Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- MWC 2025: Kezünkben az új Nothing mobilok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a BestBuy topikokhoz tartoznak.
Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a megfelelő specifikus topik.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban olvasnivaló.
Kérünk mindenkit, hogy a reflinkek (ÁSZF III/11/17) megosztását mellőzzük a topikban (rövid link is reflink ha kinyílik, pl.: http://gearb.es/XXXXX). Saját, hozzászólás írójához köthető reflinkes blog/teszt/fb oldal is törlődni fog. Bónusz visszatérítős oldalak szintén. Ha egy mód van rá, a termékre mutató linkek a .html után ne tartalmazzanak mást (?wid= maradhat, az a raktárat jelenti), főleg nem ezt: ?lkid=
Legyetek kedvesek pénznemet írni a hozzászólásokba, nem mindegy, hogy pl. EUR, HUF vagy USD.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janaboy
veterán
válasz
Saccco #178620 üzenetére
Rendeltem még júniusban csomagot, ami a héten jött meg.
Eleg kis vékony boríték méret, de ra volt írva összeg is, de én nem fizettem egy petakot sem.
Ami érdekes hogy át volt ragasztva Belga postás címkével, de a cím egyértelműen Kínára utal.
Sima Alis rendelés volt.
Most vagy nincs mindenre kapacitás vagy máshova sorolták be. -
válasz
Saccco #178620 üzenetére
Sok értelme nincs, mert már IOSS rendszerben jön amit az AliExpressről rendelsz és nem éri meg az eVám, mert csak akkor használható ha a Posta a szállító, az IOSS rendszerű küldeményekre nem használható és 799 Ft- közreműködési díjat kér a Posta, az egyébként automatikus eljárású IOSS küldemény kezelés meg csak 399 Ft.
-
kagzer
aktív tag
válasz
Saccco #178617 üzenetére
Köszönöm
Akkor ha jól értelmezem, minden ugyanúgy automatikusan történik mint korábban amikor vámkezelték a csomagom? SMS, e-mail jött, minden egyértelmű volt.
A kérdés azért merült fel bennem, mert sajnos nem bízok a Postában és bíztam benne, hogy már van tapasztalat a kérdést illetően. -
-
-
tonyrulez
őstag
válasz
Saccco #169557 üzenetére
De hogy fizetem be az adót ott, ahol veszem? Az online boltnak tudnia kellene úgy mint ahogy Amazon-on működik, hogy X országból Y országba szállításra rájön Z adó, amit egyben kell kifizetni, ők meg összegezve továbbutalják az országnak? Van n+1 kínai bolt, nem tudom ezt hogy integrálnák - talán PayPal-on keresztül ha más nincs - de pl. AliExpress-re kíváncsi leszek, AliPay-el hogy oldják meg. Nem tudok róla hogy Alinak lenne erre kiépített rendszere, hogy adót is lehessen fizetni rajtuk keresztül.
-
podcast
tag
válasz
Saccco #167789 üzenetére
Szerintem sem kell a vámeljárási költséget megfizetni.
Valószínűleg nem is a vámkezelési költségen keres a nav, hanem magán a vámon és áfán.DE
A kérdés az, hogy sok EU-s országban kedvezményes áfa van egyes termékcsoportokra.
Így azokon az országokon keresztül hozzák Európába azokat a termékeket.
Például telefonokat Spanyolországon kereszül, vagy élelmiszert Hollandián át.Ezek is megszűnnek? Vagy a 2021-től életbe lépő szabályozás csak magyar sajátosság?
Fontos lenne ez tudnom. Vajon hol lehet ennek utánamenni? -
HKorn
veterán
válasz
Saccco #164710 üzenetére
De akkor miért kell kimosni? Én úgy képzelem egy FFP2-es, vagy 3-as maszknál, hogy felveszem egy boltba menésre, otthon leveszem, nyilván nem fogdosom a maszk felületét, csak a gumipántot, leteszem egy polcra és hagyom állni 4-5 napig a következő használat előtt. Így elvileg nem marad rajta vírus.
-
MittuDomain_
őstag
válasz
Saccco #158492 üzenetére
Hogy szereztek ti mindig 20as kupont? Telefon, pc, a kettő párhuzamosan, stb, sehogy nem megy. Egyszerűen sosem jön össze, pedig ez lenne a kezdőlökés, hogy belevágjak holnap a 3D nyomtatásba. (Van egy 60$ Anycubic kuponom, de még így is drága, ezzel beesne a lélektani bekerülési ár alá a cucc.)
-
Imy
veterán
válasz
Saccco #158426 üzenetére
Én a 20-ast nem is próbálom, mert nem vennék 50$-os cuccot.
A 10/5$-os jó, mert 5 termék van a kosárban ami 10$ felett van. Igaz az egyik terméknál 24$ helyett 20$ lesz 11.11-én, ott ez nem nagy segítség, de valami, a többinél igen, mert 11.11 alkalmával nem adtak nagy engedményt, max 0.5-1.5$-t. -
sphe
senior tag
válasz
Saccco #155736 üzenetére
Ez a link fantasztikus.A srácnak van ceruza akksi teszter aloldala is és ott azt véleményezi, hogy az AliExpressen található PKCell típusúak a legjobbak a piacon (energizer, duracell és hasonló márkás társai mellett). Értem én hogy a név minden de hogy egy kínai tucatakksi legyen piacvezető, nem semmi
-
törölt tag
válasz
Saccco #155736 üzenetére
Hát remélem ennél nem lesz ilyen: [Qualcomm Certified BlitzWolf® BW-S5 QC3.0 18W USB Charger EU Adapter With Power3S Tech
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Be szeretnék mutatni néhány olcsó kínai terméket, melyeket megrendeltem. De megéri-e megvenni őket?
Adni, venni, hirdetni tilos a topikban.
- Outemu Silent Peach V3 Switch Lubed Mute - 100 db
- MacBook Air 2020 13" Retina i5-1.10GHz 8GB/256G SSD, HUN BIll, kevés töltéssel, üzletből, 27% ÁFÁS
- MacBook Air8,2 2019 13" Retina i5-8210Y 1.6GHz 8GB/128G SSD, magyar billentyüzet üzletből, 27% ÁFÁS
- MacBook Air8,2 2019 13" Retina i5-8210Y 1.6GHz 8GB/128G SSD, magyar billentyüzet üzletből, 27% ÁFÁS
- Samsung Galaxy S24 Ultra Dual sim 512GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest