- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
WesTM
őstag
Mire gondolsz?
OFF OFF
Gyuri27: Soha nem volt SAJÁT Amd-s konfigom, de építettem nem egyet. Ismerősi körömben nem 1 embernek van amd konfigja, többek között drága Zk barátomnak is akit gondolom te is ismersz, és neki is én ajánlottam a phenom 2-t. Megint látom sarkítani akarod a témát arra, hogy szidom az amd-t. Eszem ágában sincs, akinek tudom ajánlom. DE saját véleményem jelen pillanatban ez, és kész.
Nem lehet veled normálisan "vitatkozni" így én be is fejezem.
Ha még is abba a kategóriába sorolsz, aki szerint instabil stb. az amd, az a te problémád, és szuvenír jogod, de engem marhára nem érdekel.
Béke!
-
WesTM
őstag
Jah és még mielőtt el nem felejtem, ezzel ki is szállnék a vita ezen részéből, az ipon teszt konklúziója, alátámasztja, amiről beszélek, pedig soha nem olvastam ezelőtt.
"A HyperThreading nagyon jó hatásfokkal működik, sok esetben igen hasznos, de erre is létezik az AMD válasza már régóta, úgy hívják Phenom II X4. Valódi négymagos, ami bár egy és két szálon gyengébb, de négyen már erősebb. Itt megint felhasználásfüggő a választás, de már érdemes fontolóra venni az egyéb jellemzőket is. Gondolunk itt például arra, hogy a kétmagos Core i3 jóval kevesebbet fogyaszt, és nagyobb tuningpotenciállal rendelkezik, ezért könnyen egy szintre tornászható az X4-gyel még négy szál esetén is."
lizakattila:
-
WesTM
őstag
Eszem ágában sincs.
Én tökéletesen belátom a 4 mag előnyeit, és hátrányait is.
Félreértés ne essék, ahogy előbb is elmondtam, a phenom II egy nagyon jó processzor, sőőőt.DE!
1.:Hát már bocsáss meg phenomot se sűrűn látok 1.4V alatt, már ha tuningról van szó...
2.: Egy szóval nem mondtam, hogy jobb mint a 4 magos, idézem: "1.3V-on kellemesen mennek 4.2-4.5 ghz-et, így már jócskán tuningolt phenom szinten vagyunk teljesítményben, de fogyasztásban viszont jóóóval alatta."
A fűt, fogyaszt témára, 1.3V-on egy nem túl erős léghűtéssel simán elmegy, és szerintem nem forgatja halálba a villanyórát...
Légyszíves magyarázd meg mi nem igaz ebben az állításban, mert szerintem megállja a helyét.
Jelen esetben mikor a 4 magot kihasználó programok száma még igencsak alacsony, hozzáteszem tisztában vagyok vele, hogy ez növekszik, még mindig bőven-bőven el lehet lenni ezzel a procival, mert ami viszont nem használja, (és még ebből van több) ott nem kicsit gyorsabb az i3. Aztán meg ha kevés lesz, ami nem most lesz, vagy esetleg átfordulunk oda hogy szükséges lesz a 4 mag, rádobok 15 ezret, és 4 magos i5-750em van, ddr3 memóval, cakk um pakk. ÉS akkor teszem fel a kérdést, rosszul jártam? Amd oldalon is kénytelen lesz az ember előbb utóbb a ddr3-ra, és akkor már lap is ecetera, ecetera.
Persze te mint amd-s, és én mint inteles védjük a mundér becsületét, de be kell látni, mindkét oldalon vannak előnyök és hátrányok.
-
WesTM
őstag
válasz
hackeeeee #29 üzenetére
Remek írás, köszönjük!
Osztom a véleményed, eddig én is a phenom II-t preferáltam, de az i3 eljövetelével, biztos hogy nem építenék amd konfigot.
1.3V-on kellemesen mennek 4.2-4.5 ghz-et, és ezek még ráadásul korai darabok, később jöhetnek még jobb példányok, és szerintem így már jócskán tuningolt phenom szinten vagyunk teljesítményben, de fogyasztásban viszont jóóóval alatta. És ne mondjátok, hogy ki nézi a fogyasztást, mert akármelyik topicot figyelem, szinte mindenhol fő szempont lett a fogyi. Ahova 2 mag kell bőven jobb az i3, ahova 4, húzva ott sem fog hiányt szenvedni a HT végett.
Ha most az ész érveket nézem, akkor nagyon jó kis ár/teljesítmény arányú rendszert lehet most i3-ból építeni.
Lényegében nem fűt, nem fogyaszt sokat, piszkosul gyors, és nem is drága.
Jah és a mag lekapcsolgatásról. Hát elég no comment dolog szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest