- Google Pixel topik
- 4 mm alá fogyhat a Galaxy Z Fold7
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
A Zentalk-on (asus hivatalos fórum) a ramdump-os topikban már egy ideje nincs/nem nagyon van bejegyzés, hogy kihullana ZF8. Több jel is mutatja, hogy nem moderálják. Még mielőtt valaki ezt írja. Ehhez elég olvasni. Na mindegy.
Talán abból a felhasználói közösségből többen már nem érintettek.
Vagy szoftveresen megoldódott. Vagy már alig van új vásárlás a fél éve megjelent telefonra és így új eset is alig.
Közvetett biztatásként ennyit tudok még írni. -
axioma
veterán
En soha nem csinalok videofelvetelt, es nem jatszom 3d valosagot szamolo jatekkal. Igy nekem egyetlen esetben melegszik, ha erosebben lemerult allapotban a sajat, eros toltojere rakom, annak is csak az elso partiz perceben. De ekkor jellemzoen nem fogom kezben (az usb-s toltes kozben idonkent igen, de attol meg nem melegszik).
-
Alex_
tag
Szia
a melegedés alapvetően a nagyfelbontású videónál jött elő (meg olyan appnál ami ilyen használ), de ezt orvosolták. Nálam nem jellemző hogy melegedne, nem kényelmetlenül hanem sehogy.
Sajnos a gyártónak nincs hivatalos válasza arra, hogy mi okozza a rom módot és az alaplap cseréket, amit persze nem is tudni százalékosan mennyi embert érint, és hogy egyáltalán szoftveres és javították, vagy hardveres gyártásbeli, lehet hogy nem nagy a kockázat, csak pont az a baj, hogy nem tudni.Nekem bejött ez a készülék.
Alex_ -
mjani1172
addikt
válasz
undercover #1277 üzenetére
Az elődjénél pont ugyanez volt, azok is hullottak.
Ha egy csoda lesz az utód, én még abból sem vennék. -
Tyren
aktív tag
Sziasztok,
Olvasom ezt a fórumot és vacilálok.
Javították már szoftveresen annyira a melegedést, hogy már meg szabad venni ezt a telót?
Vagy felejtsem el?
Normál mindennapi használat, telefon, e-mail, chat, fényképezés, játszani nem szoktam és videózni is ritkán, viszont navigáció (Waze) szokott azért menni bőven.
Ilyen használat mellett is kényelmetlenül melegszik még mindig?
Köszi előre is! -
takacsk
csendes tag
Abban tudna nekem valaki segíteni, hogyan lehet megoldani, hogy fekvő nézetben a képernyő ne csak a kameralyuk belső széléig tartson, hanem az valóban teljes képernyős legyen? Alapból nem is zavaró, azonban képernyő tükrözéskor a tv-n is látszik baloldalt a nagy széles fekete csík. Előre is köszönöm.
-
MC Pite
veterán
Remek... Telenor nem tudom mit és mikor csinál, mert azután kéne
a nagy semmiért kbkekapcsolni a 3G-t, ha ezekkel már haladAlaplaphiba mennyire jellemző? Tudom, hülye kérdés, de nem túl sok kompakt készülék van, 4a mellett az egyetlen alternatíva az okostelefonok között. És most 2 embernek érdekes lehet baráti körben, meg engem is kezd érdekelni...
-
MC Pite
veterán
Sziasztok, visszanéztem a VoLTE-s hozzászólásokat; röviden vodán megy, telenoron nem?
Meg úgy látom hw-esen nem a legjobb eresztés... Van bármi update amikortól javítottak, vagy nincs ilyen infó sehol?
-
fattyu
veterán
válasz
Ferrorr #1286 üzenetére
te volt ez neked a kezedben netán tulajdonoltad? mert azt nem láttam a topikban csak hogy interneten olvasottak alapján nagyon magabiztosan kijelentesz dolgokat.
azt pl megtaláltad hogy rog phone 5 is hasalgat el ugyanezzel a hibával?
ott meg a megfőtt meg szar hűtés egészen mókás feltételezés lenne. -
zordi
tag
válasz
bluemirage #1282 üzenetére
Annyit hozzátennék, saus 8-nem melegedett annyira amit veszesnek éreztem volna de sz akksi idő siralmas volt főleg sok sok telefonalassal. Viszont mindenki lebeszelt a processzor es a melegedés miatt a xiaomi mi 11ről. Megvettem kb egy honap után filmezrem este kb 2.filmet néztem 3ora folyamatos hasznalat lehetet. Elkezdet szaggatni rizsasodni a kép. Aztan csak a zsines rizsa madt. Azt hittem képernyő de nem mert reboot mimden betu poktogram, android logó szepen bejott de elindult visszajott a rizsa. Visszavittem az extrem digitalba 3 het mulva visszadtak a penzr azr mondták megfőtt. Megfőtt vagy nem n tudom de ez volt.
-
fattyu
veterán
válasz
Ferrorr #1283 üzenetére
de ezt is miért?
az enyém spec nem melegedett agyatlanul, semmi extrémet nem csinált. az akkuidő nem volt acélos nagyon. de abból is láttunk itt elég széles szórást a topikban. hogy eszköz by eszköz szórás vagy a környezeti tényezők miatt mindegy is de van akinek az üzemidejével tök boldog lettem volna. az enyémmel nem voltam
éjszaka töltőn ( beállított lassú töltésen éjjel kettő körül ) a semmiből kezdte el azt a kernel loop téglásodást.
rossz széria. megesik. Samsungnak pl egész sokszor azt mégis mekkora szelet az övé.
Jó telefon lett volna valami félresiklott.Ettől még részemről maradok asusnál. simán jól elvagyok a 7 pron azóta. meglássuk alza hogy intézi a gart/pénzvisszát. de hogy a következőm is asus lesz az tuti.
-
válasz
karldergroße #1280 üzenetére
Azért ne általánosítsunk... és egy mondattal ne írjunk már le minden SD888-as telefont!
Mert ott ahol az SD88 mögött bazi nagy akksi van, mert a tepsi méret ezt lehetővé teszi és normális hűtést adtak alá... ami részben szintén méretfüggő is... Na ott ez azért eléggé marginális probléma a fogyasztás és melegedés... Itt-ott van más gond... nyilván márkafüggő... De egyik sem is téglásodik le csak úgy... adatvesztéssel.
-
karldergroße
senior tag
válasz
A 888-ra más telefonoknál is sok a panasz.
-
fattyu
veterán
válasz
asus mint kis cég?
esetleg a mobil részlegére tudom értelmezni, de az asus azért.... -
undercover
őstag
Szerintem ez a széria nem sikerült úgy az Asusnak mint a korábbiak.
Meg abba kell belegondolni ha itt valamilyen gebasz van mivel kis cég csak lassan tudják kijavítani ha ki is javítják a hibákat. Vagy lehet a Snapdragon 888 volt túlzás ebbe a telefonba.
-
Alex_
tag
jött megint új firmware WW_user_30.12.112.46 a száma, s csak a szokásos optimized system stability megjegyzést tették hozzá, pedig sokan kíváncsiak lennénk milyen rendszerstabilitást optimalizáltak épp...
-
Alex_
tag
válasz
GreenGoblin #1270 üzenetére
android 11 biztonsági csomag: 2021.09.05, az android 12-t biztosan megkapja, tervek szerint most decemberben.
néhány készüléknél előfordul egy olyan nem tisztázott szoftveres- vagy hardveres hiba, amitől belép egy olyan rom módba amiből többségében nem lehet visszahozni, ezzel a legnagyobb baj az, hogy a gyártó nem tisztázza (vagy nem tudja) a hiba kiváltó okát.
méretével nagyon kellemes mindennapi társ. -
undercover
őstag
válasz
GreenGoblin #1270 üzenetére
Néha az alaplap felmondja a szolgálatot és azt cserélni kell. Azt nem tudom ha kicserélik akkor utána előfordulhat-e megint.
-
GreenGoblin
őstag
Sziasztok,
Valaki megmondaná hogy melyik a legfrisssebb szoftver ill. security frissítés erre a telefonra?
Meddig lesz támogatott ez a telefon?
Illetve van-e valami széria hiba vagy egyéb defekt?
-
Benőke
őstag
válasz
<Adamsky> #1268 üzenetére
Igen, de egy adott boltban ez a verzióvolt. Mammut. Pénzt rászántam és nem szerettem volna utazgatni. Személyesen kelett megoldani. Nagyjából 300 volt a keret.
Alza tól meg nem szeretnék venni semmit.
Mondjuk az EMAG se különb az a baj. Sajna megvették az Edigital -t.Illetve nem tudtam ezt a 2 vs 3 év garancia dolgot, nekem ez kimaradt. Boltban se hívták fel a figyelmemet erre.
Xiaomi telefonokon megtanultam hogy hiába második telefon menteni kell mert elszáll mint a győzelmi zászló...
-
<Adamsky>
nagyúr
Huh, - lehet csak nekem, de - ez a +60e Ft, a plusz 1 évért sok.
"Csak mindig van egy kicsit feljebb ... "
Rommel6600 arra utalt, hogy ebbe az összegbe már belefért volna a nagyobb háttértárú - és/ vagy több RAM-al szerelt - változat. Ugye elvileg van belőle: 128GB / 6GB RAM, 128GB / 8GB RAM, 256GB / 8GB RAM (ez itt épp 36 hónapos garival), 256GB / 12GB RAM, 256GB / 16GB RAM."Telefonra leszek kíváncsi hogyan fogja bírni."
Én is! Mindenesetre vm. cloud backup-ot állíts be neki a telefonon. Az alap naptár, kapcsolatok, stb. mellett szerintem a képekről is csináljatok folyamatosan mentéseket. Utóbbi tud adott esetben nagyon fájni, ha egyszer csak "hopp", nincs többé. -
Benőke
őstag
válasz
Rommel6600 #1266 üzenetére
Részben igazad van. Csak mindig van egy kicsit feljebb
Illetve bementem egy adott boltba a kiszemelt emberrel és ott a kiszemelt telefonokból ő választotta ki. És hát ez az egy féle volt. Nem volt nagy kedvem/kedvünk keresztbe kasul utazgatni. Elég melós volt a kiszemelt emberre rábeszélni ezt az egészet. Mindennel együtt elégedett vagyok így is. ezt a 3 éves garanciás dolgot nem is igazán ismertem. Nekem kimaradt.Így is elégedett vagyok. Telefonra leszek kíváncsi hogyan fogja bírni. Nekem is nagyon tetszik.
-
Benőke
őstag
válasz
<Adamsky> #1264 üzenetére
[link] Itt vettem + 1 év garral. NYilván nem gyári garancia, de meglátjuk az edigitál vagy is most már az EMAG hogyan fog viszonyúlni a kérdéshez
Alapból ugye 2 év van rá. Erre jött 60k ért extra 1 év. Olvasva a rossz tapasztalatokró, gondoltam ez hasznos lehet. Első 2 ASUS hoz ugye utánna a bolthoz tartozik. Meglátjuk.
Eladó lelkesen ujságolta hogy neki 6 os van és az milyen jó -
<Adamsky>
nagyúr
Szívből kívánom, hogy az ajándékozottnak, ill. az új tulajnak sose legyen vele gondja!
Hol vetted, és mennyi volt a plusz 1 év? Akkor most így kettő van rá? És az hová szól (bolt, Asus szerviz)?" ... nem is tudta hogy létezik."
No, ez a baj! És az, hogy aki viszont tud róla, az jó eséllyel arról is, hogy (komoly?) gondok vannak a típussal. Ezek után sajnos abszolút nem lesz meglepő, ha nem hozza majd a számokat, és jövőre megy a kukába a "kompakt" vonal. -
Benőke
őstag
Mindenesetre a jó/rossz tapasztalatok ellenére úgy döntöttem hogy megvettem ajándékba amobilt de vettem plusz egy év garanciát is, biztos ami hótziher..
Meglátjuk mi sül ki belőlle.
Első benyomásnak az ajándékozott eléggé örül nekiNem szeretett volna bumszli mobilt, erről nem is tudta hogy létezik.
-
Vader
újonc
Öröm az ürömben, hogy 1 hét alatt vissza is kaptam.
Alaplap csere... Azt megtanultam egy életre, hogy a telefonszámokat mentjük a Gugliba...
-
válasz
<Adamsky> #1256 üzenetére
Azért is teheti meg az ASUS szerintem, mert nem a mobiltelefon a fő üzletága.... a melléküzemágon' bekövetkező néhány ezer embert érintő sztorik nem nagyon hatnak a nagyobb forgalmú, profitábilis üzletágaira.
Más márkák még ennél jóval nagyobb értékesítési darabszám mellett is felhagytak a mobiltelefon gyártással (tudjuk ki)... a Sony-tól is ezt várják egyesek... De mindegy ez messzire menő lenne.
Én mind a mobilarena-t, mind a Zentalk-ot olvasva ezt hozzáállást érzem... Ez kis részleg még az ASUS-on belül is kevés figyelmet kap.
A Samu leállította egy idő után a legendás' exkínoz'990-es alapú S20 FE-t (merülés, melegedés) és több piacon is elérhetővé tette a SD865-öt változatot. És az általa cikinek gondolt baki után teljesen új SOC számozást, megnvezést az S21-es szériának. Exynos 2100... Mintha teljesen más lenne és senki se hasonlítjsa az 990-eshez.
Na már most... szerintem az Asus-nál ilyenekre ne számítsunk, de én úgy gondolom, hogy a csak a meghibásodási arány engem sem fog visszatartani a vásárlástól. Max évente új alaplapom lesz és a végén visszakapom a teló árát... amíg Kína nem rohanja le Taiwan-t...
addig már bajom ne lesz. DE.... Ha saját használati szokásaim mellett 40% alá menne a Z8 egy átlagos nap végére, az viszont baj lesz... mert a sok éves, 2 éve akksit cserélt Huawei P9-em is kb. 50%-on áll egy átlagos nap végén.... Pedig a P9 sem volt akku bajnok már új korában sem.
az I12, I13 és S21 lenne közismert alternatíva. De Z8 mellett szól az is, hogy az S21 térereje nem túl acélos és ezt csak az veszi talán észre, aki más márkáról vált... A régi Samu tulajoknak már fel sem tűnik, hogy ők már akkor "lejönnek a térképről", amikor még más márkák ugyanazon szolgátató hálózatán működnek.
-
<Adamsky>
nagyúr
Félreértesz. Nem a 7 Pro használatára gondoltam, hanem arra, hogy az éjszaka közepén arra ébredsz, hogy majd reggel költözhetsz át / vissza a másik telefonodra és esetleg pár fotódnak, ennek-annak búcsút inthetsz. Mert itt az egyik dolog, hogy pár napig (hétig) nem tudod használni (bár valakinek ez is az, mert nem mindenki tart otthon jól működő "backup" telefont), a másik, hogy fontos adatok veszhetnek el. Tudom, felhő, de én spec. nem mentek mindent a felhőbe (lehet az én hibám).
" ... 74ből 74szer ... " - itt gondolom arra utalsz, hogy a 7 Pro-n szuperál az ujjlenyomat olvasó, míg a Zenfone-on nem annyira. Hát ez a másik, ami miatt nem rohanok a bolt venni.
#1254 undercover
" ... túlmelegszik az alaplap ... "
Hááát, nem tudom. Fattyunak ugye éjszaka közepén (elvileg deep sleep-ben) adta meg magát. Az, hogy ilyen körülmények között is képes meghalni, az nem sok jót jelent.#1255 Alex_
Én nem is tudom, hogy mikor láttam utoljára értékelhető changelog-ot. Szerintem ezt általában ilyen bullshit generátorral csinálják vagy csak copy-paste-elik. Ez a "rendszer optimalizáció" pl. minden generált changelog alapja. Nézd csak!Az Asus, ha jót akar magának, akkor mihamarabb megoldja ezt a problémát, és nyilvánosságot ad neki. Ellenkező esetben ez a készülék tényleg bukó lesz, és nem azért mert ne lenne kereslet az ilyen méretű telefonokra.
-
Alex_
tag
ma reggel jelent meg új firmware, s abban azt irták, hogy a rendszer stabilitása is javítva van. hát jobban örülnék, ha úgy jelentenék be egy firmware-t hogy a hiba javítása... mindenesetre ASAP felraktam.
mert hogy ezen hiba nélkül más rendszer stabilitási problémáról Én nem tudok.verzió:30.12.112.36
1. updated android security patch to 2021-10-05
2. optimized camera stability and quality
3. optimized system stability -
axioma
veterán
Az nagyon nem jo... nekem ceges account is van rajta amit nem tudnek policy miatt az elozore visszatenni... raadasul gondolom ami nincs felhoben az bukta, fel se tudom igy elsore merni mennyi ilyenem lehet.
Mondjuk a gari az mindig is csak ennyire vonatkozott, csak most a valoszinusegek valtoznak a tobbi modellhez kepest. -
<Adamsky>
nagyúr
"7pro vissza...
" - elég jól kezeled. Én lehet agyidegzsábát kaptam volna.
Hááát... ezek után nálam ez a telefon leszerepelt.
Merő kíváncsiságból azért még követem a topic-ot (hátha vállalja az Asus a hibát és csinál egy visszahívást és ezzel párhuzamosan kiadnak egy rev2-t (ha hw hiba). Ellenkező esetben az én bizalmamat tuti elveszítik). -
fattyu
veterán
Na enyém is letérdelt a szokásos tünettel.
semmiből. Este leraktam éjjelire töltőre fel, ébresztő kikapcs.
Éjjel egyik fordulásnál mi ez a fény... hát a halál képernyő...
7pro vissza...
-
Rommel6600
őstag
Én nagyon meg vagyok elégedve vele, gyönyörű a kijelzője (a kínai péklapát után még jobban tudom ezt értékelni), és én elégedett vagyok a kamerával. Igaz csak auto módban használom, de remek képeket csinál. Mások szerint is, aki eddig látta magától dícsérte.
-
Csabulator
tag
Abszolúte jópofa kis készülék, sok dolog rendben van vele, de pl a kamera volt az, amitől nem estem hanyatt egyáltalán, illetve az alaplap hiba miatt húztam a számat. Azért néha követem a történéseket, mert nagyon szimpatikus a készülék, abszolút minőségi.
Az S21 Samsungéktól is egy nagyon jó készülék, bár újonnan drága. Ott a kamera szoftver is nagyon rendben van, tök gyors az egész. Egy problémám volt vele: a kijelző alacsony frekvenciájú PWM-et használ, ami max fél óra után igen erős szem és fejfájást okozott.
Szóval nagyon kevés a választék és árban is nagy a szórás.
-
Alex_
tag
válasz
Csabulator #1246 üzenetére
ez a fehér szmötyi nekem ilyen nagyon nagy iso értéken történő javításnak tünik, s ha ez a hdr beállítással ilyen, akkor hdr nélkül viszont teljesen sötét kb a job oldal, ettől még értem hogy az égbolt és a jobb oldal kontrasztja meg kellene hogy maradjon..
amúgy nekem is május végétől van meg ez a készülék, s nem tudnék mást választani helyette a piacon ha bármi lenne vele - ne legyen. követem az asus fórumán ezt a hiba szálat, de az információ hiánya zavar inkább, mint hogy parázzak hogy velem is megtörténhet (mert amúgy persze igen)
-
Csabulator
tag
válasz
Csapoati #1245 üzenetére
HDR képek nem olyan ocsmányak most már? Szeptemberben vettem egyet én is, de túl sok idő nem kellett, hogy visszaküldjem. A kamera mint szoftver tök jó, mert sok dolog állítható benne, de ez az auto HDR, meg az a képminőség amit azzal produkált kritikán aluli volt.
Ahol sötét és világos részek is voltak a képen, ott a sötét részeken olyan mértékű zaj volt, illetve ilyen fehér szmötyik jelentek meg a képsarkokban, hogy az valami botrány. -
Benőke
őstag
Most szeretnék egy ilyen telefont ajándékba venni, de ez most nem nyugtatott meg. Pedig kicsi és minden t tud amit kéne, de a felhasználó kb semmit se ért az egészhez csak használni akarja... Mennyire gyakoriak ezek a nyűgök?
Érdemes így is bele vágni? Értem hogy van garancia, de senki nem akar futározni... Telefon nélkül maradni... -
Vader
újonc
Sziasztok! Nekem is lehalt a telefonom. Konkrétan csak azt vettem észre hogy kikapcsolt és azóta se kép se hang. Van valami módszer hogy kinyerjem az adatokat (telefonszámok, fényképek) belőle mielőtt elviszik tőlem?
-
undercover
őstag
Most lehet én csinálok valamit rosszul, de nálam se megy az ujjlenyomat olvasó.
Amikor beakarnám regisztrálni a mintát nem engedi...
Vagy szedjem le róla a fóliát mert a hülye a fólia miatt érzékelné, hogy nem jó?
-
Rommel6600
őstag
Én is visszakaptam tegnap, összesen 2 hét és két nap után. Egy megváltás a péklapát után
Nekem foltos volt a kijelző (a szervíz elintézte annyival, hogy kopott), de kicserélték a kijelzőt és az akksit új alkatrészre (állítólag egy darabban van a kettő).
Most nagyon jó újból, remélem ez így marad
Egy fólián elgondolkozok azért. -
axioma
veterán
válasz
undercover #1235 üzenetére
Szerintem 2 lehetoseg van.
1. a hiba a telefon mas hardverelemetol is fugg: szerintem ezt reg megtalaltak volna, es en ugyan nem olvasom a megfelelo kuldfoldi forumokat, de ott mar biztos kiderult volna, ha ugyanazok a keszulekek ujra gallyra mentek volna - ezert szerintem ennek igen kicsi a valoszinusege; bonusz hogy a magyar jogszabalyok szerint javitasra koteles vagy varni de javitgatasokra nem, akkor full uj telot kellene adniuk ha visszater a hiba
2. a hiba az alaplapbol kovetkezik: ez esetben van egy hibavaloszinuseg alapjan 0 km-es mobilod, nem nagyobb hanem kisebb az esely (csak ugye annyival masabb mint amikor vetted, hogy akkor nem is tudtal arrol, hogy van ilyen esely)
Szerintem most allsz ott, mintha a tied nem lett volna hibas, hanem vettel egy telefont es miutan mar nem tudsz elallni kiderul, hogy van meghibasodasi valoszinuseg (kb. mint en).
En objektive nem latom racionalisnak az eladasat, emocionalisan plane nem, lasd a vevo elott vagy elhallgatod, vagy 1.-beli kockazatot tul magasnak fogja talalni...
Az persze szubjektiv, ha rossz erzesed van attol hgohy barmikor behalhat.
Epp most jottem a t uzletbol mert en meg - regen tortent ilyen velem utoljara -otthonhagytam, persze pont ma kellett volna a kozlekedeshez, de vegul tudtam masod-sim-et kerni ingyen, szerencsem van. -
undercover
őstag
Sziasztok!
Visszakaptam a telefonomat... Aki követi a kommenteket tudja mi a történetem. Az lett amit jósoltunk kicserélték az alaplapot... De mi rá a garancia, hogy 3 hónap múlva nem romlik el megint?
Szóval nem tudom én szerintem még ha nagy bukóval is de megpróbálom eladni.
-
vacs
veterán
Sziasztok.
Dupla koppos felébresztést és lezárást tud a telefon? -
axioma
veterán
Hat azt kevesbe jeloli... csak akkor aktiv az alahuzas az utolso nem-alfanumerikus ota, ha betuvel kezdted. Barmi mas billt nyomsz kozben akkor megszunik.
Mondjuk azt hittem gboard sajatossag, de skype + hacker's keyboard is csinalja, szoval altalanosabb feature-nek kell lennie (android 11?) -
zz top
tag
Sziasztok,
tudja valaki miért húz alá mindent a telefon, amit gépelek?
Pl. a beállításokban keresek bármit, azonnal mindent aláhúz. A spell check-et kikapcsoltam, a billentyűzet magyar, nem látok több beállítást erre vonatkozólag.
Előre is kössz, ha van tipp. -
Alex_
tag
jött új frissítés
updated android security 2021-08-05
optimized camera staility and quality
optimized system stability
optimized the thermal experience when downloading apps through 5G
én este felrakom. -
undercover
őstag
válasz
Rommel6600 #1225 üzenetére
Nos az enyém is szervizben van egy hete, de zentalkon ilyen 2-3 héten belül mindenki visszakapta.
A 20 napot szerintem betartják.
-
Rommel6600
őstag
Közben az enyémet a múlt héten bevételezte a szervíz.
Magyar oldalon megnézve a státuszt semmi infót nem látni (illetve de, azt, hogy: "Köszönjük megkeresését!" - no comment), angolról nézve viszont "javításhoz hosszabb beszállítási idejű komponensre történő várakozás" a státusz, ami már a magyarnál azért jóval informatívabb.
Ezek szerint cserélnék a kijelzőt, csak nincsen nekik?
Kíváncsi leszek, hogy ténylegesen mennyi idő lesz majd ez az egész procedúra? (A bevételezésről értesítő emailben azt írták, hogy 2-20 nap lehet a javítás, de minden felületen a vírusra történő mutogatás megy ha valami netán lenne meg időben) Többieknek mi a tapasztalata ezzel a cseh szervízzel? -
Alex_
tag
válasz
bluemirage #1219 üzenetére
értem én, ilyen memory dumppot csinál a windows is amikor blue-screen errort dob, de az ebben lévő információ maximum a gyártónak, fejlesztőnek ad információt, hogy a hiba idején a cpu-ban milyen regiszter mit tartalmazott, melyik modulban keletkezett, milyen címen stb. ez egy tipikus szervíznek semmit nem mond. s amíg ezt a dumpot nem elemzik azok akiknek ez mond valamit, az alaplapcsere az vagy tüneti kezelés, vagy ez annyira kis mértékben van jelen, hogy az asus nem akar erre erőforrást áldozni, egyszerűbb, a "pár" dolláros lap csere.
-
válasz
undercover #1214 üzenetére
A Zentalk-on sem kommunikálják a hiba oka, mert vagy még nem tudják, vagy az ottani mod-ok ezt az infót nem kapják meg. Konkrétan "Gustav-moderator" ezt írja:
"Ramdump is not a cause, it's a symptom which can be caused by hardware issues of any kind. We can't know the reason behind each case. Again, this is why we are guiding affected users to service for checkup and repair"Tehát nem tudnak semmit és a Ramdump szerintük az maga a tünet és nem pedig a hiba.
-
Alex_
tag
válasz
handsupzsoll #1215 üzenetére
Szia
axioma: az a hozzászólás, hogy khmm khmm. és egy kép a hibás módról, nem kell hozzá bejelentkezni.
nem tudom én mit tennék ha nekem is ezt csinálná a készülék, de nem egy olyan facebook bejegyzéshez írnék, ahol nincs élet, egy olyan cégnél, ahol a facebookot tuti egy marketinges banda kezeli. Magának az asus magyarországnak már érdemes lenne egy szépen megfogalmazott panaszlevelet írni, a nem megfelelő tájékoztatásról, arról, hogy ennek a hibának a kezelése vissza tud hatni a márkára... már ha van bármi szerepköre az asus magyarországnak. De ez persze az én magánvéleményem, s szurkolok hogy kapj érdemi választ a facebookon, csak nem hiszek benne.
-
axioma
veterán
válasz
handsupzsoll #1215 üzenetére
Bocs, nincs valos userem a face-n, nem is latni bejelentkezes nelkul, hogy mi ez. Fontos? Fake user megteszi?
-
handsupzsoll
csendes tag
[link]
Ha nyomtok egy like-ot a hozzászólásra talán Magyarországon is kapcsolnak... -
undercover
őstag
Az Asus javítja a hibás készülékeket, innentől kezdve nem hiszem, hogy lesz nagy visszahívás. Az csak biztonsági okok miatt lehet mint mikor robbantak a Samsungok.
De nagyon fura egyre több Zenfone 8 adja be a kulcsot... A zenfone módok szerint nem tudják mi okozza a gondot, de nagy a csend.
Az biztos, hogy nem szoftveres hanem hardveres a probléma. Az sem világos, hogy úgy javítják meg, hogy ne legyen ilyen többet vagy bármikor lehet megint? Jó kérdések.
-
Alex_
tag
az a szomorú, hogy ez mindegy is hogy szoftver vagy hardver hiba, a hiba kezelése az, hogy van egy watchdog ami ha hibát észlel, akkor ebbe a rom módba teszi a készüléket, más gyártónál meg az a default, hogy ha valami hiba van, akkor a watchdog rebootolja a készüléket. az már az ASUS választása, hogy ha valami nagy probléma van akkor azt ki akarja vizsgálni, s ezért megy ebbe a módba, ezzel csak annyi a bökkenő, hogy akkor viszont kellene egy gyártói szervíz ami a hibát be tudja határolni, s nem egy területi szervíz partner. szóval legalább azt meg kellene engedni az asus-nak hogy ebből a rom módból lehessen újraindítani, s reportoljon haza, s használat közben döntsem el én mint tulajdonos , hogy akarom-e rma-ztatni.
Kíváncsi lennék mennyi eladott darabszámra jön ennyi bejelentett hiba, de ez tuti nem publikus. -
axioma
veterán
válasz
handsupzsoll #1211 üzenetére
Becsereles nem problemas valtozatra hm-hm, de full megszuntetve akkor mit vennek?
Samu es iOS unszimpatiabol, meg a nagyon keleti markak (ceg altal) kizarva. Persze a peklapatok is.
-
handsupzsoll
csendes tag
Egyébként az jó lenne nekünk ha vissza hívnák a szériát? Járt már valaki így vagy tud ilyen esetről?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
handsupzsoll #1206 üzenetére
" ... beadta a derekát ... " - részleteznéd?
Vagy ugyanaz történt veled is, mint undercover-el? -
handsupzsoll
csendes tag
Sziasztok! Nekem is beadta a derekát, céges telefon tudtok róla hogy esetleg másképpen szervizelik? Amúgy Megjelenése napján vettem. Nem volt gond vele eddig, nagyon meg-se hajtottam. Remélem Kedden felkapja a futár.
-
patbence
csendes tag
Valaki használja már az android 12 ? Arra lennék kiváncsi hogy érdemes e váltani már most.
-
Rommel6600
őstag
Rászántam magam, én is visszaküldöm az enyémet, de én a foltos képernyő miatt. Ezen kívül én nagyon elégedett vagyok vele, imádom.
Nagyon kíváncsi leszek majd, hogy cseh szervíz oldalról hogyan reagálják ezt le? (Úgy tűnik csak nálam jött elő ilyen probléma, sehol nem olvastam ilyenről) A magyar ügyfélszolgálat tiszta gyász, semmitmondó, sablon control+v válaszon kívül már minden meghaladja a képességeiket, telefonon is csak azt lehet tőlük megtudni, hogy vissza kell küldeni a készüléket.
Már rég vissza kellett volna küldenem (kb júliusban jött elő a hiba), de eddig nem akartam nélkülözni a telefont, leginkább a remek kamerája miatt (utazások, nyaralás etc). Már előre félek a következő 3 héttől a péklapáttal... -
undercover
őstag
Jövőhéten jön érte az Asustól a futár csak akkor is kellemetlen.
-
Csabulator
tag
válasz
undercover #1199 üzenetére
Én is annak ellenére vettem most egy Zenfone 8-t, hogy olvastam a problémákról. Sajnos a meghibásodás bármilyen terméknél előfordulhat, nehéz kivédeni.
Engem inkább az üzemidő és a kamera aggaszt egy picit, egyébként hihetetlen mennyire jól kézre áll a teló. Személy szerint nagyon sajnálom, hogy rétegtermék az ilyen méretű telefon...
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az Asus megalkotta a piac legkisebb androidos csúcsmodelljét, amire az 5,9 hüvelykes képátló ellenére is határozottan mondhatjuk, hogy kompakt. De ezen kívül is tud még néhány trükköt.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest