- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
Diák66
őstag
Akkor a jelerőség alacsony sajnos, vagy valami bezavar. A jelszinten nem valószínű, hogy segít, de mivel PC-s tunerről beszélünk a Galvanikus földhurokleválasztó [link] amúgy is javasolt, lehet az segít. Nekem a laptop hangszórói is hajlamosak voltak búgni, ha bedugtam a tunert.
-
Diák66
őstag
Nekem egyébként csak a 2017-es driverrel működik. Ilyen, ha friss windowsba bedugom. (oldalt a driver tulajdonságai)
Ilyen, ha telepítem a drivereket, amik nekem vannak. (2016-os verzióval nem működik!)
Egyébként a legújabb AMDVBT2_Setup_200917 telepítő ezt a drivert tartalmazza (nem tudom mi benne az új??):
Eddig csak 2 driver volt úgy tűnik..... hiába volt a hivatalos oldalán már vagy 8 telepítő. -
Diák66
őstag
Nem! Az van, hogy a tuner korábbi driverét lecseréli a windows egy olyanra, ami a Microsoft Update Catalog-ban szerepel, a felhasználó által telepített drivereket meg kigyomlálja. Így az már nem lesz benne a friss rendszerben, ezért újra fel kell tenni. Astrometa és realtek DTV esetében is valami használhatatlan drivert telepít.
-
Diák66
őstag
válasz
pupuka76 #1624 üzenetére
Hát itt az a kérdés, hogy a jelerősség milyen a hálózatodban. Furcsa, mert ha van jel, nem szokott eltűnni, de valamivel csak ránéznék, mert nagyon gyanús a dolog. Érdemes galvanikus leválasztót közbeiktatni a kábeltévé esetén. Ha antennával nézted, az már más, mert ott simán eltűnhet a jel, főleg távola adótorony esetén.
-
Diák66
őstag
válasz
bena_butus #1568 üzenetére
Szét kell pattintani óvatosan. Nem nagy dolog, csak vigyázni kell a műanyag fülekre.
-
Diák66
őstag
Antenna/kábel tv esetén át kell nézni a kábelezést, ha nincs sehol törve, gyűrődve stb... akkor a csatlakozási pontokat érdemes átnézni. Szükség esetén cserélni a csatlakozókat, fali aljzatokat stb.... Antennánál pláne érvényes ez, mert hamar romolhata vétel, főleg ha távoli adótoronyról jön a jel. Más eszközzel is rossza vétel ugyanazon csatlakozási ponton?
-
Diák66
őstag
válasz
artifexor #1551 üzenetére
A problémádon egy galvanikus földhurok leválasztó segíthet. Ugyanakkor ez a házadban lévő összes elektromos eszköz miatt alakulhat ki. De leginkább azok miatt, akik a kábelre vannak csatlakoztatva. (tv, internetes modem stb....) Továbbá magán a kábelen is lehet ilyen zavar, vagyis érkezhet kívülről a villanyoszlopon túlról is. A hangszóród nem búg esetleg, amikor bedugod a stickbe a kábelt?
-
Diák66
őstag
Én ProgDVB-t használtam Veszprémben UPC-n. Simán lekereste a csatornákat, nem kellett neki különösebb beállítás, csak automatikus keresés.
-
Diák66
őstag
Drága Astrometa?
[link] HOPE R (vagy C?? ) TV adásvevő, Full HD
-
Diák66
őstag
válasz
tomboy1000 #1493 üzenetére
Hát maximum megmérni meg lehet elvileg, aztán kiderül, hogy csak kevés a táp, vagy egyáltalán nincs.
-
Diák66
őstag
válasz
Jetteroh #1463 üzenetére
Közbe eszembe jutott a megoldás, nem a TPM chip a baj, hanem a Secure Boot. Azt kell kikapcsolni a Biosban, valamint a nem aláírt illesztőprogramok telepítését engedélyezni.
De előtte próbáld ki ezt a drivert az astrometa tunerhez: link: ukwtv.de -
Diák66
őstag
válasz
tomboy1000 #1478 üzenetére
Hát szerintem ezt nem tudod megoldani. A két LNB fejet Diseq kapcsolóval összekötöd, majd a kábelt leviszed a tunerhez. Viszont a tunernél nem lehet ketté osztani a kábelt, mert az azt eredményezni, hogy vagy H, vagy V polaritás lesz a fejen. A Diseq kapcsoló nem csinál mást, mint a tuner parancsa alapján "a kért LNB" fejhez kapcsolja a tunert. Vagyis hiába van hozzá kötve 2 LNB, abból működés közben csak az egyik lesz aktív. A Diseq kapcsolónál komolyabb eszköz a multiswitch, de szerintem amit szeretnél az annál sem oldható meg.
-
Diák66
őstag
válasz
tomboy1000 #1467 üzenetére
Sajnos Linuxban nem vagyok otthon
Továbbá Sat tunert sem használtam még. A Diseq kapcsoló arra jó, hogy kettő (vagy több) antenna jelét egy kábelre "terelje" és segítségével váltogatni lehet az éppen használt LNB fejet. Elvileg arra nem jó, hogy két eszközt egy antenna szolgáljon ki. Próbáld meg közvetlen a fejhez csatlakoztatni a tunert, esetleg más op.rendszeren megnézni, mit ír stb....
-
Diák66
őstag
válasz
Jetteroh #1458 üzenetére
Nekem Win 10 Pro X64 1903 (18362.116) van, de korábban is a 17763 verzióval ment nekem az Astrometa. Egyetlen egy laptopon nem ment, de abban volt Biosban valamilyen védelem, amit ki kellett kapcsolni. Azt hiszem a TPM 2.0, de nem akarok hülyeséget írni, neten találtam rá a válaszra, hogy miért marad sárga háromszög.
-
Diák66
őstag
válasz
tomboy1000 #1453 üzenetére
Hát ez egy jó kérdés.... mert nem egyszerű a dolog. Most akkor egyik tunert se tudod használni végül?
-
Diák66
őstag
válasz
tomboy1000 #1451 üzenetére
Nekem ez úgy tűnik, mintha az eszköz nem adná ki a tápfeszültséget az LNB számára. A Twin fejen minden egyes csatlakozásnak külön-külön kell tápfesz. Továbbá attól, hogy az egyik csatlakozón van jel, nem jelenti, hogy a másikon is lesz. Ha a PC-re gyanakszol, érdemes lenne mindent tiszta lappal kezdeni. Újratelepítés, driverek stb...
-
Diák66
őstag
válasz
tomboy1000 #1445 üzenetére
Mivel ezek a tunerek műholdas vételre jók, összetettebb lehet a problémád. Írd le milyen rendszered van pontosan. (parabola, milyen LNB fej (single, twin, quad stb...) van-e multiswitch, diseq, unicable stb... a rendszeredben. A műholdas vételnél csak a koax elosztó nem megoldás, valamint a SAT RF Loop out csatlakozó is kompromisszumos megoldást eredményez.
-
Diák66
őstag
Mai napon megjött a másik Astrometa tuner. Akarom mondani Auzeuner DVB-C tuner. Sok változásra nem számítottam, de reméltem, hogy Panasonic MN88473 demodulátor lesz benne. Nem az lett, ez is Sony CXD2837ER. Bár a felépítése kicsit más, ezen van LED is, ami érdekes módon csak a TV esetén világít, akkor is csak úgy, ha van jel és kép. DAB+ és FM is rendben van.
Nem csak a felépítésben van különbség, ez másképpen " vacak " .... ProgDVB esetén igen hektikus a működése, a csatornakeresés alig-alig működik, ha éppen nem 1% a jelszint és a minőség, lekeresi a csatornákat, de utána meg az adást nem lehet nézni. Kapcsolgatni kell ide-oda hogy működjön. Ha végre rávette magát a működésre van kép és hang, a jelszint értelmezhetetlen (0%) és a minőség kijelzés jó. (másik astrometa is ugyan ezt produkálja). A saját szoftverével stabilabbnak tűnt. Bár ott is hajlamos volt eltűnni a jel.
DAB Player vagy működik vele, vagy nem. SDR Sharp szépen kezeli, nem volt vele gond. Holnap kipróbálom, hogy DVB-C esetében hogyan viselkedik.
-
Diák66
őstag
válasz
Jetteroh #1410 üzenetére
Az astrometa tunerből sajnos nem lehet kinyerni a jelerősség-et, valamiért egyik szoftver sem mutatja. Csak minőséget. Az adás egy ideig jó, aztán bekockásodik és eltűnik. Vele együtt a minőség is 0%-ig esik. Ha egy magas és üres frekvenciára hangolok, majd vissza, újra van jel kép és hang, de egy percig sem bírja és eltűnik.
Majd megpróbálom csak a belső eret csatlakoztatni, de szerintem az nem segít. -
Diák66
őstag
válasz
Jetteroh #1388 üzenetére
A 2016.06.14 driverre kis sárga háromszöget kapok és az alábbi hibaüzenetet: Az eszköz nem indítható el. (Kód: 10) Nem létező eszközt adtak meg.
A digitális aláírás nélküli drivert is telepítettem, de látszólag semmi sem változott. Mindössze a Shibo PVR az, ami végre C-s eszköznek látja, de cserébe a T nem kereshető le. Az aláírtal pont fordítva. Sebaj Prog DVB-vel megy.
Egyébként SDR Sharp-ban jónak tűnik a jel, így nem értem TV nézés közben miért veszíti el a jelet 300-400 MHz között.
-
Diák66
őstag
válasz
Jetteroh #1382 üzenetére
Nem olvastam vissza, inkább megoldottam magam. Win10 X64 alatt az astrometa oldaláról leszedett drivert nem használja a pc. Mondván nincs digitális aláírása, vagy sérült. Helyette letölt magának egy látszólag teljesen azonos drivert. Természetesen telepíti is saját maga. Ezzel a driverrel működik minden más program C és T esetében is. A progDVB pl. 3 tunernek látja (C T és T2). ShiboPVR sajnos nem. A windows által telepített driverrel csak T, míg ezzel csak C. A különbség eszközkezelőben ennyi :
A régebbi driver nem működik windows 10 alatt.
-
Diák66
őstag
válasz
Jetteroh #1377 üzenetére
Hát nekem sehogy se sikerült rávenni DVB-C vételre. Realtek DVB Filterként ismeri fel és a csatorna keresésnél ki kell választani a "telephelyet" és csak ez alapján keres csatornát. A teljes sávon keresés is elég magas frekvenciatartománytól kezdődik. (380 MHz azt hiszem) A Vidanet meg egész alacsony frekvenciákat használ.
-
Diák66
őstag
-
Diák66
őstag
Sajnos nem. A hétvégén UPC-n próbáltam, látszólag rendben volt. Igaz teljesen más frekvenciákon szolgáltatnak és magasabb frekvencián nem jelentkezett a probléma. Majd legközelebb kézi keresést is megpróbálok. Vidanetnél nekem teljesen eltűnik a jel, olyan, mintha a Tuner AGC (Automatic gain control) teljesen elvenné az erősítést. Az üres csatornán felmey MAX-ig, majd ha áthangolok szépen visszaesik és eltűnik a jel.
-
Diák66
őstag
Valaki találkozott már ilyen jelenséggel, vagy hibás Astrometa DVB-C tunert fogtam ki? Esetleg driver csere kellene?
Vidanet Győr, 258-290 MHz semmi gond, 290-314 MHz között már esik le 0%-ig a jel. De még éppen van vétel. 314 - 354 MHz már csak ugy jön, ha a tunert athangolom egy magas frekire, majd vissza. Ekkor viszont felugrik a minőség 100% közeli értékre, majd 10 másodperc alatt 0%-ig esik. Ekkor szetesik a kép és eltűnik a jel. 362-386 MHz sehogy se jön.
Valakinek ötlete? Prog DVB a program, de twrplayer is ugyan ez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG Ultragear 27GN60R (fekete szín)
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i7-1370P 16/512 FHD+ IRIS Xe
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD IPS Touch , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11 ( olvasd végig )
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11
- Eladó Garanciális Thrustmaster T248 kormány és pedál + TH8S váltó + kamion váltógomb
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest