- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Magisk
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- iOS alkalmazások
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
1. Nem személyeskedtem, nem tudom hol látsz ilyet. Nem hazugságot írtam, csúsztatást. Ennek jelentése: nem feltétlen valótlan, csak pl. féligazság, nincs minden kifejtve benne, átsiklik apró részleteken, stb...
2. Azt írtad kivette a power limitet. Majd most leírod, hogy nem kell "kivenni", mert kiveszi a deszka magától ha bármihez hozzányúlsz. Ez így szerinted normális ill. megegyezik azzal amikor valaki szándékosan kitolja a power limitet annak biztos tudatában, hogy többet fog ennia gépe és van megfelelő tápja/hűtése hozzá? Átlagpistikénél? Én ezt emeltem ki és ez az ami a te hsz-edből nem jön ki. Sőt, inkább az ellenkezője, miszerint ez így oké.
Erre céloztam: ez az Intel részéről egy trükk... amit te írsz az pedig az elmaszatolása. Világosan azt állítod, hogy ez így rendben van és default működési modell.
Szerintem meg nem.3. Non k procirol én nem beszéltem,nem írtam hogy csak azt érintii. Se arról hogy gyorsabb vagy hogy nem.
Valóban nem beszéltél. Azt írtad, ez K-snál szerinted rendbenlévő, default működés. Ezért írtam ÉN oda, hogy nonK-nál is ez történik. Szerintem K-snál sem kéne így működnie automatikusan vagy indirekt módon (2. pont), de non K-nál végképp nem. Nem tudom miért nem említetted, mert szorosan ide kapcsolódik: ugyanaz történik, csak itt még problémásabb, mert nonK-nál arra sem lehet utalni, hogy egyébként tuningolható lenne, ezért releváns a direkt vagy indirekt TDP kiütés. -
hokuszpk
nagyúr
"Ebbe jön meg egy gen? Az 570 deszkaba?"
bar meg nem nyilatkoztak errol, de altalaban szokott jonni.
mondjuk en megvarnam a B550 -et, mert az 570 lapok ara eleg huzosnak tunik, es egyelore nemigazan latom, hogy a B350 lapomhoz kepest valami olyan pluszt adnanak, ami miatt almatlan ejszakaim lesznek.
** a regi lapomhoz az uj procikhoz ott virit a bios a support oldalon :
2019-05-21 - Update AMD ComboPI1.0.0.1 -
wwenigma
Jómunkásember
B550 lapokra leszek kivancsi de szvsz a mostani B450 Aorus M is eleg lesz egy 3600X alá, nem fog hianyozni a 4.0 PCIe. Ha jol sejtem azt ugy is megkapom a videokartya felé minimum illetve az NVMe slot is sanszos mert a procira van kötve igy csak egy minimálisat bukok vele (a chipset felől nem fog menni)
-
sb
veterán
Azért ez így erős csúsztatás.
A K-s procinak is tartania kellene a TDP-t.
1. Tuning attól lesz ha tuningolsz. Akkor nem elvárás a TDP betartása.
2. És többnyire kézzel kell tuningolni - de Z-s lapoknál van ami alapból "tuningol" vagyis kiüti a TDP limitet bármiféle hozzányúlás nélkül. Ez így gyk. átverés nem "elvárás", hiszen vagy nem olyan gyors mint a (kiütött TDP-s - akár hozzányúlás nélkül is) tesztekben vagy jóval többet fogyaszt.
Ennyire egyszerű a matek.És az sem igaz, hogy csak K-st érint. Ott a sima 8700. Z és B lap között van 20-25% különbség teljesítményben. Vagy ha nincs akkor nyilván fogyasztásban...
-
-
Ragnar_
addikt
Oke ezek belsős grafikonok egy renderprogramban, biztosat valóban az NDA után tudunk majd. Engem pl. leginkább a játékteljesítmény érdekel majd. Az itt is linkelt szintén belsős grafikonok alapján van ahol 20-35% előrelépés is van 3700x-el a 2700x-hez képest, kb. átlag 15% előnye volt az Intelnek néhány játékban. 2 hét múlva kiderülnek a részletek.
-
Ragnar_
addikt
"Gyorsabbak lettek mint az Intelek? nem volt még időm teszteket nézegetni."
Dióhéjban az AMD pontosan oda pozicionálta a Ryzen3 CPU-k egyszál teljesítményét ahol jelenleg üveghangon megy az Intel. Ezek még csak elméleti tesztek, de AMD 4.4 GHz (3700x)=Intel 4.9 GHz(9700k) Cinebench alapján. És ugye míg régen a k-s Intelt lehetett rendesen húzni, ezeket már nem tudod sokkal a gyári 5 GHz fölé húzni, mert már nincs benne annyi tartalake
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- OTP Bank topic
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- EA Sports WRC '23
- Építő/felújító topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- PlayStation 5
- Gyúrósok ide!
- Magisk
- További aktív témák...
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest