- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
Én ettől nem tartok, szerintem most kezdenek beállni az ideális (valódi fogyasztói igényeken alapuló) méretek. Több gyártó is visszavett az 5,5" (vagy nagyobb) méretekből 5.2" környékére (miközben csökkennek a kávák is).
Szerintem véget ért az ész nélküli méretnövelés korszaka. A ami nagyobb 5.2"-nél ma már legtöbbször valamilyen spéci különkiadásként (Plus, Note, XL, V20, stb) adják ki, ezzel is jelezve a megkülönböztetett státuszt.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
szupermacs #164 üzenetére
Ne kerüld ki a válaszadást. Mond meg, hogy melyik nem hulladék.
Annak úgy nincs értelme, hogy lefikázod, aztán több felmerülő alternatívára is azt írod, hogy hidegen hagy, aztán csak éppen az nem derül ki, hogy szerinted mit kellene vennie annak, aki az említett árkategóriákban keres telefont.
Az A-széria tipikus cégtelefon, én eddig alig találkoztam magánvásárlóval, céges mobilként annál többel. Mutatós, tűrhető az üzemidő, jó a kamera, különösebben nincs gond velük, jó vállalati védelmet ad a Knox és nem kerülnek annyiba, mint egy iPhone vagy a többi flagship. Céges vásárlásként elszámolható a 27% áfa is.
El kell fogadni, hogy a flagshipek már bőven elhagyták a 200 ezres határt, így a középkategória valahova 80 és 180 ezer közé esik, ez az alsó és felső küszöb. Elég nagy szívás, de ez van. A hazai képviselettel nem rendelkező márkák könnyen mennek árban a nagy brandek alá. Ennek is van negatív hozadéka. Persze akit a garanciális háttér nem izgat, annak mindegy.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
szupermacs #159 üzenetére
Áruld már el, hogy melyik telefon nem hulladék. Mert eddig csak azt hallgathatta a közönség, hogy melyik hulladék és melyik nem izgat téged.
-
Stauffenberg
nagyúr
Igaz, hogy én 5,5"-hez vagyok szokva, de fogtam mindkét A3-at és a OnePlus X-et is a kezemben és nem éreztem sokkal nagyobbnak. A kijelző pár milliméterrel magasabb, de szerintem kb ugyanazon méretkategória. Öcsém sem szereti a nagy telefonokat, eleinte félt tőle, hogy az 5" nagy lesz, de 2 nap alatt megszokta (4.5"-ról váltott). Lehet ha a boltban kipróbálhatta volna meg sem veszi, de az a pár miliméter nem megszokhatatlan, legfeljebb eleinte furcsa.
Btw senkit nem akarok az OPX-re rábeszélni, amúgy sem kapható már. Csak példaként hoztam, mint remek A3 alternatíva.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
#32839680 #63 üzenetére
"De legalább a Huaweinél olyan színhőmérsékletre piszkálod amilyenre akarod."
Ha csak tekergeted a színhőmérsékletet és nem állítod után a többi paramétert, akkor a hajadra kenheted az egészet. Műszer nélkül nem fogod rendesen bekalibrálni. Még a Mobilaréna felületes tesztjei is kiemelik, hogy ezzel az opcióval elszaródnak a színek.
(#66) shiftac: Erről tépem a számat már hozzászólások óta. Be kell kapcsolni az sRGB módot és a Samsungok az élvonalba kerülnek színreprodukcióban. De ez más készülékekre is igaz. Az AnandTech először lehúzta a vérbe a OnePlus 3-at és a kijelzőt az egyik legrosszabbnak nevezte, amit valaha teszteltek. Aztán jött egy update, megjelent az sRGB kapcsoló és szépen felzárkózott az iPhone 6s/7 és a Samsung S6/S7 mellé a piac élvonalába.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Sebhelyes #53 üzenetére
"Az egy marhaság, hogy az sRGB-re korlátozott színtér "kellemesebb a szemnek""
Miért? Aki a naturális színeket kedveli vagy fotót dolgozna fel, annak igenis az sRGB színtér lesz az ideális (már csak azért is, mert az Android csak egyedül ezt tudja kezelni). Aki meg szirupos színeket akar, annak ott van a default beállítás sRGB-nél jóval nagyobb színtérrel (ami ugye pontosabb nem lesz ettől még, csak csöpögősebb).
Így kell ezt, legyen választási lehetőség.
(#48) no more: Huawei ugyanez, már ők is csak egy hangyafasznyival vannak 9000K alatt.
-
Stauffenberg
nagyúr
Mert egy bizonyos képpontsűrűség felett már nem a kijelző felbontása lesz a döntő, hogy melyiket látod szebbnek, hanem a kontraszt és a színek. A Samsungok ebben egyszerűen az élen járnak és itt most nem a túláradó színekről, hanem a színteret sRGB-re korlátozó üzemmódról beszélek, aminek a színei is melegebbek. Kellemesebb a szemnek, nem utolsósorban a D65 (6500K) szabvány a grafikai szakmáknál.
A többi gyártó meg mintha versenyt futna, hogy melyik tudja kékesebbre belőni a kijelzőjét, valamilyen teljesen értelmetlen (a felhasználás módja szerint értelmetlen) színtérbe kalibrálva.. Alig várom az első 10000 Kelvin fölé csavart foshalmazt.
-
Stauffenberg
nagyúr
Plusz nagyon nagy előny a Samsung mellett, hogy az egyik legjobban kalibrált kijelzőt ők tudják felmutatni. Aki fotózik (úgy értem tényleg), annak ez felbecsülhetetlen.
Nekem is már tele a tököm az LG G4 színeivel és a trend azt mutatja, hogy az LG évről évre rosszabbul kalibrál (DCI-P3 színtér egy agyrém, ahogy a 8000K+ színhőmérséklet is). A másik nagy favorit OnePlus egykutya az LG-vel.
Annyiszor megfogadtam már, hogy Samsungot nem veszek megint, de erős a késztetés, hogy visszatérjek. A Samsungokban ott az sRGB mód, amit 6500K közelébe kalibrálnak. Nem értem ebben másoknak mi a nehéz.
-
Stauffenberg
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hálózati / IP kamera
- Gaming notebook topik
- Apple MacBook
- Kompakt vízhűtés
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12GB RAM / 512GB ROM (Garancia 2026.04.10-ig)
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld !!! Szállítás alatt!!!!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest