- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- OnePlus One - Kína már itt One
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
djculture
félisten
válasz
Gyuri27 #14536 üzenetére
Én giga istencsapását akkor se vennék ha az lenne az utolsó márka a földön, alaplapjai és videó kártyái valami istentetelen elbszott tervezési kókányolások. Vga-nál főleg a hűtés ami kb egy sufnituningos keze munkája a legelbszottabb piacon kapható venti készlettel, nyikeregnek csörögnek recsegnek, a kezét leverném annak amérnöknek aki ezeket a fosadék leggagyibb műanyag perselyes ventiket rátervezi. 50-100k-s vga-ra 0.5 dolláros ventiket tesznek, vásárlók megkárosítás ez.
-
válasz
Gyuri27 #14397 üzenetére
Én múltkor meg is kaptam a magam fekete pontját valakitől a kommunikációra. Nem tudom, ki volt az, mert annyira nem állt bele, a szövegesből nem derült ki. Biztos tartott attól, hogy én is lehúzom, pedig dehogy, nyilván oka volt rá. Csak ahogy én is tartok attól, hogy épp egy kreténnel üzletelek, ezért lehet, nem kommunikáltam felé valamit egy esetleges szállítási csúszással kapcsolatban (postával szoktam néha csúszni, mert kész halál, tegnap is 45 percet ültem, mire sorra kerültem), ő is ugyanúgy tartott attól, hogy én kretén vagyok, ezért ő sem kommunikált.
-
kenwood
veterán
válasz
Gyuri27 #14392 üzenetére
sajnos a negativ ertekeles ketelu fegyver.
en egyszer fontolgattam,de elotte rakerdeztem a modiknal,hogy mi van,ha bosszubol o is negativot ad ?
azt mondtak,hogy akkor igy jartam.annyi volt a sztori,hogy cpu hutes.varos masik vege.atadaskor szol,hogy ovatosan,mert neki elrepedt tole az alaplap.backplate nelkul rakta fel a 2x12 centis ventis cuccot.
elhoztam,mert megvolt a backplate.otthon derult ki,hogy a csavarok nem erik at,nem lehet backplattel rogziteni.aznap szoltam,de a delutanos muszakra hivatkozva 1-2 napig huzta az idot,majd kozolte,hogy o mar elkoltotte a 7000 forintot,es nem tud segitenihiaba mentem hazhoz,fizettem azonnal.
a legnyilvanvalobb hazugsag eseten sem veszik le rolam egyoldaluan.
vagy mindkettot torlik,vagy egyiket se. -
válasz
Gyuri27 #14392 üzenetére
Amikor többszáz emberrel üzletelsz, nem lehetsz mindenkivel egyformán sikeres. Megértem, amit írsz, valahol egyet is értek a véleményeddel, de minden üzlet egy nagyon vékony pengén tánc, ahol nem lehet egyszerre mindenkinek a legjobbat nyújtani. Ha az üzlet túlvégén is csupa értelmes, logikus, normális ember létezne, könnyebb volna neked megfelelni. De az elmúlt 20 évben elég sok különböző üzleti tevékenységet végeztem ahhoz, hogy ne próbáljak mindenkinek megfelelni. A nagy számok a te fajtád ellen dolgoznak. A "good enough" a mai üzleti világ hajtó ereje. Ne próbáld a létező legjobb szolgáltatást, vagy terméket nyújtani, hanem nyújtsd azt, ami kellően jó, és mégis kellően olcsó tud lenni. Te nyilván nem vásárolsz Kínából, mert ők aztán ezt csúcsra járatták.
Most adták fel egy egy hete megvásárolt fülhallgatómat, amit rögtön le akartam mondani, mert mégis egy másik típus mellett döntöttem. De azt hazudták, hogy a vásárlást követően azonnal feladták a csomagot, és már nem tudom visszamondani. Nyilván minden vevő kell nekik. Nekik van pénzük, nekem lesz termékem (idővel), és végül úgyis elégedett leszek vele, mégha kicsit bosszant is ebben a pillanatban. Nem fogom őket lehúzni, mert valahol megértem, senki nem szeret lemondani egy már megszerzett üzletről. Ehhez most az én átverésem árán is ragaszkodtak. Így jártam. Majd hallgatom a fülest, és évekig boldog leszek vele, két hét múlva már eszemben sem lesz ez a kis közjáték.
-
válasz
Gyuri27 #14308 üzenetére
Amikor új egy platform, akkor az alaplapok és processzorok aránya 1:1. Ahogy öregszik, a cpuk mennyisége nő, ahogy bontják a szervereket, és kerülnek a használtpiacra a Xeonok, a lapok mennyisége pedig rohamosan csökken, ahogy döglenek be szépen sorban egymás után. Ezért a platform gyenge cpui (függetlenül a valós teljesítményüktől) teljesen elvesztik értéküket, és az alaplapok ára az egekbe szalad.
Erre kiváló példa a i7 920, ami a mai napig egy erős proci, mégsem kapnék érte még 200 forintot sem. Bezzeg az X58 lapok ára 30pénz fölött van, mert ilyen alaplap ár mellett is 55pénzből megvan egy baromi erős gép egy bontott Xeonnal.
-
-
-
válasz
Gyuri27 #14263 üzenetére
Bizonyára.
De van 6790 is 25k-ért. Ezek teljesen hülyék.
Egy másik kártya, 6870, normál árban:
A kártyát gondolom ismeritek...
Szóval a kis hiba, hogy a kártya pontoz mielőtt bemelegszik. Kb. 30 fokot el kell érnie, és megszűnik. Ez a hiba rendszeres (télen).
Ezt leszámítva atom stabil, soha a másfél év óta míg nálam van egyszer sem fagyott ki. Bemelegedve nincs semmilyen képhiba.
Eladás oka, nagyobbra váltás.Tehát egy BGA reflow előtt álló kártyát ad a gyerek hibátlan árban. Aha, értem.
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #14108 üzenetére
Mondták ezt többen is
amúgy meg kb el is ment a kedvem az egésztől, marad a gépben a gyári quadro vga amikor visszakerül hozzám. Úgyis csak addig fog tartani a nagy gamelhetnék amíg rá nem jövök nekem bőven elég a Q3 notebookról, 5$-os csájna' wireless egérrel, úgyis megizzasztom a nagyokat
kipróbálni dolgokat meg a quadro is elég, annyira azért nem régi eresztés, aztán majd ha valamire azt mondom ez megér egy új vga-t majd akkor veszek. Mortal kombat x-et akartam megvenni, nekem elég kiábrándító lett. Vagy vmelyik új nfs-t de azok is. Egyelőre gta5 van amit néha-néha űznék. ha annyira rám jön akkor meg bemegyek boltba aztán veszek valamit, már tudom miket érdemes. Anno lazán vettem itt 30k-s vga-t majdnem teljes 3 év futáros ipon garral, minden bizb@sszal 20k-ért - az bolti ár kb 66%-a -, talán 7750 GB volt, gyári passzív. És nem olyantól aki rászorult épp, csak rájött neki kevés és váltani akart. És szezon közepén télen, most meg mindjárt tavaszi pangás jön. Meg sok más mindent, na ennek vége
-
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Gyuri27 #13987 üzenetére
Webshop árak és az sem biztos, hogy van készleten. Ahol meg a legolcsóbb, ott a kiszállítás 2,5k. Egy-két helyen csak egy ezres, de úgy is már 44-45-nél vagyunk.
Az argep meg az arukereso naponta egyszer frissít, de személyes átvételnél AQUA-ban (ahová a gari szól) 44 pénz. Webshopos rendelés + kiszállítás után is annyi lesz.
Ezek tudatában a 2 hét használat egy szellős házban -6 ezer szerintem nem rossz - annak a fényében, hogy tőlem biztos nem papírnehezéket vesz a delikvens.
Mindenesetre szerintem majd ismerősnek fog elmenni. Pont beleférne a keretébe.
-
válasz
Gyuri27 #13987 üzenetére
Én pl 10k-val a legolcsóbb kisker ár alatt árulok egy 7-8 hónapos GTX 960-at. Mondjuk csakis azért, mert 2 hete ennyiért vettem (én bajom, nem tudtam várni), de nincs kedvem 7-8k-t bukni 2 hét alatt, ezért nem akarom nettó áron adni. Ha valakinek bszámít 10k, akkor megveszi tőlem a kisker garis kártyát. Vagy nem tudom eladni, és kénytelen leszek lejjebb menni árban.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Gyuri27 #13983 üzenetére
A magam részéről mindig zsír árakon hirdetek meg mindent és ami nem nagyon rétegtermék, általában hamar el is megy. Mert ugye EL akarom adni, nem ücsörögni rajta hónapokig.
A régi, fórum-alapú hardverapró nekem is sokkal jobban tetszett, de ez van. A jó dolgok folyamatosan eltűnnek az életünkből, legyen szó bármiről. Nem vetted még észre?
Viszont pl. pont most gondolkodtam, hogy lehet eladnám a ~2 hete vásárolt EVGA GTX 750 Ti SC-met és előrébblépnék mégis a GTX 950 SC-re, de be kell valljam, hogy fix 38k (+esetleges posta / futár) alatt most én sem válnék meg tőle. Igaz, van számla meg régi / nagy üzletbe szóló 35 hó papíros gari.
-
válasz
Gyuri27 #13983 üzenetére
Sosem értettem, hogy egyesek miért "nettó ár-10-20%"-oztak anno. Aki nem tud Áfát visszaigényelni, annak a nincs nettó és bruttó ár, csakis egyedül a vételár létezik. Aki meg arra hivatkozik, hogy a másik azért adja olcsóbban, mert ő tud Áfa nélkül vásárolni... Hát akkor menjen és vegyen úgy.
-
tatabike
őstag
válasz
Gyuri27 #8630 üzenetére
Jah, mint régen a tescos dvd söralátéttel...
Nem aprós, de kiakasztott ma az Aldi egyik boltja. Bökényföldi úti egység, jövök visszafelé busszal a XVII-ből, hirtelen ötlettől vezérelve leszálltam említett üzeltnél, régen jártam már erre, megnézem mi a pálya. Régen erre laktam, szerettem ide járni, soha nincs tömeg. Vettem is minden vackot, főleg kaját, pénztárnál beterítem vele a szalagot, keresem a szatyrokat, nincsenek. Ki van írva, hogy papírzacskó ennyi, műanyag ennyi, de egy darab sincs a tárolókban. Rosszat sejtve kérdezem a pénztárost, mikor sorra kerülök, hogy szatyrot merre keressem? Erre olyan fejjel válaszol, mintha én egy UFO lennék, aki szatyrot keres, hogy sehol, mert az nincs. Mondom az nagyon jó, és akkor hogyan vigyem el ezt a halom kaját, amit meg szándékozok vásárolni? Ő azt nem tudja, de tud adni ilyen kis füles zacskót, és mutatja azt a szűzhártya-vastagságú fólitasakot, amibe a péksüteményt lehet pakolászni. Csókolom, ne tessék már velem viccelődni, és mutatom Neki, hogy ez nem annyira jó ötlet, lévén a szalagon másfél kilós sajt, kilós felvágottak, kilós kávé, meg hasonló dolgok henteregnek. Ó, akkor majd ad több zacskót! Mondom lehet, csak nem nekem. Igazán hasznos fél óra volt az életemből, köszönöm szépen, kézcsók, és kijöttem az üzletből.
Bebuszoztam az Örsre, és bevásároltam a Sugárban a Sparban. Ott valami oknál fogva fel vannak készülve az ilyen kreténekre, mint én, akiknek van pofája szatyrot venni a boltban, hogy haza tudja vinni a cuccokat, amiket megvesz. Megjegyzem, vannak erős, sokszor használható szatyraim otthon, és azokkal járok bevásárolni, de engedtessék már meg, hogy évente egyszer, hirtelen felindulásból bemenjek egy boltba... -
-
Speed®
titán
válasz
Gyuri27 #5401 üzenetére
Szép..azóta szerencsére sok víz lefolyt ama bizonyos Dunán.
Gigával nincs bajom..S462 korszak óta sokat fejlődtek, 775ös lapjaikat szerettem. 1155ben volt némi zavar az erőben, de ott is az alacsonyabb árkategóriában. Igaz, VGA fronton elég sok baki összejött nekik..de manapság ott is jófélék. Táp..nos, azt nem tőlük kell venni ;p
-
-
djculture
félisten
Akkor se illik megtéveszteni a vevőt ilyen hülyeségekkel. Amúgy beirtam egyböl be is sértődött az illető. Pedig nem csak én kérdeztem rá hogy most kit akar evvel hülyíteni?
Kb mintha aztmondanám van egy 3gigás p4 em de ez overclock edition és legyőz egy sandy bridge i5 procit ....
-
Alaplapot annyival bonyolultabb cserélni, hogy tartja pár csavar.
De sebaj, vegyék meg a sokéves Q procikat horror áron.Én most akartam 5770-re váltani, mert egyébként is VGA-t szeretnék cserélni(nem jó színű a nyák), de ez egy vicc...
MOD: jó lesz nekem a 6770 is ahogy elnézem.
-
Pont ez az, személyes átvétel és próba után nem nagyon tudja eljátszani, hogy rossz, vagy ha igen, ő tette tönkre.
Mindenkinek megmondom, addig teszteli amíg akarja nálam, de magamtól is a megfelelő teszttel aldom a cuccokat, általában el is fogadják a dolgot.
Sosem értettem meg azokat, akik bármennyi gart adnak pl. egy HDD-re, leejti az ügyfél, és reklamál, mit tudnak tenni? Mert külső nyom nem mindig van, és a kattogás sem csak eséstől lehet. -
-
Nem a távolság a gond, hanem
- ha nem veszi át
- ha kitalálja hogy rossz, mert
- tönkretette
- mégsem kell neki
- van egy rossza és kicserélte
És lenne még pár indok, de ennyi is elég.
Volt olyan, aki a megmutatott lapot visszahozta egy 30 centis égéssel hogy rosszat adtam. Pedig látta működni.
Csak elfelejtette, hogy mondta, hogy a vga-ja szétégett, és vitte a lapját is. És volt akkora marha, hogy betette ebbe is.
Kitalálta, adjak 3000-et mert a rendszergazda annyiért megjavítja neki. Nem idézem hogy hogy hajtottam el, miután többszörösen is hülyének próbált nézni. Még a tápját is hozta szétszedve hogy megmutassa hol égett szét. Nem tudta, hogy olyat is javítok és látom hogy ahova mutogat az azért fekete mert FET és az általában fekete
Na ekkor találtam ki itt a PH-n a pirospontos rendszert. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SkyShowtime
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Sorozatok
- ZIDOO médialejátszók
- Micro Four Thirds
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged