- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
- iPhone topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
Új hozzászólás Aktív témák
-
carl18
addikt
Hát majd eldől? Tudtommal kínai babona miatt nem lesz Zen 4 és egyből Zen 5-re váltanak. Legalább végre a fogyasztó is jól jár és lesz végre választék és lesz értelme cserélni. Azért 2008-2017-ig az emberek megkapták a szokásos csúcsot 4/8 szálat. De tény is való átlag embernek nem is volt szüksége többre mert a játékok is elvoltak nagyrészt 2-3-4 maggal 2012-ben is.
-
carl18
addikt
válasz
NandorHUN #713 üzenetére
Hát de nézzük már a 2600K tunningal ment 4,6 ghz-et és 4 magos, azért az új i7 meg 10 magos lesz.
Azért írtam nem kell túl nagy órajelekre számítani mert a 9900K is látja az ember mi lett 5 ghz-en hűthetetlen darab, más felől papíron bele kell férnie a 95 watt TDP limitbe. All core turbó szerintem reális 4,6-4,7 ghz tippre, a 10 mag mellet de így is lehet kissé elszál a fogyasztás. 180 wattot biztosra venném
Majd meglátjuk ha kijönnek a tesztek mit profitál a zen 2 az újításaiból. Hát én pár tesztet elnézve a Ryzen 2000 széria is elégé az intel nyakára volt nőve, kivéve azok a játékok amelyeket többet profitáltak az egy szálas teljesítményből. Most a Zen 2 tuti versenyképes lesz, én nem írnám le. Minden esetre a 9000 szériát lefogja pipálni, szóval az intelnek a következő szériája ami elhozza az átlag embernek a 10 magot lesz az ellenfele.
10 Magos I7, 8 magos I5
Azért ennek is örülni kell hogy végre fejlődünk
Én próbálok pártatlan maradni a témában, amire kíváncsi leszek és állítólag nagy durranás lesz a Sapphira Rapids (7NM) Az intel szerint ez legalább akkora újítás lesz mint mikor piacra került a Core-I széria. Ez tuti felül múlja megint az AMD-t
Csak a kérdés hol vagyunk még ettől? 3-4 évnyire biztosan, ha nem több. -
carl18
addikt
válasz
NandorHUN #694 üzenetére
Nem mondtam rossz az I7-8700 csak így már a sebezhetőséget beleszámítva nem olyan jó vétel, főleg hogy a Zen 3600 ezen a szinten lesz olcsóbban. Hibák nélkül, azaz nem kell javításokkal bibelődni.
Nem csak a BF1 és a Assasin ami kihasznál több szálat, egy Crysis 3 is elég szépen profitál a sok szálból. De a Mafia 3/Watch dogs 2 is jól érzi magát vele. Hiába bizonygatod, ez a jövő órajelet és IPC_t nem lehet a végtelenig nővelni. Így ha az 1 magra vetett teljesítmények már nem igazán van hova fejlődni nyilván sok mag irányába megyünk.
De a Vulcan api is nagyon jól skálázódik sok szálra, nyilván idáig a piacon nem voltak sok magos cpu-k. De Az intel is jövőre jön a 10 maggal, a Zen 2 8-12 maggal szóval 1-2 éven belül biztos hogy jobban igazodni fog hozzájuk a piac. De nem is éri meg ebbe nagyon bele menni, vegyen valamit az ember és ha elégedett vele használja ameddig tudja. Amúgy pont ezért is vesznek az emberek Zen2-t például a 3700X is úgy mondhatjuk future proof a sok mag sok szál miatt.
Intel jöhet egy 10/10-es I7-el a kérdés milyen áron és milyen fogyasztással, és a legfontosabb milyen órajelen
Talán All Core-n meg lesz a 4,6 ghz, de 160-200 watt között lesz a fogyasztás.
A 9700K 150 wattot eszik, 8 magon akkor ez olyan 180-190 közé jöhet azonos órajelen. De majd meglátjuk mit reszelnek azon a 14 nanométer++++++++-on ? -
carl18
addikt
Még pár aranyköpés
Intel 14 nanométeréről van szóMár a 9900K is hűthetetlen volt....
Martin Mueller
6 hónapja
10 Core Water Boiler, 12 Core Sauna, 16 Core Fusion Reactor
116 LikeOs / Hs
6 hónapja
Lol.. intel is trying too hard to be AMD.
Times have changedkaleb Powell
6 hónapja
Next
Heat lake
Nuclear lake
Fusion reactor lake
Fission reactor lake
Thermo nuclear lake41 Like
Itt a videó ahonnan kukáztam, egész szórakoztató megjegyzéseket talál az ember.
Tény is való egy 10 magos 5 ghz-es intel cpu valóban csak a hidrogén lesz az egyetlen ami le tudja hűteni, lassan a téli fűtést is ki tudja egészíteni
[link] -
carl18
addikt
válasz
NandorHUN #619 üzenetére
Hát de az intel oldalán ott a sebezhetőség, Az Zen 2 alapból védett mindegyik ellen, az Intelnél meg maga a microsoft jelentette ki aki teljes védelmet akar offolja a Hyper treadingot. Egy teljes védelmet nyújtó Intel CPU valszeg már ki fog kapni egy Zen 2 ellen.
Amúgy ez a elég irreális, ha megnézzük már egy Zen 2600 is 20-30 fps-el maradt el idáig egy I7-8700-tól.
Szóval teszem azt 180 fps helyet volt 150 battlefieldbe, amúgy meg az átlag gamer hosszú távon szeretne a pénzért egy jó processzort. Ezt a AMD megadja + én körül néztem pár külföldi forumon és a youtube koment szekciót is böngészem és komolyan szinte mindegyik videó alatt fikázzák azt intelt.Rengeteg tulaj fog egy Sandy bridget Zen 3700X-re fejleszteni, szóval az emberek nem hülyék. A Fanboyok meg azt vesznek amit akarnak, de értelmes ember nem az alapján fog cpu-t venni mert logó miatt vásárolja a terméket hanem a tulajdonságai végett. Most egy 9900K is Hyper Treading nélkül már csak 9700K magyarán, sokat veszt a teljesítményből.
Egyik legjobb elterjedt youtube mém
📂 INTEL
└📁Good Deals
└⚠️ This folder is emptySzerintem kár a Zen 2-őt előre lehordani mikor még nincs is róla játék teszt, szerintem egálba lesz a csúcs intel procikat, de meg is verheti őket. Az Intel meg kénytelen lesz fizikai magot adni a HT helyet, szóval jövőre jön a 10 magvas i7
350 dolcsiért az se volna rossz vétel
-
carl18
addikt
válasz
Geller72 #185 üzenetére
Ár-érték arányba le is verte az intel az AMD. Az intel 6600K ellen Egy Zen 1600X jobb vétel és azonos árban mentek szinte. A Zen+ Már elég közel került az intelhez, az meg hogy a Witcher 3 nem 180 hanem 140 fps-el fút egy Csúcs GPU mellet ne legyen már mérvadó. Nyilván aki Ryzen 5/I5 mellet dönt nem fog 1000 dolláros kártyát mellé rakni. Az emberek nagy része még is áttért Ryzenre, ez már a győzelem bizonyos foka.
-
carl18
addikt
Intel árvágás?
Abba ne is reménykedj... Ők nem igazán arról híresek hogy szoktak árat csökkenteni.
Igen csinálnak fizetett tesztet ahol a nem korrekt körülmények közt hogy az intel kihozzák győztesnek.
A megjelent 9. generációs IGP mentes selejt verziói se voltak egy fillérrel se olcsóbbak. Nem fognak ők árat csökkenteni, ez 99%. Inkább piacra dobnak egy 8/8-as I5-őt de ár csökkenésre én nem látok esélyt. -
carl18
addikt
válasz
hackeeeee #150 üzenetére
Hát én se tudom mennyi lesz benne a potenciál, ezt nem lehet megjósolni. Csak tippeltem hogy azért akadnak biztos 5 ghz-re húzható darabok a waferből. Mondjuk az volt a baj én is bedőltem anno az Adored tv híreinek, végül kiderült még se volt igaz. Se baj legközelebb nem kell minden szivárgás tényként kezelni...
Kis off mert nem AMD de csak az intel válaszára leszek kíváncsi, ez a váratlan nem számított teljesítmény emelkedés válaszra kényszeríti az intelt. Csak egy Zen 3700X közel 9900K teljesítményt kinál 329 dolcsiért, az intelnek a 9700K-ja drágább és gyengébb is. Az eddigi hírek alapján az intel csak jövőre dobja piacra az új processzorokat. Az AMD addig elég szép piaci részesedéshez juthat majd, egy 10/10 i7 se lesz teljes megoldás az AMD-re.
-
carl18
addikt
Frekvencia csak egy szám, a 15% ipc miatt azonos órajelen jobb is lehet mint az intel. Ahogy elnéztem 4,6 ghz lesz alapból a legmasabb boost órajel. De kis tunningal szerintem egy 5000,5100 mhz-et el mehet ha jól van hűtve.
BiP Köszönöm , amúgy se hiszem meg lehet különböztetni egy amerikait egy kanadaitol
Egy videóból nem lehet ezt kiszűrni.
-
carl18
addikt
válasz
flashpointer #103 üzenetére
Most nézzem Kanadai, de nem ugyan mindegy? Nyugati így megfelel? Ettől az intel nem lesz gyorsabb..
-
carl18
addikt
Bravó! Remek processzort dobott a piacra az amd, a 3700X elég ígéretes és egy szálas teljesítménybe hatalmasat fejlődött az AMD. A 3700X jobb mint egy 9700K/8700K sebezhetőség nélkül, és több szálas teljesítménybe is jobb. Még az Amcsi videós Linus is csinált videót és ö is elég pozitívan beszélt az új AMD Ryzenről. Az új PCI-E 4.0 miatt elég hatalmas fejlődés lesz, az X570 alaplapok akár 4950 MB sebeségű M2 SSD-t is el kezelnek majd. 3 éve senki se gondolta ezt, most meg szinte ott tartunk hogy az AMD átveszi a vezetést.
Intel meg kidobott egy 9900KS-t 5 ghz fix órajelel (Sebezhetőséggel) Szóval Hypet Treading minusz vagy.....vagy a sebezhetőség lassulását le kell vonni. Amúgy komolyan kit tudnak megvenni ezzel a +300 mhz-el?
A Zen 2 mellet az intel újra nevezgetése csak egy hülye játéknak tűnik. Más felől a Intel 14+++++++++ már elég vicces, már a 9900K is elég nehezen fért bele a 95 wattba. Nem igazán tudom elképzelni hogy egy 10/20 szálas intel meg 4,5 ghz felett járjon 95 watt tdp mellet. 250-300 watt mellet viszont reális hogy menni fog
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged