- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Igen, azt mondták, hogy európai piacos készülék. Nem tudom, hogy van-e olyan egyáltalán, de az nekem világos volt, hogy a magyar piacon semmiképpen nem fog megjelenni, különben nem kis GSM boltból rendeltem volna, hanem hivatalos, Samsung viszonteladótól.
Utólag kiderült, hogy a nagyker, ahonnan veszik ők is, kommunikálta, hogy ez európai piacos, a GSM boltban meg nem nyitották ki (és kapcsolták be), hogy ezt ellenőrizzék.
Egyébként eszméletlen jó készülék lett, nem érzem visszalépésnek S7 edge után. Na jó, kamerában igen, de a nappali képek így is jók, és amúgy sem fényképezek sokat. Ugyanolyan prémium érzetet ad, mint amilyet az S7 edge adott.
-
törölt tag
OK, ezek szerint a T-nél korábban is árulták, az alleeban lévő T boltban láttam h még nem volt kirakva, az emeleten lévő samsung boltban már volt.
A kérdező azt kérdezte, h lesz e még a T-nél, erre írtam, h tutira, mert a legtöbb helyen még csak mostanában kezdik árulni.
Aki valami komolyabb díjcsomaggal rendelkezik, és ezt meg is akarja tartani még 2 évre (mert kihasználja), annak meg főként jó árban van, még a förtelem magyar szolgáltatóknál is. -
-
Richoo44
aktív tag
Ha figyelmesen elolvasnád amiket válaszolok, akkor észrevennéd, hogy SEMMIHEZ nem hasonlítottam ezt a készüléket.
Egyszerű tényt közöltem, miszerint előfizetés nélkül irreálisan drága ez a telefon(előfizetés kötése pedig nem mindeninek szükséges).Ezen kijelentésemen az sem változtat, hogy az általad leírt tulajdonságokkal nem igazán lehet találni 5" alatti alternatívát. Mindenki maga dönti el, mire van szüksége.
Szerintem ez a telefon akkor sem ér 99 ezer forintot, (szerinted sem), akkor miről is beszélünk?
-
szupermacs
veterán
,,Miért OP3-at vagy Mi5-öt árul a Blue Mobil?!"
Azok nem érdekelnek.
,,Samsung telot ahogy sok hardvert is, nem a nyitóáron kell venni, hanem 1-2 honappal később amikor beáll a reális ára. Az A3 16 is 100e Ft volt a mediamarktban meg a samu storeban, aztán par honap alatt mindenhol 20 ezerrel olcsóbb lett."
Samu boltban 75-80 környékén hulladékokat árulnak, amiknek semmi keresnivalója nem lenne ebben az árkategóriában. Ahogy szerintem ennek sem. Ezzel most nem azt mondom, hogy hulladék. Csak kegyetlenül túl vannak árazva a telefonjaik. Kíváncsi vagyok, hogy miért helyesled ezt az árat. Mi van ebben a telefonban, ami még 80-at is megérne szerinted?
-
szupermacs
veterán
,,Rohadtul unalmas, hogy minden tizedik hsz arról szól hogy drága. Ezt a telefont szolgáltatónál kell megvenni, nem a hivatalos kezdőárát kell nézni, ami ugyis hamar le fog menni."
Veszel nekem egyet a Blue Mobilenál előfizura?
Ez egy akkora baromság, hogy nem igaz. Függetlenül veszek telefont, nem fogok emiatt előfizetést igényelni és 2 évig rabláncot hordani, ha nincs rá szükségem (viszont a telefonra lenne).
Az emberek meglátása az árral kapcsolatban valós probléma: drága a 99 ezer forint, bármennyire is unod. Ez van, ignoráld. -
Stauffenberg
nagyúr
Igaz, hogy én 5,5"-hez vagyok szokva, de fogtam mindkét A3-at és a OnePlus X-et is a kezemben és nem éreztem sokkal nagyobbnak. A kijelző pár milliméterrel magasabb, de szerintem kb ugyanazon méretkategória. Öcsém sem szereti a nagy telefonokat, eleinte félt tőle, hogy az 5" nagy lesz, de 2 nap alatt megszokta (4.5"-ról váltott). Lehet ha a boltban kipróbálhatta volna meg sem veszi, de az a pár miliméter nem megszokhatatlan, legfeljebb eleinte furcsa.
Btw senkit nem akarok az OPX-re rábeszélni, amúgy sem kapható már. Csak példaként hoztam, mint remek A3 alternatíva.
-
Mondjuk az a Mali benne egy csúnya dolog, de nagyon! Középkategóriás telóknak így 2017-ben már többet kéne tudni videózásban, mint az 1080p@30fps; gyakorlatilag a 30 fps számomra, és talán még sokak számára is a használhatatlan, élvezhetetlen kategória! A legkisebb mozgás bezavar a videózásban, ellehetetleníti, hogy normálisan örökítsek meg bármit is, szóval mivel nem tudom számomra elviselhető szinten használni, így nekem maradna kizárólag a fényképezés. Samsung, 2017, középkategória.
Egyébként nagyon tetszik az A3, és ha lemegy az ára, talán veszek is egyet az IP68 miatt, de számomra ez a hardver nem elég, és nem a SoC CPU részével van bajom, mert az még oké is.
1080p@60fps-es videórögzítést várok el minimum a középkategóriában 2017-ben, gyártótól függetlenül!
-
Richoo44
aktív tag
Nem tudom hol olvastad a csúcshardvert.Szó nem volt róla.
Csak azt írtam, hogy ezért a tudásért kurva sok a 99 ezer forint.
Nem gond, ha nem olvasod el rendesen a kommentet, de akkor ne is oktass ki, kérlek.
Semmi rosszat nem írtam ezzel, azt gondolom mindenkinek lehet véleménye.
Ja, mellesleg a telefonról sem írtam semmi negatívumot, az árát kivéve.... -
törölt tag
+1
Mondom ezt úgy hogy rühellem a Samsungot.
De hiába mert úgy sem fogják megérteni.Egy korábbi A3/A5 2017 topicba beírtam hogy pl a német telekomnál az előző 2016os A3 4,95 euró havi 40 eurós efivel. Szolgáltatós telefonként ezek fognak menni, még itthon is ahol röhejes árúak a szolgáltatós telek.
-
törölt tag
Irónia volt
Egyébként ha már így felhoztad a point & shoot dolgot, arra kb. mindegyik felső kategóriás telefon jó. Azért, mert akik így használják, azoknak a 98%-a nem is igényli azt a minőséget, amit mondjuk a manuálissal ki lehet hozni a telefonból. Egyébként tény, hogy a Sony nem tud automatikusan jó képeket csinálni, csak közepeset. A Samsung automatikája jobb. Viszont, ha megnézel egy ilyen automatikus fotót egy emberről, az olyan, mintha kapott volna mindenki egy makeup-ot. Szépen kijavít minden apró hibát. Ez az emberek legnagyobb részének pont így felel meg. Aki kicsit belemélyed a fotózásba, annak hamar kevés lesz a telefon, függetlenül, hogy melyik márka. Mert olyan alapvető igények fognak később felmerülni, amit az életben nem fog tudni egy telefon. Mivel telefon (vagy még inkább inkább pocket computer), és nem fényképező. Közösségi és média fogyasztásra kihegyezett eszköz, nem célholmi. És arra gyk. akármelyik megfelel, az alsó kategóriák kivételével.
amióta megvan a rendes fényképezőm, már egyáltalán nem érzek ingerenciát arra, hogy a telefonnal fotózzak, sokkal inkább nyúlok a fényképezőhöz, pedig az is csak egy egyszerű bridge, semmi komolyabb. És azon kaptam magam, hogy egyre gyakrabban viszem a fényképezőt magammal, mert zavar, ha nincs nálam és mobillal vagyok kénytelen fotózni. -
Stauffenberg
nagyúr
Mert egy bizonyos képpontsűrűség felett már nem a kijelző felbontása lesz a döntő, hogy melyiket látod szebbnek, hanem a kontraszt és a színek. A Samsungok ebben egyszerűen az élen járnak és itt most nem a túláradó színekről, hanem a színteret sRGB-re korlátozó üzemmódról beszélek, aminek a színei is melegebbek. Kellemesebb a szemnek, nem utolsósorban a D65 (6500K) szabvány a grafikai szakmáknál.
A többi gyártó meg mintha versenyt futna, hogy melyik tudja kékesebbre belőni a kijelzőjét, valamilyen teljesen értelmetlen (a felhasználás módja szerint értelmetlen) színtérbe kalibrálva.. Alig várom az első 10000 Kelvin fölé csavart foshalmazt.
-
hyperspace
őstag
Nem csodálkozott, csak nevetett, amivel én egyet is tudok érteni.
A cikk írója nagyon jól fogalmazott: "prémium árképzésű, középkategóriás". Persze az itt jelen lévő emberek nem átlag felhasználók, nem is lehet az itteni vélemények alapján eladásokat jósolni.
Fájó pont az android verzió, és sajnos tényleg csak elfogadni lehet.
Viszont én úgy képzelem el, hogy pl az első hozzászólásban említett OP3T szoftverével foglalkozik 3 ember, akkor a Samsungnál is 3-3 ember van egy telefon szoftverére (kivéve mondjuk alsó kategóriás készülékek, ahova elég 1). A számokkal csak arányokat szeretnék szemléltetni. Olvasható itt a MA!-n, hogy nagyjából egy időben jön ki az utolsó S szériára, és OP3-ra a Nougat. Vajon nagyjából ugyanannyi humán erőforrást szán a Samsung szoftverre telefononként, mint a Oneplus? -
Stauffenberg
nagyúr
Plusz nagyon nagy előny a Samsung mellett, hogy az egyik legjobban kalibrált kijelzőt ők tudják felmutatni. Aki fotózik (úgy értem tényleg), annak ez felbecsülhetetlen.
Nekem is már tele a tököm az LG G4 színeivel és a trend azt mutatja, hogy az LG évről évre rosszabbul kalibrál (DCI-P3 színtér egy agyrém, ahogy a 8000K+ színhőmérséklet is). A másik nagy favorit OnePlus egykutya az LG-vel.
Annyiszor megfogadtam már, hogy Samsungot nem veszek megint, de erős a késztetés, hogy visszatérjek. A Samsungokban ott az sRGB mód, amit 6500K közelébe kalibrálnak. Nem értem ebben másoknak mi a nehéz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest