- Mobil flották
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Inhuman01
tag
Jó kis bemutató lett. Hasonló konfig vásárlását tervezem én is.
1 kérdés: Szeretnék mindenképpen windows xp-t használni (meg van eredetiben). A prociba integrált grafikus magot fogom tudni vele használni? - driver van hozzá? Telepítés gond nélkül fog menni? Mindenki csak windows 7-re teszteli. :-)
köszönöm a választ. -
Hunyus
senior tag
Köszönöm,hogy vetted a fáradtságot,és létrehoztad ezt a cikket.Sok ember tanulhat belőlle,úgy hogy nem dob ki 1ft-se.Én törölném azokat a hsz-eket akik meg ide mocskolnak amd vs intel témába.Mindenki maga tudja kinek mi a szimpatikusabb.Inkább a cikkel kapcsolatos hsz-ek számát kéne gyarapítani,mert aki ide látogat az arra kíváncsi,és nem a vitára szerintem.Még1szer grat,és köszönet a cikkért
-
lizakattila
senior tag
Bzs73, Boxi88: közi mindkettőtöknek!
-
Boxi88
őstag
4,5ghz?! az már elég szép kis eredmény!!!! el tudnám képzelni magamnak!
Grat az íráshoz, jó lett nagyon!
-
bzs73
őstag
Na végigolvastam én is.Nagyon jó kis írás.Teccet. -
lizakattila
senior tag
Köszi!
=Mentor=: Most már legalább egyre több más rendszerhez képest is van viszonyítási lap.
Ha picit még lejjebb menne az ára, Intel vonalon maradva, én még mindig azt mondom, hogy jó alternatíva lehet átlagos felhasználásra - legalább is én még tartom, hogy jobban megéri inkább ebbe "befektetni", mint 775-be (mondom, mindezt csak szigorúan Intel vonalon nézve). -
=Mentor=
őstag
Nyilván az embereknek sokat számít pénz, de ha belegondolunk, hogy egy AMD konfiguráció micsoda brutális fogyasztás különbséget tud mutatni élesben a hasonló erősségű Intellel szemben akkor már megkérdőjeleződik, hogy az olcsóbb valóban olcsóbb e.... A későbbi jobb bővíthetőséget mint AMD erényt felhozni is csúsztatás, ahogy ezt már többen is elmondták.
Felesleges veszekedni, be kell ismerni hogy a Core i3-al igencsak erős kihívója akadt a középkategóriás AMD prociknak/rendszereknek. Mert kevesebbet fogyaszt, jobban hűthető, jobban tuningolható!
Béke
-
kpal
nagyúr
Jó cikk és szimpi a kis i3-as.
-
partymaci
aktív tag
válasz
lizakattila #142 üzenetére
konfig az adatlapon
tesztek késobb
-
lizakattila
senior tag
válasz
greenmeister #143 üzenetére
-
greenmeister
tag
válasz
lizakattila #142 üzenetére
GPUról is nyomajtok már egy teszt szerűt. Grat a géphez.
-
partymaci
aktív tag
válasz
lizakattila #140 üzenetére
de gondolom csak ha akarom, ugy akartad irni ?!
Tegnap éjjel 4 orara en is osszepakoltam a gépet, de a tuningra már nemvolt erom, Majd megnézem mit visz, koszi az infot! -
lizakattila
senior tag
Nah... aki tuningolni is szeretne meg spórolni is, annak még egy kis info. A lap tuning esetén is visszaveszi az órajelet és feszeket is.
És egy kis tuning: 4208@1,188v 1,5óra prime blend -
psylocke
csendes tag
hát jó proc. én csipom mindkét proc gyártót, de most 2 hónapon belül (remélem) beruházok egy am3 x2 215öt asrock 785/sideport-al és 1 ddr3 ram kb ennyi
hova nekem teljesítmény meg tuning... régi gamere jó az igp, a procinál meg nekem nem az a lényeg, hogy alacsony fogyasztású legyen, hanem hogy hűvös és ne pörgesse a ventit. mondjuk ezek együtt járnak zömében, de a konf a régi (ház, táp, egérbill, dvd, monitor )felhasználásával nem lessz több 20nál, a réigek eladását beleszámítva
-
Joachim21
őstag
válasz
lizakattila #132 üzenetére
Talán az Xbitlabs-n van egy cikk, ahol simán átment a beépített memteszten az instabil memória. Te nem tapasztaltál ilyet?
-
T0pGuN 21
csendes tag
Jó kis cikk grat, jövőhéten én is veszem ezt a configot...
Ideje lecserélnem az E4300 -at. -
törölt tag
válasz
lizakattila #130 üzenetére
Az alaplap BIOS-ában benne van a Memtest progi? Behalok, ez nagyon komoly.
-
lizakattila
senior tag
Ami kimaradt, ill plusz információ: az alaplap "beépített" memória teszt progival rendelkezik. Post képernyőn F11-et nyomva a Memtest 86+ alkalmazást indíthatjuk el.
Hasznos dolog, nem kell külön cd-ről boot-oltatni, hanem 1 gombnyomásra előhívható, gyorsan, más eszközök használata nélkül tesztelhetjük ram-unkat. -
Móci
addikt
Nem semmi vita lett itt...
Hogy miért, azt én sem értem. Maga a cikk jó lett, érdekes volt. Jók bizony az AM3-as procik, de szerintem egy ilyen árkategóriájú lappal az i3 sem rossz. Sőt!
Mindenki azt veszi, ami neki kedvesebb, jobban tetszik, árban megfelelőbb, nem tudom miért kell ölni egymást ezért? -
greenmeister
tag
Gigabyte GA-H55M-USB3. Ilyen lapot próbált már esetleg valaki a tesztben említett procival???
-
greenmeister
tag
válasz
lizakattila #114 üzenetére
Okés. Köszi addig is. Alap feszültségen 3,8 GHz a max a cpu-nál. Vga-nál mennyi lehet? Kíváncsi lennék ezekre.
-
lipi67
nagyúr
válasz
#98593280 #117 üzenetére
Ha jön egy tök idegen, konkrét elképzeléssel és azt kér, nem erőltetem. Beszerzem amit kér (vagy Ő, nekem mind1), összerkom,telepítem stb..viheti.
Rokonnak, havernak ,ismerősnek olcsó, nagy tuningpotenciáju Intel proci, kitesztelt 24/7-es beállítás.
Iskoláknak (ott hivatalosan, x-y informatikai kft nevében) a legegyszerűbb, de megbízható, többnyire Gigabyte vagy Asrock alapu Intel. - Nem mielőtt kérdeznéd, nem csalás. A cég főnöke jó haverom, s ha nagyobb melós meló van, akkor besegítek nekik. Sajna fixre nem tudnak anyagi és családi okok miatt. Viszont így hol itt-hol ott besegítek.
Szép napot!
-
Gyakorlatilag ugyanekkora hülyeséget írtál #10-ben, mint amit én a #16-ban. Nézd csak meg, hogy a cseppet sem elfogult, rengeteg érvet tartalmazó hsz-d milyen gyönyörű szép flame-wart okozott itt az előző ~100 postban.
Ez a többieknek is szól...
És mellesleg nem vagyok AMD fan, max drukker.
-
törölt tag
Szóval egy idegenre simán "rásózol" egy "vacak" AMD-t. Érdekes megközelítés.
Nem hinném hogy mindenkinek tuningolva kellene használnia a gépét. Főleg nem a Kis Magdika titkárnőnek.
Nem neveztelek semminek, csak feltételeztem magyarázol vmit a rokonnak, ha AMD-t kér. Bár lehet hogy csak annyit mondasz, hogy: mukk
-
lipi67
nagyúr
válasz
#19617792 #111 üzenetére
Elég régen felvetődött, mi támogattuk is, csak annyit kértünk, hogy "Ti" határozzátok meg egymás között a különféle opciók paramétereit/követelményeit. Volt 1-2 kósza "terv", de igazából senki sem tett javaslatot, hogy milyen redszer szerint szeretnétek tesztelni. Ha kedved van hozzá, dolgozd ki, gyere át oda és írd meg. (csak hozz még magaddal vkit, hogy ne 1edül kezd, mert úgy unalmas lenne) Részünkről semmi akadálya.
-
lipi67
nagyúr
válasz
#98593280 #100 üzenetére
Utolsó hsz-em nekem is feléd (itt).
Ha idegen jön s kér AMD-t-legyen. Ha kell neki kap, Ő pénze. Ha ismerős kér gépet Intelt mondok neki. Ennyi.Neem. Nekem azt jelenti "ismerem" ha 24/7-ben emberi fesszel megcsinálok vele egy min.50%-os tuningot. Az, hogy alapon stabbillá belőni..nem értem mi benne a csuda. Ha ez az alap, sztem mindenki ismeri..
Erről beszéltem..Ez kevés.. Még jó, hogy működik, ha nem akkor kuka, nem? (vagy user error) Másiok az elváerásaink. Nekem fontos, hogy nagy tuningpotenciája legyen, s azt stabilan tartsa is ha kell, évekig. Az, hogy valami működőképes..alap, nem?
Írtad azt is, hogy összehasonlítani..Miben? Hol? Itt max szintetikus tesztekben tudnád (a procit), az meg..minek. Nem hiszem, hogy örülnél egy super PI, wPrime, Pifast stb..tesztelésnek.. És nem is ad reális képet.
Te kb hazugnak, csalónak neveztél, gondoltam okkal, sok a ropssz tapasztalat.
-
lizakattila
senior tag
válasz
greenmeister #113 üzenetére
(#108) EarL 007: Köszi a magyarázatot és kiegészítést! Ezzel azt hiszem maximálisan megválaszoltad zolikaDB kérdését.
(#110) krammerka:
Igen, a tuning topikban már nézegettük (igaz azok inkább tuning eredmények voltak - mert ott azért az érdekel legfőbbképp bennünket, valljuk be férfiasan
).
(#113) greenmeister: Majd valamelyik nap kikapom a vga-t és visszakapcsolom az integráltat, csinálok vele pár tesztet és majd linkelem ide.
Lehet emelni a vga órajelét (ha auton hagyod és emeled a bclk-t, akkor automatán emeli is). Asszem nekem a lap ~2000MHz-ig emelte engedni. De én ezzel nem foglalkoztam, mert 800 körül már csúnyán fagyott a rendszer, ugyanis plusz feszt én nem adtam neki (feszt is lehet neki adni), annyit nekem nem ért meg a dolog. -
greenmeister
tag
Köszi. Nagyon jó kis cikk lett. Fogyasztásba nagyon ott van. Tuti a dolog. Más is jelezte már, és itt ph!-n már tesztelték is a core i5 661 vga-ját, de ennek a vga-jára is kíváncsi lennék. Esetleg ennek is lehet 900ra emelni az órajelét???
-
krammerka
őstag
válasz
#19617792 #111 üzenetére
Jó lenne teszteket látni,persze nem egy-két darabra gondolok itt,hanem minimum ilyen széles sávban kellene megnézni,az AMD-s konfigokat,mint ahogy azt mi tettük,tesszük.......
Akkor lehetne érveket-ellenérveket felhozni,de addig semmi értelme egymást szurkálni a két "tábornak"................. -
krammerka
őstag
lizakattila:
Maximális elismerésem,a cikkedet csak most volt lehetőségem átolvasni,és azt kell hogy mondjam,gratulálok.
Az eredményeket az új konfigoddal,már jóval a cikked megírása előtt is találkoztunk,és már akkor is látszottak az erőviszonyok.
Ezzel a teszttel,pedig teljes képet kaphattunk,az amúgy még nem túl elterjedt ezen "i" szériáról.
Az AMD-vel kapcsolatban,meg...........,hát nem tudom...........,sok jót hallani,olvasni róla,viszont "mi" egy kissebb csapatot alkotva,évek óta tesztelgetünk,melyeket összegyűjtve bárki számára közzétettük,egy táblázatba foglalva.
Itt lehet nézni feszeket,hőmérsékleteket,sok hasznos infó található benne: -
törölt tag
válasz
zolikaDB #107 üzenetére
Mióta a procikban van IMC, azóta nincs igazán nagy jelentősége a cachenek, hiszen az volt a középső állomás a proci és a RAM között, de mivel van IMC, ezért hamarabb el tudja érni a RAM-ot. Ebből kifolyólag a cache jelentősége valamivel csökkent, ezért a nagyobb cachees proci nem nyújt sokkal több fpst, ellenben még mindig előnyös ha több van, mert kevesebb cache esetén előfordulhat, hogy kifogy, ezért picit laggol a játék. Csak pár %-ot jelent a több cache - a grafikonok szerint - viszont, hogy mennyire egyenletes a teljesítmény (kevésbé változik az fps), azt a grafikonok már nem mutatják.
-
zolikaDB
veterán
A lényeg, h a cikk i3-ról szól, a 1xx hsz meg az Intel vs AMD csatározásról...
liakattila: Lehet off leszek, de egyes tesztek alapján maximum játékoknál jön elő az L3 előnye egy Athlon vs Phenom viszonylatában. Gondolom Inteléknél is vhogy így van ez! -
Gorneck
legenda
válasz
#98593280 #103 üzenetére
Látom nehéz a felfogásod...de a szövegértéseddel is komoly problémák vannak...olvass vissza már egy kicsit...tán le fog esni mire reagáltál és generáltál vitaalapot...
Én nem forgok, mert nem érdekel...csak a témáról szeretnék olvasni és nem arról, ahogy egymást győzköditek a ki nem szarja le témában...
-
törölt tag
Akit komolyabban érdekel a váltás annak még szóba jöhet a legkisebb i3-as is:
INTEL Pentium G6950 2.80Ghz S1156 BOX (Core i3) 2mag 21k
Ez ugyan nem tudja a 4 virtuális szálat, az L3 cache is kevesebb benne, de ez is nagyon jól tuningolható. Pl. egy spec alaplapban gyárilag BIOS-ból kínálnak erre lehetőséet: [link] -
Mobi28
tag
Komolyan, nem is tudom érdemes-e ide bármit is írni. Azért, hogy megjelenjen néhány AMD (fordított esetben az Intel) hívő és kikérjék maguknak, hogy de ez és ez csak ennyibe és ennyibe kerül és mennyivel jobb és nem fagy és ect... Ez egy bemutató jellegű írás volt, hogy kicsivel több információt kapjon az aki hasonló rendszerbe akar beruházni. Nem összehasonlítás, nem AMD vs. Intel csupán egy egyszerű teszt. Én köszönöm szépen Attilának ezt a bejegyzést számomra igen hasznos volt. Ennyi, pont. Vége. Nem tudom mit kell itt értetlenkedni. Ha én írtam volna ezt a bejegyzést már rég kipucoltattam volna egy moderátorral.
Szánalom ami újabban a ph-n megy és az a vicc, hogy nem is a friss reges újoncok pörögnek rá ennyire egy-egy témára. Emberek, fel kéne már nőni. Akinek nem inge ...
-
Gorneck
legenda
válasz
#98593280 #100 üzenetére
Nem akarod befejezni? Van privát.
Vkit kurvára nem érdekel, hogy nálad másnál mi van AMD fronton...ő az intelt szereti/kedveli/benne bízik, akkor azt el kell fogadni és nem szenvedni rajta meg győzködni az illetőt...kicsit unalmas...arról nem is beszélve, hogy az egész egy olyan hszből indult ki amit egyesek félre értettek... -
Mobi28
tag
válasz
#98593280 #100 üzenetére
"Hmmm, érdekes mód amióta összeraktam az AMD-met, ez november eleje volt, egyetlen egy fagyásom nem volt, mondhatni atombiztos a konfig. A Windows 7 tökéletesen működik."
Tök jó mindenki örül csak ne offold már szarrá kérlek ...
Nekem mikor tervezgettem a gépcserét lépten nyomon a fejemhez vágják, hogy miért nem AM3 mert az milyen jó meg milyen olcsó stb... És? Akkor sem vennék magamnak AMD-t ha fele annyiba kerülne mint most. És ezzel nem azt mondom, hogy az rossz lenne egyszerűen csak nekem NEM KELL! El kell fogadni, hogy van aki a kékeket részesíti előnyben.
-
törölt tag
Miért, raksz össze AMD-t? Azt mondtad nem, mert ha vki azt akar, akkor Te elküldöd őket. Bár ha kell a pénz, akkor lehet hogy mégsem küldöd el őket? Hanem rábeszéled az Intel-re? Valószínűleg csak pozitív jelzőket használsz az Intellel kapcsolatban, AMD-re még véletlenül sem mondasz semmi rosszat. LOL. Szerinted én ezt elhiszem?
Mivel az AMD-t saját bevallásod szerint sem ismered, csak "fabrikált" érvek jöhetnek szóba.
Stabil cucc. Hmmm, érdekes mód amióta összeraktam az AMD-met, ez november eleje volt, egyetlen egy fagyásom nem volt, mondhatni atombiztos a konfig. A Windows 7 tökéletesen működik. Még nem kellett "szervízes" kollégát hívnom
Egyébként bocs, de az általad használt:
"kvra", "szart vesz meg" -> ez szerinted az AMD. és "Tudod, szar helyen élhetsz, szar tapasztalataid lehetnek, szar emberek vehetnek körbe...", " f@szért"
..és hasonló szófordulatok és kifejezések miatt úgy döntöttem nem óhajtok veled a továbbiakban eszmecserét folytatni. Ne haragudj, de nem indokolom meg miért.
-
lipi67
nagyúr
válasz
lizakattila #95 üzenetére
Szard le, ez megy. Gorni most mondta, ez a trendi..s nem csak itt. Legyen az Linux vs Win..stb..
A lényeg: Aki elolvasta a cikkedet, érthető, részletes körképet kaphatott arról, ha i3-as rendszert vesz, kb mire számíthat. S asszem ez a fontos, ezért íródott.
Gratula, s köszi mások nevében is a tartalmas beszámolót. -
lipi67
nagyúr
válasz
#98593280 #94 üzenetére
Nem érted asszem: Kvra nem érdekel az érved az AMD mellett vagy az Intel ellen.. Ez van. Nem szeretem és kész. A szövegkörnyezet nem ott kezdődött, hogy sose rakok össze AMD-t, kiemelelése nem fedi a valóságot. Ha nem gond, most nem írnék önéletrajzot, hogy mikor, hol kiknek milyen cégeknek dolgoztam, hidd el, láttam már PC-t. Az, hogy x-x boltokban mennyi am3-as configot raknak össze..megint nem ide tartozik.
"Lehet, hogy jó" --- Senjki nem vitatta, nem ezt mondtam. Magyarázat: Miért hazudnék? Gondolod fabrikált érvekkel beszélem le őket? Akkor nem ismersz. Lószart. S nem eladok-rátukmálok vkire valamit, hanem évekig karban is tartom, nekem se jó, ha szart vesz meg, rohangálhatnék minden héten..neeeeem.LC Power és társai... Tényleg teljesen másról beszélsz és általánosítasz. Mások a szempontok, hidd el. Pont az a lényeg, hogy stabil cucc legyen (még ha drággább is), legyen normális táp, proci és lap alatta stb..Viszont ha hébe hóba játszik, akkor ne vga-ra költsön, ne akarjon 1150-es reapereket a semminek stb..
"Csak másoknak legalább ne szolgáltass téves információt..." Az agyamra mész! Ha azt mondom, hogy x cucc stabil, jó, az téves infó? Nem mondom soha, hogy az AMD szar!!! Érted? Ha azt akar..(mert azért van elképzelésük) akkor majd pici lábaival elmegy máshova és ott azt pakolnak össze neki amit csak akar. Én amit megcsinálok, azt (mint mondtam is) szervizelem stb..nem odahajintom hozzá. Nem mind1.
"Persze azt nem mondod nekik, hogy "elnézést, igazából az AMD-t nem ismerem, nem tudom". Mert az már a hozzá nem értésről tanúskodna. Könnyebb azt mondani "okosan" hogy az AMD "fagy melegszik és instabil" és a tudatlanok, akiknek Te vagy a "tanácsadó" neked ezt el is hiszik."...... - Beteg vagy, ez tuti.
Milyen jó, hogy Te tudod azt is, hogy kinek mit mondok..-beszarok rajtad..
Tudod, szar helyen élhetsz, szar tapasztalataid lehetnek, szar emberek vehetnek körbe...
Amit írsz..kb 1%-ban se fedi a valóságot, de állíts nyugodtan teóriákat magadnak, látom sose érted meg. Kva nagy szám ám egy amd-s config összerakása..huhh.. ÚTÁLOM az AMD-t Értted? S minél jobban erőltetik, annál jobban. Hiába lehet olcsóbban megfőzni egy krumplilevest (és jól is laksz vele), ha én a babgulyást szeretem..
Meddő vita. Csak tudnám (bár nem érdekel) mi a f@szért benned ez a sok negatívum. Talán 1x venned kéne egy számítógép félét, tuningolgatnát, s lefoglalnád vele magad...Én léptem..sajna annyit hazudtam a sok bugyuta parasztnak, hogy du. 2 helyre mennem kell még..(máshol rájuk sóztak valamit, s most orvosoljuk) -Nem!!! Én nem boltban melózok (sajna). S igen, ha úgy lenne, ha kell a vevőnek, én AMD-t is összepakolnék nekik. Viszint míg maszekban itthon keresnek meg, addig ..neem.
Ja! Azért egy normális pillanatodban ülj már le és olvasd vissza ezt: "Persze azt nem mondod nekik, hogy "elnézést, igazából az AMD-t nem ismerem, nem tudom". Mert az már a hozzá nem értésről tanúskodna. Könnyebb azt mondani "okosan" hogy az AMD "fagy melegszik és instabil" és a tudatlanok, akiknek Te vagy a "tanácsadó" neked ezt el is hiszik."...... -
#TOTTI
őstag
http://www.mercurycomputer.hu/ forgalmaz Biostar-t ha jól emlékszem telón vagyok nem tudom megnézni..
-
caprine
senior tag
Ez a cikk is megerősített abban a hitemben, hogy az E8400-asomat még korai lenne sutba vágni. Jelenleg az alap 3.0GHz-en járatom, de mivel egy tuningos sráctól vettem, ez a példány stabilan megy 4GHz környékén. Ha hiányzik majd az erő akkor feljebb huzom. Ezt az évet kihuzom ezzel, utána meg vagy lecserélem egy 4magos Q9650-re, vagy cserélek i5 konfigra, még nem tudom.
A cikk az jó. A VGA 3D mark eredménye azért érdekelne, mert sehol se láttam tesztet róla mit tud, legalább a többi integrált VGA-hoz képest érdekes lenne látni a tudását. Nem igazán vagyok elszállva az intel VGA-itól, pedig az első probálkozásuk az i850 nekem is volt.
-
lizakattila
senior tag
Szia!
Nekem sikerült egy elég jó példányt kifognom (nem kitesztelt példány volt, teljesen új, bontatlan).
Azt nem mondom hogy 100%-ra így megy mindegyik. Ami biztos, hogy elég alacsony feszeken igen jól mennek, értsd, amikkel én találkoztam eddig, azokban ~1,2v-4+GHz benne volt. Ill a 4,5GHz-et 1,3v körül tudták, ami még akár 24/7-ben is elmehet, rendesen hűtve.Tegnap tesztelgettem még egy picit, és jelenleg 4120-at sikerült stabilizálni 1,116v-on, ami annyira nem rossz szerintem. Mindezt úgy, hogy vtt-nek, ramnak +1 egységnyi feszt kellett max adni, ami még szinte alap beállítás.
(#91) lipi67: Köszönöm a hozzáállásod, valahogy lassan én is úgy érzem, hogy kár ide bármit is írni.
Sajna mindenhol ezt lehet látni, megy a csatározás a két nagy gyártó termékeiről - sokadszorra is megjegyzem, teljesen felesleges, és nem a megfelelő helyeken általában.Itt ez a cikk pl (függetlenül attól, hogy én írtam) eddig közel 100 hsz-szel.
Számoljuk csak meg hány szól ebből az eredeti témáról (kérdések, válaszok, vagy csak egyszerű vélemény nyilvánításról a cikkel vagy a termékkel kapcsolatban)?!
Én kb olyan 30-40 db-ot találok eddig.
A többi a csatározás, az egymás fikázása, személyeskedés, kioktatás, stb... sorolhatnám még.
És kik csinálják ezt? Újoncok?!! Á dehogy, a PH nagyra becsült régi tagjai! Gratulálok!!!
És akkor ezek után még fogadják el az érdeklődők - mert igen is vannak olyanok, akiket tényleg érdekel a dolog és segítséget szeretnének kérni - ezen tapasztalt fórumtársak ELFOGULATLAN és MEGALAPOZOTT tanácsait.Akinek nem inge.... És nem, nem fogom kitakaríttatni a fölösleges hsz-eket. Előre kellene gondolkozni, ki mit ír egy szakmai topikban; és ez nem csak erre a "topikra" vonatkozik.
Továbbra is szívesen várom az észrevételeket, kérdéseket, kéréseket a cikkel kapcsolatban - ha tudok, szívesen segítek és válaszolok.
-
törölt tag
Nem fényezésről meg savazásról van szó, hanem tesztekről, gyakorlati tapasztalatokról, árakról, teljesítményről.
Szerintem az hogy: "sose rakok össze AMD-t, le is beszélek mindenkit róla, mert én nem szeretem" ez nem érv. Azért nem ajánlasz senkinek, mert Te nem szereted?
Lehet hogy jó, de Te nem szereted, így ne vegyen más se?
Komolyan mondod hogy ez a magyarázatod rá? Avagy a potenciális vevőnek mondasz mást is? Vajon mit? Melegszik, felforrósodik, lefagy, meg sokat fogyaszt és 500 wattos táp sem elég neki?
Múltkor bementem egy helyi infó boltba. Akik már évek óta léteznek, dolgoznak, sok gépet adnak el. Ismerem őket vmennyire. Megkérdeztem szoktak-e AMD-t venni náluk mostanában. Azt mondták kb. 10-ből 1. Aztán még beszélgettünk, de az AM3-as platformról, a magfeloldható Athlon és Phenom procikról nem is hallottak.
Ezenkívül LCpower, Deer meg HKC életveszélyes tápokat ajánlanak a vevőknek és még azt sem tudják, hogy ezek vacak megbízhatatlan tápok. Szerintük ezek a jók. Szóval ez számomra elgondolkodtató. Csak ezt akartam mondani.
"Ha 100FT-ért lesz majd kendermagos AMD..akkor se veszek, ez tuti"
Látod ez a szemletakarós "megnemhallgatós" hozzáállás, hogy abszolút nem is nézed meg a másik oldalt. Senki sem akar az AMD-re rábeszélni, távol áll tőlem, azt veszel amit akarsz. Csak másoknak legalább ne szolgáltass téves információt.
Persze azt nem mondod nekik, hogy "elnézést, igazából az AMD-t nem ismerem, nem tudom". Mert az már a hozzá nem értésről tanúskodna. Könnyebb azt mondani "okosan" hogy az AMD "fagy melegszik és instabil" és a tudatlanok, akiknek Te vagy a "tanácsadó" neked ezt el is hiszik.
-
lipi67
nagyúr
válasz
#98593280 #92 üzenetére
Ok, akkor máshogy mondom. Először is: Nem személy szerint Neked címeztem,(ok, ez hiba volt, hogy a hsz-edre ment a válasz).
Viszont: Itt nem arról van szó, hogy ki mit használna ki, és azt a teljesítményt milyen gép összerakásával hozza ki a legolcsóbban stb..Ha az lenne, hogy u.annyi pénzért AMD vagy Intel..de itt szó sincs erről. (ha az lenne akkor az emeberk 99%-nak a jelenlegi gépüktől lényegesen szarab gépük lenne, hisz kva kevesen használják ki..-ill. játékra, de aki ezért vesz drága gépet.tegye)
Gondolom Te se szem.szerint Nekem szántad a hszt. Én is kipróbáltam már mind2 oldalt bő 15 év alatt..s 1-2 hetente befut egy AMD-s meló, nem erről van szó. Azt is aláírom, a mostani AMD-s rendszerekkel nem vagyok naprakész sem, de 1xüen nem érdekel. Ha gépjavítás..megteszem mert kell a pénz, de új gépeknék én sose rakok össze AMD-t, le is beszélek mindenkit róla, mert én nem szeretemÉpítsen neki (potenciális vevőnek) más. Így inkább matradnak az Intelnél. Azt meg döntsem már el én, hogy mi tetszik, miben bízom, mi szimpatikus. Ha 100FT-ért lesz majd kendermagos AMD..akkor se veszek, ez tuti, u.úgy mint ahogy sose lesz Kolompár nevü ismerősöm se..
Én, s az itt hszólók se járogatunk AMD-s topikokba fényezni az Intelt, itt is csak ez kellett volna..
-
törölt tag
Üdv. Tisztában vagyok vele, hogy ez egy i3-as teszt. Nagyon jó egyébként, én is gratula hozzá. Az i3-at azóta figyelem, amióta megjelent. Január 4.-én. Én voltam az első aki ilyen gépet ajánlott egy topikban. Akkor még 32k volt a legolcsóbb i3, meg ha jól emléxem 28k a legolcsób H55-ös lap, amiből kb. 1 max 2 fajta volt
Azt is tudom az i3-as kb. a 630-as Athlon-nal van egy szinten, kevesebbet fogyaszt és jó kis proci. Inteleseknek kiváló, akik régi s775-ről akarnak váltani DDR3-ra pl. Ugyan vmivel még drágább a cpu is és az alaplap is, mint ugyanez AMD-ben, de szerintem is jó vételnek tűnik, főleg így, hogy jól is húzható.
Szóval azt gondolom tisztában vagyok mindkét oldallal, elég jól. Ha most vennék új gépet, még akár én is elgondolkodnék az i3-ason, de novemberben még nem volt és jobbnak láttam az Athlon-t DDR3-al. Szerintem még most is jobbnak látom, mert nagyobb a választék, olcsóbb is nyitottabb/szabadabb (magfeloldások) az AM3 platform és bővíthetőbb (6magos Thuban).
Nekem csak az emberi hülyeség szúrt szemet, miszerint "szutyok", "kalapfos" az AMD és "állandóan lefagy". Hát ma már nem fagy le és egyáltalán nem "kalapfos" és aki ezzel nincs tisztában, az a saját maga tudatlanságáról állít ki bizonyítványt.
Az embereket meg megsúgom mindig az érdekli, mennyi pénzből mit érdemes megvenni. Tehát legyen az Intel v AMD, vagy Nvidia vs. ATI, a másik fél mindig elő fog jönni, mert ez így van rendben. A dolgokat össze kell hasonlítani, mert úgy van értelme.
Ha szemellenzősen olvasok egy tesztet és a másik fél tudásáról nem tájékozódom, akkor hiányos információk birtokában hozok meg döntéseket. Kvázi nagyobb valószínűséggel lesz rossz döntés.
Na persze aki beleszeretett az egyik fél termékeibe, annak teljesen felesleges beszélni, ezt is elfogadom, de attól még nem kellene fikázni, főleg azt, amihez nem is ért valaki.
Ez kb. olyan, hogy "ültem már egy buszon olyannal, akinek fagyott"
-
lipi67
nagyúr
válasz
#98593280 #88 üzenetére
Ezt elhiszem Neked, de őszintén..Ki a kukit érdekel most itt AMD?Kvra nem értem. A cikk nem AMD vs Intel vitáról szól, s aki írta, eszébe sem volt hasonlítgatni őket. Biztos van rá topik, hogy x-y azon vitázzon, hogy Intel vagy AMD, ez ..ez nem az. Kár lenne ebbe az irányba elvinni a hsz-eket. Pl. Ha vki most akar i3-ast venni idejön, s nézi, ki mit ír róla. Erre csak tallóz-tallóz, mert lassan több a szutyok AMD-s vonatkozás. Szeretitek, szeressétek, de AMD-s cikk vagy topik folytán, itt keveseket érdekel. Ha meg igen, keres arra megfelelő topikot. Szegény Attial ha tudta volna, meg se írja, illetve elküldte volna priviben..
-
domesz
aktív tag
Hali!
Jó kis cikk, most elgondolkoztam a váltáson
Szerintetek minden ilyen i3 proci tud ennyit??Mert ez a 4,5 Ghz 1.28-al elég jónak hangzik.
köszi
üdv.: Domesz -
törölt tag
"Ja és az AMD-k állandóan fagynak, nem lehet lehűteni őket, s nem támogatja őket a krízis, meg csak 200-as FSB-jük van, egy kalapfos mind. Köszönjük, Emese."
Aha, Te meg LudasMatyit olvasol kb. egész nap nem?
November óta egyetlen egy fagyásom nem volt
Ember, ha nem értesz hozzá hülyeségeket ne írjál.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Depression #86 üzenetére
Hát, hiába kisebb mégis újabb... Az újaknak meg mindig megkérik az árát.. :\
-
Depression
veterán
Én is elgondolkodtam a váltáson (igaz, nagyobb procival), de egy gyors pillantás a proci árakra elég is volt, hogy lemondjak róla. Nem akartam elhinni, hogy i7 1156-os foglalattal drágább, mint az 1366-ossal. (persze 1366-nál drágább a lap, és a memória is, de az időállóbb is egyben)
Végül meg inkább várok vele, lesz ez még olcsóbb is. -
lizakattila
senior tag
Rendbe jön, mert rendbe kell jönni.
És akkor tőlem intel procikat is füstölhetünk két láda sör melett ülve.
(#83) Aggregátor: Még egyszer köszi a segítséget.
Őszintén megmondom annyira mélyen nem is akartam belemenni ebbe a részbe, értsd gyártástechnológia, stb... Ennek két oka is van: egyrészt "átlag" felhasználóként bevallom, nem biztos, hogy szakmailag tökéleteset tudtam volna írni róla, másrészt, akit ez érdekel, ezek a dolgok megtalálhatók a gyártók leírásaiban, illetve a PH-s hírekben is szokott róla cikk lenni, hogy egyes új eljárások, technológiák miben térnek el az előzőektől. -
planbmokus
senior tag
A Biostar lapokból régebben elég sok volt itthon, aztán egyszer csak visszakerültek a piacra. Bár most jobbakat hallani felőlük, mint a régiekről...
Jó cikk!
Hasznos!
Összecsapott LEGO házikó...
Majd lefordultam a székről...
Akkor pl.: az MSI 790FX GD70 lehetne egy pofáncsapott Pepsi-s doboz -
barnam_
nagyúr
A teszt jó lett, örülök hogy hozzájárulhattam a bővebb összehasonlításhoz
Bár a procikról szívesen olvastam volna még hogy mi is ez a Core i3/i5, és hogy mennyit jelent hogy 32 vagy 45nm-en készül.
-
huszar90
aktív tag
Nekem is van biostar alaplapom persze az alsó kategóriából és máig kitűnően működik egy iroda gépben, egy athlon 64-essel.
-
lipi67
nagyúr
válasz
lizakattila #77 üzenetére
Hát..sajna mostanában ez van. Remélem 1x minden rendbe jön.
Akkor majd leülünk 1 láda sör mellé, és ajemdé procikat füstölünk el -
kelzsoca
félisten
válasz
lizakattila #79 üzenetére
Igen, egyébként jó lett a cikk, csak megint megy itt az Intel-AMD vita
-
toyone
őstag
Jó lett.
-
lizakattila
senior tag
(#73) MaSzKa:
Jó oda tartozni.
(#74) lipi67: Köszi! (Kár, hogy ha Te huzamosabb időre erre jársz, az általában nem a legjobb dolog.) De mindenképp összehozzuk.
(#75) Endreas: melyik feszre gondolsz? a tuningeredményeknél az 1,116v az bizony annyi.
Megsúgom ez a stabil 24/7-es beállításom is.(#76) zolikaDB: hát ezt konkrétan nem tudom. De ha valaki megsúgja nekem, hogy ezt hogy lehet lemérni, akkor nagyon szívesen megteszem.
-
zolikaDB
veterán
Most akkor Intelt vagy AMD-t vegyek? Elbizonytalanodtam
Idegesítően OFF voltam
Engem (mivel sosem volt AMD-m) viszont felbátorított, hogyha újítok, akkor egy i3 is szóba jöhet!
Apropó: a L3 sokat dob a latba mindennapi használat mellett? HD film, icipici játék, flac zenehallgatás, konvertálás... Egy 2 magos LGA775-höz képest? -
Endreas
tag
Jó teszt, abszolút időszerű is.
Még egy picit lejjebb megy az ára én is beruházok egyre..A fesz. értékeknél a 1,116 az 1,16 akart lenni gondolom - azt javítsd!
-
lipi67
nagyúr
Bakker Gyuri, annyira tudtam ezt is.. Lehetetlen, hogy Neked nem fizet az AMD
- alulfesz-magletiltás, stb..Ki az aki letiltaná? Hisz kendermagokkal se tud semmi
lizakattila: Szuper kis teszt. Letisztult, érthető mint Aggregátoré volt. Gratula!
-ha majd arra járok (huzamosabb időre..,) meglessük, ok?
-
-
MaSzKa
senior tag
Üdvözöllek a Biostar -osok táborában!
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sőt, láttam meg raktam össze kettőt is
Meg simogattam Am3-as procit, hátha fog dorombolni ! Omfg....
Most te mit gondolsz, azt hogy mindenki napi szinten 10 gépet összerak, vagymi? Nem mindenki dolgozik, mozog olyan helyen, hogy ezt tegye, meg nincs is annyi pénze, hogy minden új platformkor váltson. Mi a faxé kell itt vitatkozni hogy melyik a jobb? Veszel amit akarsz és örülsz neki mint majom a .... azt kész..
Nha jóvan én ráhagyom legyél okos. És magyarázd meg mindenkinek, hogy hülye mert ugyanabban az árban hülyék, hogy Intel-t vesznek...
Én kinőttem ezt már, megtanultam ugyanezt az ATI-NV okoskodásban, hogy aki megszokta az egyiket, annak bármit mondhatsz, az úgyse veszi meg a másikat. Nekem pl. tehetnél 3482397423 érvet az NV mellett, nem vennék NV vga-t. Én nem azt mondom, hogy nem vennék AMD-t, de komplett platformváltást tennék, ugyan abban az árban már lehet Intel-t vennék, mert már megszoktam.
Több érvet te sem tudsz az AMD mellett, csak annyit, hogy ugyan abban az árban van, vagy max olyasmi fícsört amit a büdös életbe nem használsz ki.
Számomra az egyetlen pozítiv az AMD terén az integrált VGA-k a lapon.. És kb kifujt..
Nha részemről én befejeztem..
@lizakattila: Sry....
-
lizakattila
senior tag
Gyerekek! Kértem már szépen, hogy ezt a felesleges vitát fejezzétek be.
Tényleg muszáj minden topikból "Intel vagy AMD a jobb" topikot csinálni?!
Van arra megfelelő hely ---> LINK -
Musicbox
tag
Tudja valaki melyik nagykereskedés forgalmazza a Biostar alaplapokat?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ámen...
Nekem s939 volt még annó, haveri körben mozog AM2, AM3, és jé, nem jön az hogy most ez a jobb az a jobb, van azt kész, mindenki azt vesz amire pénze van, meg amit rátukmálnak.. Szal ilyen szinten tökmindegy..
@Mobi28: ezt nem értem én se, de nembaj... Vegyünk AMD-t mert az jó !+ még hozzá egy átnevezett NV VGA-t, és teljes a siker.Áh mindegy.
-
Mobi28
tag
Gyerekek, miért kell minden írást/topikot Intel vs. AMD topikká varázsolni?
-
Gyuri27
félisten
válasz
hackeeeee #57 üzenetére
Ha kicsit lassitasz és vissza olvasol nem én jöttemm azzal, hogy az i530 kevesebbet eszik és jobb az energia menedzsmentje.
Volt amd-d? Mikor a socket a-s időkben?
Ill mivel mérni nem áll módomban ezért elfogadom a gyárak (intel, amd) által közölt speceket. Ráadásul az, hogy egyforma a táp semmit nem bizonyit. Mivel min a lapok mások lesznek.Sonky: tényleg? [link] csörögj oda a kékekhez, hogy ott mindenki hülye. Mert az ész itt a ph-n van.
Nem ártana naprakésznek lenni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Mondjuk én azt lemérném, hogy ténylegesen mennyi, úgy el is hinném. Nem kell isteníteni meg sztárolni se az AMD-t, se az Intel-t, legalábbis szerintem, egyik ebben jó, másik abban.
Én annak a fogyasztási adatnak hiszek, amit pl lemérnek konnektorban, legyen az akár a konnektorból felvett áram mennyisége, az is már többet elmond, mint a leírt adatok, ténylegesen egyforma táp kéne hozzá, az tény, mert másképp nincs túl sok értelme, mivel ugye más a hatásfok.
Szal lehet itt vagdalózni, hogy melyik milyen, és melyik hány wattot fogyaszt, meg mittudomén, úgyis mindenki azt vesz, amit Ő gondol, és akar, aki meg nem ért semmihez, az meg azt vesz amit rátukmálnak (mert az jó címszóval)...
Mellesleg, nekem is volt AMD-m, nem fikázok, csak imádom amikor hasonló kategóriákról vitatkozunk, hogy melyik a jobb, ez is kb e-pénisz nagyság... (Nézdmááár az enyém 50wattot fogyaszt, az enyém meg 45öt, bleeeee.... áh, sose fogom megérteni..)
-
zolikaDB
veterán
válasz
lizakattila #54 üzenetére
-
zolikaDB
veterán
válasz
lizakattila #40 üzenetére
Ó köszi! Értem már!
De mire fel van i7 920 meg i7 860? Fullos i7 vs proli i7? -
törölt tag
-
iSonic
addikt
Gratulálok a teszthez
jó lett..
-
lizakattila
senior tag
válasz
donjohnson #43 üzenetére
Javítva. Nem veszem kötözködésnek.
Természetesen más is szólhat, ha bármilyen helyesírási, szakmai vagy tartalmi hibát lát és javítom. -
WesTM
őstag
Mire gondolsz?
OFF OFF
Gyuri27: Soha nem volt SAJÁT Amd-s konfigom, de építettem nem egyet. Ismerősi körömben nem 1 embernek van amd konfigja, többek között drága Zk barátomnak is akit gondolom te is ismersz, és neki is én ajánlottam a phenom 2-t. Megint látom sarkítani akarod a témát arra, hogy szidom az amd-t. Eszem ágában sincs, akinek tudom ajánlom. DE saját véleményem jelen pillanatban ez, és kész.
Nem lehet veled normálisan "vitatkozni" így én be is fejezem.
Ha még is abba a kategóriába sorolsz, aki szerint instabil stb. az amd, az a te problémád, és szuvenír jogod, de engem marhára nem érdekel.
Béke!
-
donjohnson
addikt
válasz
vsgaborr11 #2 üzenetére
és nem Resume Backup "Funktion", hanem Function
hogy én is kötözködjek -
WesTM
őstag
Jah és még mielőtt el nem felejtem, ezzel ki is szállnék a vita ezen részéből, az ipon teszt konklúziója, alátámasztja, amiről beszélek, pedig soha nem olvastam ezelőtt.
"A HyperThreading nagyon jó hatásfokkal működik, sok esetben igen hasznos, de erre is létezik az AMD válasza már régóta, úgy hívják Phenom II X4. Valódi négymagos, ami bár egy és két szálon gyengébb, de négyen már erősebb. Itt megint felhasználásfüggő a választás, de már érdemes fontolóra venni az egyéb jellemzőket is. Gondolunk itt például arra, hogy a kétmagos Core i3 jóval kevesebbet fogyaszt, és nagyobb tuningpotenciállal rendelkezik, ezért könnyen egy szintre tornászható az X4-gyel még négy szál esetén is."
lizakattila:
-
kelzsoca
félisten
Tudom-tudom az árakat
Nyilván aki Intel-t vett eddig az nem szívesen tér át a másik oldalra.
Az AMD processzorok is teljesen rendben vannak, nem is erről van itt szó.
Viszont azért azt be kell látni, hogy az Intel fejlettebb technológiával rendelkezik, fogyasztásban és energiamenedzsmentben is jobbak a kékek processzorai, az AMD-nek is vannak előnyei, többnyire az ár... tehát azt mondom Intel-AMD én így szeretlek
-
lizakattila
senior tag
Így van, elég jó tuningpotenciállal rendelkeznek. Ha esetleg pedig meglép még az Intel egy Stepping váltást is (ahogy anno tette az i7 920-nál) akkor még ennél jobb is várható.
"de mondod, h ebbe a lapba lehet tenni i3, i5 és i7 procikat! Ez hogy is van akkor?"
Ez a rendszer LGA1156 foglalatra épül. Ehhez a foglalathoz az intel többféle processzort gyárt, melyeknek az elnevezése a következő:
-Core i3 (530, 540 - ezek 2 mag + HT, 4Mb L3 cache, 32nm)
-Core i5 (660, 661, 650, 670 - 2mag + HT + Turbo Boost, 4MB L3, 32nm; 750 - 4 mag, 8Mb L3, 45nm)
-Core i7 (860, 870 - 4 mag + HT + Turbo Boost, 8Mb L3, 45nm)
Szerk: Nah közben kelzsoca már meg is válaszolta.Fiuk nyugi! Fele procis topikban megy ez az eszmecsere naponta, hogy ezt vegyél, azt vegyél, ez a jobb, az a jobb, stb...
Aki esetleg olvasgatja a cikkhez írt hsz-eket is, ne kelljen már itt is ugyanazt a "vitát" olvasnia.Én a Pepsit szeretem, az asszony a CocaCola-t, mégis van egy másfél éves gyerekünk. Úgyhogy megférnek ezek a procik is egymás mellett, mindenkinek kénye kedve szeritn.
-
WesTM
őstag
Eszem ágában sincs.
Én tökéletesen belátom a 4 mag előnyeit, és hátrányait is.
Félreértés ne essék, ahogy előbb is elmondtam, a phenom II egy nagyon jó processzor, sőőőt.DE!
1.:Hát már bocsáss meg phenomot se sűrűn látok 1.4V alatt, már ha tuningról van szó...
2.: Egy szóval nem mondtam, hogy jobb mint a 4 magos, idézem: "1.3V-on kellemesen mennek 4.2-4.5 ghz-et, így már jócskán tuningolt phenom szinten vagyunk teljesítményben, de fogyasztásban viszont jóóóval alatta."
A fűt, fogyaszt témára, 1.3V-on egy nem túl erős léghűtéssel simán elmegy, és szerintem nem forgatja halálba a villanyórát...
Légyszíves magyarázd meg mi nem igaz ebben az állításban, mert szerintem megállja a helyét.
Jelen esetben mikor a 4 magot kihasználó programok száma még igencsak alacsony, hozzáteszem tisztában vagyok vele, hogy ez növekszik, még mindig bőven-bőven el lehet lenni ezzel a procival, mert ami viszont nem használja, (és még ebből van több) ott nem kicsit gyorsabb az i3. Aztán meg ha kevés lesz, ami nem most lesz, vagy esetleg átfordulunk oda hogy szükséges lesz a 4 mag, rádobok 15 ezret, és 4 magos i5-750em van, ddr3 memóval, cakk um pakk. ÉS akkor teszem fel a kérdést, rosszul jártam? Amd oldalon is kénytelen lesz az ember előbb utóbb a ddr3-ra, és akkor már lap is ecetera, ecetera.
Persze te mint amd-s, és én mint inteles védjük a mundér becsületét, de be kell látni, mindkét oldalon vannak előnyök és hátrányok.
-
válasz
lizakattila #26 üzenetére
Értem
(#27) kelzsoca: Nem sokkal drágább, de:
- az 1156-nak mindjárt nyista
- az AM3 pedig még jó sokáig támogatott maradAM3:
AMD Phenom II 550 3.10Ghz AM3 BOX Black Edition: 22.962Ft
ASROCK M3A785GM-LE/128M 15.750Ft
Össz: 38710
Akár még 4 magosítható is.Lap: BIOSTAR TH55 HD 21.313 Ft
Cpu: INTEL Core i3-530 2.93Ghz 1156 BOX 27.340 Ft
Össz:48653A ram nem érdekes, mindenképp kell.
-
kelzsoca
félisten
de mondod, h ebbe a lapba lehet tenni i3, i5 és i7 procikat! Ez hogy is van akkor? Olyat olvastam, h ezek nem átjárhatók.
Minden processzort bele lehet tenni a lapba, ami 1156 tokozású.
Tehát akár a 4 magos i5-750 vagy az i7-860 is használható a lapban, de akkor ez esetben le kell mondani az integrált gpu-ról, így a lapon található DVI, HDMI, stb. kimenet sem használható értelemszerűen.
(#35) Gyuri27
Veszel egy 2 magos cuccot mikor ennyiért 4 magos procit kapni.
Pontosabban, nyilván AMD oldalról kell megközelíteni a dolgot:
AMD Athlon II X4 635 2.90Ghz AM3 BOX ~31.5k
AMD Athlon II X4 630 2.80Ghz AM3 BOX ~23.5k
AMD Athlon II X4 620 2.60Ghz AM3 BOX ~22kTehát vehetsz belőle 4 magos athlon processzort
-
Gyuri27
félisten
Azért az ne meséld el, hogy 2 mag + ht az jobb mint 4 mag.
"És ne mondjátok, hogy ki nézi a fogyasztást, mert akármelyik topicot figyelem, szinte mindenhol fő szempont lett a fogyi." ahol fö szempont a fogyi ott a proci feszre nem dobnak +0,2v-t.
"jó kis ár/teljesítmény arányú rendszert lehet most i3-ból építeni" azért ez csúnyán lol. Veszel egy 2 magos cuccot mikor ennyiért 4 magos procit kapni. Nézz meg egy játék vagy alkalmazás tesztet ahol a cucc használja a 2+ magot.
"Lényegében nem fűt, nem fogyaszt sokat, piszkosul gyors, és nem is drága." Ennyi + fesszel ez is fűt (1,3v), megmég fogyaszt is. A drága meg szubjektiv fogalom.
Más problémám nem volt a hsz-l.
-
zolikaDB
veterán
Fura! Sokan azt ajánlották, h az i3-ra nem érdemes költeni, mert "csak" 2 magos.
Viszont a teszted szerint sokkal jobban tuningolható (bár ez az adott példánytól és laptól is függhet), mint egy 2 magos LGA775. Nem ismerem az új intel szériákat - de mondod, h ebbe a lapba lehet tenni i3, i5 és i7 procikat! Ez hogy is van akkor? Olyat olvastam, h ezek nem átjárhatók. (mertl az AMD-nél, ahol az am3 lapba bmilyen ma kapható proci belemegy, ezzel nincs gond...)
RAM-okat nem próbáltad meg húzni?
(ui.: mire kell neked 700w-os táp? Azon kívül, h sohasem baj, ha van kraft)
-
WesTM
őstag
válasz
hackeeeee #29 üzenetére
Remek írás, köszönjük!
Osztom a véleményed, eddig én is a phenom II-t preferáltam, de az i3 eljövetelével, biztos hogy nem építenék amd konfigot.
1.3V-on kellemesen mennek 4.2-4.5 ghz-et, és ezek még ráadásul korai darabok, később jöhetnek még jobb példányok, és szerintem így már jócskán tuningolt phenom szinten vagyunk teljesítményben, de fogyasztásban viszont jóóóval alatta. És ne mondjátok, hogy ki nézi a fogyasztást, mert akármelyik topicot figyelem, szinte mindenhol fő szempont lett a fogyi. Ahova 2 mag kell bőven jobb az i3, ahova 4, húzva ott sem fog hiányt szenvedni a HT végett.
Ha most az ész érveket nézem, akkor nagyon jó kis ár/teljesítmény arányú rendszert lehet most i3-ból építeni.
Lényegében nem fűt, nem fogyaszt sokat, piszkosul gyors, és nem is drága.
Jah és a mag lekapcsolgatásról. Hát elég no comment dolog szerintem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lizakattila #30 üzenetére
Így van... Még mielőtt más meg írná, hogy nem mindenki tuningol, sztem egy izmosabb vga-val simán elbánik a proci még tuning nélkül is. Gondolok itt akár egy 5750-re vagy egy 5770-re. 58xx-et felesleges mellérakni, úgyis tuti 100%, hogy procilimites lesz.
Szal sztem, aki olcsó gépet akar, annak bőven elég, főképp ha pl. jáccani sem akar, akkor elég az a VGA is, ami a prociban van. Ha meg játszani akar, akkor meg rak bele valami combosabb vga-t, és még tuningolni sem kell, tuninggal meg van még tartalék is.
-
lizakattila
senior tag
válasz
hackeeeee #29 üzenetére
Most is megtette, győzött. Én is úgy gondolom, hogy mivel elég magas órajel érhető el velük (már aki tuningol) így elegek játékra. Amelyik game pedig "támogatja" a 4 mag használatát, a HT miatt ott sem szenved akkora nagy hátrányt.
(#28) partymaci: igen. a lapon is van 3x2db kivezetésnek hely. Szerencsére ezeket még nem spórolják le általában.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lizakattila #26 üzenetére
Nha igen, sokszor győz a kíváncsiság. Ha mstost raknék vmi újat össze, lehet én is i3-at raknék. Am3 már sokmindenkinek van, i3 meg annyira nem, meg sztem ettől függetlenül, játékokhoz HT-vel még ez is bőven elég lehet...
-
partymaci
aktív tag
gondolom a lapon van usb port, igy az ház elolapi panelra +2 kivezetés tartozik feltéve ha olyan a házikó...de ahogy most nézem talán 3x2 is van?! (Sárgák a baloldalon.)
-
lizakattila
senior tag
(#5) D1Rect: THX!
"... de miért nem AM3?"
Teljesen pártatlanul választottam, ki akartam próbálni valami "újat". Az AM3 már eléggé ismert. Egyik barátomnak nemrég segítettem összerakni egy gépet, Ő eléggé Inetel párti volt, de a végén egy Phenom II 810 köré építkeztünk, így volt lehetőségem megismerni testközelből is a rendszert.(#6) GeoPhoto: VGA is lesz komolyabb és (akkor ha mást nem ide hsz-be) csinálok majd 3D teszteket is. Sajnos az anyagiak engem is korlátoznak, ez a váltás is úgy történt, hogy nem fektettem plusz pénzt bele (most pedig úgy alakultak a dolgok, hogy amennyi időm lesz használni a gépet arra ez a vga - HD3850 - is elég).
(#8) Mobi28: Én is ezt a két lapot nézegettem és nálam is a hűtés miatt lett ez.
(#9) D.Orion: volt aki már megtette előttem a kimérést. Nekem sajna műszerem sincs itthon (bár tudom, kölcsönkérni is lehet). De majd megpróbálom én is megmérni. Akkor majd inkább a magasabb feszeknél teszem, hogy ott mennyit téved.
(#11) Robi BALBOA: Nem is jelenteném ki én sem, hogy ezek 100% stabil beállítások, de itt már nem sok mindent kell változtatni, hogy az legyen (+ 1 lépcső fesz, esetleg -1-2 bclk). A 24/7-es beállítást természetesen én is másképp/jobban tesztelem.
Ezeket nevezzük amolyan gyorsteszteknek, amik arra jók, hogy nagyjából képben legyünk a proci teljesítményével.Köszi Mindenkinek a biztatást - első cikkem volt, jó látni, hogy sikerült olyat írnom, ami másnak is hasznos és címlapra is méltó volt.
Abba hogy mit éri meg venni (Intel vagy AMD, melyik a jobb, takarékosabb, könnyebben hűthető, stb... szerintem ne menjünk bele) azt szerintem Mindenki döntse el a saját szájíze szerint.
Ha jól belegondolunk, hogy mit is érdemes venni: semmit, hiszen szinte nap, mint nap van újabb termék, megoldás.Am ahogy nézegettem a rekord eredményeket, benchmarkokat, stb, azért voltak a Biostarnak más vonalon is jó lapjai. Ott van pl a TPower I45. Nagyon sok 775-ös WR született benne.
Tényleg kár, hogy itthon ennyire nincs elterjedve, pedig igen jó ár/teljesítmény arányban vannak. -
Mobi28
tag
"a gyártó csak a legszükségesebb dolgokat mellékeli számunkra: driver CD, hátlapi panel, felhasználói kézikönyv, 3db sata adat kábel és egy molex-sata tápkábel átalakító"
Bizony, egy ház hátlapba szerelhető legalább 4 slot-os usb elosztót/kártyát (nem tudom hogyan hívják) még mellékelhettek volna. De sebaj. Majd veszek bele egy használt pci-s usb 2.0 kártyát. Nemrég 800 forintért láttam az aprón.
-
partymaci
aktív tag
válasz
DeltaPower #20 üzenetére
Valoban eléggé eltunt a piacról, multkor en is csak arra kaptam fel a fejem, hogy ott olvasom a Team Biostar nevet a F1OC tuningverseny rangsorán. Ezek szerint tényleg nem olyan rossz márka ez.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Jó, hogy csak írtál róla, bár csak átszaladtam rajta. Ugye az eredményekről már nagyjából tudtam.
Jó kis írás lett.
-
Sonky
aktív tag
Azért USB-t rakhattak volna még rá
Jó cikk lehet én is veszek egy ilyet -
DeltaPower
addikt
érdekes látni hogy visszatért a biostar... anno még s370/s462 korszakban nálunk az egyik bolt kiemelten hirdette, hogy biostarral véletlen se foglalkoznak, kb akkoriban láttam utoljára ilyen márkájú lapot. azóta úgy látszik javult a minőség.
-
Solten
őstag
Szerintem is jobban jartal volna AM3-al, de grat. a cucchoz es a cikkhez...
-
Robi BALBOA
őstag
Remek kis írás!
Mondjuk a Bland teszt szerintem nem eléggé terheli meg a procit, mert nekem volt olyan amikor a bland teszt lement hiba nélkül,de a large FFTs behibázott 20perc alatt.
Én azt mondom, hogy az a tuti ha memteszt + Prime95(Large FFTs) ha ezek lefutnak hiba nélkül akkor jó a cucc. -
D.Orion
veterán
Remek kis írás, bár még nem olvastam el rendesen, csak bele bele pörgettem. Az elején említetted a feszültség mérő pontokat. Ha jól látom, akkor ott nem mértél feszt, miért?
Én biztos megnéztem volna, ha már ott vannak. Rögtön kiderült volna, hogy mennyit tévednek a szoftverek és a bios.
-
GeoPhoto
tag
Mikor utánanéztem az olcsó 1156-os lapoknak akkor láttam, hogy a Biostar egész komoly az árához képest! Pont ilyen konfigot gondoltam magamnak, ha nem most álltam volna át notebookra (mivel sajnos nincs időm már játszani, nem kell ekkora teljesítmény).
Ha mégis meggondolom magam akkor ilyesmi lesz, csak VGA-ban gondolkoznék kicsit korszerűbben, mondjuk egy 5750 vagy hasonló és akkor egy tökéletes olcsó(bb), de húzós gép lenne...
-
Jó kis bemutató lett, de miért nem AM3?
-
Padree
senior tag
Nem túl ismert idehaza a Biostar, pedig "nagy" gyártó, az olcsóbb kategóriában versenyez (Asrock, J&W).
Nekem 4-5 évig volt Biostar alaplapom M7NCD Pro, soha semmi baj nem volt vele, stabil volt, tuning terén is megvolt minden ami kellett. A színvilága nekem nem igazán jött be (piros-sárga-kék-fehér - mint egy összecsapott LEGO házikó).
Asrock, J&W helyett, alternatívaként, érdemes lehet az ő házuk táján is körbenézni.
Köszi a cikket!
-
vsgaborr11
tag
Nem Hyper-Trading,hanem Hyper-Threading az szvsz.
-
partymaci
aktív tag
Gartula, jó kis bemutató cikk lett! Épp most gondolkodom az architektúra váltáson, és alaplapot keresgéltem. Ez egy elég jó lap, átlagos felhasználásra meg főleg. Köszi a megerősitest
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Autós topik
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Mobil flották
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 512GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- EKWB DDC 3.1
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- Szép Hp Pavilion 15-eg Kis Gamer Laptop 15,6" -45% Bivaly i7-1165G7 16/512G FHD IPS Iris Xe
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest