- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Google Pixel topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
-
Mobilarena
BlackBerry Z10 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
MODERÁTOR
Én is elhagyom a topikot. Én viszont sasával ellentétben kifejezetten az elmúlt időszakban kialakult hangulat, hozzászólások, stílus és hozzáállás miatt, a régi topiklakók részéről. Vannak köztük emberek, akikben nem csalódtam (=nem vártam mást), vannak, akikben csalódtam.
Nem érzem jól magam most már ebben a virtuális közösségben.
Itt már egy ideje eluralkodott az, hogy a "nagy öregek" szerint azok, akiknek a véleménye szembemegy az ő véleményükkel, az különböző, általuk személyeskedő, igen gyakran trágár jelzőkkel van illetve.Ebből csak néhány szemelvény, a topik kemény magjától:
- tudatlan, idióta, az okoskodásával telefossa a topikot ((#26881) kárátékutyá)
- fillérb@szó ((#26883) Praetorianus)
- csőcselék ((#26888) eventus)
- sz@rrago fillereskedo, akik csak rontják a levegőt itt feleslegesen ((#26889) icezozo)
- hülye ((#26890) eventus)Tudjátok mi a durva? Hogy ez egy délután termése. Eszméletlen durva. Nézzetek magatokba, hogy mivé vált ez a topik, mivé vált ez a közösség.
Gondolkodjatok el azon, hogy milyen üzenete van annak, hogy a képzeletbeli elefántcsonttornyotokból köpköditek le a többieket. Szerintem iskolapéldáját nyújtottátok annak, hogy hogyan lehet egy tényleg jó közösséget szétverni.Ez egy jó hely volt. És ti tettétek rosszá. Nem azok, akiknek más volt a véleménye. Súgok: lehet, hogy az embereknek más a véleménye, mint nektek. Az sem baj, hogy nektek más a véleményetek. Erről szól egy ilyen fórum. Az a baj, ahogy a helyzetet kezeltétek, pontosabban ahogy nem tudtátok kezelni. Csak úgy, hogy a fenti jelzőkkel kiközösítetek, megbélyegeztek, leköpdöstök mindenkit, aki nem tud azonosulni a ti megcsontosodott álláspontotokkal. És a stílus...
Szóval minden jót srácok. Ha az a cél, hogy ez néhányatok kis pár fős topikja legyen, akkor szerintem jól csináljátok.
-
jagertibi
aktív tag
+1 a BIS vissza állítására. Akar fizetném a régi díjjat....
-
MODERÁTOR
Engem most jobban idegesít a port.hu hibája mint a telefonomé.
20 éve a Prohardveren
-
eventus
veterán
Mellesleg: ha elmennek az elszánt és szakmailag is a toppon lévő segítők, azzal csak a többiek járnak rosszul, mert nem segít szakmailag senki. Ha meg nincs itt senki szakmabeli, akkor a kevésbé hozzáértők okoskodnak, aminek jó vége nem lesz és az új tag csak rosszul érzi magát és ez kihat a márkára is... Szóval ismét gratulálok!
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
-
icezozo
addikt
válasz eventus #26888 üzenetére
igen !
oda legalább kellett a BIS v a BES es a sz@rrago fillereskedok legalabb kimaradtak belole es nem rontottak a levegot feleslegesen !nagyon remelem ,hogy 10.4-tol kotelezo lesz a BIS a BlackBerrykre !
Sasa: szomoruan olvasom ,hogy mint ennek a topiknyito atyja elhagyod eme remek droidos kozosseget !
Sok sikert a Passporthoz!
http://qwankido.hu/
-
eventus
veterán
De jó is volt régen... Lényegében ez a BlackBerry hibája! Saján natív alkalmazás fejlesztés helyett behozták a droid futtató környezetet, ami hozta magával a csőcseléket.
[ Szerkesztve ]
-
icoj69
tag
-
jcage
tag
Régi BB-knél is nagy hátrányként lett elkönyvelve, illetve az új OS-re is jellemző, hogy sajnálatos módon használni kell hozzá az ember agyát...
A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet...
-
consono
nagyúr
Érdekes ez a nagy elégedetlenség: mindenki tudta, mikor a BB10-et választotta, hogy új platform, kevés appal. A droid támogatás olyan amilyen, de elég nagy játékteret enged, de nyilván a helyén kell kezelni. Meg a készülékeket is, ha droidos appokat akarunk használni (mitől lenne jobb 2 magon az emulált droid mint a natív?). Én eddig minden nyűgömre (illetve egyre nem, csak részben - a Lync 2013 nálam nem tud hang/videó hívást csak chatet) találtam alkalmazást, van navim több is (offline meg online), fényképezni is tudok elfogadható minőségben, játékok is vannak, a HUB tökéletes (céges és magán accountokkal is), nem fagy, gyors. Normális a böngésző. Mi kell még? Semmivel nem oldok meg kevesebb dolgot most, mint amikor WP-m, vagy droidom volt. Sőt...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Praetorianus
aktív tag
válasz solties #26880 üzenetére
Azt nem értjük itt páran, hogy mi a viharnak kell másik zenelejátszó, meg másik navi, meg másik tökömtudjami a gyárilag meglévő mellé. Persze, oké, nem tetszik a gyári felülete, ajvé, rohanjunk a BBW-be. Itt vagy egy szép, de hoppácska, ez majdnem egy teljes euró. Hinnye, mi lesz most... Szánalom, hogy valaki megvesz 100+ pisztolyorrú Mátyásért egy okostelót, aztán sajnál 300 Ft-ot egy nyomorult programra. Ennél már csak az szánalmasabb, amikor inkább letölti belőle a "free" verziót" (mert ugye biztosan tök ugyanaz, hiszen ugyanaz a neve...), aztán itt ájvékol, hogy zavarja benne a banner, köcsög fejlesztő, minek tette oda, dolgozzon ingyen. Baromi nagy gáz van itthon (Mo), hogy válság ide vagy oda mindenkinek van pénze minden drága dologra, de ha filléres dolgokra (amik egyébként megkönnyítenék az életét) kell költeni, akkor mindenkiből előjön a fillérb@szó...
-
solties
tag
válasz sasa134 #26873 üzenetére
Arra hogy miért kell külön zenelejátszó navi stb.. a bb-hez, csak eventus (#26865) hozzászólására válaszoltam.
Megoldható, hogy megvegyem az appot amelyiket akarom. De nem akarom! Főleg ha találok ingyenes alternatívát. És lenne is, ha más platformot használnék..Na meg más szolgáltatót de ez most mindegy..
Én nem kritizálom, ismétlem én is ezt használom egyelőre még! sok minden tetszik, de amiben nem az viszont nagyon bosszantó nekem benne! -
sasa134
addikt
Urak, Hölgyek, elköszönök a topictól. Lassan 2 éve rontom itt a levegőt, 19 hónapja pedig aktív Z10 userként okoskodok.
Elég volt, sokat nem tudok már hozzátenni, csak ismétlem magam, arra meg semmi szükség. Akinek segítettem, annak örülök, akivel csörtém volt, sorry. A topicnyitót majd csinálja valaki (gondolom...vagy nem), feel free, ott van minden link, update-elni egyszerű, csak időigényes.
Sem a rendszertől, sem a telótól nem búcsúzom, de itt read only leszek, lehet az sem. Semmi köze a mai eszmecserének ehhez, mindenki azt ír/gondol amit akar a dolgokról, nem vagyunk egyformák.
A Passport topicban megtaláltok, illetve BBM csoport is tobábbra is él és virul (már Passport tulaj is van ).
Hamarosan Passportra nyergelek, a szeretett Z10 megmarad második telefonnak. üdv[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
margithid
veterán
válasz solties #26872 üzenetére
Miért ne lehetne navigálni, zenét hallgatni, meg az összes olyan funkciót használni mint a többi rendszeren?
Az alkalmazásbolt tényleg nem túl gazdag, de ott vannak androidos alkalmazások, akinek meg gyárilag kell több app annak meg jön amazon bolt.
Én nem próbáltam még, de erősen kétlem, hogy ne lehetne gördülékenyen használni az ott lévő appokat.
Szerintem az androidos alkalmazások futtathatóságával a legsokoldalúbb OS jelenleg a bb.
Talán majd wp10 letaszítja a trónról.
Természetesen ez a személyes véleményem, számomra fontos dolgokat nézve! -
sasa134
addikt
válasz solties #26859 üzenetére
Milyen öngól már megint?
Vedd meg vazze, ott a BB Worldben az app. Megoldható? Igen.(#26872) solties
Csont nulláról ( ÉRTSD: NULLÁRÓL) írtak egy OS-t, ami uszkve másfél éves. Semmi köze a legacy OS-ekhez. Nem vettek Androidot, hanem leültek, és a QNX alapjaira építve írtak egy OS-t. Ami fejlődik, gyakorlatilag kezdjük újra megkapni a legacy OS-ek funkcióit. A BB nem hülye, hanem számára az időszámítás az OS10-zel újrakezdődött. Lehet ezt kritizálni, persze, de attól még ez tény marad és illik figyelembe venni egy szakmai fórumon.
Továbbra sem értem miért kell KÜLÖN navi, zenelejátszó,stb a Blackberryhez, de ha így van...akkor biztos én vagyok visszamaradott, hogy mindent remekül meg tudok oldani vele.
[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
solties
tag
válasz eventus #26865 üzenetére
Szerintem ez így manapság nem igaz! Ugyanis én is blackberryt használok, és kezdem megérteni, hogy miért került gyakorlatilag a csőd szélére a telefonpiac ezen ágazata.
Nem az manapság a cél, hogy hatvanhét kütyüvel a zsebünkben járkáljunk,(az egyik számol, a másik zenél, a harmadik fényképez, navigál stb..) hanem mindezt lehetőleg kompakt módon megkaphassuk így vagy úgy, esetleg alkalmazások segítségével.
Na ettől a blackberry elég messze van még. Persze van egy réteg akinek csak ez és semmi más. De ez édeskevés lesz a hosszútávú piacon maradáshoz. Az emberek türelmetlenek, megunják! persze a bb10 óta van némi változás pozitív irányba, de ez még nagyon az út eleje! Közeledünk, de közel még nem vagyunk!
És ha mindezt figyelembe vesszük, akkor a bb bizony bazi drága telefon! küln navi, zenelejátszó, programok, fényképező.stb..
ahogy mondtad... -
-
MODERÁTOR
válasz kárátékutyá #26862 üzenetére
Azt azért tudjuk, hogy az ingyenes appok után reklámbevételt kap a fejlesztő az alkalmazásban megjelenő reklámok után, azaz néha elég jól jár.
-
Coc@s
őstag
válasz consono #26866 üzenetére
Ezzel a teljes mentés/visszaállítással egy baj van.
Az esetleges bugok egy része is visszajön.
Alkalmasint célszerűbb csak az adatokat visszaállítani, az appokat - bár így nyilván lassab az újra belakása a telefonnak - újra rakni.
Persze én sem mindig ezt a módszert csinálom, én is a gyorsabb módszert választom.18 éve itt
-
eventus
veterán
válasz Yiggdrasil #26867 üzenetére
Igen, mindig fontos kiemelni "számomra" - azaz nem általános
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz kárátékutyá #26850 üzenetére
Rendben, a teljesség kedvéért: kimaradt a "számomra" szó a mondatból.
Fapadosság alatt azt értem, hogy az adnroidos támogatottság rendkívül gyenge lábakon áll. Sok olyan drága appom van, amit vagy sehogysem, vagy nagyon sok hibával tud egyáltalán elindítani a telefon.
És akkor megint megjegyezném: tudom, ez nem androidos platform. Én anno azt hittem, hogy minden szép és jó lesz a kompatibilitással, de sajna nem, ezért számomra nem a legjobb megoldás a BB OS.Az tény, hogy a vezérlése roppant kényelmes, tuti fogom még magamat szidni, amikor majd reflexből fogom simogatni jobbra-balra a Nexus kijelzőjét és nem fog egyből leesni hogy miért nem engedelmeskedik.
nomeg az örökös vesszőparipám, hogy mi az, hogy nincs benne hívásszűrő funkció. 2014-et írunk, ráadásul a gyártótól elvárható lenne, nade mindegy is
[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
válasz gbutcher #26863 üzenetére
Vissza is állít a Link mindent, ettől nem kell félned. Persze csak akkor, ha teljes backupot csináltál. Én már többedik autoloaderes frissítésemen vagyok túl, ami wipe-ol is, eddig még mindig visszaállt minden: droidos progik, beállításaik, sms, wifi hálózatok, mittomén. Csak az account passwordoket kellett megadnom.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
eventus
veterán
-
solties
tag
Dehogy is! Nem ez a lényeg! De a többi platformra miért van, erre miért nincs? Nagyon gyerekcipőben jár még az alkalmazásbolt. Van olyan app ami egy az egyben a droidról van portolva változtatás nélkül , ami ott ingyenes, itt meg nem. (játékok, stb..).azért nincs ingyenes sms backup rá mert rájöttek hogy kénytelen leszel megvenni, mert más nem jó erre a célra. Sőt, ami igazán BlackBerry fejlesztés app, az szinte mind fizetős, vagy legalább is "az alkalmazás megvásárolható elemeket tartalmaz"..
-
gbutcher
tag
-
sasa134
addikt
- sms backup app ( a BBM hogy jön ide?)
- dlna megvàlaszolva- térkép : mi van vele? Van ingyenes, fizetős, offline / online, mit akarsz? A gyári szar, igen. Van megoldás? Igen.
- email : nem is értem...Gondolom nincs behúzva az összes emailed. ott a HUB-ban a kereső , nekem érdekes módon mindent megtalál akit keresek. Minek böngésző????
Fiók hozzáadásakor a szinkr időkeretet végtelenre kell állítani .[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
kárátékutyá
őstag
...megmondod nekem pld a winphone vagy akár az ájfon hogyan kommuikálnak DLNA???
ájfon csak ha veszel iTV-t, win meg küldő progikkal se (se LG , se Samu TV)..Blekit össze tudtam kötni.
Egy zárt forráskodút hasonlítasz egy nyílthoz...
Kb nem élet - halál számomra amiket leírtál. A legextrább zárt oprendszer a BB
A fotós appal egyet értek..de a 10.3. -al majdnem utoléri a többit.
-
G4B
csendes tag
válasz kárátékutyá #26850 üzenetére
mondok én néhányat
- nem lehet az sms-eket menteni alapból. (tudom ez senkit nem érdekel, használjak BBM-et és persze biztos van vmi fizetős progi, na de akkor is)
- ugyanez híváslistával
- DLNA - telefonról DLNA képes tv-re szépen megy alapból a lejátszás, de semmi más. És nem is nagyon találtam rá appot. (DLNA szerverről média lejátszás telefonon, vagy szerverről tv-re telefonnal vezérelve??)
- térkép?!?!
- próbáltatok régebbi emailt (gmail) megtalálni HUB-ban? Meg kell nyitnod böngészőben a gmail-t... áhhés sajnos van még
Androidon pl. ezekre ezer, akár ingyenes és jól működő megoldás van, ha alapból nem menne.
Ne értsetek félre, én szeretem ezt a telót, de lássuk be, elég sok kompromisszummal jár azért.
Hogy jót is mondjak: tavaly december végén, amikor vettem első indításnál frissült 10.1-re, most leaked 10.3-mal használom és minden verzióváltásnál sokat javult.
Most már van pl. időzítő és panoráma a kamera appban! (na ez is jó példa)
Szóval javulgat azért, de le vannak még maradva sajnos. -
G4B
csendes tag
válasz gbutcher #26815 üzenetére
aCar? Én azt használom. Ha teljes visszaállítást csinálsz, meglesznek az adatok.
De arra figyelni kell, hogy az androidos progik alapból a belső memóriát látják SD kártyaként (/Misc/Android).
Szóval óvatosan a wipe-pal! Én jártam úgy, hogy nyugodt voltam, hogy mentettem SD-re, aztán wipe után persze nem volt meg a mentés.
Érdemes a /Misc/Android-ból kimásolni a dolgokat, mielőtt wipe-olsz, autoloader-ezel. -
consono
nagyúr
válasz lugosi #26851 üzenetére
Én a OneDrive-ot használom, az nekem pöpec, majdnem jobb mint WP-n volt. Látom a filekezelőben, a képeket ugyan úgy menti, mi kell még?
-
MODERÁTOR
válasz kárátékutyá #26834 üzenetére
A gesztusvezérlés az totál igaz, azt én is kifelejtettem.
A dropbox integráció ioson és androidon szerintem jobb, de lehet hogy ez már személyes vélemény kérdése. -
kárátékutyá
őstag
válasz Yiggdrasil #26848 üzenetére
"de sajnos túl fapados a rendszer"
Ez a kijelentésed NAGYON NEM IGAZ! Írd le mire gondolsz, és én megcáfolom.
-
eventus
veterán
válasz Yiggdrasil #26848 üzenetére
Így van, régen az 'igazi' okostelefonok drágák voltak, de tudtak is. Van egy határ, ami megszabja, hogy az valóban 'okos-e' vagy csak felhülye telefon. Külső és belső egyaránt fontos. De sajnos a drága, nagyon drága készülékek sem mindig hibátlanok, elhajlanak néha
-
Yiggdrasil
aktív tag
Nem értem sohasem azokat, akik a 30-40, vagy akár az 50-60 ezres kategóriában akar venni androidos telefont, és utána köpköd a rendszerre, hogy bugos, lassú, használhatatlan. Persze hogy az, gondoljatok bele, ha 30-50 ezer körül is lehetne hibátlanul működő készüléket venni, mennyivel kevesebb fogyna az aktuális csúcskészülékekből. El kell fogadni azt, hogy ha hibátlan működésű telefont akarsz venni, akkor bizony a zsebed mélyére kell nyúlni, és meg kell venni az éppan aktuális csúcsmodellek egyikét.
Én is lassan 1 éve szenvedek egy STL-100-1-es Z10-essel, és boldogan fogom novemberben lecserélni egy Nexus 5-re, mert hiába jó az BB OS10, közel sem lehet egy napon említeni egy fullra optimalizált 4.4-el. Szép és jó a HUB, nagyon kényelmes a vezérlés, de sajnos túl fapados a rendszerm és vannak ennek is idegesítő hibái.
Butaság megrögzött BB-fanokként nem szembesülni azzal a ténnyel, hogy a BB-nek igenis szüksége van még pár főverzióra, amíg tökéletes lesz a rendszerük. Remélem nem leszek megutálva emiatt (mondjuk ha amiatt bárki elítél, hogy nem tetszik a BB jelenleg, annak egészségére, és megmosolygom), aki a sok kis hiba ellenére szereti, az használja, aki nem, az meg nyugodt szívvel váltson, elvégre ezeknek a 100ezer körüli kütyüknek valahol az lenne a lényege, hogy boldogan használja őket az ember
-
-
consono
nagyúr
válasz kekkola #26840 üzenetére
Dehogy keresgélek ott Te mondtad, hogy a piac beárazta... A 180 ezres kategóriában nyilván van jól működő droidos teló, de mondj a 40-60-asban, ahol a Q5, Z10, Z3 van!
-
kekkola
senior tag
Most raktam fel a 10.3.0 leaket és sztem határozottan javult a Q10 kamerája (képminőség) és a hiányzó funkciók is végre megvannak (időzítő, panoráma). Monitoron is megnézted a két cucc(i4s-z10) fotói közötti különbséget? (persze van másfél év a két kamera között...
kárátékutyá: jaj, ne haragudj
[ Szerkesztve ]
O+8T
-
tresh
veterán
válasz kekkola #26840 üzenetére
Evvel egyetértek hogy g2 vel könnyebb jobb képeket lőni de 10.3 -al ha minden igaz megint kicsit javul/bővül a kamerás képessége és talán a további BB-knél a kamerára is rá fognak feküdni. Ettől függetlenül asszony az i4s-el lövöldözött pár képet VW- talin és messze jobb képeket csinált az enyémmel (z10) azonos témáról Persze semmi közük a komolyabb kompakt vagy felső kat. dslr gépekhez de tv-n visszanézve is élvezhető volt
-
kekkola
senior tag
Viszont úgy gondolom jó irányba haladnak és biztató a hozzáállásuk
Ez az egyik ami miatt itt BB-m van, szépen és dinamikusan fejlődik.
A fotózásról annyit hogy a G2-vel sokkal könnyebb jó képet csinálni mint a z10-zel. A Z10-zel is lehet de nekem kb 10ből 5 sikerül jóra, addig a G2nél ez 8-9 volt. Vonalélesség, színhűség, sztem ezekben kellene fejlődni. A Q10 kamerája nálam sokkal jobban üzemel, bár a színhűséggel ott is vannak gondok szvsz.
consono: s3 mini, s4 mini ezek gyerekeknek való "telefonok"
A Q10-Z10 kezdőára 180volt (aztán persze a piac beárazta), abban a droid kategóriában keresgélj[ Szerkesztve ]
O+8T
-
consono
nagyúr
válasz kekkola #26837 üzenetére
Nincs teljesen igazad, bár én csak beleugatok Q5 tulajként. Én nem a 3-4 évvel ezelőtti androidos élményeim alapján mondom, hogy szar a droid, hanem a fél/egy évvel ezelőttiek alapján. Mondjuk csúcs gépet sosem vettem, csak a középkategóriát, de azoknál bármelyik BB10-es teló jobb. S3 mini, S4 mini, stb... Amíg BB sosem volt olyan, hogy ne tudtam volna hívást fogadni, vagy hívni várakozás nélkül, addig droidon ez viszonylag gyakran előjött. Ennyi. Telefonnál ez szerintem megbocsáthatatlan.
-
tresh
veterán
válasz kekkola #26837 üzenetére
Szerintem minden rendszer legyen az iOS, dorid, OS10 valahol mindig kompromisszumot kell kötni.. a kérdés mindig az kinek mi fér bele.. z10 tulajként nem verem a földhöz a s*ggem hogy hu de jó és csak a BB mert vannak hiányosságai de anno az androidnak és az iOS-nek is meg volt ez. Viszont úgy gondolom jó irányba haladnak és biztató a hozzáállásuk én még várok türelmesen hogy mi lesz a végeredmény Nem mellesleg szerintem jó képeket lő a telefon
-
kekkola
senior tag
válasz kárátékutyá #26830 üzenetére
+1
Nekem G2 volt ami majdnem egyidős a Z10-zel, de még ahhoz képest is fapad a Z10. Lassúcska, gyenge akksi, gyenge böngésző, gyenge kamera + ha kicsit meghajtod melegedik mint egy kályha, zabál a kijelző és a hardver. Az itteni BB felhasználók többségével sajnos a rendszer hibáiról nem lehet beszélni, mert inkább a homokba dugják a fejüket, illetve 3-4 évvel ezelőtti androidos élményükből merítkeznek. A mai csúcsdroidok (S5, G2, G3, Z3, Z3C, M7-M8) nagyon jók... és ennyi.Nekem most a Q10 ideális választásnak tűnik eddig. Persze nem tudom még meddig, sajnos kicsit cserélgetős vagyok, hamar ráunok a technikára, de a BB10 a kedvenc op.rendszerem Tetszik a filozófiája, a gesztusok, a kinézet, a hangminőség, a HUB, a 10.3 meg különösen. A bugokkal meg igenis leszámolhatnának végre, elég volt!!!
[ Szerkesztve ]
O+8T
-
nagyúr
Passport ma átvehető a Partnérónál is. Egy órája beszéltem velük telefonon.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
kárátékutyá
őstag
válasz lugosi #26829 üzenetére
Kiegészítem azért még, HUB-on kívül is vannak utolérhetetlen dolgai:
- Gesztusvezérlés (a világ legjobb találmánya mobilra)
- Beszédhang minősége mindkét oldalon
- Kihangosítás hangereje és minősége
- PC, Dropbox integritás számomra az eddigi legjobb módonHa a 10.3.1 a bugokat rendbe teszi, ha 1-2 db androidos program is lehet fent anélkül, hogy állandó akadást/bugot eredményezzen, Passportal a kezemben térek vissza.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz kárátékutyá #26832 üzenetére
Akkor az még csak-csak. Most add hozzá, hogy mi lett volna, ha az 1-esek plusz bugjait is öröklöd.
Nekem mondjuk szerencsém volt az 1-essel, a legkomolyabb hibám az akkubug volt, de azt cserélték is új készülékre. -
MODERÁTOR
válasz kárátékutyá #26830 üzenetére
Neked 100-2 volt vagy 1?
-
kárátékutyá
őstag
válasz tothandras80 #26827 üzenetére
Nem szándékozom védeni az androidot, hiszen a legnagyobb baja éppen az, hogy az itt felsorolt telefonok..pld a felettem érthetetlen módon beírt 1000 éves nexus s az 1000 éves 2.3-as fos rendszerre használhatatlan volt.
De nem vagyok elvakult BB felhasználó, így a párhuzamos használat tapasztalataiból merítve írtam le a véleményemet. Semmi más androidos szart nem vettem volna, csak azt a csúcs készüléket, amire írják az androidot, és ez jelenleg a nexus 5, ami a végletekig optimalizálva van. És nem 1mp-el hamarabbi oldalnyitás a lényeg, hanem hogy 3x gyorsabb mindenben...de összehasonlítani is kár, nem egyforma idős sem a telefon, sem a rendszer.
A gond az volt, hogy a már teljesen android mentes Z10 bugolt rendesen a hivatalos op alatt, és amikor 3. fontos hívásomat sem tudtam felvenni, betelt a pohár. A 2 hét alatt egyszer sem indítottam újra a nexust, míg a Z10-et 2x is...
Ha stabil lesz egyszer a rendszer végre, és ilyen alapvető dolgok 100% lesznek rajta végre, meg nem lesz fekete képernyő, amit fél percig tart kinyitni...örömmel visszatérek.
-
MODERÁTOR
válasz eventus #26819 üzenetére
Pedig jó irányban gondolkozol. Én múlt héten váltottam annak a nagy testvérére (Z3), és meg kell hogy mondjam, hogy abszolút gyors, reszponzív, fluid az egész rendszer. A BB-ből csak egy dolog hiányzik, a HUB, de aki használt OS 10-es BB-t, az tudja hogy ez az egy dolog milyen nagy dolog.
Más nem igazán hiányzik, emellett minden egyéb szempont miatt nekem ideális (van LTE, ami nekem kell és ki is tudom használni; vannak drágán vett androidos progijaim, amik kompromisszum nélkül mennek; megy a google play music amire elő vagyok fizetve; nagyon jó a kamera; és mindennek odaver az üzemidő amikor egy fullos telefonálós internetezős munkanap végén este még 69%-on van az akksi úgy, hogy bluetooth, wifi és LTE végig be van kapcsolva).
A passportra én is ránézek, de mivel úgy látom, hogy nem lesz szolgáltatói akcióban, lehet hogy arról is lemaradok -
margithid
veterán
válasz tothandras80 #26827 üzenetére
Teljesen egyetértek veled!
Egy volt nexus s használó...
Nekem kezdetekben se volt olyan gördülékeny nexus s 2.3-mal mint bb.
Ez egy más dimenzió.
Wp vagy bb helyett nem tudom elképzelni ma már, hogy droidot használjak.
Lehet 1-2 év múlva valami kínaival majd teszek próbát, hogy mennyit fejlődött a rendszer, de alapvetően elég volt belőle -
tothandras80
tag
válasz kárátékutyá #26825 üzenetére
Bocsánat, de nem neked szólt kifejezetten, csak véleményt írtam az androidról magáról, nem a Nexus 5 készülékről.
-
eventus
veterán
válasz kárátékutyá #26825 üzenetére
De az attól még droid, csak gyorsabb.... Ennyi. Vagy abban már van valós multitask?
[ Szerkesztve ]
-
kárátékutyá
őstag
válasz tothandras80 #26824 üzenetére
Nexus 5-ről beszéltem, nem valami 30 ezer forintos xarról.
-
tothandras80
tag
Én szenvedtem az androiddal míg szervizben volt a Z10, öcsém is szenved vele. Szeretem ha bezárok egy programot és az be van zárva, szeretem ha nem kell felesleges másodperceket várni hogy feléledjen a telefon, szeretem, hogy gördülékeny a böngésző, nem akad. Nem kell többé android, lehet akármilyen csilli villi.
-
sasa134
addikt
-
margithid
veterán
válasz eventus #26819 üzenetére
Roncs? Mi baja?
Nem tudom, de nekem sebességben nincs semmi gondom, böngésző, beállítások, minden simán megy.
Az meg annyira nem érdekel, hogy fél másodperccel gyorsabban megy másik rendszeren valami, lényeg a stabilitás.
Amúgy azt figyeltem meg, hogy gyári böngésző is nagyon spórol az adatokkal, kb mint opera mini. Talán ott is valami tömörítésen megy keresztül? -
eventus
veterán
válasz kárátékutyá #26816 üzenetére
Sajnálom... Engem is csábít most egy Z3 Compact, de kitartok a kis roncs Q10-em mellett
-
eventus
veterán
Classic előzetes teszt: [link]
-
kárátékutyá
őstag
Kicsit leteszem most a lantot. Elbúcsúztam a Z10-től. Passportal szerintem visszajövök, ha kézbe véve hozza azt a gyorsaságot, amit a 2 hete a Z10 mellett párhuzamosan használt Nexus 5 tudja, mert sebességélményben mind használat, mind böngészés terén csúnyán odaver Z10-nek, de a párhuzamos 4 rendszer használata mellett (win 8.1, ios8, android 5, 10.2.2) kijelenthetem, messze a legátgondoltabb, legfelhasználóbarátabb rendszer az OS10. Itt leszek azért, de egyenlőre készülék nélkül.
-
anyucika
tag
Hali, lock screenrol nem lehet eltuntetni azt hogy kiirja mindig a szukinapokat?
-
A Rising Star - TV2 apk-t hol tudnám beszerezni?
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
zolion01
tag
Akinek 10.3-van fent megnézné, hogy a mindigtv app rendesen fut-e, mondjuk 10 perc után is? Előre is köszi.
-
gbutcher
tag
A helyzet az, hogy ma délután leadtam a kedvencemet a T-nél, és azt az ígéretet kaptam, hogy a dugi készletből cserélik a beázott telefonom, csak várnom kell míg ide ér.
De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy tudom visszalakni az új telefont? Csináltam egy teljes biztonsági mentést a telefonról mielőtt leadtam a szervizbe.
A kérdésem az, hogyan fog tudni vissza állítani a dolgokat az új készüléken a régi biztonsági mentése alapján.
Mire számíthatok ilyenkor? Pl: A droid alkalmazások is vissza állnak, vagy újra kell telepíteni ( kártyán vannak mentve). A snap is fel volt tolva. Ez is visszaáll, vagy tolhatom megint. Esetleg a játékok ott fogják folytatni ahol abba hagytam?
Bocs, ha nagyon láma a kérdések, de ez ideáig nem volt szükség ilyenre.
üdv, gB
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IDE HDD adatmentés, segítségkérés (nem pörög fel)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Politika
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- EA Sports WRC '23
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Hibátlan Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titánium 98% ! 1 Hó Nemzetközi APPLE GaranciA
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest