- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Google Pixel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mindent? mint említettem, egyszerű gyors filekeresést ÉS 2 paneles nézetet vártam volna el (plusz némi file select-et)... ez azért nem MINDEN....
mellesleg
ingyenes vagy open source alternatívák windows alatt
vs
ingyenes vagy open source alternatívák OSX alatt
19 db vs 5 db (utóbbi 5-ből egyik sem tudta azt a kb 4 dolgot, amit elvártam volna a total commander több száz feature-éből)de tudod mit? igen, én vagyok az elmebeteg, a béna, a sóher... itt, az alma világos oldalán virít a pénz
-
windowson vannak TC-hez hasonló, mégis totál ingyenes programok (bár nem ok nélkül csinálta a total commander is azt, hogy 30 nap lejárta után is marad a teljes funkcionalitás)
egyébként meg miért kellene leszoknom? tudod, a mac-en kívüli világban számtalan ember teszi ki ingyen a saját programjait, köztük én is... lehet hogy nehéz ezt a felfogást beleverni egy almába, de vannak önzetlen emberek, akik mondjuk megírnak maguknak valamit, és nem perelnek, hanem inkább kiteszik, hadd örüljön neki más is...
-
-
Hmm, ebben semmi olyan nincs, amit most szeretnél szépíteni...
"Hát konkrétan nem tudom, én abból tudok kiindulni, hogy egy átkozott Total Commander alternatívát kerestem OSX-re... 2 panel, korrekt és gyors file keresés, meg 1-2 ilyesmi... jah, és ingyen...
Erről ideje lenne már leszokni. Miért kellene, hogy ingyen legyen? A Total Commander sincs ingyen. Mac alatt a Forklift-et 15EUR-ért megkapod. Ha téged fejlesztőként (aki a nap nagy részében a gép előtt ül, azt használja) ez a ~4200Ft földhözvág, akkor ott valami nagy gáz van..."
Az aláhúzott a Te véleményed... Nos.Ebben a sem a mindent tudás - mint opció, és el sem elvárás nincs a hozzászóló részéről...
Igen is, akár teljes funciós app is legyen free, akkor reklámmal megtámogatva...
(mint ahogy olcsóbb vételárú, reklámos ebook olvasó is létezik)Utoljára:
Nem, nem kell leszokni! Igen is legyen free alternatíva is. Vagy csorbított tudással, vagy teljes verziós-reklámos kombóval, de legyen!
-
Ismered azt a szót, hogy alternatíva?
Nem azt írtam - az előttem szóló sem - hogy MINDEN legyen ingyen, hanem legyen ingyenes LEHETŐSÉG is.Borzasztó, hogy sokan nem akarják értelmezni, amit írunk.
Nem kell leszokni a free cuccok kereséséről - és elvárásáról - mert igen is van helye az app-piacon.
Ha kell reklámbetétes legyen.Az Ebook révén sem jött át, mit akartam makogni...
Ebook olvasó és könyv esetében pont fordított a helyzet, mint amit vázoltam.
Ott a hardver - tehát maga az olvasó - olcsó, sőt van, hogy a gyártónak veszteséges a hardver, mert többért gyártja, mint amennyiért eladja, ellenben minőségi fizetős könyvekkel ellensúlyozza a kiesést. Mert igen, magát a könyvet meg fogja venni az illető.Igen is kell, hogy mindenhol legyen ingyenes alternatíva, és nem csak a fizetős app!
Nem, nem kell elfelejteni az ingyen app keresést! -
" Erről ideje lenne már leszokni."
Miért? Miért is kellene valaha is leszokni?! Vesz az ember egy drága hardvert, drága elofizuval. Akkor van értelme a fizetős appoknak, ha szinte ingyen, vagy nagyon olcsón vehetsz terméket, melyre a további funkció vásárolható meg. Pl. ebook... Igen is legyen free alternatíva még iphone eseten is. -
Z0mbi
senior tag
SGS2 om van, mikor kijott az SGS3 akkor megfogtam, megneztem es rajjottem hogy basszus kurvara nincs erre szuksegem. Nagyobb zsebu nadragokra kell csereljek, semmi olyat nem tud amit hasznalnek. (plusz mive nalam a fekete a telefon szine igy ez hamar kiesett a kivansaglistarol)
Viszont abban biztos vagyok hogy sokan fognak cserelni 4S rol erre a csodalatos termekre. Hogy miert? hat ahany 'almazabalo' ismerosom van az mind ilyen. Agymosottak es nem az kell nekik amire szukseguk van hanem az amit mondanak nekik hogy szukseguk van ra. Mivel ez ujabb ezert biztos cserelni fognak. Ennyi. Es ez nem altalanositas hanem a szemelyes tapasztalatom. Nincs ismerosom 3g vel. Amint jott a 4 csereltek. Ugyan ezt fogjak most is tenni. MAr hetek ota arrol beszelnek hogy ez mit tud... 4 colos kijelzo!I mean WOW!
-
pufferzóna
tag
Nekem androidos telefonom van, tavaly vettem. 3 hónapja ICS fut rajta, elégedett vagyok vele, bele nem nyúltam, újra indítanom nem kell, ellenben a (napi) naptáram, a feladatlistám a főképernyőn van widgetként, ezt használom ki leginkább.
Amiért nem veszek iPhone-t:
- jobban személyre szabható az android
- a 4 és a 4S gyenge vételi képességekkel rendelkezett, valószínűleg ilyen az új iPhone is (mivel fém készülékházzal gyártják)
- magasabb szintű az androidos telefonon a Google-szinkronizáció (és ki is használom)
- szerény (pontosabban nincs) készülékválaszték
- kicsi a képernyője
- taszít a hypeEttől függetlenül jó minőségű terméknek tartom, de az én igényeimnek nem felel meg.
-
aprokaroka87
nagyúr
Az igaz hogy az Android szagatt egy gyengébb telefonon,viszont mindez azért van mert a gyártok sz*rnak az optimalizálásra,nekem egy LG GT540 van CM 7.2 vel,amióta ezt használom olyan gyors lett a telefonom,hogy néha úgy érzem lassú vagyok hozzá
egyébként az IOS 6 vajon elindulna egy msm7227 soc-on?
ha igen akkor is olyan gyors lenne mint mondjuk pl egy Iphone on?
Sőt mondok én jobbat azt szeretném ha pl holnap megtapasztalhatnám az IOS smoothságát a telefonomon -
GabN73
addikt
"Nektek lehet, hogy nem okoz nagyobb problémát, de az átalgjúzernél még mindig azt látom, hogy nincsenek beljebb. "
Bocs, nem akarok kötekedni, de most tényleg.
Egy "átlagjúzer" mit akar buherálni?Ahogy írtam, ez a buhera dolog inkább csak a 2.x.xnél volt/van.
Mostani ICS modelleknél semmihez sem kellett nyúlnom. (Még rootolni se rootoltam)
És "átlegjúzer" vagyok. Net van, minden úgy működik, ahogyan szeretném. Mi kell még?--
Aki pedig ki akar tűnni a telefonjával vegyen Vertu-t vagy valami egyedi mobilt.
-
vicze
félisten
Most hogy az Apple mérnökei pontosan min dolgoztak, hát...
- kétszer erősebb proci -> ARM licence, 1-1-ben optimalizálták, 32nm-es Samsung gyártónodera ennyi
- 20%-al (?) nagyobb és fényesebb képernyő -> Sharp
- sokkal vékonyabb kialakítás -> Ez a ház tényleg nagyon szép lett és gratula érte, a fekete valami állatul néz ki számomra
- könnyebb lett (remélem nem a masszivitás rovására) -> Mivel unibody jó hogy, és a lehelet vékony alu jóval könnyebb mint az üveg.
- hosszabb üzemidő -> Erre kíváncsi vagyok nőtt-e az aksi mérete, az LTE miatt kellett volna, mondjuk látványosan nem nőtt az üzemidő, de ez csak annyiból ered hogy nagyobb aksit tudtak belerakni a több hely miatt, ehhez nem kell mérnöki teljesítmény...Amit kihagysz, és Apple tervezett, az az antenna rendszer (ami tényleg mérnöki teljesítmény, csak hát nem túl látványos), ami reméljük jól teszi most a dolgát.
-
Remus389
veterán
Ha meg Droidot, akkor meg kertésszé és földművelővé kell válnod, hogy meglegyen ugyanaz, mint ha Almát vettél volna... Beljebb vagy? Szerintem nem...
beljebb mert helyesen így hangzik: Ha meg Droidot, akkor meg kertésszé és földművelővé kell válnod, hogy meglegyen több, mint ha Almát vettél volna... Beljebb vagy? Szerintem igen...
egyébként egy végletekig leegyszerűsített és buta példa, a Galaxy S2/3 pl out-of the box is jó, csak lehet ég tunningolni
tudod, többféle androidos telefon van, nagyon sok, lehet egy kínaira ez igaz, de lehet egy adott LG, vagy adott HTC -re ez egyáltalán nem igaz
-
zooole
senior tag
Közben erre elfelejtettem válaszolni, bocsi
Szerintem nem erre utal. Az új iPhone inkább kisebb, mert vékonyabb. Legalábbis nem egyértelműen nagyobb. Mostanában pedig a vastagság öngyilkosság üzletileg
i4-nél pedig ugyan ezt mondták, mégsem volt nagyobb a telefon.
- Ez kéthetente megtörténik kb. Majd jön a Samu egy S4-el aztán megint odaver mindenkit, jön az nVidia Tegra 4-el, megteszi ő is. Aztán jön az 5S, vagy 6, és folyatatódik. Ez már annyira megszokott és előrelátható, hogy nem kéne ezzel felvágni, vagyis nem annnyira, hogy a "legnagyobb dolognak"-nak nevezzék.
- nagyobb. Húha. 16:9 lett. De ez mitől revolúsöneri? Szerintem utóbbi kell ahhoz, hogy a legnagyobb szifonnak mondják. Az i4-nél jött a retina, meg az őrületes ppi. Az álleejtős volt. Ez meg ilyen semmilyen. Fényesebbnek biztos fényesebb. IPS panelek vannak és fényesek.
- Megint csak az tudom mondani, amit a SoC-nál.
- Lásd 1-el fentebb
- Egy óra + Wifi böngészésnél. Hát, ok.Én nem azt mondom, hogy nem becsületes munka, és hogy nem jobb. Mert tény, hogy jobb, de közel sem akkora lépés, mint az i4 retinája, vagy új design-ja. A hw sem fejlődött akkorát, mint anno, sem az OS.
-
zooole
senior tag
De miért a legnagyobb dolog?
A legnagyobb dolog az i4 volt. Az rengeteg újat hozott. Egy új design-t, egy brutális procit, úgy több száz AAA játékot amik ebből építkeztek, felzárkózott (front kamera, iOS, háttérkép), és robbantott a kijelzővel, ami azóta is ámulatba ejtő szvsz (GS2, WVGA 4.3"-al, pedig szeretem). Emellett ott volt a már bőven droid élmezőnyben is ritka kamera.
Az i5 hozott 16:9-et. Vékonyabb lett, és izé... Van benne LTE. Csúcs. De most akkor ez mitől olyan jó? Mitől veri oda-vissza a 4S-t? Mert ja, A6, de attól nem lesz revólúsöneri, se mérföldkő az iPhone-ok történelmében. Mert ezt eddig is hozta mindegyik.
Ha azt mondják "Ez az eddigi legjobb iPhone-unk", természetes. Viszont amit mondtak az tök más.
Egyre volt jó ez nekem. Lenyomta a 4S árát. Ideje váltani GS2-ről és bele akarok kóstolni az almába
-
anubys1984
aktív tag
Az Apple ezt látszik kimmunikálni. Az oldalukon az alábbi olvasható: "The Biggest thing to happen to iPhone since iPhone".
Valamint tavaly emlékeim szerint azért nem volt meg a nagy újítás, mert még nem álltak rá készen. Erre kellett egy évet várni?
A 3GS/4 váltás fényévekkel nagyobb szabású volt.Ha más előnye nem is volt ennek, legalább a 4-tulajok spórolhatna egy újabb évet a váltásig. Hátha majd akkor...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3)
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- Eladó Apple Mac Mini 2012 vége / 12 hó tótállás
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest