ezt ecseteltem pár hszben, azaz csak szűrni és szigorítani lehetne jobban a feltételekkel ezeket az embereket...
toborozni? de azt minek? hisz ahogy írták előttem több tízezer regisztrált usere van az oldalnak!! és akkor a következő kérdés, miért kell a sunyi p**ból előhúzni a nyereményjáték htmljét? miért nem lehet jobban reklámozni? ha nem a ph közösségnek lett létrehozva hanem más közösségnek miért nem terjesztik fészbukon? vagy más oldalakon már, ennyi ostoba dolgot felhozni mint páran omfg...(#173) Superhun rofl
baromira, egy jelentkezett, elmesélte az érveit és ennyi
-
gecko03
csendes tag
És tulajdonképpen most csak azért reagálnak nagy hévvel az újoncok, hogy gyűjtsék a hozzászólásokat
-
Meister
csendes tag
Én is 0 hozzászólásos vagyok itt, mert netacademia hírlevélből kaptam évekkel ezelőtt meghívót a játékra. Ugyanakkor CISSP, CHFI tanfolyamokat végeztem, az index szakmai topikjában van közel 12.000 hozzászólásom. Szóval, 2006 óta nem itt fórumoztam, hanem máshol. A netakadémiás hírlevélbe sehol nem írták, hogy csak akkor játszhatsz, ha mellette topikolsz is itt. :-))
Peace! -
Tisztán le volt írva a cikk elején, hogy a játék az olvasókat célozza, és nem a PH közösséget. Ezek voltak a szabályok, ennyi a történet. Akinek nem tetszik, az ne játsszon.
Egyébként én sem játszottam, mert a tesóm játszott, aki szintén újonc a fórumon, viszont rendszeresen olvasta a híreket, ami itt sok PH addiktról nem mondható el. -
-
localhost
Közösségépítő
Én csak annyit mondanék, hogy aki 0 hozzászólással benevez a játékba és nyer, az nem [feltétlenül] csaló. Akkor csalna, ha kijátszaná a szabályokat! Ez egy nyereményért folyó játék - ilyen feltételekkel.
A lottózóban sem kérdezik, hogy szoktál-e korábban lottózni vagy ismered-e a lottózós Margitkát, szoktál-e a lányával korábban b@szélgetni ? -
danih
veterán
Nem értem az ötletet, miért csak "illusztris" tagok vehessenek részt nyereményjátékokon, ahol ráadásul nem is autót, hanem sapit/belépőt/progit/könyvet/akármit lehet nyerni... Nem beszélve arról, hogy a nyereményjáték valóban vonzhat új embereket, ami közel sem baj, mert ezzel is csak gazdagodik a közösség, és az oldal olvasottsága.
(#162) rt06: (mellesleg most is ket aktiv account-om van, melyrol a moderatorok is tudnak - lehet tobb is, de arrol a moderatorok mellett en sem tudok)
Ez mondjuk érdekes, tehát a szabályok nem mindenkire vonatkoznak, vannak az egyenlők, és a még egyenlőbbek? -
tocsa
senior tag
Nalam az nem szamithat etikus dolognak (egyes esetekben, lasd kesobb), hogyha valaki hozzatartozokat nevez be a nyeresi esely novelese erdekeben. Ez akkor baj leginkabb, ha az extra beveezett szemely nem ert a szamitogepekhez, es jelen jatek eseteben hacking temakhoz.
Tehat ha hacker vagy geek az illeto es meg tudja valaszolni a kerdeseket, ellenben csak most regisztralt (0 hozzaszolasa van, ujonc), az nalam teljesen OK. Nem mindenki jott vilagra ugy, hogy mar regisztralva volt a PH-n.Ellenben az tenyleg sullyedjen el a szegyeneben, aki esetleg olyan baratnot vagy gyerekekeit nevezte be, akinek halvany budos fingja sincsen a temarol. A ormotlan csalas.
De szerencsere ennek a kiszuresere van modszer! Eloszor is a nyertes szemelyazonossagat ellenorizni kell (ez szerintem eleve megtortenik). Ebben az esetben csalo baratunk kenytelen lesz elohozakodni a karon ulo csecsemojevel vagy a nagymamaval, aki megnyerte a dolgot. Ezek utan csak par jol iranyzott kerdes es azonnal kiderul, hogy csalas tenye forog-e fent. A karon ulo csecsemo vagy kisgyerek eleve nem ert a kriptografiahoz peldaul, a nagymama kaphat egy eselyt.Par nick nagyon gyanus, hogy csak baratnot/kislanyt/anyukat(?) takar. Es ha ez igaz, akkor van egy szaz dollarosom ra, hogy gozuk sincs a temahoz.
-
Źşë'
addikt
van, egészen biztos vagyok benne, de ez most komolyan mekkora elvárás lenne tőlük? beszélgetni, bepötyögni hetente 2-3 hozzászólást? (és nem muszájból, nem hiszem hogy létezik olyan kulturált ember akinek nincs érdemben hozzászólása olyan témáról amiben érintett, és tuti nem pékek látogatják az IT világát, hanem olyanok akiket érdekel a dolog (én sem megyek női fehérneműs topikba beszélgetni erről arról.. remélem érted a példát), ha érdekel valami utána járok, ha olvasni akarok akkor ott a pc world stb meg az újságok és a google, és nem azt fogom lesni mikor van nyeremény játék, ez nonszensz
mondom, nem támadok senkit sem, de így házon belül maradna a sorsolás (olyan embereknek akik !aktív tagok! (ha nem esett volna le ezen volt a hangsúly - aki aktív az nehezen tud másik accountal is foglalkozni) de igaz, ez önmagában még nem elég, csak csökkentené a potyalesők számát.
(hardveraprón aktív emberek sztem elég aktívak, nem gondolnám róluk azt amit) na mind1 nem akarok ezzel a témával már foglalkozni, remélem érthető az álláspontom ha nem hát így jártam, nem dől össze a világ
-
PazsitZ
addikt
-
Źşë'
addikt
ez nem a köpködésről szól!!! akkor szólna arról ha egy rosszalló a jó érdekében tenne ilyet! mivel nem lehet szűrni a dolgot (érdemben, és mint tudjuk a magyar nép sem különb egy bizonyosnál sok színben), az eléggé szarul esik - nekem is - (és még sok embernek is szerintem, aki hasonlóképp gondolkodik mint én) az hogy egy olyan ember nyer aki magyarán megmondva csaló, több accountal elviszi a fer játékosok elől a díjakat, tudom mert steamen is ez ment legutóbbi event megrendezésén (voltak ingyenes feladatok, és ez végett beregisztráltak többen is sok-sok nevet, így nyerve értékes játékokat a feladatokért, aki meg igyekezett a saját játék készlete után "dolgozni" szart sem nyert szénen meg 0 értékű kuponokon kívül!! ez csak a fer játékról szólna, semmi másról, és nem az általatok leírt köpködésről
téma lezárva nálam, ha ezt nem lehet megérteni sajnálom, no offense részemről, csak azt nem értem miért kell ilyen heves vérmérséklettel reagálni ezt a dolgot, akinek nincs félteni valója sztem az holt nyugodt, akinek van az meg jobban teszi ha izgul!
-
rt06
veterán
"te biztos tudsz rengeteg példát erre, hiszen te itt rengeteg embert ismerhetsz, főleg személyesen ^^)"
igen, tudok peldat is, akar szemelyes ismerettsegen keresztul is
de eleg amugy nyitott szemmel jarni, tizesevel karonfogva jonnek szembe az ilyenek"nem érted amit írtam"
nem kerlek, te nem erted amit irtam, ezert leirom megegyszer, most lassabban, hogy koennyebb legyen olvasnod
amikor en regisztraltam, 2-3 hozzaszolasos ujonckent vettem reszt a nyeremenyjatekon, es senki nem kopkodott ram emiatt - bezzeg probalja meg ugyanezt valaki manapsag... (marmint a jatekon valo reszvetelt - a kopkodesre van epp eleg jelentkezo)"... de ez az írás akkor felér egy bevallással...
mint irtam, kozel 10 eve regisztraltam eloszor (2002 augusztusaban), a nevem nem titok, megtalalhato az alairasomban is (mellesleg most is ket aktiv account-om van, melyrol a moderatorok is tudnak - lehet tobb is, de arrol a moderatorok mellett en sem tudok)
a guest egy kozos hasznalatu felhasznalo volt, guest//vengeg azonositoval belepve barki irhatott e neven, nem volt kotelezo a regisztracio (topic-ot nyitni nem, csak meglevo toipic-hoz hozzaszolni tudott) -
Źşë'
addikt
mielőtt válaszolnék leszögezném ez nekem nem vita tárgya, csak pár ember annyira védi ezt az egész dolgot mintha az miatt izgulna mert csalt ^^, mert mi másért lehetne ennyire felpörögni?
"hagyjuk mar ezt a hulyeseget, olyan emberek lettek az elmult evekben addiktok, meg hasonlok, akinek annyi koze nincs az it-hez, mint sultkrumplinak az asztrofizikahoz"
- te biztos tudsz rengeteg példát erre, hiszen te itt rengeteg embert ismerhetsz, főleg személyesen ^^) (szerk.: meg ha jobban bele gondolok, aki az írásod alapján lett addikt, az magyarán csak offol szakmai topikokban /mert off topikkal nem nő a rang ^^) eh /, de ez kihullik, és magyarán és logikai értelemben is hülyeség!!)
- "1. érdekes...." nem érted amit írtam ahogy olvasom az írásod; én nem rád értettem, hiszen te "már" addikt vagy, de aki több hónapja/éve újonc, és csak ilyenkor tűnik fel, ez nekem több mint fura, csak ez miatt használni az oldalt, mikor mondom én sem figyelem azt hogy mikor van nyereményjáték, csak ha odapislantok, mert nem nyerni járok ide
- "2. regisztrál egy másik névvel..." igazad van nem tudom, de ez az írás akkor felér egy bevallással miszerint több regisztrációd van?
(több mint 1600 napja tagja vagyok az oldalnak, de anno én nem láttam guest opciót oldalra való belépéskor, te meg a 937 napoddal ilyeneket írsz, akkor legyen szíves valaki világosítson már fel mi az a guest - és nem jelentésre értve mert annyira nab nem vagyokl)
-
rt06
veterán
"ki kell érdemelni hogy valaki tagja lehessen az oldalnak méghozzá azzal hogy szerez magának rangot az aktivitásával!"
hagyjuk mar ezt a hulyeseget, olyan emberek lettek az elmult evekben addiktok, meg hasonlok, akinek annyi koze nincs az it-hez, mint sultkrumplinak az asztrofizikahoz
"1. érdekes...."
ha jol remlik, anno - lassan 10 eve - en is egy abit nyeremenyjatek miatt regisztraltam - emiatt most kevesbe ertekes az, amit az oldalert, a kozossegert tettem?
regisztraciom elott guest-kent irogattam, bar a hozzad hasonlo ujoncok valoszinuleg azt sem tudjak, mi az"2. regisztrál egy másik névvel..."
meg sem tudom szamolni (es valoszinuleg a moderatorok sem), ez hanyadik regisztralt nevem...
..a kerdest lasd az elozo pontban[ Módosította: Ndruu ]
-
Źşë'
addikt
majdnem én is, volt 1-2 buktatósabb kérdés
grat mindenkinek aki helyesen válaszolt!
a csalókat, és egyéb nem szabályos dolgokat én is elítélem, csak annyit szólnék a témához: nekem sem tetszik ha egy olyan "újonc" ember kerül bele a kalapba aki nem tett semmi "érdemlegeset" a PH!-ért, ki kell érdemelni hogy valaki tagja lehessen az oldalnak méghozzá azzal hogy szerez magának rangot az aktivitásával! Tegyük fel ha valakinek nincs elég hozzászólása, vagy pár napos regisztrációval rendelkezik,
1. érdekes mert a verseny előtt/közben megtalálta az oldalt (momentán haver szólt neki, megdumálták a kérdéseket és készen is volt a kérdőív, szimplán egyszerűen). Nehezen tudom elképzelni ha valaki szimplán megtalálja a hírt és kitölti (hibátlanul) a kérdéseket, de van rá esély.
2. regisztrál egy másik névvel, hadd nőjön az esélye (ez kb olyan mint steam esetében az eventes új reges "bányászok" - és akkor ez érvényes az inaktív emberekre is akik csak ilyenkor jelentkeznek, ilyen is van biztos de nem lehet túl sok szvszszummázva aki tényleg csal süllyedjen el szégyenébe, aki nem az meg tegyen azért hogy az újonc rangja eltűnjön, aki egy ilyen oldalra regisztrál nem hiszem hogy csak azért hogy olvasson olyan anyagot amit reg nélkül is elérhet, illetve hogy nincs önálló mondani valója, annyi remek fórum topik van, és szerintem ennek az oldalnek ez a fő erőssége, a tesztek, a hardverek/szoftverek kibeszélése, az off pedig az off témákra, ami minden embernek szintén van!
amúgy mikor regeltem az oldalra, azért tettem hogy információt gyűjtsek akkori leendő pc-mről, tippeket trükköket kérjek hardver elemekről! akkor még nem is tudtam hogy van nyereményjátéka az oldalnak (talán fél-1 évre rá), és le merném fogadni hogy ha kitennének egy felvillanó ablakot oldalra való belépéskor (ami aztán válasz adás után el is tűnne örökre), arról hogy "tudtad e a nyereményjáték opciót" szvsz sokan nemleges szavazással klikkelnének, mert nincs reklámozva annyira, sőt itt az oldalon sztem semennyire.
-
Ligend
tag
Meglepően kevesen vagyunk az ajándékokra, ha jól számolom, kicsit több, 20% esélyünk van nyerni valamit.
-
gyiku
nagyúr
grat a sapkasoknak, en a 8ason elhasaltam
-
zol2
tag
Mi köze a nyereményjátéknak a fórumhozzászólásokhoz? Ha csak közösségi játék lenne, akkor jogos lenne, hogy a közösségi életet hátukon vivők játszhassanak, a többit zárjuk ki, de így???
A többszörös regeket én is elítélem, de ha van valaki, aki eddig csak olvasó volt, és most megtetszik neki valamelyik nyeremény és azért regisztrál, hogy játszhasson érte, akkor csaló?
-
MacCaine
őstag
"És hogy tudnák kiszűrni, mert az ip alapján nem igen(naponta többször is változik az ip cím nekem is) , és még gép alapján se lehetne egyértelműen mert akkor meg azzal jönnének hogy egy gépet használnak többen"
Egyrészt ezt a modiktól kellene megkérdezni, másrészt szerencsére nem csak IP cím alapján lehet egy gépet azonosítani a hálózaton.
-
ArchElf
addikt
Lehet, hogy
- több 10.000 aktív fórumozót nem érdekli a nyereményjáték
- a több 10.000 egy része csak PH, Mobilaréna, Logout látogató és/vagy csak nem látta a főoldalon a nyereményjáték linket
- az itt résztvevő <20 hozzászólással rendelkezők eredetileg is csak egy játék kedvéért regisztráltak (a cikkek és hozzászólások anélkül is olvashatók)Több PH/MA játékon én pl el sem indulok, mert vagy nem érdekel a nyeremény, vagy túl sokat kellene guglizni és nincs hozzá időm/kedvem. Pedig én itt vagyok egy ideje, a Gamepodon kívül (munkahelyen tiltott) minden oldalt olvasok.
A múltkori facebook-os, nyomkövetős játékban sem vettem részt.AE
-
bul07
nagyúr
Akkor én is írhatom rád hogy ... szánalmas
Akkor is írtam volna ha nem vagyok benne a kalapba , persze akkor meg az lett volna mert nem vagyok benne
Engem a nem tiszta játék ami zavar , és ha észreveteted a friss regeseket szóba se hoztam
Nekem azzal van a fő bajom hogy 1000napnál is régebben regisztrált és nincs 20 hozzászólása , de nyereményjátékot megtalálja miközben több 10.000 aktív fórumozó nem -
ArchElf
addikt
Jó is, hogy nem személyeskedem
Szerinted, ha valaki nem ért veled egyet és ezt ki is fejti, akkor az már egyből személyeskedés.
Nem mondtam, hogy **** , sem azt hogy ###, csupán azt, amire válaszoltál.
Szánalmas, ahogy sírsz, hogy rajtad kívül más is van a kalapban (olyanok is, akik 0 hozzászólással, vagy 8 napos regisztrációval vannak itt). Konkrétan, az egyiküket személyesen is ismerem, és rám nézve is sértő, ahogy látatlanban oltod itt a népet.
A dupla/tripla/...pla regeket meg úgyis szórják ki az adminok.AE
-
ArchElf
addikt
Én a nyerés szót sehol nem hoztam fel, nem érdekel ha nem nyerek, ...
...
Sőt olyat is lehetne hogy a rang egy szorzó lenne minél magasabb rangba van valakinek annál többször szerepel a neve a kalapba , de nyerni csak egyszer nyerhetne
De mégis csak nagyobb nyerési esélyért sírsz... szánalmas.AE
-
Sanya
nagyúr
Helyesen válaszoltam!
-
bul07
nagyúr
Én a nyerés szót sehol nem hoztam fel, nem érdekel ha nem nyerek, de nem álltam meg szó nélkül a nyilvánvaló csalás tényét, mert aki józanul nézi meg a számokat látja hogy nagyon nincs rendben
Azért elhiheted ha a címet kellene megadni akkor egyből jobban meggondolná hogy érdemes e vele foglalkozni
Sőt olyat is lehetne hogy a rang egy szorzó lenne minél magasabb rangba van valakinek annál többször szerepel a neve a kalapba , de nyerni csak egyszer nyerhetne
És lehet itt jönni hogy a rang semmi pedig nem így van mert ha nem lennének aktív fórumozók akkor mi értelme lenne az egésznek , esetleges segítség kérésekre nem válaszolna senki(#136) jerry311
Címnél nem véletlenűl írtam postázásitUgye család esetén egy cím lenne akkor jöhetne az aktivitás mérése
(#138) Nivosus
Nem mintha nem hinnék neked
De pl te 147 hete regisztráltál van 23 fórumbeli hozzászólásod , a PH lapcsaládba heti több 100 hír kerül ki és innen nem folytatom
Jé és ide nem csak smiley-t toltál(#142) MacCaine
És hogy tudnák kiszűrni, mert az ip alapján nem igen(naponta többször is változik az ip cím nekem is) , és még gép alapján se lehetne egyértelműen mert akkor meg azzal jönnének hogy egy gépet használnak többenNa mindegy nem álltam meg hogy szóvá ne tegyem de részemről lezárva (ezzel kapcsoltba ide többen nem írok)
-
MacCaine
őstag
"142 jó megfejtő volt és ebből 84 olyan ember van hogy regisztrálása óta 20 fórumbeli hozzászólása nem volt (új regisztráló 20-nál kevesebb van, a többi több száz napos)"
És? Attól jobb / bátrabb / gazdagabb / magasabb rendű lesz az ember, ha többet szól hozzá, vagy régebb óta regisztrált?
"Én egy az egybe kijelentem hogy sok csaló van a játékba aki másod harmad sőt negyed reggel is részt vett a játékba"
Ezt elég jól ki tudják szűrni a modik szerencsére.
-
FehérHolló
veterán
Áh, neked már csak 3 közösségi, vagy 1 szakmai hozzászólás, és megvan a kommulált 20.
Nem érdemes fennakadni, minden nyereményjáték kalapja után felhozza valaki ezt a témát. A vélt/valós megoldási lehetőségek és azok melletti érvek/ellenérvek is háromezerszer elhangzottak, nincs új a nap alatt.
-
szrudi
csendes tag
Inaktív vagyok nem csaló. Nem érzem, hogy olyan baromi nehéz lett volna a kérdéssor, józan ésszel átgondolva a kérdéseket és talán egy egész kicsi szerencsével meg lehetett válaszolni. Ráadásul bekerültél te is, és 141 másik játékos mellett már elég jó esélyed van a nyerésre is.. Sok szerencsét hozzá.
-
Nivosus
csendes tag
"Nekem szerintem ez volt az utolsó játék amin részt vettem (és aki szóba hozza nekem le fogom beszélni hogy játsszon)"
Ez jobb lesz így mindenkinek.
Tudod én is dolgozom, és - a mellett hogy rendszeres olvasója vagyok a portálnak - nem kívánok időt szakítani arra hogy csak azért teleírogassam a fórumot 1 smiley-s hsz-ekkel hogy meglegyen a bejutó szint. Akkor majd én sem fogok játszani.Addig viszont kikérem magamnak hogy lecsalózzál.
-
jerry311
nagyúr
-
ArchElf
addikt
Vazz, ha bejutottál, már rögtön sírni kell, hogy sok a csaló és kicsi az esély a nyerésre?
A STAFF mindent megtesz azért, hogy a csalókat kiszűrje.Amúgy mennyiből tartana megadnod a három accounthoz a saját, a szüleid, nagyszüleid, unokatestvéred, nem IT-s barátod, kollégium, stb számot? Mit kellene még megadni - személyi számot, igazolványmásolatot? Azzal is be lehet regisztrálni az egész családot.Nálunk az egész "nagyobb" családban - szerintem - csak én játszom egyedül. Ilyen feltételekkel is tudnék még regisztrálni kb. 20 játékos júzert - ha akarnék...
AE
-
lothnem
újonc
Apropó. Mikor lesz a sorsolás? Van rá esély hogy még ma?
-
bul07
nagyúr
válasz
Dark Archon #119 üzenetére
Tudod egyeseknek ilyenkor is dolgozni kell és nem jókedvükben töltik otthon a hosszú hátvégéket is , én pl szombaton meg elsején is 24óráztam
Innen mindenkinek főleg a Moderátoroknak szól
Nekem szerintem ez volt az utolsó játék amin részt vettem (és aki szóba hozza nekem le fogom beszélni hogy játsszon)
142 jó megfejtő volt és ebből 84 olyan ember van hogy regisztrálása óta 20 fórumbeli hozzászólása nem volt (új regisztráló 20-nál kevesebb van, a többi több száz napos)Én egy az egybe kijelentem hogy sok csaló van a játékba aki másod harmad sőt negyed reggel is részt vett a játékba
Több tízezer felhasználója van a PH lapcsaládnak és akkor a nyereményjátékon a jó megfejtést megadók közül több mint 50%-lék inaktív játékos. Na ne vicceljünk márValami azonosítást berakhatnátok már végre a játékba hogy kiszűrjétek a csalókat
-
szumoo
senior tag
A nyolcast néztem be
Azért köszönöm a lehetőséget!
Sz.
-
Talma
tag
Na, látom van egy pár hupper is a kalapban :-P
-
Orsee81
csendes tag
Sziasztok!
Mint már biztosan sokan láttátok kikerült a kalap! Gratulálunk a sok-sok helyesen válaszolónak és minden játékosnak köszönjük a részvételt!
Néhányan panaszkodtatok a 8-as kérdés miatt, gondolkodtunk, hogy végül ne vegyük figyelembe, de mivel így is 142 helyes megfejtés lett, így ezt elvetettük.
Alapvetően nagyon sikeresnek ítéljük a játékot- összesen 618-an játszottatok, bár az utolsó kérdésre már "csak" 300 megfejtés érkezett.
A hosszú hétvége miatt pénteken 11.50-kor tettük fel az utolsó kérdést, bőven volt idő még gondolkodni.
A kérdéseket a tavalyi nagyon kevés helyes válasz miatt kérésünkre a Netacadémiások direkt könnyebbre, lazábbra, viccesebb hangvételűre vették, mert szerettünk volna minden nyereményt odaadni.
Tudjuk, hogy nem tudunk mindenkinek kedvezni, van akinek a könnyű túl könnyű, a poén túl laza, de reméljük összességében Nektek is tetszett a játék!A statokról egy kicsit:
- a 3., 5. és 8. kérdések bizonyultak kicsit nehezebbnek, az összes többinél 90% felett van a helyes válaszok aránya.
- a legkönnyebb kérdés a 10. volt ahol a 300 válaszadó 100%-a tudta jól a választÖrülünk, hogy ennyien játszottatok, még egyszer köszönjük!
A negatív vélemények ellenére igyekszünk a jövőben is ilyen és hasonló játékokat összehozni a Cafén és a PH!-n is.
Az esetleges tévedésekért pedig utólag is elnézést kérünk- mi is csak emberek vagyunkÜdv,
Orsi -
localhost
Közösségépítő
Nah VÉGRE!
-
jerry311
nagyúr
válasz
Pedig most nincs igazad.
Pentek 11:50 ota nem volt uj kerdes. -
-
danih
veterán
válasz
Kocka oldal, kocka rendezvénnyel kapcsolatos nyereményjáték... problem?
Lehetne már sorsolni
-
ArchElf
addikt
Sírnak a tudósok, hogy nem
csak hárman vannak a kalapban...kalap
AE
-
Na, a 9-es, 10-es kérdésről lemaradtam. Bombaötlet volt egyébként a 4 napos hosszú hétvégére tenni a játék lezárását, amikor tényleg csak a kockák maradnak gép előtt.
Bár mindegy, mert elhasaltam két kérdésen is, a 3-ason és 8-ason. A 3-as... azt kérdi, milyen eszközöket használnak a seregben. Eszköz = device = hardver. Nekem. Erre a jó válaszban csupa szoftver felsorolás... de az is biztos, hogy nem ugyanazokat a szoftvereket használják. Nem tudom, ki hogy van vele, én például a polgári életben nem használok rakétaindító szoftvereket, esetleg vadászgép vezérlő egységeket (mert ugyebár az informatikai eszköz elég széles skálán mozog).
Meg letinizni egy 31 éves fószert. Az egész kérdéssort mintha valami sértődött óvodás rakta volna össze.
-
Ligend
tag
Hosszú hétvége volt, lehetséges, hogy ez az oka annak, hogy egyelőre nincsenek ilyen jellegű adatok.
A kettő között kellene megtalálni a nehézséget, mert a magam részéről eddig sem tartottam lehetetlennek a tökéletes megfejtést (pár éve úgy nyertem, hogy volt 1 hibás válaszom, de a hibátlan megfejtők között mi is benne voltunk a kapalban), de ez a mostani már túlontúl könnyű és szinte gyerekes lett. A vitás kérdéseknél is érezhető volt, melyiket gondolta helyesnek az írója, aki egy picit jártas ebben a témában, nem hiszem, hogy elrontotta. Emellett a megfogalmazásokat is komolyabbra vettem volna (pl: "ki a bánat"), bár tekinthetünk úgy is erre a témára, hogy illett a kérdések nehézségéhez.
-
tocsa
senior tag
Szerintem mindegyik kerdesnel eleg egyszeru volt kitalani, hogy melyik a helyes valasz. Az utolso kerdesnel gondoltam azt, hogy talan Google kell majd (hany eve van Ethical Hacking konferencia), de meg ott sem. Ezen kivul Orsi hozzaszolasa utan a katonai kerdest meg egyszer atgondoltam, mert ott is voltak "hazi ganyolasu" exotikus kodolasok, de ott is tudni lehetett a valaszt, ha valaki kepben van. Nem is tudom, hogyan lehetett volna a jatek egyszerubb.
Ennek ellenere elveztem. Pl vicces volt. -
tocsa
senior tag
válasz
FehérHolló #114 üzenetére
Arra szeretnelek megkerni, hogy probalj egyuttmukodni es megerteni azt, amit mondok. Tedd felre a sertodottseget a "hazi ganyolasu" kifejezes miatt.
Miert erdekes az, hogy a Rijndael-t 2 vagy X szamu ember fejlesztette ki? A lenyeg, hogy egy hosszu folyamat soran publikusan versenyeztek egymassal az AES kandidansok, a vilag minden pontjan a kriptografusok nekiestek az osszesnek es probaltak feltorni oket. Jo sokaig.
Onmagaban az, hogy ket ember tervezte az nem jelent sokat. Mind a ketten eleg neves kriptografusok, nem ez az elso munkajuk, szamos algoritmust terveztek mar:
Joan Daemen:
"He has also designed or co-designed the MMB, Square, SHARK, NOEKEON, 3-Way, and BaseKing block ciphers. More recently, he co-designed the Keccak cryptographic hash function that is one of the candidates for SHA-3."
Vincent Rijmen:
"Rijmen is also the co-designer of the WHIRLPOOL cryptographic hash function, and the block ciphers Anubis, KHAZAD, Square, NOEKEON and SHARK."Lehetseges, hogy a Crypto-1-et is kriptografusok terveztek (bar nem hinnem, hogy olyan kaliberuek mint a fenti ket szemely), de legalabbis nem ment keresztul olyan tamadasi proceduran, mint a Rijndael. Ezt jelenti azt osszessegeben, hogy "hazi ganyolasu". Gyakorlatilag nulla vedettseget ad, mint ahogy az elozo hozzaszolasomban irtam.
Es a gyakorlat meg azt is mutatja, hogy az *osszes* ilyen "hazi ganyolasu" cuccnak ez a sorsa. A "security by obscurity" nem security. Peldakent a GSM A5 es A8 jut eszembe. Hazi ganyolasuak, sz*rt sem ernek. Addig ertek valamit, amig valakinek nem volt egy kis tuerlme es szabadideje es vissza nem fejtette az algoritmust. Onnantol befellegzett nekik.
-
tocsa
senior tag
válasz
FehérHolló #111 üzenetére
Nem ertem a felvetesed. A 8-as kerdes az eg egyadta vilagon sehol sem ir olyat hogy az NXP sufni ceg lenne. Az NXP egy igen jelentos szereplo, ennek mondana ellent, ha azt allitana valaki, hogy sufni ceg.
Mindossze annyit allit a helyes valasz, hogy a Crypto1 az "hazi ganyolasu". Szerintem ez teljesen helytallo kijelentes. Annyit jelent, hogy nem volt evek soran nyiltan felboncolva kriptografus szakertok altal. A "hazi" itt annyit jelent, hogy cegen beluli. Nem volt szeles korben elfogadva, mint a DES vagy az AES.
Idezet a wikipedia szocikkebol: http://en.wikipedia.org/wiki/Crypto-1
"the security of this cipher is ... close to zero", es ezt negy hivatkozassal ala is tamasztjak. Hat eerre vezet egy sajat ganyolasu cucc a mai vilagban. Azt is mondhatnank, hogy a Crypto-1 egy nagy kalap ... biztonsagi szempontbol. Az lehet, hogy nem annyira eroforras igenyes, mint egy DES vagy AES, de igy semmi ertelme sincs. -
FehérHolló
veterán
Felháborítónak tartom azt, hogy egy szakmainak csúfolt oldalon egyesek sufnicégként kezelik az NXP-t. Ilyen például a 8-as kérdés "helyes" válaszát megfogalmazó, szakmában ezek szerint kevésbé jártas illető is.
[ Módosította: Barthezz2 ]
-
Sajnos a 8-as kérdés rajtam is kifogott
-
domi007
őstag
Gondolom ez MacCaine-nek ment, mert igazából velem értesz egyet
Amúgy MacCaine:
Persze, de ezek célszámítógépek, amik természetesen nem hétköznapiak, hiszen ezért célgépek. Egy hegesztő-robot vezérlője sem hétköznapi, vagy bármilyen más, adott célra gyártott hardver sem, tehát ez nem egy katonaságra jellemző dolog.
Amúgy vicces, de pl. Barta Csaba egyik előadásában bemutatta, hogy egy F-22es vadászrepülőgép is tartalmaz hétköznapi szabványelemket - konkrétan FireWire-t. -
bul07
nagyúr
Köszönöm a játékot
Kalap itt is3-as kérdés könnyű volt mert C válaszon kívül mind kizárja akár egy Windows gép használatát, ami valljuk be lehetetlen
A 8-as kérdéshez elég volt csak megnézni a wiki oldalát, onnan egy idézet :
"the security of this cipher is ... close to zero"Azért remélem nem egy hetes regek, vagy inaktív tagok akik több év alatt pár tíz hozzászólást se tudnak összeszedni nyerik meg az értékes dolgokat
Amúgy van infó hányan játszottak és menyi helyes megfejtő volt
-
j0k3r!
őstag
nem, a kerdesek nem voltak nehezek, inkabb a valaszokkal volt nekem (nem csak nekem) bajom. nezd meg a tavalyi kerdeseket es valaszokat, ahhoz kepest az idei inkabb poenkodas (a tavalyiban is volt, csak mertekkel) es ket/tobbertelmu valaszok kavalkadja...
na inkabb nem offolok tovabb, ettol fuggetlen koszonom a jatek lehetoseget es gratulalok a kalaposoknak
-
localhost
Közösségépítő
localhost kalapban
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest