- Yettel topik
- Apple Watch
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzso
veterán
Nekem a 2017-es ami van (saját telepítő csomag) soha nem működött. Win 10 upgrage után keresgélnem kellett egy jó ideig mire azt találtam egy fórumon, hogy nem működik, a 2016-ost kell használni.
Amúgy ezt a telepítőt szerintem nem is néztem. Nincs feltüntetve, hogy tudná a DVB-C-t.
Te DVB-T-ben használod a tunert? (Lehet, hogy a DVB-C támogatás Win10-en gyakorlatilag meg is szűnt? )"Eddig csak 2 driver volt úgy tűnik....."
? Volt már sok driver. 2014-ből van egy csomó verzió elmentve. 2015-ből, 2016-ból is van.
-
mzso
veterán
Az Astrometa esetén nem teljesen így volt.
Ehhez nincs semmilyen driver a windows update-ben. Két olyen driver verzió volt fent amit én telepítettem korábban.
Csak a windows gondolt egyet és a legújabbat kezdte használni a beállított helyett...Az illesztő program frissítése opció ablalkán belül el kell jutni a "választás a számítógépen található illesztő-program listából" opcióig. Ott lehet váltogatni.
Talán törölni is lehet ha a rossz van betöltve és az eltávolításnál kipipálod a driver törlését.
De ezt már nem próbálom ki, mert közben reseteltem a rendszert úgyhogy már csak egy verzió van. -
pupuka76
tag
OK, megpróbálom ezeket. Ill. a kábeltv szerelőt is kihívtam, hogy nézzen rá a jelszintre + ha szükséges szereljen be egy galvanikus leválasztót (persze egyből tudta, mi ez és miért lehet szükséges
). Érdekes, hogy a TVR akkor is ugyanezt a jelszintet (nullát) mutatta, amikor volt normális kép... de lehet, hogy ez a program hibája.
Köszönöm szépen,
P.
-
artifexor
csendes tag
Manjaro 20 live dvd ezt mondja nálam, kicsit megvagdostam a kimenetet:
[ 176.761277] usb 1-1: New USB device found, idVendor=15f4, idProduct=0131, bcdDevice= 1.00
[ 176.761286] usb 1-1: Manufacturer: astrometadvbt2
[ 177.904232] dvbdev: DVB: registering new adapter (Astrometa DVB-T2)
[ 177.935392] rtl2832 1-0010: Realtek RTL2832 successfully attached
[ 177.954866] usb 1-1: DVB: registering adapter 0 frontend 0 (Realtek RTL2832 (DVB-T))...
[ 177.955035] usb 1-1: DVB: registering adapter 0 frontend 1 (Sony CXD2837ER DVB-T/T2/C demodulator)...
[ 177.976354] r820t 2-003a: Rafael Micro r820t successfully identified
[ 178.064089] rtl2832_sdr rtl2832_sdr.1.auto: Realtek RTL2832 SDR attachedA képeden a Sony chipen látni a CXD2837ER feliratot, ahogy a logban is, tehát a tied egyértelműen Sony chipes.
Sajnos az enyém is Sony chipes, amit meg az általam használt Debian Buster nem kezel, de ez az én karmám. :-)
Jut eszembe, aki ért a nyákokhoz, a két cuccból melyik jobb tervezésű, elrendezésű? Csak érdekelne, kíváncsiság.
-
artifexor
csendes tag
Igen, egy ilyen félelmem sajnos nekem is van, de a remény hal meg utoljára. Amúgy a képeden a jobb oldali verzióm van, Kínából is annak kéne jönnie. Felpakoltam egy Manjaro Linuxot 20.0-át VM alá, 5.6-os kernel, megnézem mit tesz, de elég sok continuity error-t látok, csatorna scan alatt 29 csatornánál leállt a scan a mondjuk 140 helyett, tehát pont az ami akkor volt amikor ideérkeztem. Így ideje lesz előszednem és rendelnem a földhurok problémára ajánlott dolgokat, illetve egy erősítőt is lehet veszek mellé, hátha. TV-ben a jelet még szerencsére nem kannibalizálja le, de gondolom az is eljön, miért lenne most máshogy.
-
artifexor
csendes tag
Nem probléma, köszi, hogy segítesz, nekem is az időm limitált most erre. Galvanikus leválasztó cuccal sem jutottam előre. Igen, nekem is az a gyanúm, hogy megkönnyült a forrasztás. Kép alapján szerinted elég lenne forrasztani? Nem verhetem szét esetleg az USB részét a gépemnek?
De közben rendeltem egy új eszközt, ami megérkezés után kiderült "szerencsére" Sony chipes, így a Debian Buster gépem kernele nem tudja lekezelni alapból, csak valami kernel modul fordítással és társaival. Ez nekem már nem út. Tizenöt évvel ezelőtt még örültem volna ennek a kihívásnak :-), most ilyenre nincs időm. Ez a stick Lengyelországból jött, de rendeltem egyet Kínából is és rendeltem mellé egy MyGica T230-at is, szintén Kína. A lengyel ugye itt van, de Sony-s, a kínai szállítmány meg majd egyszer csak ideér, ha mázlim van Panás. T230-at meg a világképem tágítására vettem. :-)
A Sonys sticket próbáltam Virtualbox alatti Ubuntu 20.04-gyel, az látja a Sony chip-et, tehát a stick maga jó. Mondjuk elsőre ment, átdugtam egy másik USB portba, utána csak DVB-T volt. Most vagy a Bustert lecserélem Ubuntura, vagy próbálom virtuális gép alól használni a Sonys sticket. Most igazából egyik sem tölt el jó kedvvel... Vagy várom a kínai szállítmányt, hátha Panás vagy a T230 kevesebb nyűggel izzítható be.
-
artifexor
csendes tag
Értem, köszönöm a segítséget.
Frissítés. Reggel mutatta, hogy 68% a jelerősség, utána viszont rögzíteni már nem tudott. Piszkálta a csőröm, szétszedtem a stick-et és ezt [kép] látom az egyik oldalon. A nyílnál lévő tekercs egyik oldala "megkönnyült" és így fityeg a tekercs. A másik állapotából kiindulva ez gondolom nem üzemszerű. :-) Mi ez, okozhatja-e a problémáim és mit tudok vele csinálni? Forrasztás és kis pöttyel? Ha semmit sem lehet tenni vele, akkor Magyarországon kapható valahol ilyen, vagy bármilyen más Linux és tvheadend alatt használható stick vagy pci-e kártya? Értelmes áron persze. Kínából egy élet mire ideér és már ráéreztem az ízére amikor éppen működött, nem akarok annyit várni. Szemezek az aliexpress-en egy t230-as geniatech stick-kel, az láthatóan jól zenél Linux alatt, de ez még mindig Kína. Magyarországon van avermedia, de az Linux alatt nem vagy nehézkesen működik az alapján amit találtam. Szóval ha van magyar ötlet, szívesen veszem.
A kép: http://www.imagebam.com/image/2fc17b1338362509
A felhasználó kérésére módosítva.
[ Módosította: Viktor0610 ]
-
artifexor
csendes tag
Köszi a tippeket, megnéztem őket. Sajnos a jobb oldalon nincsen jel, akkor nem is kellett volna az elosztó. A leválasztóknál a külső és belső hálózat közötti különbségekről beszélnek a leírások. Nálam kintről egy optika jön egy ZTE hálózati eszközbe és onnan jön ki a koax. A router kimenetén van egy aktív elosztó is, esetleg az számít(hat). Viszont így minden eszközöm, a routert és elosztót is beleértve, azonos hálózaton, a lakásén van, ilyen esetben hova tegyen a leválasztót?
-
Jetteroh
csendes tag
-
Jetteroh
csendes tag
Köszi szépen a jelzett információkat.
Secure Boot:
még az elsők között kikapcsoltam, mert amikor megkaptam a laptopot, USB-ről boot-olva az első dolgom az volt, hogy lementsem a rendszer lemezt - ezt a mentő programot, természetesen, nem biztonságosnak vette.
a nem aláírt illesztőprogramok telepítését engedélyezni:
Utánaolvasva azt láttam, hogy ez akkor kell, ha hisztizik telepítéskor. Az első felrakáskor volt is ehhez hasonló, és az Astrometa honlapon is írták. Azután ügyeskedtem és azóta sosem ír ilyet. Az biztos, hogy nem a hivatalos megoldással csináltam, de nem emlékszem hogyan. Kézzel is feltettem a különböző változatokat, remélve, hogy valami jobb lesz - de legjobb esetben is csak a már írt:
"A Windows ehhez a hardvereszközhöz nem tudja betölteni az illesztőprogramot. Az eszközillesztő sérült vagy hiányzik. (Kód: 39){Hibás lemezkép}
A(z) %hs nem Windows rendszerhez lett tervezve, vagy hibát tartalmaz. Próbálja újratelepíteni a programot az eredeti telepítőlemezről, vagy forduljon a rendszergazdához, illetve a program forgalmazójához. Hibaállapot: 0x"
sárga háromszöges probléma van.
De előtte próbáld ki ezt a drivert az astrometa tunerhez: ...
Ezt feltelepítve (előtte a rejtett eszközöket is töröltem) sajnos az előbbi üzenetet kapom.Ez nem aláírtsági hibának tűnik, hanem egyszerűen utálja ez a Win10. Az az érdekes, hogy a korábbi gépemen frissített Win10 is ugyan azzal a verzióval bírt, bár nem gyári OS volt rajta, hanem USB-ről telepített. Azzal meg nem volt semmi hiba a tunerrel. Jelenleg nem ér annyit, hogy a legális licenszt feláldozzam emiatt (céges a gép).
-
tomboy1000
tag
Próbáltam közvetlen a fejre is, úgysem volt jó! Valószínű tuner hardveres hibája lesz. Viszont az s662-t sikerült Linuxon mukodesre bírnom, már csak synologyra kell raeroltetnem. Lenne egy kérdésem hozzád! Hogy tudom azt megoldani, hogy a két fejet egy koaxon hozom be és az egyik eszköz az egyik fejét használja, a másik meg a másikat? Most az a baj, hogy twin fej után van egy diseqc, egy koaxal tovább hozom, majd megosztom a 2 tuner között. Ezzel csak az a bajom, hogy ha mindkettő használva van akkor az egyik készüléken nincs minden csatorna(diginél).
-
tomboy1000
tag
Majdnem mindegyik hulla!
Az s660-t ugy tudtam most mukodesre birni,hogy a twin fejhez csatlakozattam egy diseq csatlakozot,onnan bejon a lakasba egy koax kabel,aztan megosztom 2 fele.Az egyik vegen a tuner van,a masikan a digis box.Igy mukodik,de ha lekapcsolom a digis boxot,mindjart megall,Most mennie kell mindegyiknek,nem tudok mas okossagot jelenleg.Valami elszallhatott a tunernel.Az s662 meg mindig nem okes! Mar napokat ota szivok vele,nem tudom eletre kelteni.
No fronted... Van valami otleted?Nem talalok mukodo firmware-t,nem latja a tvheadend. -
tomboy1000
tag
Szia! A digi által adott parabola antenna, illetve, LNB twin fej van hozzá. Ezzel a résszel nem hiszem, hogy lenne probléma, mert a digis box tökéletesen működik 80-90 százalékos jelszinttel. Sőt eddig a tevii s660 is szépen tette a dolgát, amíg nem kezdtem el drivert keresgélni az s662-höz. Egyébként a tuner egy synologyhoz van csatlakoztatás és tvheadend programmal használom. Kodin néztem eddig az adókat, minden jó volt. Most meg csak akkor tér életre a tuner, ha megosztom a koax kábelt és az egyik leállást a tunerhez, a másikat meg a digi boxhoz csatlakoztatom és be is kapcsolom a boxot. Viszont így nem tudok minden adót nézni.
-
toxin2
tag
Szia.
Mygica T230 van itthon, egy Astrometa sony demodulátorral, meg egy Avermedia 310TD.
Win10 alatt az avermedia adja a legstabilabb, legszebb képet, de csak a saját progijával megy.
Linux alatt nem sikerült működésre bírni. Mygica T230 Linux alatt kiváló, win alatt a digis
dvb-c csatornák közül a közszolgálati csatikat nem találja a saját programjával se.
Astrometa Win10 alatt katasztrófa nálam. Csak sd adásokat hajlandó lejátszani,
csatornaváltáskor tiszta kocka másodpercekig, hd adásokba azonnal belefagy, csak kilőni lehet.
Linux alatt patch-elt kernelmodul kell, ha sony demod. van benne (panasonic-kal simán megy),
ill. a most megjelent 5.0RC1 kernel már ezt is natívan kezeli, kiváló képminőséggel. -
Jetteroh
csendes tag
A videód szerint pont nincs jel-erősség és arra jön rá közben, hogy nincs jel-tertalom sem (minőség).
Akkor neked olyan tapasztalat kell, aki a te szolgáltatódnál van. Valami sokkal érzékenyebb vevő.
Egyébként, próbáltad már, hogy a koax földelését elszigeteled? Van amikor az javít a helyzeten. -
Bozek
nagyúr
Ha a digitális aláírással van gondja, akkor kapcsold ki a Driver Signature Verification-t. Ezek után már tudod telepíteni.
Egyszer ismerősnél egy vadi új nyomtató szórakozott, sehogy se lehetett telepíteni. Ott is megoldódott a probléma ezzel.
-
Jetteroh
csendes tag
Beállítás->TV Sources-ben: ASTROMETA DTV Filter-be belépsz;
Rákattintasz: New; Select your local broadcast area.
->Hungary->All Channels(6900 Ks 256QAM) - például van, ha nem tudod a listában megtalálni. Azt nem tudom, hogy a Vidanet-nek melyik kell, de van választék az AllChannels-ből... -
cof
veterán
Nálam is csak a DVB-T része működik a DVB-C nem. Bár nálam fordított a helyzet, csak jel erősséget jelez, minőség 0%. Elvittem egy DIGI-s ismerőshöz is, PROGDVB-n rápróbáltam, ott is csak jel erősséget jelzett, bár egy MUX-ot megtalált, de már el nem indította a csatornákat. Többször nem kerestettem, hagytam annyiban.
-
cof
veterán
Te már rájöttél a probléma okára? Nálam is hasonló a helyzet, a sima hozzáadott antennával még fogtam a mindig-tv adásokat nyár elején, aztán rápróbáltam UPC kábelre összedugva a tuner-t és az UPC kábel-t, szikrázott a koax kábel és foglalat érintkezésekor, mint utána olvastam erre földhurok leválasztó a megoldás, be is szereztem egyet azóta nincs szikra, bár UPC-t csak egyszer sikerült behangolnom azóta sem, viszont csak 39% a jelminőség UPC box-on nézve, na de ez már egy másik téma, bot antennával még egy ideig működött, de már július közepe óta kb. már abszolút nem fogom a mindig-tv-t, rápróbáltam lepke antennával is 12V -os adapteres erősítéssel egy hete, ott is csak 546 MHz-en van jel, 538 és 778 MHz-en már ugrál mint nálad a videóban (székesfehérvári adó), néha jó néha nem, talán tönkrement valami a panelen a koax-ban lévő áram miatt? De az is lehet, hogy valamit építettek azóta a torony elé... vagy a fák és levelek. Bár mindig-tv honlapján azt írja, hogy nálam beltéri vétel van elvileg. Néztem Progdvb-n, libreelec alatt is TVheadend-el, szétszedtem de lászatra minden ok. FM rádió működik, saját programjával nézve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest