- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a BestBuy topikokhoz tartoznak.
Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a megfelelő specifikus topik.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban olvasnivaló.
Kérünk mindenkit, hogy a reflinkek (ÁSZF III/11/17) megosztását mellőzzük a topikban (rövid link is reflink ha kinyílik, pl.: http://gearb.es/XXXXX). Saját, hozzászólás írójához köthető reflinkes blog/teszt/fb oldal is törlődni fog. Bónusz visszatérítős oldalak szintén. Ha egy mód van rá, a termékre mutató linkek a .html után ne tartalmazzanak mást (?wid= maradhat, az a raktárat jelenti), főleg nem ezt: ?lkid=
Legyetek kedvesek pénznemet írni a hozzászólásokba, nem mindegy, hogy pl. EUR, HUF vagy USD.
Új hozzászólás Aktív témák
-
helixP
nagyúr
válasz
DeFranco #181542 üzenetére
Ha már meg kell magyarázni a kérdésem hátterét:
>2 éves gyerek, akire rá van állítva 2 szülő és 2 nagyszülő, de az ördögnek alvászavarai vannak és nem alszik. Jön a nyár, ha a tömött strandon elveszne, ő még nem tudja bemondatni a hangosba, hogy "Gézuka* szüleit várják a 2-es pénztárnál", mivel csak annyit tud magáról mondani, hogy az ő neve baba.
Hát így.*A gyerek neve a való életben nem Gézuka.
Szóval, esetleg tudsz ilyet ajánlani? Köszönöm.
-
st6969
őstag
válasz
DeFranco #181542 üzenetére
Pont így gondolom, nem látom igazán szükségét az említett okok miatt. Egy darabig én is kerestem ilyet, aztán rájöttem, hogy semmivel nem leszek előrébb. Az üzemidő legjobb esetben is 1 nap. Épületen belül a GPS pontossága erősen megkérdőjelezhető, de még ha megfelelően működne is, akkor is csak azt tudnám lekövetni, hogy a 12-es teremben van-e vagy ebédel. Szülő viszi reggel, szülő hozza el, a két időpont között felügyelet alatt van.
Amikor meg már egyedül jön-megy (sőt, hamarabb), úgyis lesz mobilja.
Amit esetleg el tudok képzelni, egy jobb eSIM képes óra (hogy mégse a telefont kelljen "cipelnie"), amiről esetleg tud beszélni, vagy üzenni, ha tényleg nagyon szükséges. De ez se olcsó, ráadásul folyamatosan bekapcsolt GPS+eSIM-mel nem tudom, megvan-e a fél nap üzemidő. Nem véletlen nem terjednek ezek, bár szolgáltatói kínálatban van ilyen gyerekóra.
...
Egy haverom vett valami kínai gyerekórát (nem tudom honnan, valami magyar ismeretlen cégtől...akik gondolom a wish-ről). Elhozta, hogy üzemeljem be, mert milyen jó lesz ez a gyereknek (ez 2 éve volt, de a gyerek még annyi idős, hogy ma sem mozog egyedül). MicroSIM-es volt. A térkép a 3km-re lévő adótorony környékét mutatta, mint "pontos" helyszín. A GPS-t is bekapcsoltam, bár nem talált műholdat (lehet, nem is volt benne valójában GPS). Kuka.
Van egy Samsung Galaxy Watch 2-je is. Na az már eSIM-es, kifejezetten jó minőségben lehet vele beszélni. Egyszer véletlen benyomta a segélyhívó funkciót. A rokonokat 1 utcával arrébb lévő helyszínre "riasztotta" (kb. a lábszomszédhoz 50-100m). Az is ennyire "pontos". -
válasz
DeFranco #180372 üzenetére
Uhh, ne is mondd!
A suomszédunk átvett egy tértivevényes levelünket (bár nemölehetne ilyet, de most jól jártunk vele), amiben közölték, hogy közig bírság be nem fizetése miatt adja le feleségem a kocsiját.Kiderült, hogy szeptemberben volt egy gyorshajtás, de a postás nem hozta ki a levelet, nem hagyott cetlit sem, így nem is tudtunk róla, csak most, hogy jött a felszólítás a rendszám leadásáról.
Intézkedtünk, majd mentünk a postára panaszt tenni, mire az volt a kérfés, mivel tudjuk bizonyítani, hogy nem vitte ki a postás az értesítőt
Sokkolt az egész!Pedig az MPL-es ember példaértékűen végzi a munkáját
-
FingR86
őstag
válasz
DeFranco #179405 üzenetére
de az érzetet sztem valamilyen formában mégis befolyásolja
gondolom nem ugyanolyan fordulaton használsz te sem egy ventilátort 27 vagy 35 fokos szobában
és sztem az automatikus vezérlés csak egy opció, nem kell használnod kötelezően.a 100 lépés valóban sok és nem lesz kihasználva
de a mostani 3 lépéses meg pont kevés volt
1. fokozat túl kevés, 2. meg már túl sok volt éjszakaszóval nekem mindkét funkció hasznos lesz.
-
Vérboci
addikt
válasz
DeFranco #178967 üzenetére
persze, hallani sok ilyet lehet.
a sógornőm szomszédjának a kolléganője hallotta mikor mellette a buszon mesélte valaki, hogy a húga új faszija olajcserére vitte a kocsit és ott beszélt a szerelővel, aki mondta neki, hogy egyik haverja is majdnem így járt, csak szerencsére nem volt nála a kártyája -
C. s.
addikt
válasz
DeFranco #175815 üzenetére
Az itt linkelt 2 között vacilláltam, mert mindkettőből elég sokan rendeltek, népszerű boltok, de végül az első lett, mert az eladó értékelése magasabb egy kicsivel. Valamint a terméké is, bár jóval kevesebben pontozták, ezért talán pontatlanabb a pontozás.
Pont.kurtuzov, edk-:
Köszönöm az ötleteket! Végül a legolcsóbb mellett döntöttem, mert előbb-utóbb úgyis gyantába öntöm, ne kerüljön sokba a tapasztalat.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
DeFranco #175147 üzenetére
Nálam az egyiknek nagyon jó a szenzora viszont a görgője halt le (kattintás és görgetés is) és amikor ki akartam szedni a görgőt hogy valamit csináljak vele, akkor eltört a tengelye mert nagyon be van szorítva... A másiknak meg alapból nagyon pontatlan a szenzora, és duplakattol a balklikk, illetve nehezen mozog a görgő. Potenciális elektronikai hulladék lesz mind hónapokon belül, ezért vennék valami normálisat már egyből.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
DeFranco #174948 üzenetére
Szoktam látni a buszon egy betondzsungelharcos srácot, kb. azon van minden: robbantott oldalzsebes nadrág, valamilyen military-szerű dzseki, taktikai öv, rajta a pár éve nagy sláger volt kis nejlon oldaltáska, természetesen digitál terepmintás, benne a taktikai toll. Fején Castro sapka. Mindig olyan jót mosolygok rajta, mert annyira komolyan veszi magát.
-
gyapo11
őstag
válasz
DeFranco #174520 üzenetére
esetleg a lámpa lejjebb helyezésével
Nem jó, sőt rosszabb, még kisebb felületet világít meg az útból. A jó megoldás az emelés lenne, pár m magasról ugyan egy kicsit még lejjebb kellene buktatni, de a nagyobb megvilágított terület meglenne, persze ez biciklin kivitelezhetetlen. A takarás működik, kb. 10 cm-re a lámpa feje elé nyúló takarás már jó.
Illetve szerintem jó a zoom. Kb. 20 fokos lefelé néző lámpa jó az előttem levő útszakasz megfelelő megvilágítására. Vagyis ha a lámpa fénykúpja nem szélesebb mint 40 fok, akkor nem vakít, és a zoom ráadásul a 40 fokos kúpon kívül szinte semmit nem világít, valamint a fénykör szinte egyenletesen megvilágított, nem olyan mint pl. a Convoy spotja és spillje, a spotban többször annyi lux van mint a spillben. Vagyis a szemem rááll a spot fényerejére és a spillel megvilágított terület ahhoz képest sötét.
Hátránya, hogy zoomolt állapotban romlik a hatásfok, és hogy nehéz találni jó zoomos lámpát, vagy gagyi vagy drága. -
-
finest
addikt
válasz
DeFranco #172406 üzenetére
Hallottam erről a megoldásról. De igazából olyasmit akartam, amit nem kell szerelnem csak összedugni. Hátha a kínaiak már kitalálták, h betesznek egy ellenállást egy molex elosztóba vagy ilyesmi.
Újabban több ház is megfordult nálam, amiben ledes házventik voltak, de csak 4pines molex csatival voltak szerelve, pl. Samurai x2, Kolink Vault. De közben eszembe jutott, h a ledekhez is elkenállással butíthatják le a ventiken a 12v-ot, szóval valószínűleg nem világítanának, ha a bemeneti feszültséget csökkenteném. -
Csabex
őstag
válasz
DeFranco #171230 üzenetére
Itt a pont
Nedves törlővel szoktam végig húzni néhanapján az íveket, ha szelesebb idő van, mert olyankor rengeteg a por. Mostani autóm esőszenzoros, azt száraz időben kikapcsolom, de pl. esős időben hasznos, mert csak akkor töröl amikor érzékeli, hogy adott mennyiségű vízcsepp csücsül a szenzor hub-nál, így szárazon sosem töröl.
-
Ra3
őstag
válasz
DeFranco #171230 üzenetére
Ez igaz, sokat számít az olyan apróság is hogy a kocsit hogy programozták. Egyszerű dolog, nekem ha szélvédőt mosok akkor pár mp-ig nyomja a folyadékot és csak utána kezd karistolni a lapát, sok kocsinál látom hogy egyből csinálja mikor még száraz az üveg.
Néha azért ha látom hogy sok a retek kitörlöm a lapát alól, meg időnként befújom ablakmosóval is.
2.5 éve vettem a kocsit használt Bosch lapáttal, 30ezret mentem vele, és még mindig hibátlan, csendes, nem csíkoz, ilyet veszek rá ha beadja a kulcsot megint. -
bul07
nagyúr
válasz
DeFranco #170839 üzenetére
Ez nem olyan
Elméletileg ez olyan hogy kirakod a formát ráragasztódik a gyöngy, majd mivel vinyettára rakod ki bármire ráragaszthatodAlis hirdetésnél is van videó, de ahogy mondjuk ebben a videóban is látható
Úgyis jön a karácsony egynek hogy több legyen a fa alatt jó, és kb 30percre le is köti
-
macilaci78
nagyúr
válasz
DeFranco #170830 üzenetére
Komolyabb másoló kiolvassa a számsort, le tudja ellenőrizni az eredeti és a másolat közti különbséget. Hova tovább, van, amivel eredeti nélkül is lehet programozni, jobban mondva eredetit lehet gyártani, de ez már a 80$ feletti ársávban volt, amikor nézegettem.
Én olyan kütyünek örülnék, ami egyben tudja a munkahelyi, otthoni, garázsos proxykat.
kano: a legenda szerint a Schönhertz koleszban az első éves műegyetemisták másolják öccázé. Nekem mondjuk közelebb is van, mint a Zárkirály.
-
zsiz
őstag
válasz
DeFranco #170020 üzenetére
Ez a része annyira nem érdekel őszintén szólva
A lényeg, hogy rádugom akár az xboxra, akár a pc-re és játszok minden mókolás nélkül. Persze 2 éve vettem, azóta lehet már nem is ilyet adnak, hanem valami gagyibbat ugyanazon a linken és néven. De ha még hozzáteszem azt is, hogy akkoriban 280Ft körül volt a dollár, és 9 dollárért vettem, szóval szerintem mondhatom, hogy jó vétel volt
-
sambenez
addikt
válasz
DeFranco #169377 üzenetére
Vannak ezek a nanotechnológiás lapok, én egy olyanra próbálnám meg felrakni a mágnest és úgy rá a telefont akkor még ragasztani sem kell semmit.
Ilyenre gondolok. -
Vertigo18
addikt
válasz
DeFranco #169101 üzenetére
Annyira kell majd vigyázni, hogy majdnem minden gyártó saját csatlakozást használ, ergo majdnem kijelenthető, hogy csak ugyanolyat tudsz majd "utánvásárolni", ha használni akarod más eszközökön is.
Nekem lassan az összes eszköz töltéséért ilyenek felelősek már itthon, csak sajnos erre az elején nem figyeltem, így a 10 eszközt kb. háromféle töltő tölti.
-
DeFranco
nagyúr
-
DeFranco
nagyúr
válasz
DeFranco #166342 üzenetére
most érkezett meg az áru, a töltést még ki kell mérni de bekapcsol vele a dashcam fali töltőről.
a mágnese bivalyerős, hamarabb engedi el az usb csatlakozó a foglalatot mint hogy a mágnes elengedjen, mindkét irányba csatlakoztatható a mágneses rész.
az usb apa és anya részek (hagyományos micro usb portok) kicsit lazának tűnnek, stabil a kapcsolódás de az átlagosnál könnyebb széthúzni.
első ránézésre ígéretes.
szerk:
a perem nem ül fel a felületre, kb. az apa nyakából kb. egy mm-nyi rész kilóg az eszköz síkjából.szerkszerk: másik usb anyába teljesen résmentesen passzol
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz
DeFranco #167481 üzenetére
Nem forog a görgő, irányt nem tudsz váltani vele. Kicsi a felület, ha nem irányba akarod tolni, fordítani, lecsúszik róla. Ami forgatható, az is parasztvakítás, a forgástengely pont középen van, nem tud irányba állni. Tudom, van a cégnél, semmire se használjuk.
Egy ilyennek van haszna, szépen beáll irányba a kerék, nem csúszik le róla a bútor. Anno polcot vágattam a kamrába és kimaradt a táblából egy 55×60 centis lap, vettem az aljára 4 db önbeálló görgőt egyenként 40 kg teherbírással. A háromajtós ruhásszekrényt úgy vittem át egyik lakásból a másikba, hogy ki se pakoltam belőle. Megbillentettem, Párom csak alátolta, kivette alóla, még a bejárati ajtó küszöbénél sem kellett segítség. A lábon álló konyhabútornál kellett trükközni: raktam a "guruguri"-ra egy összecsukott műanyag rekeszt, mert önmagában nem ért fel a bútor aljáig.
Mosógéppel, hűtővel, fagyasztóládával is próbálva, redszeresen adom kölcsön is ismerősi körben.Az a karos emelő arra jó, amire írtam. Ha alacsony a bútor, nem is tud nehéz lenni, emelhető. Ha magas, akkor meg lehet billenteni, szóval megint felesleges.
-
KTU
addikt
válasz
DeFranco #166306 üzenetére
OLAF mágneses töltőkábelt és fejeket rendeltem múlt év végén.
L alakú és forgatható, idősebb és kevés műszaki érzékkel megáldott felhasználónak.
ill. fejeket, mivel jó kábeleim nem akartam kidobni, sajnos már ilyenek nincsenek az eladónál.
Napi használatban jól működnek.Előtte ilyeneket használtam:
Míg egy kis vasdarab (kulcs) rövidre zárta a csatlakozókat, és erősen kezdett melegedni a töltő, szerencsére időben észrevettem, ekkor cseréltem a fentiekre minden ilyet.
A kerek csatlakozós OLAF szintén rövidre zárható,
csak olyan helyre ahol a feszültségmentesítés nem lesz elfelejtve használat után. -
CHIPman
nagyúr
-
bul07
nagyúr
válasz
DeFranco #166331 üzenetére
Sok Budapesti használ kamerát és nem hallani tömeges kocsifeltöréseket
Itt a fórumába se volt még senkinek autó feltörése kamera miattPersze lehetséges pont annyira mint mondjuk az autó rádióért való feltörés
Amúgy ezek a kamerák már egyáltalán nem drágák,
15e Ftitthonról garanciával ami már elfogadható (70Mai 1S)
Sőt most akciós 12 900Ft -
petipetya
nagyúr
válasz
DeFranco #165780 üzenetére
Végül a gearbestről rendeltem, és az alin visszamondtam. Nem sieti el a gearbest:
18 Máj 202009:54 The item is ready for shipment
12 Máj 202009:19 The item is pre-advised to PostNL
04 Máj 202013:05 The Item is at the shippers warehouseMég jó, hogy időközben az alzáról beszereztem egy Cold Steel 1911-et EDC-nek.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
DeFranco #166308 üzenetére
Személy szerint nem ajánlom a "téglalap" (tehát két oldalán rövidebb) keresztmetszetűeket, mert ha a rövidebb oldal felé elmozdul (el fog), akkor már nem tölt. Most rendeltem kör keresztmetszetűeket, de munkahelyre jött, és home office miatt nem jutottam még hozzá, szóval tapasztalatom nincs. Szintén csak fej.
-
tlala
addikt
-
gyapo11
őstag
válasz
DeFranco #165553 üzenetére
Persze, ez elméleti adat, akkor igaz, ha nincs hova mennie a párának és nem csapódik le sehol víz formájában. Viszont ha a falakon átmegy, és még szellőztetünk is, akkor a szükséges vízmennyiség közel végtelen, alig számolható. Főleg a szellőztetés visz ki bármennyi vizet percek alatt. Ha kint száraz a levegő, és bent akarunk párásabbat, akkor nem lehet szellőztetni, esetleg egy hóágyú működtetése mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
Adni, venni, hirdetni tilos a topikban.
- Kikristályosodik a Razr 60
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- Eredeti játékok OFF topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen autót vegyek?
- OLED TV topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4300U/8GB DDR3/Win 10Pro/12,5"!!!
- LG OLED55C9 prémium TV - 140cm, 4k, 120Hz - apró vizuális hibával
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB RAM 5600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest