- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Google Pixel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
Hirdetés
-
Mobilarena
BlackBerry Z10 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Coc@s
őstag
válasz
solties #34364 üzenetére
Igaz én most Passportot használok, de 10.3.2-t.
Most reggeltől 42%-on áll a készülék.
Úgy, hogy kb. 1 órát WAZE-ztam vele, össz. 1 %-ot evett a helymeghatározás.
Nézd át az appjaidat, hogy minek van engedélyezve a helymeghatározás, mert nem maga a rendszer használja ennyit szerintem, hanem valamelyik app.És korábban Z10-em is volt 10.3.2-vel, az se csinált olyat, mint amit te leírsz.
-
Coc@s
őstag
válasz
solties #32260 üzenetére
Én a BeBuzz-t használom, nálam tökéletesen működik.
Ha jól emlékszem, ennél max. 3 óráig lehet beállítani a jelzéseit, de lehet hogy tévedek.A "gyári" LED jelzést nem csak "központilag", hanem a profilokon belül az egyes alkalmazásoknál ( "Alkalmazás értesítők testre szabása" )is ki kell kapcsolgatni.
-
lovace
aktív tag
válasz
solties #32258 üzenetére
Azért keveredett össze, mert a gyáriakat nem kapcsoltad ki. Először én is így jártam, aztán mikor kikapcsoltam már tökéletesen működött!
BeBuzz-t nem tudom, milyen, nem használtam még. Van, aki az egyikre esküszik, van, aki a másikra, de tény, hogy a ez a kettő a legjobb, és a gyárira mindkettő köröket ver! -
DeusHun
őstag
-
kárátékutyá
őstag
válasz
solties #31544 üzenetére
Szivi. Töröl mindent, de az nem wipe szerintem, mert 3-4 perc alatt felteszi, wipe meg 3/4 - 1 óra is lehet.
Szóval előtte wipe, utána megvárod amig BBLink felismeri, BBLinket bezárod, a kicsomagolt (csomagold ki, ne a rar-ból telepítsd) exe file-ra kettő klikk, és vársz.
lovace: egészségedre
-
kárátékutyá
őstag
-
ViZo72
tag
válasz
solties #30923 üzenetére
Egyértelműen a SIM-re mentéssel van a baj.
Régi szokás szerint én is próbáltam a SIM-re IS menteni a kontaktokat, gondolván, hogy ha a telefonnal történik valami, ott vannak a SIM kártyán a nevek, legfeljebb átteszem másik telefonba (akár a régi "buta" készülékbe) és minden ok.
Csakhogy ezekkel a mai készülékkel hozzászoktunk, hogy ezerféle adat felvihető rájuk:
pl. nagyon hosszú, ékezetes nevek, több telefonszám egy névhez, becenév, e-mail cím, facebook account stb...A SIM kártya már eleve az ékezetes neveknél bajban van (a név hosszát illetően), szóval úgy tűnik elavult a SIM-re mentés.
Feltűnt viszont, hogy nekem is voltak korábban hosszabb nevű mentéseim SIM kártyára,
szóval most próbálgattam kicsit.A helyzet változó:
- Ha nincs ékezet a névben, akkor 15-16 karaktert enged menteni (vezeték és keresztnév összesen).
- Ha "á" betű van a névben, akkor már CSAK 7 KARAKTERT enged!Pl. az "é" betűvel nincs gondja, a többi ékezetet meg már nem próbáltam, ennyi "bizonyíték" elég is volt.
Szóval az ékezetes karakterek SIM-re tárolása nem egyforma ezek szerint, némelyik több helyet igényel a "kódolás" során, csak ez persze nem látszik.Szóval célszerű a telefon memória mellett máshová menteni és NEM a SIM-re.
Jobb esetben csak nem tudod lementeni SIM-re az új nevet, mert panaszkodni fog a hossza miatt.
Rosszabb eset, mikor a telefonból egyszerre küldöd át a neveket a SIM-re egy másolással.
Ha hosszú, vagy ékezetes a név (pl. pont "á" betűs) akkor nagyon könnyen az lesz a vége, hogy a SIM kártyán lesz pl. három db "KOVÁCS" nevű névjegyed, de nem tudod megmondani, hogy melyik a Pista, Józsi, Jenő, mert az "á" betű miatt a SIM nem tárolja a név többi részét, hanem szépen leharapta a másolás során...
(Jártam így a telefonra költözéskor, csak akkor még nem értettem miért, de most úgy gondolom ez lehet az ok.) -
sasa134
addikt
válasz
solties #30645 üzenetére
Az sms az 'szöveges üzenet ' néven fut, külön be tudod állítani a led színét neki.
Nem fogadott hívás --> ezt pedig a 'kapcsolatok' alatt kell beállítani ugyanott (tippem szerint, meg kell lesnem)Bbm: ugyanígy van HD hang (BlackBerry natural sound) mint eddig. Frissítsd a BBM-et, de ez anélkül is így van, szóval a hangminőségben nem tapasztalhatsz romlást.
-
l.sebestyen
senior tag
válasz
solties #27892 üzenetére
azért azt hozzateszem ami nekem most van fent (10.2.2) szerintem az eddigi legjobb os, nem is igazán tudom majd a 10.3.1 mivel lesz számomra jobb, a leaket én is Kipróbáltam engem nem győzött meg a kinézet miatt tiszta android, de ez szubjektív, ez az én véleményem, ha kijön a hivatalos felteszem, de ha továbbra se tetszik megy vissza ami most van, itt legalább van rá lehetőség, nem mint az ios - nál
-
margithid
veterán
-
Orgi
addikt
válasz
solties #27416 üzenetére
Nálam is ez van, direkt ezért raktam fel anyámnak, ő tud engem hívni, nálam viszont azt írja hogy nem lehet bbm hívást kezdeményezni... a két teló egymás mellett, 1 wifin. Másik Androidossal meg megy, lehet köze van az Androidos teló szoftveréhez, másra nem tudok gondolni...
-
Praetorianus
aktív tag
válasz
solties #26880 üzenetére
Azt nem értjük itt páran, hogy mi a viharnak kell másik zenelejátszó, meg másik navi, meg másik tökömtudjami a gyárilag meglévő mellé. Persze, oké, nem tetszik a gyári felülete, ajvé, rohanjunk a BBW-be. Itt vagy egy szép, de hoppácska, ez majdnem egy teljes euró. Hinnye, mi lesz most... Szánalom, hogy valaki megvesz 100+ pisztolyorrú Mátyásért egy okostelót, aztán sajnál 300 Ft-ot egy nyomorult programra. Ennél már csak az szánalmasabb, amikor inkább letölti belőle a "free" verziót" (mert ugye biztosan tök ugyanaz, hiszen ugyanaz a neve...), aztán itt ájvékol, hogy zavarja benne a banner, köcsög fejlesztő, minek tette oda, dolgozzon ingyen. Baromi nagy gáz van itthon (Mo), hogy válság ide vagy oda mindenkinek van pénze minden drága dologra, de ha filléres dolgokra (amik egyébként megkönnyítenék az életét) kell költeni, akkor mindenkiből előjön a fillérb@szó...
-
margithid
veterán
válasz
solties #26872 üzenetére
Miért ne lehetne navigálni, zenét hallgatni, meg az összes olyan funkciót használni mint a többi rendszeren?
Az alkalmazásbolt tényleg nem túl gazdag, de ott vannak androidos alkalmazások, akinek meg gyárilag kell több app annak meg jön amazon bolt.
Én nem próbáltam még, de erősen kétlem, hogy ne lehetne gördülékenyen használni az ott lévő appokat.
Szerintem az androidos alkalmazások futtathatóságával a legsokoldalúbb OS jelenleg a bb.
Talán majd wp10 letaszítja a trónról.
Természetesen ez a személyes véleményem, számomra fontos dolgokat nézve! -
sasa134
addikt
válasz
solties #26859 üzenetére
Milyen öngól már megint?
Vedd meg vazze, ott a BB Worldben az app. Megoldható? Igen.(#26872) solties
Csont nulláról ( ÉRTSD: NULLÁRÓL) írtak egy OS-t, ami uszkve másfél éves. Semmi köze a legacy OS-ekhez. Nem vettek Androidot, hanem leültek, és a QNX alapjaira építve írtak egy OS-t. Ami fejlődik, gyakorlatilag kezdjük újra megkapni a legacy OS-ek funkcióit. A BB nem hülye, hanem számára az időszámítás az OS10-zel újrakezdődött. Lehet ezt kritizálni, persze, de attól még ez tény marad és illik figyelembe venni egy szakmai fórumon.
Továbbra sem értem miért kell KÜLÖN navi, zenelejátszó,stb a Blackberryhez, de ha így van...akkor biztos én vagyok visszamaradott, hogy mindent remekül meg tudok oldani vele.
-
-
AudiA8Q42
csendes tag
válasz
solties #25715 üzenetére
Ne foglalkozz vele, ez ilyen. Nálam is, ha 3g-n van akkor úgy merül alaphelyzetben, h öröm nézni. 2G-n elketyeg 1.5 napot. Úgy szoktam, hogy ha netezni akarok akkor manuálisan átkapcsolom 3/4G-re aztán ha végeztem vissza 2G-re. Tuti bevállt megoldás, jah h 2014-et írunk és ez egy üzleti telefon? Ne is törődj vele
-
margithid
veterán
válasz
solties #25548 üzenetére
Az biztos, hogy Passport nagyon megosztja az embereket, vagy nagyon tetszik nekik, vagy nagyon nem.
Ami viszont érdekes, hogy a Classic is szépen meghízott a Q10/Q5-höz képest!
Ez nem biztos telitalálat, mert ezzel szerintem már nehéz lesz az egykezes használat.
Meg amit nem értek, hogy minek ekkora felbontás? 1440 x 1440 pixel, 3.5" (~582 ppi). Bőven elég lett volna rá a Q10/Q5 felbontása is, legalább lett volna előrelépés aksi időben, de így szerintem még ezeknek a szintjét se hozza.
Komolyan, két dolgot nem értek a mostani telefonokban, a minél nagyobb felbontást és fényképezőt.
Ultra HD, retina HD, 13, 20 megapikszel, mintha olyan sokat számítana
Komolyan, én örülnék ha a Q5-öm "csak" 480X480as felbontású lenne, üzemidőben meglátszana mindenképpen az tuti!Ha nincs benne FM chip, akkor, hogy tudok rádiózni a Q5tel?
-
válasz
solties #23560 üzenetére
Butaság amit mondasz, mert a BIS az a BlackBerry szolgáltatása, amit a telekom viszont szolgáltat.
A telekom így csak egy átjátszó. Mellesleg ezzel is pénzt keres.
Miért szüntetné meg?
A többieknél is van BIS, de jól el van dugva a szem elől, nehogy zavarja a ifon, zöldkuka esetleg windózmobil eladásokat.
Mi pedig nem ezeket a droidokat keressük. -
törölt tag
válasz
solties #23552 üzenetére
nekem Mozaik S van és hozzá a Instant E-mail 3(BIS), és tök jó mert nem írják hogy a Protect használható vele, de simán mükszik
az 1GB meg félrevezető egy kicsit, mert csak annyi a net forgalom amennyi az előfizetés mellett aktív, nekem 500 mega van csak, és a BIS-szel is csak 500 megát tudok használni...
-
válasz
solties #23552 üzenetére
Eco csomaghoz a kicsi nem megy.
Az a nagyobbakhoz léphető, sok esetben már ingyen bekapcsolható.
Az Eco plusz nagy BIS alapból öngól.
Tarifaváltással jobban jársz.
Mikor a nokedliről váltottam BlackBerry-re, a BIS miatt látszólag felment a csomagom, de mégis laza 2000-forinttal bejjebb lettem.
A BI -
bloomberg
tag
válasz
solties #22091 üzenetére
Én a BBworldben paypallal fizetek, ott vannak megadva a bankkártyám adatai.
Kezelési költséget külön nem szokott felszámolni a bank, csak kapok egy értesítést, hogy levontak X forintot paypal fizetésre hivatkozással. Nyilván az árfolyamrésen azért nyernek nem keveset.
Appstoreban vásárolok közvetlen banki adatokkal, de ott sincs feltüntetve külön kezelési költség.Gondolom az eladó számlázza a külön költséget (ha van) és azt fel is kell tüntetnie, mert a héten spanyolból rendeltem a gyereknek cumót és ott ki volt emelve, hogy paypal-os fizetésért 0,3 % különeljárási díjat számítanak fel (egyébként a k*/rva anyjukat, de a gyerekért bármit
)
A BBworldben nincs ilyen feltüntetve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD (ELKELT)
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest