Új hozzászólás Aktív témák
-
lizakattila
senior tag
Bzs73, Boxi88: közi mindkettőtöknek!
-
lizakattila
senior tag
Köszi!
=Mentor=: Most már legalább egyre több más rendszerhez képest is van viszonyítási lap.
Ha picit még lejjebb menne az ára, Intel vonalon maradva, én még mindig azt mondom, hogy jó alternatíva lehet átlagos felhasználásra - legalább is én még tartom, hogy jobban megéri inkább ebbe "befektetni", mint 775-be (mondom, mindezt csak szigorúan Intel vonalon nézve). -
lizakattila
senior tag
válasz
greenmeister #143 üzenetére
-
lizakattila
senior tag
Nah... aki tuningolni is szeretne meg spórolni is, annak még egy kis info. A lap tuning esetén is visszaveszi az órajelet és feszeket is.
És egy kis tuning: 4208@1,188v 1,5óra prime blend -
lizakattila
senior tag
Ami kimaradt, ill plusz információ: az alaplap "beépített" memória teszt progival rendelkezik. Post képernyőn F11-et nyomva a Memtest 86+ alkalmazást indíthatjuk el.
Hasznos dolog, nem kell külön cd-ről boot-oltatni, hanem 1 gombnyomásra előhívható, gyorsan, más eszközök használata nélkül tesztelhetjük ram-unkat. -
lizakattila
senior tag
válasz
greenmeister #113 üzenetére
(#108) EarL 007: Köszi a magyarázatot és kiegészítést! Ezzel azt hiszem maximálisan megválaszoltad zolikaDB kérdését.
(#110) krammerka:
Igen, a tuning topikban már nézegettük (igaz azok inkább tuning eredmények voltak - mert ott azért az érdekel legfőbbképp bennünket, valljuk be férfiasan
).
(#113) greenmeister: Majd valamelyik nap kikapom a vga-t és visszakapcsolom az integráltat, csinálok vele pár tesztet és majd linkelem ide.
Lehet emelni a vga órajelét (ha auton hagyod és emeled a bclk-t, akkor automatán emeli is). Asszem nekem a lap ~2000MHz-ig emelte engedni. De én ezzel nem foglalkoztam, mert 800 körül már csúnyán fagyott a rendszer, ugyanis plusz feszt én nem adtam neki (feszt is lehet neki adni), annyit nekem nem ért meg a dolog. -
lizakattila
senior tag
Szia!
Nekem sikerült egy elég jó példányt kifognom (nem kitesztelt példány volt, teljesen új, bontatlan).
Azt nem mondom hogy 100%-ra így megy mindegyik. Ami biztos, hogy elég alacsony feszeken igen jól mennek, értsd, amikkel én találkoztam eddig, azokban ~1,2v-4+GHz benne volt. Ill a 4,5GHz-et 1,3v körül tudták, ami még akár 24/7-ben is elmehet, rendesen hűtve.Tegnap tesztelgettem még egy picit, és jelenleg 4120-at sikerült stabilizálni 1,116v-on, ami annyira nem rossz szerintem. Mindezt úgy, hogy vtt-nek, ramnak +1 egységnyi feszt kellett max adni, ami még szinte alap beállítás.
(#91) lipi67: Köszönöm a hozzáállásod, valahogy lassan én is úgy érzem, hogy kár ide bármit is írni.
Sajna mindenhol ezt lehet látni, megy a csatározás a két nagy gyártó termékeiről - sokadszorra is megjegyzem, teljesen felesleges, és nem a megfelelő helyeken általában.Itt ez a cikk pl (függetlenül attól, hogy én írtam) eddig közel 100 hsz-szel.
Számoljuk csak meg hány szól ebből az eredeti témáról (kérdések, válaszok, vagy csak egyszerű vélemény nyilvánításról a cikkel vagy a termékkel kapcsolatban)?!
Én kb olyan 30-40 db-ot találok eddig.
A többi a csatározás, az egymás fikázása, személyeskedés, kioktatás, stb... sorolhatnám még.
És kik csinálják ezt? Újoncok?!! Á dehogy, a PH nagyra becsült régi tagjai! Gratulálok!!!
És akkor ezek után még fogadják el az érdeklődők - mert igen is vannak olyanok, akiket tényleg érdekel a dolog és segítséget szeretnének kérni - ezen tapasztalt fórumtársak ELFOGULATLAN és MEGALAPOZOTT tanácsait.Akinek nem inge.... És nem, nem fogom kitakaríttatni a fölösleges hsz-eket. Előre kellene gondolkozni, ki mit ír egy szakmai topikban; és ez nem csak erre a "topikra" vonatkozik.
Továbbra is szívesen várom az észrevételeket, kérdéseket, kéréseket a cikkel kapcsolatban - ha tudok, szívesen segítek és válaszolok.
-
lizakattila
senior tag
Rendbe jön, mert rendbe kell jönni.
És akkor tőlem intel procikat is füstölhetünk két láda sör melett ülve.
(#83) Aggregátor: Még egyszer köszi a segítséget.
Őszintén megmondom annyira mélyen nem is akartam belemenni ebbe a részbe, értsd gyártástechnológia, stb... Ennek két oka is van: egyrészt "átlag" felhasználóként bevallom, nem biztos, hogy szakmailag tökéleteset tudtam volna írni róla, másrészt, akit ez érdekel, ezek a dolgok megtalálhatók a gyártók leírásaiban, illetve a PH-s hírekben is szokott róla cikk lenni, hogy egyes új eljárások, technológiák miben térnek el az előzőektől. -
lizakattila
senior tag
(#73) MaSzKa:
Jó oda tartozni.
(#74) lipi67: Köszi! (Kár, hogy ha Te huzamosabb időre erre jársz, az általában nem a legjobb dolog.) De mindenképp összehozzuk.
(#75) Endreas: melyik feszre gondolsz? a tuningeredményeknél az 1,116v az bizony annyi.
Megsúgom ez a stabil 24/7-es beállításom is.(#76) zolikaDB: hát ezt konkrétan nem tudom. De ha valaki megsúgja nekem, hogy ezt hogy lehet lemérni, akkor nagyon szívesen megteszem.
-
lizakattila
senior tag
Gyerekek! Kértem már szépen, hogy ezt a felesleges vitát fejezzétek be.
Tényleg muszáj minden topikból "Intel vagy AMD a jobb" topikot csinálni?!
Van arra megfelelő hely ---> LINK -
lizakattila
senior tag
válasz
donjohnson #43 üzenetére
Javítva. Nem veszem kötözködésnek.
Természetesen más is szólhat, ha bármilyen helyesírási, szakmai vagy tartalmi hibát lát és javítom. -
lizakattila
senior tag
Így van, elég jó tuningpotenciállal rendelkeznek. Ha esetleg pedig meglép még az Intel egy Stepping váltást is (ahogy anno tette az i7 920-nál) akkor még ennél jobb is várható.
"de mondod, h ebbe a lapba lehet tenni i3, i5 és i7 procikat! Ez hogy is van akkor?"
Ez a rendszer LGA1156 foglalatra épül. Ehhez a foglalathoz az intel többféle processzort gyárt, melyeknek az elnevezése a következő:
-Core i3 (530, 540 - ezek 2 mag + HT, 4Mb L3 cache, 32nm)
-Core i5 (660, 661, 650, 670 - 2mag + HT + Turbo Boost, 4MB L3, 32nm; 750 - 4 mag, 8Mb L3, 45nm)
-Core i7 (860, 870 - 4 mag + HT + Turbo Boost, 8Mb L3, 45nm)
Szerk: Nah közben kelzsoca már meg is válaszolta.Fiuk nyugi! Fele procis topikban megy ez az eszmecsere naponta, hogy ezt vegyél, azt vegyél, ez a jobb, az a jobb, stb...
Aki esetleg olvasgatja a cikkhez írt hsz-eket is, ne kelljen már itt is ugyanazt a "vitát" olvasnia.Én a Pepsit szeretem, az asszony a CocaCola-t, mégis van egy másfél éves gyerekünk. Úgyhogy megférnek ezek a procik is egymás mellett, mindenkinek kénye kedve szeritn.
-
lizakattila
senior tag
válasz
hackeeeee #29 üzenetére
Most is megtette, győzött. Én is úgy gondolom, hogy mivel elég magas órajel érhető el velük (már aki tuningol) így elegek játékra. Amelyik game pedig "támogatja" a 4 mag használatát, a HT miatt ott sem szenved akkora nagy hátrányt.
(#28) partymaci: igen. a lapon is van 3x2db kivezetésnek hely. Szerencsére ezeket még nem spórolják le általában.
-
lizakattila
senior tag
(#5) D1Rect: THX!
"... de miért nem AM3?"
Teljesen pártatlanul választottam, ki akartam próbálni valami "újat". Az AM3 már eléggé ismert. Egyik barátomnak nemrég segítettem összerakni egy gépet, Ő eléggé Inetel párti volt, de a végén egy Phenom II 810 köré építkeztünk, így volt lehetőségem megismerni testközelből is a rendszert.(#6) GeoPhoto: VGA is lesz komolyabb és (akkor ha mást nem ide hsz-be) csinálok majd 3D teszteket is. Sajnos az anyagiak engem is korlátoznak, ez a váltás is úgy történt, hogy nem fektettem plusz pénzt bele (most pedig úgy alakultak a dolgok, hogy amennyi időm lesz használni a gépet arra ez a vga - HD3850 - is elég).
(#8) Mobi28: Én is ezt a két lapot nézegettem és nálam is a hűtés miatt lett ez.
(#9) D.Orion: volt aki már megtette előttem a kimérést. Nekem sajna műszerem sincs itthon (bár tudom, kölcsönkérni is lehet). De majd megpróbálom én is megmérni. Akkor majd inkább a magasabb feszeknél teszem, hogy ott mennyit téved.
(#11) Robi BALBOA: Nem is jelenteném ki én sem, hogy ezek 100% stabil beállítások, de itt már nem sok mindent kell változtatni, hogy az legyen (+ 1 lépcső fesz, esetleg -1-2 bclk). A 24/7-es beállítást természetesen én is másképp/jobban tesztelem.
Ezeket nevezzük amolyan gyorsteszteknek, amik arra jók, hogy nagyjából képben legyünk a proci teljesítményével.Köszi Mindenkinek a biztatást - első cikkem volt, jó látni, hogy sikerült olyat írnom, ami másnak is hasznos és címlapra is méltó volt.
Abba hogy mit éri meg venni (Intel vagy AMD, melyik a jobb, takarékosabb, könnyebben hűthető, stb... szerintem ne menjünk bele) azt szerintem Mindenki döntse el a saját szájíze szerint.
Ha jól belegondolunk, hogy mit is érdemes venni: semmit, hiszen szinte nap, mint nap van újabb termék, megoldás.Am ahogy nézegettem a rekord eredményeket, benchmarkokat, stb, azért voltak a Biostarnak más vonalon is jó lapjai. Ott van pl a TPower I45. Nagyon sok 775-ös WR született benne.
Tényleg kár, hogy itthon ennyire nincs elterjedve, pedig igen jó ár/teljesítmény arányban vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Tőzsde és gazdaság
- Gyúrósok ide!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Path of Exile (ARPG)
- alza vélemények - tapasztalatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Sorozatok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest