Új hozzászólás Aktív témák
-
troviko
senior tag
Lehet maradi vagyok, de nekem nem kéne olyan ház, ahol elöl nincs legalább 3 darab 5,25-s hely.
-
LazyB
csendes tag
Üdv! Valaki meg tudja mondani, hogy hogyan kell összerakni a power gombot mert kieset a helyéről és látva a belsejét fogalmam sincs hogy hogyan áll össze. Fénykép, videó mind1 csak valami segítség kéne!
-
devast
addikt
Most építettem be egy R6-ot és nem hiszem el.... konkrétan BÚG bent a hdd-m... Alternatív módba alakítottam át, és hátul van felakasztva 2db hdd, és valahogy úgy rázzák azt a vaslemezt, hogy elég zavaró búgó hangot ad... Ez másnál is előfordult már ?
-
Garfield.37
tag
válasz
Maelephant #128 üzenetére
Szia!
Nekem ilyen házam van. de nekem nem jött be ez a ház.
Mondhatnám hogy egy csalódás volt sajnos
-
Maelephant
senior tag
válasz
Garfield.37 #127 üzenetére
Ez aztán megalapozott vélemény. Például mit, ami objektíve SOKKAL jobb?
-
Garfield.37
tag
Szerintem nem éri meg az árát.....
Ennyiért már sokkal jobb házakat is lehet kapni. -
tyaty1
tag
Kár hogy nincs üveg nélkül.
-
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
Tomassy00 #121 üzenetére
Szerintem határozottan jobb lett
Bontható végre a teteje, és belekerült végre a táp- illetve kábelezés takaró, az R4-ből nagyon hiányoltam.
továbbá 2 slotos lett a függőleges i/o slot, mostmár be lehet fogni függőlegesen a 2-slotos vga-t is, illetve egyel kevesebb 5,25-ös hely, ami megint csak pozitívum, az R4/R5-ben abbol is 2 volt, persze nem kivehető formában. Melyik ebből a visszafejlődés? -
R̲e̲m̲
senior tag
Elég sokat fejlődött az R4/R5-höz képest
-
tecsu
addikt
Bár valószínűleg nem a fentebbi megjegyzésemre célzol, hanem úgy általában az emberekre, azért jelezném annak, aki félreértené, hogy én a konzervatív ízlés híve vagyok, ámde a fekete színt mint olyat nem igazán kedvelem öltözködésben, berendezési tárgyakban stb.
Nos ez nagyjából tetszik, míg ettől a modern, minimál stílusú belsőtől kb. rosszul lennék, ha állandó jelleggel itt kéne dolgoznom.
A számítógép házakról pedig... az általam kedvelt irodában természetesen nem látszana és oda nem is illene egyik sem, már a formája miatt sem, de attól függetlenül, egy a linkelt képnél azért "fiatalosabb" szobában pl. szívesebben néznék rá (ha már muszáj) ilyen házakra (a zöldet kivéve):
De még a fehér is jobban tetszik nekem, mint a fekete:
-
Piftuka
veterán
"Ja, ha valami nem üvegablakos, meg ötéves kislányos csillámpóni ledes, az már ronda."
Rámutattál a lényegre.
Valahogyan a mai felgyorsult világban, ahol mindenkit azonnali, és erős impulzusok érnek minden irányból a konzervativizmus háttérbe szorult.
Az általános közízlés szerint a visszafogottan elegáns, és letisztult az "ronda". Kell, hogy csillogjon-villogjon, világítson, zenéljen, díszek, szárnyak álljanak ki róla...
Én azért inkább maradok a konzervatív eleganciánál.
-
Maelephant
senior tag
Sokan kritizálják az R6-ot anélkül, hogy utánanéztek volna, legalább a FD honlapján. Nekem a fekete (fehérezett) van, lemezoldallal (sima "Black" modell). Állításaim:
- 3 db 14 cm-es venti van benne, a korábbi modellekkel szemben nem az FD generál alapmodellje (pl. R5: 2 db GP 14, ezzel szemben R6: 3 db Dynamic X2 GP-14), ugyan van ezeknél jobb, de nincs azonnali és mellőzhetetlen kényszer a ventik cseréjére
- van beépített fan hub
- kiválóan szerelhető / átkonfigurálható (van egy vízhűtésbarát "B" konfigja), jól kábelezhető stb. stb.
- van 5'25-ös hely
- az első "ajtó" nyitható, de vannak megfelelő oldalbeömlők a légáramlás biztosításához
- jó anyaghasználat, stabil, robusztus felépítés
- esztétikus, minimalista, eloxált, szálcsiszolt alumínium felületek (tudom, ez véleményes - szerintem egy középkorú férfihez ez a minimalizmus illik, nem a japán kamion RGB)
- csak SSD-vel használva a ház belső udvarára néző, falon túli/3 m távolságra lévő légkondi kültéri egységek sajnálatosan beszűrődő zaja, rezgése messze felülmúlja a gép zaját (böngészés, videonézés - játék a GPU miatt nyilván hangosabb), úgy, hogy a felső zárólemezt levettem, csak a nyitott szűrő van ott (-4 fok, elenyészően erősebb zaj) és az első "ajtó" permanensen nyitva vanKiváló ház, szerintem minden forintot megért.
-
Vesa
veterán
Ízlésen butaság vitázni. Kinek, kinek az. A fekete elég régóta egyet jelent az eleganciával. Biztos szép a lila öltöny is, de a fekete lesz elegáns és kultúrált!
Én kifejezetten fekete mániás vagyok, autóm is az, ruháim jelentős része is. De azt is megértem, akinek mittudomén a sárga tetszik, még akkor is elfogadom, ha magam részéről utálom a sárgát.
-
tibor72
tag
Ha játszom akkor füles van rajtam, nem hallom amikor megemeli a fordulatot a játék miatt. Csak tudom hogy megemeli. Mire kilépek a játékból és leveszem a fülest meg már vissza is állította a fordulatot szinte. Mivel nagyon jól szellőző, csendes ház, nem tűnt fel a melegedés, a nyári rekkenőt kivéve...
de akkor meg nem foglalkozom vele, mert nekem is melegem van olyankor.
-
tibor72
tag
válasz
#72042496 #94 üzenetére
Mea culpa.... most néztem meg kíváncsiságból biosban a beállítást,: silent profil, legalacsonyabb maximális fordulat 600 rpm ...hát ezért olyan csendes....
(nem tudom hogy tudta levenni ennyire, de tény hogy alig forog, és alig van hangja is, 560-540-590-550-re írja a ventiket,ami nem biztos, hogy valós)
-
b0rZ
aktív tag
Én mégiscsak megveszem ezt. 37 ezret megér szerintem.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
#31342592 #97 üzenetére
ha már a GamersNexust emlegeted, pont ők mérték ki, hogy ha a zárt előlap két oldalán van 2-2,5cm rácsozás, akkor lehet normális légáramlást csinálni megfelelő ventikkel. nyilván ha komoly airflow kell, akkor nem Define-t kell venni, de ez igényektől függ, az R5 nem meleg.
ez a ház nem azoknak van, akiknek elég a Meshify C / Define C méret (amúgy az emberek nagy része), hanem akiknek nem, mert épített vizet akarnak, vagy egyéb dolgokkal pakolják tele a belsejét, ennek megfelelő az ára is. az átlag user meg nyugodtan veheti a kisebb házakat, mert egy léghűtéses 1 kártyás rendszer bőven elfér bennük pár meghajtóval.
-
arn
félisten
define r5?
ez tipikusan egy seggel tobb lovat haz, de azert mindennek vannak korlatai, es haladni is kell a korral. egy atlagos user reg nem vesz optikai meghajtot az uj gepebe.
most komolyan... az alverzioktol eltekintve (szin, uveg, etc) 6 fele define hazat kinalnak:
r6
c
mini c
nano s
s
r5de persze mindig lesz egy user, akinek egy hetedik kene...
-
micimacko
aktív tag
Végig sem olvastam a cikket...túl nagy. Ahelyett, hogy próbálnának csökkenteni a méreteken, és úgy összedobni egy praktikus házat, csinálnak egy óriási "vackot"
-
törölt tag
Ezt a legjobb jelzőt levenném.
Meshify-c kompaktabb, 26-28k most a piacon; 5db-el stockon nagyobb a hangereje, de hálós az eleje nem szolid. Vagyis jobban megoldható több ventivel a hűtés. Ráadásul van már nem black tinted tg-s verzió is belőle, ami nem rég jelent meg.
44-46 ért hogy egy picit halkabb és nagyobb sztem nem ér meg majd+20at.
Ez a szolid front panel amúgy sem egy jó irány; hő terén biztosan nem.Akit érdekel mélyebben, youtubon Gamersnexuson van részletes teszt róluk.
Nem rossz azért; lehet ha majd ebből is kiadnak egy meshes verziót. 45k húzós érte jelenleg szerintem.
-
Tomassy00
senior tag
Hát kövezzetek meg, de én ez helyett akkor is egy R4-et vennék, és nem feltétlen csak az ár miatt "!
-
Redneck
nagyúr
Tetszetős, frankó ház, de pár ezressel lehetne olcsóbb. A TG verzió ára egy fokkal jobban hangzik, bár kicsit az is erős.
-
törölt tag
Ventilátora válogatja. Van, amelyik lemegy 4-500-ra is, például az S-Flex-ek (én 800-asokat használtam fix 5 volton), vagy a Silent Wings 3-ak. Amennyire kell, annyira nálam átmozgatják alacsony fordulaton is a levegőt a ventilátorok.
Nekem mondjuk a csendes gép az egyik vesszőparipám - passzív táp, SSD, alacsony fordulatú ventik, meg egy 1060 Strix, és azt a VGA-t a hangja miatt nem is szeretem.
-
arn
félisten
izlesrol vitatkozni nincs sok ertelme
de ha mar itt tartunk, vettem alaplapot, ledeset, mert nem volt mas... a vilagitas ugy nez ki rajta, mintha jott volt a ledtunder, megbotlott, es veletlenul a lap oldalat megszorta volna ledekkel, aztan meghuzta a vallat, hogy "igy sikerult, bocs". sok koncepcio nincs benne.
-
tibor72
tag
válasz
#72042496 #88 üzenetére
800 rpm a min........
...... 4-500 hogy....ha csak forog, de nem "szelel" akkor meg minek. Ez még nem zavar (szélzaj meg velejárója, ha kell hogy hűtsön is, ezen a fordulatszámon hűt úgy ahogy én szeretném) és ez csak 140-es venti, nem 200-as vagy nagyobb, hogy 4-500-at forogjon. De kinek mi.
-
tibor72
tag
Nagyon szép, nagyon jó, deee marad az R5 és ahhoz képest drága is, vagy volt(anno 32k).
(#79) Mamuska : az a 2 venti ami a házzal van, és mind2 elöl, szerintem nem hangos, nappal amikor a környezeti zajok is jelen vannak. Viszont éjszaka, amikor már a légy sem zümmög, akkor már hangos, de ez is csak relatíve (aludni tudok egy helységben vele
). Minden venti szabályozva van kb:1020 rpm -re, a két gyári pedig maxon, a saját szabályzásával (három állású kapcsolóval) az sem lehet sokkal több.
-
Végre egy rendes ház, ahol az 5.25-ös helyet sem hagyták el és nem 60-100K. Én meg amúgy is fém oldallappal venném, úgy talán 40 alá is befér.
-
TeeJay
félisten
nekem jobban tetszik a BeQuiet dark base háza
meg abban legalább már tuti venti jön gyárilag -
Calibos
addikt
Drága.. Itt is már a márkanevet fizeti meg az ember!
-
Elemental
addikt
-
Piftuka
veterán
"A gépház eleve ronda, vagyis olyan helyre illik, ahol indusztriális stílusú az enteriőr, máshol illik elrejteni - ugyancsak szerintem."
Hiszen éppen arról van szó, hogy adott egy cég, amely konszolidált, kifejezetten ízléses számítógép házakat készít.
Én a magam részéről egyébként soha nem rejteném szekrénybe a számítógépemet. Első sorban praktikum, és a számítógép szellőzése érdekében az íróasztalomon kapott helyet a konfiguráció.
Jelenleg egy egyszerűbb (de szintén letisztult külsejű) Cooler Master Elite házban.
Viszont önmaga fekete valójában, a fekete perifériákkal, monitorral, és hangrendszerrel kifejezetten jól illeszkedik az egyébként modern stílusban berendezett szobám belső képéhez.
Azt gondolom, hogy a "vajszínű" hardverek felett eljárt az idő. Régen azok voltak, nem volt más; és nem is volt kiemelt szempont a dizájn.
Napjainkra mindez megváltozott, és jól van ez így.
-
donald_boy
tag
válasz
yericho800 #58 üzenetére
Köszi, define c-t rendeltem be végül
-
Mamuska
őstag
Igen, kicsit halkabbra számítottam. Azért nem Noiseblocker, Noctua, Be quiet! színtűek.
(#77) Balika911
Amúgy is tetszett, de már marad pár évig még a Define R5. Sokszor megfordult a fejemben, hogy veszek valami álomszép házat akár 100-150 ezerért is, hogy a szoba dísze legyen, de rájöttem, hogy igazából rá se nézek. Tök felesleges.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
hibavissza #72 üzenetére
a Be Quiet és a Nanoxia kivételével kb senki nem szerel jó ventiket a házakba gyárilag, nem egy olyan nagy meglepetés ez. én rá se kötöttem alaplapra a Meshify gyári ventijeit, mentek vissza a dobozba.
amúgy én nem tudom, te milyen HDD-ket használsz, nekem utoljára egy Phanteks P400-ban volt rendes asztali HDD szerelve, valami 1TB-os 7200-as Seagate, azt lehetett hallani, mikor felpörgött, de nem rezonált egyáltalán. pedig az csak egy becsúsztatható műanyag keret volt.
-
b0rZ
aktív tag
válasz
hibavissza #72 üzenetére
Mindenre számítottam, csak arra nem, hogy Fractal házzal rukkolsz elő..
Amúgy nekem anno az Antec P183-ban teljesen jól működött ez a gyári gumibakos megoldás. -
Mamuska
őstag
Nekem Define R5 van és én is egyből kukáztam a ventiket, vettem 3 Noctuát valami ~25 ezerért. Lehet jobban jártam volna ha egyből magasabb kategóriás házat veszek amiben jók a ventik, például Be Quiet Dark Base Pro 900.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
hibavissza #72 üzenetére
Mivel az aláírásodban benne van, hogy honnan származol ezért nem is mer veled vitába szállni senki...
-
hibavissza
veterán
Nem láttam még olyan házat amelyik HDD tartója értelmesen lett volna megoldva. Nekem Define 3 van. Azt viszonylag egyszerű volt moddolni. Minden belső tartót kiszereltem a hdd tartó keretet pedig a ház aljához rögzítettem egy speciális rezgéscsillapító anyag (szivacs, gyorskötöző
) közbeiktatásával. Legutóbb Inwin házba raktam össze gépet. Ott is egyszerű megoldani a rezgés csillapítást, mivel a ház aljában nincs semmi.
Azt ügye mondanom sem kell, hogy a Define R3 összes ventilátora instant kuka. De majd a süket vérpistikék jól megszakértik, hogy márpedig ez nekik rojszrojsz.
-
tecsu
addikt
válasz
Dyingsoul #67 üzenetére
"Egy fekete "valami" minden színhez passzol. Pl fekete szíjas órát felvehetsz inghez, sporthoz, szabadidőben, bármikor bármihez. Fekete zokni szintén (bár ha full fehérben vagy és csak a zoknid fekete az kicsit fura.
). Na de gépháznál is, egy fekete ház passzol bármilyen szőnyeghez, parkettához, bútorhoz és falszínhez is."
Igen, de az inkább praktikum, mintsem "szépség". A fekete színű berendezési tárgy vagy öltözködési elem könnyen megbújik vagyis nem tör harmóniát más színekkel.
Karórában pl. a fekete szín, vagy acélcsat (nekem) snassz. Egy sötétbarna aligátorszíjas rózsaaranytok... na az szép. (Nincs ilyenem.)
A gépház eleve ronda, vagyis olyan helyre illik, ahol indusztriális stílusú az enteriőr, máshol illik elrejteni - ugyancsak szerintem.
-
-
Dyingsoul
veterán
Nekem Define R4-em van, a cikket átlapozva úgy látom az R4 egy csiszolatlan, az R6 egy csiszolt gyémánt.
Nagyon sok kis hasznos apróságot tettek az R6-ba amitől még jobban szerelhető az amúgy is jó alapkoncepciókkal rendelkező ház.
Azok akik a ház árán hüledeznek: egy normális házat csak egyszer kell megvenni. Az előző 5 PC-met gépházastól adtam el, de már az R4 is nyújt annyit, hogy azt mondom ez örök életre kiszolgál hacsak nem lesz valami szabvány változás aminek azért igen csekély az esélye. Persze a 6000 FT-os ház is kiszolgál örök életre mert valószínűleg nem olyan környezetbe rakja az ember ahol elrohadna a lemez, de nem is erről van szó hanem a méretekről, szerelhetőségről. Vannak akik megveszik 10k-ért a commerz házakat mert ugye csak a külsőségeket látják és a választás indoka az, hogy "tetszik". Én meg jót röhögök rajtuk mikor a commerz házba próbálják beszuszakolni az 1070-et és csodálkoznak, hogy "nem fér el benne vazz".(#60) tecsu: Egy fekete "valami" minden színhez passzol. Pl fekete szíjas órát felvehetsz inghez, sporthoz, szabadidőben, bármikor bármihez. Fekete zokni szintén (bár ha full fehérben vagy és csak a zoknid fekete az kicsit fura.
). Na de gépháznál is, egy fekete ház passzol bármilyen szőnyeghez, parkettához, bútorhoz és falszínhez is.
A gépház rezgéshez:
Volt raidmax ninja gépházam (16k-ért vettem újonnan). Úgy emlékszem, hogy annak nem voltak gumibakjai de ha voltak is szart sem értek. Annak a háznak a plexije úgy rezgett, hogy papírt dugdostam bele de még úgy is az őrületbe kergetett. Iszonyatos volt. Ugyanaz a vinyó ami abban volt átköltözött az R4-be. Zéró, semmi hang. Annyira nincs hangjuk a vinyóknak, hogy ha néma csend van meg sem lehet mondani, hogy be van-e kapcsolva a gép. Egy WD black vinyónak biztos lenne már hangja, de nem rezgetné a házat szerintem inkább a belső kattogása lenne hangosabb valamelyest de nem tudom mennyire mivel az oldallapjai is hangszigetelővel vannak bevonva.Szerintem a Fractal a gépházak Rolls Royce-a.
-
fogtunder
nagyúr
ez a nem mindenki tudja eltenni máshova téma már akkor is a kedvencem volt, mikor a NAS topikban voltam TG. egy mai 2 lemezes NAS kb akkora, mint 3 VHS kazetta összerakva, ezt nagynak nevezni erőteljes túlzás. nehezen tudok elképzelni olyan lakást, ahol egyik szekrény tetején sincs ennyi hely. kábelezni nyilván kell, de azt el lehet vinni szalagparkett szegély mögött, szekrények mögött, kismillió helyen, panelben aránylag szopás, de inkább akarat kérdése az egész.
vagy lehet rakni TV szekrénybe is, nekem egy sima üveglap mögött volt a QNAP TS-251, ha semmi más nem ment, akkor minimális cicergés hallatszott ki és ennyi. az emberek többségének amúgy is ott van a router, probléma megoldva. -
b0rZ
aktív tag
válasz
hibavissza #51 üzenetére
Ha ez ennyire szar, akkor mondd már a tuti tippet légyszi. Éppen építkezés előtt vagyok, és ezt a fost néztem ki. A keret 50 ezer forint házra. Te mit használsz például?
-
törölt tag
"A NAS-sal a legnagyobb gond, hogy nem mindenki tudja eltenni máshova: gyk lakás."
Nem gondoltam volna, de a tévészekrényből például már nem hallom ki a hangját (DS718+, 2x2 TB WD Red). Még egy kis szünetmentes is elfér mellette, és hátrafelé szellőzni is tud. A hang miatt én is falat akartam bontani, kábelcsatornázni és másik helyiségbe átrakni, de úgy néz ki, hosszú távon is marad, ahol van.
Sokkal könnyebb lehet elsuvasztani egy NAS-t mint gondoltam, egy korszerűbbhöz biztos nem kell külön pince/padlás.
-
sb
veterán
Szerintem itt a gond: "amit a benne lévő két gyári venti elnyom"
Ha igazán halk, kb. hangtalan a gép akkor kb. bármilyen 3.5" HDD kihallatszik valamennyire.Legalábbis gumibakokon vagy gumis felfogatásnál. Bár Fractal házam még nem volt, eddig akárhány gumigyűrűs rögzítéssel találkoztam nekem sem segített érdemben. Sem hangban, sem a rezonancia elnyelésében. Merthogy fentebb ugye nem arról volt szó a kötekedések ellenére sem, hogy magát a rezonanciát felerősíti... hanem nyilván annak a hangját. (rezonáló felület formája, mérete, merevsége, stb... változik)
A NAS-sal a legnagyobb gond, hogy nem mindenki tudja eltenni máshova: gyk lakás.
Ez olyan jó tanács mintha azt mondanánk a benzinnel/tankolással se lesz gondod, csak vízhajtású autót kell venned és annyi.
(Egyébként meg a NAS-nak is van hátránya, pl. késleltetésre azért nem nyerő akármilyen lanon is legyen... bár kétségtelen, hogy erre a jó megoldás az lenne, ha tényleg mindenhova megfelelő méretű SSD kerülhetne.) -
Chrys_
addikt
Én a Fractal Design helyett a Thermaltake Core V31-t választottam, nekem kellett az 5.25" hely elől.
-
tecsu
addikt
Igen ez szubjektív, de sosem értettem, hogy feketében mi lehet a "szép"? (Perifériák, hifi elemek, hangsugárzók, bútorok, drapériák, ruhák, autók stb.) Az a szín kb. a szép ellentéte és még csak nem is praktikus - ha látni kell valamit a gépházon belül.
A Lian Linek vagy a Caselabsnek vannak színes házai - ha jól emlékszem -, bár egy számítógépházat így is, úgy is eldugnék mondjuk egy szekrénybe. -
-
yericho800
aktív tag
válasz
donald_boy #10 üzenetére
R6 méretben tud többet,az biztos.meg kiegészítő hej meg venti talán több megy bele. def c- t.g. jó kis ház. Volt olyanom.
-
Piftuka
veterán
Nem olcsó, de az előző generáció példányait már ~10.000-15.000 forinttal olcsóbban is meg lehet vásárolni.
Persze ez erősen szubjektív, de én bizony még nem láttam ezeknél a Fractal Desing házaknál tetszetősebbeket, amióta a fekete számítógépes hardverek divatba jöttek.
Minden modelljük maga a letisztult egyszerűség és nagyszerűség.
(Hiszen a minősége sem hagy kívánnivalókat maga után.)
A Fractal Design számítógép házak számomra mindig ezt idézik:
-
belaur
tag
Nem olcsó, de egy ilyen ház 5-8 évre simán kiszolgálja az ember igényeit.
-
Vesa
veterán
??? Senki nem mondott meg semmit, senkinek, én a véleményemet írtam le (pontosabban egyetértettem azzal, aki már leírta előttem, hogy ez a legjobb megoldás). Abból neked hogyan következik, hogy ezt MUSZÁJ csinálnia bárkinek?
Megjegyzem, végigjártam a témát alaposan, volt Fractal Define R4-em, Nanoxia Deep Silence házam is, de egyik sem volt képes olyan szintre redukálni a HDD zajt, ami elviselhető lenne számomra. Egyedül a NAS oldotta meg a problémát, ott a garázsban már zöröghet kedvére a 4db HDD.
-
sb
veterán
válasz
Sanchez638 #24 üzenetére
Asztal alatti háznál:
A kikapcsoló gombot szerintem évente 1x nyomom meg... ennyire hiányzik. (Mondjuk a gyerek miatt le is van tiltva windowsban) Akkor is lábbal.
Persze ha a ház tetején lenne, mint itt ezen, akkor többször használnám.Gyk: Én épp ilyet keresnék - ha keresnék - csak kisebb méretben: Define C Mini.
Kontra: Porosodnak a csatik (HTPC házamon a tetején vannak.)
Egyéb: Előlapi USB-t is évente 2x használok így akkor se nagyon nyomom meg.
Nekem pl. egy SD olvasó hiányzik róla (ami most van - bár évente 2x kell az is).
-
-
fogtunder
nagyúr
Egyébként még azzal sincs baj, ha nem mozog a lemez, miközben pörög, én szeretem a fixebb megoldásokat, de azzal is lehet élni.
Az SSD meg tartós, a rendszerlemezem 5 év használat után 83%-os, és az otthoni felhasználók nagy része amúgy is HD Linux ISO file-okat tart rajtuk, amire pont jó egy NAS is. Van pár speciális eset, mikor mégsem, de többnyire akkor is jobban jár a felhasználó, ha az adott projektet egy nagyobb SSD-n szerkeszti, majd menti NAS-ba.
-
Cbox11
csendes tag
Ebben is van valami.
Csodát valóban nem kell várni a gumibaktól sem, egy kiöregedett, vagy éppen olyan típusú/sorozatú vinyó ott is hallatja a hangját. Aki az ilyesmire nagyon háklis, annak igen is a zsebébe kell nyúlni és kiadnia egy valamirevaló SSD-re a pénzt. Hogy az nem tartós, azt garantálom, de zajmentes. Mint ahogy az életben szinte mindenhol, a kényelemnek ára van.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
hibavissza #40 üzenetére
tüncike a nénikécskéd térdecskéjének a kalácsocskája.
ja, hogy az a kettő ugyanaz a jelenség? akkor a fénytörés és a fénysebesség feletti utazás is ugyanaz?
és nem, nem fogok R6-ot venni, bármennyire is tetszik, mióta kijött, aminek az ára csak a másodlagos része. már évekkel ezelőtt rájöttem, hogy a HDD-nek nem az asztali gépben van a helye, hanem NAS-ban, ott rezeghet, énekelhet, akármit csinálhat, mert el van rakva és nem hallom. a többi cucc meg elfér a Meshifyban is, az SSD-k és az évente kb. tízszer bekapcsolt laptop HDD meg nem rezonál és béke van.
de ettől függetlenül kíváncsian várom, hogy kellett moddolni az R6-ot, hogy jó legyen, illetve tapasztalatokat is más házakkal, ahol ez jobban van kivitelezve.
-
Cbox11
csendes tag
válasz
hibavissza #40 üzenetére
Hmm...
Példa a részemről:
Meshify C házam van, gumibakolt a HDD keret, és hogy-hogy nem, nincs hangja. Vagy olyan minimális, amit a benne lévő két gyári venti elnyom.Lehet a két vinyóddal van baj. Vegyél 1 darab 2 terásat.
-
arn
félisten
válasz
hibavissza #40 üzenetére
nas masik szobaban
-
hibavissza
veterán
válasz
fogtunder #32 üzenetére
Tüncike, majd ha összegyűjtöd a pénzecskéd és veszel egy ilyen vagy hasonló házat meg fogod látni-hallani. Addig is bátran higgy a másfél millimeters keménygumi-gyűrűben. A fizikus vénádnak pedig annyit ajánlanék, hogy csücsüljön bele egy fém hordóba és valaki kívülről kezdje el ütni egy kalapáccsal.
(#34) hajbel: tapasztalatból írok. Természetesen. Szét kellett moddolni a házat a két 1 terrás hdd miatt.
-
CYBERIA
őstag
válasz
Sanchez638 #24 üzenetére
Nálam meg az asztalon van a gépház, és mivel ezen nem előre állnak a csatlakozók és a kapcsolók, ezért fel kellene állni, ha nem akarok keresgélni, mert minden szemmagasság felett van.
-
gekkoXT
senior tag
usb 2.0 csatlakozót minek szerelnek még bárhová is?
-
fogtunder
nagyúr
-
hajbel
addikt
válasz
hibavissza #30 üzenetére
Kíváncsi vagyok, hogy milyen házad van, és abban ezek az egetrengető problémák, hogy vannak megoldva.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
hibavissza #30 üzenetére
majd azért áruld már el, hogy mégis hogyan erősítené fel a HDD rezgéseit, mert egy ilyen csodát a tudomány és a fizika egyéb területein is lehetne alkalmazni.
-
Male
nagyúr
válasz
hibavissza #30 üzenetére
Gumis rögzítéssel vannak a vinyók...
-
hibavissza
veterán
HDD rezgés továbbítása és felerősítés a merev házzal. Pipa
Gusztustalan oldalsó műanyag rács az előlap oldalán. Pipa.
Pusztítóan magas ár. Pipa.Minden megvan egy jó Fractal házhoz.
-
R4-em van. Nem fogok váltani, mert minek de ezek a Fractal-ok tényleg nagyon komoly szerkezetek. Én is ajánlom őket bátran. No persze az ára. De ez egy életre szóló vásárlás.
-
Viper26
nagyúr
Pár hete van meg, maximálisan elégedett vagyok vele, még ránézni is öröm, szóval a legjobb döntés volt.
-
Ennyiért nem tetszik.
-
Sanchez638
addikt
Bővíthetjük a postok számát. Dell monitorom van, tehát ott is a 4db + usb. De akkor is idegesítő a bekapcsoló. Általában az usb-vel kikapcsolom, jack dugóval meg úja indítom... Lehetett volna a két végére, vagy a két oldalára.
InWin 707 a másik házam, ott az oldalában van a kapcsoló.(Bár mire megtaláltam...)
-
hardline
senior tag
Baromi jó ház lett ez is. Praktikus, tágas és maradt a megszokott forma, amitől ránézésre is megmondod, hogy ez FD.
Annak idején 31-32k körül vettem meg az R4-et. Ahhoz képest ez az R6 nem drágult sokat, legalábbis nem tartotta a RAM és VGA áremelkedések arányát.
Az R4-em 3 konfigot fogyasztott (AM3, LGA1150, LGA1151), meg közben drive meg vga cserék hada és pár lanozást is megélt már, mégis olyan állapotnak örvend, mint amikor a dobozból kivettem. Pedig nem mai gyerek. Masszív és igényes.
Emiatt nem kérdés, hogy ha bármikor lecserélem majd az R4-et, akkor az márkán belül fog történni. -
ledgeri
nagyúr
válasz
Sanchez638 #8 üzenetére
Én annak R2-jével...
Picit bánom, hogy az ARC-ot hagyták, és a Meshify lett az airflow variáns... Talán majd később..
-
tecsu
addikt
válasz
Sanchez638 #8 üzenetére
Egyetértek. A csatlakozók és a gombok elhelyése minden, csak nem praktikus.
-
hajbel
addikt
válasz
donald_boy #10 üzenetére
Szerintem arra tökéletes a Define C vagy a Meshify C.
(#14) Vesa: +1. Mondjuk én már megszoktam, hogy reflexből egyik ujjammal kitapogatom az usb bemélyedését.
-
Vesa
veterán
válasz
Sanchez638 #13 üzenetére
Tegyél USB HUB-ot az asztalra, vagy ha netán van a monitoron vagy a billentyűzeten, akkor meg is van oldva a kérdés. Én is abba dugdosom a dolgaimat, sokkal kényelmesebb is, mert közelebb van mint a gép.
-
mThomm
csendes tag
válasz
Sanchez638 #8 üzenetére
Ha Windows-t használsz, akkor be lehet állítani, hogy a főkapcsoló megnyomásával ne állítsa le a gépet
-
arn
félisten
válasz
donald_boy #10 üzenetére
nekem is a define c a szimpi - egyszeruen jobban passzol a mai atlagos igenyekhez. egy dolog hianyzik nekem belole, hogy 14es ventit hatul nem hagytak meg. lenyegesen nem kisebb a haz, igy felesleges aldozat volt.
gyk egy modern haznal eljutunk oda, hogy a lapon, kartyakon es hutesen kivul nincs is mas benne. nem kellenek helyek a driveoknak.
-
donald_boy
tag
Én a Fractal Design Define C házat néztem ki és közben ezzel is szemeztem. Igazából hely kínálatban a kisebb is elég lenne.
Szerintetek miért érdemesebb R6-ot venni?
Gépem: egy hdd, egy ssd, léghűtés, 1050ti
-
Sanchez638
addikt
Jók ezek a Fractral házak, de az usb mellet powet/reset gombokat elfelejthetnék már, mert amikor vakon bedugom az eszközt akkor állandóan leállítom a gépet.
Én Arch Mini-vel tolom.
-
HThomas
őstag
Ha most vennék gépet, tuti ezt a házat választanám. Addig is kiszolgál még az R4
-
válasz
enginev3.0 #4 üzenetére
Az tuti!
(#5) muxi-muxi: Hát már az én házam is lassan annyit van már használatban. Sőt!
CM 690 A2-as kégli. Jó lenne már egy vérfrissítés ház terén is, de ez az összeg már fájna picit. -
muxi-muxi
senior tag
Ezzel a házzal akár egy évtizedre is tervezhetsz, innen nézve nem vész az ár. Egy normálisabb miditorony cirka 25 ezresbe fáj, ez meg egy rafinált, igen-igen prémium cucc. Akinek a minimalista dizájn bejön, az nagyon jól ellesz vele. Venném. (Corsair 330R-em van, nagyon hasonló ehhez, szóval okafogyott lenne a váltás.)
-
Chibass
tag
És mennyi hely van akkor, ha a radiátort felülre akarom beszerelni? Define R4-em van, és a memóriák alig fértek be a radiátor alá, tapasztalatból mondhatom. Akár fél-egy centi is hatalmas különbség ilyenkor. Ha volt róla szó a cikkben, akkor bocsesz.
-
Male
nagyúr
Jókis ház
Nekem egy bajom volt vele: moduláris tápra utólag elég nehéz rádugni egy plusz kábelt... kihúzni meg a tápot elrendezett és bekötött kábelek mellett nem lehet már... ehhez jó lenne, ha a tápot elválasztó rész "teteje" valamilyen formában nyitható lenne.
-
Addig tetszett, míg az árát meg nem láttam...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Goddess of Victory:Nikke
- Fegyencedzés - calisthenics - street-workout
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Videó stream letöltése
- Trollok komolyan
- Extra D betűvel jöhet GeForce RTX 5090D utódja
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest