- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple Watch
- Leépíti a Sony az európai piacot?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ancsako
tag
Szia!
Az Ausztrál piacos miben más mint az esetleges EU-s lehet?
Milyen a telefon? Szereted még mindig?
Nekem az első A7 van, 2015-ös. Nagyon szeretem, és nagyon bevált, de lassan váltanom kellene fiatalabbra, hamarosan eléri a 2 évet. Most ez az új nagyon tetszik külsőleg és belsőleg is.
Kiveséznéd nekem a tapasztalataidat?
...és hol vetted?Köszönöm előre is! :-)
-
Igen, azt mondták, hogy európai piacos készülék. Nem tudom, hogy van-e olyan egyáltalán, de az nekem világos volt, hogy a magyar piacon semmiképpen nem fog megjelenni, különben nem kis GSM boltból rendeltem volna, hanem hivatalos, Samsung viszonteladótól.
Utólag kiderült, hogy a nagyker, ahonnan veszik ők is, kommunikálta, hogy ez európai piacos, a GSM boltban meg nem nyitották ki (és kapcsolták be), hogy ezt ellenőrizzék.
Egyébként eszméletlen jó készülék lett, nem érzem visszalépésnek S7 edge után. Na jó, kamerában igen, de a nappali képek így is jók, és amúgy sem fényképezek sokat. Ugyanolyan prémium érzetet ad, mint amilyet az S7 edge adott.
-
Na, vettem egy A7 2017-et. Nagyon jó, nem érzem visszalépésnek S7 edge után. Persze a GSM bolt átvert, mert nem európai piacra szánt, hanem az ausztrálokhoz.
-
törölt tag
OK, ezek szerint a T-nél korábban is árulták, az alleeban lévő T boltban láttam h még nem volt kirakva, az emeleten lévő samsung boltban már volt.
A kérdező azt kérdezte, h lesz e még a T-nél, erre írtam, h tutira, mert a legtöbb helyen még csak mostanában kezdik árulni.
Aki valami komolyabb díjcsomaggal rendelkezik, és ezt meg is akarja tartani még 2 évre (mert kihasználja), annak meg főként jó árban van, még a förtelem magyar szolgáltatóknál is. -
-
törölt tag
válasz
-Libuska- #232 üzenetére
Újra? Holnaptól indul hivatalosan a forgalmazása Mo-n, ergo tutira lesz a T-nél is.
A3-at ma megnéztem élőben egy Samsung boltban, az első benyomás alapján korrekt. Valamelyik tesztben írták, h a fekete hátulja jobban gyűjti az ujjlenyomatokat, ezt ránézésre meg tudom erősíteni.. -
-Libuska-
újonc
Nekem nagyon megtetszett a 2017-es A5. Mind külsőre
és belsőre. A telekomnál 70 körül meg is kaptam volna,de már nem rendelhető..
Remélem azért hamarosan újra kapható lesz. -
mcdennis
tag
Sziasztok
Megérkezik hozzánk az A3 februárban. Szerintetek mikorra esik az ára annyit hogy megérje megvenni mondjuk hogy 60-80 között legyen?
-
NZKK
tag
sry nem olvastam el az összes hsz, de lehet már tudni, hogy köbö mikor fog startolni a szolgáltatóknál?
-
törölt tag
Ennek a topicnak a jó részét nem értem.
Aki ilyen vagy olyan okból Samsungot akar venni, az Samsungot fog, aki Xiaomit vagy más kínai márkát akar, az azt fog. Akkor meg mire van ez a sok mammogás?
Komolyan azt gondolja vki, h egy dühös anonim kommentelő hatására valaki majd nem X hanem Y márkát veszi? Ha nem, akkor meg ismétlem, minek mammogni?
Ebben az esetben sztem az a régi igazság érvényes, h "a vélemény olyan mint a s*lyuk: mindenkinek van és senki nem kíváncsi a másikéra"
-
Stauffenberg
nagyúr
Én ettől nem tartok, szerintem most kezdenek beállni az ideális (valódi fogyasztói igényeken alapuló) méretek. Több gyártó is visszavett az 5,5" (vagy nagyobb) méretekből 5.2" környékére (miközben csökkennek a kávák is).
Szerintem véget ért az ész nélküli méretnövelés korszaka. A ami nagyobb 5.2"-nél ma már legtöbbször valamilyen spéci különkiadásként (Plus, Note, XL, V20, stb) adják ki, ezzel is jelezve a megkülönböztetett státuszt.
-
Kroni1
veterán
válasz
ProEvoFan #215 üzenetére
Ott a pont. Mert megtehetik. Mert nyugaton nem tétel ez egy vásárlonak. Mert még igy is nyereséges a cég, és igy is többet adnak el az A meg a szörnyű J sorozatból is mint más gyártók az olcsóbb de jobb hardveres telefonjaikból..
Ugye azt tudjátok hogy a kereslet árazza be a terméket, az határozza meg a kinálatot? Ha nem veszi senki akkor lesz majd a Samsung jóárasítva. Egy BMW R1200GSA motorért is sok a 6-7 millió ft, de amig nem tudnak annyit gyártani mint amennyi megrendelést kapnak, és a májusban leadott rendelésből csak decemberre lesz motor addig arra sem mondható hogy túlárazott.
Az említett két telefon közül azért a 3s harveresen tenyleg jo cucc, de nem igazán van egy szinten az A3-al stabilitást tekintve. A huawei tényleg jo teló annak akinek oké az 5"-os méret. De ezek egyike sem ip68-as, akinek ez számít annak simán indokolt lehet a felár...
-
mike1334
veterán
válasz
Pete55555 #219 üzenetére
Én szeretem a Redmit, de az se tökéletes közel sem. Asszonynak az van és többször nem jelzi, ha nem fogadott hívása volt, illetve újabban minden értesítésre (pl ha úgy dönt, hogy mégis jelzi a nem fogadott hívást
) azt írja ki, hogy egy perce volt....na ezt az én A3-am nem csinálja... mindkettő 55e forint volt és csak pár hét eltéréssel vettük...
-
Because
őstag
válasz
MittuDomain_ #218 üzenetére
igazából van egy lélektani 50000-es határ aminél többet nem vagyok képes kiadni azért, hogy telefonáljak, netezzek és közösségi oldalakon chateljek
-
Because
őstag
válasz
Pete55555 #219 üzenetére
én nem, de szerintem a samsung se szorít fegyvert senki fejéhez
ez egy opció és én inkább attól félek, hogy jövőre már 5,5 alatt nem jön telefon pedig szeretem a farmer zsebében hordani nem pedig neszesszerben...volt p9 lite-om, de vissza kellett küldenem,mert tényleg kicsi a kezem és nem egyszer elindult lefelé telefonálás közben...
-
Pete55555
addikt
Ja, és fizessek dupla árat 0,3" méretért? Kösz, nem.
A 4,3-as Galaxy S4mini-ről simán átszoktam az 5"-os Redmi3-ra. Pedig nekem tényleg kicsi kezem van. Persze, nem lenne gond, ha kisebb lenne, 4,5-4,7", de 2x árat nem fizetek ki csak ezért, és szerintem sokan vannak így ezzel
-
ProEvoFan
nagyúr
Túlárazott mert megtehetik... A3 árából majdnem kijön 2db Xiaomi Redmi 3s vagy egy Huawei p9 lite 70-75Kért is jobb választás.
-
onpress
csendes tag
Az A5-ön lesz értesítési LED?
-
-
Sebhelyes
senior tag
válasz
Stauffenberg #62 üzenetére
Azért mert a színtér méretének nincs köze a "szirupos színekhez", az a rossz kalibráció/direkt túlszaturált színek... sRGB-t is lehet sziruposra kalibrálni.
-
törölt tag
válasz
#16820480 #205 üzenetére
Sőt a promóciós anyagok szerint az sem tiszta műanyag, hanem alcaleido, ami egyfajta fém műanyag keverék, jobb mechanikai szilárdsággal.
De egyesek szerint a tiszta alu is műanyag, mert elő kell állítani, mivel nem fordul elő tiszta állapotban a természetben.
ezen analógia szerint a Samsung A oldala is műanyag -
Kroni1
veterán
válasz
#16820480 #184 üzenetére
A 60 körül kapható, az leginkább GSM boltokra vonatkozik. Az első rendes bolti ár a linkeden az 80ezer Ft. A Samsung telók is olcsóbbak ezeken a szürkeimportos GSM oldalakon 20k-val mint a hivatalos ár..
Ettől függetlenül sem ellenfele az A3-nak szerintem az emltett telefon. Nekem volt sok Sony-m, az egyetlen jó tulajdonságuk, amiben jobban optimalizáltak mint a Samsung, hogy baromira jól bánnak az akksival, ugyanakkora telepből sokkal hosszabb üzemidőt hoznak ki. A kamerájuk gyengébb, azt mondanám elmegy, de sajnálatos h nem hozzák ki a potenciált a saját szenzorukból holott ezt mások megteszik simán. De nem is ez a fő bajom velük, hanem hogy négy telefonból néggyel volt garanciális problémám fél éven belül, és nagyrészt kölcsön telón éltem a Samsunghoz képest fényévekkel sz@rabb garanciális ügyintézésük miatt. Na ez nekem nagyon elvette a kedvem a Sony-tól, még a hivatalos garistól is, nemhogy a GSM boltos verzióktól.
Nekem amúgy a műanyaggal nem lenne problémám, ha az jó minőségű akkor még ellenállóbb is tud lenni mint a fém ami karcolódik, kopik stb. A régi B2100 strapatelefonom sok leejtés után is teljesen oké volt, egy fémházas már rég szétvágná az ujjaimat ha annyit kapott volna tok nélkül.
-
no more
veterán
válasz
Bjørgersson #201 üzenetére
Mert a 250 ezres telefonom ne egy 300 forintos házban legyen, azért. Igényesség, na meg, elvárom, hogy a pénzemért a legjobbat kapjam... Mondjuk ezen a téren teljesen elvérzik az XZ (műanyag ház, szar kijelző, szar kamera, 3GB RAM).
-
no more
veterán
válasz
#96302336 #198 üzenetére
Ha egyszer műanyag a háza, és még a keret is, akkor te minek hívod? Alumínium unibodynak? Nem, az az iPhone és a HTC10. Üveg, fém kerettel??? Neeeem, az a Samsung S7 és S7 Edge. Az Xperia XZ műanyag házban van, műanyag kerettel.
Itt a bizonyíték, meg lehet nézni. Szégyen 2016-ban ilyen "minőség".
-
Bjørgersson
félisten
Akkor az A3 2016 ára szépen feleződhet is.
-
janeszgol
félisten
válasz
szupermacs #193 üzenetére
Igen, drága. Volt szerencsém a telefonnal. Én nem venném meg. Marha lassú, ez a legnagyobb baja. De sajnos nagyon fel lett verve az ismert márkák árai és ezt az olcsó kínaiak verték fel, szerintem.
Itt az A3 2017. Kicsit vészesnek tűnik az árazása, de nyújt is érte a telefon. Remélem nem csak írásban. Nekem is nagy az 5 col, szóval az én szememben sem sok ez a kezdőár. De csak emiatt nem az.
De tudom, majdnem ennyiért van Honor 8 is, olcsóbban meg ott a P9 Lite/Honor 7 Lite. Csak ezek nagyobbak. -
törölt tag
válasz
Crafter32 #191 üzenetére
Azok meg azért nem ellenfelei, mert egyik sem alsó(közép) kategóriás telefon. Ráadásul az SE-hez képest az A3 is egy lapát, szóval akkor ha zavar a méretbeli különbség az A3 és XA közt, akkor ez miért nem?
Az A3 az A széria legalsó tagja, az XA is az X széria legalsó tagja. Pont, hogy ellenfelek. Most éppen az ár miatt a Sony van lépéselőnyben. Ha kijön a mostanihoz képest azonos hardverrel az XA 2017, és addigra az A3 2017 ára lemegy, akkor meg a Samsung lesz lépéselőnyben. Ez szerintem ilyen egyszerű. -
Zsoltinho24
tag
Gyerekek ne màr!Most ez komoly?S3 szintre megyünk vissza?Nem hiszem el hogy ilyen a samu.Kèpekről itèlve első blikre ok volt de làttam ròla bemutatò videòkat.2016os a5-öm van de inkàbb maradok is annàl.Szerintem sokkal szebb mint az idei.(Visszafejlődès)
-
janeszgol
félisten
válasz
szupermacs #190 üzenetére
A belépő (J1 2016) 40 ezer forint. Innen indul a buli.
-
Crafter32
őstag
válasz
#16820480 #184 üzenetére
Szerintem nem jó a gondolatmenet. Az XA nagyobb és inkább az A5 ellenfele. Továbbá a 2016 nem pedig a 2017 ellenfele. Ha lesz új XA 2017 azt sem a 2016 A5 hasonlítja senki.
Szerintem nagyon nem ellenfelek egymásnak. Én direkt megnéztem előben az XA-t és nem tetszett sem a méret, sem az anyaghasználata. Tehát továbbra is csak SE és Compacktot tartom A3 közvetlen ellenfelének. -
janeszgol
félisten
válasz
szupermacs #174 üzenetére
De miért mindig ezeket a filléres gyártókat kell hozni példának? Te azt várod el a Samsungtól, hogy veszteséges legyen a mobilágazata, mint az említett két gyártónak (Xiaomi, Vernee)? Nem azt mondom, hogy lökjük meg egy millával az éhezőket, de sajnos pont a filléres kínai telefonok verték fel a nagyok árait. (Lásd LG-t, aki inkább el se hozza EU-ba a középkategóriásait.)
no more, gáz. Ma már nem ritka a 60 fps-es tartalom a TV-ben.
-
Hallosz
senior tag
Az üzemidő a 2016-ban is vérszegény volt, ezért is adtam el. A 1,5 GB RAM-ból 70% alap helyzetben is foglalt volt, néha már az SMS írásnál is akadt. A 2017 modell, 2GB RAM-mal nem jó, hanem kevésbé rossz.
Okulva a tapasztaltakból, nem veszem meg. -
no more
veterán
válasz
Crafter32 #183 üzenetére
Sony a prémium gyártó és használja a fémet üveget
Akkor meg fogsz lepődni azon, amit írok. A Sony Xperia XZ 90%-ban műanyag telefon. Egy tejfölösdoboz... Még a keret is full műanyag. Egyedüli fém, amit találsz rajta egy téglalapnyi rész a hátlapon, de felette és alatta is -szintén- műanyag a telefon az antennák miatt.
-
törölt tag
válasz
Crafter32 #183 üzenetére
Hát, én most néztem direkt, hogy ne írjak hülyeséget, és egészen konkrétan 60 körül kapható, nem jóval felette. Illetve az A3 2016 azért gyengébb hardveresen SoC és memória terén is. Az üveg hátlap szerintem inkább hátrány, mint előny. Több telefonomban is volt, sehol nem szerettem. Fémet meg ilyen árkategóriában azért nem teljesen reális elvárni azért. És az sem igazán érdekel, hogy az XA már fél éve piacon van, és az is drágán kezdett, mert az A3 2017 lényegében azt a hardvert adja most, mint az XA fél éve, csak éppen megtartották a kezdőárat, ami már fél éve is drága volt ezért a tudásért.
Jöhetnek persze olyan preferenciák, hogy valakinek csak és kizárólag AMOLED kell (és alapvetően én is ilyen vagyok), de ezek már olyan speciális egyéni preferenciák, ami úgy általában nem indokolják a másfélszeres árat szerintem.
-
Crafter32
őstag
válasz
#16820480 #182 üzenetére
Az XA még függetlenül bolti garival is jóval 60 felett van és az is 100-110 körül nyitott műanyag külsővel, még mindig nem túl acélos kamerával. Azt hinné az ember a Sony a prémium gyártó és használja a fémet üveget a Samsung helyett plusz kamerában ismert okok miatt a legjobb lenne a Sony, de nem így van. A3 2016 - tal mérném össze és máris árban egyenrangúak.
-
Crafter32
őstag
Egyáltalán nem drága az A3. Nem is igen van neki alternatíva : IPhone SE, vagy Sony Compackt. És ennyi. Mindegyik sokkal drágább. Ennyi pénzért kifejezetten jó ajánlat egy ekkora méretű telefon minőségi házzal. Van 2 év gari, jó fényképezőgép, frissülni fog sokáig biztosan, nincs kínlódás a rommal, üzemidőben is jó stb, stb. Nekem az A5 már túl nagy, zavarna nagyon a napi mozgásban, használatban, rövid nadrágban stb.
Szóval annak akinek drága az egyébként sem választaná az A3 at ha olcsóbb lenne, mert úgy is kínlódni akar a komcsi telefonokkal vagy éppen már plazma tv méretek sem rettenetesek számára. -
SX Wave
aktív tag
Ami a hírekből kimaradt, viszont máshol kiemelik:
A3 SIM1 + SIM2 vagy SIM1 + microSD kombinációja. Na ebben nincs semmi nagy újdonság. Viszont az A5/A7-ben SIM1 + SIM2 + microSD lehetőség él, vagyis nem kell lemondani a második SIM kártya miatt a bővíthetőség lehetőségéről. -
Kroni1
veterán
válasz
szupermacs #174 üzenetére
Hardveresen tényleg nagyon is szimpi nekem is! A stock droiddal is egyetértek, annál jobb nekem se kéne, a régi Moto X-ben is azt imádtam leginkább!
Öcsém most kapott egy Thor-t karácsonyra, eddig szereti, de bővebben még nem tudok nyilatkozni róla hogy milyen, majd pár hónap mulva kiderül..
-
Kroni1
veterán
válasz
szupermacs #171 üzenetére
A 3S hardveresen egy tökéletesen összeállított telefon lenne egyébként, kiváló akksiidővel, remek árban. Azt a MIUI vágja tönkre nálam de nagyon, meg annak az instabilitása.
Főnökömet én is rábeszéltem egyre, de már kicsit ég a pofám miatta. A rajta lévő nightly folyamatosan bugos volt, feltettünk neki egy stabil ROM-ot, de sokszor meghülyül még ezzel is. Néha nem csörög ki, nem riaszt, és van olyan hibája, hogy a beszélgetés közben szakadozik a hangja. Ez nem hardveres hiba, ugyanis egy újraindítás mindig megoldja a gondot, de nem épp kellemes bugok egy céges teló esetén. Ugyhogy most 2naponta újrainditja, hogy viszonylag élhető legyen. A topikjában dicsérték, mert direkt utánakérdeztem a korábbi negatív Xiaomis tapasztalataim miatt, de az biztos, hogy már nem ajánlanám neki ezt olyan bártan. Lehet, valami mókolással megoldható lenne, de pont az ilyen bakik elkerülése miatt éri meg sokaknak akár kétszer annyiért egy Samsung..
-
szupermacs
veterán
válasz
Stauffenberg #170 üzenetére
Redmi 3s.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
szupermacs #164 üzenetére
Ne kerüld ki a válaszadást. Mond meg, hogy melyik nem hulladék.
Annak úgy nincs értelme, hogy lefikázod, aztán több felmerülő alternatívára is azt írod, hogy hidegen hagy, aztán csak éppen az nem derül ki, hogy szerinted mit kellene vennie annak, aki az említett árkategóriákban keres telefont.
Az A-széria tipikus cégtelefon, én eddig alig találkoztam magánvásárlóval, céges mobilként annál többel. Mutatós, tűrhető az üzemidő, jó a kamera, különösebben nincs gond velük, jó vállalati védelmet ad a Knox és nem kerülnek annyiba, mint egy iPhone vagy a többi flagship. Céges vásárlásként elszámolható a 27% áfa is.
El kell fogadni, hogy a flagshipek már bőven elhagyták a 200 ezres határt, így a középkategória valahova 80 és 180 ezer közé esik, ez az alsó és felső küszöb. Elég nagy szívás, de ez van. A hazai képviselettel nem rendelkező márkák könnyen mennek árban a nagy brandek alá. Ennek is van negatív hozadéka. Persze akit a garanciális háttér nem izgat, annak mindegy.
-
Kroni1
veterán
válasz
szupermacs #159 üzenetére
+ Richoo44:
Akkor leírom, ahogy már korábban is leírtam. Én is jobban örülnék ha az ölembe pottyanna ingyen, vagy a kínai gyártókkal megegyező olcsó áron. De ez nem kínai olcsó, hanem Samsung ami mindig is kissé túlárazott volt, ezen már kár manapság kiakadni. Van akinek nem számít az ár és besétál a boltba, majd megveszi 100k-ért, de legtöbben szolgáltatónál fogják venni (sztem direkt ezt ösztönzendőleg is szokták ilyen magasra tenni a kezdőárakat). Mások meg akinek tetszik, kivárnak kicsit és olcsóbban megveszik később, ahogy pl. én is 64k-ért jutottam hozzá a szintén 100k nyitóárú A3 2016-omhoz.
Nyilván más telefonokat lehet venni olcsóbban jobb hardverrel is, ezt nem vitatom. Az más kérdés hogy mi a hátulütője, az én igényeimnek jelenleg az A3 felel meg szinte kizárólag az androidos kínálatból, ezért ha mégdrágább lenne - aminek nyilván nem örülnék - akkor is nagy eséllyel ezt venném meg magamnak.
Mások is leírták, hogy itt nem csak a hardvert fizeted meg, hanem a rendes szervíz hátteret és a reklámokat is, stb. Akinek ez nem tetszik az vegyen mást. A Galaxy S kategória, az iPhone-ok is túlárazottak, de valahogy az iphone topic sem azzal van tele, hogy milyen drága. Oké, hogy mindenkinek joga van leírni a véleményét, hogy szerinte ez drága csak már kicsit unalmas. Elfogadom, hogy az ő igényeinek van olcsóbban telefon, de amíg az én igényeimnek az A3 sorozat pl hiánypótló addig szerintem van létjogosultsága."Mi van ebben a telefonban, ami még 80-at is megérne szerinted?" Már leírtam az én kritériumaimat ami miatt kb. minden más telefon kiesne ezzel szemben ha most venni akarnék egy telefont: 5" alatti AMOLED kijelző, FM Rádió, fizikai Home gomb, IP68 védelem, megfelelő kamera, 3gombos headset kezelése, Always on Display.
Volt már pár csúcstelefonom, de nem bírtam megszokni az 5"-t. Sajnos nekem ez a maximum ideális. De ha ez nem lenne akkor is egy túlárazott S7-et vennék, talán az lenne a legkisebb kompromisszum. A Samsung A és S kategóriájú telefonjai szerintem jól össze vannak rakva, és szoftveresen is stabilak. Ezt más nemrégiben nálam járt (pl. Xiaomi és Sony) telefonjaimról nem tudom elmondani..
-
no more
veterán
válasz
Stauffenberg #162 üzenetére
Gondolom a kínai szemetek a jók. Elephone és társai, mert "olcsók".
-
AMD Power
titán
Az új P széria kíváncsi vagyok "mit" fog válaszolni erre. Az A5 aránylag jó lett. De az A3 is fogják vinni.
-
Remelhetoleg egyik sem lesz kirobbano siker...
-
szupermacs
veterán
válasz
Stauffenberg #162 üzenetére
Árkategóriájukban hulladékok, ha így jobban tetszik. De ez csak az én véleményem. Vagy szerinted sincsenek túlárazva a Samuk? Nagyon szeretem a márkát, de nem ennyiért.
-
fordfairlane
veterán
válasz
szupermacs #155 üzenetére
Én sem értem ezt az előfizus magyarázatot. Az előfizetéssel történő vásárlás egy speciális hitelkonstrukció. Arra a felvetésre, hogy drága, nem az a válasz, hogy akkor vedd meg hitelbe. Egyébként nem tartom ollyan eszméletlen drágának, a márkáknak megvannak a maguk felárai.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
szupermacs #159 üzenetére
Áruld már el, hogy melyik telefon nem hulladék. Mert eddig csak azt hallgathatta a közönség, hogy melyik hulladék és melyik nem izgat téged.
-
Matada2.3
veterán
Korrekt az összes készülék, örülök, hogy sok magasabb szériában bemutatott okosságot átvettek az A-k. Viszont az árazásuk messze nem baráti. Szolgáltatónál persze menni fognak..
-
Richoo44
aktív tag
Ha figyelmesen elolvasnád amiket válaszolok, akkor észrevennéd, hogy SEMMIHEZ nem hasonlítottam ezt a készüléket.
Egyszerű tényt közöltem, miszerint előfizetés nélkül irreálisan drága ez a telefon(előfizetés kötése pedig nem mindeninek szükséges).Ezen kijelentésemen az sem változtat, hogy az általad leírt tulajdonságokkal nem igazán lehet találni 5" alatti alternatívát. Mindenki maga dönti el, mire van szüksége.
Szerintem ez a telefon akkor sem ér 99 ezer forintot, (szerinted sem), akkor miről is beszélünk?
-
szupermacs
veterán
,,Miért OP3-at vagy Mi5-öt árul a Blue Mobil?!"
Azok nem érdekelnek.
,,Samsung telot ahogy sok hardvert is, nem a nyitóáron kell venni, hanem 1-2 honappal később amikor beáll a reális ára. Az A3 16 is 100e Ft volt a mediamarktban meg a samu storeban, aztán par honap alatt mindenhol 20 ezerrel olcsóbb lett."
Samu boltban 75-80 környékén hulladékokat árulnak, amiknek semmi keresnivalója nem lenne ebben az árkategóriában. Ahogy szerintem ennek sem. Ezzel most nem azt mondom, hogy hulladék. Csak kegyetlenül túl vannak árazva a telefonjaik. Kíváncsi vagyok, hogy miért helyesled ezt az árat. Mi van ebben a telefonban, ami még 80-at is megérne szerinted?
-
Kroni1
veterán
válasz
szupermacs #155 üzenetére
Miért OP3-at vagy Mi5-öt árul a Blue Mobil?!
Samsung telot ahogy sok hardvert is, nem a nyitóáron kell venni, hanem 1-2 honappal később amikor beáll a reális ára. Az A3 16 is 100e Ft volt a mediamarktban meg a samu storeban, aztán par honap alatt mindenhol 20 ezerrel olcsóbb lett.
-
szupermacs
veterán
,,Rohadtul unalmas, hogy minden tizedik hsz arról szól hogy drága. Ezt a telefont szolgáltatónál kell megvenni, nem a hivatalos kezdőárát kell nézni, ami ugyis hamar le fog menni."
Veszel nekem egyet a Blue Mobilenál előfizura?
Ez egy akkora baromság, hogy nem igaz. Függetlenül veszek telefont, nem fogok emiatt előfizetést igényelni és 2 évig rabláncot hordani, ha nincs rá szükségem (viszont a telefonra lenne).
Az emberek meglátása az árral kapcsolatban valós probléma: drága a 99 ezer forint, bármennyire is unod. Ez van, ignoráld. -
Stauffenberg
nagyúr
Igaz, hogy én 5,5"-hez vagyok szokva, de fogtam mindkét A3-at és a OnePlus X-et is a kezemben és nem éreztem sokkal nagyobbnak. A kijelző pár milliméterrel magasabb, de szerintem kb ugyanazon méretkategória. Öcsém sem szereti a nagy telefonokat, eleinte félt tőle, hogy az 5" nagy lesz, de 2 nap alatt megszokta (4.5"-ról váltott). Lehet ha a boltban kipróbálhatta volna meg sem veszi, de az a pár miliméter nem megszokhatatlan, legfeljebb eleinte furcsa.
Btw senkit nem akarok az OPX-re rábeszélni, amúgy sem kapható már. Csak példaként hoztam, mint remek A3 alternatíva.
-
zsolt501
nagyúr
Amit itt te leírtál azt a vásárlók nagyon nagy része nem várja el, pláne nem az átlag vásárló, akiknek az általad felsoroltak fontos az nem ebben a kategóriában vásárol.
Írtad azt is hogy a SoC CPU részével van bajod, nos mire nem is elég ebben a kategóriában egy átlag felhasználónak aki nem játékra használja a készülékét? -
Mondjuk az a Mali benne egy csúnya dolog, de nagyon! Középkategóriás telóknak így 2017-ben már többet kéne tudni videózásban, mint az 1080p@30fps; gyakorlatilag a 30 fps számomra, és talán még sokak számára is a használhatatlan, élvezhetetlen kategória! A legkisebb mozgás bezavar a videózásban, ellehetetleníti, hogy normálisan örökítsek meg bármit is, szóval mivel nem tudom számomra elviselhető szinten használni, így nekem maradna kizárólag a fényképezés. Samsung, 2017, középkategória.
Egyébként nagyon tetszik az A3, és ha lemegy az ára, talán veszek is egyet az IP68 miatt, de számomra ez a hardver nem elég, és nem a SoC CPU részével van bajom, mert az még oké is.
1080p@60fps-es videórögzítést várok el minimum a középkategóriában 2017-ben, gyártótól függetlenül!
-
Kroni1
veterán
válasz
Richoo44 #149 üzenetére
Ha drága akkor mutass nekem kérlek másik telefont 99ezer alatt amiben van:
FM Rádió
5" alatti Amoled kijelző
fizikai home gomb
kezeli a 3gombos headset-et
vízálló
AoD display
megfelelő kameraMert akinek ezek fontosak, annak szerintem nem nagyon van más opció jelenleg. Nekem meg ez a véleményem. Én is örülnék nyilván ha 40-50ért adnák, és szolgáltatónál meg ingyé, de sajnos akkor is az A3-at venném ha dárgább lenne, mert nincs ellenfele.
-
Kroni1
veterán
válasz
Stauffenberg #146 üzenetére
Nekem csak az a bajom vele, hogy már nagy egy picit az egykezes használathoz, amúgy tényleg jó opció lenne. 5" telefont nem tudtam megszokni több hónap alatt sem, az A3 után ez a 2016-os is határeset nekem. Egyedül a Sharp Aquos Crystal vagy ha lenne frissebb utódja akkor az lenne ami méretbe beleférne a káva nélküli kialakításával..
Richoo44: Rohadtul unalmas, hogy minden tizedik hsz arról szól hogy drága. Ezt a telefont szolgáltatónál kell megvenni, nem a hivatalos kezdőárát kell nézni, ami ugyis hamar le fog menni. Az tényleg sok lenne érte, de 1 hónap mulva 70ezer lesz feltöltőkártyával, ahogyan az A3 2016-nál is ez volt a helyzet, az is 100k volt nyitóáron, Vitamax-al 70k, előfizuval mégolcsóbb, sőt karácsony előtt a Samsung Store-ban is 64k-ért láttam. Csak már baromira unalmas ezt századszor leírni, ugyhogy itt be is fejeztem.
-
Richoo44
aktív tag
Nem tudom hol olvastad a csúcshardvert.Szó nem volt róla.
Csak azt írtam, hogy ezért a tudásért kurva sok a 99 ezer forint.
Nem gond, ha nem olvasod el rendesen a kommentet, de akkor ne is oktass ki, kérlek.
Semmi rosszat nem írtam ezzel, azt gondolom mindenkinek lehet véleménye.
Ja, mellesleg a telefonról sem írtam semmi negatívumot, az árát kivéve.... -
batai15
félisten
az a5 nekem tökéletes lenne de nem ennyiért. nagyon jól néznek ki az idei galaxy telefonok egyébként.
-
Pete55555
addikt
Mennyi???
-
Nem lettek rosszak, az A5 egész pofás. Az árképzés az nagyon magas, ennyiért már bőven van választék a saját szegmensében más márkától.
És az A8-A9-nek lesz utódja?
-
Blue meth
senior tag
130 ezer egy átlagos, nagyon max közép-felsőkategóriás telefonért.
De a sima A3 100-ért sem kutya, hát ennél sokkal jobb, erősebb kínai telefont vesz az ember. -
törölt tag
+1
Mondom ezt úgy hogy rühellem a Samsungot.
De hiába mert úgy sem fogják megérteni.Egy korábbi A3/A5 2017 topicba beírtam hogy pl a német telekomnál az előző 2016os A3 4,95 euró havi 40 eurós efivel. Szolgáltatós telefonként ezek fognak menni, még itthon is ahol röhejes árúak a szolgáltatós telek.
-
Kroni1
veterán
Ezzel a fekete matt színnel tényleg nagyon passzol az Always on Display és a teljesen sötét feketéjű AMOLED, nagyon gyönyörű! Tényleg olyan kicsit mint az S7-es, szerintem ezt is vinni fogják rendesen!
Nem terveztem lecserélni az A3 2016-ot, a vízállóság jól jönne, az AoD is tetszik, ha ez tönkremenne a mostanim nem kérdés h mit vennék, de személy szerint én a tavalyi modellről nem nagyon látom értelmét váltani. Majd ha a jövő évibe ha beleteszik a QI töltést is talán akkor...
-
Kroni1
veterán
válasz
Richoo44 #133 üzenetére
+benike1999:
Mi az elképesztő?! Az A3 sorozatnak nincs konkrétan ellenfele droid fronton!!! Értsétek már meg, hogy van egy réteg akiket a fogyasztói társadalom nem tudott belerángatni ebbe a marketing bullshitbe hogy csak a legerősebb a tuti, akiknek rohadtul nem számít a CPU, a GPU meg a RAM mérete! Egy stabilan működő telefont szeretnének 5" alatti méretben megfelelő kamerával, és a visszafogott hardvernek köszönhetően megfelelő üzemidővel! (Az IP68-as védettséget nem is említve) Ezt jelenleg nem adja egyik más gyártó sem csak a Samsung az A3 sorozattal, illetve esetleg az apple, de az mégtöbbért! A Sonykat direkt nem említem, azok kamera és stabil működés terén is alulmaradnak csúnyán az A3-hoz képest.
Személy szerint nekem az ebben lévő 8 magos proci is sok ehhez az akksihoz, a 2016-os 4 magosával is bőven tökéletes a telefonom, cserébe hosszabb az üzemidő. A 2GB sem kevés ha nem játszik az ember, vagy nem 88 appot használ egyszerre, sőt! Tudom sokaknak ez fura de vannak még ilyen igényű de tudatos userek is!
Akinek drága az ne vegye meg. Akinek gyenge az ne vegye meg. De jó lenne már elfogadni, hogy vannak más igényű userek is, és nem csak az aktuális csúcshardverre gerjedők.
-
szbxvr
tag
A 2016-os széria formaterve klasszisokkal jobb volt. Ha azt megküldték volna egy ip68-al az ütött volna a legnagyobbat.
-
mike1334
veterán
válasz
Richoo44 #133 üzenetére
Függetlenül annyi, de ezt már többen leírták előttem. Nekem A3 (2016) van, 55e forintért vettem kb fél éve. Abszolút pörgős a 1.5 gb RAM-mal. Elfogultsággal se lehet vádolni, mert nem szerettem a Samsungot. Szűk látókörrel sem, mert az asszonynak az előző telefonját meg a jelenlegit is én választottam, mindkettő Xiaomi. Van amiben jobb az a teló ugyanannyi pénzért? Igen. Van amiben ez jobb? Igen. Vennék megint inkább samsungot? Na ez már nehezebb kérdés, mert sajna a mostanit baleset érte még az elején, amit túlélt, de kicsit sérült a külseje, plusz ugrott a garancia. Ekkor döntöttem el, hogy a következő telóért nem adok már majd ennyit. Se samsungért, se xiaomiért. Jó lesz nekem egy még garanciás korábbi model is köszönöm szépen, vagy vmi olcsóbb új...
Mindent összevetve a teló induló ára 100 körül volt tavaly januárban, júniusbsn meg megvettem 55e forintért (telenor függő). Bőven megért annyit, ha már ez is vízálló lett volna, most tökéletes lenne.... -
Richoo44
aktív tag
válasz
szupermacs #17 üzenetére
Akkor nem csak szerintem vicc.2 GB RAM 20
17-ben 99000 ft.Ês ezt is lenyomjàk majd a hülye àtlagfogyasztó torkàn.Elképesztő!!! -
benike1999
tag
Mali-T830 MP2 kérdezem tőled : TE MIT KERESEL ITT 2017-ben????? A 3 éve megjelent Snapdragon 600. Adreno 320-as GPU-ja közel 29%-al erősebb
-
Pano
addikt
válasz
<Lacy85> #130 üzenetére
Azért, mert akik a falon vannak azok perkálnak nem kicsi summát.
Ugyanúgy, ha van egy Media Marktban egy márka sziget (pl huawei asztalon telefonok), azért elég kemény havi díjat perkál az üzletnek a forgalmazó (2010-ben ez havonta 200-400 ezer forint volt, azóta valószínű több), vagy egyszerre tett le nagy összeget + még a "bútort" is ők állják. -
<Lacy85>
addikt
válasz
Mr.Silkó #129 üzenetére
Az egyik győri telenorban kb. a következő kép fogad, amikor bemész.
Keskeny, hosszúkás az üzlet. A bejárat melletti 2 falon bazi nagy plakátok, meg marketing hülyeségek között ott vannak a samsung, apple telefonok. Egyik oldalon az egyik, másikon a másik.A többi telefon meg random szétszórva középen. Nem falon, hanem asztalon.
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
pusszycat #124 üzenetére
Meg ne haragudj, többen írták már ezt szolgáltatókkal kapcsolatban, de én még sosem találkoztam hasonlóval. Igaz, én csak a Telekomhoz járok (szerencsére nem 1-2 naponta) és igaz, én többnyire online rendelem meg a kövi telómat, nem a boltban válogatok. Viszont ilyen esettel valóban nem találkoztam, pedig azért korábban nem egyszer vettem szolgáltatótól személyesen üzletben telefont. Ha mégis van ilyen, annak meg szerintem az lehet az egyik oka, hogy a szolgáltatós ügyintézők nem akarnak panaszra visszatérő vevővel harcolni, a Samsung készülékek pedig alapvetően stabil működésűek és nagyon megbízhatóak, így kevés rájuk a panasz.
-
törölt tag
válasz
pusszycat #124 üzenetére
Na igen. A Samsung olyan lesz, mint a Stihl, a Hilti, vagy a Flex. R=1 usernek kell eladni olyant aminek a nevéről hallott már, vagy az otthonában is van már olyan márka. Hátécé? egészségére, ja, nem tüsszentett? Azmiaz? Saomi? Azt eszik vagy isszák? Góóglee? az nem azaizé..a őőő.. tuggyami... amibe ha beírom maunikasó, megtalájja? Szamszung? Azt ösmerem, olyan a téjvém, meg a mikróm is. Hogyé aggya?
Ez igaz a Sony-ra és az LG-re is. Tehát azokra, akik már régóta kinn vannak a piacon.
Hallottam már olyant is, mikor megkérdezték az egységsugarú júzert, milyen márkájú a telefon rávágta hogy pannon... -
Juhaszatti
addikt
-
törölt tag
Irónia volt
Egyébként ha már így felhoztad a point & shoot dolgot, arra kb. mindegyik felső kategóriás telefon jó. Azért, mert akik így használják, azoknak a 98%-a nem is igényli azt a minőséget, amit mondjuk a manuálissal ki lehet hozni a telefonból. Egyébként tény, hogy a Sony nem tud automatikusan jó képeket csinálni, csak közepeset. A Samsung automatikája jobb. Viszont, ha megnézel egy ilyen automatikus fotót egy emberről, az olyan, mintha kapott volna mindenki egy makeup-ot. Szépen kijavít minden apró hibát. Ez az emberek legnagyobb részének pont így felel meg. Aki kicsit belemélyed a fotózásba, annak hamar kevés lesz a telefon, függetlenül, hogy melyik márka. Mert olyan alapvető igények fognak később felmerülni, amit az életben nem fog tudni egy telefon. Mivel telefon (vagy még inkább inkább pocket computer), és nem fényképező. Közösségi és média fogyasztásra kihegyezett eszköz, nem célholmi. És arra gyk. akármelyik megfelel, az alsó kategóriák kivételével.
amióta megvan a rendes fényképezőm, már egyáltalán nem érzek ingerenciát arra, hogy a telefonnal fotózzak, sokkal inkább nyúlok a fényképezőhöz, pedig az is csak egy egyszerű bridge, semmi komolyabb. És azon kaptam magam, hogy egyre gyakrabban viszem a fényképezőt magammal, mert zavar, ha nincs nálam és mobillal vagyok kénytelen fotózni. -
Kroni1
veterán
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
MittuDomain_ #1 üzenetére
A OnePlus 3T lesz itthon szolgáltatónál? Na ugye. Itthon inkább jellemző, hogy az ismertebb A brandes telókat viszik, főleg a szolgáltatóktól.
A munkahelyemen például 6 munkatársam vett/ készül venni a közeljövőben telefont, egyikük sem technikai zseni (30-tól kábé 55 éves korig), viszont megbízható készüléket kerestek: lett belőle 2 darab A5 (2016), egy A3 (2016), egy J5, egy S7 edge és az utolsó vaciláló is 3 Samsung közül gondolkodik, pedig egyikük sem márka-fan.
-
Kroni1
veterán
válasz
#96302336 #110 üzenetére
Nekem volt Z1C, Z3C és most A3 2016.
Auto módban a Samsung messze leelőzi a Sonykat. A Z3C-nél még a Z1C is jobban fotóz egy kicsivel. Ha valakinek van ideje a beállításokkal tökölni akkor a Sony aláírom, hogy tud jobbat is készíteni mint az A3 Auto módban. De nálam a telefonnal elkövetett képekre nem jellemző, hogy állítgatnám az ISO-t meg a WB-t, stb. mikor valamit gyorsan le akarok kapni vele.
-
no more
veterán
válasz
Juhaszatti #115 üzenetére
Alapvető mód.
Itt olvashatsz az S7 kijelzőjéről a Displaymate-en. Jelenleg nincs kijelző, ami az AMOLED-et meg tudja közelíteni minőségben.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Stauffenberg #62 üzenetére
Pontosan hol lehet beállítani ezt az sRGB-t, milyen néven találom a beállítások közt? (S7 Edge)
Én most adaptív megjelenítésen használom, ezen elég valósághűnek tűnnek a színek, de szívesen kipróbálnám azt is.Persze ha a kettő nem egy és ugyanaz, én nagyon nem értek ehhez..
-
Dr.FantastiK
őstag
szoval NuKu Nugat.
szep!
-
<Lacy85>
addikt
Ahhoz meg egy újabb ősrobbanás, hogy a samsung dizájnjában az ízlés leghalványabb jelei is megmutatkozzanak.
Az IP védelmet maximálisan meg tudom érteni ezeknél a modelleknél.
Apu áztatja a kádban, mert szappannak nézte, Pistike meg ezen csücsül, mert elnézte bilinek.
De legalább amoled. -
törölt tag
válasz
#96302336 #101 üzenetére
Ja, tudok olvasni akkor
Hát, mit mondjak? Rossz környéken laksz
Nekem egyszer esett betonra a telefonom, akkor pont volt rajta tok, és pont képes volt úgy gurulni, hogy a sarkokban lekopott a festék a L930 fém keretéről. Azóta úgy vagyok vele, hogy ott egye meg a fene, nem teszem tokba őket.
-
törölt tag
Na igen. De arra ott az üveg protektor. Én is dobtam már le pofára telefont, és a külső protektor tört össze, nem a kijelző. Viszont volt arra is példa, hogy nem üveg volt a kijelzőn, hanem cska sima fólia. Ott is pofára esett, na ott a kijelző tompított, össze is törött. Azóta már csakis üveget teszek a kijelzőre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest