Új hozzászólás Aktív témák
-
_Volkovy_
nagyúr
Nagyra nőtt techdemo, jaja.
Emlékszem az első Crytech X-isle techdemo-ra, ami ennek az engine-nek volt a nagyon-nagyon előfutára..
Még a TNT időkben jött ki, ha jól emlékszem. Ugyanilyen trópusi szigetes-pálmafás-soknövényes dolog volt, a kamera körbefutott a szigeten, benchmark is volt belőle. -
Morden24
nagyúr
Ez kb. stimmelhet, én csak odáig tudom a sztorit, hogy az első héten gyakorlatilag eltemették a játékot.
Az EA meg jó, hogy így nyilatkozott, a Crytek előzőleg az UBI szárnyai alatt volt, a Crysis és a CE2 voltak az első cuccok, amit alattuk produkáltak, ráadásul a Crysisnak eléggé böszme háttérszele volt, na és az nV is érdekelt volt az egész balhéban. -
Morden24
nagyúr
A kiadást követő 1-2 hónapon belül milliós nagyságrendben eladott játék mitől lesz anyagi bukás?
Akkor még egyszer, mert már ezt is leírták.
A Crytek a Crysis első része esetében nem egy játékot fejlesztett, hanem egy motort és egy játékot, és ennek a komplett projektnek a költségeit nem tudod elválasztani egymástól, ahogyan egy szimpla játék esetén sem vonatkoztatnál el mondjuk az engine licencelési költségeitől.
Szóval az valóban téves megállapítás, hogy "anyagi bukás" volt a Crysis (bár az első pár hét eladásai annyira szánalmasak voltak, hogy bőven nevezték annak... kétlem, hogy 1-2 hónap alatt adtak el belőle milliónyit, amikor az első heti amcsi eredmény a 70.000-et alig érte el, ami nagyon szarnak számít egy körbemarketingelt AAA címnél), mivel nem lehet különállóan értékelni.Hogy maga a CE2 anyagi bukás volt-e (a motor licencelése, amit a Crysissal reklámoztak), azt nem tudom, de szerintem itt kb. senki sem. Viszont a címek roppant alacsony száma, valamint az, hogy a CE3-al élből konzolpiacra nyomultak, eléggé egyértelműsíti, hogy Bora Bora nem jött össze belőle.
Számomra: anyagi bukás = veszteség, tehát többe került a fejlesztés+sallang, mint amit az eladások hoztak
Ebben az esetben ez úgy néz ki, hogy CE2 motor + Crysis + marketing. A Crysist külön projektként nem tudod értelmezni itt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Thinkpad X13 Gen2i 13.3" FHD+ IPS i5-1145G7 16GB 512GB NVMe gar
- Gyakorlatilag új, GARANCIÁLIS (2026.12.23-ig!) Asus ROG Strix G16 (G614JV) gamer laptop RTX 4060-nal
- Switch OLED piros-kék, 2025. novemberig Alza garis, dobozával és minden tartozékkal
- Eladó! MSI mag 360r-v2 komplett cpu hűtő (Csomagküldés az árban)+vezérlő
- NEOS BAZÁR számtek kellékek, kábelek, tartozékok, egerek
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged