Új hozzászólás Aktív témák
-
opr
nagyúr
-
iqkacsa
csendes tag
válasz
CPT.Pirk #625 üzenetére
Lehet kihagytam egy szakaszt, de én november végén vettem az 8600k-mat kb. 86k-ért, és volt előtte rosszabb is, de nem emlékszem 130k-ra. Én gondolkoztam a ryzenen, de nekem sokat jelentett, hogy el tudtam odázni a dedikált vga vásárlást (jó meg lehetett volna oldani okosba használtan egy áthidaló megoldást, de akkor még a vga árak is az egekbe voltak)... +Nem nagyon játszom.
Amúgy szerintem értelmes intel tulaj nem sír a ryzenek sikerén, bármit veszel előbb-utóbb lesz nála újabb/jobb, ilyen az élet.
-
DraXoN
addikt
válasz
CPT.Pirk #739 üzenetére
de jó is volt,
anno ha jól emlékszem 2003 augusztusában raktam össze első gépemet "alkatrészekből" ... egy 1100as áruházi duron gépet cseréltem az alábbival:
-Abit NF7
-Athlon 2500+
-2x256MB samsung 333Mhz ram
-Seagate 120GB hdd
-Geforce FX 5200 128Mb
-Nec 2500DVD író (még ezt is "overlockoltam" 2510es típusra filmware cserével)a cpum valami "ufó" volt, csak egy OEM tálcás, akkoriban ha jól emlékszem 21500Ft körül.. de a típusszáma nem illett az asztali 2500+ok sorozatába.
anno sokan 3200+ -osítottuk a 2500+-t csak az fsb 333Mhzről 400Mhz-re való emelésével.
sokaknak ment ez minimális feszültség emeléssel. (gyári órajel 1833Mhz, 3200+é 2200Mhz ... pont kijön, tökéletes példány volt a "tuningra").
az én példányom azonban gyári feszültségen 2400Mhzig jutott, némi emeléssel 2600Mhz-et is bírta.. a 2800on is adott életjelet, de ott már olyan szinten melegedett, hogy nem tudtam lehűteni..."frankó idők voltak"
igen.. 1 hónapra rá jelent meg az athlon 64, ami nagyon felforgatta a piacot, így előtte már lement a régi termékek ára...
-
Whysperer
addikt
válasz
CPT.Pirk #739 üzenetére
Egyik legjobb barátom mé gmindgi ezt nyúzza. 2500+ Barton CPU könyvelés.re Jó öreg darab és a vicc benne ,hogy amikor építette annó és agyalt milyet vegyen, az apukája TAXIS és haza álíltott egy iylen dumával ,hogy " Fiam nézd valaki ott hagyott egy ilyet az ülésen. Tudod mire használni?" és azóta ez van neki még mindig.
-
jokeph
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #704 üzenetére
Az bezony.
az én 8320e-m vidáman vitte a 4,6-ot, mind a 4M/8T-vel, és le is bírtam hűteni.
Az már más kérdés, hogy ehhez kellett az 1,41Volt Vcore (Vdrop 1,39-re), és játék közben benyalt csak a CPU úgy 150W-ot.
300W körüli értéket csak LinX/IBT párossal tudtam belőle kicsalni.
-
lacus83
senior tag
válasz
CPT.Pirk #644 üzenetére
Nem tudom de én még mindig játékokkal játszom és nem Geekbench el. Mint ahogy vga esetbén sem 3DMarkal és társaival.
Ez az olcsóbb azonos áron dolgot meg el kellene engedni mint érvet, mert ha jó konfigot akar az ember ugyanúgy meg kell venni a drága lapot Ryzen alá is. A gyorsabb ram sem mindegy még akkor sem ha már olcsóbbak a ramok.
A hűtő kérdést én nem venném ide, mert aki komolyabb gépet épít úgy is vesz jó hűtőt ha Intel ha Ryzen.
Aki pedig a szoftveres veszélyes, nukrealis katasztrófát előidéző I7 8700et ki akarja dobni egy papíron és Pr anyagban tuti Ryzen 3xxx miatt az szóljon nyugodtan. Szívesen keresek Csóri Intel Cpujanak helyet.
Szerintem várjunk hivatalos tesztre, árra és stb infokra.
Utánna koronázza meg bárki a Ryzen 3XXX szériát.
De az is beszédes hogy a Ryzen 3XXX esetben arat emelt az Amd a 2XXXhez képest.Vagy azt hisszük ha valami jó és versenyképes azt olcsón is adják amíg világ a világ. Engedjük már el az esti meséket.
Amúgy pedig ha valaki ráér magyarázza már el mikor tanult meg az Amd Cput csinálni, vagyis azt tudom 10 év kellett hozzá. Azt mondjátok meg az Intel most elfelejtett Cput fejleszteni? -
syler123
veterán
válasz
CPT.Pirk #590 üzenetére
Mondjuk ezek nem rossz árak, egy 100-asból meglenne a váltás
Csak pl itt elég gyakori volt még amikor a memória nem volt kompatibilis és csak pl 2400mhz-en ment 3000 helyett. Nem tudom ezt a G.SKILL-t mennyire szereti a ryzen 2600.
Még nem tudom. Gondolom megjelenés után még azért kapható lesz a 2000-es széria, aztán az árak alapján döntök.
SECTORnooB: Neked mi a franc bajod van? Olvastam hogy félpasszív üzemben megy, de nekem semmilyen üzemben nem fog menni. Semmi szükségem a pci express 4.0-ra, ráadásul nem a te kirohanásod alapján fogom az X570-et választani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Delta Force (2024)
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged