Új hozzászólás Aktív témák
-
KKaresz45
senior tag
válasz
Morden24 #171 üzenetére
Érdekes időket élünk, az biztos. Emlékszem, hogy a SNES meg a MegaDrive idejében a PC játékok még annyira gagyik voltak, hogy egyszerűen nem tudták felvenni a versenyt ezekkel a konzolokkal. Aztán rohamos fejlődésnek indult a PC-s grafika, és szépen lehagyta a konzolokat. A SNES és a MD után jövő konzolgenerációk ezért sorról sorra bebuktak. Hiába jött ki egy új, csilli-villi konzol, gyakorlatilag már a megjelenése idején porba alázta a PC valami 3d-s csodával (jött a 3Dfx voodoo meg a Riva TNT, stb. ). Akkoriban úgy tűnt, hogy a kötött hardver iszinyatosan limitálja a konzolok képességeit. A ps1 volt az első olyan konzol, ami ismét sikeres tudott lenni. (Ez szerintem nem kevés pénzbe került a sonynak.
) Szerintem az xbox360-ps3-wii trió megjelenésének idején is sokan gondolták, hogy ez is egy újabb halva született generáció. Most pedig úgy tűnik, hogy pont ez a kötött hardver jelenti az előnyt a konzolok számára.
Igen, értem, hogy mit mondasz, a vásárlók általában ár-erték arányt néznek és aszerint vásárolnak ezt vagy azt (PC-t vagy konzolt, xboxot vagy ps3-at, radeont vagy nvidiát). De a piac nagyon gyorsan meg tud ám változni. Most is éppen egy változásnak vagyunk a szemtanúi. Ami az egyik nap ígéretesnek tűnik, arról fél év múlva kiderül, hogy mégsem az. De mire ez kiderül, addigra már megint itt van egy másik trend, amiről megint csak fél év múlva fog kiderülni, hogy megérte-e. Neked szerencséd van, mert nem abba az irányba változnak a dolgok, ami a te érdekeidet sérti. De mondjuk szerintem neked sem tetszene, ha holnap az összes kiadó bejelentené, hogy mostantól nem fejlesztünk xboxra, mert az egy halott platform, a ms meg megszüntetné a terméktámogatást és kikapcsolná a live szervereket. Ez jelen helyzetben egy teljesen irreális felvetés, de ha valamilyen módon mégis megtörténne, akkor rosszul esne neked is, mert pénzt öltél a gépbe, a kiegészítőkbe, a játékokba.
És ha kijön a következő konzolgeneráció, akkor sincs semmi garancia arra, hogy ugyanolyan sikeresek lesznek majd, mint most a jelenlegi box és ps. Azt majd az fogja eldönteni, hogy akkoriban milyen lesz a PC (és egyéb) piac. Nem mernék jóslatokat tenni arra vonatkozólag, hogy 2-3 év múlva milyen PC-k lesznek. Mint ahogy 3 évvel ezelőtt nem gondoltam volna azt sem, hogy bele akarják majd integrálni a GPU-t a CPU-ba.
proci985: OK, azt hittem félreértés volt. Igazad van, valószínűleg erről van szó. A Supreme Commandert pedig éppen ki akarom próbálni. Szerencsére 4 magos procim van.
(És 64 bites Win7.)
-
KKaresz45
senior tag
válasz
Morden24 #164 üzenetére
Miért kellett előre megvenni a vgat akkor, amikor még tartalom sem volt rá?
Erre írtam azt #150-ben, hogy több, mint 1 éve vannak DX 11-es játékok. Van tartalom. (#116-os hsz.) És nem is arról van szó, hogy 1 éve vett valaki ilyen kártyát, hanem most januárban. Amiről itt szó van, a tartalom bővülésének a veszélye (kevesebb DX11-et támogató játék).
Tehát azt mondod, hogy valaki azért vett slibe kötött dx11-es kályhákat a gépébe, mert az addigi játékai ettől jobb grafikájúvá válnak?
Ha előtte max. DX9-et támogató kártyája volt, akkor igen, a DX10-et és 11-et támogató játékok jobban néznek ki. (Ismét #116-os hsz.) (Persze érvényes DX10 - DX11 viszonylatban is.)
-
KKaresz45
senior tag
válasz
Morden24 #152 üzenetére
Konzol témában már egyszer kifejtettem pont neked, hogy semmi bajom nincs a konzolosokkal. Emlékeztető itt, nem egészen 1 hete volt. Szarszemétszar cégek már más tészta. Persze, ha nem éri meg DX11-re fejleszteni, mert nincs elég profit benne, akkor nincs mit tenni, de legalább ne hazudozzanak össze-vissza. Ez szintén lerágott csont.
A lényeg. Hogy érted azt, hogy "szükségünk van" rá? Az egész játékiparra semmi szükség, ha holnaptól nem lennének sem PC-k, sem konzolok, akkor is felkelne a nap. "Szükségünk" erre nincs, minden szórakoztatóipari termék luxuscikk, az xboxszal, a radeonnal meg az összes társukkal együtt. De ha már szórakozás, akkor szeretnénk az elérhető legjobbat megkapni, és ha nincsen akadálya, akkor miért is ne? És különben is, honnan lehetett volna látni 1 évvel (vagy akár csak pár hónappal) ezelőtt, hogy nem fognak DX11-es játékokat fejleszteni? Mert eddig nem ez volt a trend. Jött a DX8, jöttek a DX8-as játékok. Jött a DX9, jöttek a DX9-es játékok, és így tovább. És amikor már kezünkben voltak az első DX11-es játékok, még akkor is arról szóltak a hírek, hogy jön a többi is. Tehát bizonyíték volt, rá, hogy csinálják, semmi jele nem volt annak, ami lett. Még 1-2 hónappal ezelőtt se.
Nem azért kell az új kártya, mert "vas már kevés", hanem mert szebb grafikát akar az ember, ezt igényli. Feltételezem, hogy neked sem azért van xboxod, mert egyébként nem tudsz mit kezdeni magaddal, hanem mert ezzel akarod eltölteni az idődet, és ez az a szórakozás, amit te választottál magadnak. Kérdezhetném, hogy miért nem nézel inkább TV-t, mert sokkal olcsóbb, és ugyanúgy szórakoztat, akkor tök fölösleges pénzkidobás a box, (meg az összes járulékos költsége). Sőt, miért nézzünk TV-t, biztosan annál is van olcsóbb szórakozás.
-
Rendes84
csendes tag
-
KKaresz45
senior tag
válasz
Morden24 #148 üzenetére
Azért tegyük helyre a dolgokat. Teljesen igaz, hogy egy játék kedvéért nem normális dolog ilyen kártyát venni, főleg "azelőtt, hogy szükségük lenne rá". Teljesen egyetértek. De azért én kétlem, hogy a júzerek többsége ezt csinálná, hogy csak és kizárólag a Crysis kedvéért csinált volna több százezer forintos befektetést. Lehet, hogy a főbb okok között volt a C2, de nem kizárólagosan az volt.
Szerintem 2011januárban egyáltalán nem volt korai DX11-es kártyát venni. Az AVP például 2010 februárban (majdnem egy évvel azelőtt) jött ki, és azóta is sok játék támogatja. (ld. #116-os hsz.)
A baj az, hogy aki DX11-es kártyát vett akármikor is az elmúlt időszakban, az nyilván arra számított, hogy a játékok többségének a PC verziója DX11 támogatással jön majd (nem csak a C2), és évekig el lesz látva DX11-es címekkel. Viszont most félő, hogy tendencia lesz a dologból, és nem csinálnak majd ilyen verziót, mert ha a Crytek megengedheti magának, hogy kihagyja, akkor majd mások is azt fogják gondolni, hogy ők is. Szerintem Tirexi is inkább ezért van elkeseredve. Én biztosan.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Erő és sebesség? Most az Öné lehet! Ráadásul kamatmentes rèszletre is!
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged