- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- A Pixel 10 minden színben és oldalról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi Mi 10T Pro - a házon belüli ellenfél
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
carl18
addikt
válasz
NandorHUN #713 üzenetére
Hát de nézzük már a 2600K tunningal ment 4,6 ghz-et és 4 magos, azért az új i7 meg 10 magos lesz.
Azért írtam nem kell túl nagy órajelekre számítani mert a 9900K is látja az ember mi lett 5 ghz-en hűthetetlen darab, más felől papíron bele kell férnie a 95 watt TDP limitbe. All core turbó szerintem reális 4,6-4,7 ghz tippre, a 10 mag mellet de így is lehet kissé elszál a fogyasztás. 180 wattot biztosra venném
Majd meglátjuk ha kijönnek a tesztek mit profitál a zen 2 az újításaiból. Hát én pár tesztet elnézve a Ryzen 2000 széria is elégé az intel nyakára volt nőve, kivéve azok a játékok amelyeket többet profitáltak az egy szálas teljesítményből. Most a Zen 2 tuti versenyképes lesz, én nem írnám le. Minden esetre a 9000 szériát lefogja pipálni, szóval az intelnek a következő szériája ami elhozza az átlag embernek a 10 magot lesz az ellenfele.
10 Magos I7, 8 magos I5
Azért ennek is örülni kell hogy végre fejlődünk
Én próbálok pártatlan maradni a témában, amire kíváncsi leszek és állítólag nagy durranás lesz a Sapphira Rapids (7NM) Az intel szerint ez legalább akkora újítás lesz mint mikor piacra került a Core-I széria. Ez tuti felül múlja megint az AMD-t
Csak a kérdés hol vagyunk még ettől? 3-4 évnyire biztosan, ha nem több. -
Dilikutya
félisten
válasz
NandorHUN #713 üzenetére
Azt ugye vágod, hogy ez az órajelpárbaj már 15 éve is ciki volt az Intel fanok részéről? Az Athlon XP 2500+ gyárilag 1,8 GHz-en ment, és bőven hozta egy Pentium 4 2,2-2,3 GHz-en elérhető teljesítményét. A 2,4 GHz-es befogása ha jól emlékszem, már nem jött össze neki, de voltak nagyobb testvérei is. A 3200+ valahol a 3 GHz-es Pentium 4 környékén tanyázott, kb. fele akkora összegből. A modellszámozásnak meg semmi köze az Intel processzorokhoz, mielőtt még szóvá tennéd hogy a 2500+ miért nem éri be a 2,5 GHz-es Pentiumot.
Meg itt lovagolsz az 5 GHz-en, ami nem épp gyári beállítás. Ez lehet, hogy neked mérvadó, de a vásárlók 99,99999999~ %-a leszarja a tuningot.
Meg azért ez se véletlen:Intel Core i9-9900K Tray @ 5GHz 1.35V OC PRETESTED DELID 225000 Ft
-
DraXoN
addikt
válasz
NandorHUN #719 üzenetére
ha amd 10%al jobb IPC-t tud játékok esetén felmutatni, akkor simán képes 4,5ön a 5Ghz intel tempóját hozni... az eddigi ki szivárgott infók alapján pedig a sima 3600 (nem az X) 7%al nagyobb teljesítményt tud 2080ti kártyával pubg-ben az intel 8700K-nál...
valahol youtubeon van róla videó -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
NandorHUN #713 üzenetére
Biztos vagyok benne hogy lesz olyan teszt amiben feletlenul powerlimit nelkuli intel fog szerepelni egy szigoruan 2666-os rammal megtamogatott és szabvany PBO+XFR-t hasznalo 3600x ellen majd kihoznak 1% előnyt a 40%-kal drágább ár mellé. Meg lesz olyan ember is aki kiméri hogy cségóba 50fps-sel többet hoz a zintel. 450 helyett öccázat.
Az AMD ajanlata már egy éve jobb mint az intelé...
3800x csak 4,5GHz-es
Miert problema ha ezen a frekin megfogja a gyarilag egymagos turbóval 5GHz-en ketyegő intel kazánt? -
Chaser
legenda
válasz
NandorHUN #713 üzenetére
az eur és usd árfolyama már kb ugyanaz, az ne tartson vissza ( :
az meg nem releváns, h 2. gen core i-nél mennyit mentek a cpu-k, svolt gyártástech váltás több is azóta, valószínűleg ott is van a vége nagyjából, ahol 8 éve is volt, max pár száz mhz eltérések vannak, amd-nél pedig ez a 3. gen, eleve jóval magasabbról indultak, és az órajel továbbra is csak egy tényező
a 9600k sztem nagyon nem 70e újan, 80-81e-től indul kiskerekben biztos nem, mutyis történet megint más, amd-ből is lesz majd mutyis...szerk:
nem kell tagelni, vágomtesa' :d
nem feltétlen egyik-másik javára szóltam, lesz amd-ből is választék, 400$ alatt is, nyilván 3800x-et nem játékra fogják kimondottan venni, és nem is arra találták ki, lesz ott 8 magos is, annak az ára/tudása érdekes ilyen szempontból -
Dilikutya
félisten
válasz
NandorHUN #694 üzenetére
Azért ez elég szánalmas. 2019-et írunk, a kommersz piacon is 2004-2005 óta vannak többmagos processzorok, néhány évre rá egymagosat nem is lehetett jóformán kapni már, legfeljebb valami túlgyártott OEM Celeront (abból talán 2010-es az utolsó), amiket nem igazán PC-be szántak. És ott tartunk, hogy nem tudnak mit kezdeni még mindig a párhuzamosítással, miközben a professzionális felhasználók mint a messiást várták a többletteljesítményt. Na persze amíg 10 éven át foltozott motorok futnak a játékok alatt, nem érdemes csodát várni.
-
Chaser
legenda
válasz
NandorHUN #694 üzenetére
és a z-s lapokat amivel tuningolod a k-s cpu-t, azt meg ingyen adják, meg a 10-15e ft-os hűtőt is, amivel a tuningolt cpu-t hűtöd..hát nyalván' ( :
és ahogy monták, az órajel egy fontos dolog a cpu magonkénti teljesítményéről, a másik az ipc, magában egyik sem mond érdemit, azt majd meglátjuk mit tud valójábana zen2, de ha ipc-ben jobb lesz, ugyanakkora teljesítményhez amit az intel 5ghz-en hoz, az amd-nek nem kell 5ghz -
carl18
addikt
válasz
NandorHUN #694 üzenetére
Nem mondtam rossz az I7-8700 csak így már a sebezhetőséget beleszámítva nem olyan jó vétel, főleg hogy a Zen 3600 ezen a szinten lesz olcsóbban. Hibák nélkül, azaz nem kell javításokkal bibelődni.
Nem csak a BF1 és a Assasin ami kihasznál több szálat, egy Crysis 3 is elég szépen profitál a sok szálból. De a Mafia 3/Watch dogs 2 is jól érzi magát vele. Hiába bizonygatod, ez a jövő órajelet és IPC_t nem lehet a végtelenig nővelni. Így ha az 1 magra vetett teljesítmények már nem igazán van hova fejlődni nyilván sok mag irányába megyünk.
De a Vulcan api is nagyon jól skálázódik sok szálra, nyilván idáig a piacon nem voltak sok magos cpu-k. De Az intel is jövőre jön a 10 maggal, a Zen 2 8-12 maggal szóval 1-2 éven belül biztos hogy jobban igazodni fog hozzájuk a piac. De nem is éri meg ebbe nagyon bele menni, vegyen valamit az ember és ha elégedett vele használja ameddig tudja. Amúgy pont ezért is vesznek az emberek Zen2-t például a 3700X is úgy mondhatjuk future proof a sok mag sok szál miatt.
Intel jöhet egy 10/10-es I7-el a kérdés milyen áron és milyen fogyasztással, és a legfontosabb milyen órajelen
Talán All Core-n meg lesz a 4,6 ghz, de 160-200 watt között lesz a fogyasztás.
A 9700K 150 wattot eszik, 8 magon akkor ez olyan 180-190 közé jöhet azonos órajelen. De majd meglátjuk mit reszelnek azon a 14 nanométer++++++++-on ? -
-
DraXoN
addikt
válasz
NandorHUN #694 üzenetére
többször írták már neked, az órajel önmagában nem számít...
ipcben meg "elvileg" jobb lesz a zen2 az aktuális inteleknél, így kisebb órajelen is "elvileg" gyorsabb lehet (játékban is!).persze majd az első tesztek esetén meglátjuk ez mennyire lett "igaz".. de minden esély megvan rá, mert az elmélet helytálló... ezen kívül a legújabb pletykák alapján jön majd jövő tavasszal 5Ghz-en működő ryzen 3000, csak megakarják várni vele a 90% feletti yield-et ... de ezek pletykák...
-
jokeph
nagyúr
válasz
NandorHUN #629 üzenetére
Mindenkinek, aki most vált pár generációval előrébbről való gépéről új gépre.
így pl. akár nekem is, 6/7. gen core i5-öm van, nem látom értelmét nemhogy 8, de még 9. gen-re sem váltani.
Akárhány CPU játéktesztet nézek (pl. YT-on), egy dolog mindig megragadta a figyelmemet:
Ha van benne 8/9. gen i7/i9, akkor azok mindig nyélre vannak húzva (többnyire 5 GHZ-re).
Az AMD RyZen-jei meg max XFR turbóval mennek... azaz 4,5-nél nem nagyobb órajelen.
Ami a legviccesebb az egészben, hogy ha alapon volna hagyva az i9-9900k pl, nem vagyok benne biztos, hogy házon belül nem porolná el egy másik Intel CPU...
Nem kapkodok sehová, majd esnek még az árak, addig elvagyok a régiségeimmel, többek között egy E5-1650v2 XEON-al... igazából jelenleg még ez is elég nekem, és a fogyasztása sincs az egekben.
(#683) carl18 :
Úgy legyen !
Mondjuk, a HT-t én már régen OFF-oltam, teljesen függetlenül az előkerült hibáktól, még az i3-7350k-n is ki van kapcsolva.
(#684) carl18:
Ez nagyon jóóóó.
Mondjuk, kíváncsi lennék, mennyit húz ki a falból az i9-9900k alapon, és mennyit 5 GHZ-en.
Az a gyanúm, hogy megdőlt az FX9xxx fogyasztása. -
carl18
addikt
válasz
NandorHUN #619 üzenetére
Hát de az intel oldalán ott a sebezhetőség, Az Zen 2 alapból védett mindegyik ellen, az Intelnél meg maga a microsoft jelentette ki aki teljes védelmet akar offolja a Hyper treadingot. Egy teljes védelmet nyújtó Intel CPU valszeg már ki fog kapni egy Zen 2 ellen.
Amúgy ez a elég irreális, ha megnézzük már egy Zen 2600 is 20-30 fps-el maradt el idáig egy I7-8700-tól.
Szóval teszem azt 180 fps helyet volt 150 battlefieldbe, amúgy meg az átlag gamer hosszú távon szeretne a pénzért egy jó processzort. Ezt a AMD megadja + én körül néztem pár külföldi forumon és a youtube koment szekciót is böngészem és komolyan szinte mindegyik videó alatt fikázzák azt intelt.Rengeteg tulaj fog egy Sandy bridget Zen 3700X-re fejleszteni, szóval az emberek nem hülyék. A Fanboyok meg azt vesznek amit akarnak, de értelmes ember nem az alapján fog cpu-t venni mert logó miatt vásárolja a terméket hanem a tulajdonságai végett. Most egy 9900K is Hyper Treading nélkül már csak 9700K magyarán, sokat veszt a teljesítményből.
Egyik legjobb elterjedt youtube mém
📂 INTEL
└📁Good Deals
└⚠️ This folder is emptySzerintem kár a Zen 2-őt előre lehordani mikor még nincs is róla játék teszt, szerintem egálba lesz a csúcs intel procikat, de meg is verheti őket. Az Intel meg kénytelen lesz fizikai magot adni a HT helyet, szóval jövőre jön a 10 magvas i7
350 dolcsiért az se volna rossz vétel
-
DudeHUN
senior tag
válasz
NandorHUN #677 üzenetére
Wut? De gondolom azt értetted mit akartam mondani.
A lényeg meg itt van: számodra. Számomra meg a legnagyobb videojátékos élményt idén a Super Mario Odyssey okozta. Switchen. Sajnos csak kölcsönben volt nálam. Ezek olyan szubjektív dolgok, hogy balgaság ilyet tényként/igazságként kezelni egy vitában.
És manapság már nem kell minden háztartásba PC. Laptop és tablet van már rengeteg helyen. A felhasználók túlnyomó részének elegek ezek is. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
NandorHUN #674 üzenetére
akkor idezzuk be az egeszet ahonnan indultunk :
"
Egyébként statokat és árakat elnézve, nem értem redditen meg minenhol neten miért mert a hatalmas Zen2 éjenzés.Pár hete anno legdrágább 3900X-hez voltak cikkek amik 5 meg 5,1Ghz-es turbót írtak. Illetve még magyar cikkek is jóval olcsóbb árakat.
Ehhez képest drágább is és gyengébb is. Persze jó és szép, hogy sok mag, sok thread, de ha single core teljesítményben megint nincs ott az Intel mellett, akkor legtöbb felhasználó még mindig Intelt fogja választani ha játék a cél és nem munka.
"szoktak itt szapulni a PH! -t, hogy keson hoz le hireket. mondjuk most jar a pacsi, hogy ezt az adoredes
// "3900X-hez voltak cikkek amik 5 meg 5,1Ghz-es turbót " // oruloetet emlekeimszerint nem hoztak le.#677: szoval nekem tovabbra is ugytunik ebbol, vartad a csodat. evvan.
-
Ragnar_
addikt
válasz
NandorHUN #655 üzenetére
Attól függ melyik irányból nézed. Ha nem lett volna ekkora IPC ugrás a Ryzen3 részéről akkor lehet, hogy kellettek volna a magasabb órajelek, a magszámok de a jelenlegi setup és termékpaletta is többet kínál ár/értékben, mint az üveghangon járó (és ahhoz mérten fogyasztó) jelenlegi Intel termékpaletta.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
NandorHUN #669 üzenetére
felultel egy hirlapi kacsanak, es mivel a joslat nem jott be, felhaborodsz.
mit varsz, simogassam a buksidat, hogy "csak igy tovabb" ?
tudodmit. hogy valamivel kiengeszteljelek, megosztok veled egy belsos infot : az Intel jovore 3 nm -es 11.1Ghz -s 24 magos 96 szalas procit hoz desktopra. de ne terjeszd, ez még szigoruan bizalmas, mondhatni topsecret. -
DudeHUN
senior tag
válasz
NandorHUN #669 üzenetére
A többi alkatrészt meg a Windowst gondolom ajándékba adják. És az élmény pontosan 3.75x jobb, mint konzolon. Mert a szórakozást és az átélt élményt már számokban fejezzük ki.
Az egyiknek van 144fps-es GTA V, a másiknak meg mondjuk egy God of War. Lehet találgatni ki szórakozik jobban. Csak semmi értelme. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
NandorHUN #655 üzenetére
"Nem tudom mire ez a fölényes lekezelő stílus."
jogodban all annak erezni, ha visszaolvasol a forumban, en feleve azt promotaltam, hogy kamu az egesz, es karos az AMDnek. A reakciodbol az jon le, hogy sajnos igazam volt.
ha bedoltel, hat bedoltel, nem kell ezt szepiteni."Akinek tanulnia kéne - mondjuk modort - az inkább te vagy"
lehet. de sajnos a hiszekeny Dezsoket csak egy pici pofozkodas aran lehet raebreszteni, hogy nem kell bedolni mindennek. Foleg nem a netrol innen-onnan szarmazo infoknak.
Majd ne lepodj meg, kuldok par phising levelet, hogy ellenorizzem mukodik-e a smirglimodor. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
NandorHUN #619 üzenetére
az AMD elore __SEMMIT__ nem mondott a varhato frekirol, magszamrol, árrol, anyamtyukjarol.
a talalgatasok meg neha bejonnek, neha nem, de inkabb nem. mint pl. most.
aki keszpenznek vette, az igy jart. de ha tanulsz az esetbol, majd legkozelebb nem te jatszod el hiszekeny urat. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
NandorHUN #632 üzenetére
Jobb volt, oké. De kérdés az, hogy bármelyik kevés volt a megfelelő FPS eléréséhez?
Amúgy ahol tényleg jobb egy Intel proci, az az olyan játékok esete, mint pl. a Stellaris, ami midgame környékén már érezhetően lassul, lategame meg gyakorlatilag bármilyen gépet rakhatsz alá, nem lesz elég neki...
-
DudeHUN
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Építő/felújító topik
- OLED TV topic
- Peugeot, Citroën topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest