- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
RocketSWET
csendes tag
Sziasztok OTG kábellel pl pendrive vagy más tároló eszköz csatlakoztatása esetén dupplikálja a telefon belső tárhelyén lévő mappákat a csatlakoztatott tárhelyre is. Ezt lehet esetlek valahol kikapcsolni? Baromi zavaró hogy tele vágja automatán felesleges mappákkal. Előző telefonjaim használata során nem tapasztaltam ilyesmit. Csatlakoztatott tároló esetén csak olvasta a rajtalévő elemeket és csak igény esetén másolt tartalmakat. ( Minden beállítás default. )
-
Vardar
tag
Atyaég, köszönöm szépen mindenkinek a segítséget, életemben nem hallottam még erről. Viszont sok mindent megmagyaráz.... Ezer hála
Akkut még nem kezdtem el finom hangolni, egy Redmi Note 8-ról váltottam, ezalatt a szűk egy hét alatt, mióta használom, én elégedett vagyok. Ahhoz hasonlóan teljesít, majd vissza fogom fogni jobban szerintem, mert nem használok semmi extra alkalmazást, nem kell a teljesítmény. -
bb71
őstag
fiam is beleszaladt pont ebbe...
(egy Sony Xperia 10 IV lett volna a másik jelölt... rábeszéltem a Zenfone-ra...)
tegnap mutatott egy fényképet: este csak egy kislámpa ég a szobában - hát elég ütős a fényképező minősége, leginkább ezért tereltem át erre a döntésre.
Múltkor a GPS-re panaszkodott az autónkban, mintha nem talált volna gyorsan jelet...? Ti tapasztaltatok ilyet?
-
Vardar
tag
Sziasztok!
A héten vettem egy készüléket, eddig egy problémám van, amit nem tudtam megoldani. Két simet használok, egy vodafoneosat és egy digiset. Előbbi egyből felcsatlakozik a mobilnetre, utóbbi viszont egy bitet nem hajlandó forgalmazni.Mit kellene beállítanom, hogy elkezdjen működni? Hívni tudok, hívást fogadni szintén, a mobilnet nem hajlandó felkapcsolódni egyedül.
-
bb71
őstag
Nos az ajándékozott örül a telefonnak - szép kijelző, szuper fényképezés... 6h52m -es SOT-ot hozott ki belőle.
Ami nem tetszik neki: gagyi szoftver, nincs fent zenelejátszó pl. (ugye ezen valami alap android van...) -
PACSA75
őstag
válasz
joefasalasso #1789 üzenetére
Néhány oldalt ha visszalapozol leírtam a jó és kevésbé jó tulajdonságait. Vásárlás előtt érdemes olvasgatni, csak hogy ne legyen semmi meglepi.
De nem kell megijedni, teljesen jó telefon amúgy. Én imádom. -
PACSA75
őstag
válasz
joefasalasso #1787 üzenetére
A közelségérzékelő szerintem egész jó, hívás közben még sosem nyomkodtam az arcommal semmit. Ha elemelem az aecomtól lassabban kapcsol vissza a kijelző, de szerintem ez a kevésbé kellemetlen jelenség.
A vibramotor nekem teljesen kellemesnek tűnik. De ez nagyban függ az igényektől. Ami nekem jó, az lehet, hogy másnak nem, vagy kevés. -
joefasalasso
aktív tag
Üdv. Milyen a telefon közelség érzékelője és a vibramotor erőssége? Köszönöm
-
bb71
őstag
Tegnap du. megrendeltem egyet végül az Asus oldalán...
ma reggel látom, hogy 20000,-rel olcsóbb lett az Alza-nál. De most már nem keverek, mert így 1 évvel több a garancia, szerintem megér 15748 Ft-ot (nettót kell fizetnem csak...).
-
Benőke
őstag
5-6 óra nem zsebben értendő, hanem az az aktív képernyő idő. 888 cpu éhes, ennyit kér.
Ekkora akkuval ilyen cpu val mások se tudnak többet. Tudom majd jönnek hogy ilyen olyan cpu meg os és 10x annyit tudott, de ez ennyit tud, nekem semmi féle gondot nem okoz a napi életben.Melegedéssel nekem a kezdetek óta semmi bajom. Első telepítésnél megjöttek a javítócsomagok azoktól megjavult. Nem melegszik jobban mint bármelyik másik. Mindegyik melegszik manapság. Nem találsz olyat amelyik nem.
Feloldás zsebben, nekem minden telefon csinálja. Kivétel nélkül mindegyik. Samsung, Ájfón, csájníz mindegyik. Speciális vagyok. Nekem ez nem hiba, hanem feature...
Újlenyomat olvasó hát elmegy. Néha idegesítő mert nyilván nem akkor xarakodik mikor nem kell hanem amikor sietős lenne. Elvagyok vele. Trükk az hogy amelyik úját leggyakrabban használja azt 2-3 is rögzíteni kell akkor élhetőbb. Az van hogy szerintem feljebb is van az újlenyomat olvasó mint amire az ember számít és nem mindig találom el, ez is oka gyakran.
Új 9 -es jobb. Minden szempontból.
-
fatty
aktív tag
Vannak energiatakarékos beállítások.
Nagy teljesítmény, dinamikus, tartós, rendkívül tartós, speciális. Dinamikuson kívül mindegyikbe állíthatsz dolgokat, speciálisnál CPU, GPU, RAM teljesítményt is.
Nálam egész nap tartósban van, így sincs lag, akadás. Éjszaka rendkívül tartós bekapcsol automatán. -
PACSA75
őstag
Akku:
- nekem nem bír ki egy teljes napot, viszont erősen késztetem is erre, szinte egész nap használatban van (más telefon sem bírta sokkal jobba). Az 5-6 óra reális lehet, de nem nálam. Talán ki lehet hozni többet is belőle sportolós üzemmódban, de én azt nem ismerem.
Melegedés:
- én nem tapasztalok melegedést, sokkal jobban melegedtek az előző csúcskategóriás telefonjaim (Samsung S20 FE, S21, iPhone 12).
Feloldás zsebben:
- ez a bug továbbra sincs megoldva a gyártó által, de fennebb írtam rá megoldást beállításból, nekem azóta szuperül működik, nem jelentkezett ez a szörnyen idegesítő hiba.
Ujjlenyomatolvasó
- egyértelműen ez a leg gyengébb pontja ennek a telónak. Ahogy írta Alex is, egy kis trükközéssel ezen is lehet javítani. Az arcfeloldás viszont parádés, szinte már iPhone hoz hasonló. Én egyébként mindkét megoldást aktiváltam és használom (ujjlenyomat + arcfelismerés).Merem ajánlani ezt a telefont, én imádom. A mérete miatt (és az ara miatt) lett vonzó számomra. Nagyon pörgős, nincs akadás, nincs fagyás. És még jó képeket is csinál (azért az iPhone ebben jobb
).
-
Alex_
tag
Szia
Az a baj, hogy a kérdéseidre nincs tökéletesen jó válasz.
-Akku üzemidő függ a két kártyától a rádiófrekvenciás vételtől, meg a használattól, kb egyenlő arányban, egy max másfél nap jön ki belőle.
-melegedést kontrollálták kétszer is már update során, de melegedésre haljamos a proci ha meghajtják, ergo használat függő, nekem speciel sosem az
-feloldás zsebben : párosított eszköz okozza főleg, a zsebmód egész jól működik
- az arcfeloldás príma, az ujjelnyomat úgy elfogadható, ha az 5 rogzített újból egyet legalább három helyére rögzíted.
hangja nagyon szuper, jó kis dac van benne,
mérete meg egész korrekt. én megvenném újra ha tönkremenne.Alex_
-
bb71
őstag
Vennénk fiamnak egy ilyet, leginkább neked van ezzel a készülékkel tapasztalatod:
- nem játékra kell
- fotó és zenehallgatás fontos
- kicsi legyenezek miatt gondoltam erre, de a 2-4 alapnyűg miatt elbizonytalanodtam:
- akku üzemidő: ha nem játszik is 5-6 óra max.? Nem lehet visszavenni/korlátozni a frekvenciáját a magoknak, letiltani magokat?
- melegedésre mintha azt írtad volna megszűnt?
- feloldás zsebben: ez még élő probléma?
- ujjlenyomat olvasó: használható vagy sem, arcfeloldás helyettesítheti?Köszi, ha tanácsot adsz!
PACSA75 - te vagy itt a legfrissebb és lelkesebb, tőled is szívesen veszek iránymutatást! -
PACSA75
őstag
Januárban jön az Android 13 a Zenfone 8 ra [link].
-
-
-
pepe75
csendes tag
válasz
PACSA75 #1762 üzenetére
Én Gboard-ot használok. A SwiftKey-el nincs tapasztalatom.
De nem is az a problémám, hogy ne lenne elég sok fajta emoji, nekem bőven elég az a pár amit a viber feldob - valahogy jobban megszoktam. Csak nem értem minek ez a kedvencek csoport, de ha már van, akkor legalább működne... -
pepe75
csendes tag
Így néz ki konkrétan:
-
pepe75
csendes tag
Nektek nem vacakol a viber? Nekem újabban ha megnyitom a billentyűzetet, majd emojit akarok beszúrni, akkor a kedvencek fület kínálja fel először. Amivel az a baj, hogy nem frissül. Egyetlen mosolygós van benne.
-
axioma
veterán
Ma reggel bubble-okra "ebredtem". Valamelyik nap nyafogott hogy frissitene, igy gondolom az hozta magaval, de en meg nem szeretne'm hogy a szandekosan nem torolt ertesiteseim helyett mindig rossz helyen ott legyen egy plecsni...
Ha kikapcsolom tudom megint vegtelen ideig nezegetni az ertesitesi savban az uzeneteket, vagy akkor most mar egyiknel se lesz csak korlatos ideig az ert.savban? -
PACSA75
őstag
Lehet, hogy találtam magyarázatot a zsebfeloldásra.
Az alábbi menűpontban, hozzá volt adva megbízható eszközként az autó és az okosóra. Ekkor, ha bekapcsoltam a kijelzőt majd feloldottam ujj felhúzással, simán feloldott ujjlenyomat és arcfelismerés nélkül. Kvázi, fölöslegesen voltak ezek a biztonsági funkciók aktívak, hiszen az okosóra mindig nálam van és csatlakozva is van a telefonnal.
Most, hogy innen töröltem ezeket az eszközöket, már nem old fel a képernyő, csak ha feloldom ujjlenyomat, arc vagy mintával.
Reménykedem, hogy ez volt a gond. -
Kront
tag
válasz
<Adamsky> #1751 üzenetére
Azért nem teljesen van így, mert értesítő led híján nekem be van állítva, hogy felemelésre kapcsoljon be a képernyő, ha jött valami üzenet. (AOD-t nem akarok sem a fogyasztás, sem a beégés miatt.) Akkor meg hiába van lockolva, a beállítások lockolt képernyőn is működnek.
Ez persze az SMS írást még nem indokolja, de a beállítások módosulását igen. Amúgy zsebre rakáskor sajnos nagyon jó helyen (egy fogásra alkalmas mélyedésben) van a leolvasó, pláne RhinoShield tokban, elég könnyű bele tenyerelni.
-
PACSA75
őstag
Párszor jártam úgy, hogy zsebrerakásnál megnyomtam (véletlenül) a bekapcs gombot és ránéztem. Ilyenkor az arcfelismerés tette a dolgát. Lehet, hogy voltak olyan esetek is, amikor szintén ez történt, csak nem vettem észre.
Majd lehet kipróbálom arcfeloldás nélkül használni egy ideig. -
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... elrakáskor rálóg az ujjam ... " - tuti. Mást el sem tudok képzelni. Ujjlenyomatos azonosítás nélkül, hogy a tökbe tudna másképp feloldani? Csúnya lenne, ha úgy lehetne "hack-elni" a telefont, hogy random személy zsebreteszi, sétál vele egy kicsit, majd feloldva előveszi a zsebéből
#1750 Lami66
" ... érzékelte a combom bőrét ... " - ezt a "trükköt" én is tudtam a HTC-el, de ott még nem volt semmilyen komolyabb screen-lock (csak kb. egy felfelé suhintás). Itt azért ez már nagyon más tészta. Van "zseb mód", aminek működnie kellene, és egy oldalra kihelyezett olvasó, ami sokkal jobb mint a képernyő alatti a 8-asban. -
Nekem is volt olyan telefonom ami önálló életet élt a zsebemben. Rájöttem, hogy vékony a nadrágzseb szövete, és azon keresztül érzékelte a combom bőrét, amit tapicskolásként kezelt. Egyszerű volt a védekezés, onnantól kezdve úgy raktam zsebre a telefont, hogy a hátlapja volt a combom felé.
-
Kront
tag
válasz
<Adamsky> #1748 üzenetére
Az infóm onnan van, hogy két hete napi szinten használom. Még nem jöttem rá, hogy a rosszul elhelyezett olvasó miatt van, hogy elrakáskor rálóg az ujjam és ezért jön elő rendszeresen kioldva a zsebemből, de tény, hogy naponta 2-3 alkalommal valakinek ír a zsebem egy sms-t vagy a Keep-ben keletkezett valami hülye krikszkrakszos jegyzet. Vagy "csak" a beállítások változtak meg a felső legördülő menüben: mondjuk, némára állt át a csörgés.
Üzemidő nekem nagyon jó, naponta egyszer töltöm 80%-ra, estére 40 alá ritkán megy. (nem játszom rajta) Éjszaka alatt csak 2%-ot merül. Ujjlenyomat olvasó 20-ból 19-szer felold, de amikor nem, az is azért van, mert hanyagul teszem oda. Szóval, az is hibátlan.
Van 1-2 apróság, ami zavar benne (pl. a környezeti fény érzékelője, ami a háttérvilágítást módosítja, elég vacak), de idáig bőven több a plusz, mint a mínusz. -
<Adamsky>
nagyúr
Főleg az üzemidő, ujjlenyomat olvasó és nem utolsó sorban, mert tudtommal az nem old fel, vennék 9-est. Honnan van az infód? És mi az, hogy felold? Nem csak a képernyőt kapcsolja be, hanem annak ellenére, hogy az ujjlenyomat olvasó oldalt van, még fel is oldja a kijelzőt?
-
axioma
veterán
nekem egyik nap behulyult az ujjlenyomat-olvasas [elol maradt de nem erzekelt, viszont blokkolta az erinteseket kiveve a gesztusvezerlest], de szerencsere elmult [es betudtam annak hogy egy frissites kavart be]
-
-
PACSA75
őstag
válasz
PACSA75 #1740 üzenetére
Közben még eszembe jutott egy fontos tulajdonsága, ami nagyon tetszik, mégpedig a hangzás. Telefonbeszélgetés közben nagyon jól hallatszik, gyönyörű tiszta hangzás, kihangosítva is. Kifejezetten hangos, még le is kell vegyem a hangerőt. Videó lejátszása szintén szuper. Gyönyörű sztereó hangzás, és ami ritka, hogy mindkét hangszóróban egyenletes a hangerő.
-
PACSA75
őstag
Mivel nagyon halott ez a topik, összefoglalom néhány szóban a tapasztalaimat így 1 hét használat után.
Pro:
1. Méret 5.9" - számomra tökéletes, imádom.
2. Kijelző - nagyon szép, természetes színek (állítható, ha valaki a túlszaturáltat szereti). Erős napsütésben sajnos nem tudtam tesztelni, mert az már sajnos nincs😭.
3. Design - van aki ezt egyszerűnek azaz unalmasnak találja. Nekem semmi bajom vele, kifejezetten tetszik (nem hivalkodó, ez tény).
4. Szoftver - egy laggot / reccenést sem tapasztaltam. Igazán smooth. A gesztusvezérlés is gördülékeny és szép.
5. Kamera - túl sok képet még nem lőttem, amit próbáltam az viszont jó volt (úgy a hátlap, mint az előlapi kamera). De ezt még szeretném jobban körbejárni, mert sok képet szoktam lőni, szóval ez fontos funkció számomra.
6. Arcfeloldás - zseniális. Már-már vetekszik az iPhone FaceID jával. Én még ilyet valóban nem tapasztaltam androidos telótól.Kontra:
1. Ujjlenyomatolvasó - ezen lehetne még mit javítani. Nem használhatatlan, kb 10 ből 7 szer felold, szóval ez egy gyenge pontja. Szerintem kicsi a érzékelési felület, ezért ennyire pontatlan. Valamennyire jobb a helyzet ha jól (több pozícióból) olvassuk be az ujjainkat, de tökéletes így sem lesz.
2. Akkumulátor - ide sorolom, de nem mondhatnám, hogy szokatlanul gyenge. Ilyen kis méretű telefonban nem igazán találkoztam jobb aksival. iPhone 12 mini ennél rosszabb. Viszont a Samsung S21 ennél izmosabb. Szóval nem szokatlan, de a pozitív tulajdonságokhoz nem sorolandó.Szerettem volna ezeket a tapasztalatokat megosztani itt, hátha megjön a kedve másoknak is ehhez a kis méregzsákhoz.
Na meg, hogy pörgessük fel a topikot 😁. -
Benőke
őstag
Nem vágom mire jó a szándékos ferdítés de előnyödre nem válik az biztos.
Xiaomi 12x akki 4500 vs ASUS Zenfone 8 4000.
Akárhonnan nézegetjük nincs meg a dupla üzemidő közelítőleg sem. ferdített tesztet bármelyik telefon között lehet csinálni hogy az egyik hamarabb lemerül gémelve mint a másik üresjáratban mekkora xar.
870 éa 888 között nincs egyenlőség akkor sem ha neked elég a 870.
P30 (Pro) 3,5 éves használható jó, de nincs egyenlőség a 888 és közötte. Akkor sincs ha neked elég, akkor sincs ha akármi van. 4-5 Órát ez is hoz most. 5+ is van ha odafigyel az ember, vagy nem nyomkodja sokat.
Elsírtad a bánatodat már nem egyszer, akkor sem igaz ha 100X megteszed újra. Modern telefonok ennyit tudnak. Közép kategóriában nem téma a 7-8 óra. Ez nem az.
Egyébként akku teszteken a P30 gyengébb eredményeket ért el mint az ASUS Zenfone 8. -
PACSA75
őstag
Én a fizikai méretére gondoltam, de igazad van, ha aksiról van szó, akkor miliamperben kell összehasonlítani más készülékkel.
Viszont a Samsung S20 FE 4500 mAh es aksija sem bírta sokkal jobban.
Természetesen sokban függ a hardvertől a fogyasztás, de ezt elég jól lehet szoftveresen kezelni (lásd iPhone, stb...). Hát ezen még lenne mit javítani.
Én egyelőre tuti maradok ennél a készüléknél. Majd ha esik (sokat) az ára a Samsung S22 nek, akkor valószínűleg az lesz a következő áldozat 😁. Mérete miatt, szintén szimpi. -
válasz
PACSA75 #1736 üzenetére
Az utolsó bejegyzéseddel nem értek egyet, kis telóból nem következik automatikusan a kis üzemidő. Nézd meg, az ugyanekkora Xiaomi 12x- nek kétszer ekkora üzemideje van. A szintén ugyanekkora Huawei P30-am is 6 óra feletti SOT-okat hoz 3650-es akkuval, állandó mobilnettel, takarékoskodó opciók nélkül.
A rossz üzemidőnek egyértelműen az energiazabáló processzor az oka. Nálam ezért bukott el ez a telefon és az ujjlenyomat olvasó miatt. Minden más téren tényleg nagyszerű készülék. -
PACSA75
őstag
Három nap használat után, ki merem jelenteni, hogy imádom ezt a telefont. Nagyon jó és szép a gesztusvezérlés. Mostanában Samsung csúcsmodelljeim voltak (S20 FE és S21), de azok nem kezelték jól a gesztusokat, voltak akadások (lagg), és még néhány apró kellemetlenség. Persze jó telók voltak, de ez most jobban bejön. Valószínűleg elfogult is vagyok, mert a méretét imádom. Eddig iPhonet kellett vegyek, ha kis telót akartam (volt abból is minden, i12 ig), de valahogy az android jobban bejön.
Persze az aksi lehetne izmosabb (Z8), de kis teló = kis aksi, ez másoknál is így van. Ezen kívül egyelőre más nyűgöm nincs. Ja és persze az ujjlenyomatolvasó 😁, de erről már nyilatkoztam fennebb.
-
PACSA75
őstag
Én szemüveg nélkül olvasattam be vele az arcomat, és felismer szemüveggel is. Hogy mást is elfogadna e azt nem tudom, nem teszteltem. Viszont nekem be van állítva mindkét opció (arc + ujjlenyomat), így azt használom amit éppen az adott helyzet megkövetel, vagy ami éppen kényelmesebb.
Szerintem az ujjlenyomatolvasó azért ilyen pontatlan, mert túl kicsi a szenzor. Samsung S20 FE ről váltottam, azon sokkal nagyobb volt, így pontosabb is (nyugi, az sem volt tökéletes).
-
axioma
veterán
válasz
PACSA75 #1733 üzenetére
koszi az infot de az nekem no way... autoban nem engem nez pl. de amugy se szeretem es kerdes hogy teged felismer, de vajh mast nem tekint-e szinten veled azonosnak (raadasul nekem van ketfele torzitasu szemuvegem es a szemuveg nelkuli arcom amit 99%-ban latna mikor mobilt hasznalok)
-
PACSA75
őstag
-
axioma
veterán
válasz
PACSA75 #1730 üzenetére
A rossz hir 10x gyorsabban terjed... a jo az az elvart, soxor nem erzi az ember 'megerosnek' hogy idot szanjon ra. Pango topik jelent elegedett felhasznalokat is [ha vannak].
Nekem semmi extra, nem tudok keszulekfuggo problemarol [az uveg alatti a kulon elolapi ujjnyomat helyett az meg tudhato]. -
PACSA75
őstag
Imádom a kompakt telefonokat, ezért egy ideje vadásztam már erre a készülékre. Most sikerült beszerezni egyet.
Olvasgattam a topikot, és sajnos nem sok dicsérő szót láttam. Nekem egyelőre bejön, de természetesen óvatosan fogalmazok, és figyelő üzemmódban leszek🙂.
Nem túl pörgős a topik, talán azért mert az előző oldalakon emlegetett gyengeségek megszűntek. Na majd meglátjuk. Később jelentkezem a tapasztalataimmal. -
Benőke
őstag
Új patch van. Security csomag aug + némi bugfix
-
Cannabis7
senior tag
-
Benőke
őstag
válasz
<Adamsky> #1726 üzenetére
Droid 12 óta nincs belépési gond mert egy rakat funkció elérhető képernyő feloldás nélkül.
Nyáron ha elmentem túrázni egy rakat zseb fotót csinált. Hugom szólt röhögve hogy villant a zsebem. Milyen fotó készül?
Újlenyomatolvasóra azt a trükköt találtam, hogy balkezeseknek a jobb kezét, jobbkezeseknek a bal kezét, ujjait kapja el jobban. És basszus ez így van. Youtube
Másik hogy mivel jobb kezes vagyok a jobb hüvelyk ujjam 3x van beregisztrálva. Sokkal gyakrabban találja el.10 ből 8x, előtte ez 10 ből 6x volt....
Egyébként a félrenyúlás gyakori még. Hiába mutatja hova nyúlj ha megmozdítottad a telefont.
Beállítottam hogy ha megemelem, ébressze fel. Így megint jobban el tudom kapni. -
<Adamsky>
nagyúr
Örömmel olvasom, hogy azért akad jó is, de amit én még korábban láttam videót a YT-n (majd megpróbálom megkeresni), az alapján nem tettem le a hajam.
Ami jól működött is, az is lassú volt, plusz egy fórumtárs írta ezt a fényerő problémát (optikai érzékelőnél ha nem találod el az olvasót, akkor "kisüti" a szemed). Egy pár készüléknél azt olvastam, hogy fel kell "ébreszteni" (pl. bekapcs. gomb) és még utána ujjlenyomat ... én már ilyenkor rég használom a telefont.#1725 Benőke
"Nagyon ritka hogy nem találja el." - épp erről beszélek.Nem tudom már melyik tesztben v. topic-ban olvastam, de a tulaj azt írta, hogy miután a zsebben önálósította magát a telefon a sok sikertelen belépést követően a legközelebbi használat alkalmával a jelszó / PIN bekérős ablakkal fogadta a telefon. Ilyenkor én tuti földhöz vágnám ...
-
Benőke
őstag
válasz
<Adamsky> #1720 üzenetére
Van samu a családban. Nagyon ritka hogy nem találja el. Elég jól működik. Szennyeződésre mindegyik érzékeny. Ég és föld a sajna a ZF8 és bármelyik samu verzió a samuk javára.
#1724 bluemirage
Alapesetben nem rosszabb az üzemideje a ZF8 -nak az átlagnál. Kategórián belül természetesen. Most sem problémás. Hasonló 888 -as csipekkel ugyan úgy merülő forralók sajnos mindenhol.
Zseb virgonckodás az sajnos valós, de nekem eddig minden telefon csinálta. iPhone tól Samsuig minden.ZF9 akkuban is előre lépett és az új soc is takarékosabb ha nem facsarja az ember.
-
@Adamsky
"Ezek a kijelzőbe integráltak senkinél sem tökéletesek (én legalábbis nem hallottam olyanról)"
Azért ne túlozzunk!
Xiaomi 12X, gyári fóliával és az azóta utólag felrakott Mediamarkt-os fóliával is gyors és sosem téved.De szerintem azért lennen bőven még pozitív példa. A párom S21-e is tökéletes... Elsőre is mindig. Van ahol utólag szoftveres csiszolással lesz pl. jobb. A ZF8-nál is rémlik még egy ilyen a termékciklus elejéről.
A ZF8-al egyébként nem is ez a fő gond. Volt az alaplapi halálozás az első hónapokban. Az átlagnál rosszab üzemidő.... szintetikus tesztekben és a legtöbb felhasználónál még mindig. Egyesek írták a zsebben való önálló virgonckodását. Illetve a szervíze meg sem közelíti a Magyarországi tömegmárkák színvonalát. De ez nyilván logikus.
Én bízom benne, hogy a ZF9 a szervíz kivételével a fenti problémákkal már nem fog küzdeni. Az üzemidőben szerintem pöpec lesz.
-
peti85
senior tag
Én végül egy Realme GT Mastert vettem, mert volt egy kihagyhatatlan ajánlat, de a mérete nagyon nem tetszik. Ha kifutó lesz a ZF9, akkor arra lehet váltok majd.
De a lényeg: ennek a kijelző alatti ujjlenyomat olvasója villámgyors és tévedhetetlen, még üvegfóliával is! Szóval meg lehet ezt oldani azért a nem csúcs kategóriában is. -
válasz
<Adamsky> #1720 üzenetére
A P30-nak működik rendesen a kijelző alatti olvasója. Idejét se tudom mikor tévesztett. Illetve tudom: lakásfelújításnál a vakolat szétette az ujjaimon a bőrt, és kellett pár hét míg helyrejött. Addig hiába próbálkoztam. Szóval ott se az olvasó volt a hibás, hanem a megviselt ujjlenyomatom. És még lassúnak se mondanám. Lassabb mint egy direkt olvasó, de tizedmásodperc az eltérés, ami nem zavaró.
-
<Adamsky>
nagyúr
"Újlenyomat olvasó nem megy nekik ... "
Ezek a kijelzőbe integráltak senkinél sem tökéletesek (én legalábbis nem hallottam olyanról). A Samu féléről (ultrahangos?) azt hallottam, hogy lassú, és a szennyeződésekre érzékeny. Az optikaiaknál sok a sikertelen azonosítás. Plusz ugye, hogy működjön csutkára kell tolni a fényerőt a képernyő azon pontján. Szuper lehet éjszaka, sötétben mellényúlni, aminek a következtében a szemedbe robbannak a fotonok ...
Ehhez képest az én békebeli P10-em (amit majd talán a ZF9 vált) 100-ból 100-szor atom-gyorsan nyit. Szóval én örülök, hogy oldalra került. Az eddigi tesztek alapján pedig jól, és gyorsan működik. Egyébként valamelyik új Pixel mobillal is szívás van. Az pl. más ujjra is képes nyitni, nem csak a regisztráltakra. Szóval van baj ... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
kunbela #1717 üzenetére
A bt. 5.2-ből miért következne az LDHC codec támogatás?
"Azt írták, hogy ugyan nem volt garis a probléma, de jófejségből megcsinálták."
Ezt nem is értem. Sz@r volt a hangerőszabályzó, és az ujjlenyomat olvasóval is lehetett valami, mert a szerviz után azt írod jobb lett.
Egyébként én sem érzem (a topic-ot kb. az első pillanattól követem) úgy, hogy a ZF8 egy jól sikerült készülék lenne. Az utód viszont sokkal jobbnak ígérkezik. -
kunbela
újonc
3 hónapja vettem. 2 hétre rá leárazták 60e-el. Mi 10 T volt előtte, azelőtt XZ1 Compact.
Ez egy fos volt. Hangerő le gomb kapásból nem ment. Ujjlenyomat érzékelő agyhalál. A bal hüvelykujjamat konkrétan nem tudtam beregisztrálni. Zsebben mindig szórakozott.
Amikor egyszer zsebből elővéve 3 különböző alkalmazás futott meguntam és visszaküldtem garis javításra.
Azt írták, hogy ugyan nem volt garis a probléma, de jófejségből megcsinálták.
Hangerőgomb jó, ujjlenyomat úgy működik, ahogy elvárom (mondjuk XZ1, és Mi 10T jobb volt szerintem).
Amit észrevettem, hogy az 5.2 Bluetooth nem stimmelhet, mert LDHC-t nem tudja. A VoLTE-t alapból bekapcsolja, pedig a Westel errefelé nem támogatja, és sűrű a vonalbontás.
Ebből, és az egyéb (még Mi 10 T-s) tapasztalatokból kiindulva a mobilaréna tesztek eléggé fenntartásokkal kezelendők.
Amúgy a 2 nap üzemidőt kiadja, de nálam a 2éves MI 10T még mindig tud 3-at.
Végszó: jó, jó, de ennyit nem ér. -
peti85
senior tag
Rendeld meg magad az alaktrészt és vagy cseréld ki Te, vagy vidd szervizbe hogy csinálják meg ők, így nem kell várnod.
-
Tyren
aktív tag
Sziasztok,
Kicsit szenvedek ezzel a betört hátlappal.
Nagy nehezen találtam szervízt, ahol vállalták a javítást ( [link] ), de 2 hónap alatt nem sikerült beszerezni az alkatrészt és most feladták. Állítólag a nagyker is visszadobta őket és közvetlenül a gyártó is, sehol sincsen készlet
Emiatt attól tartok, hogy hiába küldöm el futárral a hivatalos szervizbe Csehországba, hónapokat várhatok rá míg visszajön, én meg maradok telefon nélkül.
Van esetleg bárkinek jó tapasztalata hazai szervízzel, ahol érdemes lenne még próbálkozni? -
Benőke
őstag
válasz
Cannabis7 #1712 üzenetére
Hordás szempontjából nekem ez még mindig nagy. Szívesebben venném ha jóval kisebbek lennének. Nézek néha videókat de csak ezért nem tartanék nagy telefont. Olvasgatok is, sőt én a Trónok harcát egy Samu Galaxy S1 -en olvastam el munkába járás közben
. Utána vettem egy könyvolvasót és a maradékot meg azon olvastam
Oled en olvasni sokkal rosszabb mint IPS -en. Nem tudom miért van.
-
Cannabis7
senior tag
a mini jóval kisebb ennél, az már nekem is határeset lenne, aki nem használja multimédiára annak tökéletes, aki azért néha néz vidókat, meg olvasgat annak sztem már kompromisszmos, a Z8 kb a sima 13-al van egy méretkatergóriában, szerintem ez a legkiegyensúlyozottabb méret.
-
surgyi
senior tag
Köszi srácok az őszinte véleményeket a készülékről. Sajnos lehet mégsem ez lesz az én készülékem.
Nem értem egyébként miért nincs a gyártóknak egy rendesen összerakott 5,5"-6" képernyő méretű kompakt készülékük. (Iphone-t személy szerint nem preferálom.) Hiszem nagy kereslet lenne rá, sokan nem díjazzák a mostani nagy és nehéz telefonokat. -
scream
veterán
Nekem ugyan csak "gyors" tapasztalatom volt a készülékkel, és játék nélkül is nekem nagyon forrósodott (1 hetet volt nálam, ebből aktívan 4-5 napot használtam), bár nem tudom mennyi idő kellene a "belakásához". Számomra ez (is) zavaró volt.
Az ujjlenyomatleolvasóval nem volt gondom - Alza-s fólia került rá.
Az akku itthon, fix 4G-n, WiFi-n, 60Hz-en, 1 SIM-mel egész jó volt (6.5-7 óra SoT), de útközben (pl.: Bp-en belül BKV vagy autóval autópálya navival) nagyon gyorsan merült (GPS, BT és 4G), ahhoz képest, hogy szerintem nem izzasztottam halálra (plusz a melegedés is ott volt).
A rendszer szimpatikus volt, van rá normális GCam port, van mókolás nélküli hívásrögzítés.
Azóta visszatértem i13 Mini-re, és keresem mire lenne érdemes váltanom.
-
Cannabis7
senior tag
Szia, én is a mérete miatt választottam.
Pár napig volt nálam, ugyanis az uzemeideje számomra nem volt kielégítő, mindenféle hokuszpokusz ellenére sem (5g off, fix 60hz, t4ljesieny minimumra véve, optiflex-rt próbáltam mindenogy)
Így egy aktívabb nap már nagyon necces volt, egy lázat, amikor nem piszkálja az ember nyilván kibír, de készenlétben is túlzottan merült nálam.A melegedés nekem csak a belakásig volt durva , utána mérséklődött, de néha így is enyhén meleg tudott lenni, ami bár nem zavaró, de eddig ehhez nem voltam hozzaszokva.
Gyorsnak gyors, szépnek szép, a rendszer jól testreszabato( bár az AOD elég silány, van asszem 4 óra fixen és kész, más márkánál lehet letoltogetni, sajátot szerkeszteni stb..., ez kicsit zavart, mert egy sima alap digitalis órát tettem volna ki, de az a 4 is csicsas ami van)Jah az ujjlenyomatolvaso is elég gyatra.
Én a p30ra váltottam róla, és hát számomra ez minden szempontból sokkal jobb telefon, annak ellenére hogy 2 évvel régebben került piacra, azt hiszem jobb ha nem reszletezem ezt a témát -
Benőke
őstag
Melegedést -t megoldották nagyon hamar.
Mechanikus? Hogy érted?
Alaplap elhalás? Hát én vettem 3 -at végül.
Legfiatalabb is már 9 hónapos. Köszönik jól vannak.Elég jó beállítások vannak az akku kímélésre.
Lehet velük játszadozni. 4-5óra kihozható a telefonból 2 sim -el is.
Ha még se megy akkor az OptiFlex -et érdemes kikapcsolni, az megoldja
Ez egy akku kímélő funkció, ami van hogy megeszi az akku üzemidőt -
surgyi
senior tag
Sziasztok! A mérete miatt gondolkodom egy ilyen készüléken. Érdemes jelenleg megvásárolni még szerintetek? Mennyire jellemző átlagos használat mellett a melegedés, adódnak belőle mechanikus problémák a készüléknél? Régebben olvastam előfordult alaplap elhalás pl.. Illetve van lehetőség visszább fogni a teljesítményt, a melegedés és gyorsabb merülés elkerülése végett? Előre is köszönöm a tájékoztatást!
-
peti85
senior tag
Ez a hívásrögzítés mennyire működik jól az Asus beépített tárcsázójával? Rendesen felveszi mindkét felet, vagy ez is olyan mint a Play Áruházból és apk-ból elérhető egyéb rögzítésre hivatott megoldások, melyek nem férnek hozzá újabb Androidon a hívás hangjához és csak mikrofonnal tudja rögzíteni, így a másik félből nem hallani lényegében semmit sem?
Illetve beállítható valami felhú szinkron, illetve időzített törlés X napnál régebbi felvételekre?
Az NLL ACR nagyon jól működött még Android 8-on, sajnos 11-12-es Androidon már nem működnek ezek a megoldások. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
bluemirage #1699 üzenetére
"nekem xiaomi 12x van.
Azon a gyári tárcsázó, ami egyéb a google féle... a kínaiak nem gondolták túl."Hát, nem volt ez mindig így. Másképp: így múlik el a világ (és a Miui) dicsősége. Gondolom akkor a hívások felvétele sem támogatott, ill. 3rd party app kell (ha egyáltalán támogatott).
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az Asus megalkotta a piac legkisebb androidos csúcsmodelljét, amire az 5,9 hüvelykes képátló ellenére is határozottan mondhatjuk, hogy kompakt. De ezen kívül is tud még néhány trükköt.
- Samsung Galaxy Z Fold5
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- PS3 Slim 4.92 HEN, Telepített játékokkal - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest