Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz lipi67 #115 üzenetére

Szóval egy idegenre simán "rásózol" egy "vacak" AMD-t. Érdekes megközelítés.

Nem hinném hogy mindenkinek tuningolva kellene használnia a gépét. Főleg nem a Kis Magdika titkárnőnek.

Nem neveztelek semminek, csak feltételeztem magyarázol vmit a rokonnak, ha AMD-t kér. Bár lehet hogy csak annyit mondasz, hogy: mukk:)

törölt tag

Akit komolyabban érdekel a váltás annak még szóba jöhet a legkisebb i3-as is:
    INTEL Pentium G6950 2.80Ghz S1156 BOX (Core i3) 2mag 21k
    Ez ugyan nem tudja a 4 virtuális szálat, az L3 cache is kevesebb benne, de ez is nagyon jól tuningolható. Pl. egy spec alaplapban gyárilag BIOS-ból kínálnak erre lehetőséet: [link]

törölt tag

válasz Gorneck #102 üzenetére

Engem viszont érdekel, ha "leszutykozzák" azt, ami nem érdemli meg, tudatlanok, jogtalanul és ennek ha tetszett ha nem, hangot is adok. Foroghatsz a mérgedben, hogy téged idézzelek: "kurvára" nem érdekel.

törölt tag

válasz lipi67 #98 üzenetére

Miért, raksz össze AMD-t? Azt mondtad nem, mert ha vki azt akar, akkor Te elküldöd őket. Bár ha kell a pénz, akkor lehet hogy mégsem küldöd el őket? Hanem rábeszéled az Intel-re? Valószínűleg csak pozitív jelzőket használsz az Intellel kapcsolatban, AMD-re még véletlenül sem mondasz semmi rosszat. LOL. Szerinted én ezt elhiszem?:)

Mivel az AMD-t saját bevallásod szerint sem ismered, csak "fabrikált" érvek jöhetnek szóba.

Stabil cucc. Hmmm, érdekes mód amióta összeraktam az AMD-met, ez november eleje volt, egyetlen egy fagyásom nem volt, mondhatni atombiztos a konfig. A Windows 7 tökéletesen működik. Még nem kellett "szervízes" kollégát hívnom:)

Egyébként bocs, de az általad használt:

"kvra", "szart vesz meg" -> ez szerinted az AMD. és "Tudod, szar helyen élhetsz, szar tapasztalataid lehetnek, szar emberek vehetnek körbe...", " f@szért"

..és hasonló szófordulatok és kifejezések miatt úgy döntöttem nem óhajtok veled a továbbiakban eszmecserét folytatni. Ne haragudj, de nem indokolom meg miért.

törölt tag

válasz lipi67 #93 üzenetére

Nem fényezésről meg savazásról van szó, hanem tesztekről, gyakorlati tapasztalatokról, árakról, teljesítményről.

Szerintem az hogy: "sose rakok össze AMD-t, le is beszélek mindenkit róla, mert én nem szeretem" ez nem érv. Azért nem ajánlasz senkinek, mert Te nem szereted?:) Lehet hogy jó, de Te nem szereted, így ne vegyen más se?:) Komolyan mondod hogy ez a magyarázatod rá? Avagy a potenciális vevőnek mondasz mást is? Vajon mit? Melegszik, felforrósodik, lefagy, meg sokat fogyaszt és 500 wattos táp sem elég neki?

Múltkor bementem egy helyi infó boltba. Akik már évek óta léteznek, dolgoznak, sok gépet adnak el. Ismerem őket vmennyire. Megkérdeztem szoktak-e AMD-t venni náluk mostanában. Azt mondták kb. 10-ből 1. Aztán még beszélgettünk, de az AM3-as platformról, a magfeloldható Athlon és Phenom procikról nem is hallottak.

Ezenkívül LCpower, Deer meg HKC életveszélyes tápokat ajánlanak a vevőknek és még azt sem tudják, hogy ezek vacak megbízhatatlan tápok. Szerintük ezek a jók. Szóval ez számomra elgondolkodtató. Csak ezt akartam mondani.

"Ha 100FT-ért lesz majd kendermagos AMD..akkor se veszek, ez tuti"

Látod ez a szemletakarós "megnemhallgatós" hozzáállás, hogy abszolút nem is nézed meg a másik oldalt. Senki sem akar az AMD-re rábeszélni, távol áll tőlem, azt veszel amit akarsz. Csak másoknak legalább ne szolgáltass téves információt.

Persze azt nem mondod nekik, hogy "elnézést, igazából az AMD-t nem ismerem, nem tudom". Mert az már a hozzá nem értésről tanúskodna. Könnyebb azt mondani "okosan" hogy az AMD "fagy melegszik és instabil" és a tudatlanok, akiknek Te vagy a "tanácsadó" neked ezt el is hiszik.

törölt tag

válasz lipi67 #91 üzenetére

Üdv. Tisztában vagyok vele, hogy ez egy i3-as teszt. Nagyon jó egyébként, én is gratula hozzá. Az i3-at azóta figyelem, amióta megjelent. Január 4.-én. Én voltam az első aki ilyen gépet ajánlott egy topikban. Akkor még 32k volt a legolcsóbb i3, meg ha jól emléxem 28k a legolcsób H55-ös lap, amiből kb. 1 max 2 fajta volt:)

Azt is tudom az i3-as kb. a 630-as Athlon-nal van egy szinten, kevesebbet fogyaszt és jó kis proci. Inteleseknek kiváló, akik régi s775-ről akarnak váltani DDR3-ra pl. Ugyan vmivel még drágább a cpu is és az alaplap is, mint ugyanez AMD-ben, de szerintem is jó vételnek tűnik, főleg így, hogy jól is húzható.

Szóval azt gondolom tisztában vagyok mindkét oldallal, elég jól. Ha most vennék új gépet, még akár én is elgondolkodnék az i3-ason, de novemberben még nem volt és jobbnak láttam az Athlon-t DDR3-al. Szerintem még most is jobbnak látom, mert nagyobb a választék, olcsóbb is nyitottabb/szabadabb (magfeloldások) az AM3 platform és bővíthetőbb (6magos Thuban).

Nekem csak az emberi hülyeség szúrt szemet, miszerint "szutyok", "kalapfos" az AMD és "állandóan lefagy". Hát ma már nem fagy le és egyáltalán nem "kalapfos" és aki ezzel nincs tisztában, az a saját maga tudatlanságáról állít ki bizonyítványt.

Az embereket meg megsúgom mindig az érdekli, mennyi pénzből mit érdemes megvenni. Tehát legyen az Intel v AMD, vagy Nvidia vs. ATI, a másik fél mindig elő fog jönni, mert ez így van rendben. A dolgokat össze kell hasonlítani, mert úgy van értelme.

Ha szemellenzősen olvasok egy tesztet és a másik fél tudásáról nem tájékozódom, akkor hiányos információk birtokában hozok meg döntéseket. Kvázi nagyobb valószínűséggel lesz rossz döntés.

Na persze aki beleszeretett az egyik fél termékeibe, annak teljesen felesleges beszélni, ezt is elfogadom, de attól még nem kellene fikázni, főleg azt, amihez nem is ért valaki.

Ez kb. olyan, hogy "ültem már egy buszon olyannal, akinek fagyott" :)

törölt tag

válasz lezso6 #16 üzenetére

"Ja és az AMD-k állandóan fagynak, nem lehet lehűteni őket, s nem támogatja őket a krízis, meg csak 200-as FSB-jük van, egy kalapfos mind. Köszönjük, Emese."

Aha, Te meg LudasMatyit olvasol kb. egész nap nem?:)

November óta egyetlen egy fagyásom nem volt:) Ember, ha nem értesz hozzá hülyeségeket ne írjál.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés