- Mobil flották
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
gordonfreemN
addikt
válasz
KKaresz45 #163 üzenetére
"Tehát bizonyíték volt, rá, hogy csinálják, semmi jele nem volt annak, ami lett. Még 1-2 hónappal ezelőtt se."
Akkor valószínű, nem olvastál eleget: [link]
Kiemelt téma 2010.11.25. 17:00:25
A Crysis 2-t készítő Crytek feje úgy nyilatkozott, hogy bizony a PC jó pár lépéssel jár a mostanság fellelhető konzolok előtt, és ez jó néhány komoly problémát felvet a játékfejlesztéssel kapcsolatban.
Cevat Yerli az Edge-nek adott interjújában így fogalmazott:
"Amíg a jelenlegi konzolgeneráció létezik, és amíg a PC-s fejlesztést is erőltetjük, úgy lesz egyre nehezebb a legjobbat kihozni a platformokból. A PC könnyedén, legalább egy generációnyival vezet. A konzolok gyengébb minősége miatt korlátozni kell a Crysis 2, vagy a más, CryEngine-re épülő játékok minőségét és tartalmát. Nem lehet ezekből a kövületekből több szuszt kipréselni."
"Általánosságban úgy hiszem, hogy ezért még mindig a fejlesztők mentalitását kell hibáztatni. A legtöbben a PC-t már leírták, hiszen az eladásokból remélt bevételeik meg sem közelítik azt, amit a konzolos verzióktól várnak. Amíg a PC-s piac nem kezd elegendő nyereséget termelni, addig a cégek nem lesznek érdekeltek, hogy jobban odafigyeljenek a PC-s verziókra."
Ha ezek után valakinek gondja lesz a Crysis 2 konzolos verziójának minőségével, akkor forduljon a Microsoft-hoz, vagy a Sony-hoz, mert az ő masinájuk nem elég erős, nem tud lépést tartani a PC-vel.
-
KKaresz45
senior tag
válasz
Sennalacy #185 üzenetére
Bűzlik az egész, mert nem csak arról van szó, hogy a DX11 támogatás kimaradt, hanem arról, hogy szinte egy az egyben a konzol változat futott PC-n is (a megjelenéskor). PC-re legalább illett volna a menüt átírni (pl. "Press Start to begin"), meg részletes grafikai beállításokat lehetővé tenni. Ráadásul ez nem is lett volna nagy munka, legalábbis töredéke a DX11 támogatásnak. Abban valószínűleg igazad van, hogy valami köze volt az Nvidiának a dologhoz.
Nem csak a DX11-es felhasználók miatt kellett volna a DX11 támogatás a játékba. Ez egy presztizsjáték is többek között. Többször elmondták a fórumokban, hogy ez a játék első sorban az engine-nek a promóciója, amit mostantól sokan fognak licenszelni. Jobban csengene a termék neve, ha lenne benne DX11 támogatás is. Marketing. Ugyanarról van szó, mint az AMD-Nvidia harcban a csúcskártyák esetében. 6990 vs 590. Ezeknek a kártyáknak nem az a lényege, hogy sokan vegyék őket, hanem a marketing, hogy "na, nekünk is van egy ilyenünk". Meg hogy mienk a leggyorsabb videokártya a világon, meg hasonló hülyeségek. Csak azért készülnek ezek a kártyák, hogy még egyszer elolvasd a cég nevét, amikor olvasod a róluk szóló cikkeket. De akkor is meg kell őket csinálni, mert ha valamelyik gyártó kimaradna ebből a harcból, akkor lemaradna a marketingben.
Nem lehet sajnos mindent DX11-ben írni. Ez téves felfogás. A DX11 kompatibilis visszafelé, de ez csak akkor igaz,ha DX11-ed van (Win7), de csak DX9-es (Vagy 10-es) videokártyád. Akkor valóban visszaskálázódik. Tehát a kulcs a Win7 (vagy vista is jó, azt hiszem), viszont még mindig nagyon sok az XP felhasználó, ezért kell alapból DX9-es kódot írni. XP alatt semmiképpen nem megy a DX10-es vagy DX11-es kód, egyszerűen nem fut le.
-
Sennalacy
aktív tag
Az én összeesküvés elméletem a következő
: Nvidia fizet a dx11-ért a Crytek-nek, azok átküldik tesztelésre a játékot az új 590-es karihoz.. Nvidiától kiszivárog a game, Crytek megállapodik Nvidiával, hogy akkor az arra kapott pénzt a várható veszteségek miatt szépen zsebre teszik, és az Nvidia pedig elfelejti, hogy rendelt dx11-et.
Vagy 2. Nvidia rendelt dx11-et.. de AMD kártyán jobban futott, és hogy ne rontsa az eladásaikat, inkább visszamondták.
Vagy 2.5 Nvidia dolgozik még azon a driveren ami mellett az ő kártyáján fut majd jobban dx11-ben a Crysis 2.Azzal semmiképpen nem értek egyet, hogy marginális dx11-es felhasználó van, ezért ne is készítsünk nekik semmit.. Egyrészt a potenciális célközönség aki Crysis-t játszana/venne, az nem farmot, vagy Sims-et gyűr, és esélyesebb, hogy dx11-es kártyája van.. Másrészt nincs értelme sírni, hogy x360-on adják el a legtöbbet, ha arra optimalizálták a játékot, és azon az "olcsó" hardveren is ugyanúgy fut el, mint egy többszörösébe kerülő PC-n. Az ember jogosan várja el, hogy ha valamit drágábban vesz, és papíron többre képes, akkor azt a teljesítményt meg is kapja valahol.
Arról nem is beszélve, hogy elvileg azért írtak újabb és újabb dx-eket, hogy vagy a programozás legyen egyszerűbb, vagy az egész rendszer lehessen tőle gyorsabb. Sőt a dx11 állítólag teljesen kompatibilis visszafelé, ezért elvileg semmi akadálya, hogy mindent abban írjanak meg, mert az észlelt hardver függvényében a program úgyis eldönti, hogy mit hogy futtat le. Ezek szerint mégsem minden ilyen egyszerű vele.
Nem értek hozzá, de az ilyen esetekből inkább az jön le, hogy a dx11 csak púp a programozók hátán.. és ha nem kapnak érte külön pénzt akkor nem is foglalkoznak vele. -
_Volkovy_
nagyúr
Nagyra nőtt techdemo, jaja.
Emlékszem az első Crytech X-isle techdemo-ra, ami ennek az engine-nek volt a nagyon-nagyon előfutára..
Még a TNT időkben jött ki, ha jól emlékszem. Ugyanilyen trópusi szigetes-pálmafás-soknövényes dolog volt, a kamera körbefutott a szigeten, benchmark is volt belőle. -
Morden24
nagyúr
Ez kb. stimmelhet, én csak odáig tudom a sztorit, hogy az első héten gyakorlatilag eltemették a játékot.
Az EA meg jó, hogy így nyilatkozott, a Crytek előzőleg az UBI szárnyai alatt volt, a Crysis és a CE2 voltak az első cuccok, amit alattuk produkáltak, ráadásul a Crysisnak eléggé böszme háttérszele volt, na és az nV is érdekelt volt az egész balhéban. -
Morden24
nagyúr
A kiadást követő 1-2 hónapon belül milliós nagyságrendben eladott játék mitől lesz anyagi bukás?
Akkor még egyszer, mert már ezt is leírták.
A Crytek a Crysis első része esetében nem egy játékot fejlesztett, hanem egy motort és egy játékot, és ennek a komplett projektnek a költségeit nem tudod elválasztani egymástól, ahogyan egy szimpla játék esetén sem vonatkoztatnál el mondjuk az engine licencelési költségeitől.
Szóval az valóban téves megállapítás, hogy "anyagi bukás" volt a Crysis (bár az első pár hét eladásai annyira szánalmasak voltak, hogy bőven nevezték annak... kétlem, hogy 1-2 hónap alatt adtak el belőle milliónyit, amikor az első heti amcsi eredmény a 70.000-et alig érte el, ami nagyon szarnak számít egy körbemarketingelt AAA címnél), mivel nem lehet különállóan értékelni.Hogy maga a CE2 anyagi bukás volt-e (a motor licencelése, amit a Crysissal reklámoztak), azt nem tudom, de szerintem itt kb. senki sem. Viszont a címek roppant alacsony száma, valamint az, hogy a CE3-al élből konzolpiacra nyomultak, eléggé egyértelműsíti, hogy Bora Bora nem jött össze belőle.
Számomra: anyagi bukás = veszteség, tehát többe került a fejlesztés+sallang, mint amit az eladások hoztak
Ebben az esetben ez úgy néz ki, hogy CE2 motor + Crysis + marketing. A Crysist külön projektként nem tudod értelmezni itt.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
proci985 #172 üzenetére
Érdekes olvasgatni ezt az "anyagi bukás" dolgot
A kiadást követő 1-2 hónapon belül milliós nagyságrendben eladott játék mitől lesz anyagi bukás? Ezt már többször emlegették több topicban is, de azokban is csak annyit írtak, hogy anyagi bukás volt, mindenféle alátámasztás nélkül.
Mekkora példányszámban kell eladni egy játékot átlagosan, hogy az ilyen fórumokon ne emlegessenek anyagi bukást?
szvsz. Lehet nem kasszíroztak vele annyit, mint szerettek volna, de, hogy anyagilag bukás lett volna azt viszont nem hinném.
Mod:
Számomra: anyagi bukás = veszteség, tehát többe került a fejlesztés+sallang, mint amit az eladások hoztak -
paster.zs
csendes tag
A pénz beszél a kutya ugat.
Ha ti lennétek ott, 90% ban ti is csak a profitot néznétek.
De sajnos ők még szerintem szemetek is.Én a 4870 et cseréltem le, dx11-re, és már nekem a Metro33 miatt is megérte.
Ezerszer jobban fut, és Nagyon nagyon szép dx11-en max grafikán.
1 évet vártam, hogy normálisan végigjátszhassam, fullon. -
Morden24
nagyúr
válasz
KKaresz45 #173 üzenetére
De a piac nagyon gyorsan meg tud ám változni. Most is éppen egy változásnak vagyunk a szemtanúi.
Igenám, de az a csavar az egészben, hogy egy eléggé termékalapú piac (tekintsük most valóban terméknek a hardvert és a játékokat is, amiket bemész, és megveszel a boltban) átalakul egy sokrétű, szolgáltatásalapú piaccá, és ez bizony a konzolok (azaz most már bőven inkább home entertainment system) malmára hajtja a vizet. Éppen ezért mondtam már többször is, hogy ameddig a PC egyszerűen nem tud versenyezni a konzolokkal szolgáltatásszinten (és itt olyan alap dolgokról beszélünk, mint az utóbbi időben totál elharapózott multi-kálváriák meg hasonlók), tehát nem lesz egy erőteljes paradigmaváltás, addig reform nem lesz.
A hácé gémerek aránya mindig is kevés volt, a nagy kiadók léptékeiben nem tekinthetőek piacnak, az indie kategória meg nem elégíti ki az elvárt (főként technikai) igényeket; róka fogta csuka, csuka fogta róka.
De mondjuk szerintem neked sem tetszene, ha holnap az összes kiadó bejelentené, hogy mostantól nem fejlesztünk xboxra, mert az egy halott platform, a ms meg megszüntetné a terméktámogatást és kikapcsolná a live szervereket.
Tény. Én azt látom a piacban, hogy jelenleg a "buta", passzív technikai elemek "okossá", aktívvá válását láthatjuk. Köpésre vagyunk attól, hogy az Apple kiadjon egy televíziót, és mindenben le merem fogadni, hogy az App Store-os dolgok bizonyos része, játékok pl. elérhetőek lesznek rá, és ezzel belépne egy új versenyző a (kvázi) konzolok piacára. A jövő meg egyértelműen a szolgáltatásokban van (amit sajnos mi itt Európa büdösebbik felén általában némi fáziskéséssel kapunk meg), ott pedig a minél egyszerűbb, egygombos elérés/vásárlás a lényeg.
Na mindegy, majd meglátjuk
-
KKaresz45
senior tag
válasz
Morden24 #171 üzenetére
Érdekes időket élünk, az biztos. Emlékszem, hogy a SNES meg a MegaDrive idejében a PC játékok még annyira gagyik voltak, hogy egyszerűen nem tudták felvenni a versenyt ezekkel a konzolokkal. Aztán rohamos fejlődésnek indult a PC-s grafika, és szépen lehagyta a konzolokat. A SNES és a MD után jövő konzolgenerációk ezért sorról sorra bebuktak. Hiába jött ki egy új, csilli-villi konzol, gyakorlatilag már a megjelenése idején porba alázta a PC valami 3d-s csodával (jött a 3Dfx voodoo meg a Riva TNT, stb. ). Akkoriban úgy tűnt, hogy a kötött hardver iszinyatosan limitálja a konzolok képességeit. A ps1 volt az első olyan konzol, ami ismét sikeres tudott lenni. (Ez szerintem nem kevés pénzbe került a sonynak.
) Szerintem az xbox360-ps3-wii trió megjelenésének idején is sokan gondolták, hogy ez is egy újabb halva született generáció. Most pedig úgy tűnik, hogy pont ez a kötött hardver jelenti az előnyt a konzolok számára.
Igen, értem, hogy mit mondasz, a vásárlók általában ár-erték arányt néznek és aszerint vásárolnak ezt vagy azt (PC-t vagy konzolt, xboxot vagy ps3-at, radeont vagy nvidiát). De a piac nagyon gyorsan meg tud ám változni. Most is éppen egy változásnak vagyunk a szemtanúi. Ami az egyik nap ígéretesnek tűnik, arról fél év múlva kiderül, hogy mégsem az. De mire ez kiderül, addigra már megint itt van egy másik trend, amiről megint csak fél év múlva fog kiderülni, hogy megérte-e. Neked szerencséd van, mert nem abba az irányba változnak a dolgok, ami a te érdekeidet sérti. De mondjuk szerintem neked sem tetszene, ha holnap az összes kiadó bejelentené, hogy mostantól nem fejlesztünk xboxra, mert az egy halott platform, a ms meg megszüntetné a terméktámogatást és kikapcsolná a live szervereket. Ez jelen helyzetben egy teljesen irreális felvetés, de ha valamilyen módon mégis megtörténne, akkor rosszul esne neked is, mert pénzt öltél a gépbe, a kiegészítőkbe, a játékokba.
És ha kijön a következő konzolgeneráció, akkor sincs semmi garancia arra, hogy ugyanolyan sikeresek lesznek majd, mint most a jelenlegi box és ps. Azt majd az fogja eldönteni, hogy akkoriban milyen lesz a PC (és egyéb) piac. Nem mernék jóslatokat tenni arra vonatkozólag, hogy 2-3 év múlva milyen PC-k lesznek. Mint ahogy 3 évvel ezelőtt nem gondoltam volna azt sem, hogy bele akarják majd integrálni a GPU-t a CPU-ba.
proci985: OK, azt hittem félreértés volt. Igazad van, valószínűleg erről van szó. A Supreme Commandert pedig éppen ki akarom próbálni. Szerencsére 4 magos procim van.
(És 64 bites Win7.)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
KKaresz45 #170 üzenetére
értettem mire gondoltál. pont emiatt reflektáltam az elsőre, ami anyagi bukás volt. ezekután várható volt, hogy mégegyszer ugyanazt a hibát nem követik el.
SupCom egyébként mint írták, 64bites OSsel, 4 maggal, 4+giga rammal (és megmoddolt threadkezeléssel, gyorsabb AIval) már elég jó volt, én imádom
. csak 2007 elején a legolcsóbb négymagos is 500usd+ volt, többiről már nem is beszélve.
-
Morden24
nagyúr
válasz
KKaresz45 #170 üzenetére
Valószínűleg ártottak is ezek az esetek a PC játékok megítélésének, talán sokan ezért tértek át konzolra.
A SupCom pont az volt, aminek szinte minden problémáját megoldotta egy négymagos proci és egy 64 bites os. A probléma csak azzal volt, hogy akkor 2007 elejét írtuk...
Egyébként szerintem arról van szó, hogy az, amire az emberek használják átlagosan a PC-jüket, illetve az, ami egy gémer PC-hez kell, annyira két különböző dolog, hogy sokan elgondolkodnak, megéri-e a kettő közötti árkülönbözet, fejlesztési szükséglet stb. Főleg akkor, amikor a konzolok látványosan lefogják a "fejlődést", amikor meg kijön az új generáció, akkor meg az lesz 1-2 évig a minőségi szuperlatívusz, aztán kiegyenlítődik, majd megint előz a PC, de ez mondjuk mától uscve 7-8 évre van, addigra meg kb. minden megváltozik.
PC-n a szubkulti, durván szofisztikált játékok és a moddolás lenne az értelmes dolog, de előbbiek száma már a mostani konzolos generáció előtt is rohamosan csökkent (szimulátorok, hc szerepjátékok, hc rts-ek és tbs-ek, hc fps-ek), mostanra meg csak mutatóban van egy-két darab. Utóbbi meg általában nem akkora visszatartó erő - főleg, hogy a dcl-k kora a PC-t is érinti, ergo maguk a kiadók is korlátozzák a moddolhatóságot.
-
KKaresz45
senior tag
válasz
proci985 #169 üzenetére
Bocsánat, én ott a Crysis 2-re gondoltam. Az volt a topik, hogy az emberek készültek a Crysis 2-re, és emiatt vettek százezer forintos kártyákat, mert az első részből kiindulva horribilis gépigényre számítottak.
A felsoroltak közül egyébként a Supreme Commanderről hallottam még, hogy jó játék volt borzalmas gépigénnyel. Az sem volt jó, ezt elismerem. Valószínűleg ártottak is ezek az esetek a PC játékok megítélésének, talán sokan ezért tértek át konzolra.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
KKaresz45 #150 üzenetére
"De azért én kétlem, hogy a júzerek többsége ezt csinálná, hogy csak és kizárólag a Crysis kedvéért csinált volna több százezer forintos befektetést."
a Crysis bukás volt. pontosan emiatt. hiába skálázódott iskolapéldaként highig, ha az enthusiast átment vicc kategóriába. amikor kijött, a legerősebb proci volt 3ghzs, és az még bőven kevés neki.
az optimalizálása egy hányadék legmagasabb szinten. nálam pedig a 3870 olyan 60-80% között volt terhelve. tehát nem GPUlimites. viszont a proci meg 25-40 között (két magot tudott terhelni), tehát CPUlimites se volt. azokután elgondolkodtam, hogy ha nem a proci és nem a VGA a szűk, van egy egész gyors vinyóm és 4 giga ramom, akkor mégis, miért nem gyorsabb?
ja és kamu már volt ott is: Vista alatt nem tudtam se very high CPUt, se very high fizikát állítani az X800GTOval. pedig az X-FI akkor messze a legjobb játékos kártya volt. proci meg 3.0án. beraktam a 3870et, és lett hirtelen very highom mindkettőből. a poén? DX10ben nincs hang;>
ezekután várható volt, hogy kiadnak egy konzolportot, amit a célcsoport még meg is fog venni, mert amúgy nem néz ki rosszul, viszont bitang jól fut.
egyébként abból az érából nem a Crysis volt az egyetlen TWIMTBP játék ami maxon semmin nem futott jól: az alap Supreme Commander és a Sacred2 se volt játszható maxon (mindhárom kiette magát a 32bites címtérből és asztalra dobott, Crysis kapott 64bites patchet, SupCom a kieggel lett /LARGEADRESSAWARE, a Sacred2nél meg el kell felejteni az elite textúrákat).
-
djRusT
tag
hmm...itt úgylátom még mindig ezen a k***a dx11-en megy a vita
el kellene felejteni... senki nem lesz boldogabb attól, ha véletlenül ki is adnak a játékhoz egy dx11-es patchet.... mert az nem "igazi" dx11 lesz, csak parasztvakítás magasfokon
szóval annak kell(ene) örülni, ami van... mert szerintem a játék maga így is nagyon szép... és nem a dx9, dx10, vagy dx11 miatt... hanem maga az összkép
értsük már meg végre, hogy a dx11 nem csak a szebb-jobb-übergigahyperszuper grafikáról szól
peace -
KKaresz45
senior tag
válasz
Morden24 #164 üzenetére
Miért kellett előre megvenni a vgat akkor, amikor még tartalom sem volt rá?
Erre írtam azt #150-ben, hogy több, mint 1 éve vannak DX 11-es játékok. Van tartalom. (#116-os hsz.) És nem is arról van szó, hogy 1 éve vett valaki ilyen kártyát, hanem most januárban. Amiről itt szó van, a tartalom bővülésének a veszélye (kevesebb DX11-et támogató játék).
Tehát azt mondod, hogy valaki azért vett slibe kötött dx11-es kályhákat a gépébe, mert az addigi játékai ettől jobb grafikájúvá válnak?
Ha előtte max. DX9-et támogató kártyája volt, akkor igen, a DX10-et és 11-et támogató játékok jobban néznek ki. (Ismét #116-os hsz.) (Persze érvényes DX10 - DX11 viszonylatban is.)
-
csongi
veterán
De úgy megszoktam hogy lehet hasalni is
Morden24:
Szerintem ez nem teljesen igaz, mivel a játék minimum gép igénye nem drága gépet igényel . Egy 70K-s masinával játszhatod. És a tervezett 7miliós eladási példány is alátámaszthatja ezt. A javításokkal megnőhetnek a pc-s eladási számok. Meglátjuk mi lesz.
-
Morden24
nagyúr
válasz
KKaresz45 #163 üzenetére
Hogy érted azt, hogy "szükségünk van" rá? Az egész játékiparra semmi szükség, ha holnaptól nem lennének sem PC-k, sem konzolok, akkor is felkelne a nap.
Nevezz hülyének, de a játék (értsd: szórakozás) az cél, a vga meg egy eszköz, tehát utóbbi az előbbinek a kiszolgálója, nem egy öncélú, önmagában bármilyen élményt biztosító valami, tehát nem vásárolom meg hobbiszinten, hanem akkor, amikor kell - főleg annak tudatában, hogy minél később vásárolok, annál kevesebbért kapom meg pont ugyanazt.
De ha már szórakozás, akkor szeretnénk az elérhető legjobbat megkapni, és ha nincsen akadálya, akkor miért is ne?
Elbeszélünk egymás mellett. Én nem azt mondtam, hogy játssz low grafon és akadozva. Én azt mondtam, hogy számomra érthetetlen és öncélú, pazarló hülyeségnek tartom, hogy sokan úgy vásárolnak vgat vagy vgakat, hogy a vásárlás után beálló teljesítménytöbbletre a valóságban nincsen szüksége, mert kihasználatlan.
És különben is, honnan lehetett volna látni 1 évvel (vagy akár csak pár hónappal) ezelőtt, hogy nem fognak DX11-es játékokat fejleszteni?
Látod, pont ez az. Miért kellett előre megvenni a vgat akkor, amikor még tartalom sem volt rá? Most meg egy év múltán lassan le kell cserélni a még tápabb, még erősebb kártyákra - persze aranyáron -, de tartalom még mindig nincs. Nem lenne ésszerűbb ööö... hogy is mondjam... kivárni?
Nem azért kell az új kártya, mert "vas már kevés", hanem mert szebb grafikát akar az ember, ezt igényli.
Tehát azt mondod, hogy valaki azért vett slibe kötött dx11-es kályhákat a gépébe, mert az addigi játékai ettől jobb grafikájúvá válnak?
Én azt látom, hogy a hardvert egy csomóan nem valamiért veszik, hanem hobbiból szórják bele a pénzt, mégpedig két kézzel, aztán meg pislognak, mint hal a szatyorban, hogy nincsen mire használni. Semmi közöm hozzá természetesen, egyszerűen csak nem értem.
-
KKaresz45
senior tag
válasz
Morden24 #152 üzenetére
Konzol témában már egyszer kifejtettem pont neked, hogy semmi bajom nincs a konzolosokkal. Emlékeztető itt, nem egészen 1 hete volt. Szarszemétszar cégek már más tészta. Persze, ha nem éri meg DX11-re fejleszteni, mert nincs elég profit benne, akkor nincs mit tenni, de legalább ne hazudozzanak össze-vissza. Ez szintén lerágott csont.
A lényeg. Hogy érted azt, hogy "szükségünk van" rá? Az egész játékiparra semmi szükség, ha holnaptól nem lennének sem PC-k, sem konzolok, akkor is felkelne a nap. "Szükségünk" erre nincs, minden szórakoztatóipari termék luxuscikk, az xboxszal, a radeonnal meg az összes társukkal együtt. De ha már szórakozás, akkor szeretnénk az elérhető legjobbat megkapni, és ha nincsen akadálya, akkor miért is ne? És különben is, honnan lehetett volna látni 1 évvel (vagy akár csak pár hónappal) ezelőtt, hogy nem fognak DX11-es játékokat fejleszteni? Mert eddig nem ez volt a trend. Jött a DX8, jöttek a DX8-as játékok. Jött a DX9, jöttek a DX9-es játékok, és így tovább. És amikor már kezünkben voltak az első DX11-es játékok, még akkor is arról szóltak a hírek, hogy jön a többi is. Tehát bizonyíték volt, rá, hogy csinálják, semmi jele nem volt annak, ami lett. Még 1-2 hónappal ezelőtt se.
Nem azért kell az új kártya, mert "vas már kevés", hanem mert szebb grafikát akar az ember, ezt igényli. Feltételezem, hogy neked sem azért van xboxod, mert egyébként nem tudsz mit kezdeni magaddal, hanem mert ezzel akarod eltölteni az idődet, és ez az a szórakozás, amit te választottál magadnak. Kérdezhetném, hogy miért nem nézel inkább TV-t, mert sokkal olcsóbb, és ugyanúgy szórakoztat, akkor tök fölösleges pénzkidobás a box, (meg az összes járulékos költsége). Sőt, miért nézzünk TV-t, biztosan annál is van olcsóbb szórakozás.
-
csongi
veterán
Nekem bejön a multi része. Sikerült 8K-ért vennem egyet BFBC2-vel együtt. A BF-et eladtam, így 4K megérte. Sajnos a játék elég nyers. Kb 3 éve tolom a cod4-et. És ez az első nem cod game amire azt érzem, hogy leválthatja. A mozgáskultúra végre kezemre áll, a célzás és egyebekkel együtt. Sajnos hasalni nem lehet benne. Lehet a nanoruha nem képes rá, mert akkor elaludna
. Remélem sikerül ezeket a hibákat javítani, és minden rendben lesz. Az sajnálatos, hogy ilyen hibákat vétettek, ami ezen a szinten nem megengedett lenne. Viszont látszik, hogy ki akarják javítani.
-
csongi
veterán
Pontosan erre gondoltamén is. Mért kell sírni ezért a dx11.ért. én jobban örülnék a dx10-nek. Mivel a VGA-ak jelentős része jobban kezeli ezt, és a HD4***szériától a dx10-el jobban boldogulnak mint dx9 vagy dx11. Addig amíg 50-60fps-el lehet játszani nincs olyan vész szerintem. Ez nem Cod motor, hogy a 300Fps-es játékos előnybe lenne.
Ez már mindenkinek szól
Az hogy patchet adnak ki, Akkor mi van? Melyik játékhoz nem adnak ki? Az összes cod sorozathoz van, minimum az 1,3-at kiadták. Kell is! A sok csalót ki kell valahogy szűrni. Sajnálatos hogy egyes emberek ezt élvezik, és rontják el sok tisztességtelen játékos kedvét.
Az hogy tört e game vagy sem szerintem nem fontos. Sajnos sokan vannak akik nem tudják megfizetni az eredeti játékot. CSAK NE CSALJON!! -
Morden24
nagyúr
válasz
Rendes84 #153 üzenetére
Azért vesz az ember új karit mert bizik abban hogy jobban fut rajta az adott játék.
Öhhh, de itt jobb esetben jövőbeli, rosszabb esetben képzeletbeli játékokról beszéltünk
A "szaros" konzolon meg aránylag jó képpel tökéletesen megy
Tudok róla, én nagyrészt konzolon játszom
-
Rendes84
csendes tag
-
Morden24
nagyúr
válasz
KKaresz45 #150 üzenetére
Szerintem 2011januárban egyáltalán nem volt korai DX11-es kártyát venni. Az AVP például 2010 februárban (majdnem egy évvel azelőtt) jött ki, és azóta is sok játék támogatja. (ld. #116-os hsz.)
A kommentek mégis arról szólnak, hogy milyen feleslegesek a gépekben az ilyen kártyák, mert a szarszemétszar cégek nem adnak ki semmit, amiért izzadniuk kéne - ez persze a szarszemétszar konzolok miatt van.
De te magad is ezt írod: A baj az, hogy aki DX11-es kártyát vett akármikor is az elmúlt időszakban, az nyilván arra számított, hogy a játékok többségének a PC verziója DX11 támogatással jön majd
Ebből nekem az jön le, hogy tök feleslegesen megvette(te)k egy terméket úgy, hogy túl sok valós szükség(etek) nem volt rá, legalábbis a kommentek alapján, hiszen 1. nincsen játék dx11-el 2. a dx11-es játékok csak pár plusz effekttel szebbek 3. egyébként is konzolport az összes. Most őszintén: ezt nem én találom ki, azok a kommentek írták ezt így le, amiket ide az érintettek posztoltak.
Márpedig ez a magatartás nem tűnik nekem túl értelmes fogyasztói hozzáállásnak, de mint korábban is említetem, lehet, hogy én nem látom a fától az erdőt, és van egy indok, ami miatt értelmes brutál erős dx11-es kártyát vagy kártyákat venni a gépbe aranyáron, egy későbbi nyomott ár ellenében - későbbi, tehát akkor, amikor már tényleg KELL, mert mondjuk a jelenleg meglévő teljesítmény vagy funkcionalitás már nem elég... tudod, amikor elindítasz egy játékot, és rájössz, hogy áupsz, ehhez ez a vas már kevés. De akkor komolyan kérem, hogy valaki világítson erről fel, mert magamtól nem fogok rájönni. -
KKaresz45
senior tag
válasz
Morden24 #148 üzenetére
Azért tegyük helyre a dolgokat. Teljesen igaz, hogy egy játék kedvéért nem normális dolog ilyen kártyát venni, főleg "azelőtt, hogy szükségük lenne rá". Teljesen egyetértek. De azért én kétlem, hogy a júzerek többsége ezt csinálná, hogy csak és kizárólag a Crysis kedvéért csinált volna több százezer forintos befektetést. Lehet, hogy a főbb okok között volt a C2, de nem kizárólagosan az volt.
Szerintem 2011januárban egyáltalán nem volt korai DX11-es kártyát venni. Az AVP például 2010 februárban (majdnem egy évvel azelőtt) jött ki, és azóta is sok játék támogatja. (ld. #116-os hsz.)
A baj az, hogy aki DX11-es kártyát vett akármikor is az elmúlt időszakban, az nyilván arra számított, hogy a játékok többségének a PC verziója DX11 támogatással jön majd (nem csak a C2), és évekig el lesz látva DX11-es címekkel. Viszont most félő, hogy tendencia lesz a dologból, és nem csinálnak majd ilyen verziót, mert ha a Crytek megengedheti magának, hogy kihagyja, akkor majd mások is azt fogják gondolni, hogy ők is. Szerintem Tirexi is inkább ezért van elkeseredve. Én biztosan.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
[link] - Hitler előre sejtette, hogy az editor is kimarad.
-
Tirexi
addikt
válasz
_Volkovy_ #139 üzenetére
Egyáltalán nem bántam meg csak az volt be harangozva, hogy DX11 így DX11 úgy aztán most meg semmi.
Mindenképpen kellett váltanom mert a GTX285 ló....t sem támogatott már.Amúgy meg ezeket a VGA-kat is meg lehet fogni szal no para.
(Metro2033, Crysis 1, GTA4, Dragon Age 2, stb...)
-
Motion_Blur
félisten
Muhahaha... bár ezért nem venni meg a játékot még inkább muhahaha
-
rocket
nagyúr
Lesz DX11 patch.
Az egesz cafolat a marcius 28-ai megjelenes miatt szuletett, arrol irt a weboldal marcius 27-en, hogy masnap erkezik a DX11 patch.Az NV eredeti elkepzelese az volt, hogy a GTX590 melle fogjak kiadni, de ebbol nem lett semmi, valoszinuleg egy uj (pontosabban "uj"
) VGA-hoz fogjak igazitani a megjeleneset, ami legkorabban nyar eleje korul varhato.
-
frame>24
addikt
-
Brutális eb
addikt
Haha de sajnállak....Nekem GTX470 van és még ezt sem tudta kiakasztani semmi full HD-be felbontáson sem.
Amire bármi is kihasználja a mostani cuccod(Egy-két benchmark recskán kvűl)érdemi játékos szempontból múzeális lesz a két kártya és kihalt miattad(fogyasztás)többezer fa. -
Tirexi
addikt
THX a nagy semmit CryTek.
Ezért vettem két 570-et? EZÉRT???????????? -
wolfman
veterán
Ugyan így vagyok vele! Most mindenki hájpolja, de a Crysis 2-vel is ez volt, most meg a pokolra kívánják sokan. Várjunk azzal az előítéletekkel hogy jó lesz vagy rossz a BF3.
Nagyon jól tudhatná már mindenki hogy legalább 3 éve sz.rt se érnek a beharangozó videók. A végtermék az ami dönt, ez max. kedvcsinálónak jó, de nem lehet eldönteni egy videóból semmit!
-
Zigur
senior tag
Durva ez a statisztika. Sejtettem hogy nem nagyon éri meg a Cryteknek a PC verzióval sokat bajlódnia, de ezután teljesen megértem őket.
Meg azokat is akik nem foglalkoznak DX11-el, ha belegondol az ember hogy minimális felhasználó miatt növeljem a fejlesztési költségeimet akár 5%-al, már nem éri meg... -
fasirTTT
őstag
ez a hír biztos sokakat szíven szúrt xD
-
Boxi88
őstag
Nem semmi... 2011-ben egy ekkora nevű játékot DX11 nélkül kiadni?!
-
polonic
félisten
A dirt 3 csak patchcsel lesz dx11-es? Ez biztos info?
Ezt nem értem, ahogy az f1-nél sem értettem.
A motor már dx11-es a dirt 2 óta. Az rendben van, hogy fejlődik az ego motor és esetleg már nem teljesen ugyanaz, mint a 2-ben, de miért így csinálják, hogy később patchcselten fog dx11 módban futni? -
Scholes9
nagyúr
Az biztos, h mind a krájtek, mind az invidia jót röhögnek a markukba, mert úgy átbaxták a népet, hogy csak na
De hát ugye a pénztől nincs nagyobb úr a világon...Kérdés, h ezek után mit gondolnak róluk az emberek, persze ez leginkább az előbbi cégre vonatkozik, bár eddig sem voltak sehol sem a szememben, ezután még ott sem lesznek
Fényévekre a Blizzardtól és a Valvetól...Az Nvidia meg fasza vga-kat készít és kész
-
Góliát
őstag
Nagy a forgás a Crytek körül.
-
Rendes84
csendes tag
Egy a baj ezzel az újjal hogy multiplatformra készült. Ez már rég rossz mert nem jut idő rendesen optimalizálni egyik platformra se. Pc-n legalább jöhet vmi javitó patch,stb de xboxon?
-
GabN73
addikt
dx 12es verzió nem lesz? 2 effetkért ennyit sírni
-
- = Zk = -
félisten
ma sem maradtunk Crytek öngól nélkül
-
S0und
csendes tag
miről beszélsz?
http://www.nvidia.com/object/product-geforce-gtx-560ti-us.html
"Built for DirectX 11
Enjoy all the visual glory of the latest DirectX® 11 blockbuster games like HAWX 2, and Civilization 5. With massive geometry processing power of the GeForce GTX 560 Ti lets you enjoy incredibly detailed environments and characters."Milyen napra kész már Nvidia
Mellékesen nem értem miért ilyen zavartak az emberek. Crytek szempontjából Crysis3 csak CryENGINE 3 miatt lényeges, adott egy pipeline amivel 3 platformra tudsz egy időben, ugyan olyan minőségben fejleszteni.
"The 360 accounts for 57% of Crysis 2's sales, with the PS3 taking 29% and the PC raking in a miserable 14%. Maybe they were too busy torrenting it or something."
14% PC eladás? amiből 5%-nak van DX11-es kártyája.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
MrBrooks #115 üzenetére
Nem láttam még.
Itt egy lista a DX11 játékokról, amit írok egy ideje (a kérdőjelesek nem biztosak):
AMD Gaming Evolved:
1. BattleForge (patch)
2. S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
3. DiRT2
4. Battlefield: Bad Company 2 (+kieg.: Vietnam)
5. Aliens vs. Predator
6. Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar (patch)
7. Civilization 5
8. F1 2010 (patch)
9. Medal of Honor (multiplayer mód)
10. D&D Online: Eberron Unlimited (patch)
11. Dragon Age 2
--- jön ---
12. Total War: SHOGUN 2 (patch)
13. DiRT3 (patch)
14. Deus Ex: Human RevolutionNVIDIA TWIMTBP:
1. Metro 2033
2. Lost Planet 2
3. HAWX 2
4. Homefront
--- jön ---
5. Crysis 2 (patch) - ???Független:
1. World of Warcraft: Cataclysm (patch)Összesen: 16 megjelent DX11-es játék
Érkezik:
Battlefield 3
S.T.A.L.K.E.R 2
Kylin MMO (ismeretlen cím)
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (patch) - ???
Red Faction: Armageddon - ??? -
MrBrooks
tag
Úgy látom, hogy akiknek idáig a Dx11-es Crysis 2 volt a mantrájuk, azok most elkezdik fújni a "majd a BF3 megmutatja" c. nótát. szerintem kopp lesz a vége annak is!
De azért szurkolok!
-
9800gt
csendes tag
Most már jól tükröződik, hogy a PC-t kezdik hanyagolni, de próbálják etetni, hátha csurran cseppen. Most nagyot cseppent. Az hogy néhány játék DX11-es nagyon kevés van. Máig DX9-re jönnek a játékok pl. Homefront. Azért is, mert mindenki megvette méregdrágán a DX9-es motort és nem fog új motort venni mert a vgák DX 11-et támogatnak.
-
Morden24
nagyúr
Én nem is értem, hogy miért vásárolnak hardvert az emberkék azelőtt, hogy szükségük lenne rá. Valahol volt valami kettőt egyért akció dx11-es vgakra?
Mert ugye azt gondolná az ember, hogy ezek a szarok csak olcsóbbak lesznek az idő múlásával, tehát ha január helyett májusban veszem meg, azzal kizárólag jól járhatok. Persze feltételezve azt, hogy májusban szükségem van rá. -
MerLinh
senior tag
hát így legyen most váltottam le a 4850net egy 6870re, szeretném kihasználni =) úgyan a da2 nyomom, de valahogy a nem tölt el az az érzés hogy húbazzeg ha már ugyanazt a pálya részt láttom 15.re és a dx10-11 között sincs olyan sok eltérés na de majd a bf3 reméljük behozza a lemaradást =)
-
Gude
senior tag
Kíváncsian várom a Bf3 3. videóját
-
Manbal
senior tag
Azt hiszem a Battlefield 3 egy új korszakot nyit az FPSek világában, és végre megmutatkozik a DX11 ereje!!! de kérdem én, erre majd 2 évet kell várni összesen a megjelenés óta? Arról nem is beszélve hogy mennyi DX11es kari kijött azóta...
A Battlefield 3 az legalább egy elég komoly reménysugár, főleg ez alapján a video alapján! -
keIdor
titán
Azert jo latni, hogy tobben is azon a velemenyen vannak, amin en. DX9 lett de a grafika igy is jo szoval vegulis who cares? Az sem zavarna ha 8th gen. konzolokig csak ez a szint maradna. 2014-2015-ig. Maga a jatek is jol sikerult, egy jo, porgos fpst kaptunk. Az elso resznel jobban sikerult, szoval jobb lett mire szamitottam. Egy Deus Ex HR-tol, vagy TES V: Skyrimtol ennel is tobbet varok, grafika meg nem erdekel, maga a game legyen jo es tartos. Grafika ha eleri mondjuk a BC2 szintjet mar eleg lesz nekem az is.
-
NOD
senior tag
válasz
LeslieG Jr. #99 üzenetére
Egyik bf sem volt az....
Ilyen grafikát nem is birnának már a konzolok -
NOD
senior tag
http://www.ea.com/battlefield3/videos/faultline-episode-3
Crysis 2 kösd fel a gatyád -
_Volkovy_
nagyúr
Én is a hozzáállásra gondoltam
Az első résznél azt éreztem, hogy kiadták, és arra számítottak, hogy előbb-utóbb úgyis lesz olyan hardver, ami viszi normális sebességgel. Az maximális grafika volt a kor színvonalán, de mint játék, hááát, pocsék, techdemo.
A másodikban inkább azt érzem, hogy nem a grafikába ölték az időt, hanem a hangulatba. Ezerszer szórakoztatóbb, viszont bele lehet kötni a maxigrafix hiányába, ha nagyon olyan valaki.
(lásd: dx11, tesszelizé -direkt nem tanulom meg a nevét, mert nagyon hülyén hangzik magyarul-, meg a többi ficsúr, amiről a gyerekeknek fogalma sincs, csak ordibálnak, hogy nincs benne) -
Jarlaxle
senior tag
Engem valahogy nem izgat hogy hanyas directx, az mar annal inkabb, hogy a multiplayerbe nincs semmi anticheat, sima xml modositassal lehet aktivalni vegtelen energiat stb., warezos verzioval siman fel lehet lepni az eredeti szerverekre ahol a fizetos vendegek jatszananak, elvesznek a serverfilter beallitasok, szerverek felen a csetbamulas megy 10 percekig mielott elindulna a meccs, disconnectel a szerverektol, a megszerzett xp elveszik, szamtalan bug. Ha a DX11 a vasarlok arconkopese, akkor ezzel a multival az arcunkba pisaltak.
-
catroot
veterán
válasz
007spider007 #1 üzenetére
Az azért elég érdekes, hogy pont ez a program nem támogatja a DX11-et...
-
wolfman
veterán
"A jelenlegi grafikai színt nekem bármeddig elég lenne"
Így van! Elértünk egy bizonyos szintet, most ezen kellene maradni és a megfelelő alapokkal mostmár nem a grafikai "tuningnak" nekiesni, hanem annak a nyamvadt történetírásnak, mert arra nagyon nem fordítanak időt! Jah hogy az nem hoz pénzt? Sose szerettem ezt az erőltetett fogyasztó társadalmat!
-
-
Morden24
nagyúr
Azért meg k..vára felesleges új DXről beszélni, amíg csak pár fényefekktel lesz gazdagabb a játék(tapasztalatok ezt mutatják).
Hát, az egy dolog, hogy ennyit használnak ki belőle, és egy másik, hogy mi lenne, ha egy valóban így megírt enginnel néznénk meg ugyanezt. Nekem pl. az új UE nem csak pár fényeffekttel tűnik többnek... na persze ez majd elválik akkor, amikor lesz is belőle valami
-
SzlobiG
félisten
Ennyit a DX11-ről.
De legalább már van egy játék ahol számít valamit DA2.
-
wolfman
veterán
Ezt mondom, én észrevettem!
Azért meg k..vára felesleges új DXről beszélni, amíg csak pár fényefekktel lesz gazdagabb a játék(tapasztalatok ezt mutatják). Majd mikor már a felületekhez is hozzányúlnak előnyös módon és tényleg szembetűnő lesz az eltérés dx9-hez képest, na akkor lesz itt új dx, addig csak marketing bullshit!
-
atidzsiforc
őstag
pedig milyen szép füvet lehetett volna tesszelálni
-
Gude
senior tag
Crysis 3 már dx11 lesz
-
anulu
félisten
felhasznalok arconkopese 1-az-1-ben
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Kérdés, hogy mi számít hivatalosnak.
[link] Itt van egy mondat, ami eléggé annak látszik. Emellett az NV is orba-szájba reklámozta a DX11-es Crysis 2-őt. Igaz, hogy azóta már minden nyomot eltüntettek a saját oldalaikról, mintha meg sem történt volna, de képek bizonyítják, hogy ott volt. -
Morden24
nagyúr
A dx8 simán tartotta magát a 3 éves kvótádhoz anno, a dx9-et úgy tűnik Christopher Lambert játssza, a dx10 és 10.1 meg a hardvergyártók miatt volt egy szutyok korszak, mert emlékezzünk vissza a szánalmas dx10 teljesítményű és 10.1-re nem képes 8-as nV szériára, a döglődő 2xxx Radeonra stb.
-
nofi
addikt
Pont itt a szívás, hogy DX8 és 9, illetve 10 és 11 között nem sok szünet volt
Én anno mikor egyáltalán még érdekelt még mi van a gépházban, akkor is úgy vallottam, hogy egy konfignak 3 évet ki kell bírnia. Most speciel örülök, hogy nem akarják boldog-boldogtalanra ráerőltetni a DX 11-et.
Jómagam Dx9 óta olyan húde-húde nagy fejlődést nem látok (ne tévesszen meg az aláírásom, Dx10-es karim van jelenleg az asztalimban, más kérdés, hogy érdeklődés hiányában nem játszom rajta) -
DX8 - 2000.11.12
DX9 - 2002.12.19
DX10 - 2008.02.04
DX11 - 2009.10.12Azért olyan sűrűn nem kellett VGA-t váltani. Ráadásul - a dolgok jelenlegi állása szerint - valószínűleg a 11-es az utolsó DirectX verzió.
(#73) JoolsNOS: ezt hol olvastad? Mert már volt róla szó, hogy hivatalosan nem ígértek DX11-et.
-
JoolsNOS
veterán
Ez azért már pofátlanság. Az egy dolog, hogy nem ígértek patchet, de beígérték minden idők legjobban dx11re épülő játékát. Na melyik is a nagyobb blama?
-
Morden24
nagyúr
Ehh, én olvastam sokkal gázosabb dolgot a Crytektől, például Maximum AI.
-
nofi
addikt
Jó nekem meg a glquake
. De számomra érthetetlen a majré a DX 11-es feature-ök miatt, már ami a technikai vonatkozást illeti. Tulajdonképpen sikerült ismét egy techdemo feelinget generálniuk, mert itt már mindenki magasra tojik magára a játékra, csak a "konzolport" szó lebeg a fejek fölött. Nyilván ez az én szegénységi bizonyítványom is, mert nem vagyok hajlandó minden egyes Direct-x után új VGA-t venni.
-
LeslieG Jr.
őstag
Amúgy szerintem ebben a dologban kőkeményen a marketing van benne de nyakig. A sok vérpistike és vérpistikéhez tartozó baráti kőr rohant azonnal Geforce-t venni ahogy meghalloták hogy Dx11. Ergó azonnal megveték a Dx11-et támogató Geforce-okat.
Most azok a pistikék buktak be akik ezért vettek Dx11-es Dzsiforszt.
-
BiP
nagyúr
Én úgy vagyok vele, hogy amíg ez szebb és gyorsabb mint sok másik dx11-es játék, addig magasról lesz*rom, hogy ez nem dx11.
-
MerLinh
senior tag
jaja, a dx11 dx10ig vissza skálázodik, talán 9re is de azt lehet rosszúl emlékszem, szép szép játék mondhatni, nem kerestem az állam az tuti, de azért az elején a két laptop, az szerintem szégyen ahogy kinéznek egy ilyen játékban
-
MrBrooks
tag
Wolfman írta:
"Na ezt én sem vágom! A Dx11 debütálása előtt oda voltak a fejlesztők érte, hogy ilyen olyan csidicsudi jó lesz, ez már mindenre megoldás lesz. Erre Kijött vagy 2-3 játék aztán szevasz, semmi másban nem látni. Ráadásnak még az se teljesen olyan lett mint beharangozták. Lényegében mintha dx11 nem is lenne! Kihal mielőtt elterjedhetne?
"
Barátaim, nem veszitek észre, hogy évek óta csak ígérgetik a Dx10, 11 stb hyperszuper grafikát? KAMU! 1-2 benchmark-ot, Techdemo-t leszámítva 0-a a felhozatal. Mindenki Dx9-be programoz továbbra is. Majd a Next gen konzolokba talán Dx11 lesz, és akkor a PC is elkezdi "átvenni" majd. Addig a fő húzóerő a Dx9 lesz. de őszintén, nem is hiányzik jelenleg a 10 vagy a 11.
-
Gude
senior tag
válasz
LeslieG Jr. #60 üzenetére
Megy a púder vastagon.Lényeg,hogy a pc-és tábor át lett "meszelve"
-
válasz
fasterware #16 üzenetére
De menne DX10.1, ugyanis a DX11 visszaskálázódik.
(#28) dunc: milyen effectek hiányoznak?
(#38) Meridian: DX12? Ezt honnan veszed?
-
wolfman
veterán
Na ezt én sem vágom! A Dx11 debütálása előtt oda voltak a fejlesztők érte, hogy ilyen olyan csidicsudi jó lesz, ez már mindenre megoldás lesz. Erre Kijött vagy 2-3 játék aztán szevasz, semmi másban nem látni. Ráadásnak még az se teljesen olyan lett mint beharangozták. Lényegében mintha dx11 nem is lenne! Kihal mielőtt elterjedhetne?
Mellékesen, van a mai időkben olyan hogy amit bejelentenek különböző képességekkel, az olyan is lesz? Mert vagy 2 éve ezt sehol nem tapasztalom, minden szoftverben(játékok, driver) akad szarvashiba!
-
GegeWarrior
senior tag
Azért én örülök, mert így tovább halogathatom a VGA vásárlást, bár kifejezetten EGY játék miatt hülyeség újat venni.
Bár lehet BF3 miatt kell majd, de az ősszel lesz csak! -
LeslieG Jr.
őstag
válasz
PowerBuldog #52 üzenetére
Furcsa anomáliákat vélek felfedezni. Mindenhol mást írnak.
Ime: Crysis 2
Hát van itt rendesen kamuzás ahogy én látom.
-
bpx
őstag
abszolút nem érdekel, hogy van-e DX11, mert a játék így is szép és jól is fut
sőt, ez még jobban is tetszik, mint az első rész
nem egy kiemelkedő alkotás, de egynek elment a sok közül
viszont ez a fejlesztőknek óriási presztízsveszteség szerintemja és hogy egy kicsit gonosz legyek:
a crysis első része sem volt kiemelkedő, de benchmarknak jó volt elég sokáig
ennél a résznél nemhogy egetverő gépigény, de még DX11 sincs
hát miről fog így emlékezni rá az utókor? -
djRusT
tag
válasz
PowerBuldog #52 üzenetére
aztak*rva .... pár perccel előbb innen másoltam ki én is és még ott volt a crysis 2
jah megvan... én itt néztem.. olvasd csak el -
Gude
senior tag
Crytek
Ezért vettem anno dx11-es kártyát......Na majd a BF3
-
MrBrooks
tag
Na végre, nem kell hallgatnom többet a PC-s kollégák érvelését, miszerint:
"majd várjam csak meg a Dx11-es verziót, és akkor elbújhatok az Xboxommal!"
Én szerintem a kihozták a 360-ból a maximumot, és nem kell szégyenkeznie semmiben. Viszont megértem a PCs-eket, hiszen azt kamuzták, hogy első sorban arra megy a fejlesztés. A végső produktumban viszont ez aligha látszik meg. Egy kicsit jobb textúrák, több fény árnyék, és jobb felbontás PC-n. Hát ennyi. Ennyiért viszont maradok az 50 ezres X-doboznál.
-
PowerBuldog
veterán
Nincs ott a Crysis 2.
Gude: Én meg 2 éve vettem 4890-et és még a mai napig mindent maxon tolok. (1680-ban)
(#55) djRusT: Olvasták biztos a Crytek fórumát
-
djRusT
tag
"Built for DirectX 11
Enjoy all the visual glory of the latest DirectX® 11 blockbuster games like Crysis 2, HAWX 2, and Civilization 5. With massive geometry processing power of the GeForce GTX 560 Ti lets you enjoy incredibly detailed environments and characters."de ez a szöveg meg még mindig ott figyel alatta..... azért tényleg pofátlanság, ha így jobban belegondol az ember....
-
Sonja
nagyúr
Biztos ezért tesztelik GTX 590-el!
http://i18.fastpic.ru/big/2011/0325/87/68f18b5e92c2fba5621c05d65eb30587.jpg
-
9800gt
csendes tag
Az NVIDIA oldalán sincs már nagy poszteres reklám a játékról az 560 Ti kártya mellet mint eddig. Ez a marketing fogás jól sikerült mind két cégnek, sikerült a beetetés, se DX11, se erős crytech3 motor csak egy sima conzol motor. Még jó hogy nem vettem meg a kártyát. Más oldalakon már GTX 590-essel tesztelik mennyire csillivilli a játék, pedig DX9-hez nem kell erőmű.
-
NOD
senior tag
Crytek
konzolport
Kiváncsi leszek hány eladott példány lesz a 2-böl és a 3-ból késöbb PC-re. -
-
Manbal
senior tag
Hát azért ez már undorító. Sztem jöjjenek és tanuljanak a politikusainktól még egy kicsit "ferdítésben" és akkor egész profik lesznek "kamuzásban"... ha tényleg nem adnak ki DX11es patchet a gamehez, sztem a PC-s játékosok 50%át elveszítik, mivel nagyon sokan ennek a játéknak a "reményében" vettek anno DX11es karit :S
-
djRusT
tag
válasz
_Volkovy_ #35 üzenetére
Igen...lehet, hogy még egyes emberek mindig az 1-el és nem pedig a crysis 2-vel játszanak?
nem vehető észre, hogy ez egy jól optimalizált játék???
anno azért sírt mindenki, mert nem ment a gépén... most meg azért, mert megy... és szerintem igenis így összhatásban szebb lett, mint az egy....grafikailag (is) /az igaz, hogy a textúrák hagynak kívánnivalót maguk után/.... de majd kíváncsi leszek egy olyan modra, amikor vki elkészít egy tengerparti pálmafás pályát....nah akkor majd elhiszitek, hogy mennyivel jobb és szebb lett ez a motor
dx11 meg....hááát... ebből a szempontból k*cs*g a crytek szó mi szó.... így várta mindenki.... és valahol remélem is még, hogy lesz belőle valami... de ha nem, akkor mivan?Meridian#
az UE3 már fel van készítve a dx11-re is -
Meridian
senior tag
Csendben, halkan jegyzem meg, jövőre meg már jön a DX12 az új windows-al... ugye.
Nem értem ezt a bénázást egy csúcs engine-t fejlesztő cég részéről. Hisz később pont az engine eladásokból tud pénzt szerezni... de ebben az esetben inkább az Unreal3-at választják, mégha az sem(?) DX11-es. -
buzus
aktív tag
Persze, azért mondtam hogy elfogadom azt az álláspontot is. Akinek erős gépe van az ki szeretné használni, gondolom nem díszből vette. Persze, jöhet az a vita, hogy mennyi különbség van látványvilágban az egyes DirectX módok között. Szó mi szó, én se tartom jelenleg korrektnek a cryteket.
-
matyiGo
aktív tag
na kíváncsi leszek a történet végére
-
buzus
aktív tag
Azért becsületükre váljék, szerintem amit lehet, kihozták a Dx9-ből. Nagyon szép játékot csináltak, igaz az elődei sem voltak csúnyák. Nagyon jó motornak tartom a cryengine-t, főleg hogy ilyen alacsony lett a gépigény. Azt is megértem persze, hogy az emberek többsége nem erre számított és szerettek volna "Crysis: The Benchmark" ot játszani. Ők talán már a BF3-at várják.
-
dunc
nagyúr
Nevetségesnek tartom azt,hogy egy csúcsgrafikára mellét döngető,és építő cég a mai kor legjelentősebb grafikai effektjeit nem tette bele egyáltalán alapba a c2 be !
-
Addaminator
csendes tag
Sőt a Crysis 2 kiadása előtt két nappal azt állították, hogy nem konzol átirat.
-
DeltaPower
addikt
kedves nézőink, a CrYsaura c. brazil sorozat 691. részét láthatták
-
keIdor
titán
Ehhh... mondjuk fura volt, hogy sehol semmi nem jon. Leszarjak a PC-t mar ezek. Bugfix patchek majd jonnek talan azt kesz, annak oruljon a juzer...
-
KKaresz45
senior tag
Amikor azt hinnéd, hogy a taplóságot nem lehet tovább fokozni, akkor megteszik.
Nem, soha nem mondták ki explicite, hogy a Crysis 2 DX11-et támogató játék lesz PC-n. De amiket nyilatkoztak, az maximálisan kimeríti a ráutaló magatartás fogalmát.
Én már komolyan unom ezt a témát, de olyan hírek jönnek folyamatosan, hogy nem tudom szó nélkül hagyni. Na mindegy.
Szerk.: Én a helyükben kussolnék és mélyen lapítanék a fűben. Ezt fontos volt hozzá tenni.
-
radi8tor
MODERÁTOR
De jó hogy még nem vettem át az üzletben. Lehet át sem veszem ezután, mert DX11 kéne nekem. 2011-et írunk bakker!
-
nofi
addikt
Szinte már minden napra jut valami Crysis-os mócsing. Komolyan kérdezem, ennyire jó játék lenne, hogy megéri a folyamatos felháborodást? Idejét nem tudom mikor játszottam olyan játékkal amit egy grafikai foltozás miatt bármikor újrapörgetnék
-
fasterware
aktív tag
Lehet, hogy nem tudták optimalizálni rendesen Nvidia kártyára sem DX11 alatt, mert későn fizetett a fejlesztésekért az Nvidia, ha ATI - ra írták volna meg akkor lehet DX11 - re jött volna ki, félútnyi ATI DX11 fejlesztést nem akarták átírni Nvidiára, ezért maradt DX9, gondolom. A lényeg, hogy legalább nem szaggat a játék, nekem mondjuk ez fontosabb, mint a DX11, meghát Radeon 4850 alatt még a DX10.1 sem menne, mert az lett volna, hogy vagy DX11 vagy DX9 alatt futtatható a játék.
-
buzus
aktív tag
válasz
LackoMester #13 üzenetére
Persze, meg elsődlegesen PC-re fejlesztett játékként adták ki, nem?!
Ébresztőőő.. Nem kell mindent elhinni
-
válasz
LackoMester #13 üzenetére
Tévedsz
Hivatalos forrásból soha nem volt említve a DX11... Az más kérdés, hogy a kiszivárgott betaban voltak Dx11-es DLL fájlok (mondjuk nem indult a játék, ha aktiváltad őket). Szerintem egy jólkonfigurált átverés részesei lettünk
-
LackoMester
addikt
Nem emlékszem pontosan, de mintha DX 11 gamenak lett volna a Crysis 2 bejelentve. Javítsatok ki, ha esetleg rosszul tudom.
-
LeslieG Jr.
őstag
Elképzelhetőnek tartom, hogy azért nem tették bele a Dx11-et mert marha szarul futott még a csúcskártyán is amit az Nvidia prezentált a Crytech-es fiúknak hogy csak na.
És mivel nem akartak égni és az Nvidia amugy is sokat fektetett be a projektbe így inkább nem is tették bele.
No ezért ez a nagyratőrő sunnyogás a Crytech részéről.
Bár kétségtelen még annó úgy volt "reklámozva" hogy Dx11 így meg úgy. Hát ebből nem lett semmi.
Nem mintha hiányozna.
-
Sonja
nagyúr
Ahha, akkor ez a nyilatkozat vajon miért született meg?!
Regarding DirectX 11 support, which would allow for more advanced graphical effects, Camarillo said, "Crysis 2 will support DirectX 11 but we'll talk more about that in the future. There's an announcement coming soon about that."
-
RepeatSector
senior tag
Én már ezt nem értem, ha ennyire tech központú a fejlesztőcég akkor miért nem használják ki a lehetőségeket!
GoldenJ: Jó az aláírásod
-
_Volkovy_
nagyúr
Várjátok csak a DX11 módot, végre megkapja mindenki az őt megillető szaggatást, 2db új effekt mellett.
-
buzus
aktív tag
Szopóka-nyalóka lollypop!
-
GoldenJ
tag
Még jó hogy nem vettem dx11-es vga-t. Ritka az olyan játék ami támogatja, és azoknál sincs semmi extra különbség a dx9 ellenében.
AMúgy ne is csodálkozzunk, hogy nem lesz dx11 támogatás. Ha a normális grafikus beállításért is külsős programot kell letölteni. Maximum Pity!
-
WongFeiHong
senior tag
Akkor lehet vmi kamu patch-ről volt szó és nem is lesz DX11 a játékban??? Ezt már én se értem...
-
007spider007
csendes tag
Az igen..
hát igen, sokan várnák már a Dx11 módot.Meg ez az utó patchelgetés
, mivel ki akarják szedni a benne maradt konzololos dolgokat.Biztos így akarják sokáig életben tartani a crysis2-t
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest